|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki Dzisiaj ginka najpierw zapytała czy już mi mówiła, że chłopiec i że na 99% Ale potem dzidziuś ładnie się obrócił i powiedziała, że na 100%
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że wreszcie wiesz ![]() U mnie też Mała tak ostatnio pozwala, ze gin mowila, ze tu juz nic nie wyrosnie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko, ze dla nich to też będzie przeżycie, bo pierwsza wnuczka no i jak to tak w święta oddzielnie. W każdym razie ją nie zamierzam jechać z takim małym dzieckiem, mimo że to blisko bo 30,km, no ale,jak,do,nich pojedziemy, to,do,mojej mamy też,by pasowało,a to kolejne 30 i,Wez ubieraj i rozbieraj takiego Maluszka. Tylko obawiam się, ze oni wpadną na pomysł, żeby przyjechać do nas, chyba muszę wcześniej porozmawiać z Tz co on na ten temat myśli, zeby potem nie było niespodzianek, obawiam się tylko, ze on będzie miał takie,samo zdanie jak rodzice. Co innego jak,dziecko trochę większe, wiesz już jak sie z nim obchodzić, dlaczego płacze, co zrobić żeby przestało, a tu każdy będzie mi zaglądał i już widzę te rady, co mam robić,i jak ;/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja mam dziś doła jakiegoś. Wczoraj wieczorem maluszek nie zrobił ani razu "łubudubu", leżałam w ciszy i czułam tylko lekkie smyranie...Jak skrzydła motylka. W sumie sama nie wiem czy to normalne, że teraz te ruchy są tak bardzo nieregularnie odczuwane czy co...Najbliższy kontakt z jakimkolwiek lekarzem to we wtorek połówkowe... Kalusia gratuluje! super, że już wiesz Zazdraszczam po cichutku ![]() Pojechałam z rana do sklepu z zamiarem kupna ciuszków, wyłączyli klimę bo dostali nakaz, nie wytrzymałam 10 minut, bo bym zemdlała. Jak wróciłam do domu to od razu pod zimny strumień wody i wiatrak, jakoś ochłonęłam. Dobija mnie ta pogoda już W ogóle mnie dobija wszystko dzisiaj...Co sądzicie o tych ruchach? Czy dzieciak codziennie powinien zasadzić chociaż jednego kopniaka czy takie smyranie też się liczy? |
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mamy eleganckie zdjęcie "międzynóg"
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wigilia na bank będzie u teściowej. Jesli urodzę przed świętami to będą jeszcze moi rodzice. W sumie nawet dobrze, na wigilię pojedziemy i wrócimy kiedy będziemy chcieli, rodzice pewnie będą w hotelu albo będą u teściowej, bo cenią sobie naszą prywatność. Ale pięknie piszecie o tych wspólnych wieczorach
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby termin mam na 27, ale wiadomo jak Może byc? Czy w święta czy tydzień przed świętami to,i tak nie planuje żadnych podróży.
No a po to wiadomo w święta jeszcze w dwupaku ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-12 o 13:42 |
|
|
|
#4031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
posprzatalam w pracy, nawet mikrofale po tych syfiarzach domylam octem i powiedzialam ze maja slowa nie mowic ze smierdzi hahaha [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52388887]Mój dr powiedział, że pięknie widać 2 kule i armatkę nie ma mowy, że to była pępowina ![]() [/QUOTE]U nas dzis pozytywnie o dziwo jak narazie? spokojnie, nikt sie nie czepia.. Zebym tlyko dnia przed zachodem slonca nie pochwalila
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo nawet jak są te zalecenia do liczenia ruchów po 30 tygodniu, to wszędzie jest żeby liczyć KAŻDY ruch. I te mocne i te słabe.Ja mam termin z usg na 19.12. Jeśli urodzę w terminie, to na pewno będziemy u nas, rodzice pewnie przyjadą. A jeśli uda się urodzić w okolicach 10.12, to pewnie my do nich pojedziemy. To jest 80 km, więc jak jechać to nie w tę i z powrotem, ale na całe święta. Ale to się wszystko okaże z czasem. Zależy od pogody, od samopoczucia. No od wszystkiego
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A humor szwankuje pewnie przez samopoczucie i te ruchu pewnie też ;/ głowa do góry, połóż sie, może się Bobas pocieszy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet a to jakby "smyranie" to też może być maluch? Bo jeśli o to chodzi, to ja CHYBA to czuję bardzo często w ciągu dnia i nie tylko jak leżę, ale np. przed chwilą czułam, a siedzę na krześle.
Ja chyba oszaleję jak już będzie trzeba potem liczyć ruchy ![]() Sylwuska zauważyłam, że maluszek kręci się więcej jak mój TŻ jest w pobliżu, popuka w brzuszek, pogada coś do niego etc. A jak ja popukam to cisza Zresztą, ja nie gadam do brzucha, bo zwyczajnie nie umiem :/ Wiecie co, chyba jeszcze dzisiejszy sen mnie tak nakręcił na kiepski nastrój. Śniło mi się, że uprawiałam dziki seks z moim byłym Generalnie rzygać mi się chciało jak się obudziłam i jak na złość nie mogę o tym zapomnieć Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-08-12 o 13:48 |
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z tym liczeniem to chodzi o to, żeby nie było mniej niż ileśtam, no i żeby nie było długich przerw
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czas swiat nie martwi az tak bardzo. Gorzej z przerwa miedzyswiateczna. Co roku szwagierka przywozi swoje dzieci do 6.01 a one bardzo chorowite wiec moze byc spiecie.
W swieta pewnie maluch juz bedzie z nami. Jesli dojde do siebie po cc to jedziemy do mojej babci w ktorys dzien
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-12 o 13:50 |
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Jak maluch ogarnie 10 ruchów wczesniej to test dnia zakonczony.
|
||
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno teraz jest jeszcze za wcześnie
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie ? :O
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno powinno być nie mniej ruchów niż 10 na godzinę. Jak kopnie 10 razy pod rząd to koniec liczenia na tę godzinę, jak nie nie, to leżysz dopóki nie doliczysz do 10. No ale wiadomo, że nie będziesz się co godzinę kładła, żeby sprawdzić czy jest tyle ile trzeba. Poza tym jak chodzisz, to dziecko śpi. Liczenie nie jest obowiązkowe, po prostu niektórzy lekarze zalecają.
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo synek w ciagu dnia praktycznie nie spał wiec wyczynem było wyjście do wc albo odgrzanie obiadu bo o gotowaniu nie było mowy, wieczorem zasypiał późno więc my padaliśmy razem z nim i czas dla siebie nie istniał... ale po pierwszych 3 miesiącach bylo coraz lepiej
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Adka ten filmik z karmieniem co masz w podpisie to ten co Mujer wstawiała ostatnio link? Bo chciałam go obejrzeć,a nie mogę go znaleźć tu...
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
i tak jestem ciekawa, czy będzie u nas taka niespodzianka
![]() oczywiście życzę każdej aby płeć została taka jaka jest, no może poza Mujer haha
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Co do świąt, to ja już mam stresa :/ w sumie sama zaprosiłam rodziców i siostry i szwagra i wręcz byłam smutna, że mogliby nie przyjechać nie zobaczyć maleństwa...a teraz już się tego wszystkiego obawiam - po pierwsze kasa (muszę nakupowac mięsa, ryb i innych rzeczy dla 7 osób, bo przecież z Polski nie będą wiezli), po drugie przygotowania.. mam nadzieję, że jednak będą wspaniałomyslni i nie przyjadą z założeniem, że są gośćmi, a ja panią domu...
Po trzecie u mnie w domu w święta pije się alkohol.. no po prostu będzie bajka jak wszyscy będą chuchali małemu wódą.. po czwarte to właśnie to pouczanie (coś mi sie wydaje, że będą kłótnie z tego powodu chociażby między moja siostrą "okazuj miłość maluchowi na kazdym kroku", a mamą "nie rozpieszczaj dziecka, no wejdzie ci na głowę".. a po piąte- ostatnio zrobiłam się tak mało towarzyska, że stresuje się już przed kilkugodzinna wizytą, co mówić o tygodniowym goszczeniu rodzinki.... MASAKRA! Już bym chciała nie grudzień, a styczeń... Chociaż w styczniu teściowie ze szwagrem wpadają na tydzień... też teściowa nie chciała przyjeżdżać, bo stwierdziła, że po porodzie będę chciała odpocząć, ale TZ był wręcz obrażony, że nie chcą zobaczyć wnuka, także wpadną z wizytą... już ni się płakać chce na te wizytacje.. |
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie spokojnie mamy jesCze czas na regularne ruchy !
![]() Ja o świętach nie myślę jeszcze .. zależy kiedy urodze.. ale też nie uśmiecha Mi się z mala jeździć .. w tym roku wigilia wypada u rodziców tz .. a po kolacji do mojej mamy.. no ale nie wiem. . Jak do tego czasu się przeprowadzimy i będzie w miarę miejsca to mogą wspólna wigilię zorganizować u nas ![]() Ale w to wątpię .. drażni mnie juz temat mieszkania .. kredytu nie dostaniemy .. jak rodzice tz wrócą z wakacji to chcemy z nimi pogadać o kredycie.. bo tak jak teraz znośnie płacimy za wynajem ..to gdybyśmy chcieli przeprowadzić się na większe to koszta wychodzą takie same jak rata plus opłaty . . Wiec bez sensu .. Tak ten temat mnie dobija ze juz mam humor zepsuty :/
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Moi teściowie na pewno nie przyjadą od razu, podejrzewam że jakieś 2 tygodnie po porodzie.
zaczyna mnie przerażać to wszystko... nieraz jestem tak okropna, że myślę sobie, że chciałabym cofnąć czas i nie być teraz w ciąży...wiem, że to głupie i dziewczyny które sie długo starały mogłyby sie obrazić na mnie ze gadam takie pierdoły, ale tak do konca nie jestem pogodzona z tym ze bede matką. nigdy nie byłam pewna czy chcę nią byc, a okazuje sie ze nią bede
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że w końcu przejdą mi te głupie myśli:/ |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie mógł się maluszek odwrócić pleckami tak jak mój i stąd mniej wyczuwalne ruchy. Co prawda mój młody już bardzo regularnie kopie i dość mocno, ale rano od razu wyczułam, że musi inaczej leżeć, bo dużo delikatniej go czułam
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

to przecież wtedy pewnie do domu się idzie 

wyszłam spod prysznica i znów jestem mokra
ala:

Generalnie rzygać mi się chciało jak się obudziłam i jak na złość nie mogę o tym zapomnieć