![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
[B][/B witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() dd1dd i magdowe moCne kciuki trzymam za szybkie CC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jess i sandeo powodzenia w szpitalach i jeśli chcecie to życze na dniach porodów ![]() niespodziewajka gratuluję córci ![]() ![]() ![]() mirabelka gratuluję synusia ![]() ![]() ![]() ![]() mms nieźle musieliście się najeśc strachu o IGorka - najważniejsze,że już wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() majka, roxana jak czytam o tym WAszym karmieniu to jestem przerażona..normanie to jest jak loteria ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
majka bardzo mi przykro, ze tak dalej cierpisz
![]() ![]() ![]() dd1dd to juz dzis, to juz dzis ! ![]() ![]() ![]() magdowe kciuki za cc ![]() ![]() ![]() ![]() Ambiwalentna spokojnie, juz sie wszystkie tutaj przekonalysmy, ze każda ciąża, poród i połóg jest inny wiec nastawiaj sie, ze po prostu bedzie dobrze z tym karmieniem, psychika duzo daje ![]() --- Ja z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej, normalnie juz wstaje z łóżka, karmienie sie ustabilizowało wiec w ogóle pochowałam butelki, jestem coraz bardziej samodzielna wiec myśle, ze bedzie coraz lepiej ![]() Po ilu dniach po powrocie ze szpitala przyszła do Was położna ? Moja dopiero bedzie w sobotę ![]() ![]() Zapisaliśmy sie wczoraj na ponowne usg bioderek bo coś wyszło poza normy w badaniach w szpitalu i martwię sie... Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... Dobra, lecimy jakieś śniadanko ogarnąć... Od dzis poszerzam swoją dietę lekko strawna a raczej zaczynam ja porzucać bo juz nie mam bladego pojęcia co jesc... ![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kciuki za cc, sandeo daj znac po obchodzie.
Ja tez zadecydowalam, skoro przeplywy sa slabe, ruchy coraz rzadsze chce cc, za duze ryzyko sn, dzis sie dowiem kiedy mnie potna ![]() Spalam dzis 3 godz, oczywiscie rozmyslalam co lepsze cc czy sn plus dali mi kobiete ktora tak chrapie...musze kupic dzis stopery do uszu, one faktycznie tak wyciszaja? Plus sluchanie tetna co 3 godziny w nocy ...oszaleje tu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Majka współczuję ci bardzo tych wszystkich problemów ![]() Ja tym razem doszłam szybciej do siebie, już prawie nie krwawie w sumie tylko plamie a z Bartkiem krwawiłam całe 6 tygodni no i krocze juz mnie prawie nie boli ale to pewnie dzięki temu że nie pękłam tym razem. Ale itak juz więcej dzieci nie chce ![]()
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry Kobietki!
Chlopaki wyszykowane,Adasko sniadanie wlasnie wcina. Skubany pospal do 8 od 4. Za to Rob nam zrobil pobudke o 5:40...bo noga Go bolala. Takze wez sie czlowieku wyspij :/ Dd1dd aaaa to dzis to dzis! Mocne kciuki za Was obie. Bedzie dobrze,choc domyslam sie,ze stres siega zenitu Magdowe Ty juz tez coraz blizej spotkania z Maluszkiem ![]() Jess codziennie o Tobie mysle. Alankowi naprawde dobrze u mamy ![]() ![]() Kasperka apropo rozmow o diecie. Wczoraj jadlam rybe z frytkami i dobre bylo ;-). Efektow ubocznych nie zauwazylam. W sumie zastanawia mnie,bo On wiekszosc czasu spi. Ma krotkie momenty czuwania,a tak to chrapie. Wczoraj przed kapiela jedynie dluzej byl online ![]() Lulla noo jechanie na takich obrotach na dluzsza mete ciezkie. Dalej TZ jest w domu? Ja w sumie przez pierwsze dwa dni mialam siore na stanie. TZ wzial prace z domu i czasem musial do biura jechac Suma sumarum w wiekszosci bylam sama. Tu urzad zalatwial tu praca ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Majka masz prawo miec ciezszy czas teraz. Duzo rzeczy sie skumulowalo. Chyba kazda z nas to przechodzi,ale w roznym natezeniu. Tez mialam taki dzien. Wszystko bolalo . Ani usiasc,cycki jak kamienie,poranione. Jak schylalam sie do lozeczka to nie moglam wyprostowac potem. Same atrakcje. Dobrze,ze masz TZ obok tak zaangazowanego. Z kazdym dniem bedzie lepiej Mms jesli czujesz ze rozmowa z kims moze Ci pomoc to nie zwlekaj. Po to sa. Dobrze,ze TZ trzyma reke na pulsie i tak szybko reaguje Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Mravka mój tż wrócił już w czwartek w tamtym tygodniu do pracy
![]() ![]()
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Witam sie w ńiezbyt dobrym humorze...
Skurcze były i sie zmyły... W nocy nic mńie nie obudziło, wstałam rano i nic mnie nie boli, odchodzi mi tylko czop chyba bo cos tam plamie i napina mi sie brzuch. Ja juz nie wiem co to sie dzieje ;(
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj się zmobilizowałam i porobiłam pare fotek ciążowych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() kitsi u mnie tez cisza..frustrujace to..nawet czopu niemam ![]() magdowe,dd1dd,jess,sandeo ,ankaaa ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie po kolei!!! ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze cc, i za te czekajace na podjecie decyzji w szpitalach. Za te nierozpakowane rowniez kciuki za szybki rozwoj akcji i szybkie, malobolesne porody... Ja dzis znow mialam po karmieniu gadke z synusiem, tylko ze ja mialam ochote spac a on kwekac, smiac sie i gadac :-P no tak on w dzien spi a w nocy chce buszowac ;-) aj moj maly gagatek <3 U mnie polozna byla w 10dobie Kubusia na chwile z doktkrka zeby go zbadac i podpisac dokumenty, zostawic skkerowanie do ortopedy i drugi raz ma przyjsc w tym tyg ale nie wiem kiedy, niby chce porozmawiac ale nie jest zla, fajna kobietka, przychodzila do mnie w szpitalu i malego dokarmiala jak pokarmu mialam jeszcze malo ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
roxana położna powinna do ciebie przyjśc w ciągu 48 h od przybycia do domu
![]() ![]() ![]() acka coś tam wkleje ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Hej! U mnie be zmian. Skurcze na tym samym poziomie co wczoraj. Zostawiają mnie do jutra póki co. Jak nic sie nie zmieni to jutro mnie wypiszą.
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo rybe z frytkami tez chetnie zjadlabym ![]() W frytkownicy robiłaś czy w piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Super, ze taka pamiatke bedziesz miala. Ja mialam umowiona sesje przed porodem... Przesunelam ja o kilka dni, a w dniu, w ktorym mialam miec zdjecia robione urodzilam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na sali taka, która cała noc za przeproszeniem takie bąki puszczała, ze az mnie budziły ![]() Cytat:
To teraz położnej sie kasę placi?! Jak juniora urodziłam to przychodziła za free kobieta do nas... Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie... Kochane jestescie
Cytat:
widzisz, mamy odwrotnie. Ja w po 1 cc zachwycona a ty cierpialas. A teraz ja juz warsztat rozrodczy zamknelam... Bo wiem juz co to sn i cc... Nigdy wiecej... Moge adoptowac jakiegos niemowlaczka w przyszlosci, zawsze o tym marzylam. Ale sama juz nie urodze na pewno.... (chyba ;-)) Co do położnej to ja wczoraj dziecko zglosilam a juz dzis bylismy po skierowanie do kardioloda i bioderka i przy okazji umowilismy sie z położna... Widzielismy sie z nia w przychodni a w czwartek ma nas nawiedzic. Nie wiem po co bo wkurzyla mnie tylko. Mowi ze mam oliwke bambino kupic i dziecko solidnie smarowac rano i wieczorem. Moj hipp nie moze byc bo to wydziwianie. No juz zadzieram kiece i lece po bambino i ukleje dziecko na maxa bo ona tak chce. Kazala pepek octeniseptem przemywac kilkanascie razy dziennie bo ona zaczerwienienie widzi... Chyba w dup#e to zaczersienienie... No czujecie to? Stwierdzila ze powieksza mu sie żółtaczka i no ona nie wie co to będzie, proponuje wrócić do szpitala... Ale nie wpadla juz na to zeby zerknac kątem oka na karnacje tatusia i porownac z równie ciemnym dzieciatkiem. Stwierdzila ze dziecko malo na wadze przybiera i ze tu cos trzeba z tym zrobic... No kuzwa maly ma 6dni a juz wrócił do masy urodzeniowej. Zjada 40-60ml mm na raz co okolo 3-4godziny. Czasem czesciej. Za kare Adam zesikal sie jej na wage ![]() Weszlismy do pani doktor po skierowania i sobie tak o niby pytajac z niewiedzy potwierdzalam co ta baba powiedziala... Oczywiście oliwka bambino dwa razy dziennie to ZŁO Pępus wystarczy 2razy dziennie psiknäć, ladnie sie goi. Żółtaczki juz prawie nie ma... Tak na oko. Adam bardzo ładnie przybiera na wadze. Czyli... Jak jestes matka ktora nie ma pomocy, doswiadczenia, nie jestes oczytana, poinformowana, i doinformowana lub sama twa główka nie podpowiada ci nic to po takiej wizycie tylko plakac... Sprzeczne informacje w kazdym temacie. Tz sie tak wkurzyl ze jak wracalismy to wyzywal. Stwierdzil ze robimy po swojemu tak jak do tej pory bo mozna oszalec od nadmiaru takich informacji. Cytat:
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, ze chociaz zadzwoniła ![]() ![]() Moja chyba sie na mnie juz wkurzyła bo chciała w czwartek przyjsc i sciągnąć przy okazji szwy ale jej mowie, ze czwartek odpada bo jestem umówiona z moja lekarka na ściąganie szwów w szpitalu (wole zeby lekarz na to spojrzał i ocenił co i jak jak mam taka możliwośc!) no i, ze nie wiem o ktorej (dopiero w czwartek rano lekarka da mi znać o ktorej moge przyjechać) to z położna sie nie umówię bo nie wiem na która... No to sie zdenerwowala, ze po co to ja tam jadę skoro ona moze...
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
sandeo pewnie straszaki
![]() ![]() roxana nie, nie.. TY nie płacisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jak to sie placi za przychodzenie poloznej... Ja jej tu wcale nie zapraszalam...
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ja sie tego obawiam z ta położna... Jak sie okazuje - co osoba to opinia. My przed wyjściem ze szpitala miałyśmy z innymi mamami 15/20 minutowe spotkanie z pediatra i ona tak z grubsza dawała nam rady : Pępek psikac octeniseptem jedynie w sytuacji gdyby coś sie tam zaczęło dziać lub gdy sie go zamoczy podczas kąpieli. Oliwka smarować baaaaardzo sporadycznie jesli juz. Kapać najlepiej co 2-3 dni. Nie dopajac dziecka w ogóle przez pierwsze 4 miesiące życia niezależnie czy karmimy piersią czy mm. Ciekawa jestem w takim razie jakie cudowne rady otrzymam od mojej położnej skoro ona sie juz denerwuje, ze mi głupich szwów sciągnąć nie moze ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Uf... Juz myślałam ![]() No jak ja z moja rozmawiałam przez telefon 3 dni przed pójściem do szpitala to mnie pyta na kiedy termin i jej mowie, ze za 3 dni cc... Była bardzo zdziwiona bo chyba tez liczyła na jakieś wizyty wcześniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz pedze... Tak mi sie do tego pali jak Reksiowi do kości... No kurcze...
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam mówili ze niczym bo dziecko zwyczajnie tego nie potrzebuje a juz nie daj Boże glukoza lub woda z miodem !!!
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
No Rejczel ;-)
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
mms to miło,że dzwoni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo ![]() Jestem w szoku, ze moj Tż tak pieknie sie małym zajmuje ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Moja jest fajna, ale mnie wkurza czasami, bo ma mi napisac o ktorej wpadnie, a ona spontanicznie najazd nam robi ![]() W niedziele np.bez zapowiedzi rano wpadla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi poloznymi to kurde masakra, raz sie zapowiadaja a raz wbijaja ot tak sobie :-/ jakby chcialy na czyms przylapac, szok :-/ moja ostatnio czepila sie ze malemu drzy nozka i mam to obserwowac bo on taki jakis wczesniakowaty :-/ masakra, a jak zaczal kichac to zaraz doktorka ze on ma pewnie alergie po mnie :-/ a ja mam kichanie po dziadku a maly po mnke ze jak nawet na slonce sie kicha po 6-10razy :-P ale ona wszystkim alergie wmawia :-/ mam nadzieje ze duzo razy sie nie pojawi... :-/ pomimo ze jest sympatyczna to jakos tak mi sie nie usmiecha miec nalotow i pielgrzymek dziwnych ludzi... :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Wychodzimy
![]() ![]() ![]() ![]() Zuzienka cala noc naswietlana i dzis nie ma sladu po zoltaczce ![]() ![]() ![]() Współczuję tym dziewczynom które sie zle czują i jeszcze cierpią po porodzie . U mnie jak narazie ok , szwy lekko ciągną ale idzie wytrzymać , macica wreszcie przestala sie obkurczac i juz nic nie boli , śmigam jak tralala . Oby tak zostalo ![]() ![]() Kciuki ogromne za cesarki kochane ![]() Tak mi sie przypomnialo ... Pamietam jak pisalam wam ze odchodzi mi czop , ze codziennie cos tam na wkladce znajduje .. no to powiem wam ze czop to to na pewno nie byl . Jakies takie grudki sluzu czy cuś bo jak mi odszedl po lewatywie ten prawdziwy to uwierzyc nie moglam ![]() ![]() A na koniec zdjęcie Zuzanki mojej kochanej w czasie naswietlania ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.