Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 23:43   #4291
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

acapella super ciuszki

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Co do kąpania dziecka? Bo któraś pisała, że teraz po kąpieli już się raczej dziecka nie oliwkuje. No ale to trzeba chyba kąpać w czymś odpowiednim? Pytałam się jednej znajomej co ma małe dziecko ale ona akurat tylko mydełko bambino no i oliwka. Czyli tak po dawnemu. A może tak lepiej???
no u nas na SR położna odradzała oliwkowanie bo niby to zatyka pory chyba, ja w każdym razie z tych leniwych więc jak usłyszałam że nie trzeba oliwkować to było mi na rękę a do kąpieli używałam płynu z babydream, jak gdzieś się sucha skóra robiła o kupiłam specjalny balsam dla dzieci i już

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
W poradni ginekologicznej czy przychodni ogólnej?
u mnie w normalnej ogólnej przychodni wybiera się tez położną środowiskową, a poradni ginekologicznej tam nie ma
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 23:44   #4292
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Kalusia i Gryzelda Gratuluję wam wizyt ;*

Dziś jestem mega obolala i krew byla i chyba xa bardzo was nie nadrobie. Przepraszam ;*

Czytałam do 140 strony

Co do materaca po waszych rozmowach o robakach to.. nie kupuje gryki kokos mimo że już mialam heh )

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Sylwuska ale żeby zasnąć?!;/

Teraz to nie wiem czy on sie ze mną zgadzal jak mowil yhy czy juz spał
Zdarza się zdarza:/
nie musisz,nadrabiac jak nie dasz rady, odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Sylwuska ale w mojej gondoli spód jest z plastiku i jeszcze taki puchaty wkład, do tego śpiworek, powinno starczyć na zimę

Jak masz dużą przychodnię, to powinna być też poradnia ginekologiczna i wtedy wybierasz lekarza, pielęgniarkę i położną. A jak nie ma poradni no to lekarz i pielęgniarka a położnej szukasz
A Twój to jest taki model??
https://www.bociek.eu/5681-x-lander-...spacerowy.html

Bo ja po wyglądzie nie widzę, zeby on miał plastik od dołu tak jak te Tako np.

http://bambi-plock.pl/product.php?id_product=1121

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 00:03   #4293
rudaska
Zakorzenienie

Dokładnie taki. Plastik na spodzie jest obszyty materiałem, a boki ma materiałowe. Potem masz kolejny spód plastikowy regulowany i taką cieplejszą wyściółkę na tym
Stary 2015-08-13, 00:04   #4294
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
benita84 kupiliśmy kiddy cruiserfix pro. Trochę kosztował, ale wydaje mi się, że warto, zwłaszcza, że i drugi maluch z niego będzie w przyszłości korzystał. Wzięliśmy ten 18-36 kg
dzięki my właśnie teraz też z tego przedziału wagowego będziemy szukać

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Rozwód rozpoczęty w 2011 r zakończył sie 1.5 roku później, potem jeszcze kilka dziwnych spraw zalozyla, ostatnia zakonczona teraz przed wakacjami. Czekamy co znowu wymyśli.CCórkę widział ponad rok temu przez kilka sekund na klatce w jej urodziny.
szkoda dziecka

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Z jednego sie ciesze, ze chlopaki sa mega inteligentni Starszy sie podobno wyprowadza do nas 3 razy dziennie Zawsze jakies pocieszenie prawda ?
eh jeszcze bardziej przykre bo widać ze chłopakom brakuje ojca aj głupie te baby zamiast się cieszyć ze facet chce mieć kontakt z dziećmi to takie szopki robią :/
Stary 2015-08-13, 00:07   #4295
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie taki. Plastik na spodzie jest obszyty materiałem, a boki ma materiałowe. Potem masz kolejny spód plastikowy regulowany i taką cieplejszą wyściółkę na tym
Aha, dzięki w takim razie też,muszę go obejrzeć, bo widzę że on dosyć lekki jest, chyba najlzejszy z tych co ogladalam, Ty już go kupiłaś prawda? Co Ci się w nim podobało, ze właśnie ten wybralas?

Stary 2015-08-13, 00:08   #4296
acapella
Zadomowienie

Benita dzięki a znasz jakieś sensowne lumpeksy w Krakowie w centrum ścisłym najlepiej? ;>
(tak mi się przypomniało, że pytałaś o warsztaty chustonoszenia, dostałaś wtedy ode mnie pw?)
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 00:13   #4297
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
dzięki my właśnie teraz też z tego przedziału wagowego będziemy szukać

szkoda dziecka

eh jeszcze bardziej przykre bo widać ze chłopakom brakuje ojca aj głupie te baby zamiast się cieszyć ze facet chce mieć kontakt z dziećmi to takie szopki robią :/
Moze to wredne ale cieszę się dlatego że po 1szym jej tym dowalaja a druga sprawa ze nie namieszać im tak w głowach że nie chcą myśleć o ojcu.
Także jest to pocieszenie.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 00:14   #4298
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Aha, dzięki w takim razie też,muszę go obejrzeć, bo widzę że on dosyć lekki jest, chyba najlzejszy z tych co ogladalam, Ty już go kupiłaś prawda? Co Ci się w nim podobało, ze właśnie ten wybralas?

Xlander xcite jest jeszcze lżejszy. Dla mnie była ważna waga, spacerówka ktora będzie dobra i dla malucha i na zimę i dla większego dziecka, rozkładana na płasko. Zajmuje mało miejsca w bagażniku, spacerówka składa się z siedziskiem, tylne koła są pompowane i z amortyzacją (ale ta amortyzacja to raczej taki bajer bo jest dosyć twarda w porównaniu z wózkami na 4 pompowane koła). Poza tym materiał dobrze się czyści, nie płowieje na słońcu i wózek mi się wizualnie podoba. Bardzo lekko się go prowadzi.
Stary 2015-08-13, 00:17   #4299
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Xlander xcite jest jeszcze lżejszy. Dla mnie była ważna waga, spacerówka ktora będzie dobra i dla malucha i na zimę i dla większego dziecka, rozkładana na płasko. Zajmuje mało miejsca w bagażniku, spacerówka składa się z siedziskiem, tylne koła są pompowane i z amortyzacją (ale ta amortyzacja to raczej taki bajer bo jest dosyć twarda w porównaniu z wózkami na 4 pompowane koła). Poza tym materiał dobrze się czyści, nie płowieje na słońcu i wózek mi się wizualnie podoba. Bardzo lekko się go prowadzi.
O dzięki za cynk, w takim razie też wezmę go pod lupę a Ty też mieszkasz w bloku, ze waga ma dla Ciebie znaczenie? Czy po prostu chciałaś lekki?

A ten xpulse tez ma kubelkowa spacerowke? Bo w tym xcite niestety kubelkowa, a nie chce takiej ;/

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-13 o 00:21
Stary 2015-08-13, 00:36   #4300
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Benita dzięki a znasz jakieś sensowne lumpeksy w Krakowie w centrum ścisłym najlepiej? ;>
(tak mi się przypomniało, że pytałaś o warsztaty chustonoszenia, dostałaś wtedy ode mnie pw?)
nie mam żadnej pw
ja w Krakowie też w sumie jestem od niedawna wiec nic nie polecę, a jeszcze z moim synkiem to tylko ekspresowe zakupy wchodzą w grę

Cytat:
Moze to wredne ale cieszę się dlatego że po 1szym jej tym dowalaja a druga sprawa ze nie namieszać im tak w głowach że nie chcą myśleć o ojcu.
Także jest to pocieszenie.
no jasne, to jest pocieszenie! Mam nadzieję że uda Wam się jakoś dojść z nią do porozumienia żeby kontakt był w miarę normalny. Przeżywam takie rzeczy bo mam bliskie osoby które miały takie akcje w dzieciństwie i wiem że to zostawia ślad :/
Stary 2015-08-13, 00:40   #4301
acapella
Zadomowienie

To nie wiem jak to się stało, weszłam teraz w wysłane, żeby się upewnić iiiii... nie ma... A pisałam poszła w eter ta wiadomość widocznie, super.
W każdym razie ja pisałam tak o Koali i Picolino, bo te dwie szkoły brałam pod uwagę i tam w obu są warsztaty różne m.in. chustonoszenia, pierwszej pomocy, masażu Shantala itp.
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 06:21   #4302
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska fotelik się nie nadaje w ogóle na spacery, nie tylko zimą

Pada u mnie od samego rana

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 06:33   #4303
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

często położna środowiskowa jest w tej przychodni co lekarz rodzinny i jak wypełniamy deklarację to tam też wybieramy położną i po porodzie tylko dzwonimy i przypominamy o sobie chyba że do tej przychodni też zapiszemy dziecko to szpital sam wyśle tam dokumenty dziecka i położna pewnie sama się odezwie... ja pierwszym razem przepisałam się do położnej ze SR (żeby nie płacić za szkołę) i to ona przychodziła do nas do domu. Wizyty są bezpłatne.
A to jest obowiązkowe żeby ta położna przychodziła?

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-13 o 06:42
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 07:27   #4304
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobranoc
I ja się żegnam, bo jutro znowu będę marudzić ze wstawaniem śpijcie dobrze kochane
P.S. Coś czuję, że po dzisiejszym wieczorze w moich snach zagości pan z salonu Tako...
Będziesz miała profesjonalny sen

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Chyba się kurcze przejadę... Aż tak bardzo daleko znowu nie mam. Zobaczę najpierw czy u mnie w sklepach nie ma tych wózków :-D

Dzięki dziewczyny za cierpliwość!
Jesteście kochane, na prawdę
Gryzelda dziękuję, ja czasami potrzebuję żeby mi ktoś właśnie tak jak krowie na granicy wytłumaczył :-D dzisiaj mam właśnie taki dzień :-D
Zapraszam u nich można też rabat i gratisy wynegocjować

Cytat:
Ehh uwielbiam facetów gadam właśnie Tz że tak inaczej ta ciążę przeżywam o karmieniu itd a on... SPI !!!! Skandal ciekawe czy zasnął na początku na końcu czy w połowie mojej gadki:/
Typowe ja bardzo często do swojego gadam i się zastanawiam czy on mnie w ogóle słucha

Cytat:
Sylwuska ale w mojej gondoli spód jest z plastiku i jeszcze taki puchaty wkład, do tego śpiworek, powinno starczyć na zimę

Jak masz dużą przychodnię, to powinna być też poradnia ginekologiczna i wtedy wybierasz lekarza, pielęgniarkę i położną. A jak nie ma poradni no to lekarz i pielęgniarka a położnej szukasz
Hahah nawet nie zwróciłam uwagi, że w tym xpulse jest plastikowy spód

Cytat:
O dzięki za cynk, w takim razie też wezmę go pod lupę a Ty też mieszkasz w bloku, ze waga ma dla Ciebie znaczenie? Czy po prostu chciałaś lekki?

A ten xpulse tez ma kubelkowa spacerowke? Bo w tym xcite niestety kubelkowa, a nie chce takiej ;/

X pulse ma normalną spacerówkę, u mnie właśnie x cite odpadł ze względu na brak amortyzacji i właśnie tą kubełkową spacerówkę

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 07:28   #4305
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska xpulse ma normalną spacerówkę, kubełkowa też mi się nie podobała. Mieszkam w bloku i będę nosić wózek po schodach dlatego chciałam lekki.

A tak w ogóle to witam się wyspana. Nie mogłam wczoraj zasnąć, nawet mi upały dają się we znaki
Stary 2015-08-13, 07:37   #4306
kalusia87
Zakorzenienie

Ja spałam przy otwartym oknie .bo tu jest tak duszno, że inaczej się nie da a z kolei w nocy było zimno i nie wiem czy się nie przeziębiłam (mam łóżko przy oknie)
Stary 2015-08-13, 07:49   #4307
benita84
Zadomowienie

Witam u mnie dziś jakby chłodniej wiec może energia mi wróci bo ostatnio na wszystko brakowało sił

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
To nie wiem jak to się stało, weszłam teraz w wysłane, żeby się upewnić iiiii... nie ma... A pisałam poszła w eter ta wiadomość widocznie, super.
W każdym razie ja pisałam tak o Koali i Picolino, bo te dwie szkoły brałam pod uwagę i tam w obu są warsztaty różne m.in. chustonoszenia, pierwszej pomocy, masażu Shantala itp.
o dzięki musze zobaczyć co oni tam mają, do szkoły drugi raz się nie wybieram ale takie warsztaty chętnie bym zaliczyła

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A to jest obowiązkowe żeby ta położna przychodziła?
nie wiem... pewnie można jej nie przyjąć

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-08-13 o 08:03
Stary 2015-08-13, 07:58   #4308
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia u nas nie trzeba przed porodem położnej mieć,ona w sumie jedynie otuchy ma Ci dodać.
Ja dziś myślę podjechać jeszcze raz,jak jej trzeci raz nie zastane to odpuszczam.

U nas też dziś chłodno,ale nie mam planów :/
Maluch aktywny dziś,może po wczorajszych przytulankach z TŻ
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:13   #4309
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Kalusia u nas nie trzeba przed porodem położnej mieć,ona w sumie jedynie otuchy ma Ci dodać.
Ja dziś myślę podjechać jeszcze raz,jak jej trzeci raz nie zastane to odpuszczam.

U nas też dziś chłodno,ale nie mam planów :/
Maluch aktywny dziś,może po wczorajszych przytulankach z TŻ
Tzn mi chodziło o tą położną, która po porodzie przychodzi. No bo jakie jest właściwie jest zadanie? Ma nas jakoś skontrolować czy coś?
Stary 2015-08-13, 08:17   #4310
Konto usunięte

http://m.canpolbabies.com/pl/advices...e/mothers/2522 Kalusia tu jest chyba wszystko

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:21   #4311
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie lepiej bym tego nie ujęła

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Dziś jestem mega obolala i krew byla i chyba xa bardzo was nie nadrobie. Przepraszam ;*
Niczym się nie przejmuj tylko odpoczywaj

Cytat:
Tzn mi chodziło o tą położną, która po porodzie przychodzi. No bo jakie jest właściwie jest zadanie? Ma nas jakoś skontrolować czy coś?
Ja się przyłączam do pytania

Dzień dobry
Mam na dziś w planach chociaż łazienki sprzątnąć. Może zechce mi się przy okazji całą resztę. A później jedziemy po wózek

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Sylwoha kciuki za wizytę! Któraś jeszcze dziś wizytuje?
Stary 2015-08-13, 08:26   #4312
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki, jem sniadanie i lece

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:28   #4313
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Teoretycznie to powinna nam pomoc i udzielic rad jak cos nie wiemy. Sprawdzic jak pępek sie goi itp I skontrolowac czy dzieckl dobrze na wadze przybiera. No i u nas jak sie wszystko goi. Ja trafiłam na fajną położną to dużo mi podpowiedziała i jeszcze dostałam psychiczne wsparcie bo łapała mnke deprecha. Ale oczywiście przy okazji ona też sprawdza czy dziecko ma bezpieczne warunki do życia.
Stary 2015-08-13, 08:31   #4314
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie to powinna nam pomoc i udzielic rad jak cos nie wiemy. Sprawdzic jak pępek sie goi itp I skontrolowac czy dzieckl dobrze na wadze przybiera. No i u nas jak sie wszystko goi. Ja trafiłam na fajną położną to dużo mi podpowiedziała i jeszcze dostałam psychiczne wsparcie bo łapała mnke deprecha. Ale oczywiście przy okazji ona też sprawdza czy dziecko ma bezpieczne warunki do życia.
Coś czuję, że u mnie to raczej kwestia zaliczenia wizyty by była... muszę się dopytać o to... no i w sumie ja bym nie chciała, żeby przychodziła

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-13, 08:32   #4315
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dzieki, jem sniadanie i lece

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trzymam kciuki
Stary 2015-08-13, 08:34   #4316
Konto usunięte

Aniqa wyżej dałam link do informacji o wizytach położnej

Stary 2015-08-13, 08:34   #4317
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwuska xpulse ma normalną spacerówkę, kubełkowa też mi się nie podobała. Mieszkam w bloku i będę nosić wózek po schodach dlatego chciałam lekki.

A tak w ogóle to witam się wyspana. Nie mogłam wczoraj zasnąć, nawet mi upały dają się we znaki
Dzień dobry
zazdroszczę tym co wyspane
Na ledwo oczy otworzyłam...

Sylwoha kciuki za wizytę kochana! !

Stary 2015-08-13, 08:36   #4318
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Coś czuję, że u mnie to raczej kwestia zaliczenia wizyty by była... muszę się dopytać o to... no i w sumie ja bym nie chciała, żeby przychodziła

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dużo zależy na kogo się trafi. Ja ze swojej byłam zadowolona i wygodniej mi było jak ona przyjechała do domu niż jeździć z małym do przychodni. Ale u nas dużo się działo i jeszcze mały na początku nie przybierał na wadze.
Stary 2015-08-13, 08:41   #4319
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52397760]Aniqa wyżej dałam link do informacji o wizytach położnej [/QUOTE]Właśnie już zauważyłam Dzięki

Cytat:
Dzień dobry
zazdroszczę tym co wyspane
Na ledwo oczy otworzyłam...

Sylwoha kciuki za wizytę kochana! !
Ja też średnio spałam. Na dodatek głupoty mi się śniły jakieś

Cytat:
Dużo zależy na kogo się trafi. Ja ze swojej byłam zadowolona i wygodniej mi było jak ona przyjechała do domu niż jeździć z małym do przychodni. Ale u nas dużo się działo i jeszcze mały na początku nie przybierał na wadze.
Właśnie muszę zgłębić temat u siebie. Wtedy będę wiedziała czy mam przeżywać czy nie

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

W ogóle to wczoraj znowu trochę przycisnęłam Małą w brzuchu, bo założyłam sobie nogi na kanapę pod brzuch i zaczęła się niesamowicie wiercić jak zwykle
Mąż wsunął rękę między brzuch, a nogi i Mała mu takiego kopa załadowała, że aż się mnie zapytał czy mnie to boli
Stary 2015-08-13, 08:43   #4320
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie już zauważyłam Dzięki

Ja też średnio spałam. Na dodatek głupoty mi się śniły jakieś

Właśnie muszę zgłębić temat u siebie. Wtedy będę wiedziała czy mam przeżywać czy nie

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

W ogóle to wczoraj znowu trochę przycisnęłam Małą w brzuchu, bo założyłam sobie nogi na kanapę pod brzuch i zaczęła się niesamowicie wiercić jak zwykle
Mąż wsunął rękę między brzuch, a nogi i Mała mu takiego kopa załadowała, że aż się mnie zapytał czy mnie to boli
Jakąś dziwną noc.. aż głową boli.

Synek właśnie się obudził bo skacze
Ale zazdroszczę że Twojemu tz udaje się ruchy złapać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości