|
|
#181 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Usuwanie SMSów przez TŻ.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, tak sobie czytam i nie udzielam się, ale nasuwa mi się jedno: wątek ma już 7 stron, pojawiło się milion możliwych rozwiązań, a Ty każde odrzucasz. Mam wrażenie, że tak bardzo boisz się poznać prawdę, że nie zrobisz praktycznie NIC.
|
|
|
|
|
#184 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wątek ma dobę, spokojnie.
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, wątek powstał wczoraj. Zwykle to trochę trwa, zanim pewne sprawy do nas dotrą... autorka ma mętlik w głowie i się nie dziwię.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie widzę bierności, tylko strach przed własną słabością i przed tym, że źle przeprowadzona rozmowa = zakrzyczenie autorki przez lubego+jego lepsze krycie się. Czyli że się guzik dowie. A wiadomo, zazwyczaj człowiek lubi jednak mieć dowody w takich sytuacjach.
Nawet pomysł z "pokaż mi usunięte wiadomości" jest nie do końca trafiony, bo nie wiemy czy w ogóle w telefonie jej lubego się da coś takiego zrobić.
|
|
|
#189 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chcesz? No to widocznie coś jednak tam jest. Więc albo mi pokażesz, albo do widzenia. Daj mi powód, bym Ci mogła zaufać. Z SIMem próbowałam, w folderze nic nie ma. Nie mogłam też nigdzie znaleźć opcji, by włączyć u niego zapisywanie SMSów na karcie SIM. Z przekładaniem z kolei może być taki problem, że np. moje smsy potem przejdą na jego kartę i coś zauważy. Że przekładałam. Boję się tak kombinować, bo z doświadczenia wiem, że łatwo się robi bałagan w danych po takim przekładaniu kart. |
|||
|
|
|
|
#190 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Akcje ze schowaniem/zabraniem/"zagubieniem" telefonu zwyczajnie nie wchodzą w grę. Nie dlatego, że się boję, czy nie chcę, tylko dlatego, że znam realia naszego związku oraz przestrzeni w jakiej się znajdujemy i po prostu wiem, że te rozwiązania nie przejdą. Ja tę prawdę chcę poznać BARDZO. A to, że od wczoraj jeszcze nie urządziłam TŻ awantury wynika z faktu, że chcę się ogarnąć psychicznie i przygotować do rozmowy. Ponadto, sprawdzę jeszcze, jak się ma dziś ten rejestr i czy nadal pisali. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ale właśnie żeby odzyskać smsy, to jest program potrzebny...a nie każdy zadziała.
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Każdy Wasz post to kolejne słowa, które dodają mi sił i pewności siebie. Jeszcze się zastanawiam nad formą rozmowy: czy na spokojnie, niewinnie zacząć, że owszem, widziałam, że z nią piszesz - chcę to wyjaśnić, blabla... czy jednak z grubej rury robić aferę i postawić wszystko na jedną kartę - odzyskuj tu i teraz, bez dyskusji, albo nara (to do mnie mega niepodobne...). Ale bez względu na formę, ta rozmowa będzie. Do końca tygodnia się z tym muszę uporać, bo długo już nie wytrzymam niepewności, za długo to trwa. Może to z zewnątrz faktycznie wygląda na bierność z mojej strony, ale byłoby inaczej, gdybym miała dowody - nie mam żadnych, nawet zachowanie TŻ nie jest jakieś super-podejrzane, więc muszę działać rozważnie. Poza tym... dziewczyny, nie tak łatwo jest przekreślić cztery lata, serio.
|
|
|
|
|
#197 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc faktycznie, trzeba najpierw sprawdzić, czy TŻ w ogóle może na swoim telefonie te smsy odzyskać. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, zastanów się, czy ustalenie treści tych SMS-ów jest rzeczywiście dla Ciebie najważniejsze. Jeśli Wasz związek jest dla Ciebie ważny, ja naprawdę radzę Ci zacząć rozmowę delikatnie, bez okazywania nieufności. Jest jeszcze jakaś szansa, choćby minimalna, że chłopak nie zrobił nic przeciwko Tobie.
Jeśli ta rozmowa nic nie da, przejdź do ofensywy, tak jak większość osób Ci radzi. Ale pamiętaj, że jeśli dojdzie do odzyskiwania SMS-ów Wasz związek będzie już skończony. Wtedy celem ustalenia tych SMS-ów będzie tylko ustalenie winy. Jeśli będą one wskazywały na ich romans rozejdziecie się z tego powodu i z jego winy, jeśli będzie to koleżeńska wymiana wiadomości rozejdziecie się ze względu na Twój brak zaufania i z Twojej winy. Jednak to będzie koniec. |
|
|
|
|
#199 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja też się nie znam, ale to dość logiczne - usunięty z pamięci telefonu/komputera, to usunięty i wniosek z tego, że da się to odzyskać tylko, jeśli system jeszcze przez jakiś czas gdzieś te smsy przechowuje w czeluściach technologii.
Ja jakiś czas temu próbowałam zrobić coś takiego (usunęłam całą "rozmowę" z kilku miesięcy, zapomniawszy że nie zapisałam nigdzie zdjęć, które w ciągu tego czasu się przewinęły) i się nie udało, żaden z polecanych programów/aplikacji nie pomógł. Podobno można było zanieść to do fachowca i zapłacić kupę kasy, ale właśnie, podobno. Może być więc tak, że "udowodnij że piszesz z nią grzecznie" nie przejdzie.
|
|
|
#200 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast dowodów masz sporo, poszlakowych, ale jednak. Gdybyśmy tu miały robić zakłady, raczej nikt nie postawiłby na wierność Twojego faceta, niestety. Ja bym zaczęła rozmowę najpierw delikatnie, czy coś przede mną ukrywa. Jak by powiedział, że nie, to w zasadzie juz mógłby być koniec. Chociaż wygarnięcie z zaskoczenia i nie danie czasu na reakcję też może być dobrą metodą. Jeśli chodzi o telefon - spisz model i markę i zapytaj w serwisie, czy da się odzyskać takie dane. Jak nie programem, to nawet razem możecie jechać do kogoś, kto potrafi to zrobić. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-08-11 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Odzyskałabym te dane i pokazała partnerowi, żeby udowodnić, że jestem uczciwa po czym wyszłabym zatrzaskując za sobą drzwi i już więcej się nie pokazała. 2. Powiedziałabym, że nie będę udowadniać, że nie jestem garbata i też bym wyszła. Pewnie w tym przypadku rozważyłabym przyjęcie przeprosin po upadnięciu emocji, ale w przypadku 1. na pewno bym ich nie przyjęła. |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego też ja bym przed tą rozmową zapytała ostatni raz, czy czegoś nie ukrywa. Chociaż i to chyba zbędne, skoro autorka nie raz poruszała temat. |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwłaszcza, jeśli koleś teraz lub kiedyś w przyszłości zacząłby się tłumaczyć i grać na jej emocjach. Tak to nie będzie miała wątpliwości, że pies jest pogrzebany. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Poniżony mógłby się czuć, gdyby dziewczyna z sufitu nagle mu zaczęła trzepać komórkę i zarzuciła zdradę na podstawie neutralnej korespondencji z jakąś znaną jej koleżanką. Albo kazała odzyskać dwa skasowane SMS-y na krzyż od jakiejś neutralnej dotąd koleżanki. Natomiast konsekwentnie kasowana, intensywna korespondencja z ex dziewczyną (spotykali się krótko, ale łączyło ich jednak "coś więcej"), w dodatku odbywająca się tylko w pewnych godzinach (jak wygodnie) - no jak to nie jest podejrzane, to nie wiem co jest.
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Zresztą, tak szczerze - ja po czymś takim miałabym problem z zaufaniem nawet, jeśli rozmawiali o pogodzie. Więc osobiście pewnie bym sobie też akcję z odzyskiwaniem smsów darowała.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, masz 5m rogi, uwierz mi. Żaden normalny człowiek (nie tylko facet, ale też kobieta) nie kasuje smsów, w których nie ma nic podejrzanego.
Miałam taką sytuację jak Ty. Niestety sprawdziły się moje najgorsze przypuszczenia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Trzeba pomyslec jak to zrobić bez angażowania Tz w to
narazie.