![]() |
#151 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Achna w tym wieku zabawa wg naszych maluchów ma przebiegać tak jak chcą tego one. Ja się bawię z Zosią ale wg Jej reguł, wszelkie moje inwencje są pacyfikowane
![]() Sorce, Scarlett ceny tych wiklinowych cudeniek masakra ale jakby tak kupić surowe i pomalować ![]() ![]() Villga ![]() Zosiek nie pije mm odkąd odstawiła butelkę. W żadnym kubku, niekapku nie przeszło. Rzeczywiście to zastanawiające z tym mlekiem ![]() Moderna dobry miałaś pomysł z tym mniejszym pukym ![]() ![]() Scarlett świetne te garnitury ![]() ![]() ![]() Zoś ma to łóżko rosnące z ikei, na teraz na najkrótszym wymiarze. Demeter regał dojechał? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rowerków to Z uwielbia i tuptup swietnie sie sprawdza. Mamy u Z wszystkie meble białe, ściany żółte "migdałowe" niby, ja tez wole jak wszystko stonowane raczej, z kolorami mozna w dodatkach poszaleć, zabawki to i tak wystarczająca pstrokacizna zeby meble nie wiadomo jak dawały po oczach. Z ma w pokoju regał kallax 5x5 okienek ( w sumie expedit), jedyne co jest pstrokacizna to pudła w nim - ale to pomaga jej uczyć sie porządku - wie, ze duplo w żółtym, rzeczy lalki bobasa w niebieskim itp.
![]() |
#153 |
MBZ♥
|
Scarlett, tak materac do przedłużanego, lateksowy. Najdłuższa część jest na 130 cm. Dla mnie wygodny bo czasem leżę z Nią jak czytam na dobranoc.
Czemu się wahasz skoro nie planujesz rodzeństwa dla Z? ![]() ![]() Fajny pomysł z tymi kolorowymi pudłami. Kasia,spakowana? ![]() Moi poszli z piechem, mam luz bo jak B jest to tylko On wszystko najlepiej potrafi ![]() Muszę kupić Zosi taki podnóżęk żeby sama mogła wchodzić na nakładkę albo myć ręce. Bo przecież: Mamusiu sama!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BYou, poka fotę z 18stki. Przy Twojej figurze wyglądałaś na bank bajecznie ![]() ![]() ![]() Moderna, jesteśmy na wsi do środy. Potem do miasta t. ![]() Sorce, Fifi określający kolor piersiowy - ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z dzieleniem się... u nas to sinusoida. raz dzieli się chętnie, raz wszystko jest jego. nie wiem na czym to polega...
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
MBZ♥
|
Pani
![]() ![]() ![]() Niech moc będzie z Tobą u t ![]() ![]() Właśnie to samo miałam pisać Sorce odnośnie mowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rodzeństwa to się nie wypowiadam, bo z racji moich poglądów i tak skazałyście mnie na wieczny ostracyzm
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
na razie to kwestia czy w ogóle, a nie jak to się stanie
#159 |
MBZ♥
|
Scarlett, oki, nie drążę tematu
![]() Nie wiem, nie ogarniam co się dzieje z tym światem? koleś przywiozuje swoją sunię do bramy schroniska-no miłosierny pełną gębą bo przecież mógł w lesie, następny podczas awantury domowej uderza w głowę prętem 3 miesięczne dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Ja nie mogę nawet czytać o takich rzeczach bo zaraz ryczę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie, jutro bedzie ![]() ![]() Cytat:
Wytłumaczenie tego maratonczyka to jakas porażka, zostawił psa na 36 stopniowym upale, psina sie 2h kręciła na tej smyczy w ten gorąc, bez wody ![]() ![]() ![]() A co do 3 miesiecznej dziewczynki nie mogłam słuchac, ma pękniętą czaszke ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Hej! wyskocze jak Filip z konopi ale potrzebuję rady (; może któraś z Was to przechodziła. .. mianowicie J jest strasznie zazdrosna o mnie. Mój chłop za rękę mnie nawet złapać nie może a o przytuleniu to już nie wspomnę bo J oburzona przybiega i krzyczy "to jest moja mama!" jeżeli to nie poskutkuje to włącza się syrena i pół bloku ją słyszy... Jakieś rady? bo już ręce opadają...
i drugie pytanie do odpieluchowanych... jak to z nocą? mają maluchy jeszcze pieluche? My odpieluvhowani od maja ale na noc jeszcze jest i nie bardzo wiem jak to ugryźć...
#163 |
MBZ♥
|
Demeter a to dziady, że nie przywieźli dziś
![]() Agnjeska, my jak się przytulaliśmy, a Zoś protestowała to kucaliśmy dalej objęci i wołaliśmy że teraz z Nią chcemy razem się tulić-plus tłumaczenie, że my kochamy Ją ale też siebie ![]() Zosia dużo piła w nocy-piszę piła bo miała pod ręką kubek lovi 360, a z niego łatwo bo się nie wyleje. Teraz ma w otwartym kubku i już o wiele mniej picia więc siusiania też mniej. wysadzam Ją tuż przed spaniem. Na oczątku dawałam pampa ale jak był rano suchy to przestałam zakładać i udało się. Na wszelki wypadek jednak mam pokrowiec na materacu plus podkład na prześcieradle. WIem, że niektórzy wysadzają w nocy-ja dopóki nie zawoła to nie próbowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Ty z zapaleniem.... Cytat:
u nas była faza: nie che tausia...ja wtedy całowałam Kacpra i tzta i mówiłam, ze kocham tatudsia i kocham kacpra, albo razem sie przytulalismy itp.... nactowałam wiecej, ale nie wyswietla;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, mówi mówi... tylko wiecie... jak się porównuje z Emilką, którą słyszałam na żywo (FI przy niej tak duka, on jeszcze ma specyficzną (czytaj bardzo dziwną) melodię jak mówi, tak dziwnie akcentuje... a Emi trajkocze jak maszyna). Natalka od Agi też zabija tekstami.... Pewnie sporo słów rozumiem tylko ja bo ucina początkowe sylaby (chyba już zawsze będzie MOLOT i DRONKA). Pytanie o kolory dopadło i nas. Dzisiaj zapytał jaki kolor ma RONDO, które było w budowie (i mu opowiadałam stojąc w korku co tam się fajnego dzieje). Odpowiedziałam, że szary i nie wiem czy dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kwiatuszku, jak to szło z tą przerośniętą łechtaczką? Byłam dzisiaj na połówkowym i wszystko piknie, ślicznie, prawidłowo. Ulga wszech czasów. No tylko gin mi powiedział, że większej pewności mieć już nie będzie miał i że to jest dziewuszysko...
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- A co do figury to uwazam ze wzzystko kwestia fasonu - ja generalnie np w każdych spodniach wyglądam lepiej niż w kiecce, oczywiście każdym strojem mozna sobie zrobić krzywdę, ale kiecka duzo łatwiej.
![]() |
#167 |
MBZ♥
|
Sorce gratuluję
![]() ![]() ![]() Gdzie kupiłaś podwójny schodek? Scarlett o to to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
ByoU
A jakze juz Spankowana:radocha: nie duzo bo tylko podreczny biore. Ale juz nie moge sie doczekac. Mac cos ok 28godzinek i ujrze Milusia Tofaniutkiego ![]() Sorce ![]() No nic ide do mycia i do spania. Jeszcze tylko jutro 8h w pracy odbebnic i moge Leciec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na noc zakładam bo pije obowiązkowe mleczko na dobranoc i rano jest mokro. Cytat:
A schodek podwójny mam z ikei. o ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178879/ A ja w spodniach wyglądać mogę lepiej niż w kiecce, ale nie białych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie ![]() Ikea ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na początku miałam faze na rozowe, jeszcze w ciazy - nawet wstawiałam fote prania - sam róż, ale to już daaaawno przeszło ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- A tak w ogole mowilam juz, ze moja Zu po całym mieszkaniu pełza? Jak widzi kota to 3 razy szybciej zasuwa ![]() Ale dalej nie siedzi, w 9 miesiacu musze sie z nią do pediatry zglosić i bedzie oceniać jej postępy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my wrócilismy z PL dzisiaj. masakra same korki wszedzie eh. Florek zaszczepiony koniec ze szczepieniami na dlugo. widze ze temat łózek, ja tez chce nowe dla Florka ale auto niemieckie dziewczyny orientujecie się gdzie takie moge dostać? oprocz TOysRusa , Spiele MAXa ?? dodatkowo Florek cały w krostach, msyślałam że od słońca ale lekarka twiedzi że raczej nie ;/ szorstka skóra, swędząca ;/ kupiłam w PL coś typu Oliatum. muszę tu jakiejś niemieckiej wersji poszukać ;/
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Cytowanie na telefonie- zawsze spoko :/
Panika- to Olaf identyko fryza ![]() Dziękuje za miłe słowo- synuś rzeczywiście podobny do Ewy choć juz powoli widze różnice.. Ale jak wyskoczył z brzucha to prawie ksero ![]() Vilga- ja kupiłam w c&a gacie wyszczuplające. Bardzo fajne ale taki był upał ze nie ubrałam ![]() Moderna- jesteś! Fajnie! ![]() Masz swój miodek? Dagusia- widziałam w Poco, chyba w Roller no i na ebay'u dość duży wybór.. Olaf podobnie ze skóra ale u nas lekarka właśnie twierdzi ze przez pogodę.. Po kremie super juz mu zeszło. W ogóle słyszałyście o czymś takim jak magia wizażu?? Właśnie miałam pisać o sikaniu w nocy a tu słyszę jak leeeeci!! Także ten ![]() ![]() No ale powoli do przodu, pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Level podwórko i level kibelek juz zaliczony mamy ![]() A co do pieluchy na noc to Ewa nie chciała sobie juz dać założyć.. Tylko "gacia" i juz wiec spała bez juz od chyba drugiego czy trzeciego dnia. ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Kwiatuszek- jak tam? Obyło sie bez antybiotyku? U nas za podnózek służy krzesełko z ikea od zawsze ![]() Sorceresss- gratulacje super! Musisz zobaczyć tą swoją kobietkę i zakochasz sie po uszy ![]() Rzeczywiscie można czasem zezygac sie różem ale na szczęście dzisiaj jest wybór! Choć nie ma sie co łudzić- babki ciotki i klotki naznosza Ci tego sporo ![]() Idę jeszcze spać.. A i jeszcze- stosuje któraś z Was zastrzyk anty? |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Witam z drogi do pracy. Rano tak cudnie 20 stopni , mozna pooddychac, a pozniej tylko zdychac. Wczoraj w robocie w pokoju mialysmy z kolezanka 40 stopni....dupska nam sie do krzesel lepily , ale jeszcze trzy dni wytrzymam.
Scarlett jaka pogoda na Pomorzu? Sorce, zapomnialas dodac, ze moze sa wyrazy, ktore Filip powie niewyraznie, ale scieki, kanal czy kopara mowi perfekcyjnie i brzmi to tak bardzo dorosle przy moim kaszalocie. Fakt Emila nawija caly czas, buzia sie jej nie zamyka, jitem sa zakupy, gdzie co chwile pyta kasjerki- skasowalas? No i robi wstyd psiarom- piesek zrobil kupe, pani nie pospsatala, o ta bzydka pani ![]() Ewka ja myslalam o tym zastrzyku, ale ze wzgladu na migreny odpada, bo sa w nim hormony.
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Właśnie próbowałam z przytulaniem we 3 ale młoda za nic nie chce. Cóż chyba jak Dragusia mówi poczekamy może kiedyś jej przejdzie...
U nas jednak zawsze po nocy ta pielucha mniej lub bardziej mokra... więc na razie nie ściągam, nie wyobrażam sobie budzić dziecka na siku... no nic trzeba czekać (;
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Któraś z Was pytała o dywany z ulicami - my mamy po mężu z dzieciństwa - M. bardzo dużo sie na nim bawi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Hehe, sama skrecisz ![]() Ja uwielbiam składać meble ikea ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
A mokra jest Pielucha po nocy ? Ja bym pewnie jednak pieluchę zdjęła , a na łóżko kupiła specjalne podkłady - dzieci w pewnym momencie zaczynaja świadomie robić w pieluchę i wtedy jest trudniej. M. to odpielychowany od drugiej strony - najpierw były nocki, bo nie dał sobie zakładać pieluchy na noc, wiec odpuściłam - wytrzymuje do rana - nie wiem jak on to robi, bo pije jeszcze na noc i w nocy moje mleko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Ja sie zastanawiam zawsze, ze dzieci sie tak dają wysadzać - M. głośno protestuje ![]() Ja w nocy jak sie przebudza to pytam czy chce, ale odpowiedz jest i była zawsze jedna: Nie ![]() Budzenia dziecka w nocy sobie nie wyobrażam - niech śpi ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Sorce gratuluje dziewuszki ![]() Mnie podoba sie tylko pastelowy róż w połączeniu z szarym ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- JolanT ![]() ![]() Miodek mamy nasz, w tym roku pyszny kwiatowy i leśny ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-08-11 o 13:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
MBZ♥
|
Moderna ja też nie mam zamiaru próbować
![]() ![]() Taki dywanik bym dała, bo to moje kolory ![]() Demeter sama dasz radę ![]() Żeby miło spędzić czas pojechałyśmy na basen miejski. Zajęłyśmy miejsce pod parasolem żeby był cień i heja do wody ![]() Oczywiście usnęła mi po drodze, a ja zamiast posiedzieć to sobie wymyśliłam na obiad rolady i pęczak plus buraczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaki fajny dzień ![]() My chodziliśmy teraz dużo na nasza miejska plaże i M. ma sporo radości, uwielbia sie pluskać w wodzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A M. teraz to tylko rower i rower, jak już mu to dobrze idzie, dzisiaj już podnosili obie nogi do góry ![]() ![]()
![]() |
#179 |
MBZ♥
|
Moderna co się stało?:/
U nas bardzo gorąco ale nad wodą nie było tak czuć. Jak jechałyśmy to zostawiłysmy w domu ciemnicę więc jest przyjemnie ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cieszę się, że Mu mniejszy rower podpasował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.