21 października - Wizażanki do urn :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-09, 20:45   #91
ollkaa
Rozeznanie

Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)

to jak już o błedach PiSu mowa to ja dorzucę:

1. nie szanowanie polskiego prawa, naginanie je do swoich potrzeb (z nacieskiem na Konstytucje)
2. kompletne nie patrzenie w przyszłość tylko caly czas wyzywanie od komuchów
3. Pan marszalek, który dopuszcza wnioski wg swojego "widzimisię"
4.rozpoczęcie tej całej czarnej kampanii - reklamówka z lodówka i dziadek Tuska (nie podoba mi sie że PO tez zaczeło tak robić - pamietajmy jednak że to PiS zaczal, a PO długo sie wstrzymywało)
5. demokratyczne państwo prawa i wicepremier z wyrokiem?
6. mialo byc ograniczenie administracji a nie rozszerzanie...
7. Nie dotrzymywanie obietnic mie tylko wobec wynorców ale i innych partii (bo bo przeciez caly konflikt z PO zaczął sie odtego że nie podobał im sie kandydat na marszałka z PO - bo był zbyt antypiosowski. Umowa to umowa - miał byc marszałek z PO jezeli premier/ prezydent - nie pamietam - beda z PiS. I jak ma PO wchodzić z nimi w koalicja jak PiS ma swoich prawie koalicjantów gdzieś?
8. Zbyt duże kontakty z O.Rydzykiem
9. Ostatnia ustawa o tym zwrocie podatku za dzieci - pomysl fajny znie zaprzecze, ale widac ze tylko po to żeby zdobyc wyborców.
10. Chwalenie sie tym czego nie zrobili (poseł Kurski? na mównicy w tym tygodniu. a te jego tłumaczenie, ze przyciski pomylił )

eee tyle mi sie przypomnialo... może wymysle cos innego jeszcze - moja niechec do tej partii jest wielka i ogromna
ollkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 20:55   #92
Aeterna
Zakorzenienie

Argumentacja K. była po prostu.., ech.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 21:06   #93
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
pójdę. po raz pierwszy.
i ja tez pierwszy raz;D niedawno skonczylam 18! i ideee
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 21:07   #94
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Velvet, ale też rzucasz frazesami , owszem, np. trafiam na liczby, mogę wskazać źródła, artykuły, do kogo należą (i jakie) opinie - dlaczego sama tego nie zrobisz i nie podasz konkretów, tylko powtarzasz to, co można często uslyszeć w tv..?
Chcę się ustosunkować do tego stwierdzenia "afera za aferą" ale nie mam jak, ponieważ nie została żadna przedstawiona.
O jakie konkrety chodzi, to chętnie podam jeśli akurat w tej kwestii będę coś wiedziała.
Co do mieszkań - pewnie, nie wiem czy są budowane czy nie, ale jeśli ktoś pisze, że nie są budowane, to niech poda jakiś na to dowód. W przeciwnym razie nie powinien takich tez wygłaszać. Bo ja nie mówię, że są budowane - bo nie wiem .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 21:56   #95
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
owszem, majchrowski jest lewicowy.
a mnie chodzilo o same informacje - czy sa mieszkania czy nie. nie ma, i anwet nie ma planow na to, by powstaly. a ludzie chca sie zabijac [prawie ze] zeby dostac te, ktore sie zwalniaja.
Czy to oznacza, ze uwazasz, ze rola UM jest tylko bycie biurem informacyjnym?
Cytat:
Napisane przez ollkaa Pokaż wiadomość
a ten pan... wlasnie jakos temat ucichl ostatnio... a rozne wrobelki po dachach cwierkaly, ze chca go przeniesc odgornie do zakonu do innego panstwa, by tam mogl w ciszy i kompletacji spojrzec na rozne sprawy z innej perspektywy.

Cisza w tym temacie, jest lekko podejrzana.
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Co do mieszkań - pewnie, nie wiem czy są budowane czy nie, ale jeśli ktoś pisze, że nie są budowane, to niech poda jakiś na to dowód. W przeciwnym razie nie powinien takich tez wygłaszać. Bo ja nie mówię, że są budowane - bo nie wiem .
Znaczy sie chcesz dowodzic nie wprost?
Prawa logiki glosza, ze dowod tego typu jest zasadny tylko przy skonczonej liczbie alternatyw i wszystkie je obalic trzeba.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 21:59   #96
agateq
goniąca własny ogon..

velvet uczepiłas się tej afery za aferą, bo tak naprawdę mam wrażenie nie potrafisz się ustosunkować do tych zarzutów, które tu przedstawiamy. Omijasz ten temat powtarzając, co ktoś już tu napisał, argumenty ogólne, jakimi rzuca na prawo i lewo sam PiS.

ollkaa napisała coś bardzo ważnego, o oskarżeniu Tuska o poglądy faszystowskie, tylko na podstawie jego dziadka! velvet może tutaj się zgodzisz? Nie czujesz chamstwa ze strony PiS? Prostackiego chwytu? I proszę, nie przytaczaj już swojego "argumentu", że chcesz się odnieść do "afery za aferą", ale nie masz jak.. Spróbuj odnieść się do innych punktów, skoro starasz się bronić PiS. Chętnie posłucham

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 22:01   #97
Aeterna
Zakorzenienie

Ano, Rena, wszystko jest wyjaśnione, w końcu to radio to 1...
Stary 2007-09-09, 22:13   #98
ollkaa
Rozeznanie

aaa za jedno kocham PiS - nie udało mu sie znowelizować KK przed moja poprawka z karrnego
Ale sam prjekt KK - hmmm temat to osobnego watku (i 11 punkt do mojej llisty)

Edytowane przez ollkaa
Czas edycji: 2007-09-09 o 22:15 Powód: dopiska
Stary 2007-09-09, 22:25   #99
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Ano, Rena, wszystko jest wyjaśnione, w końcu to radio to 1...
Zapytam wprost - to w koncu wyjechal z Polski czy nie? Ja w dalszym ciagu tego nie wiem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 22:30   #100
Afra86
Zakorzenienie

uhuhu jaka dyskusyja

w oglole dzis z przyjacoilka wpadlysmy na pomysl ze jakby co wpisze sie na kartke

"ĄĘ"

i tyle ;P

a na serio, to bede glosowac na te PO, chocby wlasnie po to aby Pisowcy do wladzy znowu sie nie dostali

Velvet Acid Kitty, popieram agateq'e POstaraj sie odnieśc do wyloznych Ci argumentow za tym, ze PIS swiety nie jest . Uczepienie sie ( dla mnie to uczepienie sie ) sloganu "afera za afera" jest troche dziecinne, bo chcac bronic PIS, powinnas ustunkowac sie do stawianych Pisowi zarzutow
Stary 2007-09-09, 22:32   #101
ollkaa
Rozeznanie

nie :-(

A ja tez chetnie posłuchałabym kontrargumentów. A raczej poczytała
Stary 2007-09-09, 22:34   #102
Rybulka
Zakorzenienie

Polityka nie jest moją mocną stroną, ale będę głosowała na PO. Ufam Tuskowi i jego ludziom
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 22:58   #103
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
Velvet Acid Kitty, popieram agateq'e POstaraj sie odnieśc do wyloznych Ci argumentow za tym, ze PIS swiety nie jest . Uczepienie sie ( dla mnie to uczepienie sie ) sloganu "afera za afera" jest troche dziecinne, bo chcac bronic PIS, powinnas ustunkowac sie do stawianych Pisowi zarzutow
Afra86, ale "afera za aferą" to jest ten argument. Chcę się ustosunkować do tego zarzutu, więc proszę aby go rozwinąć. Proszę, nie pisz, że moje posty są "dziecinne" - w ten sposób nie życzę sobie prowadzić dyskusji.

Jeśli chodzi ci o wypowiedź olki, to przepraszam, ale nie widzę tam żadnej argumentacji i naprawdę nie widzę powodów by się ustosunkować do wypowiedzi typu:
Cytat:
6. mialo byc ograniczenie administracji a nie rozszerzanie...
... skoro nie wiem co autorka miała na myśli. O jakie rozszerzenie administracji chodzi?
Cytat:
2. kompletne nie patrzenie w przyszłość tylko caly czas wyzywanie od komuchów
Chodzi o lustrację? Co w tym jest złego, bo nie rozumiem. W Polsce musi być rozliczenie z przeszłością, bo bardzo dużo osób ucierpiało w poprzednim systemie.
Cytat:
10. Chwalenie sie tym czego nie zrobili (poseł Kurski? na mównicy w tym tygodniu. a te jego tłumaczenie, ze przyciski pomylił )
No sorry, jak mam się do tego odnieść? Gdzie tu jakiś argument? Nie podoba się poseł Kurski ? Trudno.
Cytat:
7. Nie dotrzymywanie obietnic mie tylko wobec wynorców ale i innych partii
Jeśli chodzi o koalicję, to do tanga trzeba dwojga.
Cytat:
To ich prywatna sprawa. Dopóki nie "przywłaszaczją" sobie jego poglądów mogą mieć z nim kontakt.
Cytat:
9. Ostatnia ustawa o tym zwrocie podatku za dzieci - pomysl fajny znie zaprzecze, ale widac ze tylko po to żeby zdobyc wyborców.
Skoro pomysł fajny, to nie mam nic do dodania.
Reszty nie uważam za argumenty/nie wiem o co chodzi/nie potrafię się ustosunkować.

Stary 2007-09-09, 23:01   #104
Aeterna
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę, może coś, co Cię zaciekawi, znajdziesz, mnie się czytać nie chce
http://www.netsprint.pl/serwis/news?...m=0&c=0&rpp=20

http://pl.wikinews.org/wiki/Tylko_sa...a_Radia_Maryja
Stary 2007-09-09, 23:21   #105
beti33
Raczkowanie

Popieram apel: "!!! Idźcie na wybory Rodacy, wybierzcie zanim analfabetyzm wybierze za was !!!:
Idźcie do urn ale za żadne skarby nie głosujcie na TCHÓRZY

Cytat:
nie pamiętasz rządów SLD - zobacz ilu działaczy "siedzi" .
Tyle lat rządzili wymień ilu siedzi . Konkrety proszę

"Ciekawostka jak to Jarosław Kaczyński z wiernymi zbudował firmę do wyłudzania pieniędzy głównie ze spółek Skarbu Państwa.
Fundację założyli ludzie, którzy mając usta pełne frazesów o uczciwości i moralności napychali prywatne kieszenie pieniędzmi poprzez przejmowanie państwowego majątku."
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/files/54548525/725.pdf.html
Stary 2007-09-09, 23:23   #106
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Mnie też się nie chce czytać, ale na dowód mogę powiedzieć, że członkowie PiS związani z o. Rydzykiem odeszli z tej partii zakładając nową. Byli to Marek Jurek, Marian Piłka i kilku innych posłów, których nie lubiłam właśnie za poglądy zbliżone do LPR i o. Rydzyka. Doszło do tego po głosowaniu nad zmianą w Konstytucji dotyczącą ochrony życia poczętego, oczywiście część zagłosowała ZA zgodnie z własnym sumieniem, jednak PiS nie był jednomyślny i nie posłuchali o. Rydzyka .
Elektorat RM to spory elektorat, nie dziwię się że partie polityczne chcą go przejąć - jednak wolę żeby to był PiS niż LPR czy jakiś inny twór polityczny...

Stary 2007-09-09, 23:32   #107
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość

Tyle lat rządzili wymień ilu siedzi . Konkrety proszę
Jakubowska, Blida (była oskarżona, popełniła samobójstwo, teraz jest mieszana w kampanię wyborczą SLD), Siemiątkowski, Długosz, Jagiełło, Pęczak, Szynalska...

I koniecznie trzeba przypomnieć jak "pięknie" i po koleżeńsku zachował się prezydent Aleksander Kwaśniewski w ostatnich dniach swojej kadencji:
"Zbigniew Sobotka (SLD) został również skazany i to na 3,5 roku, ale został ułaskawiony przez Aleksandra Kwaśniewskiego w ostatnich dniach urzędowania byłego prezydenta."

Stary 2007-09-09, 23:35   #108
ollkaa
Rozeznanie

nie umiem uzywać opcji multicytowania - przepraszam wiec za forme. postaram sie wytłumaczyc moje zarzuty - moze faktycznie sa niejasne.

6. PiS w swojej kampanii obiecywało nam "tanie państwo" - czyli m.in.zmnijszenie aparatu administracyjnego. Mniej biurokratówi i wogóle. Nic takiego nie obserwuje, raczej wprost przeciwnie - aparat adm. sie rozrósł.

2. Jestem przeciwniczka lustracji w takiej formie jaka jest. To jest temat na osobną dyskusje - ale ja wolałabym żeby ktoś sie zajął moją przyszłością a nie babraniem sie w przeszlośći. Nie podoba mi sie także wrzucanie wszystkich wspólpracujących z dawnym systemem do jednego worka.

10. Chyba nie widziałaś tego posiedzenia/ nie czytałaś/ słyszałaś o nim. Poseł Kurski wychwalał rząd - mówił o jego oosiągnieciach, ustawach i uchwałach które przeszły itp. Po czym Wszedł na mównicę Giertych - wskazał na to, ze za rzeczami, ktore Kurski i PiS uwazaja za swoje osiagniecia - nawet nie głosowali, byli przeciwni - w szczeggólności poseł Kurski, także czesto na głosowaniach nieobecny. Kurski tłumaczył iż myliły sie im przyciski.

7. No oczywiście że dwojga potrzeba - ale muszą sie oni wzajemnie szanowac i mieć sie zaa równorzędnych partnerów. PO nie chcialo byc popychadłem PiSu - nie dziwię im się.

8. Tylko, że przywłaszczają. podzielają. nie wszyscy, ale dużo. a poza tym ja jestem za rozdziałem koscioła od państwa. powiedzmy szczerze - sytuacja PiSu i LPRu jest w dużej mierze uzależniona od Radia Maryja - to jaest potezny elektorat - który postawi krzyżyk tam gdzie o.Rydzyk każe. No i na pewno na wybory pojda.

9. POmysł fajny, ale naszego budżetu na niego nie stac. Zastanawiam się (ale to tylko moje spekulacje )- czy to nie jest taki chwyt przedwyborczy - przeciez i tak rozwiązują sejm, wiec ustawa nie przejdzie całego procesu legislayjnego. Jest taki konstytucyjnyzwyczaj, ze nowy sejm nie bawi sie ustawami, które nie przeszły do końca. Tani chwyt.

Do ttego się odniosła velvet wiec wytłumaczyłam.

a teraz reszta:
1. nie szanowanie TK, mowienie o tym że jest niepotrzebny. Ostatni numer z odwołaniem ministrów i ponowne ich powoływanie, zeby wnisoek PO był bezprzedmiotowy - Prezydent podpisał - on ma być gwarantem konstytucji, a nie pomagał ją omijać!

3. Dorn nie dopuszczał pod obrady wniosku o jego odwołanie - tu chyba nie ma nic do tłumaczenia, rozumienia i wogóle. Granda i tyle.

4. hmmm co tu niezrozumiałego?

5. no bo ja po prostu nie rozumiem jak mozna mowić o państwie prawa i mieć w rzadzie ludzi z prawomocnym wyrokiem (lepper). ie rozumiem o tyle. Podnoszą sie głosy (bardzo ciche niestety) zeby wpisac w konsttucje, ze posel ma być niekarany. Tak powinno własnie wg mnie byc.

no i dopisana 11 KK - juz kiedys sie wypowiadałam na ten tem,at na forum. Moge powtórzyc, ale to długa wypowiedź

Mam nadzieje, ze teraz moje argumenty sa jaśniejsze i prostsze w odbiorze. Pozdrawiam
Stary 2007-09-09, 23:50   #109
beti33
Raczkowanie

Cytat:
Jakubowska, Blida (była oskarżona, popełniła samobójstwo, teraz jest mieszana w kampanię wyborczą SLD), Siemiątkowski, Długosz, Jagiełło, Pęczak, Szynalska...

I koniecznie trzeba przypomnieć jak "pięknie" i po koleżeńsku zachował się prezydent Aleksander Kwaśniewski w ostatnich dniach swojej kadencji:
Siemiątkowski - siedział/i?

Szynalska siedziała/i ?

Blida? Przypomne cytat przestraszonego Pana Ziobry: "Janusz - Blida sie zastrzeliła - ratuj przecież wiesz jak my tam mieliśmy krucho dowodowo" Zresztą co do Pana Ziobry i Jego akcji nie będę się wypowiadała bo to w ogóle kompromitacja prawa i sprawiedliwości w Polsce. Najlepiej jego rzekome super mocne, porażające dowody w sprawie np. ekstradycji Mazura ocenił niezależny sąd w USA - po prostu je wyśmiał !!!

Widać, że Ziobro chce pójść w ślady promowanego przez siebie i pracującego dla PISu Andrzeja Kryże - Wiceministra Sprawiedliwości w rządzie PiS. członka PZPR do jej końca, który skazywał w stanie wojennym, między innymi Bronisława Komorowskiego za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in.: 'demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym'.
Stary 2007-09-09, 23:56   #110
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
6. PiS w swojej kampanii obiecywało nam "tanie państwo" - czyli m.in.zmnijszenie aparatu administracyjnego. Mniej biurokratówi i wogóle. Nic takiego nie obserwuje, raczej wprost przeciwnie - aparat adm. sie rozrósł.
Bo to jest program na 10 lat. Sam Kaczyński to powiedział, niedawno czytałam. Nie da się tego zrobić ot tak. Jeśli inna partia wie jak to zrobić, to sądzę że niedługo PO będzie miało szansę - zobaczymy co oni z tym zrobią...

Cytat:
2. Jestem przeciwniczka lustracji w takiej formie jaka jest. To jest temat na osobną dyskusje - ale ja wolałabym żeby ktoś sie zajął moją przyszłością a nie babraniem sie w przeszlośći. Nie podoba mi sie także wrzucanie wszystkich wspólpracujących z dawnym systemem do jednego worka.
No i to jest argument, szanuję twoją opinię i nie zamierzam polemizować, bo to jest twoje osobiste zdanie.

Cytat:
10. Chyba nie widziałaś tego posiedzenia/ nie czytałaś/ słyszałaś o nim.
Rzeczywiście oglądałam wyrywkowo, dlatego nie potrafię się konkretnie ustosunkować.

Cytat:
7. No oczywiście że dwojga potrzeba - ale muszą sie oni wzajemnie szanowac i mieć sie zaa równorzędnych partnerów. PO nie chcialo byc popychadłem PiSu - nie dziwię im się.
Cóż, ja winię obie strony i nadal mam nadzieję, że po tych wyborach się dogadają. Dla dobra kraju (przynajmniej w moim mniemaniu ).

Cytat:
8. Tylko, że przywłaszczają. podzielają. nie wszyscy, ale dużo. a poza tym ja jestem za rozdziałem koscioła od państwa. powiedzmy szczerze - sytuacja PiSu i LPRu jest w dużej mierze uzależniona od Radia Maryja - to jaest potezny elektorat - który postawi krzyżyk tam gdzie o.Rydzyk każe. No i na pewno na wybory pojda.
Ja też jestem za oddzieleniem kościoła od kraju i całkowicie cię w tym popieram. Nie chcę aby kościół mieszał się do polityki, ale myślę że problem się sam rozwiąże gdyby odwołać o. Rydzyka, co niedawno mogło mieć miejsce, ale niestety się nie udało...

Cytat:
9. POmysł fajny, ale naszego budżetu na niego nie stac. Zastanawiam się (ale to tylko moje spekulacje )- czy to nie jest taki chwyt przedwyborczy - przeciez i tak rozwiązują sejm, wiec ustawa nie przejdzie całego procesu legislayjnego. Jest taki konstytucyjnyzwyczaj, ze nowy sejm nie bawi sie ustawami, które nie przeszły do końca. Tani chwyt.
Cóż, w sumie jest to lepsze niż wypłacanie sobie dodatkowych pensji jak to miało miejsce po zakończeniu rządów SLD .

Cytat:
Mam nadzieje, ze teraz moje argumenty sa jaśniejsze i prostsze w odbiorze. Pozdrawiam
Tak, dziękuję.

Stary 2007-09-10, 00:02   #111
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Siemiątkowski - siedział/i?

Jakubowska - siedziała/i?

Szynalska siedziała/i ?
Przecież to słynne afery, dziwię się że masz wątpliwości...
Nie chcę wklejać informacji o ich karierze przestępczej (offtop), ale poszukaj w google . Nawet na stronach Wikipedii są o tym wzmianki.

Stary 2007-09-10, 00:27   #112
beti33
Raczkowanie

Cytat:
Przecież to słynne afery, dziwię się że masz wątpliwości...
Nie chcę wklejać informacji o ich karierze przestępczej (offtop), ale poszukaj w google . Nawet na stronach Wikipedii są o tym wzmianki.
Proszę nie udawaj głupiej. Prosiłam o wymienienie tych osób, którzy rzekomo siedzieli w więzieniu . Wymieniłaś: Siemiątkowskiego, Szynalska, Jakubowską, więc uprzejmie proszę o podanie ile czasu fizycznie te osoby przesiedziały w więzieniu? I proszę o nie wymienianie tutaj 3-miesięcznego aresztu Pani Jakubowskiej, gdyż w obecnej Polsce jak mówił Kaczmarek a więc filar obecnego prawa w Polsce - prokuratura jest ręcznie sterowana i na podstawie zwykłych pomówień gangsterów, którym w zamian za to obiecano różnorakie korzyści, można w Polsce aresztować kogo sie chce i dopiero po tym szukać lub wytwarzać "dowody". Tak próbowano zrobić z Panią Blidą i Ostrowską i tak zrobiono z doktorem G. i gdzie teraz są te porażające dowody na morderstwa doktora? No gdzie?

Otóż wracając do głownego wątku te osoby nie odsiedziały fizycznie ANI JEDNEGO DNIA.
Stary 2007-09-10, 00:45   #113
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę nie udawaj głupiej.
Mhm, nie zamierzam prowadzić dyskusji, jeśli ktoś odzywa się do mnie takim tonem. Mogę polemizować, ale oczekuję obustronnego szacunku.

I tyle .

Stary 2007-09-10, 01:01   #114
beti33
Raczkowanie

Cytat:
Mhm, nie zamierzam prowadzić dyskusji, jeśli ktoś odzywa się do mnie takim tonem. Mogę polemizować, ale oczekuję obustronnego szacunku.

I tyle .
We wcześniejszym poście, w ironiczny sposób zarzuciłaś mi kłamstwo, lecz mimo to zdecydowałam się porzucić uprzedzenia i odpowiedzieć na Twój post.

Twoja odpowiedź wcale mnie nie zdziwiła - fakty mówią same za siebie, więc nie masz z czym polemizować

I tyle
Stary 2007-09-10, 07:59   #115
agness86
Zakorzenienie

Też pójdę, a co. Niech sobie Kaczyńscy nie myślą

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 08:06   #116
asiulkaa
Zakorzenienie

Velvet Acid Kitty prosisz cały czas o przykłady do przytaczanych argumentów, a sama odpowiadasz że w stylu "Przecież to słynne afery, dziwię się że masz wątpliwości...".

Co do taniego państwa to ze strony PIS http://www.pis.org.pl/unit.php?o=rzad&p=docs&iddoc=18 mam oto taką informację:
"Mamy dwa terminy realizacji tego zadania. Pierwszy termin to jest do końca tego roku - do 31 grudnia. To są pierwsze decyzje związane z wprowadzaniem programu „Tanie Państwo” i następnie ten drugi, trudniejszy etap, o którym zaraz powiem, to jest 30 czerwca 2006 roku. Jeśli chodzi o pierwszy czas i pierwsze decyzje - to są decyzje związane z likwidacją i ograniczeniami związanymi z działalnością administracji publicznej. Po pierwsze, będziemy mieli zmniejszone środki - znajdzie się to w autopoprawce do budżetu na 2006 rok - na wydatki administracji zarówno centralnej, jak i wojewódzkiej. To przyniesie znaczące oszczędności."

Natomiast tu http://www.sld.org.pl/index.php?view...t_id=34&rsid=4 znalazłam takie informacje:
"Wg Grzegorza Napieralskiego wydatki na administrację wzrosły w porównaniu do zeszłego roku o 3,5 proc. do 8,8 mld zł, mimo wcześniejszych zapowiedzi premiera Marcinkiewicza o planowanych oszczędnościach na administracji rzędu 3 mld zł. Jednocześnie pensja doradców w gabinetach politycznych ministrów wzrośnie z 6 tys. zł do 8 tys. zł."

Więc argument że reforma jest na 10 lat jest nieprawdziwy bo PIS obiecywało że ograniczy wydatki zaraz po tym jak obejmie władzę, a stało się tak że jak się dorwali do koryta to żal im sie rozstawać z kasą.

Co do lustracji też nie będę polemizować, bo tu się nikogo pewnie i tak do swoich racji nie przekona. Sama jestem przeciw, uważam że po tylu latach powinniśmy się przede wszystkim zająć przyszłością kraju i obywateli, bo to rozliczenie nikomu zysków nie przyniesie.

Jeżeli nie oglądałaś to tu http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...9,4470258.html masz trochę informacji, może teraz zechcesz się ustosunkować.

Co do niezawiązania koalicji to uważam że wina leży po stronie PIS które chciało wszystkich ministerstw siłowych jak PO powiedziało że tak być nie może to PIS zaczęło szukać kogoś innego do koalicji, według mnie to trochę za szybko podjęli taką decyzję, powinni jeszcze negocjować i być skłonni do kompromisu , a nie wychodzić z założenia albo wszystko albo nic.

Czy uważasz że jakby odwołano Rydzyka to już wtedy PIS może z radiem Maryja współpracować, bo tak Twoja wypowiedz zrozumiałam. Według mnie nawet jeżeli odwołanie pana Rydzyka zakończy antysemityzm na antenie radia to i tak żadna partia nie powinna korzystać z jakichkolwiek organizacji kościelnych jeżeli chcemy mieć faktyczny rozdział kościoła od państwa. Politycy jeżeli chcą to niech uczestniczą w obrządku jakiegokolwiek kościoła, ale niech to robą prywatnie, a nie jako politycy.

Nie rozumiem takiej argumentacji na ulgę na dzieci, że poprzedni posłowie wypłacali sobie dodatkowe pensje, jest to tylko obrzucanie obelgami a nie podanie konkretnych argumentów. Ja osobiście uważam że ulga jest sensowna, bo może ona zachęcić średnio zarabiających do posiadania kolejnego dziecka, czyli rodziny w których chcielibyśmy aby dzieci sie rodziły, poza tym zmusza żeby posiadać pracę bo inaczej z ulgi sie nie skorzysta,a nie jest jak dotychczas wspomaganiem między innymi patologicznych rodzin bezrobotnych. Wiadomo jednak że została przegłosowana tylko ze względu na kampanię wyborczą i jej istnienie jest mało prawdopodobne.
Stary 2007-09-10, 08:09   #117
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Czy to oznacza, ze uwazasz, ze rola UM jest tylko bycie biurem informacyjnym?
oj Reno, czepaisz sie slowek UM w zadnym wypadku biurem informacyjnym nie jest. ale osoby tam pracuajce wiedza, co w trawie psizczy [ja od ajkiegos czasu tez tam sobie siedze i wiem, co w miesice piszczy az za dobrze, niestety]. UM jeest jak osmiornica - ma duzo macek, ktore sa wszedzie
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 08:11   #118
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiem uzywać opcji multicytowania - przepraszam wiec za forme.
Multicytowanie jest proste .
Przy każdej wypowiedzi,którą chcesz zacytować klikasz środkową ikonkę "wielo-cytuj" i za chwilkę podświetla się ona na czerwono.Przy ostatniej odpowiedzi,którą chcesz zacytować klikasz cytuj i już masz wszystkie wybrane posty w okienku odpowiedzi .

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Dziewczyny,odnośnie tych 3 milionów mieszkań-bo chyba nie jesteście zorientowane.
Nie słyszałyście nic o "kredytach mieszkaniowych Marcinkiewicza" ?
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...,0,136085.html

http://www.muratorplus.pl/biznes/kre...7269_27247.htm

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 08:29   #119
agateq
goniąca własny ogon..

asiullka dzięki za przytoczenie takich konkretów chociaż może dla velvet to też nie są konkrety, a w każdym razie bardzo proszę, żebyś to skomentowała, skoro cały wachlarz poprzednich zarzutów wobec PiS wydał Ci się tak błahy i niekonkretny.

Mówisz, że nie potrafisz odnieść się do głosowania Kurskiego i jego płomiennej mowy w Sejmie. Bo to nie jest konkret! Proszę Cię
Kurski niejako "przywłaszczył" sobie bardziej lub mniej chlubne projekty, za którymi wcale nie głosował. To jest uczciwe?

Nie rozumiem w dalszym ciągu dlaczego do tej pory nie odniosłaś się do wielu konkretów, jakie tu przytaczaliśmy. Np. do moich słów na temat rzekomej świętej obietnicy Kaczyńskiego, że nie zostanie premierem, gdy jego brat zostanie prezydentem. Sorry, ale to naprawdę jest tylko ten jeden człowiek "godny" takiego stanowiska? Naprawdę on jeden ma misje tworzenia lepszej Polski? Taki z niego thebeściak? A potem nagle po tej świętej obietnicy zostaje premierem.
We współczesnym świecie dwóch braci na najważniejszych stanowiskach w państwie to wcale nie jest normalne. A co by było, jakby ich było trzech? Wzięliby Marszałka Sejmu?

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 08:42   #120
cheer
Zakorzenienie

Ja oczywiście idę. Postaram się przekonać do głosowania kogo się da. Myślę, że można by zaapelować na forum Emigrantek, żeby dziewczyny mieszkające poza granicami kraju, także zagłosowały
Kto sprawę oleje, nie ma później prawa się wypowiadać na temat tego kto rządzi i jak, proste.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości