Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 13:33   #4021
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Mi sie jakos wydaje, ze w same swieta urodze... no chyba, że przenoszę to akurat po by bylo

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 13:34   #4022
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Kalusia ale super, ze kolejny chłopak. No to juz nie ma co. Zdominowali nam wątek

Dzis ci zakładają?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cofnie sie

Ja za miesiąc będę badala przepływy
Dopiero jutro

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Jednak pessar?
Ciekawe, że musisz po tym dwa dni leżeć... bo czytałam, że gin może to nawet w gabinecie założyć to przecież wtedy pewnie do domu się idzie
Gratuluję chłopca! Kawał dziecka już masz w brzuszku
Też się dziwię ale w tym szpitalu nikomu się nie spieszy

Dzięki
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Albo pindolki okażą sie paluszkiem lub pepowona hah
Dzisiaj ginka najpierw zapytała czy już mi mówiła, że chłopiec i że na 99% Ale potem dzidziuś ładnie się obrócił i powiedziała, że na 100%
Stary 2015-08-12, 13:36   #4023
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dopiero jutro

Też się dziwię ale w tym szpitalu nikomu się nie spieszy

Dzięki

Dzisiaj ginka najpierw zapytała czy już mi mówiła, że chłopiec i że na 99% Ale potem dzidziuś ładnie się obrócił i powiedziała, że na 100%
fajnie, że wreszcie wiesz
U mnie też Mała tak ostatnio pozwala, ze gin mowila, ze tu juz nic nie wyrosnie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 13:36   #4024
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Termometr mi nawalił .. piekło wyszłam spod prysznica i znów jestem mokra

Co rozmiarów kurde to jest dla mnie nadal problem bo gdzieś znalazłam taki rozpis ze 56 i 62 to są 0-3 68 - 3-6mcy 73 6-9mcy 80 9-12 mcy ..
No ale jak rzeczywiście dziecko urodzi się i będzie nosić 56 to o wszystko przesuwa się o 3 mce .. oszaleje z ta wyprawka
Te rozpiski to sa takie orientacyjne i dzieci roznie rosna, jeden rozmiar przeskocza w miesiąc inny w 3 miesiace albo wiecej. Do tego 68 z jednego sklepu nie jest takie samo jak z drugiego :/ Raz szukałam czegoś dla synka kuzynki no i głośno rozmawiałam z tztem i pani w sklepie usłyszała ze dla pół rocznego dziecka biore ciuchy na 80 i zaczeła aż tak protekcjonalnie że to za wielkie itd spoko ale co poradzić jak mały w mniejszych ciuchach sie niedopina.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:36   #4025
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam
Ja ostatnio kupiłam mięso na rosół i zapomniałam, że jeszcze warzywa są potrzebne

Ja też chciałabym mieć spokój w święta. O ile obecność mojej mamy będę tolerować o tyle widoku teściów u siebie w domu bym nie wytrzymała
Teściowa w sumie była u nas tylko na parapetówie, a teść był raz, jak mąż upomniał ich, że nawet w święta nikt na kolędę do nas do nowego domu na szczęście nie przyszedł wtedy teść przyszedł w Nowy Rok.
W ogóle to nie chciałabym, żeby mi się ktoś z karatem albo bolącym gardłem zwalił na głowę w święta gdyby dziecko już było... Chybabym zabiła ala:

Ja też chyba dziś ostatni raz w ciąży odkurzałam auto
To o chorobach juz nawet nie wspominam, bo na to na pewno nie pozwolę.

Wiem tylko, ze dla nich to też będzie przeżycie, bo pierwsza wnuczka no i jak to tak w święta oddzielnie. W każdym razie ją nie zamierzam jechać z takim małym dzieckiem, mimo że to blisko bo 30,km, no ale,jak,do,nich pojedziemy, to,do,mojej mamy też,by pasowało,a to kolejne 30 i,Wez ubieraj i rozbieraj takiego Maluszka.
Tylko obawiam się, ze oni wpadną na pomysł, żeby przyjechać do nas, chyba muszę wcześniej porozmawiać z Tz co on na ten temat myśli, zeby potem nie było niespodzianek, obawiam się tylko, ze on będzie miał takie,samo zdanie jak rodzice. Co innego jak,dziecko trochę większe, wiesz już jak sie z nim obchodzić, dlaczego płacze, co zrobić żeby przestało, a tu każdy będzie mi zaglądał i już widzę te rady, co mam robić,i jak ;/

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja tydzień temu po raz ostatni auto odkurzalam;-)

Co do świąt to doskonale Was rozumiem też chciałabym je spedzic tylko z dzieckiem i z mężem bez zbędnego zamieszania tyle u mnie jest szansa ze urodze końcem listopada i oczywiście moja mama wymyśliła ze koniecznie do nich na święta musimy przyjechać w dodatku brat z Londynu z zona i bratankiem przyjedzie boje się ze nie będę się czuła na tyle pewnie przy takiej ilości ludzi ze juz nie wspomnę o jechaniu pewnie po raz pierwszy ponad 100km samochodem a wiadomo jaki ruch w święta także u mnie pewnie też będą o to klotnie
No właśnie czy to tak ciężko zrozumieć, ze w takiej sytuacji chcemy być sami? To dla nas nowa sytuacja ale i dla dziecka, nie chce takiego szumu i zamieszania juz na samym początku, bo razem z nami to około 10 osób by było.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:36   #4026
ogolnie
Zakorzenienie

Hej.
Ja mam dziś doła jakiegoś. Wczoraj wieczorem maluszek nie zrobił ani razu "łubudubu", leżałam w ciszy i czułam tylko lekkie smyranie...Jak skrzydła motylka. W sumie sama nie wiem czy to normalne, że teraz te ruchy są tak bardzo nieregularnie odczuwane czy co...Najbliższy kontakt z jakimkolwiek lekarzem to we wtorek połówkowe...

Kalusia gratuluje! super, że już wiesz Zazdraszczam po cichutku

Pojechałam z rana do sklepu z zamiarem kupna ciuszków, wyłączyli klimę bo dostali nakaz, nie wytrzymałam 10 minut, bo bym zemdlała. Jak wróciłam do domu to od razu pod zimny strumień wody i wiatrak, jakoś ochłonęłam.
Dobija mnie ta pogoda już W ogóle mnie dobija wszystko dzisiaj...

Co sądzicie o tych ruchach? Czy dzieciak codziennie powinien zasadzić chociaż jednego kopniaka czy takie smyranie też się liczy?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:37   #4027
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
To u nas lekarz tylko głowicę przyłożył do brzucha i trafił na rozłożone nogi i od razu mówi "na 100% chłopak". Nawet widzieliśmy jak się dyndają klejnoty i siusiak I mamy eleganckie zdjęcie "międzynóg"

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:37   #4028
rudaska
Zakorzenienie

U nas wigilia na bank będzie u teściowej. Jesli urodzę przed świętami to będą jeszcze moi rodzice. W sumie nawet dobrze, na wigilię pojedziemy i wrócimy kiedy będziemy chcieli, rodzice pewnie będą w hotelu albo będą u teściowej, bo cenią sobie naszą prywatność. Ale pięknie piszecie o tych wspólnych wieczorach
Stary 2015-08-12, 13:38   #4029
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po USG. Mają założyć ten pesar ale dopiero jutro
Przy okazji miałam połówkowe. Dzieciaczek waży 590 g i jest chłopcem
Ale kawał chłopa już! Gratulacje synka Jak pesar to może szybciej wypuszczą Cie do domu
Stary 2015-08-12, 13:40   #4030
syylwuska
Zakorzenienie

Ja niby termin mam na 27, ale wiadomo jak Może byc? Czy w święta czy tydzień przed świętami to,i tak nie planuje żadnych podróży.

No a po to wiadomo w święta jeszcze w dwupaku

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-12 o 13:42
Stary 2015-08-12, 13:40   #4031
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
To co, Wam się nie należy dziecko bo już jedno macie? Masakra...

Wiem, że tak super kolorowo to nie będzie, bo będzie nam ciężko na początku. Ale jak już dziecko uśnie w domu, my usiądziemy z mężami to chyba cudownie mieć świadomość, że jest jeszcze ktoś kto potrzebuje naszej miłości

Staram się rozdzielać, ale dziś musiałam już wszystkie naraz wziąć, bo późno było, a wieczorem drugi raz i wtedy już rozdzielę znowu

Teściowa ma 4 synów tym bardziej dziwię się jej podejściu do płci męskiej

Ja ogólnie to pesymistką jestem
Ale do ciąży jakoś optymistycznie podchodzę (póki co).

Jednak pessar?
Ciekawe, że musisz po tym dwa dni leżeć... bo czytałam, że gin może to nawet w gabinecie założyć to przecież wtedy pewnie do domu się idzie
Gratuluję chłopca! Kawał dziecka już masz w brzuszku

Ja też

Na pewno wszystko będzie dobrze

W tej kwestii chyba Cię nigdy nie zrozumiem

Ja byłam w końcu u mamy odkurzyć auto. Myślałam, że zemdleję, cała mokra byłam... Na dodatek zemdliło mnie z gorąca. Już na szczęście doszłam do siebie
No co ja zrobie ;D uwielbiam cyferki i planowanie i wgl. masakra. dziewczyny ja nawet mam liste wyprawkowa w excelu bo inaczej bym zginela

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja dziś biję rekordy na ChPD - przypaliłam makaron na zupę, przysnęłam na sofie pilnując dziecka zapomnialam kupić warzywa na obiad..
ojjk, biedna. Ja dzis o dziwo w druga strone, ale nie Pani domu tylko Pani manager posprzatalam w pracy, nawet mikrofale po tych syfiarzach domylam octem i powiedzialam ze maja slowa nie mowic ze smierdzi hahaha

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52388887]Mój dr powiedział, że pięknie widać 2 kule i armatkę nie ma mowy, że to była pępowina [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Grzmi !! Jest nadzieja !!

U nas dzis pozytywnie o dziwo jak narazie? spokojnie, nikt sie nie czepia..
Zebym tlyko dnia przed zachodem slonca nie pochwalila

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:42   #4032
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej.
Ja mam dziś doła jakiegoś. Wczoraj wieczorem maluszek nie zrobił ani razu "łubudubu", leżałam w ciszy i czułam tylko lekkie smyranie...Jak skrzydła motylka. W sumie sama nie wiem czy to normalne, że teraz te ruchy są tak bardzo nieregularnie odczuwane czy co...Najbliższy kontakt z jakimkolwiek lekarzem to we wtorek połówkowe...

Pojechałam z rana do sklepu z zamiarem kupna ciuszków, wyłączyli klimę bo dostali nakaz, nie wytrzymałam 10 minut, bo bym zemdlała. Jak wróciłam do domu to od razu pod zimny strumień wody i wiatrak, jakoś ochłonęłam.

Co sądzicie o tych ruchach? Czy dzieciak codziennie powinien zasadzić chociaż jednego kopniaka czy takie smyranie też się liczy?
Smyranie też się liczy Bo nawet jak są te zalecenia do liczenia ruchów po 30 tygodniu, to wszędzie jest żeby liczyć KAŻDY ruch. I te mocne i te słabe.

Ja mam termin z usg na 19.12. Jeśli urodzę w terminie, to na pewno będziemy u nas, rodzice pewnie przyjadą. A jeśli uda się urodzić w okolicach 10.12, to pewnie my do nich pojedziemy. To jest 80 km, więc jak jechać to nie w tę i z powrotem, ale na całe święta. Ale to się wszystko okaże z czasem. Zależy od pogody, od samopoczucia. No od wszystkiego

synek
Stary 2015-08-12, 13:45   #4033
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Według mnie wszystko ok, ją też ze w czy nawet 3 dni to prawie nic nie czułam i bardzo się,martwilam, ale okazało się, ze,niepotrzebnie, bo,następnego,dnia Mała tanczyla

A humor szwankuje pewnie przez samopoczucie i te ruchu pewnie też ;/ głowa do góry, połóż sie, może się Bobas pocieszy

Stary 2015-08-12, 13:46   #4034
ogolnie
Zakorzenienie

Sweet a to jakby "smyranie" to też może być maluch? Bo jeśli o to chodzi, to ja CHYBA to czuję bardzo często w ciągu dnia i nie tylko jak leżę, ale np. przed chwilą czułam, a siedzę na krześle.

Ja chyba oszaleję jak już będzie trzeba potem liczyć ruchy

Sylwuska zauważyłam, że maluszek kręci się więcej jak mój TŻ jest w pobliżu, popuka w brzuszek, pogada coś do niego etc. A jak ja popukam to cisza Zresztą, ja nie gadam do brzucha, bo zwyczajnie nie umiem :/

Wiecie co, chyba jeszcze dzisiejszy sen mnie tak nakręcił na kiepski nastrój. Śniło mi się, że uprawiałam dziki seks z moim byłym Generalnie rzygać mi się chciało jak się obudziłam i jak na złość nie mogę o tym zapomnieć

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-08-12 o 13:48
Stary 2015-08-12, 13:47   #4035
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Sweet a to jakby "smyranie" to też może być maluch? Bo jeśli o to chodzi, to ja CHYBA to czuję bardzo często w ciągu dnia i nie tylko jak leżę, ale np. przed chwilą czułam, a siedzę na krześle.

Ale z tym liczeniem to chodzi o to, żeby nie było mniej niż ileśtam, no i żeby nie było długich przerw
Stary 2015-08-12, 13:47   #4036
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Smyranie też się liczy Bo nawet jak są te zalecenia do liczenia ruchów po 30 tygodniu, to wszędzie jest żeby liczyć KAŻDY ruch. I te mocne i te słabe.

Ja mam termin z usg na 19.12. Jeśli urodzę w terminie, to na pewno będziemy u nas, rodzice pewnie przyjadą. A jeśli uda się urodzić w okolicach 10.12, to pewnie my do nich pojedziemy. To jest 80 km, więc jak jechać to nie w tę i z powrotem, ale na całe święta. Ale to się wszystko okaże z czasem. Zależy od pogody, od samopoczucia. No od wszystkiego
A o co chodzi z tym liczeniem? To,konkretna liczba w ciągu dnia,musi być czy jak?

Stary 2015-08-12, 13:47   #4037
czubasek20
Zakorzenienie

Mnie czas swiat nie martwi az tak bardzo. Gorzej z przerwa miedzyswiateczna. Co roku szwagierka przywozi swoje dzieci do 6.01 a one bardzo chorowite wiec moze byc spiecie.
W swieta pewnie maluch juz bedzie z nami. Jesli dojde do siebie po cc to jedziemy do mojej babci w ktorys dzien

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-12 o 13:50
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:50   #4038
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z tym liczeniem to chodzi o to, żeby nie było mniej niż ileśtam, no i żeby nie było długich przerw
No wiem, ale to chyba od 28 tc, nie?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym liczeniem? To,konkretna liczba w ciągu dnia,musi być czy jak?

10 ruchów w ciągu iluś godzin, nie pamiętam czy 12 czy 2 Jak maluch ogarnie 10 ruchów wczesniej to test dnia zakonczony.
Stary 2015-08-12, 13:51   #4039
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, ale to chyba od 28 tc, nie?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

10 ruchów w ciągu iluś godzin, nie pamiętam czy 12 czy 2 Jak maluch ogarnie 10 ruchów wczesniej to test dnia zakonczony.
Na pewno teraz jest jeszcze za wcześnie
Stary 2015-08-12, 13:52   #4040
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

No wlasnie ? :O

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:54   #4041
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Oczywiście że to może być to. Ja jak siedzę i zgniotę trochę brzuch, to czasami nie czuję kopniaków, tylko takie delikatne smyranie. Młody gdzieś się próbuje przesunąć pewnie

Cytat:

Podobno powinno być nie mniej ruchów niż 10 na godzinę. Jak kopnie 10 razy pod rząd to koniec liczenia na tę godzinę, jak nie nie, to leżysz dopóki nie doliczysz do 10. No ale wiadomo, że nie będziesz się co godzinę kładła, żeby sprawdzić czy jest tyle ile trzeba. Poza tym jak chodzisz, to dziecko śpi. Liczenie nie jest obowiązkowe, po prostu niektórzy lekarze zalecają.

synek
Stary 2015-08-12, 13:54   #4042
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że tak super kolorowo to nie będzie, bo będzie nam ciężko na początku. Ale jak już dziecko uśnie w domu, my usiądziemy z mężami to chyba cudownie mieć świadomość, że jest jeszcze ktoś kto potrzebuje naszej miłości
cóż ja mimo mojego doświadczenia przy pierwszym i tak łudze się że tym razem będzie lepiej bo synek w ciagu dnia praktycznie nie spał wiec wyczynem było wyjście do wc albo odgrzanie obiadu bo o gotowaniu nie było mowy, wieczorem zasypiał późno więc my padaliśmy razem z nim i czas dla siebie nie istniał... ale po pierwszych 3 miesiącach bylo coraz lepiej
Stary 2015-08-12, 13:56   #4043
ogolnie
Zakorzenienie

Adka ten filmik z karmieniem co masz w podpisie to ten co Mujer wstawiała ostatnio link? Bo chciałam go obejrzeć,a nie mogę go znaleźć tu...
Stary 2015-08-12, 13:56   #4044
Fionka_31
Zakorzenienie

i tak jestem ciekawa, czy będzie u nas taka niespodzianka
oczywiście życzę każdej aby płeć została taka jaka jest, no może poza Mujer haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:57   #4045
dolinka881
Zadomowienie

Co do świąt, to ja już mam stresa :/ w sumie sama zaprosiłam rodziców i siostry i szwagra i wręcz byłam smutna, że mogliby nie przyjechać nie zobaczyć maleństwa...a teraz już się tego wszystkiego obawiam - po pierwsze kasa (muszę nakupowac mięsa, ryb i innych rzeczy dla 7 osób, bo przecież z Polski nie będą wiezli), po drugie przygotowania.. mam nadzieję, że jednak będą wspaniałomyslni i nie przyjadą z założeniem, że są gośćmi, a ja panią domu...
Po trzecie u mnie w domu w święta pije się alkohol.. no po prostu będzie bajka jak wszyscy będą chuchali małemu wódą.. po czwarte to właśnie to pouczanie (coś mi sie wydaje, że będą kłótnie z tego powodu chociażby między moja siostrą "okazuj miłość maluchowi na kazdym kroku", a mamą "nie rozpieszczaj dziecka, no wejdzie ci na głowę".. a po piąte- ostatnio zrobiłam się tak mało towarzyska, że stresuje się już przed kilkugodzinna wizytą, co mówić o tygodniowym goszczeniu rodzinki.... MASAKRA!
Już bym chciała nie grudzień, a styczeń...
Chociaż w styczniu teściowie ze szwagrem wpadają na tydzień... też teściowa nie chciała przyjeżdżać, bo stwierdziła, że po porodzie będę chciała odpocząć, ale TZ był wręcz obrażony, że nie chcą zobaczyć wnuka, także wpadną z wizytą... już ni się płakać chce na te wizytacje..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 13:58   #4046
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie spokojnie mamy jesCze czas na regularne ruchy !

Ja o świętach nie myślę jeszcze .. zależy kiedy urodze.. ale też nie uśmiecha Mi się z mala jeździć .. w tym roku wigilia wypada u rodziców tz .. a po kolacji do mojej mamy.. no ale nie wiem. . Jak do tego czasu się przeprowadzimy i będzie w miarę miejsca to mogą wspólna wigilię zorganizować u nas
Ale w to wątpię .. drażni mnie juz temat mieszkania .. kredytu nie dostaniemy .. jak rodzice tz wrócą z wakacji to chcemy z nimi pogadać o kredycie.. bo tak jak teraz znośnie płacimy za wynajem ..to gdybyśmy chcieli przeprowadzić się na większe to koszta wychodzą takie same jak rata plus opłaty . . Wiec bez sensu ..
Tak ten temat mnie dobija ze juz mam humor zepsuty :/

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 14:01   #4047
ogolnie
Zakorzenienie

Moi teściowie na pewno nie przyjadą od razu, podejrzewam że jakieś 2 tygodnie po porodzie.
zaczyna mnie przerażać to wszystko...

nieraz jestem tak okropna, że myślę sobie, że chciałabym cofnąć czas i nie być teraz w ciąży...wiem, że to głupie i dziewczyny które sie długo starały mogłyby sie obrazić na mnie ze gadam takie pierdoły, ale tak do konca nie jestem pogodzona z tym ze bede matką. nigdy nie byłam pewna czy chcę nią byc, a okazuje sie ze nią bede
Stary 2015-08-12, 14:05   #4048
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Moi teściowie na pewno nie przyjadą od razu, podejrzewam że jakieś 2 tygodnie po porodzie.
zaczyna mnie przerażać to wszystko...

nieraz jestem tak okropna, że myślę sobie, że chciałabym cofnąć czas i nie być teraz w ciąży...wiem, że to głupie i dziewczyny które sie długo starały mogłyby sie obrazić na mnie ze gadam takie pierdoły, ale tak do konca nie jestem pogodzona z tym ze bede matką. nigdy nie byłam pewna czy chcę nią byc, a okazuje sie ze nią bede
Rozumiem Cię, bo mam dokładnie takie same myśli... jeszcze nie zdążyliśmy nacieszyć się sobą z TŻ-em, tyle podróży było w planach, a teraz będą praktycznie same obowiązki... nawet nie mamy tu nikogo żeby zaopiekowal się małym żebyśmy mogli wyjść np. na kolację. .
Mam nadzieję, że w końcu przejdą mi te głupie myśli:/
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 14:06   #4049
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, bo mam dokładnie takie same myśli... jeszcze nie zdążyliśmy nacieszyć się sobą z TŻ-em, tyle podróży było w planach, a teraz będą praktycznie same obowiązki... nawet nie mamy tu nikogo żeby zaopiekowal się małym żebyśmy mogli wyjść np. na kolację. .
Mam nadzieję, że w końcu przejdą mi te głupie myśli:/
Dokładnie...I mam nieodparte wrażenie, że teraz nas czas już się skończył
Stary 2015-08-12, 14:06   #4050
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie mógł się maluszek odwrócić pleckami tak jak mój i stąd mniej wyczuwalne ruchy. Co prawda mój młody już bardzo regularnie kopie i dość mocno, ale rano od razu wyczułam, że musi inaczej leżeć, bo dużo delikatniej go czułam

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości