|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. X
Cytat:
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Mnie zawsze zastanawia jak takie osoby wytrzymują.
No jeszcze bym zrozumiała jak czekają pół roku - rok, ale kto po takim czasie bierze ślub? Chyba, że obie osoby mają taki temperament, że raz do roku pod kołdrą i po ciemku.
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ej Ej bo Cię zgłoszę
![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Metafen zatoki i Sinupret pobierz. Powinno pomóc.
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Mam cały zapas Modafenu, go samo co Metafen tylko inna nazwa
I mi pomaga też taki aerozol Euphorbium, ale muszę zakupić.Nie mogę spać przez te upały, pogoda ostatnio jest męcząca. Nie wiem ile stopni jest u nas w mieszkaniu, ale stanowczo za dużo, zwłaszcza w nocy
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52384045]Przecież mają na to całe życie [/QUOTE]Cytat:
![]() A w nocy nie wierzycie? Jak byście zrobili przeciąg na pewno to by pomogło, bo noce sa nareszcie chłodniejsze i temperatura spada na zawrotnych 18 stopni
|
||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Wietrzymy, ale jakoś i tak źle mi się śpi. Sinupret i inne tego typu mam wypróbowane, ale i tak zawsze ten problem z zatokami wraca. Wychodzi po latach bieganie do szkoły bez czapki
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście póki co raz mi sie zdarzyły przyjścia z zatokami. Oby już nie wracały, bo miałam wrażenie ze mi zaraz głowę rozsadzi współczuje Wam dziewczyny |
|
|
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kupiłam sobie Kryolan za 100 zł i mam problem z jego zużyciem . Ale nic nie poradzę na to, że generalnie mam w nosie, że się świecę .[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52380169]O bu. Chyba jestem materialistką. Właśnie rozwaliła mnie reklama, w której facet około 26-28 lat musiał wziąć pożyczkę na suszarkę dla narzeczonej za 149 zł... [/QUOTE]To ja właśnie dzisiaj sobie uświadomiłam jedną rzecz: Tż to szczęściarz. Wczoraj poszłyśmy z mamą do CCC na wyprzedaże. Myślałam o kupnie klapków na co dzień, ale nic nie znalazłam. Rzuciłam okiem na inne buty i sobie pomyślałam, że pewnie niektóre fajne, ale właściwie po co mi je kupować skoro są mi niepotrzebne? ![]() A dzisiaj weszłam do rodziców łazienki i zobaczyłam, że mama ma kilka żeli pod prysznic porozpoczynanych, odżywek,kremów, tuszy do rzęs itp. A ja mam w domu zawsze po jednej sztuce . Po prostu mi więcej nie potrzeba. Cytat:
Cytat:
.[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52383555] aaa, zazdroszczę zdrowych zębów Bo nie wiem czy z moimi problemami z odsłoniętymi szyjkami się kwalifikuję do normalnego wybielania [/QUOTE]To całkiem niezły pomysł . A skąd się bierze takie skierowanie? Od lekarza pierwszego kontaktu? Ciekawe ile się na to czeka...Moim zdaniem to nic nadzwyczajnego, bo o ile nie orientuję się, jak to wygląda dokładnie od strony męskiej, to nam kobietom na początku często towarzyszy ból. I albo jest to ból związany z realnym niedostosowaniem wielkości albo jest to ból wywołany przez blokadę psychiczną (tzn. mózg nie pozwala się rozluźnić i koło się nakręca). Czasami ta druga opcja też może trzymać przez dłuższy okres czasu.
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
W tym przypadku bylu robione różne badania i lekarz stwierdził, że kobieta ma bardzo małą pochwe, a mężczyzna bardzo dużego penisa i istniało ryzyko, że zrobi jej krzywdę
ślub kościelny został uniewazniony, a to wcale nie jest takie hop siup, więc wierzę że były konkretne podstawy
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jak były podstawy to co z tego? Tyle czasu zmarnowali...
![]() Ogólnie strasznie mnie drażni, że Kościół wcina się w sprawy, w które nie powinien. Nikomu nic do tego, kto z kim i kiedy. Tak samo jak nigdy nie zrozumiem zakazu rodzicielstwa wśród księży i zakonnic tak samo nigdy nie zrozumiem wtrącania się Kościoła do współżycia zwykłych ludzi. Więcej nie rozwinę tematu, bo nie chcę znowu rozwinąć dyskusji na temat wiary.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2015-08-12 o 08:58 |
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie to tylko i wyłącznie ich "wina"
|
|
|
|
#3253 |
|
Konto usunięte
|
sprzedalismy dziś rano samochód, a ogłoszenie wrzucone wczoraj
szybko poszło, będzie hajs na wesele |
|
|
|
#3254 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do dentysty nie potrzeba skierowania ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja
. Gratulacje . Też bym tak chciała,zeby wystawiajace przedmioty tak szybko znikały .
|
#3256 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52385647]I gdzie to szczęście Twojego TŻ?
[/QUOTE]No jak to gdzie? [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52385647] Do dentysty nie potrzeba skierowania ![]() [/QUOTE] Ale to jak? Idę i mówię, że chcę na NFZ piaskowanie zrobić? [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52385647] a to akurat jest banalnie proste i rozbija się o kwestie kasy.[/QUOTE] Wiem, wiem, ale tamte czasu już daaaaaawno minęły więc można by to wreszcie zmienić . Teraz Kościoły nie są już chyba takie bogate.
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
tż mi mówi, że ja wszysto umiem sprzedać w internetach, to może i z działka sobie poradzę
buty, które pokazywałam ostatnio sprzedałam w 5min i wczoraj już wyslałam.
|
|
|
|
#3259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja robię tak samo jak Ty, nie mam pierdyliarda kosmetyków, ale nie uważam, żeby to było jakimś wielkim szczęściem dla TŻ, bo dla niego to co mam to i tak za dużo No tak, zapisujesz się na NFZ po prostu bezpośrednio u dentysty, który na NFZ przyjmuej ![]() cooo? W Warszawie czy tam pod W-wą buduje się ogromna świątynia Opatrzności Bożej - za darmo też to nie powstaje. Ile Kościół posiada gruntów i dóbr materialnych to się w pale nie mieści. Poza tym to, że ktoś może mieć mniej niż kiedyś (w co nie wierzę) nie znaczy, że chętniej się podzieli
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Terha, w jakim Ty kraju żyjesz
![]() Kościoły nie są bogate? Serio? |
|
|
|
#3261 |
|
Konto usunięte
|
przecież kościoły nawet nie płacą podatku od tego hajsu jak lodu, biedni to oni z pewnością nie są.
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
U TŻ ksiądz bierze co roku składkę 200zl i go nie interesuje ze ktoś nie dal. Potem na mszy mówi która rodzina nie dala.... Ma nowy samochód, plebanie jak marzenie a na malej wsi mieszka
|
#3263 |
|
Konto usunięte
|
tu już nawet nie chodzi o pojedynczych proboszczów, bo to tylko trutnie w wielkim ulu, że tak użyję metafory
Robotnicy zarabiający na ogół.Co mnie NAJBARDZIEJ boli w Kościele to właśnie to zakłamanie i hipokryzja - w Piśmie stoi czarno na białym, żeby nie oddawać czci cielcowi ze złota, żeby swoje sandały i płaszcz oddać potrzebującym i głodnym, żeby podzielić się wszystkim, nawet wdowim groszem. A jakie mamy obrazki co niedziela o 12 na TVP1? Ogromne świątynie z marmuru i złota, papież na złotym tronie, setki wysoko postawionych duchownych w kosztownych strojach, w/w świątynia, o której pisałam, jakieś wielometrowe posągi Jezusa postawione, nie oszukujmy się, w celach turystycznych itepe itede. |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Temat instytucji kościoła w Polsce to temat rzeka
![]() obracają milionami, robią machlojki rożnego typu, ie płacą podatków, jeszcze są wspierani finansowo przez nasze państwo. Dodać do tego różnego typu zboczenia, brak celibatu, alkohol, używki itp. i wychodzi niezła patologia
|
|
|
|
#3265 |
|
Konto usunięte
|
no Franciszek jest w sumie na propsie, że tak to ujmę
nie irytuje mnie, a to juz dużo
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;52385734]No ale to Twoja kasa, więc możesz sobie wydawać na co Ci się podoba
Ja robię tak samo jak Ty, nie mam pierdyliarda kosmetyków, ale nie uważam, żeby to było jakimś wielkim szczęściem dla TŻ, bo dla niego to co mam to i tak za dużo [/QUOTE]To oświeć go przy najbliższej nadarzającej się okazji .W tej chwili nie traktuję już tego jako moją kasę, tylko wspólną. Wiadomo, nie bede się pytac Tż, czy mogę sobie kupić 2., czy 3. żel pod prysznic, ale skoro nie wydaję to oczywiste, że idzie ona na nasze wspólne, większe wydatki. Cytat:
Cytat:
|
|
#3267 |
|
Konto usunięte
|
Prawosławne cerkwie też ociekają złotem
|
|
|
|
#3268 |
|
Dostojna peema.
|
Ludzie sami tak nauczyli księży. Mnie to przeraża. Jak sama będę przyjmować księdza po kolędzie, to nie zobaczy ode mnie nic więcej niż 50zł na kościół, a ludzie normalnie dają jeszcze hajsy dla księdza ''za fatygę'', czego w ogóle nie rozumiem. :P Na tacę właściwie nie daję, okazyjnie tylko.
|
#3269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
ja byłam ostatnio na pogrzebie, cała msza opłacona i to nie za małą kasę. potem jeszcze jakaś dodatkowa masza była zapłacona. a i tak było zbierane na tacę na jeszcze jakąś ofiarę za zmarłego. wg mnie na pogrzebach i ślubach juz by se mogli darować, no bo bez przesady. i tak za darmo tych zdrowasiek nie klepią.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

to takie znajome... 

No jeszcze bym zrozumiała jak czekają pół roku - rok, ale kto po takim czasie bierze ślub? Chyba, że obie osoby mają taki temperament, że raz do roku pod kołdrą i po ciemku.

I mi pomaga też taki aerozol Euphorbium, ale muszę zakupić.

na szczęście póki co raz mi sie zdarzyły przyjścia z zatokami. Oby już nie wracały, bo miałam wrażenie ze mi zaraz głowę rozsadzi
. Po prostu mi więcej nie potrzeba. 
Bo nie wiem czy z moimi problemami z odsłoniętymi szyjkami się kwalifikuję do normalnego wybielania