![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: 21 października - Wizażanki do urn :)
to jak już o błedach PiSu mowa to ja dorzucę:
1. nie szanowanie polskiego prawa, naginanie je do swoich potrzeb (z nacieskiem na Konstytucje) 2. kompletne nie patrzenie w przyszłość tylko caly czas wyzywanie od komuchów 3. Pan marszalek, który dopuszcza wnioski wg swojego "widzimisię" 4.rozpoczęcie tej całej czarnej kampanii - reklamówka z lodówka i dziadek Tuska (nie podoba mi sie że PO tez zaczeło tak robić - pamietajmy jednak że to PiS zaczal, a PO długo sie wstrzymywało) 5. demokratyczne państwo prawa i wicepremier z wyrokiem? ![]() 6. mialo byc ograniczenie administracji a nie rozszerzanie... 7. Nie dotrzymywanie obietnic mie tylko wobec wynorców ale i innych partii (bo bo przeciez caly konflikt z PO zaczął sie odtego że nie podobał im sie kandydat na marszałka z PO - bo był zbyt antypiosowski. Umowa to umowa - miał byc marszałek z PO jezeli premier/ prezydent - nie pamietam - beda z PiS. I jak ma PO wchodzić z nimi w koalicja jak PiS ma swoich prawie koalicjantów gdzieś? 8. Zbyt duże kontakty z O.Rydzykiem 9. Ostatnia ustawa o tym zwrocie podatku za dzieci - pomysl fajny znie zaprzecze, ale widac ze tylko po to żeby zdobyc wyborców. 10. Chwalenie sie tym czego nie zrobili (poseł Kurski? na mównicy w tym tygodniu. a te jego tłumaczenie, ze przyciski pomylił ![]() eee tyle mi sie przypomnialo... może wymysle cos innego jeszcze - moja niechec do tej partii jest wielka i ogromna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Argumentacja K. była po prostu.., ech.
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jakie konkrety chodzi, to chętnie podam jeśli akurat w tej kwestii będę coś wiedziała. Co do mieszkań - pewnie, nie wiem czy są budowane czy nie, ale jeśli ktoś pisze, że nie są budowane, to niech poda jakiś na to dowód. W przeciwnym razie nie powinien takich tez wygłaszać. Bo ja nie mówię, że są budowane - bo nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten pan... wlasnie jakos temat ucichl ostatnio... a rozne wrobelki po dachach cwierkaly, ze chca go przeniesc odgornie do zakonu do innego panstwa, by tam mogl w ciszy i kompletacji spojrzec na rozne sprawy z innej perspektywy. Cisza w tym temacie, jest lekko podejrzana. Cytat:
Prawa logiki glosza, ze dowod tego typu jest zasadny tylko przy skonczonej liczbie alternatyw i wszystkie je obalic trzeba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
goniąca własny ogon..
|
velvet uczepiłas się tej afery za aferą, bo tak naprawdę mam wrażenie nie potrafisz się ustosunkować do tych zarzutów, które tu przedstawiamy. Omijasz ten temat powtarzając, co ktoś już tu napisał, argumenty ogólne, jakimi rzuca na prawo i lewo sam PiS.
ollkaa napisała coś bardzo ważnego, o oskarżeniu Tuska o poglądy faszystowskie, tylko na podstawie jego dziadka! velvet może tutaj się zgodzisz? Nie czujesz chamstwa ze strony PiS? Prostackiego chwytu? I proszę, nie przytaczaj już swojego "argumentu", że chcesz się odnieść do "afery za aferą", ale nie masz jak.. Spróbuj odnieść się do innych punktów, skoro starasz się bronić PiS. Chętnie posłucham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ano, Rena, wszystko jest wyjaśnione, w końcu to radio to 1...
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
aaa za jedno kocham PiS - nie udało mu sie znowelizować KK przed moja poprawka z karrnego
![]() Ale sam prjekt KK - hmmm temat to osobnego watku (i 11 punkt do mojej llisty) ![]() Edytowane przez ollkaa Czas edycji: 2007-09-09 o 22:15 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
uhuhu jaka dyskusyja
w oglole dzis z przyjacoilka wpadlysmy na pomysl ze jakby co wpisze sie na kartke "ĄĘ" i tyle ;P a na serio, to bede glosowac na te PO, chocby wlasnie po to aby Pisowcy do wladzy znowu sie nie dostali Velvet Acid Kitty, popieram agateq'e ![]() ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
nie :-(
A ja tez chetnie posłuchałabym kontrargumentów. A raczej poczytała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Polityka nie jest moją mocną stroną, ale będę głosowała na PO. Ufam Tuskowi i jego ludziom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi ci o wypowiedź olki, to przepraszam, ale nie widzę tam żadnej argumentacji i naprawdę nie widzę powodów by się ustosunkować do wypowiedzi typu: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszty nie uważam za argumenty/nie wiem o co chodzi/nie potrafię się ustosunkować.
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę, może coś, co Cię zaciekawi, znajdziesz, mnie się czytać nie chce
http://www.netsprint.pl/serwis/news?...m=0&c=0&rpp=20 http://pl.wikinews.org/wiki/Tylko_sa...a_Radia_Maryja
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Popieram apel: "!!! Idźcie na wybory Rodacy, wybierzcie zanim analfabetyzm wybierze za was !!!:
![]() Idźcie do urn ale za żadne skarby nie głosujcie na TCHÓRZY Tyle lat rządzili wymień ilu siedzi . Konkrety proszę ![]() Fundację założyli ludzie, którzy mając usta pełne frazesów o uczciwości i moralności napychali prywatne kieszenie pieniędzmi poprzez przejmowanie państwowego majątku." http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/files/54548525/725.pdf.html
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też się nie chce czytać, ale na dowód mogę powiedzieć, że członkowie PiS związani z o. Rydzykiem odeszli z tej partii zakładając nową. Byli to Marek Jurek, Marian Piłka i kilku innych posłów, których nie lubiłam właśnie za poglądy zbliżone do LPR i o. Rydzyka. Doszło do tego po głosowaniu nad zmianą w Konstytucji dotyczącą ochrony życia poczętego, oczywiście część zagłosowała ZA zgodnie z własnym sumieniem, jednak PiS nie był jednomyślny i nie posłuchali o. Rydzyka
![]() Elektorat RM to spory elektorat, nie dziwię się że partie polityczne chcą go przejąć - jednak wolę żeby to był PiS niż LPR czy jakiś inny twór polityczny...
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Jakubowska, Blida (była oskarżona, popełniła samobójstwo, teraz jest mieszana w kampanię wyborczą SLD
![]() I koniecznie trzeba przypomnieć jak "pięknie" i po koleżeńsku zachował się prezydent Aleksander Kwaśniewski w ostatnich dniach swojej kadencji: "Zbigniew Sobotka (SLD) został również skazany i to na 3,5 roku, ale został ułaskawiony przez Aleksandra Kwaśniewskiego w ostatnich dniach urzędowania byłego prezydenta."
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
nie umiem uzywać opcji multicytowania - przepraszam wiec za forme. postaram sie wytłumaczyc moje zarzuty - moze faktycznie sa niejasne.
6. PiS w swojej kampanii obiecywało nam "tanie państwo" - czyli m.in.zmnijszenie aparatu administracyjnego. Mniej biurokratówi i wogóle. Nic takiego nie obserwuje, raczej wprost przeciwnie - aparat adm. sie rozrósł. 2. Jestem przeciwniczka lustracji w takiej formie jaka jest. To jest temat na osobną dyskusje - ale ja wolałabym żeby ktoś sie zajął moją przyszłością a nie babraniem sie w przeszlośći. Nie podoba mi sie także wrzucanie wszystkich wspólpracujących z dawnym systemem do jednego worka. 10. Chyba nie widziałaś tego posiedzenia/ nie czytałaś/ słyszałaś o nim. Poseł Kurski wychwalał rząd - mówił o jego oosiągnieciach, ustawach i uchwałach które przeszły itp. Po czym Wszedł na mównicę Giertych - wskazał na to, ze za rzeczami, ktore Kurski i PiS uwazaja za swoje osiagniecia - nawet nie głosowali, byli przeciwni - w szczeggólności poseł Kurski, także czesto na głosowaniach nieobecny. Kurski tłumaczył iż myliły sie im przyciski. 7. No oczywiście że dwojga potrzeba - ale muszą sie oni wzajemnie szanowac i mieć sie zaa równorzędnych partnerów. PO nie chcialo byc popychadłem PiSu - nie dziwię im się. 8. Tylko, że przywłaszczają. podzielają. nie wszyscy, ale dużo. a poza tym ja jestem za rozdziałem koscioła od państwa. powiedzmy szczerze - sytuacja PiSu i LPRu jest w dużej mierze uzależniona od Radia Maryja - to jaest potezny elektorat - który postawi krzyżyk tam gdzie o.Rydzyk każe. No i na pewno na wybory pojda. 9. POmysł fajny, ale naszego budżetu na niego nie stac. Zastanawiam się (ale to tylko moje spekulacje )- czy to nie jest taki chwyt przedwyborczy - przeciez i tak rozwiązują sejm, wiec ustawa nie przejdzie całego procesu legislayjnego. Jest taki konstytucyjnyzwyczaj, ze nowy sejm nie bawi sie ustawami, które nie przeszły do końca. Tani chwyt. Do ttego się odniosła velvet wiec wytłumaczyłam. a teraz reszta: 1. nie szanowanie TK, mowienie o tym że jest niepotrzebny. Ostatni numer z odwołaniem ministrów i ponowne ich powoływanie, zeby wnisoek PO był bezprzedmiotowy - Prezydent podpisał - on ma być gwarantem konstytucji, a nie pomagał ją omijać! 3. Dorn nie dopuszczał pod obrady wniosku o jego odwołanie - tu chyba nie ma nic do tłumaczenia, rozumienia i wogóle. Granda i tyle. 4. hmmm co tu niezrozumiałego? 5. no bo ja po prostu nie rozumiem jak mozna mowić o państwie prawa i mieć w rzadzie ludzi z prawomocnym wyrokiem (lepper). ie rozumiem o tyle. Podnoszą sie głosy (bardzo ciche niestety) zeby wpisac w konsttucje, ze posel ma być niekarany. Tak powinno własnie wg mnie byc. no i dopisana 11 KK - juz kiedys sie wypowiadałam na ten tem,at na forum. Moge powtórzyc, ale to długa wypowiedź ![]() Mam nadzieje, ze teraz moje argumenty sa jaśniejsze i prostsze w odbiorze. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szynalska siedziała/i ? Blida? Przypomne cytat przestraszonego Pana Ziobry: "Janusz - Blida sie zastrzeliła - ratuj przecież wiesz jak my tam mieliśmy krucho dowodowo" Zresztą co do Pana Ziobry i Jego akcji nie będę się wypowiadała bo to w ogóle kompromitacja prawa i sprawiedliwości w Polsce. Najlepiej jego rzekome super mocne, porażające dowody w sprawie np. ekstradycji Mazura ocenił niezależny sąd w USA - po prostu je wyśmiał !!! ![]() Widać, że Ziobro chce pójść w ślady promowanego przez siebie i pracującego dla PISu Andrzeja Kryże - Wiceministra Sprawiedliwości w rządzie PiS. członka PZPR do jej końca, który skazywał w stanie wojennym, między innymi Bronisława Komorowskiego za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in.: 'demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym'.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę wklejać informacji o ich karierze przestępczej (offtop), ale poszukaj w google ![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Otóż wracając do głownego wątku te osoby nie odsiedziały fizycznie ANI JEDNEGO DNIA.
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Mhm, nie zamierzam prowadzić dyskusji, jeśli ktoś odzywa się do mnie takim tonem. Mogę polemizować, ale oczekuję obustronnego szacunku.
I tyle ![]()
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja odpowiedź wcale mnie nie zdziwiła - fakty mówią same za siebie, więc nie masz z czym polemizować I tyle ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Też pójdę, a co. Niech sobie Kaczyńscy nie myślą
![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Velvet Acid Kitty prosisz cały czas o przykłady do przytaczanych argumentów, a sama odpowiadasz że w stylu "Przecież to słynne afery, dziwię się że masz wątpliwości...".
Co do taniego państwa to ze strony PIS http://www.pis.org.pl/unit.php?o=rzad&p=docs&iddoc=18 mam oto taką informację: "Mamy dwa terminy realizacji tego zadania. Pierwszy termin to jest do końca tego roku - do 31 grudnia. To są pierwsze decyzje związane z wprowadzaniem programu „Tanie Państwo” i następnie ten drugi, trudniejszy etap, o którym zaraz powiem, to jest 30 czerwca 2006 roku. Jeśli chodzi o pierwszy czas i pierwsze decyzje - to są decyzje związane z likwidacją i ograniczeniami związanymi z działalnością administracji publicznej. Po pierwsze, będziemy mieli zmniejszone środki - znajdzie się to w autopoprawce do budżetu na 2006 rok - na wydatki administracji zarówno centralnej, jak i wojewódzkiej. To przyniesie znaczące oszczędności." Natomiast tu http://www.sld.org.pl/index.php?view...t_id=34&rsid=4 znalazłam takie informacje: "Wg Grzegorza Napieralskiego wydatki na administrację wzrosły w porównaniu do zeszłego roku o 3,5 proc. do 8,8 mld zł, mimo wcześniejszych zapowiedzi premiera Marcinkiewicza o planowanych oszczędnościach na administracji rzędu 3 mld zł. Jednocześnie pensja doradców w gabinetach politycznych ministrów wzrośnie z 6 tys. zł do 8 tys. zł." Więc argument że reforma jest na 10 lat jest nieprawdziwy bo PIS obiecywało że ograniczy wydatki zaraz po tym jak obejmie władzę, a stało się tak że jak się dorwali do koryta to żal im sie rozstawać z kasą. Co do lustracji też nie będę polemizować, bo tu się nikogo pewnie i tak do swoich racji nie przekona. Sama jestem przeciw, uważam że po tylu latach powinniśmy się przede wszystkim zająć przyszłością kraju i obywateli, bo to rozliczenie nikomu zysków nie przyniesie. Jeżeli nie oglądałaś to tu http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...9,4470258.html masz trochę informacji, może teraz zechcesz się ustosunkować. Co do niezawiązania koalicji to uważam że wina leży po stronie PIS które chciało wszystkich ministerstw siłowych jak PO powiedziało że tak być nie może to PIS zaczęło szukać kogoś innego do koalicji, według mnie to trochę za szybko podjęli taką decyzję, powinni jeszcze negocjować i być skłonni do kompromisu , a nie wychodzić z założenia albo wszystko albo nic. Czy uważasz że jakby odwołano Rydzyka to już wtedy PIS może z radiem Maryja współpracować, bo tak Twoja wypowiedz zrozumiałam. Według mnie nawet jeżeli odwołanie pana Rydzyka zakończy antysemityzm na antenie radia to i tak żadna partia nie powinna korzystać z jakichkolwiek organizacji kościelnych jeżeli chcemy mieć faktyczny rozdział kościoła od państwa. Politycy jeżeli chcą to niech uczestniczą w obrządku jakiegokolwiek kościoła, ale niech to robą prywatnie, a nie jako politycy. Nie rozumiem takiej argumentacji na ulgę na dzieci, że poprzedni posłowie wypłacali sobie dodatkowe pensje, jest to tylko obrzucanie obelgami a nie podanie konkretnych argumentów. Ja osobiście uważam że ulga jest sensowna, bo może ona zachęcić średnio zarabiających do posiadania kolejnego dziecka, czyli rodziny w których chcielibyśmy aby dzieci sie rodziły, poza tym zmusza żeby posiadać pracę bo inaczej z ulgi sie nie skorzysta,a nie jest jak dotychczas wspomaganiem między innymi patologicznych rodzin bezrobotnych. Wiadomo jednak że została przegłosowana tylko ze względu na kampanię wyborczą i jej istnienie jest mało prawdopodobne.
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Multicytowanie jest proste
![]() Przy każdej wypowiedzi,którą chcesz zacytować klikasz środkową ikonkę "wielo-cytuj" i za chwilkę podświetla się ona na czerwono.Przy ostatniej odpowiedzi,którą chcesz zacytować klikasz cytuj i już masz wszystkie wybrane posty w okienku odpowiedzi ![]() ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ Dziewczyny,odnośnie tych 3 milionów mieszkań-bo chyba nie jesteście zorientowane. Nie słyszałyście nic o "kredytach mieszkaniowych Marcinkiewicza" ? http://www.money.pl/gospodarka/wiado...,0,136085.html http://www.muratorplus.pl/biznes/kre...7269_27247.htm
![]() |
#119 |
goniąca własny ogon..
|
asiullka dzięki za przytoczenie takich konkretów
![]() Mówisz, że nie potrafisz odnieść się do głosowania Kurskiego i jego płomiennej mowy w Sejmie. Bo to nie jest konkret! Proszę Cię ![]() Kurski niejako "przywłaszczył" sobie bardziej lub mniej chlubne projekty, za którymi wcale nie głosował. To jest uczciwe? Nie rozumiem w dalszym ciągu dlaczego do tej pory nie odniosłaś się do wielu konkretów, jakie tu przytaczaliśmy. Np. do moich słów na temat rzekomej świętej obietnicy Kaczyńskiego, że nie zostanie premierem, gdy jego brat zostanie prezydentem. Sorry, ale to naprawdę jest tylko ten jeden człowiek "godny" takiego stanowiska? Naprawdę on jeden ma misje tworzenia lepszej Polski? Taki z niego thebeściak? A potem nagle po tej świętej obietnicy zostaje premierem. We współczesnym świecie dwóch braci na najważniejszych stanowiskach w państwie to wcale nie jest normalne. A co by było, jakby ich było trzech? Wzięliby Marszałka Sejmu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście idę. Postaram się przekonać do głosowania kogo się da. Myślę, że można by zaapelować na forum Emigrantek, żeby dziewczyny mieszkające poza granicami kraju, także zagłosowały
![]() Kto sprawę oleje, nie ma później prawa się wypowiadać na temat tego kto rządzi i jak, proste.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.