|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na jutro jakiś delikatny deszczyk zapowiadają, oby się sprawdziło, bo już mi powietrza w domu brakuje. A dziś naszło mnie jeszcze na gołąbki i już w ogóle myślałam, że się rozpłynę...
Ja w 29 tygodniu mam jak narazie 8kg na plusie. Niby według kalkulatorów mieszczę się idealnie w normach i w sumie powinnam przybrać ok 14-15 kg. Jakoś strasznie dużo mi się to wydaje, ale przynajmniej brzuszek już widać, bo dość długo nie było widać, że w ogóle w ciąży jestem. Mam pytanie - czy wierzycie w przesądy / gusła, wiecie w stylu, że łóżeczko czy wózek dopiero po porodzie itd.? Ja nie wierzę i reaguje alergicznie jak ktoś mnie ze zdziwieniem pyta- już kupujecie łóżeczko? Uważam, że jak coś się będzie miało stać to się stanie i żadne przedmioty czy ubranka na to wpływu nie mają. |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak byłam odwiedzić koleżanki w pracy to wszystkie mówiły , że brzuch mam mały i pewnie połknęłam piłkę (pracuje w żłobku) W sumie to wszystko poszło w brzuch, nigdzie więcej. Jedynie w obwodzie biust się zwiększył, bo jeden stanik mi jest bardzo obcisly (był ciut luzniejszy), a do drugiego muszę używać przedłużki, bo bym się nie dopięła. Resztę mam bardzo luźnych.Jutro się okaże czy mi coś przybyło więcej czy nie
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Ja przytyłam 6 kg, aktualnie jestem w 27 tc i też wszystko poszło mi w brzuch, który znowu taki duży to nie jest
tak to normalnie chodzę w moich letnich spodenkach, ubraniach itd. Nic oprócz dżinsów ciążowych nie kupowałam
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety oprócz w brzuch poszło też w uda
patrzeć na nie nie mogę
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ktos pytał o bole spojenia. Mnie to dopadło. Boli masakrycznie. Do tego ciągły ból kości ogonowej idący w lewo. Najgorzej jak siedzę z leo na podłodze to potem wstać nie umiem, zajmuje to 10minut i wyglądam jak babcia:p
Ale mi nie odpowiada ze ta poducha sie wyrobila. Niewygodnie mi teraz bo co poloze na niej to wpada na dol jakbym jej nie miala. Cytat:
![]() ja wychodzę bo zal mi leo ze tylko nudy w domu, ciągle te same zabawy itp. Poza tym dzień mi szybciej zleci ![]() Cytat:
|
|
#3877 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cebuszka też się zrobiła sflaczała... Może nie całkiem, ale nie jest taka jak była na początku.
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie ze moge ja zareklamować prosto u producenta? Moze niech mi dadzą ten wkład to jakos go dosypię?
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Bo pierwszy tydzień to bylam tak zachwycona ze wszystkim o tym paplałam jak cudnie mi sie śpi
|
#3880 | ||
|
Zadomowienie
|
Poziomkowa miałam się Ciebie pytać właśnie, jaki zestaw ubranek brałaś dla Leo do szpitala? Body z długim, kaftanik i półśpiochy wystarczą? Nie mam zielonego pojęcia co spakować do torby, moje dzieci wiosenno-letnie...
Cytat:
Cytat:
ja jeżeli już to spodenki tylko dwie pary, takie które miałam na gumce, a nie zliczę ile sukienek dokupiłam w sh, bo w obcisłych wyglądałam śmiesznie
|
||
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia u nas z ubrankami dziwna polityka. Swoje bierzemy tylko na wyjście a oni ubieraja tylko w kaftanik i do beta. Mi to w ogole nie odpowiada bo karmienie w becie jest do d. No i jak wspominałam leo sie pocił, jeszcze mu dali czapke bo podawali leki do żyły na głowie no i darły sie jak go wyciągałam z tego beta bo goły leży
|
#3882 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie - czy wierzycie w przesądy / gusła, wiecie w stylu, że łóżeczko czy wózek dopiero po porodzie itd.?
Ja nie wierzę i reaguje alergicznie jak ktoś mnie ze zdziwieniem pyta- już kupujecie łóżeczko? Uważam, że jak coś się będzie miało stać to się stanie i żadne przedmioty czy ubranka na to wpływu nie mają.[/QUOTE] A ja pierwsze słyszę o takich przesadach. I też bym w to nie wierzyła☺ |
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to ja sie bałam mu ubierać body+polspiochy póki pępek sie nie zagoił
wiec te dwa tygodnie mialam go w kaftaniku i spiochach. Położna mi sie dziwiła jak przyszła o co mi chodzi ale wydawało mi sie ze taki zestaw mniej mu tam uwiera
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Amelia wiem pytanie nie do mnie ale też rozkminiałam w co będę ubierać małą w szpitalu i stwierdziłam że mam dwie opcje albo body na krótki rękaw+ pajacyk, albo body na długi rękaw i półśpiochy ew. śpiochy.
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Amelia ja odmówiłam bycia chrzestna w poprzedniej ciąży
babcia mi zwróciła na to uwagę i gdy powiedziałam o tym kuzynce stwierdziła ze cos o tym słyszała i zapyta proboszcza. A ten ze w takim razie kogoś innego lepiej hehe a niby kościół nie idzie w parze z zabobonami ale mi jakos bardzo nie zależalo na tym.---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Chwaliłam sie ze byla 2-godzinną burza i teraz oddycham super powietrzem? Wyspie sie superowo ![]() Cytat:
|
|
#3886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez juz wszystko mam i az mnie swędzi , zeby cos kupic niedługo zabieram sie za pakowanie torby Cytat:
teraz bede miec pod koniec 32tc wizyte i lekarz ma wstepnie ocenić jaka waga bedzie.u Ciebie bedzie teraz CC? jaka roznica miedzy dziećmi bedzie? ![]() u nas 2,5 roku Cytat:
ja jestem w 31 tc i przytyłam juz ok 7kg. w pierwszej ciazy przytyłam tylko 5kg... |
||||
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
W tej ciąży przytyłam już 13kg (zaczynałam z 10kg niedowagą
). A w poprzedniej całej ciąży przytyłam 12kg Także, jest różnica. Ale jak mi po tej ciąży zostanie nawet kilka kg, to nic się nie stanie. Cytat:
Ja wychodzę dopiero wieczorem z Hanią. Albo tż zabiera Hanię, a ja leżę Jutro jesteśmy umówione na lody z przyjaciółką Hani. Wolę jednak iść właśnie z kimś, żeby w razie czego mieć pomoc, choćby przy Hani. Sama się trochę boję. |
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sama z Ala do miasta nie wychodze. samochodem tez staram sie nie jezdzic sama, bo nie raz zrobilo mi sie słabo..
tak mnie łupie w krzyzu, ze sie podniesc z lozka nie moge, dodatkowo mały chyba wchodzi mi pod żebra , wiec ani lezec ani siedziec... a tu jeszcze zostały 2 miesiace
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo to daleko juz jesteś
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Hejka kobietki. Ja zaraz wyjeżdżam na prom do Dani. Tak na szybko z wizyty, mała rośnie zdrowo, wszystko ładnie się rozwija i ma długie nogi, lekarka mówi ;-) waży ponad 900gr.
Siedzi pupa na dol i ginka zalecila mi takie skłony na jej obrót. Tez robicie coś takiego? Oprócz tego ból spojenia tez mnie męczy. Nie straszcie mnie ta cebuszka, ja moja uwielbiam. |
|
|
|
#3892 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi się, że bardziej Ci starej daty jeszcze ulegają takim zabobonom![]() Cytat:
lada chwila ta wizyta chyba wypadnie?Niestety ze względu na tą mało plastyczną bliznę jest ryzyko rozerwania szwów i lekarz nastawia mnie na cięcie, dodatkowo mała ciągle pośladkowo... Starszak będzie miał ponad 4,5roku, córka 1,5 roku ![]() Cytat:
oczywiście i tak próbowałam, nic nie dało efektu... Szerokiej drogi ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- No i nie poszłam na tą glukozę dzisiaj, ale głównie dlatego, że zapomniałam nasiusiać do pojemniczka, a mam na zleceniu też badanie moczu każda wymówka dobra, żeby to jeszcze odsunąć w czasie |
|||||
|
|
|
#3893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie był nowy, bo odkupiłam go od koleżanki. A te pojemniki będą nadawać się na zwykłe łóżeczko, gdzie będę miała taki nakładany przewijak? Bo też o nich myślałam, ale się zastanawiam czy mi się sprawdzi U mnie z wagą to dopiero jest kosmos. Na początku przytyłam 3,5 kg, potem na diecie schudłam 11, a teraz od poprzedniej wizyty mam tak jakby 1 na plusie Więc nawet nie wiem jak to policzyć Jak przewidywałam tak się stało. Insulina. Długodziałająca, na noc. No, ale są efekty, bo już w nocy i dziś rano było idealnie, a ukłucia prawie nie czuć. |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Aż się zwazyłam przez Was
58,5kg... Czyli ok 6,5kg na plus od mojej normalnej wagi. Jak się zorientowałam że jestem w ciąży było 54,potem spadlam do 49... No i prawie 10 nadrobilam w bardzo krótkim czasie,aż się dziwię że rozstępów nie mam. Poszło mi też sporo w uda i pupę,ale w sumie nie mam nic przeciwko, miałam bardzo chłopięcą figurę, teraz jak byłam u rodziców to starsze babki po swojemu rozumując pytały jak ja urodze z takimi wąskimi biodrami, że nie dam rady itd.
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz się zabieram za czytanie Was do kawki
![]() Wczoraj mieliśmy wizytę a rano glukozę. Całe szczescie mam b. dobre wyniki glukozy wiec kamień z serca. Z synkiem jest wszystko super, serudszko cudownie bije a ja nie slyszalam nic co do mnie lekarz mówil bo sie wpatrywałam w nasego maluszka. Cale szczescie mąż był ze mną i sluchał co doktorek mowil ![]() Niestety z gorszych wieści mam caly czas krotka szyjke, mam jeszcze bardziej odpoczywac niz odpoczywalam do tej pory ( nie wiem czy sie da bardziej ). Mam zagrożenie przedwczesnego porodu dlatego byle dociagnac do 35, do tej pory lezenie lezenie i jeszcze raz lezenie + luteina dopochwowa. Być może jest to "taka moja natura" albo efekt łyżeczkowania ![]() No i przedstawiam Wam nasze serduszko, na którego punkcie już zwariowalam 11830738_1028939017140105_1411391338_n.jpg A teraz kawka i zabieram się za czytanie
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej tak mi wczoraj teściowa powiedziała jak się pytala babka tz czy mi brzuch rosnie i zebym wstała, a tesciowa " niee, jej to chyba idzie ogólnie w ciało" Cytat:
i ciesze sie ze masz w porzadku. mierze sobie glukometrem cukier od dwoch dni i tak - na czczo 82, a wczoraj 72 .. godz po obiedzie 112, wczoraj 1,5h po obiedzie 102, po kolacji 89. jakim cudem ja moge miec cukrzyce, jesli glikemie poposilkowa mam calkowicie w normie ? ( bez diety, bo poki co to jem normalnie, dzis mam konsultacje z diabetologiem ) . ja nie widze sensownego wytlumaczenia, skad niby mialabym ja miec.. moze jedynie typowe cukry mi zle spala, slodycze itp, ale normalne posilki są ok...
|
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ale dziś pospałam dawno nie pamiętam, żebym obudziła się po 9 😛 a już zwłaszcza w tw upały, ale to pewnie zasługa męża, wstał o 7 i włączył wiatrak 😁 Mnie czeka jutro starcie z glukozą 😕 teściowa (pielęgniarka) od razu mi mówiła, żebym w domu rozpuściła tą glukozę i potraktowała cytryną. Nie wiem, czy babki z analityki nie będą się pluć o to.. 😕 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się mamuśki, kurcze przed chwilą bylam przerazona, jak mala zawsze szalała rano po moim przebudzeniu, tak dzisiaj cisza, mowie do niej, juz zaczęłam trzesc brzuchem nawet, raz kopnela i to wszystko, zaraz zjem śniadanie i zobaczę jak będzie dalej, martwię się co ona taka ospala
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tak mi się wydaje, wolę nie ryzykować, i dam im tą glukozę w opakowaniu 😉
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

od półtora tygodnia nie umiem wyjść na prostą zeby byc na bierzaco. A tak odpowiadać na stare posty tez kijowo

Wczoraj jak byłam odwiedzić koleżanki w pracy to wszystkie mówiły , że brzuch mam mały i pewnie połknęłam piłkę (pracuje w żłobku)
tak to normalnie chodzę w moich letnich spodenkach, ubraniach itd. Nic oprócz dżinsów ciążowych nie kupowałam