Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 19:48   #3541
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Aaaa, bym zapomniała - dzięki dziewczyny za info o tych wkładkach z rossmanna, muszę je wypróbować. To są te facelle tak?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Najczęściej na dzieci działają gadające/śpiewające nocniki z tego co słyszałam
W sumie piosenka to taka forma nagrody
Powiem szczerze, że ja ogólnie często w stosunku do swojego synka stosuję metody behawioralne, które stosuję też w pracy z dziećmi i powiem szczerze, że w wielu sytuacjach ekstra się sprawdzają. Wiadomo, że rozmowy i tłumaczenia nie zastąpią, ale czasem dziecku po prostu potrzebna jest motywacja do podjęcia nowego wyzwania i jak jest super nagroda za każdym razem, to dziecko szybko się uczy właściwego zachowania.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Co do szyjki to właśnie słyszałam, że najczęściej nie daje żadnych objawów, że coś jest nie tak.
to niestety prawda...ja z tego, co teraz sobie przypominam, to chyba tylko z raz poczułam, że boli mnie brzuch, tak jakby na @, ale to była chwila...nic więcej nie czułam.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 19:52   #3542
adka_19
Wtajemniczenie

Karmazynova gratki

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 19:52   #3543
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę bo ja teraz mam takiego doła,że cały czas płaczę aż TŻ ma wyrzuty sumienia bo mnie rano opierniczył. No i siostra ma w sobotę wesele
Kochanie, nie martw się, proszę, bo płakanie nic tu nie pomoże...wiem, że pójście do szpitala itd. to duży stres i mało komfortowa sytuacja, plus obawa co z dzieckiem, ale dasz radę...pomyśl sobie, że nawet jeżeli szyjka się rozwiera, to skoro chcą założyć szew, to znaczy, że można to jeszcze opanować, żebyś dotrwała spokojnie do wyznaczonej daty. Bądź dobrej myśli, bo to naprawdę ważne. Pozytywne nastawienie, nawet jeśli chce się płakać, to połowa sukcesu, bo jak ty będziesz przekonana, że będzie dobrze, to inaczej być nie może

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-10, 20:00   #3544
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja muszę się Wam pochwalić, że dziś wygrałam 2 bilety do heliosa mam nadzieję, że będzie coś w kinie ciekawego lecieć
Gratulacje! miłego seansu

Cytat:
Kurczę bo ja teraz mam takiego doła,że cały czas płaczę aż TŻ ma wyrzuty sumienia bo mnie rano opierniczył. No i siostra ma w sobotę wesele
Biedna , tylko się nie denerwuj, bo to nie pomoże. Tylko teraz dbaj o siebie
Stary 2015-08-10, 20:04   #3545
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_QA może jakoś przeżyjesz z teściami, w końcu to jeden wieczór. Czasami dobre nastawienie dużo robi, więc trzymam kciuki, ale domyślam się, jak musi Ci się nie chcieć ;/

FIONKA miałaś straszną noc może dlatego, że już przyzwyczaiłaś sie do gorących??

OGOLNIE też mam kilka majtek z bambusem i zgadzam się, że wkładki łatwo się odklejają i zawijają i też do furii mnie to dorpowadza, także zamiana na bawełnę na pewno polepszy sytuację. Co do wkładek, też z tydzień temu o to pytałam tutaj, ja używam z Rossmanna Facelle normal, mają dobry klej i mnie nei podrażniają. Dziewczyny pisały że używają Facelle organicznych, nigdy ich nie miałam i nawet nie zwróciłam uwagi, że takie są. Narazie mam w zapasie jeszcze jedno pudełko, ale kupię sobie i przetestuję te organiczne.

ANI_QA czy te Naturelli to są jakieś zapachowe? Bo staram się takich raczej unikać ;/ Widze, że wyglądem są podobne do Descreet czy jakoś tak to się pisze, wiesz o które chodzi, są chłonne, bo wyglądają na bardzo cieniutkie.

GRYZEDLA bardzo ładne ubranka, już widzę tego kawalera w białych bodach i ogrodniczkach

SWEETVIOLET KALUSIA trzymam kciuki za Wasze wizyty

ACAPELLA piękne ciuszki

HALWAYA współczuje teściów, a skoro ich syn ma ich dosyć, to muszą być na prawdę zdolni. Ale wiesz? Są tego plusy, bo chyba lepsi tacy co się nie interesują zbytnio niż tacy co, co chwilę wtykają nos w nie swoje sprawy i chcą cały czas doradzać... ;/ i żal bratowej

OGOLNIE też doceniam l4 w ciąży i to bardzo. Na początku co 2 dni dzwoniłam do kierownika, że nie dam rady przyjść do pracy, nie wiedział o ciąży bo to był początek i nie chciałam zapeszać, głupio mi było jak tak często dzwoniłam, tym bardziej jak jednego dnia było w miarę a drugiego do łazienki nie dałam rady wstać. Poszłam do lekarza i mówię, że tak źle znoszę, a on, no to napiszemy fałszywe l4, nie powiem, trochę mi się to nie podobało, bo ok rozumiem, nie byłam jeszcze w 3 miesiącu, no ale ja nie dałam rady chodzić, dojazd w jedną stronę to godzina czasu, a co mówić o pracy przez 12 h w dzień czy w nocy?? Wróciłam od lekarza do domu i przez 3 dni lerzałam w łożku, bo wymiotowałam i myślałam, że mózg mi pęknie, tak bolała mnie głowa. Powiedziałam dla Tż, że jak jestem na fałszywym l4 to niech dzwoni do gina, a ten niech przyjeżdża i zobaczy jak ja wyglądam... Owszem, jak jest dobrze to jest dobrze, ale jak życ się odechciewa (bo miałam już takie chwile słabości, może nie to, że żyć mi się nie chciało, ale ytak było mi cięzko, że płakałam w rękaw dla Tż, że ja tego nie wytrzymam, że nie zniosę tej ciąży. Cieszę się, że teraz jest dużo lepiej i podziwiam dziewczyny, które nadal pracują i zamierzają jeszcze dłuższy czas

KALUSIA doczytałam, że masz być w szpitalu. Mam nadzieję, że pomogą Ci tam i wszystko się dobrze skończy!! Trzymaj się i odzywaj się jak tylko będziesz mogła
A kierowniczka to jakaś su.ka ja bym jej wygarnęła, skoro to dla Ciebie i Twoje nazwisko tam było, no to jakim prawem zabrała sobie?? I w ogóle podpisała się za Ciebie?? W sensie Twoim nazwiskiem?? Przecież to karalne jest, nastrasz ją!!

MADZIEJKA kochana siostrzyczka Do tematu, dzisiaj odwiedziłam swoją mamę, a ona pilnowała mojej siostry 2 synków i jeden z nich 4letni ścisnąl mnie tak mocniej i mówię mu, że nie można tak mnie ściskać, bo ja w brzuszku mam małego dzidziusia i go może to boleć, a on tak patrzy na mnie i po chwili pyta: a kiedy on wyjdzie z tego brzuszka?

Heh takie fajne to było Fajnie, że Halinka się rusza, ja jednak trochę zaczynam się martwić, bo niby rusza się moja Malutka, ale jakos ostatnio mało, niby są upały ale jednak mnie to niepokoi. Już wpadłam na pomysł, że może w srodku zrobiło mi się więcej miejsca i nie ma tam już tak ciasno jak wcześniej i przez to może mniej odczuwam te ruchy, bo brzuszek też trochę mi ostatnio jakoś urósł, sama nie wiem...

Ale super, gdzie się wybieracie??

HALWAYA pomysł z książeczka zaj.ebi.sty! Już ją sobie zapisałam, może kiedyś się przyda i będzie można ją gdzieś jeszcze kupić o ile ona po polsku jest??

I z Twoich opisów wnioskuje, że masz bardzo samodzielną córeczkę, gratuluję, musisz być dobrą mama

KARMAZYNOWA gratulację, fajne uczucie jak się coś wygra Kiedy zamierzacie pójść?

GRYZELDA również gratuluję kaski! Super, 700 zł to już niemało A teraz na pewno Ci się przyda

ŻANETA w takim razie pochwal się, co na to Twój Tż i czy kupujesz

A ja mam pytanie o te leżaczki, to te tiny love, co któraś z Was pokazywała? O te chodzi? I kolejne głupie pytanie, do czego one są? Chodzi mi o to, że one przeznaczonbe sa dla dzieci jeszcze niesiedzących? I w to można włożyć dziecko i np robić coś w kuchni, a dziecko jest przy nas i nas widzi?? Do czego one służą?

EVCIA na allegro zamawialaś pieluchy? Ile zamówiłaś i jaka cena? One też służą do podściełania, przykrywania czy wycierania buzi? Czy do czegoś innego?
Kosz i pampersy też już zamówiłaś? Swoją drogą fajnie, że wsparla Was finansowo
Jak komoda będzie gotowa, koniecznie się pochwal ;]

CIENWIATRU też zastanawiałam się, że można zanieść dziecko i potem lecieć po resztę, bo mam podobna sytuacje, jeśli chodzi o klatke. Tylko ja mam już 4 pietro i jakoś będę się chyba bala zostawić dziecko same w mieszkaniu i lecieć po wózek, co prawda to tylko kilka minut, z resztą nie wiem jaka będzie moja kondycja, bo to dwa razy pod rząd, więc zasapie się na maxa ;/
I tak jak Ty koniecznie muszę zapytać gina o szyjkę, bo od początku słowa o niej nie powiedział, wziernikiem nie badał, palcami też, ale dopochwowo miałam kilka USG wieć jakby było coś nie tak, to by widział i coś powiedział. Teraz miałam dopiero pierwsza wizytę z USG przez brzuch, wieć staram się nie stresować, że to źle, że tyle czasu nie sprawdzał szyjki, ale teraz zapytam na pewno, tym bardziej, że czasem coś zaboli, zakluje, a jak widać na przykładzie Kalusi nie musi jakoś specjalnie boleć, żeby było nieprawidłwo.

W końcu Was dogoniłam Zgadzam się, jestem uzależniona od wątku i od Was Idę coś zjęść, bo dziś z tego gorąca mało jadłam, a teraz siedzę przed wiatrakiem i czuje ssanie w żołądku
A i postaram się zrobić zdjęcia i wrzucę co mam nowego
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:11   #3546
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Karmazynova nie powiem ci dokładnie, czy gondola się łatwo wypinała, ale nie pamiętam też, żebym musiała się z nią jakoś bardzo mocować, a że ze mnie taki technik mechanik jak z koziej dupy trąba, to zakładam, że i ty swobodnie dasz radę. Ja też tak robiłam, że najpierw gondolę ciągnęłam na trzecie piętro, a potem leciałam szybko po stelaż, albo mąż po pracy wnosił, tyle, że ja się bałam zostawiać wózek na dole, bo często mamy drzwi otwarte na klatkę...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

benita, co do odpieluchowywania, to my kupiliśmy małemu nocnik taki, że jak jest siku, to się odzywa jakaś tam melodyjka i dopiero wtedy młody się odważył...bo z normalnego nocnika zwiewał aż się kurzyło, a ten nie dość że wygląda super (taka jakby kaczka, bardziej wygodnie się siedzi, bo to jakby mini sedes), to jeszcze gadał, więc był zafascynowany i sikał ile wlezie, żeby tylko głos usłyszeć
No z tym odpieluchowaniem to różnie jest ja mam i grający nocnik i zwykły i niechce za ni sikać no ale nie poddajemy się i bez pieluszki goni a mam pyta czy chce siki mówi że nie
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:14   #3547
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie o te leżaczki, to te tiny love, co któraś z Was pokazywała? O te chodzi? I kolejne głupie pytanie, do czego one są? Chodzi mi o to, że one przeznaczonbe sa dla dzieci jeszcze niesiedzących? I w to można włożyć dziecko i np robić coś w kuchni, a dziecko jest przy nas i nas widzi?? Do czego one służą?

EVCIA na allegro zamawialaś pieluchy? Ile zamówiłaś i jaka cena? One też służą do podściełania, przykrywania czy wycierania buzi? Czy do czegoś innego?
Kosz i pampersy też już zamówiłaś? Swoją drogą fajnie, że wsparla Was finansowo
Jak komoda będzie gotowa, koniecznie się pochwal ;]

W końcu Was dogoniłam Zgadzam się, jestem uzależniona od wątku i od Was Idę coś zjęść, bo dziś z tego gorąca mało jadłam, a teraz siedzę przed wiatrakiem i czuje ssanie w żołądku
A i postaram się zrobić zdjęcia i wrzucę co mam nowego
Taki leżaczek to właśnie po to, żeby wsadzić dziecko i czymś się zająć a ono może na nas patrzeć, bawić się albo nawet uciąć sobie drzemkę

Pieluchy zamawiałam na stronie tam, gdzie ten kosz na pampersy. Pampersów jeszcze nie zamawiałam Znajoma mamy poleciła te pieluchy bambusowe, jej wnuczka śpi pod takimi, w takie upały się nie poci, a pod tetrową się pociła (ale zakręciłam, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ). Zamówiłam 3 szt i zapłaciłam 39 zł za komplet Rodzice nam bardzo pomagają finansowo

Komodę oczywiście pokażę, jeszcze postaram się znaleźć zdjęcie jak wyglądała przed odświeżeniem

Pochwal się koniecznie nowościami

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:21   #3548
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Taki leżaczek to właśnie po to, żeby wsadzić dziecko i czymś się zająć a ono może na nas patrzeć, bawić się albo nawet uciąć sobie drzemkę

Pieluchy zamawiałam na stronie tam, gdzie ten kosz na pampersy. Pampersów jeszcze nie zamawiałam Znajoma mamy poleciła te pieluchy bambusowe, jej wnuczka śpi pod takimi, w takie upały się nie poci, a pod tetrową się pociła (ale zakręciłam, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ). Zamówiłam 3 szt i zapłaciłam 39 zł za komplet Rodzice nam bardzo pomagają finansowo

Komodę oczywiście pokażę, jeszcze postaram się znaleźć zdjęcie jak wyglądała przed odświeżeniem

Pochwal się koniecznie nowościami
Aha czyli dobrze myślałam, nie bylam jeszcze z Wami na wątku jak wcześniej o tym rozmawiałyście. Dużo osób zamierza to kupić? Tylko ten jest polecany czy jeszcze na jakiś zwrócić uwagę?

Ila czasu dziecko mniej więcej może w tym spędzić, bo plecki też chyba są w nim trochę wygięte tak jak w nosidełku, bo tam chyba 2 godziny.

A możesz podesłać linka gdzie zamówiłaś? Bo szczerze mówiąc na allegro widziałam pieluchy bambusowe za około 24 zł za sztukę, więc Ty nie zapłaciłaś wcale dużo

Zaraz lecę robić fotki
Stary 2015-08-10, 20:29   #3549
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

KALUSIA doczytałam, że masz być w szpitalu. Mam nadzieję, że pomogą Ci tam i wszystko się dobrze skończy!! Trzymaj się i odzywaj się jak tylko będziesz mogła
A kierowniczka to jakaś su.ka ja bym jej wygarnęła, skoro to dla Ciebie i Twoje nazwisko tam było, no to jakim prawem zabrała sobie?? I w ogóle podpisała się za Ciebie?? W sensie Twoim nazwiskiem?? Przecież to karalne jest, nastrasz ją!! ala:ala:
Tak, podpisała się za mnie i odeslala do działu konkursów. Mam nadzieję że odda kasę i nie będę musiała nic z tym robić
Stary 2015-08-10, 20:33   #3550
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajnie!
Już zdarzyło mi się wygrać kiedyś parę rzeczy, więc TŻ się nawet nie zdziwił Tylko w totka mi nie idzie

Gryzelda ja się cieszę z 2 biletów, a Ty wygrałaś 700 zł, a Kalusia 200 zł to jest dopiero super. Gratuluje!

Cytat:
Karmazynova nie powiem ci dokładnie, czy gondola się łatwo wypinała, ale nie pamiętam też, żebym musiała się z nią jakoś bardzo mocować, a że ze mnie taki technik mechanik jak z koziej dupy trąba, to zakładam, że i ty swobodnie dasz radę. Ja też tak robiłam, że najpierw gondolę ciągnęłam na trzecie piętro, a potem leciałam szybko po stelaż, albo mąż po pracy wnosił, tyle, że ja się bałam zostawiać wózek na dole, bo często mamy drzwi otwarte na klatkę...
Dzięki za info U nas też drzwi są otwierane na klatkę

Cytat:
Karmazynova super, brawo

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Karmazynova gratki
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Gratulacje! miłego seansu
Cytat:

KARMAZYNOWA gratulację, fajne uczucie jak się coś wygra Kiedy zamierzacie pójść?
Dzięki Super uczucie na swoim koncie mam już m.in. bransoletkę, bilety na koncert, pizze jeszcze nie wiem kiedy pójdziemy. odbiór biletów mam do 2 tygodni Polecacie coś ciekawego do obejrzenia?

Cytat:
Nie płacz proszę. Nie smuć siebie i maluszka w brzuszku. Najważniejsze, że szybko zostało to wykryte i można zatrzymać tego skutki. na pewno będzie dobrze. Pobyt w szpitalu to nic miłego, ale czego się nie robi dla dzieciaczków. Siostra na pewno zrozumie

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:33   #3551
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha czyli dobrze myślałam, nie bylam jeszcze z Wami na wątku jak wcześniej o tym rozmawiałyście. Dużo osób zamierza to kupić? Tylko ten jest polecany czy jeszcze na jakiś zwrócić uwagę?

Ila czasu dziecko mniej więcej może w tym spędzić, bo plecki też chyba są w nim trochę wygięte tak jak w nosidełku, bo tam chyba 2 godziny.

A możesz podesłać linka gdzie zamówiłaś? Bo szczerze mówiąc na allegro widziałam pieluchy bambusowe za około 24 zł za sztukę, więc Ty nie zapłaciłaś wcale dużo

Zaraz lecę robić fotki
Ja miałam kupić ten leżaczek, ale jednak kupię jakiś z tych co nie rozkładają się jak gondola. Coś takiego jak ten http://image.ceneo.pl/data/products/...czek-t2518.jpg
Nie mam pojęcia ile dziecko może w tym czasu spędzić, ale pewnie i tak nie wytrzyma tych 2 godzin.

https://www.mall.pl/pieluchy-materia...a-mix?v=506725 link do pieluch

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:55   #3552
mujer
Zadomowienie

Hm, czy zapiernicz kilka km (tak do 5) z 15-20 kg plecakiem to zły pomysł?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 20:57   #3553
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Myślę że bardzo zły pomysł
W góry idziecie ?

Stary 2015-08-10, 20:58   #3554
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:

Ja właśnie chcę go kupić bo jako jeden z niewielu leżaczków rozkłada się totalnie na płasko. Więc jak Ci dziecko w tym zaśnie to rozkładasz, nie musisz przenosić dziecka do łóżeczka np żeby się nie obudziło no i nie martwisz się o plecki. Takie mam przynajmniej wyobrażenie, a w praktyce się okaże no i na olx też znalazłam kilka używek za 200zł

Pytanie do Adki, do innych w sumie też: Czym odkażałaś wózek? Czym się odkaża takie rzeczy albo np zabawki dla dziecka? Czy właśnie materiałowe jakieś rzeczy, np ten leżaczek?
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:00   #3555
adka_19
Wtajemniczenie

Ja moja droga parlam części które mogłam do płukania dodałam dettol do odkazqnia a resztę wszystko wszystko tym detolem. Ale nie wi3m czy w pl dostępny. ..
Zabawki tak samo. Parlam w rękach plus moczenie w dettol. Zaraz wam znajde

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Stary 2015-08-10, 21:03   #3556
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Myślę że bardzo zły pomysł
W góry idziecie ?
Nie, muszę się po prostu z dworca do domku przemieścić Tragarza nie najmę. No cóż, może wezmę walizkę ;]
Stary 2015-08-10, 21:05   #3557
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, muszę się po prostu z dworca do domku przemieścić Tragarza nie najmę. No cóż, może wezmę walizkę ;]
Weź walizkę lepiej ciągnąć )

Dettol w Polsce
Cena taka sama jak w uk
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5336208766

Stary 2015-08-10, 21:07   #3558
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Weź walizkę lepiej ciągnąć )

Dettol w Polsce
Cena taka sama jak w uk
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5336208766
Nienawidzę walizek :/ No nic, w sumie ostatnio trzeba oswajać wszystko, czego nienawidzę :/
Stary 2015-08-10, 21:07   #3559
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Nienawidzę walizek :/ No nic, w sumie ostatnio trzeba oswajać wszystko, czego nienawidzę :/
Nie poradzisz

Stary 2015-08-10, 21:09   #3560
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
weź walizkę i to najlepiej na kółkach

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-10, 21:11   #3561
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mam skierowanie do szpitala. Szyjka jest krótka i się rozszerzyła. Prawdopodobnie mi szew założą
To stresujące, ale dziś w gruncie rzeczy dobrze sobie radzą z takimi sprawami i zapewne wszystko będzie dobrze Ważne, żebyś obserwowała i uważała na siebie. Jak słucham koleżanek, to naprawdę miały mnóstwo kłopotów w ciąży, a jednak się udało. Zawsze to nerwy, jednak można sporo podziałać. Trzymaj się

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Swoją drogą, ja miałam tylko jedno dowcipne usg na samym początku i nigdy więcej nikt o mojej szyjce nic nie wspominał. Nie dostrzegam żadnych objawów, ale skoro objawów można nie mieć, to w sumie nie wiem.
Stary 2015-08-10, 21:15   #3562
zaneta_b
Rozeznanie

Dzięki Adka, jak nikt nie poleci czegoś z polskich sklepów to pewnie kupię

Od razu ponawiam pytanie moje z klubu, tutaj więcej osób zagląda jak mam to zrobić żebyście widziały moje zdjęcia w klubie? mam założony na profilu moim album i tam wrzuciłam zdjęcia i w klubie jak pisałam odpowiedź to zrobiłam wstaw zdjęcie i wpisałam URL. I nie widzicie przepraszam ,ale ja ciemna masa jestem chyba...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:17   #3563
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
To stresujące, ale dziś w gruncie rzeczy dobrze sobie radzą z takimi sprawami i zapewne wszystko będzie dobrze Ważne, żebyś obserwowała i uważała na siebie. Jak słucham koleżanek, to naprawdę miały mnóstwo kłopotów w ciąży, a jednak się udało. Zawsze to nerwy, jednak można sporo podziałać. Trzymaj się

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Swoją drogą, ja miałam tylko jedno dowcipne usg na samym początku i nigdy więcej nikt o mojej szyjce nic nie wspominał. Nie dostrzegam żadnych objawów, ale skoro objawów można nie mieć, to w sumie nie wiem.
Ja też miałam usg dowcipne tylko na początkowych wizytach, a na fotelu miałam badanie tylko w szpitalu. Od tej pory gin dolnych rejonów nie odwiedza, tylko usg przez brzuch...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-10, 21:18   #3564
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dzisiaj zwykłe badanie na fotelu i ginka stwierdziła, że jej się szyjka nie podoba i zrobiła usg dowcipne. I przy okazji wykryła mi tłuszczaka, z którym kiedyś się nachodzilam po ginach ale każdy miał inną teorię co to jest aż dałam sobie spokój
Stary 2015-08-10, 21:26   #3565
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Już zdarzyło mi się wygrać kiedyś parę rzeczy, więc TŻ się nawet nie zdziwił Tylko w totka mi nie idzie

Gryzelda ja się cieszę z 2 biletów, a Ty wygrałaś 700 zł, a Kalusia 200 zł to jest dopiero super. Gratuluje!

Dzięki za info U nas też drzwi są otwierane na klatkę

Dzięki Super uczucie na swoim koncie mam już m.in. bransoletkę, bilety na koncert, pizze jeszcze nie wiem kiedy pójdziemy. odbiór biletów mam do 2 tygodni Polecacie coś ciekawego do obejrzenia?

Nie płacz proszę. Nie smuć siebie i maluszka w brzuszku. Najważniejsze, że szybko zostało to wykryte i można zatrzymać tego skutki. na pewno będzie dobrze. Pobyt w szpitalu to nic miłego, ale czego się nie robi dla dzieciaczków. Siostra na pewno zrozumie
Bo w totka, zeby wygrać trzeba grać

Ja niestety nic,nie polecę, bo nie pamiętam samą kiedy w kinie byłam, może namówie Tz i też,jakoś,pojdziemy?
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja miałam kupić ten leżaczek, ale jednak kupię jakiś z tych co nie rozkładają się jak gondola. Coś takiego jak ten http://image.ceneo.pl/data/products/...czek-t2518.jpg
Nie mam pojęcia ile dziecko może w tym czasu spędzić, ale pewnie i tak nie wytrzyma tych 2 godzin.

https://www.mall.pl/pieluchy-materia...a-mix?v=506725 link do pieluch
Nie rozkładają się jak gondola czyli jak? Nie rozumiem.
Dziękuję za linka
Cytat:
Mysle, ze kiepski i trochę daleko i trochę za ciężko ;/

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Ja właśnie chcę go kupić bo jako jeden z niewielu leżaczków rozkłada się totalnie na płasko. Więc jak Ci dziecko w tym zaśnie to rozkładasz, nie musisz przenosić dziecka do łóżeczka np żeby się nie obudziło no i nie martwisz się o plecki. Takie mam przynajmniej wyobrażenie, a w praktyce się okaże no i na olx też znalazłam kilka używek za 200zł

Pytanie do Adki, do innych w sumie też: Czym odkażałaś wózek? Czym się odkaża takie rzeczy albo np zabawki dla dziecka? Czy właśnie materiałowe jakieś rzeczy, np ten leżaczek?
Ten tony love? Aaa to rzeczywiście fajnie, jak się rozkłada

uzywka 200zl?! O mamo, chyba nie chce wiedziec ile kosztuje nowy:/

No to wklejam zdjęcia, uprzedzam, że sporo

Na początku będą rzeczy które chcialam, żeby szwagierka kupiła:

tylko trochę średnio mi się podobają, bo wydają mi się dosyć szerokie, ale są nowe i nieduże, więc będzie miała w czym Mała spac

te z kolei sa bardzo miłe w dotyku i są dobre jakościowo

Teraz moje dzisiejsze zakupy:

kupiłam takie same jak Ani_qa

A to są rzeczy, których sama raczej bym nie kupiła, chodzi mi o sukienki, bo są nieduże i dziecko szybko może wyrosnąć, ta szarą jest większa, bo wysłała mi wcześniej zdjęcie i zapytałam ja jaki rozmiar, wzięła mniejszy ale jak zapytałam czy może wymienić, to wymienila na 3-6 miesięcy. Co prawda ciuszki są sliczne, No ale mnie jednak jeszcze trzyma trochę zdrowy rozsądek, ze jeszcze dużo pieniędzy na inne rzeczy potrzebne.

I na koniec takie slicznosci

Chyba nie kupuje więcej ubranek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-10, 21:34   #3566
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze, że ja ogólnie często w stosunku do swojego synka stosuję metody behawioralne, które stosuję też w pracy z dziećmi i powiem szczerze, że w wielu sytuacjach ekstra się sprawdzają. Wiadomo, że rozmowy i tłumaczenia nie zastąpią, ale czasem dziecku po prostu potrzebna jest motywacja do podjęcia nowego wyzwania i jak jest super nagroda za każdym razem, to dziecko szybko się uczy właściwego zachowania.

to niestety prawda...ja z tego, co teraz sobie przypominam, to chyba tylko z raz poczułam, że boli mnie brzuch, tak jakby na @, ale to była chwila...nic więcej nie czułam.
Też uważam, że czasem do dziecka trzeba podejść sposobem. OPczywiście trzeba znaleźć złoty środek, bo zawsze można przesadzić w jedną lub w drugą stronę, ale trzeba próbować różnych rzeczy

Dlatego ja w sumie z jednej strony się cieszę, że ja odczuwam te bóle i twardnienia, bo tak to można czasem przegapić moment i może dojść do tragedii. Jednak w ciąży lepiej wiedzieć cokolwiek chodząc do lekarza, bo na różnych się trafia i czasem zaniedbują pacjentki i trzeba się upominać o różne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Mi też się zdarzało coś wygrać W totka w Keno raz wygrałam jakoś 1200 zł (i to prawie nam się kupon przedawnił, bo mąż źle sprawdził i myśleliśmy, że 2zł jest i w ostatniej chwili poszedł z tym kuponem i się zdziwił przy okienku ).

Cytat:
Bardzo zły

Nie pojechaliśmy do teściów. Cały dzień bolał mnie żołądek na dodatek dostałam wzdęć na wieczór i odpuściłam. Jutro nas to czeka

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Od razu ponawiam pytanie moje z klubu, tutaj więcej osób zagląda jak mam to zrobić żebyście widziały moje zdjęcia w klubie? mam założony na profilu moim album i tam wrzuciłam zdjęcia i w klubie jak pisałam odpowiedź to zrobiłam wstaw zdjęcie i wpisałam URL. I nie widzicie przepraszam ,ale ja ciemna masa jestem chyba...
Wiem, że Fionki zdjęcie z urlopu było widać jak zaprosiła nas do znajomych Więc może to przez to?
Jak nie to możesz dodać sobie do galerii w google (jeśli masz tam pocztę) i w klubie dodawać tak jak próbowałaś

Cytat:
Ja miałam dzisiaj zwykłe badanie na fotelu i ginka stwierdziła, że jej się szyjka nie podoba i zrobiła usg dowcipne. I przy okazji wykryła mi tłuszczaka, z którym kiedyś się nachodzilam po ginach ale każdy miał inną teorię co to jest aż dałam sobie spokój
Jak dobrze, że to sprawdziła!
A Ty się nie zamartwiaj. Czytałam trochę o tym, bo niewiadomo jak to się u mnie skończy i wiem, że kobiety czasem i po terminie rodziły Więc wszystko na pewno będzie dobrze!

Cytat:

tylko trochę średnio mi się podobają, bo wydają mi się dosyć szerokie, ale są nowe i nieduże, więc będzie miała w czym Mała spac

A to są rzeczy, których sama raczej bym nie kupiła, chodzi mi o sukienki, bo są nieduże i dziecko szybko może wyrosnąć, ta szarą jest większa, bo wysłała mi wcześniej zdjęcie i zapytałam ja jaki rozmiar, wzięła mniejszy ale jak zapytałam czy może wymienić, to wymienila na 3-6 miesięcy. Co prawda ciuszki są sliczne, No ale mnie jednak jeszcze trzyma trochę zdrowy rozsądek, ze jeszcze dużo pieniędzy na inne rzeczy potrzebne.

Aaa! Szaleństwo Jakie cuda!!! Wszystko takie piękne! A buciki...przesłodkie
Stary 2015-08-10, 21:37   #3567
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dobrze, że to sprawdziła!
A Ty się nie zamartwiaj. Czytałam trochę o tym, bo niewiadomo jak to się u mnie skończy i wiem, że kobiety czasem i po terminie rodziły Więc wszystko na pewno będzie dobrze!
A z tym szwem jest szansa na sn czy raczej nie?
Stary 2015-08-10, 21:41   #3568
jente1984
Bookworm ;)

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
W Łebie są ponoć jakieś ruchome wydmy i dużo zieleni (słowiański park). A chyba sobie jakąś objazdówkę zrobimy
W Jastrzębiej Górze byłam, bardzo miło wspominam a o Władysławowie słyszałam właśnie dobre opinie
Musisz się liczyć z tym, że tam nie da się dojechać autem i jest sporo km do pokonania pieszo. My zrezygnowaliśmy, choć nie ze względu na mój brzuszek (bo wtedy jeszcze wszystko było ok), tylko na łatwo męczącego się czterolatka

Jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest super i wreszcie się dowiedziałam, że czekamy na CHŁOPCA
The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:42   #3569
SweetViolet
Zadomowienie

syylwuska ale śliczne są te sukieneczki W ogóle wszystko śliczne

No u mnie potwierdzony chłopak Na pierwszym ujęciu widać było jak mu się sprzęt dynda Mój mały mężczyzna wszystkie narządy ma w porządku i w sumie to nie jest taki mały, bo waży 444g Aż się boję do ilu urośnie do terminu porodu Na dodatek w czasie badania się wiercił i dosyć mocno mnie skopał, a na 3d widzieliśmy jak otwiera buzię, wkłada do niej palec i ssie Ale oczywiście był połową twarzy przytulony do macicy i pępowiny, więc rysów twarzy idealnie nie widzieliśmy
Więc można mnie zaznaczyć na niebiesko na pierwszej stronie

Cytat:
A z tym szwem jest szansa na sn czy raczej nie?
Z tego co ja wiem, to tak, bo oni ten szew zdejmują przed porodem jeszcze

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest super i wreszcie się dowiedziałam, że czekamy na CHŁOPCA

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40

Edytowane przez SweetViolet
Czas edycji: 2015-08-10 o 21:44
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:46   #3570
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Adka, jak nikt nie poleci czegoś z polskich sklepów to pewnie kupię

Musisz fotkę wrzucić na darmowy upload - wpisz w Google free photo upload jest tego masa. Kopiuj adres obrazka i wtedy wklejam [img]tu link [/ img] i działa. Tylko spacje
Kasuje
Nie znam polskich odpowiedników. Ale ja dość dużo tego używałam i dzybko mi zeszło hihi ale w sumie nasze ręczniki też parlam w tym z ciekawości

Cytat:
Bo w totka, zeby wygrać trzeba grać

Ja niestety nic,nie polecę, bo nie pamiętam samą kiedy w kinie byłam, może namówie Tz i też,jakoś,pojdziemy?

Nie rozkładają się jak gondola czyli jak? Nie rozumiem.
Dziękuję za linka

Mysle, ze kiepski i trochę daleko i trochę za ciężko ;/

Ten tony love? Aaa to rzeczywiście fajnie, jak się rozkłada

uzywka 200zl?! O mamo, chyba nie chce wiedziec ile kosztuje nowy:/

Słodkości !!!!

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-08-10 o 21:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości