Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 13:53   #4051
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
No, no to jedynie mnie przekonywało zawsze. Ślub w zimie, kiedy jest śnieg, tak pięknie i nastrojowo, to marzenie! No ale tak ja mówisz, przez większość czas jest ciapa i jest nieładnie! Pociesza mnie to, że mam na sali klimatyzację i ostatni weekend sierpnia rzadko jest upalny :p

Ja ostatnio tylko leżę i płaczę z bólu, a Tz mi wszystko donosi do łóżka jest kochany, bo najczęściej jak narzekam, to mnie ignoruje :p

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Ja foto mam 2160 zł, a DJ 1500 zł kamery nie mamy :p
Tu na tej naszej sali wstępnie wybranej nie ma klimy i ciągle się zastanawiam czy to dobry pomysł ją brać:P

A co się stało? Coś Ci dolega?
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:54   #4052
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Ja nie należę w ogóle do nerwowych osób. Znaczy nie żeby było można po mnie jechać a ja przytaknę ale raczej staram się zawsze trzymać nerwy na wodzy. Chyba dlatego nie mamy w domu awantur:P Jak jest coś nie tak to się głos uniesie ale tylko przez chwile. Nie wyzywamy się też ani nic. W społeczeństwie ogólnie nie lubię funkcjonować, denerwuje mnie obecność ludzi od tak, po prostu. No ale nie żebym to jakoś pokazywała. Przyjęłam zasadę, że jak nerwy nie pomogą to znaczy, że są zbędne.

I dobrze, trzeba powiedzieć wreszcie do słuchu.
Jak TŻ odda tą kasę to zamierza ich jeszcze "widywać"? Ja bym się do nich już nigdy nie odezwała po takiej akcji. Nawet na ślubie bym ich widzieć nie chciała. To strasznie przykra sprawa ale uważam, że są pewne granice.
Mój M. im powiedział, ze kasę na wesele mogą sobie wsadzić głęboko i jak mnie nie przeprosza to na weselu ich nie chce widzieć. A jak się nie zmienia w stosunku do nas to wnuki będą znać z opowieści innych członków rodziny i wszedł.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 13:57   #4053
kognisia
PeEma

Cytat:
Tu na tej naszej sali wstępnie wybranej nie ma klimy i ciągle się zastanawiam czy to dobry pomysł ją brać:P

A co się stało? Coś Ci dolega?
Ojeeeej, bez klimy to bym się nie zdecydowała, byłabym się, że się roztopie :p

Od chorego kręgosłupa zablokował mi się staw krzyżowo biodrowy i naciska na nerw kulszowy, promieniuje do nogi i nie mogę chodzić, ani się ruszać gwałtownie
Stary 2015-08-11, 13:57   #4054
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mój M. im powiedział, ze kasę na wesele mogą sobie wsadzić głęboko i jak mnie nie przeprosza to na weselu ich nie chce widzieć. A jak się nie zmienia w stosunku do nas to wnuki będą znać z opowieści innych członków rodziny i wszedł.
No i bardzo dobrze im powiedział!
Sytuacja strasznie przykra

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:00   #4055
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze im powiedział!
Sytuacja strasznie przykra
Czy ja wiem czy przykra, będę miała spokojne życie cieszę się tylko, że mój M. Stoi za mna murem. Bo inaczej tej wojny sobie nie wyobrażam.
Stary 2015-08-11, 14:02   #4056
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem czy przykra, będę miała spokojne życie cieszę się tylko, że mój M. Stoi za mna murem. Bo inaczej tej wojny sobie nie wyobrażam.
Chodzi mi o to ze to jednak rodzice a tu taka sytuacja.
Oczywiście ze dobrze ze tz jest po twojej stronie

Stary 2015-08-11, 14:02   #4057
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie masz się z czego cieszyć, że masz takie wsparcie.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:06   #4058
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Niby nic prócz przynajmniej 5 telefonów dziennie kiedy będzie kasa bo oni czekają I tak od tygodnia do tego dogadywanie kiedy ja w końcu znajdę pracę i ile jeszcze M. będzie mnie utrzymywał. Bo się chyba do lenistwa przyzwyczaiłam. Wstałam powiedziałam, że chyba siebie za dużo pozwolili że ona siedziała w domu przez 20lat i nagle ja boli że teraz ja siedzę i że Szanowna teściowa powinna zmienić zawód na windykacje długow, bo niema sobie równych w Tym. I wyszłam. Długo mnie nie zobacza A niech tylko przyjadą.
Co za idioci, dobrze jej powiedzieliście i liczę, że zrozumieją swoje błędy
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:07   #4059
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Swoją drogą już sobie wyobrażam wesele bez rodziców Pana młodego. Ale z podziękowania sobie odpuścimy. Mój stwierdził, że dziękować może moim rodzica bo zawsze mógł na nich liczyć i ma za co dziękować. Swoim nie zamierza. Ale z drugiej strony oni tacy są w stosunku do niego odkąd skończył szkole A potem wyprowadził się do mnie. Prawda jest taka, że tylko to ich boli, że wołał mieszkać u teściów niż u nich.
Stary 2015-08-11, 14:12   #4060
sunny0
PeeMa

Blanka ale musiał mieć jakieś powody, że dokonał takiego wyboru i to już ich nie zastanowi? Poza tym co to za zemsta, na co oni liczą, że się do niego zbliżą po takiej akcji?
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:15   #4061
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze im powiedział choć na pewno jest mu przykro, że takie coś robią.

Cytat:

Od chorego kręgosłupa zablokował mi się staw krzyżowo biodrowy i naciska na nerw kulszowy, promieniuje do nogi i nie mogę chodzić, ani się ruszać gwałtownie
Tylko, że jak nie ta sala to już żadna nam nie zostaje:P Znaczy na upartego jedna sala jest ale nie powala aż tak:P

Przyjaciółka miała tak na końcówce ciąży i musiała siedzieć w domu ciągle, ruszać się nie mogła. Współczuje.

Cytat:
Swoją drogą już sobie wyobrażam wesele bez rodziców Pana młodego. Ale z podziękowania sobie odpuścimy. Mój stwierdził, że dziękować może moim rodzica bo zawsze mógł na nich liczyć i ma za co dziękować. Swoim nie zamierza. Ale z drugiej strony oni tacy są w stosunku do niego odkąd skończył szkole A potem wyprowadził się do mnie. Prawda jest taka, że tylko to ich boli, że wołał mieszkać u teściów niż u nich.
Nigdy nie rozumiem czego ludzie się spodziewają po takim "ogrywaniu się". Pogarszają tylko całą sytuacje między nimi a Twoim TŻtem. I do niczego dobrego to nie prowadzi. Teraz to już tylko pogrążają się jeszcze bardziej.
Stary 2015-08-11, 14:17   #4062
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej wiesz, że na męża wybrałaś idealnego mężczyznę. Stoi za Tobą murem, trzeba chłopakowi pogratulować takiej odwagi i zacięcia
Stary 2015-08-11, 14:17   #4063
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2015-08-11, 14:19   #4064
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Przynajmniej wiesz, że na męża wybrałaś idealnego mężczyznę. Stoi za Tobą murem, trzeba chłopakowi pogratulować takiej odwagi i zacięcia
Zgadza się. Wtedy małżeństwo ma szanse istnienia. Inaczej rodzice by wszystko rozwalili.
Stary 2015-08-11, 14:19   #4065
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ta miał powody, że się wyprowadził jak go potrzebowali i siedział w domu i nie pracował bo zajmował się babcia to pasowało wszytko potem zaczął pracować i wychodził rano wracał wieczorem to słuchał awantur że dom to nie hotel A stawkę miesięczną za to ze tam mieszkał to 600zł chcieli. W końcu znalazł pracę 10 min od mojego domu i rodzice zaproponowali żeby się do nas wprowadził. Płacił im 300zł a nie 600 i teściowie Wielka awantura że on się do obcych ludzi wyprowadza. A szkoda słów.
Stary 2015-08-11, 14:20   #4066
Paulina99999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hejo
jestem po fryzjerze, 10 cm mniej to co zapuściłam od lutego poszło.. zafarbowała mnie też bo ciągle prześwitywał mi blond sprzed 8 miesięcy tyle się dowiedziałam o szamponach i odżywkach sklepowych, że matko jedyna.
Wkurzyłam się na Tż jeszcze
Zdradź proszę, gdzie chodzisz do fryzjera?
Paulina99999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:24   #4067
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Z resztą mój sam stwierdził że z moim tatą zawsze możne porozmawiać i na niego liczc. Strasznie się z nim zżył przez te 6 miesięcy jak u nas mieszkał, aż jestem zazdrosna ha ha
Stary 2015-08-11, 14:26   #4068
kognisia
PeEma

Cytat:
Tylko, że jak nie ta sala to już żadna nam nie zostaje:P Znaczy na upartego jedna sala jest ale nie powala aż tak:P
Aaa, no to problem faktycznie! Ja po prostu tak ciężko znoszę wysokie temperatury, że zepsułabym sobie wesele, gdybym nie miała klimy :p

Cytat:
Przyjaciółka miała tak na końcówce ciąży i musiała siedzieć w domu ciągle, ruszać się nie mogła. Współczuje.
No fajnie nie jest, mój fizjo mieszka w moim rodzinnym mieście, nawet bym tam pojechała do niego, ale jak na złość jest na Malcie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Stary 2015-08-11, 14:26   #4069
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny ja przepraszam, że tak narzekam i w ogóle ale nie mam komu się wygadac. Moim rodzica ani nie mówię bo by była awantura życie między nimi a tego mimo wszytko nie chce. już i tak za dużo wiedza.
Stary 2015-08-11, 14:29   #4070
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ta miał powody, że się wyprowadził jak go potrzebowali i siedział w domu i nie pracował bo zajmował się babcia to pasowało wszytko potem zaczął pracować i wychodził rano wracał wieczorem to słuchał awantur że dom to nie hotel A stawkę miesięczną za to ze tam mieszkał to 600zł chcieli. W końcu znalazł pracę 10 min od mojego domu i rodzice zaproponowali żeby się do nas wprowadził. Płacił im 300zł a nie 600 i teściowie Wielka awantura że on się do obcych ludzi wyprowadza. A szkoda słów.
Żeby u własnych rodziców płacić za wynajem
Moja mama nigdy by nic nie powiedziała, nawet gdyby nie miała na opłaty. Oczywiście wiadomo, że dołożyć się trzeba, nie to, że pochwalam mieszkanie u rodziców, pracować i nic się nie dokładać. No ale nie żeby jakieś stawki były.
Trudno mi pojąć coś takiego. Ale moja mama zawsze mówi, że ten co nie ma to się podzieli a jak ktoś ma - to już nie jest tak łatwo.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Aaa, no to problem faktycznie! Ja po prostu tak ciężko znoszę wysokie temperatury, że zepsułabym sobie wesele, gdybym nie miała klimy :p

No fajnie nie jest, mój fizjo mieszka w moim rodzinnym mieście, nawet bym tam pojechała do niego, ale jak na złość jest na Malcie

Na tej sali są jedyni wiatraki (takie na suficie) i chyba rozstawiają takie stojące. Powinni o czymś pomyśleć. Ale chyba ludziom to nie przeszkadza - mają ogromne obłożenie na imprezy. Sama nie wiem

Cytat:
Kurcze dziewczyny ja przepraszam, że tak narzekam i w ogóle ale nie mam komu się wygadac. Moim rodzica ani nie mówię bo by była awantura życie między nimi a tego mimo wszytko nie chce. już i tak za dużo wiedza.
Ja to już częściej narzekam tu niż przyjaciółce
To jest dobre miejsce na takie sprawy Tobie będzie lżej
Stary 2015-08-11, 14:29   #4071
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Kurcze strasznych masz tych teściów. Ale jak TŻ stoi za Tobą to nic innego się nie liczy

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Ja też nie pisałam wczęsniej, ale jak się nie ma auta to ciężko
Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
No ja mam ale Tż mnie wszędzie wozi

My mamy prawko obydwoje i obydwoje codziennie dojeżdżamy do pracy autem . Dlatego nie wyobrażam sobie życia bez auta.
A jak gdzieś jedziemy obydwoje to nie raz jest sprzeczka kto będzie kierował bo obydwoje uwielbiamy

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

A ja za to w domu mieszałam tyle lat, teraz w bloku. W zimie może i fajne ale w lecie Wszystko ma swoje plusy i minusy Stwierdziłam że kupimy kamienicę na zimę w mieście a 20km dalej na zaupiu domek na lato Może za 100 lat jak nam dzieci kupią

Ja też całe życie mieszkałam w domu z ogrodem, w małym miasteczku a teraz mieszkam w wielkim mieście w bloku i strasznie mi to wadzi. . Ani nie ma gdzie sobie usiąść na zewnątrz, grilla zapalić, ani gdzie auta postawić, basenu rozłożyć. Napewno nie chciałabym mieszkać w bloku całe życie . Może i fajnie bo w zimie żadnego odśnieżania, palenia w piecu, grzania wody itp. Ale już wolę to wszystko robić a mieć ogród i prywatność.

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Ja za kierownicą zmieniam się w kogoś innego, kiedyś strasznie wyzywałam i nie używałam zdrobnień Ale w pewnym momencie stwierdziłam, że nie warto psuć sobie nerwów i zdrowia, więc teraz jak ktoś robi głupotę to się uśmiecham i tyle.

Ta zasada przydaje się też w życiu codziennym, to taka moja obserwacja. Jak ktoś wjeżdża w ciebie wózkiem w sklepie to można się denerwować albo powiedzieć coś głupiego, a wtedy ta osoba automatycznie nastawia się przeciwko. Ja w takich sytuacjach po prostu się uśmiecham i reakcje ludzi są szokujące, przepraszają, czują się winni, do głowy im nie przychodzi, żeby krzyczeć czy się czepiać, zawsze wydaje mi się to zabawne
Ja robie tak samo . Jeszcze nie zdarzyło mi się na nikogo zdenerwowac jeśli ktoś mi coś zrobił przypadkiem na ulicy/W sklepie itp. Uśmiecham się i tyle a ludzie przepraszają i myślę że taka reakcja jest ok .
Za kierownicą jest tak samo. Mój TŻ jak mu ktoś wyjedzie albo się nie zatrzyma to go zaraz strąbi i wyklina, a jak ja mam taką sytuację to po prostu zwalniam i tyle, zero reakcji. Nawet jak jadę z TŻ-tem i taka sytuacja ma miejsce to TŻ koło mnie siedzi i wyklina i kazuje mi zatrąbić a ja mam to gdzieś. A dlaczego? Dlatego że i ja kiedyś kaleczyłam jazde, uczyłam się i czasem różne rzeczy głupie robiłam i jak ktoś wtedy na mnie zatrąbił to się zaraz zdenerwowałam i źle mi się jechało. A 2 że każdy tak kiedyś jeździł. Co innego jak widzę jak ktoś jedzie jak porąbany i pcha się na trzeciego na ciągłej linii, to wtedy go określam pod nosem w odpowiedni sposób, ale żeby jakoś reagować bardziej to nie

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:31   #4072
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama nigdy by nic nie powiedziała, nawet gdyby nie miała na opłaty. Oczywiście wiadomo, że dołożyć się trzeba, nie to, że pochwalam mieszkanie u rodziców, pracować i nic się nie dokładać. No ale nie żeby jakieś stawki były.
Trudno mi pojąć coś takiego. Ale moja mama zawsze mówi, że ten co nie ma to się podzieli a jak ktoś ma - to już nie jest tak łatwo.
Ja też uważam, że trzeba się dołożyć ale nie żeby z dziecka dojna krowę zrobić. Teściowa powiedziała, że chcieliśmy bawić się w dom to po pomoc przychodzić nie mamy jak tacy dorośli jesteśmy.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Oj wnuki to będzie oglądać na zdjęciach oj tak.
Stary 2015-08-11, 14:32   #4073
visionAM
Zakorzenienie

Blanka, współczuję sytuacji. Dobrze, że TŻ trzyma ostro Twoją stronę
Mam nadzieję, że więcej problemów z nimi nie będziecie mieć
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:32   #4074
kognisia
PeEma

Cytat:
Z jednej strony się zgadzam, a z drugiej - dopuszczam sytuacje, gdzie rodzice żądają pieniędzy. Brat mojego Tz jest po 30, nie pracuje, bo on nie będzie za marne grosze pracować, śpi do południa, nic nie pomaga w domu, a po slubie chciał z żoną zamieszkać w domu rodziców właśnie. To Teściowa powiedziała, że za 800 zł miesięcznie niech mieszają, a jak nie to niech szukają mieszkania. Wszystko to po to, żeby wzięli się do roboty, a nie tylko na garnuszku rodziców całe życie. Teraz wyjechali do Francji, żeby zarobić na wesele, ale ponoć po weselu wracają do Polski na stałe, będą mieszkać u jej rodziców i ciekawa jestem czy wezmą się do pracy...

Co ciekawe na wiosce niedaleko mojego rodzinnego miasta były do sprzedania mieszkania za mega mega atrakcyjną cenę i rodzice Tz nawet powiedzieli, że dołożą temu bratu, pożyczą, czy coś. To szlachcice stwierdzili, że oni w bloku mieszkać nie będą! Masakra :/
Stary 2015-08-11, 14:34   #4075
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja już uciekam do tego salonu Może przy okazji coś przymierze, zobaczymy

Stary 2015-08-11, 14:35   #4076
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też uważam, że trzeba się dołożyć ale nie żeby z dziecka dojna krowę zrobić. Teściowa powiedziała, że chcieliśmy bawić się w dom to po pomoc przychodzić nie mamy jak tacy dorośli jesteśmy.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Oj wnuki to będzie oglądać na zdjęciach oj tak.
Macie zdecydowanie gorzej niż my:P Co za ludzie. Nie rozumiem tego, nawet chyba nie da się tego zrozumieć.

Moja mama wie o całej sytuacji, nie powiedziałam tylko, że teściowa na nią też gadała. Ale za to teściu nie wie nic o całej sytuacji. Nie wiem czy wiedzieć powinien. W sumie nie myśleliśmy czy go uświadamiać a jeśli tak to na ile. On ogólnie nie ma nic do teściowej, przełknął rozwód (chyba, że wypije to wtedy ją trochę jedzie) ale jakby usłyszał co odstawia to nie wiem jakby zareagował. Żeby większej szopki z tego nie było:P
Stary 2015-08-11, 14:42   #4077
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Macie zdecydowanie gorzej niż my:P Co za ludzie. Nie rozumiem tego, nawet chyba nie da się tego zrozumieć.

Moja mama wie o całej sytuacji, nie powiedziałam tylko, że teściowa na nią też gadała. Ale za to teściu nie wie nic o całej sytuacji. Nie wiem czy wiedzieć powinien. W sumie nie myśleliśmy czy go uświadamiać a jeśli tak to na ile. On ogólnie nie ma nic do teściowej, przełknął rozwód (chyba, że wypije to wtedy ją trochę jedzie) ale jakby usłyszał co odstawia to nie wiem jakby zareagował. Żeby większej szopki z tego nie było:P
Moi rodzice też wiedzą Ale 1/3 i już są bardzo zdenerwowani na tesciow. Nie chce im dokładać nowinek bo nie ja pójdę siedzieć tylko oni ha ha im się to w głowie nie mieści i wyrabiaja ponad normę jeśli chodzi o "rodzicowanie" teraz mają 3 dzieci jak to mój tata mi kiedyś powiedział. I stwierdził że ma z kim się piwa napic,albo na ryby pojechać. A jak trzeba to zawsze M. pomoże jak drzewo do piwnicy znosić albo węgiel wrzucić. Więc się dopełniają.
Stary 2015-08-11, 14:42   #4078
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony się zgadzam, a z drugiej - dopuszczam sytuacje, gdzie rodzice żądają pieniędzy. Brat mojego Tz jest po 30, nie pracuje, bo on nie będzie za marne grosze pracować, śpi do południa, nic nie pomaga w domu, a po slubie chciał z żoną zamieszkać w domu rodziców właśnie. To Teściowa powiedziała, że za 800 zł miesięcznie niech mieszają, a jak nie to niech szukają mieszkania. Wszystko to po to, żeby wzięli się do roboty, a nie tylko na garnuszku rodziców całe życie. Teraz wyjechali do Francji, żeby zarobić na wesele, ale ponoć po weselu wracają do Polski na stałe, będą mieszkać u jej rodziców i ciekawa jestem czy wezmą się do pracy...

Co ciekawe na wiosce niedaleko mojego rodzinnego miasta były do sprzedania mieszkania za mega mega atrakcyjną cenę i rodzice Tz nawet powiedzieli, że dołożą temu bratu, pożyczą, czy coś. To szlachcice stwierdzili, że oni w bloku mieszkać nie będą! Masakra :/
Miałam na myśli raczej zdrowe relacje i sytuacje gdzie obie strony się rozumieją i wiedzą w czym rzecz. Myślę, że w sytuacji Blanki TŻta można by się tego dopatrywać - gdyby z nimi mieszkał, pewnie by im pomagał, dokładał się i po prostu razem utrzymywał gospodarstwo.
Ale rozumiem o co chodzi Pewnie, że wtedy warto takich ludzi jak ten 30latek kopnąć w tyłek, zażądać kasy bo to by była dopiero zabawa w domu - pracować, mieszkać u rodziców i jeszcze ciągnąć od nich kasę na utrzymanie. Średnie to jest.
Niestety jest wielu ludzi, którzy przecież nie pójdą do pracy za 1000zł bo mają swoje wymagania. Teraz pracuję na budowie i słyszę wiele takich historii - młody przyjdzie, popracuje 3-4h i stwierdzi, że za ciężko i idzie do domu. Może faktycznie się nie każdy do tego nadaje ale jakie też ludzie mają wyobrażenie - że przyjdzie na budowie i będzie sobie odpoczywać? Po co w ogóle się pcha.
Stary 2015-08-11, 14:52   #4079
kognisia
PeEma

Cytat:
Miałam na myśli raczej zdrowe relacje i sytuacje gdzie obie strony się rozumieją i wiedzą w czym rzecz. Myślę, że w sytuacji Blanki TŻta można by się tego dopatrywać - gdyby z nimi mieszkał, pewnie by im pomagał, dokładał się i po prostu razem utrzymywał gospodarstwo.
Ale rozumiem o co chodzi Pewnie, że wtedy warto takich ludzi jak ten 30latek kopnąć w tyłek, zażądać kasy bo to by była dopiero zabawa w domu - pracować, mieszkać u rodziców i jeszcze ciągnąć od nich kasę na utrzymanie. Średnie to jest.
Niestety jest wielu ludzi, którzy przecież nie pójdą do pracy za 1000zł bo mają swoje wymagania. Teraz pracuję na budowie i słyszę wiele takich historii - młody przyjdzie, popracuje 3-4h i stwierdzi, że za ciężko i idzie do domu. Może faktycznie się nie każdy do tego nadaje ale jakie też ludzie mają wyobrażenie - że przyjdzie na budowie i będzie sobie odpoczywać? Po co w ogóle się pcha.
Wiem, wiem u Blanki zupełnie inna sytuacja

No, albo wielu młodych twierdzi, że w Polsce nie ma pracy, a u Tz w pracy od pół roku szukają pracownika i ciągle ta sama historia: chwile popracuje, a zaraz albo przyjdzie do pracy pijany, albo na kacu, albo nie przyjdzie wcale, bo się impreza przyciągnęła.. Nienawidzę takiego podejścia u ludzi!
Stary 2015-08-11, 14:54   #4080
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dniami i nocami przekopuję internet poszukując zespołu, fotografa i kamerzysty. Męczy mnie to. Mam 974086423893465 namiarów, piszę ze wszystkimi maile i zaczynam się gubić. Milion pińcet opcji i cen. Z terminami nie jest źle, większość nasz (21.05.16) ma wolny. Kogo tutaj wybrać z miliona?
Ceny wahają się okrutnie.

Dziewczyny ile płacicie za zespół, fotografa i kamerzystę?

Sądziłam, że to będzie taaaaaaaaaaakie przyjemne! Mam nadzieję, że jak zarezerwujemy 4 najważniejsze kwestie to reszta pójdzie już z górki. Chwała, że salę mamy wybraną.

ja za zespół 4 os. 2700zł,
kamerzysta 1500zł
fotografów mamy 2 i są droźsi, ale obydwoje z TŻ interesujemy się fotografią, więc mieliśmy tu duży problem, bo błedy techiczne wyłapujemy od razu:P 3000zł

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości