|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52389736]Ogolnie mógł się maluszek odwrócić pleckami tak jak mój i stąd mniej wyczuwalne ruchy. Co prawda mój młody już bardzo regularnie kopie i dość mocno, ale rano od razu wyczułam, że musi inaczej leżeć, bo dużo delikatniej go czułam
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ahaa...Ja nie ogarniam tematu w ogóle, więc nie wiem. |
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle chyba jakąś depresję załapałam. Dzisiaj siostra ma urodziny, a ja się wkurzam (łagodnie powiedziane), że muszę znowu dzwonić i składać komuś życzenia (w przeciągu ostatnich 4 m-cy chyba 15 razy składałam życzenia... w tym 2 tygodnie temu imieninowe właśnie siostrze.. czego do cholery można więcej życzyć? :/ jakąś taka aspoleczna się zrobiłam. Tylko TŻ mógłby dla mnie istnieć. .
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż jeszcze dopytał czy na pewno no to powiedziała że 80% bo tyle daje obraz usg ale ona się nie mylitakże na własne oczy nie widziałam hahah
|
|
#4057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I zazdroszczę podejścia teściowej, jedna normalna co rozumie drugą kobietę, która chce odpocząć. Dolinka Ogólnie jesteście z Tz malzenstwem? Ile po slubie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie i Dolinka - życie z dzieckiem jest inne, ale wcale nie gorsze.. ja tam żałuję, że tyle czasu 'zmarnowałam' - moje dziecko spokojnie mogło miec już z 10 lat.. tylko do 30'tki ja o dzieciach nie chciałam w ogóle słyszeć.. no i co.. praca, dom, praca dom.. wieczorami z tż gapiliśmy się na TV, w którym i tak nic nie było.. wakacje, wyjazdy - owszem fajne, ale powiem wam, że teraz z dzieckiem jest równie super.. cieszy mnie pokazywanie świata dziecku, sama podniecałam się wycieczką do zoo i oglądanie jej buźki uśmiechniętej lepsze niż zwiedzanie Akropolu z tż za rączkę :P
|
#4059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ze pozniej w domu i nikt ani me ani be nie powiedzial negatywanie super
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z TŻ-em jesteśmy w sumie po dwóch ślubach- we wrzesniu 2013 cywilny, a we wrześniu 2014 kościelny. W sumie razem jesteśmy już 5,5 roku, ale jeszcze czuję niedosyt :p |
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ MI każe wyjść do ludzi a mi się w ogóle nie chceCytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52389736]Ogolnie mógł się maluszek odwrócić pleckami tak jak mój i stąd mniej wyczuwalne ruchy. Co prawda mój młody już bardzo regularnie kopie i dość mocno, ale rano od razu wyczułam, że musi inaczej leżeć, bo dużo delikatniej go czułam ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A ja się stresu najadłam bo tu przychodzi co 4h pielęgniarka z takim małym KTG i teraz mi nie mogła wyczuć tętna maluszka. Dopiero za 4 razem się udało
|
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Mój już teraz potrafi mi serię 10 kopniaków zasadzić w ciągu pięciu minut
![]() Poza tym obiło mi się gdzieś o oczy, że jest jakiś lekarz, który mówi, że wystarczą trzy kopniaki pod rząd. Ale wiadomo - dziecko to nie robot, rusza się jak chce i kiedy chce
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Dostałam L4 do końca przyszłego tygodnia, wysłuchałam kazania gina na temat złodziejstwa w ty kraju, w sumie to miał rację. Miałam iść na basen a tu burza 😒
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej, hej :-D co tu dzisiaj taki ruch? Ale mam nadrabiania!
Ja tak na szybko się odmelduje, byłam z samego rana po skierowanie na badania w przychodni, jeszcze było tak fajnie niezbyt gorąco. Potem do koleżanki sobie poszłam, posiedziałyśmy na balkonie w cieniu więc też fajnie. Opowiedziała mi o swoim porodzie, jej właśnie rozeszło się spojenie ale podczas porodu dopiero, ale przynajmniej rozumiała jak się czuję, bo w domu to tyko każą mi się ruszać bo pewnie mnie boli od tego że się mało ruszam. Nosz kurna, lekarze się znaleźli.! Powrót do domu w tym skwarze to masakra... Nadrobię was po obiedzie na spokojnie. Idę na razie mieszkanie trochę ogarnąć póki jeszcze mi zostało trochę siły. Bo jak już usiądę to nie wstanę do wieczora :-D |
|
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zaraz po ślubie oboje jeszcze studiowaliśmy, żyliśmy ze stypendiów, w wynajętym mieszkaniu. Nie było warunków.
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te moje myśli to są najprawdopodobniej napędzane strachem przed czymś nowym. Na wątku mamuś grudniowych na pewno będę najszczesliwszą forumowiczką na wątku
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska my nie jesteśmy po ślubie. Ciąża zupełnie nieplanowana teraz, a w sumie...zaszłam z głupoty totalnej
Chyba Wam o tym nie mówiłam wcale... |
|
|
|
#4069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możesz czuć jak się dziecko przesuwa ![]() Cytat:
Ogóle to terminy (OM+USG) wahają mi się od 18-23 grudnia do tej pory ![]() Cytat:
Jesteś wyjątkowa ![]() Cytat:
Musi znaleźć gdzie dzieciątko się ułożyło
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wygląda Twoje życie - u mnie jakoś specjalnie wolności i tak przez pracę nie było.. przestrzeń udało mi się zachować mam czas dla siebie mimo wszystko (chociaż przez pierwszy rok faktycznie ten czas był moooocno ograniczony - do drzemek dziecka ).
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że,nasze życie całkowicie się zmieni i może być różnie, ciężkie chwile pewnie nas nie ominął, ale wiem że wspólnie damy sobie radę. Cytat:
A jeśli chodzi o Twoją przyjaciółkę, to ja słyszałam to od wielu znajomych i w pracy, ze owszem jest ciężko i życie sie zmienia jak jest dziecko, ale bez,niego to nie ma,sensu juz żyć. I to rozmawiałam też z,mężczyznami, którzy mówili, ze teraz swoje żony to jeszcze bardziej kochają, ze taka inną miłość w małżeństwie wtedy jest, pelniejsza, mimo tylu nieprzespanych nocy ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinka no więc historia krótka
To była ostatnia wizyta u pani doktor, zaczęłam szukać innego ginekologa, bo miałam przeczucie, że coś jest mi tam w środku nie teges. Okres zaczął być baaardzo obfity, bolesny i ze skrzepami. Znalazłam więc tego obecnego ginekologa, ale prywatnie. Poszłam na zwykłą, kontrolną wizytę. No i na tej wizycie znalazł mi polipa endometrialnego na macicy wielkości 2 cm. Był bardzo zdziwiony, że mimo regularnych wizyt u poprzedniego ginekologa nie zostało to zauważone. No ale nic. "Zaprosił" mnie na swój oddział do Kliniki Onkologicznej w Poznaniu na usunięcie. Miałam się zgłosić kilka dni po miesiączce, musiałam odczekać miesiąc, bo akurat byłam chwilę po. W czasie tej wizyty lekarz potwierdził też owulację, ale powiedział, że w ciążę nie zajdę z polipem, bo on utrudnia zagnieżdżenie zarodka. Pogadaliśmy też o moim wysokim wtedy jeszcze poziomie TSH i dodatkowo potwierdził, że ciąża jest niemożliwa. W związku z tym stiwerdziliśmy z TŻ że nie ma co się przejmować i mozemy kochać się tak "do końca", a że mi od 1,5 roku nie zabezpieczaliśmy się już wcale, tylko były stosunki przerywane, tym ku większej uciesze kochaliśmy się szaleńczo No i zonk, okresu nie dostałam, na zabieg usunięcia polipa nie pojechałam, odwiedziłam za to doktora potwierdzic ciążę, a on słyszac co mówie usmiechnał sie i powiedział tylko "Jest pani wybranką losu" no to sie zastanawiam czemu, a on mi wytłumaczył że z polipem endometrialnym na samym dnie i srodku macicy baaaardzo ciezko zajść w ciaze, a jeszcze ciezej utrzymac ją do 7 tygodnia, bo zazwyczaj nastepuje poronienie. nie nastawialismy sie na rozwijanie ciazy, a tu masz! sam lekarz do teraz sie dziwi jak to mozliwe, ze ta ciaza jest, cała zdrowa i wyglada na to ze dojdzie do rozwiązania. takze tego...głupki z nas straszne, bo dziecko planowalismy na za 2-3 lata...czasem mysle ze to jakies przeznaczenie, ze moze mialo tak byc ze pojde do tego lekarza na kontrolna wizyte...i potem zajde w ciaze nie wiem, moze potem juz nigdy bym nie zaszła? znajac mnie to pewnie bym odkładała to na później, później,bo praca, bo praca, bo trzeba dom postawic etc.sylwuska razem ponad 2 lata slub planowalismy na przyszły rok i tak zostaje, a dziecko tak za 2-3 lata wiec sie plany przyspieszyły
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przecież początkowo nie czułam zunpełnie ic, potem trochę plum, a teraz już plumkanie jest mocniejsze, ale czy regularne, to w sumie nie wiem. Ale muszę przyznać, że jest ich sporo, więc jak mi dłużej nie plumka, to bardzo mnie martwi. Zapowiada się na ruchliwego pokemona Byle z dala od mojego pęcherza ![]() I muszę przyznać, że teraz często widać szaleństwo na brzuchu, nawet TŻ w końcu się załapał Dlatego też podejrzewam, że lada chwila poczujesz więcej, nic się nie martw ![]() Cytat:
![]() Ja też nadal nie czuję się komfortowo, nadal uważam, że jeśli kierować się rozsądkiem to nie powinnam być matką. Matką się też nie czuję (ktoś mi takie pytanie ostatnio zadał, a ja zrobiłam tylko "Hę??? i w tle durna mina"). Miałam masę ciężkich chwil i kryzysów, kiedy beczałam do poduszki, bo nie było się komu pożalić. Wszak za takie głupoty czeka tylko lincz Ja się zwyczajnie nie czuję na siłach i myślę, że mam ku temu bardzo konkretne powody... No ale większość ludzi twierdzi, że "jakoś to będzie" i olewa sprawę. O tyle bywa mi lepiej, że się oswoiłam i mam fantastycznego TŻ Teraz bardzo dużo można robić z dziećmi, więc też nie musisz się bać, ze Cię dużo omija. Trochę owszem, się pozmienia, ale naprawdę czasy nastały lepsze dla matek. W wiele miejsc maluchy można zabrać, technika ułatwia sprawę itp. Sama też myślałam dużo o tym, że ja to w życiu wiele nie nafikałam i czuję niedosyt, a z dzieckiem to różnie bywa. Spędziłam nawet pare nocy na wspominaniu tego luzu, jaki do tej pory miałam, bo odpowiedzialność mnie teraz przytłacza. |
||
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mujer no ja też głównie trzymam sie dlatego, że mam wspaniałego TŻ który bardzo mnie wspiera w tym co czuje, chociaz nie rozumie czasem co czuję. on sie cieszy radością taką jak cieszy sie dziecko z nowej wymarzonej zabawki, a ja tak wiesz...takie "aha no super jest, tak wiesz róznie sie czuje, ale nie jest źle.." A to "jakos to bedzie" albo "nie przesadzaj" i jak ktos mi to mówi to wydaje mi sie ze po prostu wynika to z niezrozumienia co ja czuje, co mysle itp. tż sie stara zrozumiec, ale tak jak pisze on sie cieszy jak bąk z tego wszystkiego, mimo ze sie martwi trochę. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-08-12 o 14:48 |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, że tż stał się bardziej taki odpowiedzialny (chociaż i tak był), ale włączyło mu się coś takiego, że musi zatroszczyć się o swoją rodzinę
No i teraz mięknie jak dziecko mówi do niego tym swoim słodkim głosem "tatuś" - za każdym razem się uśmiecha na to zdrobnienie.. no i my mamy więcej tematów do rozmów
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

[/QUOTE]

I mamy eleganckie zdjęcie "międzynóg" 

TŻ MI każe wyjść do ludzi a mi się w ogóle nie chce

Ogóle to terminy (OM+USG) wahają mi się od 18-23 grudnia do tej pory