Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 08:15   #811
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Ją wazylam 4200 a pierworodka 3080 a TŻ 3100 więc chyba poszła w tz

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-13, 08:16   #812
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bry

chwila odpoczynku od upałów, jest pochmurnie i może coś popada. A noc była super w całym domu się przewiało

Sandrusia- a może zamiast roweru przyjemniejsze sposoby przyspieszania porodu

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:16   #813
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A w dupie mam już to czekanie, ile można? Ja tam wiem co mnie czeka. Mam już dość tego bagazu i tego czekania.

Za bardzo się nakręciłaś, że będziesz wcześniej rodzić. Przecież do terminu jest jeszcze czas. Jak po terminie nic się nie rusza to można mówić o czekaniu.

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Kurczę to naprawde wielkie wyzwanie was czeka. Ja z jednym panikuje a co mówić 2. Ale to też podwójna radość, dobrze że mąż cie wspiera cały czas

Na początku ciężko, ale potem jak my będziemy musiały się bawić ze swoimi to ona będzie miała spokój bo dzieci zajmą się sobą.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no to zaczynamy 38 tydzień

z samego rana zawitał pan odchodzący czop ( z domieszką krwi)

aleeee objawów innych brak :P

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

dzisiaj ktg i pewnie jak zwykle będzie bez skurczy..

i to moja ostatnia wizyta (bo tylko samo ktg i rozmowa z ginem, bez badania ) do TP .

dzisiaj postanowiłam nie ściągać tż z pracy i pojadę sobie z małą na ktg rowerem a może coś się ruszy

Gratuluję. W takim razie ja zaczynam 37

Cytat:
ale w czym problem ?

męczy mnie już wszystko..

niby chce, ale się boję :P

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

jakoś dziwnie twardy brzuch mi się robi

U mnie też brzuch jakby lekko twardy, chyba bardziej napięty.
Stary 2015-08-13, 08:20   #814
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bry

chwila odpoczynku od upałów, jest pochmurnie i może coś popada. A noc była super w całym domu się przewiało

tzn wiesz..

wole jechać rowerem niż pieszo..
tż ma ostatnio dużo pracy w pracy i a jak sama daje jeszcze rade to pojadę.. bo jak chodzę to mam odrazu brzuch twardy i się ruszyć nie mogę :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

a co masz na myśli mówiąc " przyjemniejsze " :sly: :sly:

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:26   #815
grita
Rozeznanie

dirtyblack, super że się odzywasz i u Ciebie wszystko ok!

oczarowana, dziwny ten Twój lekarz, tak sypie tymi tekstami o cc, w sumie niewiele wyjaśniając dlaczego, przecież Młoda z tych ostatnich pomiarów nie wychodzi jakaś ogromna, ot po prostu trochę większa. Poza tym zawsze możesz spróbować rodzić sn nawet większe dziecko (nie mówię o jakimś gigancie 4,5 kg, chociaż i takie kobiety dają radę), ale jak Gaja dobije do 3800-3900, nawet 4 kg to może się na spokojnie udać urodzić bez cc

namisek1990, fajnie że jednak ten drugi zapis wyszedł poprawnie i mogłaś wrócić do domku a jak tam zajęcia w szkole rodzenia?

ridja, fajne w sumie te porady położnej, zawsze można skonfrontować to co sie myśli z tym co ona doradza, ale i tak większość rzeczy wyjdzie "w praniu"; na co będzie dobrze reagowała skóra dziecka, co będzie mu służyło i co dla was będzie wygodne. Ja tam sudokremu w kilku kryzysowych sytuacjach używałam (np. odparzenia przy biegunce) i działał super. A z babciami absolutna racja

Co do odciągacza glutów to ja miałam przy Młodej fridę, teraz też chyba będę używać. Jakoś nie zauważyłam, żebyśmy z mężem chorowali przez to odciąganie, może z raz się zdarzyło, że chorowaliśmy we 3, a tak to tylko zazwyczaj Młoda.

Coś jeszcze miałam pisać, ale to już później, teraz się zbieramy z Młodą do labu, muszę zrobić badania na wizytę na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Bry

U nas też noc i poranek super przyjemne, wypoczęłam jak nigdy, mimo że spałam tylko niecałe 5 godzin, ale bez pobudki

Miłego dnia
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:30   #816
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość

Nie chce Cię martwić, ale chyba metoda usta nos z tego co czytałam
Blaaaah

Cytat:
A ja wczoraj miałam wizytę. Niestety dołączam do krotkoszyjkich i musze zacząć się oszczędzać 2 cm. Malutki rośnie, ale gigantem nie będzie. Przekroczył 2 kg. 34tydz. 4d . Jak tak patrzę na was to malutki. Ale nie ma tego złego, może będzie się łatwiej rodził lekarz powiedział, że jeśli chodzi o geny to głównie matki grają rolę, a ja byłam lekka 3150 g. Ale jakoś lekki stres mam.
Kochana, mój gigancik 3700 w 35 tygodniu ważył 2200... Także wyrokować teraz wielkość dziecka to ryzykowna sprawa
Stary 2015-08-13, 08:34   #817
party_girl7
Zakorzenienie

Kupiłam sobie wczoraj nowe gumowe klapki, jakie wygodne, stopa mi się mieści bo takie szerokie! przynajmniej będę miała do szpitala

A no i ja witam się w 35tyg jeszcze tylko 3 i będzie ok.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2015-08-13 o 08:35
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:39   #818
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam ochotę na coś więcejz mężem ale nie dało rady. Mała tak szalała, że się nie dało nawet przytulić.
Potem w nocy tak samo, nie było mowy o ppołożeniu się na bok irzytuleniu się.
Jeszcze się nie urodziła a już uniemożliwia rodzicom przytulanki a potem będą płacze i inne atrakcje, ja się boję, że seksu nie będzie przez rok

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

ridja, fajne w sumie te porady położnej, zawsze można skonfrontować to co sie myśli z tym co ona doradza, ale i tak większość rzeczy wyjdzie "w praniu"; na co będzie dobrze reagowała skóra dziecka, co będzie mu służyło i co dla was będzie wygodne. Ja tam sudokremu w kilku kryzysowych sytuacjach używałam (np. odparzenia przy biegunce) i działał super. A z babciami absolutna racja
No dokładnie, staram się nie traktować tego jak wyrocznię. A co do babć... moja mama będzie u nas jakiś czas bo umówiłyśmy się, że przyleci zobaczyć wnuczkę i mi pomóc (zwłaszcza, że mój mąż ma problem z wzięciem urlopu z dnia na dzień, więc jakiś czas po porodzie mogę być sama), ale myślę, że taka pomoc jest jednak przydatna, moja mama raczej nie jest z tych, co to stanęli w przeszłości i nie dopuszczają żadnych zmian, poza tym ona ma też młodsze koleżanki, które mają małe dzieci więc jakoś tak jest w miarę na bieżąco, jest otwarta i na pewno nie będzie się ślepo upierać przy czymś. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyjemy wszyscy

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-08-13 o 08:40
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:47   #819
czarownica_tea
Zakorzenienie

Sandrusia- poprzytulać się do TŻ chociażby albo stymulacja brodawek. Ja bym chyba już się nie wtoczyła na rower a na TŻ jeszcze dam radę

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:51   #820
misiskuku
Zadomowienie

GBS pozytywny.
Naczytałam się i teraz ryczę
Stary 2015-08-13, 08:52   #821
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Blaaaah

Kochana, mój gigancik 3700 w 35 tygodniu ważył 2200... Także wyrokować teraz wielkość dziecka to ryzykowna sprawa
Dzięki Twój to rekordowo dużo narobiłcieszyłabym się jakby mój tez przyspieszył. Ojciec mnie pocieszal, że jest susza i nic nie rośnie; )
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:54   #822
201701300931
Konto usunięte

Witam się czwartkowo. Pół nocy nie spałam, bo tak mnie plecy bolą U nas miał być deszcz w nocy i do mojej dzielnicy nic nie doszło. Tradycyjnie skwar od rana. Pocieszam się tym, że w prognozach od niedzieli / poniedziałku poniżej 30 stopni...

Wczoraj wygrzebałam kapcie mojej mamy, które u nas zostawiła i od razu lepiej mi się chodzi, bo są rozmiar większe niż moje
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:55   #823
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
GBS pozytywny.
Nie płacz i nie stresuj się bo to niepotrzebne. Dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie standardowo.

Cytat:
Dzięki Twój to rekordowo dużo narobiłcieszyłabym się jakby mój tez przyspieszył. Ojciec mnie pocieszal, że jest susza i nic nie rośnie; )
W ostatnich tygodniach może naprawdę bardzo urosnąć także odpoczywaj, jedz i wrzuć na luz.

Cycki mnie swędzą, okropnosc!

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-13 o 08:58
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:58   #824
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Sandrusia- poprzytulać się do TŻ chociażby albo stymulacja brodawek. Ja bym chyba już się nie wtoczyła na rower a na TŻ jeszcze dam radę
tż ciężko zmusić ostatnio :/

a jak już mi czop zaczął odchodzić to poczekam trochę

ja daje radę rowerem ale pieszo już nie :/
wystarczy kawałek i już brzuch twardy i ruszyć się nie mogę

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 08:59   #825
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nie nie gabeczkowej ta gabeczkowa mnie nie przekonuje.

Wrzucam zdjecie

No to ja miałam fride ale nie na widziałam jej używać i teraz kupiłam gruszkę.. co będzie to będzie.

Pisze trzymam ręce z tel na brzuchu i telefon podskakuje od kopniakow. Co za szaleniec
Dzięki myślałam o takiej plastikowej
Ta pewnie spokojnie się na da na początek bo ma bardziej leżąca pozycję
Stary 2015-08-13, 09:07   #826
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Witam się czwartkowo. Pół nocy nie spałam, bo tak mnie plecy bolą U nas miał być deszcz w nocy i do mojej dzielnicy nic nie doszło. Tradycyjnie skwar od rana. Pocieszam się tym, że w prognozach od niedzieli / poniedziałku poniżej 30 stopni...

Wczoraj wygrzebałam kapcie mojej mamy, które u nas zostawiła i od razu lepiej mi się chodzi, bo są rozmiar większe niż moje
Lacze sie w bolu ja to jestem jakies statystyczne nieszczescie.. wszystko co zdarza sie u kilku % kobiet w ciazy akurat mnie sie czepia.
Ledwo doczlapalam wczoraj do auta z tego jeziora, tak mi cos uciska na nerw ze ciagne noge, poslad i plecy naparzaja noga dretwieje pol nocy nie spalam jezuu ja ciagle narzekam juz mam siebie dosc :-(

Z pozytywow na dolnymsląsku pada cala noc i jest 22st wiec tyle dobrego
Ide was ponadrabiac w koncu!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-13, 09:09   #827
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Tez mialam kontrole i musieli doniesc liste obecnosci i dokumenty swiadczace o tym ze faktycznie pracuje czyli z moim podpisem faktury itp. Poza tym czy to nie.przegiecie? Swiadkowie? Zabilas kogos? To masz latac po ludziach i ich teraz nagabywac zeby po zusach.latali? No jakas zenada. Niech sobie sami swiadkow szukaja.
Tym bardziej , że ja mam sprzedaż internetową więc klienci są rozsiani po całej Polsce a nie u mnie na miejscu, nie mówiąc o ochronie danych osobowych. Niestety liczyłam się z kontrolą ale to i tak ogromny stres cały brzuch mnie boli. Na 11.20 idę na ktg i po moją dokumentację medyczną bo trzeba im to donieść, choćby sami nie mogli wysłać pisma bezpośrednio do lekarza.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-13, 09:12   #828
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Jak słodko, urodzimy tzn podzielicie się na pół? A o jakiej wkładce mówisz? Gąbeeczkowej?

raczej nie, im bardziej trzęsie tym szybciej zasypia

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Nie, no wyobraźcie sobie, jakieś kutasisko ugryzło mnie w brzuch! I to centralnie na rozstępie. Co za głupie komary
Bianeczka dzisiaj zobacyłam zdjęcia bo na tel mi nie pokazuje. Juz masz spory brzuszek Pewnie strasznie sie czujesz z tym ugryzieniem. Jak można byc tak wyrachowanym. Beszczelny.
Cytat:
Jeśli piszecie o tych wkładach z gąbki to nie radzę. To jest siedlisko bakterii. Wystarczy jedna kąpiel. W tych gąbka rozmnaża się wszystko. Nam pediatra i położna kazały to wywalić. O wiele lepiej podłożyć pieluszkę, można nawet złożyć pod główkę i później uprać.
Ja też nasłuchałam sie i naczytałam o gąbeczkach i wkładkach do wanienek. Dla mnie to siedlisko bakteri. Nie bede tego używać. Ani gąbek do kąpieli. Mam takie male szmateczki do mycia. Wymyje dziecko wykrece i do prania. Bakterie zabite
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale się wystraszyłam... musze stosować globulki dopochwowe gynalgin. I po aplikacji wycierając się zauważyłam odrobinę krwi... aż mi się ciemno przed oczami zrobiło bo już sobie wyobraziłam szpital i bóg wie co. Ale nie wiem z czego to było. Posiedziałam chwilę na tym kibelki, wysikałam się jeszcze, znów widziałam na papierze trochę, ale już takiej różowej, rozcieńczonej. Poszłam się podmyć, wzięłam lusterko i normalnie pozaglądałam tam do środka ile mogłam, potem już sucho. I teraz nie wiem, czy podrażniłam sobie coś wsadzając tą globulkę (paznokciem albo samą globulką, one są dość kanciaste i niezbyt gładkie), czy co... nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, teraz jest sucho.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Jeju i teraz nie wiem co robić, chciałam iść spać a siedzę i zaglądam sobie w majtki
Ja wczoraj też cały czas zaglądałam w majtasy, jak zauważyłam krew. Ale nic sie nie pojawiło wiecej. Narazie nie podnosze se ciśnienia. Może masz podrażnione po tych globulkach. Poczytaj ulotke moze tam cos pisze.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzisiaj wyjątkowo grzeczne, jutro idę na ktg więc zobaczę jak się sprawy mają. Aktualnie zaczęła mi się kontrola z ZUSu więc cały dzień boli mnie brzuch ze stresu chociaż niby nie mam czym się denerwować.

Oka daj znać co na ktg. I sie nie denerwuj az tak.
Cytat:

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

i to moja ostatnia wizyta (bo tylko samo ktg i rozmowa z ginem, bez badania ) do TP .

dzisiaj postanowiłam nie ściągać tż z pracy i pojadę sobie z małą na ktg rowerem a może coś się ruszy
A daleko masz do gina??? Ciekawe czy bedziesz pierwsza Daj znac po wizycie.
Cytat:
A ja wczoraj miałam wizytę. Niestety dołączam do krotkoszyjkich i musze zacząć się oszczędzać 2 cm. Malutki rośnie, ale gigantem nie będzie. Przekroczył 2 kg. 34tydz. 4d . Jak tak patrzę na was to malutki. Ale nie ma tego złego, może będzie się łatwiej rodził lekarz powiedział, że jeśli chodzi o geny to głównie matki grają rolę, a ja byłam lekka 3150 g. Ale jakoś lekki stres mam.
Mi położna po zmacaniu brzucha powiedziała ze mam drobniutką dziewczynkę że maksymalnie jak sie urodzi to bedzie miała 3100. Ja jestem drobna i mój mąż też. Wiec i moja kruszynka bedzie malutka. Mam nadzieje ze dobrze prognozuje.
Cytat:
tzn wiesz..

wole jechać rowerem niż pieszo..
tż ma ostatnio dużo pracy w pracy i a jak sama daje jeszcze rade to pojadę.. bo jak chodzę to mam odrazu brzuch twardy i się ruszyć nie mogę :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

a co masz na myśli mówiąc " przyjemniejsze " :sly: :sly:
Jak rower nie pomoże to dzisiaj co bedzie
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj nowe gumowe klapki, jakie wygodne, stopa mi się mieści bo takie szerokie! przynajmniej będę miała do szpitala

A no i ja witam się w 35tyg jeszcze tylko 3 i będzie ok.
Wygoda ponad wszystko
Cytat:
Jeszcze się nie urodziła a już uniemożliwia rodzicom przytulanki a potem będą płacze i inne atrakcje, ja się boję, że seksu nie będzie przez rok

No dokładnie, staram się nie traktować tego jak wyrocznię. A co do babć... moja mama będzie u nas jakiś czas bo umówiłyśmy się, że przyleci zobaczyć wnuczkę i mi pomóc (zwłaszcza, że mój mąż ma problem z wzięciem urlopu z dnia na dzień, więc jakiś czas po porodzie mogę być sama), ale myślę, że taka pomoc jest jednak przydatna, moja mama raczej nie jest z tych, co to stanęli w przeszłości i nie dopuszczają żadnych zmian, poza tym ona ma też młodsze koleżanki, które mają małe dzieci więc jakoś tak jest w miarę na bieżąco, jest otwarta i na pewno nie będzie się ślepo upierać przy czymś. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyjemy wszyscy
Dla chcącego nic trudnego. Przecież ciecie musi kiedyś zasnąć. No to wtedy rach ciach ciach.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
GBS pozytywny.
nie płakusiaj. Bedzie dobrze.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 09:18   #829
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość

Z pozytywow na dolnymsląsku pada cala noc i jest 22st wiec tyle dobrego
Moja dzielnica Wrocławia nie leży w takim razie na dolnym śląsku, bo deszczu u nas ani kropli. Zapomniałam już jak deszcz wygląda...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 09:20   #830
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie płacz i nie stresuj się bo to niepotrzebne. Dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie standardowo.
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

nie płakusiaj. Bedzie dobrze.
ehh, oczywiście wkręcam sobie najgorsze sytuacje
Stary 2015-08-13, 09:30   #831
ridja devojka
Zakorzenienie

Jadę na basen się ochlodzić

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-13, 09:33   #832
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
a jednak i do Poznania dotarł deszcz i od razu przyjemniej się spało

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Mi się nie spieszy. A wręcz przeraża mnie to, że najdalej za 4 tygodnie będę mamą na pełnych obrotach.
mi się też jeszcze nie śpieszy, ale mojej malutkiej chyba trochę nudzi się w brzuszku, ale mam nadzieję, że grzecznie posiedzi do bezpiecznego terminu, czyli ma jeszcze 4 tygodnie. A jeszcze lepiej by było gdyby poczekała do właściwego terminu
i też mnie przeraża, że już za niedługo koniec tego co znam, nadciąga rewolucja, koniec spania do południa.
ale też cieszę się, że już niedługo wezmę w ramiona Moje maleństwo

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy gondola w wozku powinna sie troche ruszac gora dol? Czy powinna byc bardzo sztywna i nieruchoma?
mi się wydaje, że jeśli nie skrzypi i jakoś bardzo mocno się nie huśta to jest ok.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 09:37   #833
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dzięki myślałam o takiej plastikowej
Ta pewnie spokojnie się na da na początek bo ma bardziej leżąca pozycję
Wiesz co dla mojego męża napewno się przyda. Bo to on raczej będzie kapal, zamysł właśnie jest taki ze na początek. Sa takie jeszcze większe dla większych dzieci. Plastikowe widziałam ze niektórzy używają bez wanienki. Wkładają do.do wanny i tak kąpia. Pewnie chodzi o oszczędność miejsca w domu )
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 09:50   #834
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
No ta moja też mówiła o śluzówce a ja się wystraszyłam, bo swoje śluzówki zajechałam kroplami do nosa i teraz mam wiecznie wyschnięte, podrażnione, bolące itp. Mówiła, że niby najlepiej sól fizjologiczną i patyczek higieniczny i koniec. Zobaczymy w praktyce...
dlatego nie ściąga się glutów aspiratorem, nawet często też odradza się częstego używania tej soli fizjo (szczególnie tych psikających) do noska, poprostu jak jakiś glutek, to go delikatnie wyciągnąć patyczkiem, też w szpitalu zaraz po narodzinach już się nie wyciąga śluzu z noska
Ale jak dziecko ma katar i nos zapchany, to trzeba wyciągnąć te gluty. Malutkie dziecko nie potrafi wydmuchać nosa, ale też nie potrafi oddychać buzią.

Cytat:
Moje dziecko dzisiaj wyjątkowo grzeczne, jutro idę na ktg więc zobaczę jak się sprawy mają. Aktualnie zaczęła mi się kontrola z ZUSu więc cały dzień boli mnie brzuch ze stresu chociaż niby nie mam czym się denerwować.

o widzę i że zus lubi kontrolować kobiety w ciąży

Cytat:
Aktualnie tzn od dnia dzisiejszego😜 ah wysyłają listę pytań, chcą wszystkie dokumenty z prowadzenia firmy i dokumentację medyczną dot . ciąży. Zeznania swiadkow odnosnie sprzedazy itd.

o to widzę, że ciebie to kontrolują jeszcze dokładniej. Nie dość, że poobcinali mi kasę jak mogli.
Matki polki terrorystki z biednego państwa należne im pieniądze wyłudzają

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Nam na szkole rodzenia polozna mowila ze jedna z technik przyspieszenia porodu jest wypicie lampki wina...
Nie odwazylabym sie. A jezeli chodzi o piwa bezalkoholowe. Zdarza mi sie wypic lecha free lub karmi
nam położna na szkole rodzenia wspominała, że kiedyś zalecano jakiś koktajl na bazie szampana, ale nie polecała niczego alko.
Stary 2015-08-13, 09:58   #835
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Mam dokładnie to samo. Strach przed nieznanym
Ja dziś zamiast spać to nastawilam pralke i leżałam zaczelam myśleć o tym jak to będzie i coooo?!?!? Panika że jak ja zrobię to czy tamto, a jak nie będę umiała sobie poradzić. Będę pelnowtatowa mama nie tylko na kilka gidz z cudzym dzieckiem. Te makebstwo będzie uzależnione ode mnie a jak nie pidolam. I tak sobie przezywalam aż mąż się obudził i do pionu mnie ustawił. Ze wszystko będzie dobrze i takie nakrecanie się niepotrzebne bo na pewno dam sobie radę. Kobiety rodzą w czasie wojny, w szalasie itp i jakoś dają radę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
No wzięłam lustro, położyłam na ziemi i nad nim kucnęłam. Całkiem dobry widok
Dobra, nie panikuję idę spać. Nic mnie nie boli, ani w środku ani w brzuchu, dziecko się rusza normalnie, nic nie piecze, nie swędzi, nie krwawi. Może się zadrapałam jakoś albo nie wiem co.
Pewnie podraznienie śluzówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:

Rowerem?!?! ty to jesteś jakąś oaza spokoju. Ja bym sraczkowala już i zero wysiłku.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 09:59   #836
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mialam kontrole i musieli doniesc liste obecnosci i dokumenty swiadczace o tym ze faktycznie pracuje czyli z moim podpisem faktury itp. Poza tym czy to nie.przegiecie? Swiadkowie? Zabilas kogos? To masz latac po ludziach i ich teraz nagabywac zeby po zusach.latali? No jakas zenada. Niech sobie sami swiadkow szukaja.
no mi wynaleźli, że nie powinnam pracować, a w tym czasie w galerii sprzedały się moje 2 prace, o których zapomniałam bo dałam je rok temu po plenerach. Ale jakoś udało się to wyjaśnić.

Na szczęście teraz jak coś to faktury, umowy idą na tż-eta, albo na moją przyjaciółkę (ale cicho )
Stary 2015-08-13, 10:00   #837
misiskuku
Zadomowienie

Jest pochmurno i 22 stopnie - chyba odstawię jakiś taniec radości z tego tytułu przejdę się do sklepu osiedlowego, to nic, że mieszkam na odludziu i pewnie nikogo nie spotkam
a w nocy ktoś chciał pooglądać sobie te perseidy z motolotni, był taki hałas, że spać się nie dało
Stary 2015-08-13, 10:01   #838
Ana0611
Raczkowanie

Heya!

Mnie dziś w nocy taka zgaga wzięła i skurcze, że myślałam że zaraz zwariuję

Wczoraj trzymali mnie w klinice od 8 do ok.14 bo okazało się, że mojego lekarza nie ma i nie będzie a kolejny który sprawdzi czy ktg jest ok (czyt. da pieczątkę i machnie podpis) będzie ok. 13-14 i mnie nie wypuszczą bez jego zgody także 2 razy położne zrobiły mi godzinne ktg i oczywiście postraszyły szpitalem, bo przez 5 minut mały miał "WĄSKI ODCZYT"!!! No tak bo przez godzinę dziecko nie może przez 5 minut odpocząć i mieć tętno 120-130 tylko powinno fikać i mieć skoki typu 120-160 non stop!

Smutny Czopie wychodź już !!!!!!!!!

Cytat:
Mój maz właśnie go spróbował i mówi "Jak będziesz mogła się napić prawdziwego piwa to będziesz szczęśliwym człowiekiem"

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Jeżuuuu jak mi się marzy właśnie zimne piwko, albo zimne białe winko

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:15   #839
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to kolejna oszczedzajaca się, trzymaj ile się da. Dzidziol może wielkoludem nie będzie ale to nie znaczy że po urodzeniu nie podrosnie. Mój bratanek urodzony jako wczrsniak 2800 w przeciągu 3 mc dogonil dzici urodzone w twrminie a i teraz do małych nie należy
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:15   #840
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

moje ciśnienie dziś sięga dna, jadę na wizytę trzymajcie kciuki

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości