Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 19:53   #4201
zaneta_b
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Mujer te ruchy u ciebie to rewelacja, nie musisz się martwić że nie czujesz dzieciaczka także chyba lepiej w tą stronę... no i super z tym wzrokiem gratuluję

Kalusia widzę że u ciebie też każdy mądrzejszy od lekarza teorie naszych rodzin sa po prostu rewelacyjne, czemu nikt z nich nie jest lekarzem?

Simka masz ślicznego synka!

Hope, cudownie że z tą szyjką wszystko ok przynajmniej z tym masz spokój. Zobaczysz że u malucha tez będzie wszystko dobrze! Ja będę jednak jeszcze te kciuki trzymać cały czas

Ogólnie super że szykują się wam wakacje my mieliśmy nigdzie nie jechać ale może jednak też wrzesień, chociaz kilka dni... zobaczymy to teraz planuj gdzie pojedziecie wypocząć
A takie matki roku jak napisałaś to mnie rozwalaja normalnie! Rozumiem się zagadać, czasem uda się zgubić dziecko przypadkiem (mojej siostrze tak mała zginęła na rynku - poszla za jakimś facetem ubranym podobnie to tatusia - siostra myślała że jest z mężem, mąż że z nią...) ale krzyczeć na dziecko? a co ono winne??? wkurzają mnie takie teksty jak ktos mowi że coś się stało i że to dziecka wina. Serio???
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 19:56   #4202
katarzynaxxx89
Raczkowanie

wybór wózka zależy od wielu czyników ile chcemy wydać, potem trzeba pomyśleć gdzie będziemy jeździć nim jaki jest teren wokół domu czy bloku czy mamy zamiar usypiać dziecko w wózku itp. U nas to wyglądało tak trudny teren ciągle są górki itp dlatego zwracałam dużą uwagę na wagę, a że myślałam że dziecko będę w razie potrzeby usypiać w tym to chciałam żeby był na jakiś amortyzatorach albo paskach bo takto jest mała możliwość tzw bujania . Żeby można było regulacja wysokości rączki (siedząc sobie można chusiać czy cos)
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 19:56   #4203
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Z tymi opiniami wózków to jest dziwnie. Szczególnie jak ludzie zawiedzeni ze ciezki i w ogóle. Toć widza ze stelaż wazy tyle a gondola tyle to co sie spodziewali? Ze te 10kg będzie lżejsze czy jak?

Tak samo ze gondola za duza/mala. No przeciez są wymiary podane.

Jedyne komentarze jakie przyjmuje to o latwosci skladania i montażu
Bo ludzie chyba nie mają wyobrażenia, że wózek to inny ciężar, inaczej sie to podnosi. Dla mnie jest różnica między obciążnikiem 15 gg, a wózkiem 15 kg, zupełnie inaczej to się niesie przecież. Zamawiają w ciemno bez obejrzenia a potem zdziwieni. A do tego jest jeszcze jakiś kocyk czy poducha, torba, butelka inne pierodły no i maluch...
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ani_qa ja miałam dokładnie tak samo jak obejrzałam Camarelo. Wcześniej byłam gotowa kupić go w ciemno, widziałam go parę razy na żywo i wydawał mi się idealny, a w sklepie posprawdzałam (mąż miał ubaw i pytał, czy wzięłam śrubokręt i lupę) i ani się super łatwo nie rozkładał, ani nie był starannie wykonany, no i chyba producent oszukuje z wagą podaną na stronie, bo niby całość (stelaż+gondola) ważą 12 kg, ale to niemożliwe, bo obok stał Tako (waga około 15 kg) i był lżejszy, gondola po wypięciu spokojnie do trzymania w jednej ręce, a ta od Camarelo już nie tak łatwo...

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Jakie ja dzisiaj długie posty piszę...matko i córko...spamuję aż miło. Jakbym w kilku słowach nie mogła się streścić
Ja miałam tak samo z bebetto. W necie cudo, na żywo zupełnie inny wózek. Z camarelo miałam takie same odczucia. X-lander za to od razu mi się spodobał. Pierwszy wybór praktycznie.
Od jutra zaczynam się lenić. Czemu jest mi głupio? Chociaż po wykładzie od lekarza trochę mi lepiej, przypomniał mi parę rzeczy z prawa pracy. Żebym ja po bhp tego nie pamiętała...
Stary 2015-08-12, 20:01   #4204
cienwiatru
Wtajemniczenie

zaneta_b matki krzyczące na swoje dzieci, jak się np. dziecko przewróci, to niestety spotykany widok. I niektóre krzyczą ze złości, że się dziecko nie posłuchało, a niektóre ze strachu...tak czy siak, przesrane...

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Rudaska, leń się ile wlezie. Mój gin za każdym razem mi proponuje L4, kochany facet, ale jakoś nie chcę, zwłaszcza, że teraz mały nie chodzi do przedszkola, tylko siedzi z nianią, a nie wyobrażam sobie, że ja tu nogi do góry, TV i co tam jeszcze, a on z nianią się bawi...no, jakoś bym nie mogła. Jeżeli będę się dobrze czuła, to chcę iść na zwolnienie około listopada...mam nadzieję, że tak mi się uda

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:01   #4205
Fionka_31
Zakorzenienie

Wiecie co mi się nie podoba w tych wózkach 2w1 ze praktycznie w każdym w spacerowce przodem nie ma dostępu do torby.

Mi caly czas chodzi po glowie ten merc baby. Te amortyzatory jednym palcem nacisnęłam na rączkę i wózek sie podniósł. Jak sie ochlodzi to pójdę jeszcze raz ogladac

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:02   #4206
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Bo ludzie chyba nie mają wyobrażenia, że wózek to inny ciężar, inaczej sie to podnosi. Dla mnie jest różnica między obciążnikiem 15 gg, a wózkiem 15 kg, zupełnie inaczej to się niesie przecież. Zamawiają w ciemno bez obejrzenia a potem zdziwieni. A do tego jest jeszcze jakiś kocyk czy poducha, torba, butelka inne pierodły no i maluch...

Ja miałam tak samo z bebetto. W necie cudo, na żywo zupełnie inny wózek. Z camarelo miałam takie same odczucia. X-lander za to od razu mi się spodobał. Pierwszy wybór praktycznie.

Od jutra zaczynam się lenić. Czemu jest mi głupio? Chociaż po wykładzie od lekarza trochę mi lepiej, przypomniał mi parę rzeczy z prawa pracy. Żebym ja po bhp tego nie pamiętała...

Rudaska miałam tak samo z wózkami, byłam nastawiona na bebetto, a chyba zostanie ten xlander. Tako chyba jednak za ciężki i do tego ten xlander wydaję mi się zwinniejszy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:03   #4207
Fionka_31
Zakorzenienie

Jak zjem jeszcze kawałek arbuza to chyba pęknę

Stary 2015-08-12, 20:07   #4208
cienwiatru
Wtajemniczenie

Co do wózków, zamawianie przez internet jest ok, ale jak już się wózek obejrzało, takie mam zdanie. Bo inaczej, to trochę loteria. Moja psiapsiółka niestety się w tamtym roku załatwiła i do tej pory narzeka. Zamówiła wózek jakiejś nieznanej firmy przez neta, opinii o nim żadnych, a jedynym jej kryterium był wygląd wszyscy wkoło mówili, że może jednak popatrzy najpierw, co jest w sklepach, przymierzy się i dopiero zdecyduje, ale ona się uparła. I jak przyszedł ten wózek to się dziewczyna centralnie rozpłakała, takie był paskudny na żywo, a nie mogła go wymienić na inny model, bo ten sprzedawca miał tylko te wózki, mogła wymienić kolor, ale to nic by nie dało. No i jeździ tym szkaradztwem, wszystko skrzypi, wózek jest wielgaśny, ciężki i jak dla mnie ma 2/10 (bo kolor jednak ładny wybrała ).

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Jak zjem jeszcze kawałek arbuza to chyba pęknę
Zjedz za mnie, bo mi się chce, a nie mam w chałupie, męża nie ma, a z dzieciakiem mi się nie chce do sklepu ciągnąć

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Fionka, fajne są te wózki, ale nigdzie nie mogę na nie trafić w sklepie...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 20:08   #4209
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Nic lekarz nie mówił, położna mówi, że taka moja uroda, a ja dalej mam niedowagę a jem normalnie

Mała zdrowa jak ryba, dodatkowo na prenatalnych wagowo była o tydzień do przodu

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

U mnie pierwszym kryterium była waga i tak wertowałam po kolei strony, aż wybrałam kilka modeli. Później na żywo oglądałam i wtedy niektóre odpadały

Możesz kupić od razu zestaw z fotelikiem np Maxi Cosi, nie musisz brać tego "wózkowego" a adaptery albo kupujesz osobno albo masz już w zestawie
To fajnie, ze zdrowa No tak właśnie myślałam, że,od razu chcę zaznaczyc, Bo chcę Maxi Cisi
Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Tyle się napisałam i cos mi się dzieje z wizażem na laptopie... Wywala mnie cały czas... Teraz już w skrócie bez cytowania bo nie dam rady

Benita ciuszki. Miałam problem z rozmiarem przy ciuszkach od siostry. Np rozmiar 62 na jednych był większy niż 68 na drugich. I bez przymierzania po prostu na dziecku tego to chyba sie nie ogarnę. Tylko nie wiem jak to w szufladach ułożyć ale chyba na oko po prostu muszę...

Sylwuśka nie dziwię ci się że nie chce ci się nigdzie jechać, jednak kawałek drogi byś miała, a z takim małym dzieckiem to tak nie bardzo... Mam nadzieję że się dogadasz jakoś z TŻ i zrozumie twój punkt widzenia. Byle tylko wlasnie cała rodzinka ci sie nie zjechała na głowę, bo tak tez nie za fajnie. Dlatego właśnie gratuluję rodziców Rudasce, na prawdę niewiele jest teraz osób, ktore na prawdę potrafią uszanować czyjąś prywatność...

Kalusia, trzymaj sie tam w tym szpitalu. NIe martw się za dużo, wszytsko bedzie ok

Rudaska dobrze z tym zwolnieniem, nie ma co się męczyć, nikt ci medalu za to nie da. Odpoczywaj sobie teraz

Ogólnie fajna ta twoja historia z zajściem w ciąże widocznie było to wam pisane i tyle a przypadek z polipem endometrialnym - jestes po prostu wyjątkiem, który potwierdza regułę z czymkolwiek endometrialnym ciężko jest zajść w ciąże, nie jest to jednak zupełnie niemożliwe...
Tu już nie chodzi tylko o jazdę, ale o to, żeby móc w spokoju przeżyć tą diametralna zmiane, nauczyć się obchodzenia z,dzieckiem, a nie martwić się, ze ktoś mi na ręce patrzy i niepotrzebnie się tym stresować. Przypuszczam, ze na początku sama będę bała się za każdym razem jak będę brała ja na ręce, a,nie mówiąc o tym, ze jak przyjadą, to każdy będzie chciał ponosić, a nie chce żeby tyle osób dziecko tarmosilo.

Cytat:
Z tymi opiniami wózków to jest dziwnie. Szczególnie jak ludzie zawiedzeni ze ciezki i w ogóle. Toć widza ze stelaż wazy tyle a gondola tyle to co sie spodziewali? Ze te 10kg będzie lżejsze czy jak?

Tak samo ze gondola za duza/mala. No przeciez są wymiary podane.

Jedyne komentarze jakie przyjmuje to o latwosci skladania i montażu

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
My od razu w sklepie powiedzieliśmy, że chcemy fotelik Maxi Cosi i adaptery. Do naszego adaptery kosztowały 80 zł.

A to nie wiedziałam, że dopiero od tego rozmiaru były. Myślałam, że ludzie się tak rzucili. Materiał jest bardzo delikatny w dotyku, wygląda że dobry jakościowo. Będzie widać pewnie po pierwszym praniu Ale nawet do chodzenia w domu warto za taką cenę

Piszę raczej z laptopa, czasem Tapatalka. Stolik przyszedł wczoraj

Wygląd, funkcjonalność Pomyśl co Twoim zdaniem będzie dobre dla Ciebie i dziecka
Ja chciałam żeby dziecko miało dużo miejsca na nóżki, dużą gondolę z głębokim daszkiem. Torba na zakupy z dobrym dostępem. Pompowane dość duże koła- bo do lepszej drogi mamy kawałek. To tak z grubsza

Ja opinię czytałam na stronach i forach Tam gdzie ktoś pisał o konkretnym wózku
No właśnie co innego jak będę mógł na żywo obejrzeć i wtedy zobaczyć to co mnie interesuje, podnieść, wypisać itp, gorzej jak zostanie mi zakup przez Internet, wtedy nie wiem jaką to jest mala/duża gondola i czy stelaż plus gondola to 15kg czy to dużo czy nie. Nie widziałam u siebie tych Tako, a,fajne mają te modele, może pojadę z Tz coś pooglądać dalej, ale też nie mam gwarancji, ze gdzieś indziej będą.

Ale,najpierw znajdowalas model,który Ci interesuje a potem,szukalas,opinii?

A do wózków kupuje się tez przescieradlo? Bo dziś jak oglądałam różne rzeczy na allegro to widziałam coś takiego.

Cytat:
Syylwuska, one wszystkie są ciężkie, musisz liczyć się z tym, że w opcji 2w1 czy 3w1 gondola waży około 4-5 kg a stelaż 9-10 kg (jeżeli oczywiście zakładasz, że chcesz wózki z pompowanymi kołami a nie piankowymi - bo te są lżejsze). Ja mówię, że są całkiem lekkie, bo jak weźmiesz oddzielnie gondolę - nawet z dzieckiem i oddzielnie stelaż to można to podnieść, tzn. przynajmniej ja dawałam radę...Co do fotelików, to my chcemy zamiast zwykłego fotelika, tego, co jest w zestawie, kupić właśnie Maxi Cosi. Można zamienić po prostu i tyle, zwłaszcza, że czasem są jakieś tam promocje i od razu masz w pakiecie 3w1 właśnie fotelik dobrej firmy, jak Maxi Cosi, Cybex, itp. od razu z adapterami (na alle... są takie zestawy).
A co do wyboru wózków, to pewnie każda z nas ma swój typ i to, na co najbardziej patrzy. Ja mam doświadczenie tylko takie, że miałam już jeden wielki i ciężki wózek i wiem, że takiego nie chcę Zwracam uwagę na łatwość składania stelaża, system wypinania i wpinania gondoli i stelaża do spacerówki, materiał z jakiego wózek jest zrobiony, spód gondoli (plastikowa na zimę podobno lepsza), wygląd też - akurat ja choruję na kubełkowy kształt gondoli, ale już kubełkowe spacerówki u mnie odpadają, bo moje znajome mające takie wózki strasznie na to narzekały. To trochę takie szukanie w ciemno, przeglądasz masę różnych modeli i określasz, co absolutnie ci nie pasuje, a co może być i tak wybór się zawęża
bede,męczyć Tz zebysmy jeździli tam,,gdzie będę,mogła,zobaczyć wózki, które,mi się,podobajĄ

A a jeśli chodzi o wagę jeszcze, to jak,na razie a,przejrzałam z,7 modeli wózków, to każdego stelaż ważny 9 kg a gondola 5 kg?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:17   #4210
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska tak. Najpierw w sklepie oglądałam a później czytałam opinie.

Wiadomo ze w sklepie to ladna nawierzchnia i wózek pusty wiec inaczej jest z ciężarem ale wypinanie i wpinanie, dostęp do torby można sobie zobaczyć. Co mi sie jeszcze podoba ze w gondoli można praktycznie na maxa zadaszkowac gondole wiec na zimę jak znalazł.

Są przescieradla do gondoli. Moja siostra uzywala

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A no i z ta waga stelaża to tez zalezy czy jest za co go zlapac po złożeniu, bo wiadomo ze jak raczka jest to zupełnie inaczej sie go podnosi.

Dla mnie kg nie zrobi różnicy.

W sklepie to takie leciutkie sie wydawalo, a gondola to juz w ogóle

Stary 2015-08-12, 20:19   #4211
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Co do wózków, zamawianie przez internet jest ok, ale jak już się wózek obejrzało, takie mam zdanie. Bo inaczej, to trochę loteria. Moja psiapsiółka niestety się w tamtym roku załatwiła i do tej pory narzeka. Zamówiła wózek jakiejś nieznanej firmy przez neta, opinii o nim żadnych, a jedynym jej kryterium był wygląd wszyscy wkoło mówili, że może jednak popatrzy najpierw, co jest w sklepach, przymierzy się i dopiero zdecyduje, ale ona się uparła. I jak przyszedł ten wózek to się dziewczyna centralnie rozpłakała, takie był paskudny na żywo, a nie mogła go wymienić na inny model, bo ten sprzedawca miał tylko te wózki, mogła wymienić kolor, ale to nic by nie dało. No i jeździ tym szkaradztwem, wszystko skrzypi, wózek jest wielgaśny, ciężki i jak dla mnie ma 2/10 (bo kolor jednak ładny wybrała ).

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Zjedz za mnie, bo mi się chce, a nie mam w chałupie, męża nie ma, a z dzieciakiem mi się nie chce do sklepu ciągnąć

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Fionka, fajne są te wózki, ale nigdzie nie mogę na nie trafić w sklepie...
Ha no właśnie dziewczyny, czyli wszystko się rozchodzi o to, żeby jednak obejrzeć ten wózek samemu. Tylko ja nie zamierzam kupować wózka na żywo a słabszej albo nieznanej firmy, a który mogłam obejrzeć. W takim wypadku wole już poczytać w Internecie i niestety tam zamówić, ryzyko fizyk, wiem na co się pisze, ale jak nie,ma,u mnie takich to,co,zrobię?
No jedynym wyjściem jest wyjazd gdzieś dalej i tak zrobię na,pewno, ale też nie mam gwarancji czy znajdę załóżmy wózki z firmy Tako, Xlander czy Riko. Więc dla kogoś kto nie,ma,możliwości obejrzenia na żywo, myślę że sklepy internetowe są w pewnym sensie wybawieniem. Mam,nadzieję, że,jednak,uda mi się coś,obejrzeć

Np podoba mi się też ten Quinny, ten drogi i ktoś pisał, że on mały jest, chyba o gondole chodziło a jak patrzę teraz wymiary to podobne są do tych Tako, więc nie wiem czy tylko zgrabnie,wygląda czy coś,na,aukcjach jest nie teges, to samo dotyczy wagi, tak,jak wcześniej już napisałam, ja wszędzie widzę podobną i bądź tu mądry

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:22   #4212
zaneta_b
Rozeznanie

z tymi 3 dniami w szpitalu to tak jest na pewno. jak miałam mieć operację to lekarz kazał mi przyjśc na konkretny dzień do szpitala. powiedziałam że moge miec okres, twierdził że na pewno nie dostanę. i pierwsza noc, a tu masz! i to tak obfity jak nigdy no to mnie puścili do domu ale wypis dostalam po jakimś czasie a tam wpisane że bylam trzy dni, jak ja nawet dwóch nie byłam pelnych

Dolinka a nie można u ciebie zwrócić sukienki?

Rudaska śliczne ciuszki, musze chyba złozyc zamówienie w smyku, bo mi wszystko wykupicie

Mujer to ja do twojego pytania o szpital dołożę jeszcze jedno od siebie: jak się to robi, że np rodzę w szpitalu w innym mieście a żeby położna przychodziła po porodzie do mnie do domu? kiedy i gdzie się zglasza coś takiego? i takie wizyty to chyba bezplatne są, nie?

Evcia gratuluje wizyty
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:26   #4213
Fionka_31
Zakorzenienie

Tako City move jest bardzo zgrabny moim zdaniem. To byl mój pierwszy typ, ale tak sobie pomyślałam ze jednak za nisko gondola jest jak dla mnie.

Właśnie a tako jakie maja nosidelka w zestawie?

Stary 2015-08-12, 20:31   #4214
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, a rozważa któraś Jedo Fyn? Bo wcześniej chyba o nim pisałyście a ostatnio jakoś nie
Stary 2015-08-12, 20:33   #4215
ogolnie
Zakorzenienie

ale mi wieczorem stopy puchną...jak parówki

zrobiłam zamówienie na rzeczy do pielęgnacji na all u sprzedawcy swiatdzieckawroc, jak przyjdzie paczka to ocenię jakość produktów i jak coś to podam sprzedawce jako polecanego

a zamówiłam tak: 15 pieluch tetrowych 60x80 gramatura 110gxm2, szczotka+grzebyk,łańcusze k do smoczka, termometr bezrtęciowy do wody, 3 pieluchy flanelowe, aspirator/gruszka do noska, patyczki do uszu bella z ogranicznikiem dla niemowląt i wodne gryzaczki na później
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:34   #4216
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska wyrzuty sumienia zostaw za sobą. Dobrze zrobiłaś.
Głupotą byłoby męczyć się w pracy, bo Ci niezręcznie itd...
Dobrze zrobiłaś, tym bardziej, że kiepsko się czułaś...

Cytat:
Wiecie co mi się nie podoba w tych wózkach 2w1 ze praktycznie w każdym w spacerowce przodem nie ma dostępu do torby.

Mi caly czas chodzi po glowie ten merc baby. Te amortyzatory jednym palcem nacisnęłam na rączkę i wózek sie podniósł. Jak sie ochlodzi to pójdę jeszcze raz ogladac
Chodzi Ci jak spacerówka jest wpięta przodem do nas?
Bo wtedy tego nie da się uniknąć. A jak przodem do świata to zależy od modelu... W tym który wybraliśmy jest dobry dostęp do torby

A te wózki Merc fajnie wyglądają i jak widziałaś na żywo i Ci się tak spodobał to może to właśnie ten? Ja ich na żywo nie spotkałam

Cytat:
A nie mogła zwrócić?

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No właśnie co innego jak będę mógł na żywo obejrzeć i wtedy zobaczyć to co mnie interesuje, podnieść, wypisać itp, gorzej jak zostanie mi zakup przez Internet, wtedy nie wiem jaką to jest mala/duża gondola i czy stelaż plus gondola to 15kg czy to dużo czy nie. Nie widziałam u siebie tych Tako, a,fajne mają te modele, może pojadę z Tz coś pooglądać dalej, ale też nie mam gwarancji, ze gdzieś indziej będą.

Ale,najpierw znajdowalas model,który Ci interesuje a potem,szukalas,opinii?
Sylwia poszukaj sobie sklepów w mieście do którego chcesz się wybrać na oglądanie. Często mają strony internetowe i jest na nich napisane jakich firm wózki mają. Jeśli nie to możesz zadzwonić czy mają takie i takie wózki Chociaż i tak warto pojechać gdzieś dalej bo wybór jest na pewno większy
My na Tako trafiliśmy tylko w jednym sklepie

Ja szukałam na forach nazwy wózków które często się pojawiają, bądź w grafice w google oglądałam i jak któryś mi się podobał to wtedy szukałam opinii

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Np podoba mi się też ten Quinny, ten drogi i ktoś pisał, że on mały jest, chyba o gondole chodziło a jak patrzę teraz wymiary to podobne są do tych Tako, więc nie wiem czy tylko zgrabnie,wygląda czy coś,na,aukcjach jest nie teges, to samo dotyczy wagi, tak,jak wcześniej już napisałam, ja wszędzie widzę podobną i bądź tu mądry
Quinny widziałam u dwóch osób. U jednej gondolę u drugiej spacerówkę. Spacerówka jest kubełkowa, więc dla mnie już z tego względu odpadała. A gondola moim zdaniem jakaś taka wąska się wydawała no i daszek krótki... Nie jestem pewna czy to dobry wózek na zimę. No i cena...
Stary 2015-08-12, 20:37   #4217
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a rozważa któraś Jedo Fyn? Bo wcześniej chyba o nim pisałyście a ostatnio jakoś nie

Te tez mi sie podobają haha ten 4ds czy jakos tak ale nie widzialam na żywo

Stary 2015-08-12, 20:38   #4218
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tako City move jest bardzo zgrabny moim zdaniem. To byl mój pierwszy typ, ale tak sobie pomyślałam ze jednak za nisko gondola jest jak dla mnie.

Wydaje mi się, że facet mówił w sklepie, że można kupić z fotelikiem Tako Ale ja go nie słuchałam o tym, bo od razu mu powiedziałam, że ja chcę Maxi Cosi, więc nie dyskutował
Ogólnie to wymienił masę firm, które pasują do Tako i to podobno dobrych, ale ja się nie znam aż tak

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

zrobiłam zamówienie na rzeczy do pielęgnacji na all u sprzedawcy swiatdzieckawroc, jak przyjdzie paczka to ocenię jakość produktów i jak coś to podam sprzedawce jako polecanego

a zamówiłam tak: 15 pieluch tetrowych 60x80 gramatura 110gxm2, szczotka+grzebyk,łańcusze k do smoczka, termometr bezrtęciowy do wody, 3 pieluchy flanelowe, aspirator/gruszka do noska, patyczki do uszu bella z ogranicznikiem dla niemowląt i wodne gryzaczki na później
Czekamy na opinię
Stary 2015-08-12, 20:40   #4219
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Fionka, ja też oglądałam Tako City Move, a ten który nam się podoba jest wersją z tej właśnie serii, bo to jest Tako City Move Sportime . I jeszcze Tako Moonlight mi się podoba, tylko taki trochę kosmiczny jest

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam je w necie, ale na żywo nigdzie nie widziałam...ale opinie ma chyba dobre, teraz na topie jest ten wózek

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 20:44   #4220
Fionka_31
Zakorzenienie

Przodem do mamy. Acha czyli w każdym wózku tak jest.

A wiecie kiedy juz dzidzie można sądząc przodem do świata?

Merc fajne ale nie wiem co z nosidełkiem bo jest jakies z atestami ale nie wiem jakie to

Stary 2015-08-12, 20:44   #4221
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Fionka, ja też oglądałam Tako City Move, a ten który nam się podoba jest wersją z tej właśnie serii, bo to jest Tako City Move Sportime . I jeszcze Tako Moonlight mi się podoba, tylko taki trochę kosmiczny jest

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ja oglądałam je w necie, ale na żywo nigdzie nie widziałam...ale opinie ma chyba dobre, teraz na topie jest ten wózek
Te same modele mi się podobały Tylko Tako City Move Marine No i ten Moonlight i Extreme
Stary 2015-08-12, 20:44   #4222
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ani_qa nie wiem czemu nie zwróciła, nawet nie pytałam. Wiem, że o ten wózek miała spore przejścia z mężem, a że on jest z typu - chciałaś, to masz, to mogę tylko podejrzewać, że nie chciał już szukać innego wózka. Powiem tak, wizualnie ten wózek nie prezentuje się najgorzej, ale ma dużo wad, które pewnie by zauważyła, gdyby go obejrzała na żywo. Dziecko jeździ i chyba mu pasuje, tyle, że ona co się spotkamy, to narzeka, bo już dwa razy był w naprawie, coś tam się zacina, coś się nie rozkłada...takie pierdoły, ale jak samej z dzieckiem trzeba się wybrać na spacer, to już się z tego może zrobić spory problem.

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 20:45   #4223
acapella
Zadomowienie

Ja o tych wózkach nie wiem nic Jedyne co wiem, że chcę to 4 w miarę duże pompowane kółka I podobają mi się ten babydesign husky i jakieś różne modele Mutsy, a żadna z was o tych wózkach kompletnie nic nie wspomina więc hmm... Powiedzmy, że mam jeszcze czas :P
Ogolnie, ja też miałam problemy hormonalne, hiperprolaktynemię przez długi długi czas, mówili mi, że ciąża po paru latach leczenia dopiero możliwa, cykle bezowulacyjne itp. Także też cud
Dzisiaj zrobiłam z siostrą maraton po lumpeksach, ale się obkupiłam!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:46   #4224
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ani_qa nie wiem czemu nie zwróciła, nawet nie pytałam. Wiem, że o ten wózek miała spore przejścia z mężem, a że on jest z typu - chciałaś, to masz, to mogę tylko podejrzewać, że nie chciał już szukać innego wózka. Powiem tak, wizualnie ten wózek nie prezentuje się najgorzej, ale ma dużo wad, które pewnie by zauważyła, gdyby go obejrzała na żywo. Dziecko jeździ i chyba mu pasuje, tyle, że ona co się spotkamy, to narzeka, bo już dwa razy był w naprawie, coś tam się zacina, coś się nie rozkłada...takie pierdoły, ale jak samej z dzieckiem trzeba się wybrać na spacer, to już się z tego może zrobić spory problem.
Ech, masakra tak się męczyć z wózkiem... Ja bym oddała mimo wszystko. Albo kupiła drugi i ten sprzedała... Nie umiałabym się tak męczyć
Stary 2015-08-12, 20:49   #4225
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Merc fajne ale nie wiem co z nosidełkiem bo jest jakies z atestami ale nie wiem jakie to
Ja przodem do świata sadzałam małego, jak już sam dobrze siedział i się trzymał, bo wcześniej wolałam go mieć jednak na oku nie pamiętam dokładnie, ale miał pewnie około 10 miesięcy? (bo już sam stał wtedy to pamiętam na pewno)

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Te same modele mi się podobały Tylko Tako City Move Marine No i ten Moonlight i Extreme
To masz dobry gust heheehe a tak serio, to one naprawdę wydają się dobrym wyborem i wizualnie i technicznie. Byłoby to moje cudo, gdyby jeszcze wagę zmienili :P: ale i tak czuję, że albo będzie Tako, albo Expander

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ja o tych wózkach nie wiem nic Jedyne co wiem, że chcę to 4 w miarę duże pompowane kółka I podobają mi się ten babydesign husky i jakieś różne modele Mutsy, a żadna z was o tych wózkach kompletnie nic nie wspomina więc hmm... Powiedzmy, że mam jeszcze czas :P
Ogolnie, ja też miałam problemy hormonalne, hiperprolaktynemię przez długi długi czas, mówili mi, że ciąża po paru latach leczenia dopiero możliwa, cykle bezowulacyjne itp. Także też cud
poka poka dla siebie kupiłaś czy dla dziecka?

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 20:49   #4226
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Ja na początku brałam pod uwagę ten husky Ale już nie pamiętam dlaczego go odrzuciłam. Dodam, że w sklepie nie widziałam
Dla dzidziusia coś kupiłaś? Pokazuj

Cytat:

Moim zdaniem tak, bo mimo wszystko nóżki zasłaniają torbę
Nie wiem ile się tak wozi dziecko przodem do siebie, ale myślę, że każda z nas będzie wiedziała kiedy już można dziecko odwrócić
Stary 2015-08-12, 20:50   #4227
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Rudaska miałam tak samo z wózkami, byłam nastawiona na bebetto, a chyba zostanie ten xlander. Tako chyba jednak za ciężki i do tego ten xlander wydaję mi się zwinniejszy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
no ja jak sobie pojeździłam różnymi wózkami to od razu czuć było różnicę. I składanie też było dla mnie ważne

Cytat:
No to trochę wtopa... Dla mnie zakup wózka to był duży koszt, nie chciałam wywalić kasy w błoto, dlatego czytałam internety i oglądałam, robiłam sobie foty i nawet listy dla porównania różnych modeli. I własnie dzięki takiej liście wypadł xlander xcite, bo się okazało że ma plusików najmniej, chociaż wizualnie rządził

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

Rudaska śliczne ciuszki, musze chyba złozyc zamówienie w smyku, bo mi wszystko wykupicie
najbardziej cieszę się z tej pandy, po przeceniona z 90 na 45 zł a jest naprawdę gruba. Były rozmiary od 62 w górę.
A co do położnej: składasz deklarację tam gdzie ta położna pracuje. Położną możesz zmienić dwa razy do roku. Dlatego ja składam jedną deklarację przed porodem do położnej ze szkoły rodzenia, żeby mieć darmową. A potem do tej do której chodzę cały czas, żeby przychodziła do domu.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

czekam na relację
Tż zachwycił się zakupami, pochwalił, że ładne ciuszki kupiłam kochany
Stary 2015-08-12, 20:50   #4228
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To masz dobry gust heheehe a tak serio, to one naprawdę wydają się dobrym wyborem i wizualnie i technicznie. Byłoby to moje cudo, gdyby jeszcze wagę zmienili :P: ale i tak czuję, że albo będzie Tako, albo Expander

Mi właśnie waga nie przeszkadzała dlatego wybór był łatwy
Stary 2015-08-12, 20:51   #4229
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, masakra tak się męczyć z wózkiem... Ja bym oddała mimo wszystko. Albo kupiła drugi i ten sprzedała... Nie umiałabym się tak męczyć
Ja też nie...liczę, że kolejną, już bardziej "dorosłą" spacerówkę jednak wybierze po wcześniejszym zobaczeniu jej na żywo...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 20:52   #4230
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie...liczę, że kolejną, już bardziej "dorosłą" spacerówkę jednak wybierze po wcześniejszym zobaczeniu jej na żywo...
Na pewno Chyba ma wystarczającą nauczkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości