Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 13:55   #241
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Wróciłam od położnej. Ciśnienie dobre 114/74. pokazałm zdjęcie tego czegoś co ze mnie wyszło tydzień temu. No i był to czop. A kłucie w mojej Bożenie mała powoduje. Ułożyła sie już w kanale rodnym i to ona strasznie napiera na Bożenke. Połozna przepowiada ze urodze o 2 może 3 tyg wcześniej od terminu porodu. No zobaczymy. Kazała spakować torbe do szpitala. Wiec zaraz sie zbieram do góry i ide prasować

BRAWO.
Ja chcę w weekend pomalowć. To bedzie wyzwanie.
No to mamy zdjęcie czopa potwierdzonego Emocje w wątku coraz większe

Ja z malowaniem właśnie mam wątpliwości bo niby się nie powinno do szpitala ani u rąk ani u nóg, także się powstrzymam.
Stary 2015-08-11, 14:06   #242
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Faceci gadających o kobiecych dolegliwościach, a o porodach w szczególności mnie rozwalają na maksa...
Dokładnie, z racji tego, że powiedział to mój ginekolog to powstrzymałam się od komentarza co o tym sądzę. Jeśli trafi się tak, że będzie w szpitalu jak urodzę to na pewno zapytam czy kiedykolwiek zrobił ponad 3kg kupę Na szczęście mój TŻ takich haseł nie rzuca.
Cytat:
Jestem zwycięzcą - zrobiłam sobie pedicure. Malować nie malowałam ale i tak duma mnie rozpiera.
Jesteś mistrz, do mnie akurat dziś wieczorem przychodzi ciocia -kosmetyczka zrobić pedicure, od czerwca już nie potrafię sama bo zaraz brzuch bolał w takiej zgiętej pozycji.
Stary 2015-08-11, 14:13   #243
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Usłyszałam dzisiaj od znajomej "złotą myśl" bo się mnie zapytała gdzie i czy wgl plecy mnie bolą. Gdy jej powiedziałam,że ból czuję tylko pod łopatkami,w dole kręgosłupa-nie to ona mi odrzekła- to się ciesz,że boli cie tylko góra bo to zonacza,że nie bedziesz mieć krzyżowych.

ILE W TYM PRAWDY?
MAMUŚKI KTÓRE JUŻ RODZIŁY MOŻECIE SIĘ WYPOWIEDZIEĆ?

Wstydzę się zapytać o to swojego gina bo on czasami na moje pytanie tak dziwnie spojrzy,dziwnie sie uśmiechnie i zapyta-czy TO WYCZYTAŁAM W NECIE :/
a ja nadal będę ciemną masą :/
Znajoma to chyba wróżka; ) przecież nie da się przewidzieć jak będzie wyglądał poród.
ani kiedy, ani jak, tego nie da się przewidzieć
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:17   #244
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Jestem zwycięzcą - zrobiłam sobie pedicure. Malować nie malowałam ale i tak duma mnie rozpiera.
Gratulacje
Mi się w ten upał nawet rąk nie chce zrobić, a już mam odrosty. 1.5 tyg.rosną jak głupie.
A dzisiaj mam depilację bikini. Nie robiłam z miesiąc i tak poodrastalo,ze juz się tym bólem stresuje.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:17   #245
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a macie tak ze idziecie siku, sikacie i nagle przestajecie , a czujecie ze pęcherz dalej pełny, i trzeba zmienić pozycję by wysikać się dalej do końca ??
I to często, a najbardziej boję się gdy siadam na wc, chce siusiać i nic nie leci. Na szczęście zwykle jak pokołysze się na boki to leci.
Ale od szpitala mam schize, że znowu coś się dzieje.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:19   #246
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
No to mamy zdjęcie czopa potwierdzonego Emocje w wątku coraz większe

Ja z malowaniem właśnie mam wątpliwości bo niby się nie powinno do szpitala ani u rąk ani u nóg, także się powstrzymam.
W UK nie ma takich zalecen. Wiec walne sobie Michały na czerwono
Oj juz niedlugo bedzie sie działo.:sly:

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Dokładnie, z racji tego, że powiedział to mój ginekolog to powstrzymałam się od komentarza co o tym sądzę. Jeśli trafi się tak, że będzie w szpitalu jak urodzę to na pewno zapytam czy kiedykolwiek zrobił ponad 3kg kupę Na szczęście mój TŻ takich haseł nie rzuca.
.
Dobre 3 kg kupa. Hahahaha
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309

Edytowane przez Mediona
Czas edycji: 2015-08-11 o 14:20
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:21   #247
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Gratulacje
Mi się w ten upał nawet rąk nie chce zrobić, a już mam odrosty. 1.5 tyg.rosną jak głupie.
A dzisiaj mam depilację bikini. Nie robiłam z miesiąc i tak poodrastalo,ze juz się tym bólem stresuje.
Ja sobie w ogóle nie wyobrażam depilacji tam, wolę na poród jechać
Cytat:
No i prawidłowo Też bym sobie malnęła żeby jakoś to wyglądało w klapkach no ale mówi się trudno. I tak wyglądam średnio więc paznokcie mi powabu nie dodadzą
Stary 2015-08-11, 14:34   #248
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
ja piję wodę z lodem non stop, a lód robie tak ze napełniam butelki i wkładam do zamrażalnika później tłukę i mam lodu ile chce
siedze z nogami w misce
mam mokry ręcznik na karku
Ja robie to samo do tego usiadlam na balkonie w cieniu pryskam sie woda i was nadrabiam 😉

Chcilam jechac gdzies z tz na tydzien i masakra nic wolnego nie ma

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
to ja jeszcze polecam zmrożenie mocne butelek z wodą i ustawienie ich później przed wiatrakiem. ten szron chłodzi powietrze z wiatraka
Ooo a myslalm dzis o tym mówię do tz ze mam taki pomysl w glowie a ten ze mnie beke cisnie. A wiec to dziala?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
O to ja bym na Ciebie marudzila. Jak mi sąsiedzi jaraja na balkonie to czuć mi w całym mieszkaniu. Musze okna zamykać. Teraz zielarze
się wyprowadzili i wprowadzili palacze. To już wolę zapach zioła. Ja tam jestem za wprowadzeniem zakazu palenia na balkonach. Czemu ja mam to wdychac? A niedługo moje dziecko?

No to współczuję, a jest u Was opcja przedłużenia? Bo u nas można. Wtedy mogłabyś po prostu olać rok, ale nie wiem jak u Was wtedy z kasą. Jednak każda uczelnia ma inaczej. No i rodz tu dzieci działając naukowo. Mnie wkurza, że mam wszystkie stypendia nieopodatkowane czyli dochodu brak, macierzyńskiego brak, tyle dostane co wywalcze na stypendium.
U mnie tez sąsiad co chwila z faja na balkonie a ja mam obok okno ze sypialni i wszystko leci do domu. Jak sie mlody urodzi to chyba mu zwrócę uwage bo mnie to konkretnie wk***ia!

Stary 2015-08-11, 14:36   #249
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Ja sobie w ogóle nie wyobrażam depilacji tam, wolę na poród jechać

No i prawidłowo Też bym sobie malnęła żeby jakoś to wyglądało w klapkach no ale mówi się trudno. I tak wyglądam średnio więc paznokcie mi powabu nie dodadzą
Ja też bym chciała ale nie potrafię tak naprawdę ładnie pomalować paznokci. Mam nadzieję że moja córka będzie mieć więcej zdolności w tym kierunku.
Czasem maluje paznokcie, u nóg to robie to tak że siadam na podłogę , noge kładę na dolną listwę łóżeczka i sięgam
Stary 2015-08-11, 14:42   #250
grita
Rozeznanie

Ale przez tą pogodę mam niskie ciśnienie, normalnie zasypiam na siedząco. Bawiłam się z Młodą samochodami na podłodze i normalnie czułam jak odpływam Dobrze, że ją też zmorzył sen, a ja idę zaraz zrobić sobie kawkę, może to cokolwiek pomoże.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na pewno z czasem znajda sposob. Fajnie byloby, zeby jak najmniej stresu bylo przy tym. Zwlaszcza, ze t. bedzie codziennie przywozic corke do mnie, to wolalabym, zeby byla wowczas w dobrym humorze
No to rzeczywiście tym bardziej przydałoby się, żeby sobie jakiś wspólny rytm wyrobiły, bo jeśli ma być w ciągu dnia u Ciebie szpitalu to jednak lepiej, żeby była w miarę wyspana i w humorze... A planujesz jeszcze przed porodem ją zostawić u teściowej, czy teraz dopiero na sam poród?

Cytat:
Usłyszałam dzisiaj od znajomej "złotą myśl" bo się mnie zapytała gdzie i czy wgl plecy mnie bolą. Gdy jej powiedziałam,że ból czuję tylko pod łopatkami,w dole kręgosłupa-nie to ona mi odrzekła- to się ciesz,że boli cie tylko góra bo to zonacza,że nie bedziesz mieć krzyżowych.

ILE W TYM PRAWDY?
MAMUŚKI KTÓRE JUŻ RODZIŁY MOŻECIE SIĘ WYPOWIEDZIEĆ?

Wstydzę się zapytać o to swojego gina bo on czasami na moje pytanie tak dziwnie spojrzy,dziwnie sie uśmiechnie i zapyta-czy TO WYCZYTAŁAM W NECIE :/
a ja nadal będę ciemną masą :/
Mnie pobolewał kręgosłup w ciąży, i to dosyć mocno czasami, a krzyżowych nie miałam. Teraz też mnie czasem boli, i mam nadzieję, że ich uniknę znowu
Więc chyba reguły nie ma.

Cytat:
Szacun Jeszcze tylko z gimnastyki ogarnianie Bożenki i można iść rodzić
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:42   #251
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
to ja jeszcze polecam zmrożenie mocne butelek z wodą i ustawienie ich później przed wiatrakiem. ten szron chłodzi powietrze z wiatraka
Ja to już praktykowalam na najgorszych upalach i nic nie dawało

Cytat:
Wróciłam od położnej. Ciśnienie dobre 114/74. pokazałm zdjęcie tego czegoś co ze mnie wyszło tydzień temu. No i był to czop. A kłucie w mojej Bożenie mała powoduje. Ułożyła sie już w kanale rodnym i to ona strasznie napiera na Bożenke. Połozna przepowiada ze urodze o 2 może 3 tyg wcześniej od terminu porodu. No zobaczymy. Kazała spakować torbe do szpitala. Wiec zaraz sie zbieram do góry i ide prasować

Spokojnie Sandra. Bedzie dobrze. Daj znać po wizycie.

zawał murowany

Bedzie dobrze. A niema kto do ciebie podjechać albo przyść. Bedziesz sie czułą pewniej.

Zamiast gazu na porodówce to skręta

Ma człowiek racje.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

BRAWO.
Ja chcę w weekend pomalowć. To bedzie wyzwanie.
2/3 tygodnie wcześniej?! Aaa.. mnie też kluje juz tam ja nie chce rodzic 2/3 tyg wcześniej. Idę teraz do gina za 15 minut wizyta niech mnie bada wzdłuż i wszerz.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:44   #252
201701300931
Konto usunięte

Mój poranny ból brzucha przerodził się w ból jak na @ i tak się męczę cały dzień Już mam tego serdecznie dość! Nie dość, że ta pogoda to jeszcze ciągły ból
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:51   #253
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój poranny ból brzucha przerodził się w ból jak na @ i tak się męczę cały dzień Już mam tego serdecznie dość! Nie dość, że ta pogoda to jeszcze ciągły ból
Współczuję... Mam wrażenie, że przed te upały wszystkie dolegliwości i bóle odczuwa się o wiele gorzej A o której masz ktg?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 14:54   #254
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Oj juz niedlugo bedzie sie działo.:sly:

Dobre 3 kg kupa. Hahahaha
A na kiedy masz termin ?
Stary 2015-08-11, 14:55   #255
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Współczuję... Mam wrażenie, że przed te upały wszystkie dolegliwości i bóle odczuwa się o wiele gorzej A o której masz ktg?
19:20 dopiero
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:01   #256
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:

może zrób sobie prysznic albo kąpiel...to podobno pomaga

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:03   #257
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
oporządzić Bożene to katastrofa. Gimnastyka na poziomie Olimpiady, a później mam podrażnienia małe krosteczki.
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
A na kiedy masz termin ?
Według połoznej z UK na 19 września, a według gina z PL na 24 września.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:08   #258
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z ostatnich wyprawkowych zakupów. Część ma przyjść na dniach i finito.

Teraz tylko dopakować torbę i poprać resztę. Czekać będziemy teraz już tylko na młodego.

Idę was nadrabiać...
Stary 2015-08-11, 15:10   #259
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
oporządzić Bożene to katastrofa. Gimnastyka na poziomie Olimpiady, a później mam podrażnienia małe krosteczki.

Według połoznej z UK na 19 września, a według gina z PL na 24 września.
To tak jak ja. 20 i 23 wrzesien, ale mozesz urodzic na poczatku wczesnia?
Stary 2015-08-11, 15:23   #260
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dana- zgadzam się, że te upały potęgują naszą frustrację i dolegliwości

a ja zaraz człapię na lody z koleżanką z pracy i pogadam z nią o tych studiach doktoranckich. Napisałam już odwołanie i jutro wyślę, chyba, że wymyślą żebym się tam stawiła osobiście ehhh

za to cukry mam dziś niskie- zawsze jakiś pozytyw

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 15:28   #261
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
tylko to chyba nie czop tylko normalny śluz bo na czop mi to nie wygląda :/

egal.

zadzwoniłam i o 15 mam przyjechać do lekarza i sprawdzi.. powiedziała babka ze to niby normalne na krótko przed porodem ale i tak chce sprawdzić czy wszystko ok więc pojadę i zobaczymy co lekarz powie.
Czekamy na relacje od lekarza jak wrócisz

Cytat:
Nie panikuj bo może się okazać że taka Twoja natura. I nie porównuj ciąż i porodów bo to dwie różne historie.

Mnie bolą pachwiny więc ewidentnie coś się rozkręca. Na razie funkcjonuję jak zwykle, idę pod prysznic i chyba zrobię muffiny (nie pytajcie czemu mam ochotę piec w taki skwar, jakoś mnie naszło).
Wicie gniazda Ci się włącza

Cytat:
Ich bin da

Ja będę miała takową możliwość,jednak jak znam realia mojego szpitala i myki jakie stosują to gówno dostanę w razie czego a nie zzo. BIKOZZZZZZZZZZZZZZZZZ...
oni stosują stary myk...kiedy jeszcze można podać znieczulenie nagle się okazuje,że anastezjologa NIE MA wgl bądź jest obecny podczas jakiejś operacji na innym oddziale. Wiec ja się nie nastawiam na zzo,że jak poproszę to dostanę.

Kurna jak mnie dzieciak wystraszył dziś na ktg. mało zawału nie dostałam. Tak leżę i obserwuje te skaczące parametry (znowu jakieś skurcze były w garnicach 20-40 %),mała była na poczatku słabo aktywna do tego bo poszłam tam miedzy innymi zbadać na czczo krew. i tak se obserwuje,obserwuje i nagle ginie puls dziecka na dwie,trzy sekundy i ☠☠☠ut skacze ze stu trzydziestu na sto siedemdziesiat pare,kilka razy sie taka sytuacja pojawiła,już byłam pos rana. Przyleciała położna i mówi zeby nie panikować bo aparat ma z☠☠☠czony system od wypluwania tego wydruku co wychodzi i jak się zacina rolka z papierem to ginie tętno na dwie,trzy sekundy.
ojapie dole co za kosmos z samego rana. jak wyszłam z ktg to miałam ochote z nerwów rzygnąć.
Lubie twoje opisy, chyba bym na zawał zeszła
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A mi TZ pokazal w necie jakis ogrod z labiryntami i ☠☠☠☠e muje dzikie weze. 200km od nas. No i co? Wypindrowalam sie i juz jestesmy w aucie chyba mnie Bóg opuścil, ze takie pomysly mi w ogole do bani przychodza w te upaly
Milej wycieczki
Cytat:
u mnie też jest butla z gazem ale jedna na całe 6 sal porodowych i jak jedna dziunia z niej korzysta to pozostałę mogą sie obejsć smakiem,apropo zioła to dziś widziałąm napisa na murze w centrum miasta: CHCESZ MIEĆ RADOSNE ŻYCIE-JARAJ ZIÓŁKO
U mnie też są ale jest ich kilka..

Cytat:
Ja czasami ma wqqq na gina ponieważ,pamiętam jak mu powiedziałam w 16 tc że wyraźnie czuję ruchy dziecka i że to nie jelita- to mi powiedział,że to nie możliwe,że sobie wkręcam. Albo ostatnio na wizycie jak chciałam buty założyc i zawiazać sznurówki-męczę się meczę,sapię,szarpię się i nie moge zawiązać bo nie moge sie schylic,on tak patrzy i mówi- no niech pani nie żartuje że z takim brzuszkiem ma pani problem by sie schylic i zasznurowaćala:
nosz qrrrrrrrrrrrrrr- chyba wiem bo CZUJĘ a jak on jest facetem i nigdy nie był w ciaży i raczej nie będzie to niech sie nie wypowiada i nie trzyma kurczowo statystyk z ksiązek med.
Moj.gin tez czasami na mnie dziwnie popatrzy. Odpowie ale doda jeszcze aby neta nie czytać zbyt dużo

Cytat:
Heh ja też muszę zrobic
Cytat:
Te upały dają nam w kość. Dzisiaj to jest masakra...
Stary 2015-08-11, 15:36   #262
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem jak dam radę z tą Bożeną...
Cytat:
19:20 dopiero
No to jeszcze trochę, na pewno będzie wszystko ok, najwyżej pójdziesz rodzić
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dana- zgadzam się, że te upały potęgują naszą frustrację i dolegliwości

a ja zaraz człapię na lody z koleżanką z pracy i pogadam z nią o tych studiach doktoranckich. Napisałam już odwołanie i jutro wyślę, chyba, że wymyślą żebym się tam stawiła osobiście ehhh

za to cukry mam dziś niskie- zawsze jakiś pozytyw
Nie mam lodów (ani lodu ) w domu, cholera... Mam nadzieję że chociaż galaretki stężeją.
dla Twoich cukrów i powodzenia z odwołaniem. Mam nadzieję że pójdą po rozum do głowy.
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Wicie gniazda Ci się włącza
Muffiny dla synalka
Stary 2015-08-11, 15:57   #263
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Muffiny dla synalka
Ta ta :P
Stary 2015-08-11, 16:00   #264
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ojej zjadła bym galaretkę, wogóle cokolwiek bym zjadła, u mnie tylko chleb pomidor i wędlina.
chciała bym jakieś owoce śliweczki nektarynki, no ale jak ja mam iść po nie jak ja umre na tym upale....
poczekam w [rzyszłym tyg ma być chłodniej obkupie się w owocę

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:02   #265
loudres
Zadomowienie

Ok ja juz po wizycie. 34/35 tydz. A dziec co wyprawia w brzuchu. . Rośnie juz ma 3060! ! Aaa sumo.

Gin wziął posiew, zbadał mnie i i mówi że za miesiąc się zobaczymy tutaj nic nie widać żeby jakoś specjalnie chciał wychodzić.

I powiedziałam o moim bolacym kroczu to mi powiedział ze to nie krocze tylko spojenie lonowe mnie boli i zapewne przy przekręcaniu się na boki najbardziej. To nic niepokojącego.

Mały leży głowa w dole. Najważniejsze że wszystko dobrze. Na badaniu zgrywal grzecznego. Jak wyszłam to mnie skopal.

Ostatnio jak byłam to kazał mi liczyć ruchy, i teraz ponownie zwrócił mi na to uwagę żebym o tym pamiętała.
Jesli nic nie będzie się działo to za 3 4 tygodnie . Wizyta wiec u mnie częstotliwość wizyt sie nie zmienia.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:04   #266
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojej zjadła bym galaretkę, wogóle cokolwiek bym zjadła, u mnie tylko chleb pomidor i wędlina.
chciała bym jakieś owoce śliweczki nektarynki, no ale jak ja mam iść po nie jak ja umre na tym upale....
poczekam w [rzyszłym tyg ma być chłodniej obkupie się w owocę
Zapraszam do mnie na galaretkę, jeszcze nie jest tak twarda jak być powinna ale stężała
Na owoce też zapraszam, u mnie zawsze coś jest bo bez owoców i warzyw nie mogłabym żyć. Na dziale owocowo warzywnym spędzam najwięcej czasu.

loudres - gratuluję wizyty, dobrze że jest ok. Dzieć też spory, nie można powiedzieć.
Stary 2015-08-11, 16:07   #267
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ja czasem mam tak że dziecko się nie rusza dopiero jak pogłaskam brzuch czy ją pozaczepiam to ją budzę. macie tak ?

wymianki
Stary 2015-08-11, 16:08   #268
Rybulka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
W czwartek przychodzi ekipa montować mi klimę Chociaż na końcowym etapie ciąży doznam ulgi

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
O, Ty z Rybnika.
Ja się zastanawiam nad Żorami. Niby mają znieczulenie i dość komfortowe warunki jeśli chodzi o łazienki. Jest też możliwość wykupienia jednoosobowego pokoju, tzn rodzinnego, ale na to bym się skusila tylko jakby mąż jakimś cudem załatwił sobie wolne Albo jakby trafiło na weekend. Wtedy ma się swój pokój z łazienką i tatuś może tam być cały czas i tam spać.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Rybnik- moje rodzinne miasto Koleżanka rodziła w Żorach i była bardzo zadowolona, kolejna będzie rodzić tam w listopadzie

Cytat:
(...)

Rybnik moje rodzinne miasto
(...)
Moje też

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Witam sie i ja po weselu i dzisiejszym zwarkowanym dniu. W skrócie wesele przeżylam było całkiem znośnie. Rano wizyta u gin po badaniu w trybie natychmiastowym skierowanie do szpitala - miękka szyjka. W panice na izbe przyjęć tam po badaniu info ze stan moze i na hospitalizace ale za względu na opryszczke nie przyjma mnie czyli mam wrócić za 7 dni jak sie wylecz. Caly dzien jestem w nerwach. Na dole czuje jakes rwanie i nie wiem na ile to psychika a na ile cos z szyjka. Boje sie nawet do wc isc. Dostalam luteine i nospe i modle sie zeby to pomoglo !!
Masakra! A jakbyś przyszła z bólami porodowymi, to też by Ci kazali jechać do domu?

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
To ja miałam zaje.... dzień :-( po okropnej nocy dzisiaj myślałam że umrę w domu z gorącą... Ze złości już nie wiedziałam co mam że sobą zrobić. Musieliśmy zrobić zakupy więc stwierdziliśmy że zjemy na mieście. No i mnie naszla ochota na pierogi, najpierw Pani przyniosła rozgotowane... Tż odniósł i poprosił o nowe, no to Pani przyniosła po 20! minutach nowe... I tu się okazało że te są owszem ugotowane ok ale nadzienie w środku chłodne a już sam środek uwaga uwaga.... ZAMROZONY :-D ręce mi opadły normalnie :-P wróciłam do domu i zjadłam kanapki
Super knajpa

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
121/47 ciśnienie. - stresuje mnie ono.
I co tam z tym Twoim ciśnieniem?

Cytat:
Witam w nowym wątku

Po usg wszystko ok, Młody ma w 36t5d 3 kg, więc jest akurat Przepływy w porządku, wody w normie, łożysko już ma 3 stopień dojrzałości. Z wymiarów wychodzi akurat na swój wiek, niektóre kilka dni do przodu, inne parę do tyłu, ale uśredniając pokrywa się to z wiekiem ciąży
Lecę was nadrabiać gaduły
Zuch chłopak

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Kupujecie nianie elektryczną?
Bo zastanawiam się jaką kupić...
Mam po starszym synu Angelcare z monitorem oddechu
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:10   #269
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ok ja juz po wizycie. 34/35 tydz. A dziec co wyprawia w brzuchu. . Rośnie juz ma 3060! ! Aaa sumo.

Gin wziął posiew, zbadał mnie i i mówi że za miesiąc się zobaczymy tutaj nic nie widać żeby jakoś specjalnie chciał wychodzić.

I powiedziałam o moim bolacym kroczu to mi powiedział ze to nie krocze tylko spojenie lonowe mnie boli i zapewne przy przekręcaniu się na boki najbardziej. To nic niepokojącego.

Mały leży głowa w dole. Najważniejsze że wszystko dobrze. Na badaniu zgrywal grzecznego. Jak wyszłam to mnie skopal.

Ostatnio jak byłam to kazał mi liczyć ruchy, i teraz ponownie zwrócił mi na to uwagę żebym o tym pamiętała.
Jesli nic nie będzie się działo to za 3 4 tygodnie . Wizyta wiec u mnie częstotliwość wizyt sie nie zmienia.
Noo sumo! To mój w tamtym tyg czyli w 34t 2070g :p ja bym się bała ile jeszcze zdąży urosnąć:p gin mówił coś o cesarce jak dużo urośnie?...

Zrobiłyscie mi smaka ale na Kisiel, idę sobie zrobić i schlodze w lodówce!
Stary 2015-08-11, 16:10   #270
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

o teraz ją pogłaskałam to dostała czkawki

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości