|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
|
|
#3962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam kosz na śmieci, który można powiesić na takich haczykach. Pojemnik jeden, który też można powiesić i drugi, który się wkłada w ten pierwszy (taka jakby miseczka). Cytat:
Właśnie dzisiaj, przed chwilą zasłabłam na mieście Najpierw żołądek jakby mnie boleć zaczął, a później zasłabłam. Usiadłam na schodach, oblewałam się wodą, piłam, robiłam okłady i jakoś dotrzymałam, zanim przyjechał transport. Dobrze, że nie byłam sama i miał kto okiem na Hanię rzucić Ścięło mnie w sekundzie.
|
||
|
|
|
#3963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś wyczaiłam fajne książeczki dla malucha
z Biedronki 😀 całe 3 zł 😉uploadfromtaptalk1439399608519.jpg Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3965 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy Cytat:
![]() Cytat:
jak będę już na tym etapie, to chętnie się poradzę, co warto ze sobą zabrać, póki co to nawet nie miałabym co pakować, więc nie pytam ja też już doceniam, że poród będzie na jesieni dziękujemy Cytat:
![]() Cytat:
a dla siebie to naprawdę nic nic ale od września ruszam pełną parą Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Nie nadrobiłam jeszcze co pisałyście, ale na szybko chciałam Wam napisać co u mnie. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i zapytałam go o moją wydzielinę z piersi czy to normalne, że leci i to w takich ilościach. Ostatnio było tego coraz więcej nawet w nocy, aż kapało ze mnie dosłownie. I powiem Wam, że się zdziwiłam, bo myślałam, że to normalne, a on się wystraszył i powiedział "O Boże dobrze, że Pani o tym mówi". Okazało się, że świadczy to o za niskim poziomie progesteronu i automatycznie muszę go brać w tabletkach. Przypisał mi 3 opakowania duphastonu, mam brać 2x dziennie. Wiecie jak się przestraszyłam? Przecież to na pewno na dłuższą metę mogło być niebezpieczne dla dziecka. A ja tą wydzielinę mam od 18tygodnia, tylko zawsze zapominałam o nią zapytać Na początku było jej niewiele, ale teraz to jakaś masakra. Łyknęłam już dwie tabletki i powiem Wam, że jak ręką odjął. Dlatego proszę, jeśli któraś z Was też tak ma, skonsultujcie to z lekarzem. Jesteśmy już tak blisko porodu i nie może się nic złego wydarzyć. Poradźcie się Waszych lekarzy
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, już lepiej. Przyjechałam do domu i leżę. Bolał mnie też żołądek, może to się przyczyniło do złego samopoczucia. Jestem po antybiotykoterapii, a ciągle zapominam brać probiotyk
|
|
|
|
|
#3969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w drugiej nauczona, że można urodzić wcześniej już miałam torbę w 30 tc gotową i urodziłam 3 tygodnie przed TP.. Teraz też nie ryzykuję, tym bardziej, że wisi nade mną ryzyko związane z tą nieszczęsną blizną a maluszek znów 2 tygodnie wyprzedza wymiarami... No mam jednak nadzieję, że dostoi sobie spokojnie do 36 tc
|
||||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, no właśnie, ja już od dłuższego czasu biorę duphaston w ilości 3 tabletki dziennie, więc raczej progesteron u mnie powinien być ok. Na wszelki wypadek zapytam o to lekarki na kolejnej wizycie. |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie nic dziwnego ani szokującego w tym, że wybeirzesz się sama, obecność koleżanki powinna trochę dodać otuchy. Ale są tematy, które mogą się przydać Twojemu TŻ-twoi - zorientuj się, jaki jest program Twojej szkoły rodzenia. Tam, gdzie się wybieram są zajęcia z pielęgnacji noworodków, są też informacje o załatwieniu spraw urzędowych. Nawet z porodu mogą być przydatne wskazówki, jak partner może pomóc rodzącej (np. masaż pleców) - przyda Wam się to wtedy, kiedy zaczną się skurcze, a będzie za wcześnie na szpital. Cytat:
Wypoczywaj, należy Ci się
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3975 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam szczerze, że ja się cieszyłam, że ze mnie tak leci. Myślałam, że to oznacza, że będę miała dużo pokarmu jak urodzę. Ale wczoraj coś mnie tknęło i postanowiłam, że się zapytam. I dobrze, że to zrobiłam, przecież zbyt niski poziom progesteronu może wywołać skurcze
aż się boję myśleć, co mogłoby się zdarzyć
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
gaabbi trzymaj się i odpoczywaj, dobrze że nic się nie stało
beautifuldream dzięki że piszesz o tym! U mnie co prawda wręcz przeciwnie, minimalny osad co parę dni ale dobrze wiedzieć. Ja po tej niby "szkole rodzenia" - bardziej to funkcjonuje jak te spotkania z położną tylko że takie grupowe. Byłyśmy jednsk we trójkę, jeszcze jedna dziewczyna doszła, dzisiaj wszystkie bez mężów. Położna dość zachęcała żeby na część zajęć przychodzić z partnerem, rozmawiałam z tz i będziemy chodzić razem. Dzisiaj omawiałysmy wrocławskie porodówki, mam jeszcze większy młyn w głowie niż miałam. A pozatym męczy mnie taka zgaga że zaraz oszaleje!
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciliśmy z zajęć. Dziś były zajęcia z chustowania
No coś wspaniałego!
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fasterka Ciekawa forma zajęć, mam nadzieję, że TŻ-twoi się spodoba
|
|
#3979 |
|
Moderator
|
AAA właśnie się dowiedziałam że znajoma z innej grupy z terminem na listopad urodziła - 3mc wcześniej... Dzidziuś ma 800gr
Nic więcej nie wiem ale mam nadzieję że będzie ok...
|
|
#3980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym to oddychać nie mogę
|
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest u Was ze spaniem? Spicie tylko na lewym boku? Ja się staram ale i tak budzę się na plecach albo na prawym... :/
|
#3982 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#3983 |
|
Konto usunięte
|
O jej nawet nie wyobrażam sobie co Ona teraz musi przeżywać😮 mam nadzieję ze będzie wszystko w porządku.
|
|
|
|
#3984 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Strasznie na mnie podziałała ta wiadomość bo jeszcze niedawno wstawiałyśmy razem zdjęcia brzuszków swoich i sposobów na mdłości ((
|
|
|
#3985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Nie dziwię się ze jest załamana. Mi się aż coś zrobiło jak to napisałaś. Ale teraz takie maluszki ratują i miejmy nadzieję ze tak będzie. Napisz jak coś będziesz wiedziała. |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to w dzień staram się leżeć na lewym boku---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Ja mam jakieś bóle kurczaki, ale nie skurcze tylko jakby wiezadla po bokach, jeszcze klucia w Bozenie, na dodatek malutka kopie mnie gdzies tam w podwozie, jak wstalam z kanapy to na wpół zgieta, masakra heh chyba określenie ze 3 trymestr najcięższy jest dla mnie jak najbardziej trafny, w pierwszej ciąży ostatni miesiąc był przekichany pod względem różnych boli, a rozchodzenie się moich wąskich bioder uuu wspominam najbardziej
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na plecach nie umiem spać, aczkolwiek kiedyś jeszcze jako nastolatke mama mnie przyłapała jak na plecach spałam z,rękami złożonymi, jak w trumnie
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed ciążą spałam głównie na brzuchu,teraz często na plecach albo na boku... Niestety częściej na prawym -po pierwsze tego nie kontroluje jak śpię,po drugie mam trochę asymetryczne biodra i lewy bok mnie strasznie boli jak na nim dłużej poleże. Chyba powinnam lekarzowi powiedzieć o tych biodrach,to może mieć jakiś wpływ na poród?
tylkokasia aż mnie zmroziło. To u Ciebie w Irlandii czy w Polsce? Wiadomo że nie jest to dobra sytuacja ale teraz są juz spore szanse że wszystko będzie ok... Mi się po tych zajęciach z położną całą noc porody itp śniły i pomyślałam że musimy sobie z tz taki nasz plan porodu napisać, nie dla personelu w szpitalu tylko właśnie dla nas... Bo dopiero dziś nad ranem przyszło mi do głowy że musimy znajomemu dać klucze do mieszkania żeby z psem wyszedł,dał mu jeść czy pić bo poród może trwać chwile a może i kilkanaście godzin.Wczoraj się nasłuchałam o tych porodówkach i na każdej są plusy i minusy -tam gdzie sale porodowe są jednoosobowe i duża swoboda ruchu,pozycji do porodu -nie ma co liczyć na zzo i często szpital jest przeludniony -słabe sale na połozniczym, często po porodzie leży się gdzie indziej i często bez dziecka. Często długo trzeba czekać na ip,odsyłają do innych szpitali... W drugim gdzie są super sale i najlepsze zaplecze w razie gdyby coś było nie tak z dzieckiem,zzo jest zawsze dostępne ale rodząca cały czas leży podłączona do ktg....W kolejnym gdzie i o zzo łatwo i o dużą swobodę ruchów i naturalne radzenie sobie z bólem są bardzo kiepskie warunki, stary brudny moloch... Ostatni szpital został trochę pominięty, za to dużo było o szpitalu poza Wrocławiem gdzie pracuje ta położna i miałam wrażenie że mówiła o samych plusach, jakby chciała nas przekonać że warto tam jechać...
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-08-13 o 08:00 |
|
|
|
#3989 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy sporo spotkać bo aż 11 i na pewno wypadnie tak, że mąż bedzie w pracy do 18 więc wtedy wyjatkowo bede sama chodzic Ale to pewnie wypadnie tylko z 2-3 razy ![]() Cytat:
Jak tylko będziesz coś Kasiu wiedziała to pisz bo jestem strasznie ciekawa co z maleństwem U mnie niestety też jest zagrożenie wcześniejszym porodem i lekarz cały czas mi mówi, że gdyby teraz synek sie urodzil to by wszyscy zebami zgrzytali dlatego ciekawa jestem i trzymam kciuki za maluszka ! Cytat:
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam się z przychodni, wypilam właśnie glukoze, jakoś dałam radę - większy problem miała pielęgniarka żeby ja rozpuścić i zrobiła mi ten roztwór w aż 2 kubeczkach
i mam mieć badanie tylko dwupunktowe, sama nie wiem dlaczego....Tylkokasia, trzymam kciuki za maleństwo i koleżankę mam nadzieję, że są w dobrych rękach czytałam wczoraj trochę o przedwczesnych porodach i podobno po 25 tygodniu szanse są już całkiem duże! Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Najpierw żołądek jakby mnie boleć zaczął, a później zasłabłam. Usiadłam na schodach, oblewałam się wodą, piłam, robiłam okłady i jakoś dotrzymałam, zanim przyjechał transport. Dobrze, że nie byłam sama i miał kto okiem na Hanię rzucić 

to może jutro się razem zmotywujemy i ruszymy
!
doceniam to rodzenie jesienią jednak

ale od września ruszam pełną parą 

i mam mieć badanie tylko dwupunktowe, sama nie wiem dlaczego....
mam nadzieję, że są w dobrych rękach
czytałam wczoraj trochę o przedwczesnych porodach i podobno po 25 tygodniu szanse są już całkiem duże!