Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 15:28   #631
olkma
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

własnie czop zacząl mi odchodzić!
Wiec nawet nie wiem czy dotrwam do pt.

A jak mu powiedzialam, ze to będzie juz 37tc skończony to powiedział tylko ze mam byc w pt o 8 na czczo i tyle. Ja za bardzo tez nie mialam ochoty z nim gadac, za bardzo nie mam tez ochoty tam jechac. Licze na to ze moze wody do pt mi odejda albo skurcze sie pozadne zaczna... No nic czekamy...
Stary 2015-08-12, 15:28   #632
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie sadze, zeby byly znaczne roznice miedzy konkretnymi liniami. Moze roznica jest kiedys bylo tak a teraz inaczej. Nawet na krajowych lotach trzeba placic, niestety nic za darmo
Ty zawsze musisz wiedzieć najlepiej?

Skoro wiem z doświadczenia mojej siostry, że tak latala, bo sama bukowałam jej bilety płacąc swoją karta to chyba jednak można? Czy po prostu nie mozna, a ona jest święta królowa i zrobili jej kilka razy wyjątek?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:28   #633
elcia88
Wtajemniczenie

Olkma to jakieś dziwne podejście a zwłaszcza że to prywatna klinika. Jakby ci łaskę robili. Skoro lekarz widzi wskazania to chyba by sobie żartów nie robił.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:32   #634
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ty zawsze musisz wiedzieć najlepiej?

Skoro wiem z doświadczenia mojej siostry, że tak latala, bo sama bukowałam jej bilety płacąc swoją karta to chyba jednak można? Czy po prostu nie mozna, a ona jest święta królowa i zrobili jej kilka razy wyjątek?

Nic, tylko mnie zastanawia, dlaczego kiedy rok temu szukalam dla siebie i corki biletu i sprawdzalam oferty rowniez wymienionych przez Ciebie przewoznikow wszedzie za dziecko do 2 lat placilo sie 10% biletu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:33   #635
fatal21
Wtajemniczenie

A moze to od sezonu zależy i czasu wcześniejszej rezerwacji

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-12, 15:34   #636
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic, tylko mnie zastanawia, dlaczego kiedy rok temu szukalam dla siebie i corki biletu i sprawdzalam oferty rowniez wymienionych przez Ciebie przewoznikow wszedzie za dziecko do 2 lat placilo sie 10% biletu
Nie wiem, ich się zapytaj, a nie piszesz, że nie można. Może trasa jest dłuższa i wola, zebys zapłaciła. Do Nl jest raptem 2h.

KLM też sprawdzałaś?
Stary 2015-08-12, 15:35   #637
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jak to jest u Was z wybraniem pozycji do porodu?

Bo ja się mam zastanowić jaką chce mieć pozycję. Czy to normalne? Zawsze myślałam, że na plecach i się prze... A tu mam wybrac, która najlepsza dla mnie...
Mi położna kazała się położyć na lewy bok i przy parciu noga prawa w górę za kolano. Ale spytała, czy tak mi wygodnie. Na szczęście było ok, spodobała mi się tylko zapomniałam o trzymaniu nogi czasami z bólu ale tż mi trzymał jak ja zapominałam.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Iza już niedługo zaczniemy.Jak znioslas wczorajsze dzień?

Noo bardziej się robią lipcowo-sierpniowe mamy niż wrześniowe...

Ledwo zniosłam. Poza tym nikt bardzo nie chciał o Niej mówić, przez co było nam przykro.
Cytat:
Moja położna nie będzie ze mną cały czas...
Przy parciu nie będzie cały czas??

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 15:36   #638
fatal21
Wtajemniczenie

Mowilam Wam że mam lenia i nawet torba nie spakowana

Stary 2015-08-12, 15:36   #639
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mi położna kazała się położyć na lewy bok i przy parciu noga prawa w górę za kolano. Ale spytała, czy tak mi wygodnie. Na szczęście było ok, spodobała mi się tylko zapomniałam o trzymaniu nogi czasami z bólu ale tż mi trzymał jak ja zapominałam.

Noo bardziej się robią lipcowo-sierpniowe mamy niż wrześniowe...

Ledwo zniosłam. Poza tym nikt bardzo nie chciał o Niej mówić, przez co było nam przykro.

Przy parciu nie będzie cały czas??

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Będzie inna położna, ale nie moja do, której chodze.
Stary 2015-08-12, 15:37   #640
fatal21
Wtajemniczenie

Izus niektórzy boją się rozdrapywac ran na głos i tłumią to w sobie.

Stary 2015-08-12, 15:38   #641
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ich się zapytaj, a nie piszesz, że nie można. Może trasa jest dłuższa i wola, zebys zapłaciła. Do Nl jest raptem 2h.

KLM też sprawdzałaś?

Tak. Jak najbardziej, oni maja czesto fajne ceny. Tylko co jezeli lecisz z tym samym przewoznikiem - na dlugim odcinku masz placic, na krotkim juz nie?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Będzie inna położna, ale nie moja do, której chodze.

Ale polozna, to polozna, najwazniejsze, ze bedzie
Stary 2015-08-12, 15:39   #642
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak. Jak najbardziej, oni maja czesto fajne ceny. Tylko co jezeli lecisz z tym samym przewoznikiem - na dlugim odcinku masz placic, na krotkim juz nie?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ale polozna, to polozna, najwazniejsze, ze bedzie
Możliwe, że tak jest. Tak, KLM ma fajne promocję. Trzeba tylko wpisać np. Kod na ich stronie internetowej i nie płaci się za bagaż rejestrowany.
Stary 2015-08-12, 15:42   #643
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że tak jest. Tak, KLM ma fajne promocję. Trzeba tylko wpisać np. Kod na ich stronie internetowej i nie płaci się za bagaż rejestrowany.

Dlaczego w KLM sie w ogole placi za bagaz? Przeciez zwykle przysluguje Ci jedna darmowa sztuka. Takich promocji nie znam, mnie interesuja konkretne polaczenia zawsze
Stary 2015-08-12, 15:48   #644
truskafffka91
Wtajemniczenie

Bagaż podręczny oczywiście jest za darmo. Ale bagaż rejestrowany (wycwanili) się i jest płatny. Jednego roku na początku nie płaciliśmy, a pod koniec roku musieliśmy zapłacić. Z tego co widziałam to moja matka też w tym roku w LOT płaciła koło 50e za bagaż rejestrowany ten chyba do 23kg. (W dwie strony)
Stary 2015-08-12, 15:50   #645
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Do niedawna to jak ktoś chciał zarobić to starał się być miły, nadskakiwać klientowi, a teraz widzę, że coraz częściej ludzie potrafią być wręcz bezczelni. Ostatnio dzwoni do mnie babka z Orange. Akurat byłam z tatą w szpitalu i mówię jej, że nie mogę Pani wysłuchać bo jestem w tej chwili zajęta. A ta do mnie: "no ale skoro Pani odebrała telefon to rozumiem, że mogę przedstawić ofertę". No tak mnie wkurzyła, że już chciałam jej powiedzieć co myślę, ale po moich słowach: "chyba powiedziałam wyraźnie" sama się rozłączyła. Do mojej przyjaciółki dzwonili i zaczęli tak trajkotać, że ta do słowa nie mogła dojść po czym babeczka oznajmiła: "skoro Pani nic nie mówi to rozumiem, że mogę przysłać umowę".

Ja rozumiem, że taką mają pracę i tak ich uczą, ale dla mnie to już jest przesada. Inteligentnego klienta raczej odstraszą od siebie niż przekonają.
Mnie i moją rodzinę na tyle natarczywie molestowal Orange że zdecydowaliśmy się z nich zrezygnować. A jak do nich ma się sprawę bo internet szwankowal to masakra jakaś. Durna infolinia za którą placi się fortunę i nic zalatwixc nie mozna.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
czyli ciąża donosza.
Jakby mnie tak potraktował lekarz to na pewno bym tam nie rodziła.

Mój mały coś słabo się dzisiaj rusza. Ten upał męczy pewnie i jego
Jade dzisiaj obejrzeć wózek - MaxiCosi Mura 4. Nówka 2500, a ludzie chcą sprzedać za 1400 Mam nadzieje, że będzie ok i go dzisiaj kupię
Poxaczepiaj go trochę albo może polez to się rozfika
Daj znać jak z wozkiem
Stary 2015-08-12, 15:54   #646
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Bagaż podręczny oczywiście jest za darmo. Ale bagaż rejestrowany (wycwanili) się i jest płatny. Jednego roku na początku nie płaciliśmy, a pod koniec roku musieliśmy zapłacić. Z tego co widziałam to moja matka też w tym roku w LOT płaciła koło 50e za bagaż rejestrowany ten chyba do 23kg. (W dwie strony)

Nie wierze! Nie wiedzialam o tym, dobrze ze ostrzeglas. W takim razie juz mnie oferta KLM nie bedzie interesowac. A nie za dodatkowa sztuke? Zaczyna sie robic niefajnie
Stary 2015-08-12, 15:58   #647
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wierze! Nie wiedzialam o tym, dobrze ze ostrzeglas. W takim razie juz mnie oferta KLM nie bedzie interesowac. A nie za dodatkowa sztuke? Zaczyna sie robic niefajnie
Nie wiem. Z tych co sprawdzałaś to wszystkie były, że się dodatkowo płaci. A przecież do podrecznego nie możesz nic prawie włożyć. Szapmon, żel to beeee bo ma więcej niz 100ml. A jak masz dla dziecka jakiś szampon co go nie uczula, a wiesz, że w innym kraju nie ma go to wykupujesz ten rejestrowany.

My kupilismy sobie dwie walizki na kółkach (25x35x55 -chyba te rozmiary) do tego wagę do bagaży i ten podręczny do max.8 czy 12kg można tam napakowac.
Stary 2015-08-12, 16:08   #648
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Idę do łóżka, straszaki męczą.
Jak któraś z Was ma ochotę to polecam przeczytanie sobie artykułów i opowieści porodowych ze strony Fundacji Rodzić po Ludzku --> http://www.rodzicpoludzku.pl/Opowiesci-porodowe
Łeee, nie czytam tego. Pierwsza historia to poród nie w Polsce, a potem płacze o cesarce jako dramatycznym porodzie (cc przebiegło pomyślnie, tylko laska po prostu go nie chciała) i depresji po. Ło jeny, ale będę wyrodną matką
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 16:09   #649
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwazasz, ze jest to profesjonalne? Zaden lekarz nie powinien przez telefon takich spraw zalatwiac. A to, ze wybrala sobie klinike oddalona o 300 km, to trzeba sie liczyc z dojazdami
No ale to lekarz ma jechać czy olkma 300 km żeby porozmawiać czy gołębi pocztowych użyć? Bo nie kumam oburzenia na telefon jak jest taka odległość.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
owieczko masz rację-żaadne z powyższych nie jest powodem do cc,której ja nie chce! ja chcę sie starać o drugie po roku, a poza tym przeraża mnie cc bardziej niżporód sn i cała ta procedura cc i powikłania-dla mnie cc to operacja a nie wyciecie wrastajacego paznokietka

Airish88 ja już gdzieś czytałam i syszałam,że jak się ma obrzeki to nie wolno dużo pić. powiem Ci,że od godziny siedzę i popijam miętową herbatkę ciepłą i czuje się lepiej i zaczełam duzo sikać
Masz prawo się nie zgadzać na cc albo indukcję bo naprawdę nie ma powodu na razie. Ale pewnie będziesz musiała dłużej poczekać aż się zacznie.

Ja tez po ograniczeniu płynów sikałam strasznie dużo i wręcz czułam mrowienie w stopach i łydkach jak obrzęk schodził.
Stary 2015-08-12, 16:13   #650
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Powodzenia

Dzisiaj kolejny raz szkoła rodzenia, będzie o pielęgnacji i kąpieli, ostatnim razem położna zapowiadając te zajęcia mówiła, że dla dziecka potrzebujemy 4 kosmetyków i koniec, domyślam się, że chodziło o minimalizm a ja tak patrzę i mam tylko żel do mycia i masło shea + olej kokosowy jako emolient i tyle no plus sudocream ale nie zamierzam go stosować na co dzień, więc go nie liczę, kupiłam go na wszelki wypadek i póki co smaruję nim skórę po goleniu bikini ciekawi mnie co ona jeszcze poleci kupić.
Ja masło, naturalne mydełko oliwkowe, a do dupki chcę maść z pięciornika kupić (nie ten z ziai, tylko apteczny). Ciekawe, czy mi życie nie zweryfikuje tego minimalizmu
Stary 2015-08-12, 16:15   #651
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Z tych co sprawdzałaś to wszystkie były, że się dodatkowo płaci. A przecież do podrecznego nie możesz nic prawie włożyć. Szapmon, żel to beeee bo ma więcej niz 100ml. A jak masz dla dziecka jakiś szampon co go nie uczula, a wiesz, że w innym kraju nie ma go to wykupujesz ten rejestrowany.

My kupilismy sobie dwie walizki na kółkach (25x35x55 -chyba te rozmiary) do tego wagę do bagaży i ten podręczny do max.8 czy 12kg można tam napakowac.

Z Nl do Pl jeszcze lecialabym z podrecznym, ale juz nie z Jp i to z dwojka dzieci co najmniej na miesiac. Bede musiala uwazac szukajac kolejny raz biletow.
Stary 2015-08-12, 16:15   #652
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja masło, naturalne mydełko oliwkowe, a do dupki chcę maść z pięciornika kupić (nie ten z ziai, tylko apteczny). Ciekawe, czy mi życie nie zweryfikuje tego minimalizmu
Ja planuje olejek kokosowy...
Stary 2015-08-12, 16:18   #653
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No ale to lekarz ma jechać czy olkma 300 km żeby porozmawiać czy gołębi pocztowych użyć? Bo nie kumam oburzenia na telefon jak jest taka odległość.

Masz prawo się nie zgadzać na cc albo indukcję bo naprawdę nie ma powodu na razie. Ale pewnie będziesz musiała dłużej poczekać aż się zacznie.

Ja tez po ograniczeniu płynów sikałam strasznie dużo i wręcz czułam mrowienie w stopach i łydkach jak obrzęk schodził.

Sam telefon jest ok, ale zeby cos konkretnie ustalac to lekarz ma obowiazek zbadac pacjenta. W glowie mi sie nie miesci, zeby mial polegac na ustnie przekazanych informacjach przez pacjenta.
Stary 2015-08-12, 16:33   #654
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
owieczko masz rację-żaadne z powyższych nie jest powodem do cc,której ja nie chce! ja chcę sie starać o drugie po roku, a poza tym przeraża mnie cc bardziej niżporód sn i cała ta procedura cc i powikłania-dla mnie cc to operacja a nie wyciecie wrastajacego paznokietka

Airish88 ja już gdzieś czytałam i syszałam,że jak się ma obrzeki to nie wolno dużo pić. powiem Ci,że od godziny siedzę i popijam miętową herbatkę ciepłą i czuje się lepiej i zaczełam duzo sikać
No co lekarz to inna opinia. Ja słyszałam i czytałam że mięta nie jest w ciąży wskqzana bo może działać skurczowo

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
własnie czop zacząl mi odchodzić!
Wiec nawet nie wiem czy dotrwam do pt.

A jak mu powiedzialam, ze to będzie juz 37tc skończony to powiedział tylko ze mam byc w pt o 8 na czczo i tyle. Ja za bardzo tez nie mialam ochoty z nim gadac, za bardzo nie mam tez ochoty tam jechac. Licze na to ze moze wody do pt mi odejda albo skurcze sie pozadne zaczna... No nic czekamy...
No to wyraźnie widać że cis zaczyna się dziać. Wiem że czip może i na długo przed porodem wyjść ale jakby nie było u ciebie cis już się szykuje
Stary 2015-08-12, 16:50   #655
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba się zaopatrzę w gumy do żucia i będę od jutra ograniczała. Chociaż w porównaniu do dziewczyn, które dzisiaj wklejały swoje stopy to u mnie o wiele mniejsza opuchlizna.
Stary 2015-08-12, 16:52   #656
Sandrusia91
Zadomowienie

nie odzywam się bo spałam :P

rano mnie tylko brzuch bolał jak na @ , potem parę skurczy i cisza

czop też odchodzi no i nic tylko czekać na skurcze i jechać na ip

a czekać to można i można :/
i z tydzień albo dwa.. albo godzine.. :P

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

chyba dzisiaj pójdę na spacer jak się trochę ochłodzi na dworze

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 17:15   #657
petel
Raczkowanie

Cytat:

Nic u mnie nie leci. Mam się bać, że nie będę miała pokarmu?
Nieee. Dziś czytałam, że piersi przygotowują się do karmienia od 20 tygodnia ciąży. Hormony trzymają je "w ryzach", żeby mleko nie wyplywalo aż do porodu (oczywiście nie u wszystkich w takim samym stopniu), a po porodzie i przy przystawianiu dziecka inne dają znak, że to "już".

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
No przysłali mi przaedłużacz ide prasować . No i przyszedł klosz.
Biedactwo, co ta ciąża robi z ludźmi... Nie dość, że się cieszy, że ma robotę, to jeszcze chce prasować w tej temperaturze

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Wczoraj bylam u gina, rozwarcie na 2cm, dziecko nisko juz. Wody ( afi ) na pograniczu bo 6. Przepływy w pępowinie o.k ale w glowie nie za bardzo bo 2.47 ( a max albo min. moze byc 2.5 ) czyli tez na pograniczu. Moj gin powiedzial, ze w przeciągu tyg pewnie bym urodzila naturalnie...
Że jest niebezpiecznie zeby skurcze mi sie same zaczely bo macica moze mi pęknąc ( i tak dziecko naciska już bardzo głowa na blizne ) do tego przy tej ilości wód w czasie skurczów może być niedotlenione.
Więc dzwonie do tej mojej prywatnej kliniki i lodzi i mowie im to wszystko...
Lekarz na to, ze z rozwarciem moge chodzic nawet jeszcze dwa tyg. Ze wyniki sa o.k no to ja na to co bedzie jak dostane skurczy a on że ryzyko zawsze jest! Ja mowie, ze moj gin powiedzial, ze powinnam miec jak najszybciej cc z takimi wynikami, bo wszystko jest na pograniczu... A ten z kliniki, ze na pewno urodze wczesniaka! ( moj gin mowil, ze wczesniactwo juz nie grozi, waga 3kg, ponad tydzien temu wziete sterydy na plucka, w piatek zakonczony 37tc )i on z tekstem do mnie ze ma mnie dosc! Ze w takim razie mam byc w pt na 8 na cc, ale ze na pewno to bedzie wczesniak i dwa tyg bedzie lezec w inkubatorze! A ja mowie ake jak to przeciez w pt bede miec juz zakonczony 37tc, no to on dopiero zapytal sie kiedy mam tp! No i faktycznie wyszlo mu ze bedzie to skonczony 4037tc. I łaskawie jeszcze raz powiedzial ze mam byc w pt o 8 na czczo!
Rozumiecie takie podejscie w prywatnym szpitalu?! Mnie aż zatkalo! Zaczelam sie zastanawiac czy chce tam rodzic! Koles widzial mnie raz na oczy i wmawia mi wczesniaka, ze bede miec!
Co o tym wszystkim myslicie? Myslicie faktycznie ze to na pewno bedzie wczesniak? Ja juz nie wiem co robic ( znowu ! )
Cholera, ale niefajne podejście. Współczuję podejmowania takich decyzji, ja niestety nic nie doradze
Stary 2015-08-12, 17:36   #658
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sam telefon jest ok, ale zeby cos konkretnie ustalac to lekarz ma obowiazek zbadac pacjenta. W glowie mi sie nie miesci, zeby mial polegac na ustnie przekazanych informacjach przez pacjenta.
No mógł poprosić o mail albo faks z tymi wynikami ale moim zdaniem to i tak nic nie zmienia. W końcu skoro to jego pacjentka to chyba jej ufa ze bajek nie opowiada.

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Biedactwo, co ta ciąża robi z ludźmi... Nie dość, że się cieszy, że ma robotę, to jeszcze chce prasować w tej temperaturze
Hahaha, dobry tekst z którym się w 100 procentach zgadzam hihi

Po obiedzie się położyłam na drzemkę wiec chyba wszystkie tu dzisiaj przysypiamy.
Stary 2015-08-12, 17:38   #659
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

jakie jaja od 13:30 wyłączyli nam prąd i dopiero włączyli, w centrum miasta Warszawa

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 17:51   #660
oczarowana
Zadomowienie

no to ja się 'pochwalę' swoimi morsimi syrami ( dobrze,że przez neta nie czuć jak upalnie walą )

ja pier ole,NIECH KTOŚ WYŁĄCZY TEN UPAŁ !
ja już nie moge,to chyba najgorętszy dzień tego lata tu u nas na Kujawach
;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150809_135845.jpg (121,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_135710.jpg (139,6 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-08-12 o 17:53
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości