Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 14:40   #151
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Achna w tym wieku zabawa wg naszych maluchów ma przebiegać tak jak chcą tego one. Ja się bawię z Zosią ale wg Jej reguł, wszelkie moje inwencje są pacyfikowane

Sorce, Scarlett ceny tych wiklinowych cudeniek masakra ale jakby tak kupić surowe i pomalowaćto już gra warta świeczki. Ja wielbię biele, szarości i pastele także takie pokoje

Villga
Zosiek nie pije mm odkąd odstawiła butelkę. W żadnym kubku, niekapku nie przeszło.
Rzeczywiście to zastanawiające z tym mlekiem

Moderna dobry miałaś pomysł z tym mniejszym pukym Zosia się przekonała do swojego ale i tak wybiera hulajnogę w większości przypadkówno chyba, że idzie z koleżanką i ona bierze rower.

Scarlett świetne te garniturymiałam biały na swojej 18bo antyspódnicowa ogólnie jestem
Zoś ma to łóżko rosnące z ikei, na teraz na najkrótszym wymiarze.

Demeter regał dojechał?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:06   #152
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Achna w tym wieku zabawa wg naszych maluchów ma przebiegać tak jak chcą tego one. Ja się bawię z Zosią ale wg Jej reguł, wszelkie moje inwencje są pacyfikowane

Sorce, Scarlett ceny tych wiklinowych cudeniek masakra ale jakby tak kupić surowe i pomalowaćto już gra warta świeczki. Ja wielbię biele, szarości i pastele także takie pokoje

Villga
Zosiek nie pije mm odkąd odstawiła butelkę. W żadnym kubku, niekapku nie przeszło.
Rzeczywiście to zastanawiające z tym mlekiem

Moderna dobry miałaś pomysł z tym mniejszym pukym Zosia się przekonała do swojego ale i tak wybiera hulajnogę w większości przypadkówno chyba, że idzie z koleżanką i ona bierze rower.

Scarlett świetne te garniturymiałam biały na swojej 18bo antyspódnicowa ogólnie jestem
Zoś ma to łóżko rosnące z ikei, na teraz na najkrótszym wymiarze.

Demeter regał dojechał?
Chyba zrobię opcję pośrednia czyli łóżko gdzieś 160 na podwyższeniu, tez mi to taniej kosztowo wyjdzie, a następna metamorfoza pokoju jak do szkoły pojdzie. W sumie gdybym posprzedawala trochę rzeczy typu mutsy evo itp to trochę kasy by wpadło, ale jakoś ciagle sie waham jeszcze. A materac masz tez ten rosnący? Ja sie obawiam trochę tego, czy te łączenia nie bedą wyczuwalne i czy te materace bedą jakościowo porównywalne z takim calosciowym.

Co do rowerków to Z uwielbia i tuptup swietnie sie sprawdza.

Mamy u Z wszystkie meble białe, ściany żółte "migdałowe" niby, ja tez wole jak wszystko stonowane raczej, z kolorami mozna w dodatkach poszaleć, zabawki to i tak wystarczająca pstrokacizna zeby meble nie wiadomo jak dawały po oczach. Z ma w pokoju regał kallax 5x5 okienek ( w sumie expedit), jedyne co jest pstrokacizna to pudła w nim - ale to pomaga jej uczyć sie porządku - wie, ze duplo w żółtym, rzeczy lalki bobasa w niebieskim itp.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:24   #153
BYou
MBZ♥

Scarlett, tak materac do przedłużanego, lateksowy. Najdłuższa część jest na 130 cm. Dla mnie wygodny bo czasem leżę z Nią jak czytam na dobranoc.
Czemu się wahasz skoro nie planujesz rodzeństwa dla Z?Jakieś zmiany zaszły?
Fajny pomysł z tymi kolorowymi pudłami.

Kasia,spakowana?

Moi poszli z piechem, mam luz bo jak B jest to tylko On wszystko najlepiej potrafi

Muszę kupić Zosi taki podnóżęk żeby sama mogła wchodzić na nakładkę albo myć ręce. Bo przecież: Mamusiu sama!!!!!

Stary 2015-08-10, 15:38   #154
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę kupić Zosi taki podnóżęk żeby sama mogła wchodzić na nakładkę albo myć ręce. Bo przecież: Mamusiu sama!!!!!
teraz na wsi u nas funkcję spełnia... piłka lekarska

BYou, poka fotę z 18stki. Przy Twojej figurze wyglądałaś na bank bajecznie

Moderna, jesteśmy na wsi do środy. Potem do miasta t. heh...

Sorce, Fifi określający kolor piersiowy - (i on mało mówi? to jak mówi Emila???????)

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Tydzień temu kupiłam dziecku drugiego mniejszego puky i w końcu M. jeździ na rowerze

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z Was może polecic sprawdzone majtki wyszczuplające? Chodzi mi o takie trzymanie brzucha.
mam takie z Triumpha (z racji mojej falującej wagi w 4 rozmiarach ). Dostałam też lidlowe (gacie i gorset) i tyż OK.

A z dzieleniem się... u nas to sinusoida. raz dzieli się chętnie, raz wszystko jest jego. nie wiem na czym to polega...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:41   #155
BYou
MBZ♥

Pani musiałabym zdjęcie zdjęciu robić bo to wiesz, zamierzchłe czasy poszukam u Rodziców albumu jak będę
Niech moc będzie z Tobą u t

Właśnie to samo miałam pisać Sorce odnośnie mowy

Stary 2015-08-10, 16:00   #156
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett, tak materac do przedłużanego, lateksowy. Najdłuższa część jest na 130 cm. Dla mnie wygodny bo czasem leżę z Nią jak czytam na dobranoc.
Czemu się wahasz skoro nie planujesz rodzeństwa dla Z?Jakieś zmiany zaszły?
Fajny pomysł z tymi kolorowymi pudłami.

Kasia,spakowana?

Moi poszli z piechem, mam luz bo jak B jest to tylko On wszystko najlepiej potrafi

My sobie strzeliliśmy w kolano bo instalowaliśmy wszystko na dość niestandardowych wysokościach - Z z podnóżka do umywalki nie sięgnie, nie ma siły, na taborecie stoi.

a co do rodzeństwa to się nie wypowiadam, bo z racji moich poglądów i tak skazałyście mnie na wieczny ostracyzm

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-08-10, 16:03   #157
BYou
MBZ♥

Pamiętam Twoje poglądy, nie oceniam, próbuję zrozumieć. Myślałam, że rozważacie adopcję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 16:13   #158
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam Twoje poglądy, nie oceniam, próbuję zrozumieć. Myślałam, że rozważacie adopcję
na razie to kwestia czy w ogóle, a nie jak to się stanie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-08-10, 16:19   #159
BYou
MBZ♥

Scarlett, oki, nie drążę tematu

Nie wiem, nie ogarniam co się dzieje z tym światem? koleś przywiozuje swoją sunię do bramy schroniska-no miłosierny pełną gębą bo przecież mógł w lesie, następny podczas awantury domowej uderza w głowę prętem 3 miesięczne dziecko wysiadam.

Stary 2015-08-10, 16:40   #160
Villga
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem, nie ogarniam co się dzieje z tym światem? koleś przywiozuje swoją sunię do bramy schroniska-no miłosierny pełną gębą bo przecież mógł w lesie, następny podczas awantury domowej uderza w głowę prętem 3 miesięczne dziecko wysiadam.
Ja nie mogę nawet czytać o takich rzeczach bo zaraz ryczę...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 18:29   #161
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Widzę, że na tapecie pokoje dla dzieci. Wybór jest ogromny tylko worek kasy by się przydał hehe.
Ooo tak

Cytat:

Demeter regał dojechał?
Jeszcze nie, jutro bedzie A ile bede czekac na skręcenie przez TZ to nie wiem

Cytat:

Wlasnie ogladałam fakty, bo szczerze nie wiedziałam o czym piszesz.
Wytłumaczenie tego maratonczyka to jakas porażka, zostawił psa na 36 stopniowym upale, psina sie 2h kręciła na tej smyczy w ten gorąc, bez wody Burak , nic tylko

A co do 3 miesiecznej dziewczynki nie mogłam słuchac, ma pękniętą czaszke
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 18:42   #162
Agnjeska
Zadomowienie

Hej! wyskocze jak Filip z konopi ale potrzebuję rady (; może któraś z Was to przechodziła. .. mianowicie J jest strasznie zazdrosna o mnie. Mój chłop za rękę mnie nawet złapać nie może a o przytuleniu to już nie wspomnę bo J oburzona przybiega i krzyczy "to jest moja mama!" jeżeli to nie poskutkuje to włącza się syrena i pół bloku ją słyszy... Jakieś rady? bo już ręce opadają...

i drugie pytanie do odpieluchowanych... jak to z nocą? mają maluchy jeszcze pieluche? My odpieluvhowani od maja ale na noc jeszcze jest i nie bardzo wiem jak to ugryźć...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 19:47   #163
BYou
MBZ♥

Demeter a to dziady, że nie przywieźli dziś

Agnjeska, my jak się przytulaliśmy, a Zoś protestowała to kucaliśmy dalej objęci i wołaliśmy że teraz z Nią chcemy razem się tulić-plus tłumaczenie, że my kochamy Ją ale też siebie
Zosia dużo piła w nocy-piszę piła bo miała pod ręką kubek lovi 360, a z niego łatwo bo się nie wyleje. Teraz ma w otwartym kubku i już o wiele mniej picia więc siusiania też mniej. wysadzam Ją tuż przed spaniem. Na oczątku dawałam pampa ale jak był rano suchy to przestałam zakładać i udało się. Na wszelki wypadek jednak mam pokrowiec na materacu plus podkład na prześcieradle. WIem, że niektórzy wysadzają w nocy-ja dopóki nie zawoła to nie próbowałampowodzenia

Stary 2015-08-10, 20:40   #164
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
hej

witam się spod kołdry 30 stopni w domu a mnie telepie z zimna, wszystkie kości i stawy bolą, ogólnie masakra. jakieś zapalenie w cycku mi się przypałętało jeszcze w południe było wszystko ok a tu bach. co z tym robić? boli mnie dół i zewnętrzny bok piersi... masować? kapustę przyłożyć?

mojej małej upały chyba nie przeszkadzają. wczoraj spała od 9 do 16 z jedną przerwą na pieluchę i cycka.. za to potem już do wieczora bajabongo

Kasia to już niedługo zobaczysz Milusia ciekawe jak zareaguje na zmianę pogody. z upałów w chłodek

Byou 100 lat! co się nie chwaliłaś?
prezent od rodzinki cudowny
no i kurtka

achna myślałam ostatnio o Tobie żeś gdzieś przepadła

Demeter dla Kuby za nocnik

Karol w domu chodzi bez pieluchy i w tym tygodniu tylko raz trochę siknął w majtki a tak to samoobsługa. wiem, że tak być nie powinno ale stawiam nocnik w pokoju gdzie urzędujemy i mogę np spokojnie karmić małą a Lolek sam się obsłuży. zdejmie gacie, zrobi co ma zrobić i jedynie muszę iść z nim wyrzucić zawartość do kibla i podnieść żeby spuścił wodę.
za to nie wiem jak rozwiązać sprawę ze żłobkiem, bo tam chodzi jeszcze w pieluszce... musiałyby te babki się trochę wysilić i na początek co chwilę pytać czy nie chce się siku, bo myślę że w trakcie zabawy mógłby się zapominać. w środę kąpali się na podwórku w basenie i nakitolił w kąpielówki... poza tym tam nie mają chyba nocnika, tylko taki mini kibelek

Jola współczuję starcia z osą
a jak oczko Ewy? bo chyba przegapiłam jeśli pisałaś
ZŁobkowych pan obowiązkiem jest Ci pomóc w odpiluchowaniu czyt. proponowac i wysadzac co godzinę!
biedna Ty z zapaleniem....

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej! wyskocze jak Filip z konopi ale potrzebuję rady (; może któraś z Was to przechodziła. .. mianowicie J jest strasznie zazdrosna o mnie. Mój chłop za rękę mnie nawet złapać nie może a o przytuleniu to już nie wspomnę bo J oburzona przybiega i krzyczy "to jest moja mama!" jeżeli to nie poskutkuje to włącza się syrena i pół bloku ją słyszy... Jakieś rady? bo już ręce opadają...

i drugie pytanie do odpieluchowanych... jak to z nocą? mają maluchy jeszcze pieluche? My odpieluvhowani od maja ale na noc jeszcze jest i nie bardzo wiem jak to ugryźć...
ja tak jak Byou zdjełam jak była sucha pielucha po nocy- u nas wczesniej odpieluchowany na noc niż na dzień.

u nas była faza: nie che tausia...ja wtedy całowałam Kacpra i tzta i mówiłam, ze kocham tatudsia i kocham kacpra, albo razem sie przytulalismy itp....
nactowałam wiecej, ale nie wyswietla;/
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:06   #165
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, dzisiaj kupiłam taki pojedynczy schodek (do sikania na stojąco), a mamy już jakiś czas podwójny schodek do mycia rąk.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(i on mało mówi? to jak mówi Emila???????)[COLOR="Silver"]
Cytat:

Właśnie to samo miałam pisać Sorce odnośnie mowy
Oj, mówi mówi... tylko wiecie... jak się porównuje z Emilką, którą słyszałam na żywo (FI przy niej tak duka, on jeszcze ma specyficzną (czytaj bardzo dziwną) melodię jak mówi, tak dziwnie akcentuje... a Emi trajkocze jak maszyna). Natalka od Agi też zabija tekstami.... Pewnie sporo słów rozumiem tylko ja bo ucina początkowe sylaby (chyba już zawsze będzie MOLOT i DRONKA).

Pytanie o kolory dopadło i nas. Dzisiaj zapytał jaki kolor ma RONDO, które było w budowie (i mu opowiadałam stojąc w korku co tam się fajnego dzieje). Odpowiedziałam, że szary i nie wiem czy dobrze

oo.. git niektóre, ale... trzeba mieć figurkę nienaganną, i ja z tych kościelnych, a tam nie wyobrażam sobie garnituru. Do cywilnego super, bez względu na wiek

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ale na pewno jak tylko będę mieć kasę kupie wyciskarkę ślimakowa może z Hurom, albo jeszcze inny slow juicer
Mnie ceny Huroma zabiły i kupiłam własnie slow juicer z zelmera. Jestem zadowolona bo stosunek cena/jakość mi odpowiada. Świetnie radzi sobie z twardymi warzywami. Ale ja i tak banalnie głównie jabłko+burak a na upały cytryna, ogórek, mięta +woda.

Kwiatuszku, jak to szło z tą przerośniętą łechtaczką?
Byłam dzisiaj na połówkowym i wszystko piknie, ślicznie, prawidłowo. Ulga wszech czasów. No tylko gin mi powiedział, że większej pewności mieć już nie będzie miał i że to jest dziewuszysko...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 21:14   #166
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hehe, dzisiaj kupiłam taki pojedynczy schodek (do sikania na stojąco), a mamy już jakiś czas podwójny schodek do mycia rąk.

Oj, mówi mówi... tylko wiecie... jak się porównuje z Emilką, którą słyszałam na żywo (FI przy niej tak duka, on jeszcze ma specyficzną (czytaj bardzo dziwną) melodię jak mówi, tak dziwnie akcentuje... a Emi trajkocze jak maszyna). Natalka od Agi też zabija tekstami.... Pewnie sporo słów rozumiem tylko ja bo ucina początkowe sylaby (chyba już zawsze będzie MOLOT i DRONKA).

Pytanie o kolory dopadło i nas. Dzisiaj zapytał jaki kolor ma RONDO, które było w budowie (i mu opowiadałam stojąc w korku co tam się fajnego dzieje). Odpowiedziałam, że szary i nie wiem czy dobrze

oo.. git niektóre, ale... trzeba mieć figurkę nienaganną, i ja z tych kościelnych, a tam nie wyobrażam sobie garnituru. Do cywilnego super, bez względu na wiek

Mnie ceny Huroma zabiły i kupiłam własnie slow juicer z zelmera. Jestem zadowolona bo stosunek cena/jakość mi odpowiada. Świetnie radzi sobie z twardymi warzywami. Ale ja i tak banalnie głównie jabłko+burak a na upały cytryna, ogórek, mięta +woda.

Kwiatuszku, jak to szło z tą przerośniętą łechtaczką?
Byłam dzisiaj na połówkowym i wszystko piknie, ślicznie, prawidłowo. Ulga wszech czasów. No tylko gin mi powiedział, że większej pewności mieć już nie będzie miał i że to jest dziewuszysko...
Ja tez z kościelnych, tylko i wyłącznie, jakbym miała brać tylko cywilny to bym se darowała, bo papierek do niczego mi nie potrzebny. Z kolei az takiego parcia nie miałam na to zeby udowadniać, ze cywilny mi zbędny zeby przechodzić cały korowód z załatwianiem tylko kościelnego - w sumie kościół ma trochę dziwne podejście do tej kwestii, ze jak ktoś chce sam kościelny brać to na pewno cos knuje

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

A co do figury to uwazam ze wzzystko kwestia fasonu - ja generalnie np w każdych spodniach wyglądam lepiej niż w kiecce, oczywiście każdym strojem mozna sobie zrobić krzywdę, ale kiecka duzo łatwiej.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-08-10, 21:18   #167
BYou
MBZ♥

Sorce gratuluję Dziewczynki są fajowe nie ujmując chłopcom
Gdzie kupiłaś podwójny schodek?

Scarlett o to to dobrze dobrane spodnie plus marynarka zawsze robią efekt

Stary 2015-08-10, 21:28   #168
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ByoU
A jakze juz Spankowana:radocha: nie duzo bo tylko podreczny biore.
Ale juz nie moge sie doczekac. Mac cos ok 28godzinek i ujrze Milusia Tofaniutkiego

Sorce
dobry Fifi. Lepsze cialowe niz moje "skorowe" rajstopy ktore w kiosku chcialam kiedys sobie zakupic.

No nic ide do mycia i do spania. Jeszcze tylko jutro 8h w pracy odbebnic i moge Leciec

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 22:15   #169
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ZŁobkowych pan obowiązkiem jest Ci pomóc w odpiluchowaniu czyt. proponowac i wysadzac co godzinę!
eeee guzik to daje. Próbowałam, wysadzałam, pytałam jak katarynka, i Fi wstawał z nocnika i po 30 sek lał w majty. Miałam kilka takich prób i za każdym razem totalna klapa. Aż pewnego pięknego dnia sam zechciał, załapał, potrafi utrzymać.
Na noc zakładam bo pije obowiązkowe mleczko na dobranoc i rano jest mokro.

Cytat:
Sorce gratuluję Dziewczynki są fajowe nie ujmując chłopcom

Scarlett o to to dobrze dobrane spodnie plus marynarka zawsze robią efekt
Co do dziewczynek - znów chcę powiedzieć, że ja nie czaję tunik i leginsików, opasek, spineczek... różu, kocyków pony, hannah montana :P

A schodek podwójny mam z ikei. o ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178879/

A ja w spodniach wyglądać mogę lepiej niż w kiecce, ale nie białych

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 22:46   #170
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Fajnie

Cytat:
Ikea ma

Cytat:
Co do dziewczynek - znów chcę powiedzieć, że ja nie czaję tunik i leginsików, opasek, spineczek... różu, kocyków pony, hannah montana :P
Hehe. Nie trzeba rozu, opasek, spineczek A i może uda się obejśc bez Hello Kitty, Pony i HM
Ja na początku miałam faze na rozowe, jeszcze w ciazy - nawet wstawiałam fote prania - sam róż, ale to już daaaawno przeszło

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

A tak w ogole mowilam juz, ze moja Zu po całym mieszkaniu pełza? Jak widzi kota to 3 razy szybciej zasuwa
Ale dalej nie siedzi, w 9 miesiacu musze sie z nią do pediatry zglosić i bedzie oceniać jej postępy.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 23:44   #171
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hm... tłumaczyc i przeczekać florek tez mnie i tżta rozdziela :d

Cytat:

a my wrócilismy z PL dzisiaj. masakra same korki wszedzie eh.
Florek zaszczepiony koniec ze szczepieniami na dlugo.
widze ze temat łózek, ja tez chce nowe dla Florka ale auto
niemieckie dziewczyny orientujecie się gdzie takie moge dostać? oprocz TOysRusa , Spiele MAXa ??

dodatkowo Florek cały w krostach, msyślałam że od słońca ale lekarka twiedzi że raczej nie ;/ szorstka skóra, swędząca ;/ kupiłam w PL coś typu Oliatum. muszę tu jakiejś niemieckiej wersji poszukać ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 03:57   #172
jolanT
Zadomowienie

Cytowanie na telefonie- zawsze spoko :/

Panika- to Olaf identyko fryza
Dziękuje za miłe słowo- synuś rzeczywiście podobny do Ewy choć juz powoli widze różnice.. Ale jak wyskoczył z brzucha to prawie ksero

Vilga- ja kupiłam w c&a gacie wyszczuplające. Bardzo fajne ale taki był upał ze nie ubrałam

Moderna- jesteś! Fajnie!
Masz swój miodek?

Dagusia- widziałam w Poco, chyba w Roller no i na ebay'u dość duży wybór..
Olaf podobnie ze skóra ale u nas lekarka właśnie twierdzi ze przez pogodę.. Po kremie super juz mu zeszło.

W ogóle słyszałyście o czymś takim jak magia wizażu??
Właśnie miałam pisać o sikaniu w nocy a tu słyszę jak leeeeci!! Także ten Daje Ewie podkład, taka matę i jak sie zdarzy to nas chroni. Na wieczór u nas obowiązkowo mleko wiec wysadzam przed snem ale czasami to mało- czyt. dziś Jak karmie Olafa to pytam- siada sika i idzie spać dalej.
No ale powoli do przodu, pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.
Level podwórko i level kibelek juz zaliczony mamy
A co do pieluchy na noc to Ewa nie chciała sobie juz dać założyć.. Tylko "gacia" i juz wiec spała bez juz od chyba drugiego czy trzeciego dnia.

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Kwiatuszek- jak tam? Obyło sie bez antybiotyku?

U nas za podnózek służy krzesełko z ikea od zawsze

Sorceresss- gratulacje super!
Musisz zobaczyć tą swoją kobietkę i zakochasz sie po uszy )
Rzeczywiscie można czasem zezygac sie różem ale na szczęście dzisiaj jest wybór! Choć nie ma sie co łudzić- babki ciotki i klotki naznosza Ci tego sporo

Idę jeszcze spać..

A i jeszcze- stosuje któraś z Was zastrzyk anty?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 04:37   #173
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam z drogi do pracy. Rano tak cudnie 20 stopni , mozna pooddychac, a pozniej tylko zdychac. Wczoraj w robocie w pokoju mialysmy z kolezanka 40 stopni....dupska nam sie do krzesel lepily , ale jeszcze trzy dni wytrzymam.

Scarlett jaka pogoda na Pomorzu?

Sorce, zapomnialas dodac, ze moze sa wyrazy, ktore Filip powie niewyraznie, ale scieki, kanal czy kopara mowi perfekcyjnie i brzmi to tak bardzo dorosle przy moim kaszalocie.
Fakt Emila nawija caly czas, buzia sie jej nie zamyka, jitem sa zakupy, gdzie co chwile pyta kasjerki- skasowalas?
No i robi wstyd psiarom- piesek zrobil kupe, pani nie pospsatala, o ta bzydka pani

Ewka ja myslalam o tym zastrzyku, ale ze wzgladu na migreny odpada, bo sa w nim hormony.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 05:06   #174
Agnjeska
Zadomowienie

Właśnie próbowałam z przytulaniem we 3 ale młoda za nic nie chce. Cóż chyba jak Dragusia mówi poczekamy może kiedyś jej przejdzie...

U nas jednak zawsze po nocy ta pielucha mniej lub bardziej mokra... więc na razie nie ściągam, nie wyobrażam sobie budzić dziecka na siku... no nic trzeba czekać (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 06:43   #175
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Witam z drogi do pracy. Rano tak cudnie 20 stopni , mozna pooddychac, a pozniej tylko zdychac. Wczoraj w robocie w pokoju mialysmy z kolezanka 40 stopni....dupska nam sie do krzesel lepily , ale jeszcze trzy dni wytrzymam.

Scarlett jaka pogoda na Pomorzu?

Sorce, zapomnialas dodac, ze moze sa wyrazy, ktore Filip powie niewyraznie, ale scieki, kanal czy kopara mowi perfekcyjnie i brzmi to tak bardzo dorosle przy moim kaszalocie.
Fakt Emila nawija caly czas, buzia sie jej nie zamyka, jitem sa zakupy, gdzie co chwile pyta kasjerki- skasowalas?
No i robi wstyd psiarom- piesek zrobil kupe, pani nie pospsatala, o ta bzydka pani

Ewka ja myslalam o tym zastrzyku, ale ze wzgladu na migreny odpada, bo sa w nim hormony.
Wieczorem było przyjemnie chłodno, ale teraz juz czuć ze bedzie ukrop, nie wiem ile stopni bo sie jeszcze z łóżka nie wygrzebałam, Z dawała czadu w nocy. Padła bardzo późno po południu, wstała około 19 i poszła spać ok 0:30. Potem wstała o 3:20 na kasze, mimo ze z godzine przed zaśnięciem dostała. Ostatnio ma taki dziki system - nic nie chce jeść w ciagu dnia a około 3 rano przychodzi do nas do sypialni i teatralnym szeptem mówi "tato, kasza!"

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-08-11, 13:38   #176
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Któraś z Was pytała o dywany z ulicami - my mamy po mężu z dzieciństwa - M. bardzo dużo sie na nim bawi mnie sie to ustrojstwo zupełnie nie podoba, kolorystyka fatalna, nie pasuje do niczego. Ale dzisiaj przeglądając nowy katalog z h&m widziałam taki nieduży czarno-biały, ten już można wpasować w wystrój pokoju

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Jeszcze nie, jutro bedzie A ile bede czekac na skręcenie przez TZ to nie wiem

Hehe, sama skrecisz
Ja uwielbiam składać meble ikea

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:

A mokra jest Pielucha po nocy ?

Ja bym pewnie jednak pieluchę zdjęła , a na łóżko kupiła specjalne podkłady - dzieci w pewnym momencie zaczynaja świadomie robić w pieluchę i wtedy jest trudniej.
M. to odpielychowany od drugiej strony - najpierw były nocki, bo nie dał sobie zakładać pieluchy na noc, wiec odpuściłam - wytrzymuje do rana - nie wiem jak on to robi, bo pije jeszcze na noc i w nocy moje mleko no a potem powoli rezygnowalam z zakładania w dzień - jaka to wygoda teraz bez tych pieluch

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
WIem, że niektórzy wysadzają w nocy-ja dopóki nie zawoła to nie próbowałampowodzenia

Ja sie zastanawiam zawsze, ze dzieci sie tak dają wysadzać - M. głośno protestuje
Ja w nocy jak sie przebudza to pytam czy chce, ale odpowiedz jest i była zawsze jedna: Nie
Budzenia dziecka w nocy sobie nie wyobrażam - niech śpi

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Sorce gratuluje dziewuszki
Mnie podoba sie tylko pastelowy róż w połączeniu z szarym

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

JolanT jestem jestem, maz miał urlop
Miodek mamy nasz, w tym roku pyszny kwiatowy i leśny

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-08-11 o 13:18
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:42   #177
BYou
MBZ♥

Moderna ja też nie mam zamiaru próbowaćsen to czas święty
Taki dywanik bym dała, bo to moje kolory

Demeter sama dasz radę

Żeby miło spędzić czas pojechałyśmy na basen miejski. Zajęłyśmy miejsce pod parasolem żeby był cień i heja do wodymoja Rybka tylko zjeżdżalnia i zjeżdżalnia i pływanie na materacu.
Oczywiście usnęła mi po drodze, a ja zamiast posiedzieć to sobie wymyśliłam na obiad rolady i pęczak plus buraczki

Stary 2015-08-11, 13:51   #178
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Żeby miło spędzić czas pojechałyśmy na basen miejski. Zajęłyśmy miejsce pod parasolem żeby był cień i heja do wodymoja Rybka tylko zjeżdżalnia i zjeżdżalnia i pływanie na materacu.
Oczywiście usnęła mi po drodze, a ja zamiast posiedzieć to sobie wymyśliłam na obiad rolady i pęczak plus buraczki

O jaki fajny dzień obiad pyszności !

My chodziliśmy teraz dużo na nasza miejska plaże i M. ma sporo radości, uwielbia sie pluskać w wodzie teraz pogoda taka ładna , maz już w pracy a ja kontuzjowana, wiec chodzimy tylko na plac zabaw - ale wieczorem może chłopcy pójdą sami pobrykac (słownik poprawił mi na pobzykać ) w wodzie

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A M. teraz to tylko rower i rower, jak już mu to dobrze idzie, dzisiaj już podnosili obie nogi do góry kupiłam mu dzwonek to tez już pełnia szczęścia
Stary 2015-08-11, 13:56   #179
BYou
MBZ♥

Moderna co się stało?:/
U nas bardzo gorąco ale nad wodą nie było tak czuć. Jak jechałyśmy to zostawiłysmy w domu ciemnicę więc jest przyjemnie

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cieszę się, że Mu mniejszy rower podpasował tak jak pisałam Zosiek preferuje hulajnogę i wyjścia z wózkiem i lalką.

Stary 2015-08-11, 13:57   #180
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna ja też nie mam zamiaru próbowaćsen to czas święty
Taki dywanik bym dała, bo to moje kolory

Demeter sama dasz radę

My jeszcze nigdy nie byliśmy z Z na basenie, większych akwenów niż wanna nie zna. Nie mam pomysłu jak sie za to zabrac, chciałabym zeby umiała pływać, ale nie wiem jak to wszystko zorganizować.

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości