Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 23:44   #3601
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
O jeszcze jakby tego było mało, kierowniczka mi zaâ˜☠â˜☠â˜☠ała bony które dostałam w konkursie
jaka bezczelna baba

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52368041]
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że dostanę ok. 700 zł za konkurs z pracy jak szłam na l4 to stałam wysoko, ale myślałam, że przez 1.5 miesiąca spadnę i się nie załapię miła niespodzianka
[/QUOTE] o to super! gratulacje!

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-08-10 o 23:46
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 23:45   #3602
adka_19
Wtajemniczenie

Mój mały uwielbia chińskie zupki Właśnie dał popis. Kopal tzta idealnie w dłoń ale nie czuł tz jeszcze nic nadrobię jutro przyleciałam się pochwalić

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 23:51   #3603
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że ja ogólnie często w stosunku do swojego synka stosuję metody behawioralne, które stosuję też w pracy z dziećmi i powiem szczerze, że w wielu sytuacjach ekstra się sprawdzają. Wiadomo, że rozmowy i tłumaczenia nie zastąpią, ale czasem dziecku po prostu potrzebna jest motywacja do podjęcia nowego wyzwania i jak jest super nagroda za każdym razem, to dziecko szybko się uczy właściwego zachowania.
no moja teściowa chciała przekupić młodego ze za siku na nocniku dostanie cukierka on łasuch więc dla niego to pewnie było by kuszące ale jakoś nie byłam przekonana to tego rozwiązania
Stary 2015-08-11, 00:04   #3604
adka_19
Wtajemniczenie

SweetViolet ja mam tłuszcz a nie widać
I gratulacje synusia *

Mujer u mnie jak tz rękę położył to mały szalał też ale nie czuł T jeszcze nic

Jente nie widziałam wiadomości wcześniej - gratulacje synusia !!!!

Sylwuska proszę bardz polecam się na przyszłość.

Karmazynova sup3r z tymi kopniakani dla tzta

Ija piękne zakupy ;*

Stary 2015-08-11, 00:11   #3605
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja miałam kupić ten leżaczek, ale jednak kupię jakiś z tych co nie rozkładają się jak gondola. Coś takiego jak ten http://image.ceneo.pl/data/products/...czek-t2518.jpg
Nie mam pojęcia ile dziecko może w tym czasu spędzić, ale pewnie i tak nie wytrzyma tych 2 godzin.
fajny my będziemy mieć dość podobny, o taki
leżaczek.jpg
Stary 2015-08-11, 00:26   #3606
benita84
Zadomowienie

syylwuska przepiękne te ubranka te malutkie sukieneczki są takie słodkie

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest super i wreszcie się dowiedziałam, że czekamy na CHŁOPCA
super że wszystko ok i gratulacje synka

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A z tym szwem jest szansa na sn czy raczej nie?
koleżanka miała ten szew i rodziła sn i to jeszcze parę dni po terminie... później chyba po prostu zdejmują ten szef jak już jest bezpieczny czas do porodu czyli ok 37 tygodnia
Stary 2015-08-11, 00:30   #3607
ijaa
Zakorzenienie

Kalusia - właśnie, bo to mi też umknęło przy cytowaniu - współczuję szpitala, ale wierzę szybko coś zaradzą i wszystko będzie dobrze.
Moja koleżanka miała problemy z szyjką od 5 miesiąca, rozbiło jej się rozwarcie, ale wytrwały z córą do końca - w zeszłym tygodniu urodziła, tydzień przed terminem.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 00:32   #3608
zaneta_b
Rozeznanie

Sylwuska piękne te rzeczy :-D sukienusie cudowne, całe Kompleciki :-D

Dziewczyny dzięki za rady, spróbuję jutro zrobić tak jak mówicie. Może przez Google się uda a jak nie to będę wysyłać wszystkim zaproszenia ;-)

Jente, gratulacje zdrowego chłopaka :-D

SweetViolet wspaniale że jednak synek dał się trochę podejrzeć :-D który u ciebie jest tydzień że już taki duży jest?

Benita w empiku jest ta książeczka za 15zł

Ja nie mogę w ogóle spać :-( jak się kładę na lewym boku to mogę bardzo boli po kilku minutach coś tak pomiędzy piersiami a brzuchem, taka fałdka mi się robi nad brzuchem no i nie wyleżę. A jak się przekręce na plecy albo prawy bok to mnie tak bardzo spojenie boli że płaczę z bólu... Byle do wizyty, chociaż i tak pewnie gin nic nie poradzi na to :-(
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 00:44   #3609
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
No u mnie potwierdzony chłopak Na pierwszym ujęciu widać było jak mu się sprzęt dynda Mój mały mężczyzna wszystkie narządy ma w porządku i w sumie to nie jest taki mały, bo waży 444g Aż się boję do ilu urośnie do terminu porodu Na dodatek w czasie badania się wiercił i dosyć mocno mnie skopał, a na 3d widzieliśmy jak otwiera buzię, wkłada do niej palec i ssie Ale oczywiście był połową twarzy przytulony do macicy i pępowiny, więc rysów twarzy idealnie nie widzieliśmy
Więc można mnie zaznaczyć na niebiesko na pierwszej stronie
gratulacje synka super że wszystko dobrze! a widok na usg wyobrażam sobie jaki był cudny

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy macie czasem wrażenie że was dzieciaczki kopną np. w żołądek albo w pęcherz? czy to zaliczyć do problemów gastrycznych? Bo ja mam czasem takie wrażenie jak by mi mały dał strzała w ścianę żołądka od dołu...
tak ja czasem czuje że ktoś mi skacze po pęcherzu na szczęście póki co to bardziej takie łaskotanie i nie muszę pędzić do wc
Stary 2015-08-11, 04:43   #3610
halwaya
Zakorzenienie

Nadrobilam was na przerwie w pracy
Plecy mnie dalej bolą - więc napisałam notkę do mojej managerki z informacją o moim stanie i prośba o przydzielenie lżejszych prac. Ciekawe czy się ucieszy :P

Syylwuska - bardzo mi miło bylo czytać to co napisałaś o mnie

Śliczne ciuszki macie. Te z Tesco poznaje od razu Dzis sama kupiłam pak spioszkow na wyprzedaży. No i w dalszym ciągu boję sie kupować typowo dziewczęce ubranka.. dopiero po porodzie będę szaleć teraz staram się neutralne.

Mujer - specjalnie dla Ciebie wrzucam filmik z naszymi początkami BLW Emocje jak na grzybobraniu ale chciałam pokazać Ci, że moja w miarę ładnie jadła - tzn trafiała raczej do buzi no przyznam, że na podłodze rozkładalam ceratke bo te jedzenie się wymykalo czasami

http://youtu.be/jmzmLLoc3s4

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-08-11 o 04:51
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 05:54   #3611
ogolnie
Zakorzenienie

Hej od godziny nie śpię,TŻ mnie obudził jak wychodził do pracy...Chyba cienia szansy nie ma na ponowne spanie:-(
Wczoraj kupiłam dwie paczki pieluch flanelowych w biedronce. Milutkie są

Kalusia trzymaj się i nie martw,zajmą się tym!

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Wczoraj wieczorem miałam przez kilka sekund w brzuchu takie łubudubu,czy to był maluch?

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

I pojedyncze łubudub
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 06:53   #3612
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Faktycznie spory. Który to tydzień?
U nas w 20tc miał 300g.

Wszystkie się chwalicie zakupami to i ja pokaże trochę - w zeszłym tygodniu buszowałam po sklepach:

Właśnie: ile macie przewidzianych np. bodziaków, śpiochów, spodenek na rozmiar 56 i 62?
U mnie to 22 tydzień (21t2d).
Super ciuszki My byliśmy wczoraj w tesco, ale zero promocji niestety
Co do ilości ubrań, to planuję minimum 5 kompletów na 56 i minimum 5 na 62 Zobaczę jakie się urodzi i Męża wyślę do sklepu po więcej Chociaż jak coś mi się spodoba na 62, to będę kupować pewnie nawet ponad limit, bo to większe prawdopodobieństwo, że będzie pasować.

Mój Mąż wczoraj po raz drugi poczuł jak się Młody rusza Ale w sumie u mnie już bardziej wyczuwalne przy takiej jego wadze Ma co skakać

Musiałam wstać wcześniej, bo Mąż zamiast wstać od razu, to przestawiał budzik. Aż w końcu zapomniał go włączyć i się nie obudził. Musiałam wstać i zrobić mu śniadanie, ale wyszedł o czasie

Swoją drogą i tak głodna jestem.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:10   #3613
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Nie rozkładają się jak gondola czyli jak? Nie rozumiem.
No to wklejam zdjęcia, uprzedzam, że sporo

Na początku będą rzeczy które chcialam, żeby szwagierka kupiła:

tylko trochę średnio mi się podobają, bo wydają mi się dosyć szerokie, ale są nowe i nieduże, więc będzie miała w czym Mała spac

te z kolei sa bardzo miłe w dotyku i są dobre jakościowo

Teraz moje dzisiejsze zakupy:

kupiłam takie same jak Ani_qa

A to są rzeczy, których sama raczej bym nie kupiła, chodzi mi o sukienki, bo są nieduże i dziecko szybko może wyrosnąć, ta szarą jest większa, bo wysłała mi wcześniej zdjęcie i zapytałam ja jaki rozmiar, wzięła mniejszy ale jak zapytałam czy może wymienić, to wymienila na 3-6 miesięcy. Co prawda ciuszki są sliczne, No ale mnie jednak jeszcze trzyma trochę zdrowy rozsądek, ze jeszcze dużo pieniędzy na inne rzeczy potrzebne.

I na koniec takie slicznosci

Chyba nie kupuje więcej ubranek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Jak gondola, czyli całkowicie na płasko

Ubrana prześliczne, a sukieneczki cud, miód i orzeszki

Cytat:
Jestem po badaniach prenatalnych, wszystko jest super i wreszcie się dowiedziałam, że czekamy na CHŁOPCA

Cytat:
No u mnie potwierdzony chłopak Na pierwszym ujęciu widać było jak mu się sprzęt dynda Mój mały mężczyzna wszystkie narządy ma w porządku i w sumie to nie jest taki mały, bo waży 444g Aż się boję do ilu urośnie do terminu porodu Na dodatek w czasie badania się wiercił i dosyć mocno mnie skopał, a na 3d widzieliśmy jak otwiera buzię, wkłada do niej palec i ssie Ale oczywiście był połową twarzy przytulony do macicy i pępowiny, więc rysów twarzy idealnie nie widzieliśmy

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wszystkie się chwalicie zakupami to i ja pokaże trochę - w zeszłym tygodniu buszowałam po sklepach:

Zaczęłam robić spis czego i ile mamy - nie jest tego ogrom póki co, ale też nie mam zamiaru nie wiadomo jak szaleć.

Właśnie: ile macie przewidzianych np. bodziaków, śpiochów, spodenek na rozmiar 56 i 62?

Śliczne ubranka
Ja mam 5 szt body 56 i tyle samo 62, spodenek 4 szt 56 i tyle samo 62, pajaców łącznie 7, bo 3 z 56 mam wrażenie są takiej wielkości jak 62

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Załącznik 6033036
Właśnie chcę coś takiego jak ten wasz

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:15   #3614
rudaska
Zakorzenienie

JENTE ja też przegapiłam wczoraj - gratuluję chłopczyka

KARMAZYNOWA oszustwo się udało. Ja czekam na ruszający się brzuch bo chciałabym nagrać. A wsze ciuszki mogłabym cały czas oglądać, dla dziewczynek jest chyba jednak większy wybór. I te rzeczy z F&F są fajne, ale na razie muszę się wstrzymać. Paczka ze smyka do odebrania a wypłaty tż nie widać :p. Muszę się w końcu wziąć za kupowanie pieluch, przewijają butelek itd. Bo na jesieni znów wydatki i chcę mieć te pierdoły już z głowy
Stary 2015-08-11, 07:23   #3615
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 6033036
Bardzo fajny qrcze ja nie bralam w ogole pod uwage kupowania takiego lezaczka zajmie nam to duzo przestrzeni w mieszkaniu a nie ma zadnej gwarancji ze mala bedzie chciala w tym siedziec niestety

Wczoraj moja mala tak kopala wieczorem ze moj TZ az sie przestraszyl jak reke polozyl ;-)
Chyba dziecko w sile rosnie i za niedlugo mamusia moze na tym ucierpiec ;-)

Nic biore sie za sprzatanie kuchni poki jeszcze jakies powietrze dociera

Edytowane przez limonka_86
Czas edycji: 2015-08-11 o 07:34
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:43   #3616
sylwoha
Zakorzenienie

Jak czytam i waszym kopaniu to zaczynam sie martwic
Moja albo jest leniwa albo przez moja tusze nie czuje albo cos jest nie tak :/

W czwartek zobaczymy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:47   #3617
dolinka881
Zadomowienie

Halwaya jaka słodka ta Wasza mała! jakie super minki robiła jak coś jej sie dostało do buzki
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 07:57   #3618
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mujer - specjalnie dla Ciebie wrzucam filmik z naszymi początkami BLW Emocje jak na grzybobraniu ale chciałam pokazać Ci, że moja w miarę ładnie jadła - tzn trafiała raczej do buzi no przyznam, że na podłodze rozkładalam ceratke bo te jedzenie się wymykalo czasami

Fajnie to wygląda A na tym filmiki to ile mała miała miesięcy? Bo naprawdę super sobie radziła! O co dokładnie chodzi z tym BLW? W ogóle o tym nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny qrcze ja nie bralam w ogole pod uwage kupowania takiego lezaczka zajmie nam to duzo przestrzeni w mieszkaniu a nie ma zadnej gwarancji ze mala bedzie chciala w tym siedziec niestety
ja nie wiem czy bym kupiła ale koleżanka ma taki i już powiedziała że dla nas odłożyła przy pierwszym synku nie miałam bo wtedy całą wyprawkę robiliśmy sami i z niektórych rzeczy po prostu musieliśmy zrezygnować żeby kasy starczyło
Stary 2015-08-11, 07:59   #3619
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska leżaczek z Tiny love po 1 - jak rozłożony na płasko to dziecko sobie leży i możesz go postawić blisko siebie, ma melodyjki, wibracje itp. Jak dziecko już siedzi to jest jako taki fotelik, że się dziecko samo sobą zajmie i ma 3 funkcję - krzesełko do karmienie generalnie chodzi o to, żeby spokojnie móc się czymś zająć i nie martwić się o dziecko on jest o tyle dobry, że jest rozkładany całkiem na płasko. Więc jako tak nie ma ograniczeń czasowych. Wiadomo, że jak jest jako bujaczek-fotelik to już max 2 godziny, bo to wtedy jest pozycja jak w foteliku samochodowym.

U mnie w pracy średnio 2 razy w roku są jakieś konkursy - w październiku 2013 r. byłam tydzień na Krecie właśnie z takiego konkursu. Wyjazd był oczywiście typowo służbowy, bez Tż, ale było super

Nie zaglądałam już wczoraj, a zapomniałam napisać, że u dentysty wszystko ok. Mam mały stan zapalny dziąsła, bo wyrzyna mi się 8 (swoją drogą już przeszło rok nie może wyjść, chyba nie jestem jeszcze taka mądra ) i stąd mogę mieć podwyższone leukocyty. Zaraz jadę zrobić tsh, to i morfologię przy okazji za 1 wkłuciem to się sprawdzi.

Żaneta kliknij sobie na okienku odpowiedzi będzie taki obrazek - i tam wklej linka. Powinno zadziałać. Chyba, że zdjęcie jest w albumie prywatnym to musisz nas wszystkie dodać do znajomych, bo inaczej nie zobaczymy

Sylwuska nowy 400zł - leżaczek śliczne te ubranka

Kalusia oczywiście, że jest szansa na sn. Mam na lipcówkach koleżankę z przegrodą w macicy, miała szew i całą ciążę mowa o cc. Tydzień przed wyznaczonym terminem cc ordynator powiedział jej, że on na cc nie wyraża zgody i ma rodzić sn. I urodziła i to ekspresem

SweetViolet jak wrócę z badań to zrobię Cię niebieską

Ijaa ja na 56 chcę mieć po 5 sztuk wszystkiego, na 62 na razie po 10, a jak wyjdzie w praniu to się zobaczy

Żaneta na rozejście spojenia (o ile to to) to rzeczywiście gin nic nie poradzi mnie aż tak bardzo nie boli, więc może to nie to - oby...

Zbieram się na badania

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Benita - blw - bobas lubi wybór. Podaje się dziecku po kilka warzyw, z ogólnego schematu rozszerzania diety, w całości a nie w postaci papki i dziecko samo wybiera co chce zjeść

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 08:33   #3620
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej od godziny nie śpię,TŻ mnie obudził jak wychodził do pracy...Chyba cienia szansy nie ma na ponowne spanie:-(
Wczoraj kupiłam dwie paczki pieluch flanelowych w biedronce. Milutkie są

Kalusia trzymaj się i nie martw,zajmą się tym!

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

Wczoraj wieczorem miałam przez kilka sekund w brzuchu takie łubudubu,czy to był maluch?

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

I pojedyncze łubudub
To maluch ;*
mój od rana bije mnie po pecherzu )

Cytat:

Mój Mąż wczoraj po raz drugi poczuł jak się Młody rusza Ale w sumie u mnie już bardziej wyczuwalne przy takiej jego wadze Ma co skakać
.
Nam się nie udało małego przez brzuszek jeszcze poczuć ale to dopiero 21tc więc nie ma paniki

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

W czwartek zobaczymy.

Ja też dopiero nie dawno czuć zaczęłam nie martw się **

Stary 2015-08-11, 08:34   #3621
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Nadrobilam was na przerwie w pracy
Plecy mnie dalej bolą - więc napisałam notkę do mojej managerki z informacją o moim stanie i prośba o przydzielenie lżejszych prac. Ciekawe czy się ucieszy :P

Syylwuska - bardzo mi miło bylo czytać to co napisałaś o mnie

Śliczne ciuszki macie. Te z Tesco poznaje od razu Dzis sama kupiłam pak spioszkow na wyprzedaży. No i w dalszym ciągu boję sie kupować typowo dziewczęce ubranka.. dopiero po porodzie będę szaleć teraz staram się neutralne.

Ee no przeciez je luksusowo, super ) Młody moich znajomych jadł ostatnio pierogi z borówkami... Nie wyobrażasz sobie jaka to była rzeź Jak TŻ wróci, to pokażę Ci efekt końcowy (borówki w uszach ;D)
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 08:34   #3622
sylwoha
Zakorzenienie

Adka ja czuje, ale zaczelam juz 23 tyg i naprawde rzadko kopie

Stary 2015-08-11, 08:37   #3623
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój też nie regularnie. Może faktycznie kwestia tkanki tłuszczowej? Nie mam pojęcia. ..
Moja znajoma ruchy dopiero poczuła w 24tc.

Stary 2015-08-11, 08:38   #3624
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Wczoraj moja mala tak kopala wieczorem ze moj TZ az sie przestraszyl jak reke polozyl ;-)
Chyba dziecko w sile rosnie i za niedlugo mamusia moze na tym ucierpiec ;-)

Nic biore sie za sprzatanie kuchni poki jeszcze jakies powietrze dociera
Właśnie dzieciaki lubią ponoć bardzo te leżaczki. Ja jak zwykle kupię używkę, ale chyba dopiero za miesiąc, jeśli jakaś kasa spłynie...

Cytat:

W czwartek zobaczymy.

Nie martw się, dzieciaki są różne, niektóre np. nie są bardzo ruchliwe. Koleżanka, której syn ma już 7 lat, mówiła, że on się tak rzadko ruszał, iż ciągle się martwiła. A tak po prostu miał
Inna sprawa, że może jeszcze nie czujesz wszystkich ruchów. Ja nie czułam zupełnie nic i dopiero teraz odróżniam. Podejrzewam, że i tak nie wszystko odróżniam
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 08:55   #3625
sylwoha
Zakorzenienie

Stary 2015-08-11, 09:03   #3626
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Bo w totka, zeby wygrać trzeba grać

Ja niestety nic,nie polecę, bo nie pamiętam samą kiedy w kinie byłam, może namówie Tz i też,jakoś,pojdziemy?

Nie rozkładają się jak gondola czyli jak? Nie rozumiem.
Dziękuję za linka

Mysle, ze kiepski i trochę daleko i trochę za ciężko ;/

Ten tony love? Aaa to rzeczywiście fajnie, jak się rozkłada

uzywka 200zl?! O mamo, chyba nie chce wiedziec ile kosztuje nowy:/

No to wklejam zdjęcia, uprzedzam, że sporo

Na początku będą rzeczy które chcialam, żeby szwagierka kupiła:

tylko trochę średnio mi się podobają, bo wydają mi się dosyć szerokie, ale są nowe i nieduże, więc będzie miała w czym Mała spac

te z kolei sa bardzo miłe w dotyku i są dobre jakościowo

Teraz moje dzisiejsze zakupy:

kupiłam takie same jak Ani_qa

A to są rzeczy, których sama raczej bym nie kupiła, chodzi mi o sukienki, bo są nieduże i dziecko szybko może wyrosnąć, ta szarą jest większa, bo wysłała mi wcześniej zdjęcie i zapytałam ja jaki rozmiar, wzięła mniejszy ale jak zapytałam czy może wymienić, to wymienila na 3-6 miesięcy. Co prawda ciuszki są sliczne, No ale mnie jednak jeszcze trzyma trochę zdrowy rozsądek, ze jeszcze dużo pieniędzy na inne rzeczy potrzebne.

I na koniec takie slicznosci

Chyba nie kupuje więcej ubranek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Super ciuszki a sukieneczki i buciki cuda

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Musisz się liczyć z tym, że tam nie da się dojechać autem i jest sporo km do pokonania pieszo. My zrezygnowaliśmy, choć nie ze względu na mój brzuszek (bo wtedy jeszcze wszystko było ok), tylko na łatwo męczącego się czterolatka

No to gratki snusia

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
syylwuska ale śliczne są te sukieneczki W ogóle wszystko śliczne

Z tego co ja wiem, to tak, bo oni ten szew zdejmują przed porodem jeszcze

Tobie również gratki synka
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:18   #3627
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Halwaya jaka słodka ta Wasza mała! jakie super minki robiła jak coś jej sie dostało do buzki
Dzięki miałam radoche obserwować ja. Przy avocado krzywila się jak przy cytrynie

Cytat:
Fajnie to wygląda A na tym filmiki to ile mała miała miesięcy? Bo naprawdę super sobie radziła! O co dokładnie chodzi z tym BLW? W ogóle o tym nie słyszałam

Tutaj miala ukończone pół roku.
BLW z ang Baby Led Weening. Filozofia karmienia dziecka dając mu wybór. Czyli ominiecie etapu papek i karmienia łyżeczka. Polecam fanpejdz na FB na ten temat. Ja korzystałam też z książki.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ee no przeciez je luksusowo, super ) Młody moich znajomych jadł ostatnio pierogi z borówkami... Nie wyobrażasz sobie jaka to była rzeź Jak TŻ wróci, to pokażę Ci efekt końcowy (borówki w uszach ;D)
Nie no.. do spaghetti córkę rozbieralam do pieluszki ) takie rzeczy to wyższa szkoła jazdy

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:25   #3628
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA a kiedy masz teraz usg?

SWEETVIOLET gratuluję synka- gubię posty

Mi w pracy najpierw zabrali wiatrak a teraz podnóżek. Coraz bardziej mnie to w☠☠☠☠ia, daję sobie jeszcze miesiąc w pracy.

GRYZELDA przyszły mi getry. Zamówilłam dwie pary M, bardzo fajne. Nie spodziewałam się takiej fajnej jakości za taką cenę

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-08-11 o 09:29
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:28   #3629
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rudaska e tam, po co miesiąc? Nie męcz się

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 09:30   #3630
Fionka_31
Zakorzenienie

cześć

mi się zaczął dzień samymi przykrymi informacjami...

a jeszcze w pracy się okazało, że nic nie zostało zrobione i wszystko dla mnie zostawił, no masakra, żeby przez 3 tygodnie nie zdążyć tego ogarnąć
to ciekawe jak ja mam to zrobić w tydzień

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości