|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Oby
bo jak nie, to będę przez kolejny rok słuchać historii z cyklu "Co tym razem urwało mi się z wózka..."
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Cienwiatru, Aniqa dla synka tylko
wszystko za grosze, nawet nie wiedziałam, że takie tanie rzeczy są w secondhandach! Dla siebie to nie umiem tam szukać...Co do wózka to mi też waga nie robi, więc chociaż tyle, specjalnie szukaliśmy mieszkania z windą, a zresztą w razie czego jest na pierwszym piętrze. Współczuję Ci Cienwiatru tego trzeciego ![]() uwaga dodaję dużo fot i przepraszam za jakość mojego marnego aparatu w telefonie... Najtańsza rzecz 1,40, najdroższa dychę, bo z metką |
|
|
|
#4233 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta położną masz wybraną na pewno, bo z tym to tak jak z lekarzem rodzinnym. I po porodzie podaje się chyba dane przychodni, gdzie szpital ma przesłać informację o noworodku + jak już wyjdziesz to dzwonisz do tej swojej położnej i informujesz, że jesteście w domu. Wizyty są bezpłatne
Mi się w sklepie wizualnie żaden wózek nie spodobał... Kompletnie żaden... Tym bardziej, że tylko kilka można było kupić samą gondolę a ceny z kosmosu i same gondole jakieś malutkie... Będę na pewno kupować fotelik najpierw, maxi cosi cabrio fix, jakoś pod koniec października i później wózek na allegro, któryś z tych mniej znanych firm, żeby był w razie w czas, żeby oddać. I tyle. Ryzyk fizyk, niestety. Ale nie chcę 2w1 chociaż na początku myślałam tylko o 3w1 nawet i żadnym innym... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie daj znać, jak dostaniesz paczkę ![]() Cytat:
![]() A co to,znaczy kubelkowa? Ze dziecko pupę tak jakby ma w dole? To jest zle? Czy niewygodne i o to chodzi? Gondola Quinny wewnątrz ma 77 dług i 37 szer, dla,porównania Xlander xpulse ma 75cel, więc nie wiem czy ona tak zgrabnie wygląda, czy dane są jakieś fałszywe i właśnie nie,wiem jak na to,patrzeć. Ale masz rację, to chyba wózek nie,na zimę, spodobał,mi się,,zanim jeszcze odkryłam ten wątek, głównie na wygląd patrzyłam, a czytaj opis na,aukcjach też wydaje, się ze wszystko,ma takie super, no i ta cena, to już w ogóle musi być wypas. Raczej dla mnie za drogi. Za tysiąc zł mniej też coś,fajnego,znajdę, a to też,nie będzie tanio ![]() Zastanawia mnie też, dlaczego np model Tako City move sportime, moonlight czy jumper nie są dostępne na allegro, w,sklepach typowo dziecięcych internetowych tak, a,na,allegro jakieś używane, tak salon ten Twój model, czyżby to jAkieś starsze,modele,byly? Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny to jeszcze jedno mi się przypomniało. Był już taki temat ale w którejś wcześniejszej części jak jeszcze nie zapisywałam wszystkiego co polecacie a teraz już nie znajdę
![]() Co do kąpania dziecka? Bo któraś pisała, że teraz po kąpieli już się raczej dziecka nie oliwkuje. No ale to trzeba chyba kąpać w czymś odpowiednim? Pytałam się jednej znajomej co ma małe dziecko ale ona akurat tylko mydełko bambino no i oliwka. Czyli tak po dawnemu. A może tak lepiej??? |
|
|
|
#4236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella piękne rzeczy, u mnie na ciuchach to same takie złachane rzeczy w większości. Ciężko coś kupić
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska, spacerówka kubełkowa wygląda mniej więcej tak jak tu:
http://www.sklep-tosia.eu/mima-kobi_p2241 i one są podobno (ale ja sama nie wiem, to opinie moich koleżanek) fajne dla maluszków, tzn. 6-10 miesięcy, ale później dzieciom jest w nich ciasno, i podobno jak się dziecko mocno kręci, to są mało stabilne? A co do tego, że tych modeli Tako, o których piszemy, nie ma na alle... to sama o to pytałam, bo akurat w tej hurtowni, gdzie byliśmy, były same Tako i pan z ważną miną mi powiedział, że firma Tako "dba o reputację" (cokolwiek to znaczy) i preferuje tylko wybranych, sprawdzonych sprzedawców, tzn. zazwyczaj hurtownie, czy duże sklepy internetowe z możliwością obejrzenia wózka na żywo...
|
#4239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52395049]Żaneta położną masz wybraną na pewno, bo z tym to tak jak z lekarzem rodzinnym. I po porodzie podaje się chyba dane przychodni, gdzie szpital ma przesłać informację o noworodku + jak już wyjdziesz to dzwonisz do tej swojej położnej i informujesz, że jesteście w domu. Wizyty są bezpłatne [/QUOTE] Ale że jak mam wybraną? Jak moge mieć skoro nigdy u żadnej nie byłam? To jakoś z automatu przypisuja w przychodni gdzie jestem zadeklarowana??? W sumie to lekarza rodzinnego tez musze zmienić, nawet nie wiem kto nim jest bo u mnie w przychodni kobitki dawały do podpisu czystą kartę, a co one tam potem wpisały to nie wiem. One twierdzily że liczy sie przypisanie do przychodni a do lekarza moge chodzic który akurat będzie. Człowiek był młody i glupi to podpisal. A w ostatnich latach to i tak nie byłam tam w ogóle bo korzystalam z pracy na luxmed prywatnie... Ratunku! Nie wiem z której strony to ogarnąć |
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska, u nas ciuchy damskie też, a co do tych to się bardzo pozytywnie zaskoczyłam. Poza tym byłyśmy z siostrą mega zaskoczone ilością pięknych ubranek dla dziewczynek
|
|
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak się wypina gondole, zeby załóżmy wznieść ją z dzieckiem po schodach to tam jest jakąś raczka? Za co się ją bierze? Czy pod pache? To musi być niewygodne i niebezpieczne. A i jeszcze coś,mi się,przypomniało, skoro fotelik,można wpisać do stelaża, to Wy zamierzacie brać dziecko w tym na spacery czy tylko szybko jakieś rzeczy załatwić jak jedziecie samochodem? Bo np zima nie będzie w tym foteliku zimno? Wiadomo ubranie, spiworek, ale w wózku jeszcze ta pokrywa i daszek jest, więc cieplej. Czy fotelik to tylko do szybkich spraw, ale bo jak,jest już cieplej? Boisz... normalnie śmieje się z,siebie jakie ja głupie pytania zadaje ![]() Acapella super ubranka i ile w,kieszeni zostało ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także mi się wydaje że kwestia wyboru matki jak będzie robić
|
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no wlasnie, Bo na allegro raczej ich nie ma a jak napisałam w Google to znalazło mi sklepy internetowe w których są, to,wszystko jasne i powiem Ci,ze może w tym coś być, bo rzeczywiście wózków Tako nowych raczej nie ma.Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Mon miał bardzo delikatna skórę i szybko się wysuszala i luszczyla i zadowolona byłam z serii emolium z masłem shea i płyn do kąpieli i balsam i krem... A jak był starszy przeszliśmy na mydełko i serie mediderm tańsza i lepsza nawet od Emolium
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie tylko 11 godzin a tu 285 postów do przeczytania... ;-) Cóż zaczynam nadrabianie
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gondolę wypinasz (zazwyczaj) dwoma przyciskami po bokach i podnosisz ze stelaża, potem w dobrych wózkach (a większość ma tę opcję) na szczycie daszku gondoli jest rączka do noszenia, więc bierzesz za nią i już![]() A co do wożenia dziecka w foteliku, to ja zrobiłam to tylko kilka razy, jak szłam na szybko do sklepu i wiedziałam, że zakupy będą ciężkie, więc poręczniej było mi z fotelikiem niż z mega ciężką gondolą. Niektórzy tak robią, ale zimą (jak za przeproszeniem ostro piździ momentami) to ja bym chyba się trochę bała, bo gondola jednak lepiej osłoni i jest grubsza, niż fotelik (to też zależy, jaki )
|
|
#4249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może te Quinny optycznie tak wyglądają na mniejsze i węższe... nie zagłębiałam się w wymiary Tyle co u kogoś widziałam ![]() No ja uważam, że my za nasz i tak dużo zapłaciliśmy, ale mam nadzieję, że było warto. Ale tysiąca więcej bym nie dała Cytat:
|
|
#4250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliście prawdziwe wejście
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa tak to mówił, że szukałam u niego medalu na piersi za specjalne zasługi dla firmy królewskiej Tako
heheh
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie fotelik jest poreczniejszy i lzejszy, ale tak właśnie myślałam, że,zima,nie jest to dobry pomysł, bo,jako wydaje mi się, ze dziecko będzie a bardzo odsloniete, z kolei jak piz.dzi to raczej w góle nie będziemy wychodziły z domu czy z gondola czy z fotelikiem, no chyba że trzeba, albo do samochodu na szybkie,zakupy, wtedy tylko fotelik, raz raz i nie,powinno zmarznac. Natomiast na spacery juz raczej gondola. Cytat:
Jasne, też doszłam do tego wniosku?,za ten tysiąc to dużo dodatkowych rzeczy kupimy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny utwierdzacie mnie w przekonaniu, że nasze dziecko będzie jeździło nie w byle jakim wózku
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia ja też wierzę tylko opinii sroki nt. kosmetyków dziecięcych i nie tylko
Sylwuska no sporo zostało w kieszeni, bo jak body za 2-6 pln itp. Spodenki, bluza 4 pln... Co do tych dziewczęcych nie mogłam przeżyć, że siostra nie chce kupić, a ja nie miałam dla kogo, no ale ona to w 8 tygodniu to tylko jej przeczucie na córeczkę :P Aż żal nie brać, tyle tego i tak tanio... No i zdecydowanie większy wybór ![]() A ta Tako to dziwna firma stwierdzam
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poradni ginekologicznej czy przychodni ogólnej?
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

Chyba ma wystarczającą nauczkę 
bo jak nie, to będę przez kolejny rok słuchać historii z cyklu "Co tym razem urwało mi się z wózka..."

wszystko za grosze, nawet nie wiedziałam, że takie tanie rzeczy są w secondhandach! Dla siebie to nie umiem tam szukać...

heheehe
a tak serio, to one naprawdę wydają się dobrym wyborem i wizualnie i technicznie. Byłoby to moje cudo, gdyby jeszcze wagę zmienili
: ale i tak czuję, że albo będzie Tako, albo Expander