Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 16:41   #3811
acapella
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

O to u mnie tak samo, po jedzeniu albo wypiciu coli od razu zaczynają się szaleństwa Zresztą ginekolog mówił, że to bardzo dobry znak
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:43   #3812
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
O to u mnie tak samo, po jedzeniu albo wypiciu coli od razu zaczynają się szaleństwa Zresztą ginekolog mówił, że to bardzo dobry znak
O, to jeszcze lepiej
Stary 2015-08-11, 16:44   #3813
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Moja też często kopie jak coś jem
Cytat:
Moj Maly po zupce chinskiej wczoraj sie totalnie rozszalal

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:45   #3814
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Kalusia dajesz

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Teraz mi kupela pisze ze salony w ch dostały notatkę aby w godzinach 9-17 ograniczyć pobór prądu czyli wyłączyć klime .. ograniczyć oświetlenie .. nie korzystać z czajnikow itp .. masakra jakaś .. jak w taką pogodę siedzieć tam bez klimy :/

No takie sa odgórne zalecenia naszych koncernów elektrowni.

Wróciłam z pracy. Pierwsze co: Arbuz, nogi do miski z zimna woda. Jeny jaka to ulga. Ze tez wczesniej na to nie wpadłam no i wy

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:45   #3815
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Moj Maly po zupce chinskiej wczoraj sie totalnie rozszalal
Lubi niezdrowe (jak każdy ).
Stary 2015-08-11, 16:45   #3816
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A ja lozeczko i mase rzeczy moglabym dostac. Bujaczek, wszystk wysoka polka.
Tylko jakos propozycji nie ma, to taka rodzina naciagana.
Glupuo samej zapytac, alne wiem ze dzieci wiecej nie planuja. Wszystko ba strychu lezy.
No i nie ze chce sprzedac, bo oni kase maja..

Kalusia dawaj

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A pytalas czy nie chce sprzedać?

Stary 2015-08-11, 16:47   #3817
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Wróciłam z pracy. Pierwsze co: Arbuz, nogi do miski z zimna woda. Jeny jaka to ulga. Ze tez wczesniej na to nie wpadłam no i wy
Czasem na najprostsze wyjścia najtrudniej wpaść
Stary 2015-08-11, 16:49   #3818
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Moja po arbuzie zawsze

Stary 2015-08-11, 16:52   #3819
zaneta_b
Rozeznanie

Kurcze, nic mi prawie nie zacytowało i już nie pamiętam co chciałam napisać

Kalusia trzymam kciuki za ten szpital, a chcesz wyjść do piątku ze względu na wesele? czy tak ogólnie?

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Witam się po drugich połówkowych (szpitalnych). Wszystko jest ok z Malutką, oprócz tego, że w przegrodzie międzykomorowej jest otwór. Mam skierowanie do poradni kardiologicznej. Malutka po tygodniu przybrała 50 gram.
mam nadzieję że to nic groźnego i zniknie do końca ciąży

Cytat:

Poradzcie cos, wiec ze moze to nie miejsce, ale moze ktoras z Was tak dlugo sie o dzidzie starala cos powie.
Cytat:
Dziekuje kochane jestescie !!!
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..
To co mogę poradzić to dobry lekarz i rzeczywiście badania. Ja się starałam 3 lata o dziecko. Na szczęście trafiłam z polecenia do lekarza, który jest bardzo dobrym specjalista od usg i potrafił dużo wypatrzeć. Ze śluzem miałam dokładnie tak samo jak twoja koleżanka i tak na prawdę w sprawdzeniu owulacji sprawdziły się tylko usg owulacyjne, kilka razy w ciągu cyklu. Ale może niech spróbuje też testów owulacyjnych np... I wydaje mi się ważna sprawa - badanie drożności jajowodów. Ona mieszka w PL? Można dostać skierowanie do szpitala i powinni jej zrobić to badanie. Ja akurat robiłam prywatnie, ale do swojego lekarza wysłałam też koleżankę, która nie mogła zajść w ciążę. Dostała skierowanie do szpitala, zrobili jej badanie drożności i w sumie na drugą wizytę już nie poszła bo była w ciąży także takie przeczyszczenie też czasami pomaga.
No i partner... U mnie było ciężko męża wysłać na badania, wiadomo jak to jest z facetami. Ale się udało po wielkich bojach. Też warto. Może potrzebuje jakichś witamin, żeby pobudzić plemniki. Nie musi to badanie oznaczać nie wiadomo czego dla faceta. A czasami niestety, nie ma się co męczyć latami, warto spróbować inseminacji.
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:54   #3820
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Uzaleznienia ah.. ale chociaz te zdrowe ;D

Cytat:
Lubi niezdrowe (jak każdy ).
A moze ;D ale po spaghetti teraz tez pokopal

Cytat:
Moja po arbuzie zawsze
hihi juz wiadomo czemu tyle go jesz

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

To co mogę poradzić to dobry lekarz i rzeczywiście badania. Ja się starałam 3 lata o dziecko. Na szczęście trafiłam z polecenia do lekarza, który jest bardzo dobrym specjalista od usg i potrafił dużo wypatrzeć. Ze śluzem miałam dokładnie tak samo jak twoja koleżanka i tak na prawdę w sprawdzeniu owulacji sprawdziły się tylko usg owulacyjne, kilka razy w ciągu cyklu. Ale może niech spróbuje też testów owulacyjnych np... I wydaje mi się ważna sprawa - badanie drożności jajowodów. Ona mieszka w PL? Można dostać skierowanie do szpitala i powinni jej zrobić to badanie. Ja akurat robiłam prywatnie, ale do swojego lekarza wysłałam też koleżankę, która nie mogła zajść w ciążę. Dostała skierowanie do szpitala, zrobili jej badanie drożności i w sumie na drugą wizytę już nie poszła bo była w ciąży także takie przeczyszczenie też czasami pomaga.
No i partner... U mnie było ciężko męża wysłać na badania, wiadomo jak to jest z facetami. Ale się udało po wielkich bojach. Też warto. Może potrzebuje jakichś witamin, żeby pobudzić plemniki. Nie musi to badanie oznaczać nie wiadomo czego dla faceta. A czasami niestety, nie ma się co męczyć latami, warto spróbować inseminacji.
Dziekuje ;*

Stary 2015-08-11, 16:55   #3821
sylwoha
Zakorzenienie

A ktores nie tanczy po jedxeniu? Czy tylko jak tam mam, moja sprzedaje mi pokedyncze w dzien, ale jak sie poloze to wtedy cos wiecej

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:57   #3822
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia trzymam kciuki za ten szpital, a chcesz wyjść do piątku ze względu na wesele? czy tak ogólnie?

Ze względu na wesele. Oczywiście zdrowie maluszka jest najważniejsze ale siostrze na pewno będzie miło jeśli będę
Stary 2015-08-11, 16:58   #3823
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
A ktores nie tanczy po jedxeniu? Czy tylko jak tam mam, moja sprzedaje mi pokedyncze w dzien, ale jak sie poloze to wtedy cos wiecej

Mój kopie kiedy mu sie podoba:p
Często po jedzeniu, ale nie zawsze; )
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 16:58   #3824
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Moje często się rusza kiedy się schylam. Chyba się wkurza bo my ciasno
Stary 2015-08-11, 17:05   #3825
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wieczorem najwięcej kopie
Czasem jak przestaje to wystarczy, że rękę przyłożę i już zaczyna od nowa

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Moje często się rusza kiedy się schylam. Chyba się wkurza bo my ciasno
U mnie to samo jak się pochylam nad wanną przy myciu włosów, albo jak siedzę i zakładam nogi na kanapę i lekko cisnę brzuch, to też kopie Pewnie dlatego, że jej właśnie ciasno

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Zbieram się do teściów
Stary 2015-08-11, 17:08   #3826
Fionka_31
Zakorzenienie

A moja w ogóle od wczoraj odkąd siedzę w pracy bardziej ruchliwa jest. Moze dlatego ze właśnie siedzę.

Ktoras pytala jak mi się rozkladaja te kg. W cycki na pewno nie poszly bo owszem sa większe ale nie niewiadomo jak.

Najwięcej w brzuch, boczki i uda (tu aż 4-6 cm zalezy jak liczyć)

Ja nie mam nic przeciwko, bo na prawdę nie czuje żeby aż tyle bylo, no na treningach tak, ale przeraza mnie ze przede mną jeszcze prawie 4 mce

Stary 2015-08-11, 17:20   #3827
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Kiero pojechała na szkolenie wstępne i po powrocie okazało się że zgubiła tego Iphone'a. Mamy w salonie odpowiedzialność materialną po równo, IPhone był wart 3800 ale kiero nie przewidziała tego, że się zbuntujemy. Koleżanka która jest dobra we wszystkich regulaminach i procedurach kazała jej spisać oświadczenie, że zgubiła telefon i poinformowała ją że w takim wypadku wszystkie koszty spadną na nią. I wyobraźcie sobie, że po jakichś dwóch dniach kiero zadowolona powiedziała, że dzwonili z policji i Iphone się znalazł. Tylko że ona NIE ZNAŁA JEGO NUMERU IMEI
Jaki wredny cwany babsztyl. A swoją droga ta odpowiedzialność materialna po równo to też jakaś pomyłka.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

no u mnie teraz arbuz kilogramami idzie wcinam równo z synkiem bo on tez uwielbia, ostatnio w sklepie mi pokazywał żebym kupiła, na nic tłumaczenia że jeszcze mamy w domu, ale na szczeście arbuz niezdąży się zmarnować
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 17:21   #3828
Fionka_31
Zakorzenienie

Kalusia co za baba. Masakra.

Stary 2015-08-11, 17:22   #3829
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem co jej mowic, odstala dupohaston bez jakiegokolowiek sprawdzania co sie dzieje, bo miala cyste..
czy duphaston leczy cysty ?

btw z cystami mozna zyc ja mialam nie miec nigdy dzieci bo mam cyst od cholery ...
i nawet pol leku na to nie dostalam.

Fionka - probowala, ale niw wychodzilu
Ja miałam kilka torbieli i też brałam dość długo duphaston. Głównie z tego względu że dostawałam też leki na wspomaganie owulacji i żeby potem te torbiele się nie rozrastały. wielu lekarzy to stosuje, nie ma co się martwić chyba...

Cytat:
Kiero wysłała mi kasę, przelew doszedł więc jest git. Chyba się wystraszyła
i bardzo dobrze, kasa nawet lepsza niż bony

Cytat:
A ja lozeczko i mase rzeczy moglabym dostac. Bujaczek, wszystk wysoka polka.
Tylko jakos propozycji nie ma, to taka rodzina naciagana.
Glupuo samej zapytac, alne wiem ze dzieci wiecej nie planuja. Wszystko ba strychu lezy.
No i nie ze chce sprzedac, bo oni kase maja..
Mi właśnie też głupio rodzinki zapytać... Co innego jakby sami zaproponowali...

Cytat:
Nie wiem czy słyszałyście... straszne to...
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online...we,567489.html
Widziałam to rano na tvn24. Słabo mi się zrobiło normalnie

Cytat:
Nic nie wiem ale ja bym wolała krążek bo po tym szybko się wychodzi a szew to zabieg pod narkozą
Kalusia niech zakładają co chcą, byle skutecznie! A jak trzeba to nawet tydzień przeleżysz, chociaż oczywiście tego nie życzę ja nienawidzę narkozy, strasznie źle ją znoszę, wymiotuję dwa dni. Zazdrościłam dziewczynom po operacjach gdzie miały brzuch normalnie cięty, że następnego dnia bez problemu śmigały a ja po laparoskopii leżałam bez życia dwa dni plackiem prawie i się podnieść nie mogłam tak mi było słabo po narkozie
Stary 2015-08-11, 17:24   #3830
Fionka_31
Zakorzenienie

Benita u nas też sie nie zmarnuje

W niedziele wieczorem kupiliśmy całego ponad 10kg dzis juz się skończy zaznacze ze tz malo go je

Stary 2015-08-11, 17:29   #3831
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też przytyłam już ok. 5 kg i czuję, że na tym się nie skończy, bo dopiero teraz ostro włączyła mi się faza na słodkie...
A Ty Fionka te 12 kg masz tylko na brzuchu czy jakoś ogólnie tyjesz/puchniesz? Bo nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale teraz jest ok
Hope, trzymam kciuki za wasze serduszko
Odnośnie wózków to czy ktoraś natknęła się na babydesign husky? Używanych jeszcze nie ma na allegro, bo to dość nowy model, ale dedykowany właśnie zimowym dzieciom, ma dużo gadżetów takich typowo zimowych. Nowy też nie kosztuje majątku...
recenzja na blogu:
http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...-recenzja.html
Ten wózek wygląda ciekawie my z baby design mamy spacerowke parasolke i jest super mnie w tym wózku odrzuca jedynie kolorystyka... no i ciekawe jaki duży jest ten wózek bo wygląda zgrabnie...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 17:31   #3832
Fionka_31
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie jak sie zachowują blizny na brzuchu? Bo ja taką mam dosyć duza i ciekawa jestem jaka będzie po ciazy

Stary 2015-08-11, 17:32   #3833
rudaska
Zakorzenienie

OGÓLNIE, ANIQA chciałam być w porządku wobec kierowniczki, która chciała żebym pracowała jak najdłużej, poza tym nie chciałam się zasiedzieć w domu, lepiej się czuję jak muszę się ogarnąć, wyjść, itd. Ale dziś wróciłam z bólem głowy, do 17 spałam bo nie byłam w stanie się podnieść i to jest chyba czas żeby sobie odpuścić bo siły mi starcza tylko na pracę a cała reszta leży. Wczoraj też całe popołudnie przeleżałam nad wodą ledwo pranie ogarnęłam. Nie dodzwoniłam się do położnej, może jutro mi się uda podjechać. Muszę jeszcze wybrać zaległy urlop na początku września. I po tym urlopie już chyba wrócę tylko po to żeby sprawy przekazać

ADKA u nas problemów z hormonami nie było, więc mogę ci powiedzieć jak się wspierać niemedycznie. Ja miałam problem ze śluzem więc używaliśmy żelu conceive plus, brałam przez połowę cyklu wiesiołka i castangusa, a w szczęśliwym cyklu i tak robiliśmy monitoring i badania poziomu hormonów u mnie żeby sprawdzić czy obu będzie na 100%. Oczywiście mierzyłam temperaturę i też nam to pomogło. Cykl 34 to cykl w normie. Ja miałam krótkie 26-27 dni. Testy iwulacyjne mi nie pomogły bo nigdy nie wyszedł mi pozytywny chociaż obu była

ANIQA moja szwagierka mówiła właśnie że się ze swoimi dziećmi "bawiła" w ciąży drapała z jednej strony brzuch a on uciekał nóżkami, pokopał i wracał żeby znowu drapać😃

KALUSIA dobrze że się kiero zrehabilitowała

Łóżeczko też ma kupić tesciowa ale robimy tak jak z rodzicami. Niech da ile uważa a my dołożymy jeśli coś będzie droższe

Teraz jak siedzę w pracy to mały kopie bardzo chyba przez to że siedzę właśnie przy kompie.

A blizny np. Po cc muszą mieć chyba 2 lata choć czytałam że po roku już można się starać. Mogą ciągnąć pod koniec ciąży i trzeba je obserwować

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-08-11 o 17:37
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 17:37   #3834
adka_19
Wtajemniczenie

1.Musiałaś zjeść coś niedozwolonego.
,, Mały/Mała ma niepokojące krostki na całej twarzy. O nie! Są i na szyi. Coś Ty zjadła, że tak dziecko uczuliło? Na Boga trzeba myśleć, przecież karmisz piersią. Pewnie nie potrafiłaś sobie odmówić czekolady.” Niektórzy nie słyszeli o trądziku niemowlęcym, który pojawia się praktycznie u każdego Maluszka i UWAGA – matka nie jest temu winna!

2.Dlaczego tak chłodzisz/przegrzewasz dziecko?
,,Matko! Przecież jest zima (nieważne, że w domu 23 stopnie) to dziecko zamarznie w samym kaftaniku i śpiochach. Dlaczego nie ma czapeczki? Za chwilę będzie chore.” Albo co gorsza: ,,A niech mnie! Nakrywasz ją/go kocykiem, mimo że ma już na sobie body? Zagotujesz to dziecko we śnie! Przegrzewaj, przegrzewaj, potem będziesz latać po lekarzach.” Ach Ty zła matko!

3.Twoje dziecko nie przesypia jeszcze nocy?
,,A wiesz to dziwne – córka Basi jest dwa tygodnie młodsza a w nocy śpi bez przerwy 12 godzin!”; ,,Coś ta Twoja Kruszynka słabo przybiera na wadze. Mała Basi waży już 7 kg.”; ,,Nie rozumiem dlaczego nie dajesz jej/mu jeszcze zupek. Basia podaje je już chyba od miesiąca”. Kochacie te porównania tak samo jak ja?

4.Dlaczego tyle je nosisz? Rozpieścisz i będziesz miała.
,,Nie noś, nie kołysz, nie ucz na rękach nie ma co rozpieszczać”. To nic, że przez 9 miesięcy kołysałam je i nosiłam całymi dniami i jeszcze w nocy podczas wypraw do toalety. Dziecko zwyczajnie tego potrzebuje…

5.Chcesz podciąć dziecku włoski? Zwariowałaś? Przecież nie ma jeszcze roczku, chcesz mu odciąć rozum?
Zabobony! Brrr … ,,Różowy wózek? Śliczny, ale koniecznie przywiąż tu czerwoną kokardkę, żeby nikt Małej nie urzekł”; ,,Nie kładź bucików na stole, bo dziecko zacznie późno chodzić”; ,,Którą pierś przy karmieniu podałaś jako pierwszą? Jak to byłaś zmęczona po porodzie i nie pamiętasz? Jeśli lewą to będzie mańkutem.” Dżizas!

6.Dlaczego dom sam się nie sprząta a obiad sam się nie gotuje?
W dodatku pralka nie jest w stanie sama załadować prania a żelazko poprasować DLACZEGO? Miałaś do tej pory poukładane życie tak dokładnie i starannie jak majtki w komodzie? Zapomnij o tym i lataj jak wariatka ze ścierką kiedy dziecko zaśnie a i tak nie będzie tak czysto jak dawniej. Frustrujące prawda?

7.Goście? Już?
Tak moje dziecko jest maleńkie i słodkie, każdy chce je zobaczyć, ale przed chwilą wróciliśmy ze szpitala. Chcę się nacieszyć rodziną, położyć i odpocząć, albo po prostu zjeść a tu rozlega się dzwonek do drzwi…

8.Dlaczego to Ty pracujesz a nie siedzisz na tacierzyńskim?
Mąż od rana do nocy w pracy, po łokcie zawalony robotą, wraca styrany do domu. ,,Tak! Tobie to dobrze. Wychodzisz sobie do ludzi, odpoczywasz od obowiązków domowych. Chętnie bym się z Tobą zamieniła!”; ,,Jak to dlaczego nie odbieram telefonu? Ja mam tu kupę roboty nie to co Ty! Nie mam czasu wisieć na telefonie.” Oj zdarzają się takie dni nie oszukujmy się Kochajmy naszych mężów/partnerów za cierpliwość i wyrozumiałość <3

9.Jak to wychodzisz na piwo?
,,Chcesz iść z kolegami na piwo? Jakie pępkowe? Jakie uczcić narodziny Syna? Czy ja czczę to wydarzenie z koleżankami w barze?”; ,,Znów chcesz iść do Andrzeja? Czy ja wieczorem zostawiam Ciebie i dziecko i wychodzę do koleżanek? To takie niesprawiedliwe!”

10.Ty robisz to najlepiej…
Te słowa męża czy partnera brzmią budująco prawda? Nieprawda! Bo tak naprawdę jest to słodka wymówka od obowiązków. ,,Kochanie wiesz, że ja nie umiem zakołysać jej/go tak jak Ty. Ty robisz to wspaniale.”; ,,Wiesz Skarbie, chętnie bym ją/go nakarmił, umył i przebrał, ale nigdy nie zrobię tego tak świetnie jak Ty.”

A tak pozatym to ja chce do domu.... wracam dzisiaj i ide drzemac.. oczy mi sie same zamykaja...

Stary 2015-08-11, 17:57   #3835
zaneta_b
Rozeznanie

Adka, jakie to prawdziwe...
Stary 2015-08-11, 18:00   #3836
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka, jakie to prawdziwe...
Mam dzis dolowaty humor wiec powiem - bedzie wysluchiwac za pol roku....

Stary 2015-08-11, 18:39   #3837
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:

U mnie raczej cisza po jedzeniu czasem sie ruszy jak sobie leze
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 18:42   #3838
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje kochane jestescie !!!
Stara sie sprawdzac czy owulacje wystepuje. Ale nie umie tego okreslic, bo wg niej sluz ma caly czas taki sam i taka sama ilosc..
Najlepiej sprawdzić u ginekologa pod kontrolą USG, który zobaczy czy pęcherzyki rosną i czy pękają oraz kiedy.

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 18:50   #3839
zaneta_b
Rozeznanie

Dziewczyny z klubu, zostaniecie moimi przyjaciółkami?
chyba inaczej nie dam rady ze zdjęciami bo jak sprawdziłam to mam album prywatny i nie chciałabym tego zmieniać

I w ogóle wasz sposób z drapaniem się po brzuszku działa i małej chyba się spodobał. A mi jeszcze bardziej Jakie to fajne
Stary 2015-08-11, 19:23   #3840
ogolnie
Zakorzenienie

U mnie pukanie w brzuch pomaga i mam potem łubudubu

U nas zbiera się na deszcz i burzę!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości