|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ja też miałam rozpuszczone w 2 kubeczkach
![]() No to teraz miłego siedzenia :P i nie zaśnij z nudów
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na pocieszenie napiszę Wam, że znajoma urodziła dwa lata temu córeczkę w 25 tygodniu ciąży. Mala ważyła 600g.
Problem jest taki, że do tej pory jest karmiona przez sondę, nie mówi, nie chodzi, ale zaczęła siedzieć, po prostu póki co wolniej się rozwija, ale jest uroczym roześmianym dzieckiem. |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla zajęcia mam ze sobą Księgę ciąży Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Ja też byłam na glukozie.. tylko pokonała mnie po 15 minutach
|
#3995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A masz możliwość zobaczyć te porodówki? Z własnego doświadczenia - leżałam na patologii ciąży w jednym szpitalu - nie było luksusów, ale dawałam radę. Potem popatrzyłam na recenzje oddziału położniczego i kobiety opisywały to o wiele gorzej niż było. Cytat:
![]() Mam do Was pytanie. Obudziłam się z rękąw nocniku odnośnie szkoły rodzenia. Tam, gdzie chcę iść bezpłatnie, wolne miejsca są na kurs od 30 września - 4 listopada. Końcówka przypadłaby na 37 tydzień. Zależy mi na tej szkole, ale to trochę późno. Są opcje weekendowe/wieczorowe (płatne) i takie byłyby nawet pod koniec sierpnia lub we wrześniu. Co robić?
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co się stało? Zwróciłaś?
Współczuję i co pewnie teraz badanie do powtórki? Cornflower girl ciężko coś doradzić. Jak tak teraz liczę to u mnie ostatnie zajęcia będą na dwa tygodnie przed planowanym porodem. Tylko, że ja do tego podchodzę tak, że jak się nie uda jej skończyć to trudno wydaje mi się, że bardziej niż odpłatnością sugerowałabym się tym, gdzie Ty wolisz chodzić. Ja chcę do szkoły rodzenia przy szpitalu, gdzie mam zamiar rodzić, więc dla mnie wybór był prosty, a że zabrałam się za to za późno to albo się uda ją skończyć albo nie
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-13 o 09:51 |
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak powtórzy się sytuacja to pasuje..
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się chyba zdecydowała na tę szkołę, skoro tak bardzo Ci zależy. To szkoła przy Żeromskim (tak mi się kojarzy ze o tym szpitalu pisałaś?)?A mogłabyś zdradzić na którym oddziale patologii lezalas? Współczuję mnie też na początku było bardzo źle i trzymałam się mocno żeby nie zwrócić...Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja śpię różnie. Na prawy, na lewym boku, na wznak, jak mi akurat wygodnie
![]() A jak miałaś napisane na skierowaniu? |
|
|
|
#4000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast płatna szkoła kusi mnie bardziej obszernym programem. I czułabym się bezpieczniej - przerobienie każdego tematu by mnie mocno uspokoiło, jestem straszną panikarą jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem. Cytat:
Zastanawiam się nad Ecopartusem (tylko ten termin na styk z porodem) - prowadzą położne z Rydygiera, a Koalą (weekendowa szkoła). Leżałam na patologii w Żeromskim. Cytat:
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja na glukoze pójdę w przyszłym tygodniu. Sprawdzałam prognozy pogody w necie i podobno we wtorek i środę ma być trochę chłodniej, to się wybiorę. Jeśli któraś ma blisko Auchan to od dziś są bodziaki , spodenki, leginsy, skarpetki niemowlęce w promocji
|
#4004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skierowanie na pewno masz tzn. jest może elektroniczne, albo co, bo glukozy bez skierowania robić nie wolno. |
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niepotrzebnie Cię ta teściowa nastraszyła. Ja na pierwsze badanie szlam z takim nastawieniem, że nie wiem czego się mogę spodziewać i myślałam tylko o tym, żeby nie zwrócić. Jak szlam na drugie wiedziałam już co i jak i byłam spokojniejsza. Postaraj się nie myśleć o tym, że możesz znowu zwrócić, chociaż wiem, że to trudne. Weź sobie jakąś książkę do poczytania albo coś co zajmie Ci czas na tyle, żebyś nie rozmyślała za dużo. Cornflower girl decyzja należy do Ciebie, ale gdybym ja była na Twoim miejscu wybrałabym ta szkolę przy szpitalu. Oswoisz się ze szpitalem, z położnymi. Natomiast to, że w tej prywatnej szkole jest szerszy zakres tematów mnie nie przekonuje, bo prawda jest taka, że ile tematów by nie przerobili to i tak wszystko wyjdzie "w praniu", a też jak wiadomo co położna to inna opinia itd. Nie wiem czy czytałaś ale ze swojej strony naprawdę polecam książkę "Język niemowląt". |
||
|
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes ja też już po!!!
Czemu Ci zmienili na dwupunktową? Ja miałam 3 pobrania...jestem przemile zaskoczona, przeszłam najlepiej ze wszystkich dotychczas glukoz, nawet razu mnie nie zemdliło no i mam to badziewie za sobą!!! ![]() Soul współczuję, też przy synku nie dałam rady ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Minus jest taki, że wyniki idą do przychodni już nie dają odpisów, a najbliższą wizytę w nfz mam dopiero w 31 tc... Ale jakoś to załatwię, przedzwonię, może mi podadzą, jak będą okej, to mogą zaczekać na wpisanie do karty ciąży ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka dzięki za info, może jutro się wybiorę
![]() Dziewczyny kupiliśmy lozeczko nie myślałam że tak od ręki uda nam się kupić i to prosto od producenta także jestem mega zadowolona
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
lexie42, nie ma za co
![]() Pochwal się łóżeczkiem ![]() My już wybraliśmy łóżeczko, pościel (ogólnie ten zestaw, o którym wczoraj pisałam), w przyszłym tygodniu pojedziemy, obejrzymy i jak będzie wszystko ok to kupimy ![]() Dziewczyny - jakie kupujecie łóżeczka - z szufladą czy bez? Bo ja cały czas się zastanawiam jakie wybrać...
|
#4009 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem wcale zgrabnie nie wyglądam mam 166 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 59kg, więc tak w miarę wyglądałam, teraz ważę 66kg a te kilogramy mi się rozłożyły wszędzie, na rękach, udach, pupie, na buzi też, taką okrągłą mam aż ociężale się czuję. Zazdroszczę tym, które trzymają jeszcze swoją "starą" sylwetkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Lozeczko wrzuce jak będę w domu
ja najpierw chcialam z szuflada, bo wiadomo zawsze coś tam można schować ale na początku lozeczko będzie stało u nas w sypialni i nie będzie możliwości wyciągnięcia tej szuflady więc kupiliśmy bez.
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja niunia znów leniwa od rana, juz się tak nie denerwowalam bo wczoraj było to samo, jednak w końcu się wkurzylam bo ile można, zaczęłam trzasc brzuchem, przylozylam głośno muzyke do brzucha i zaczęła kopać, co ona taka śpiąca królewna się zrobiła, masakra zawsze juz od rana były balety w brzuchu
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi na to że moja gin zleciła badanie 2 punktowe.Cytat:
I też się super czułam, po badaniu zjadłam mała drozdzowke i poszłam do drogerii kupić sobie coś w nagrodę ale już w drodze do domu w tramwaju tak mnie scielo, że ledwo doszłam do domu, nogi mi się uginaly na szczęście jestem na miejscu i jem kanapeczke, resztę dnia mam wolną więc będę leżeć Soul, następnym razem się uda Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie też wykończona upałami. Jak ja sobie pomyślę co jak byśmy miały w te upały rodzić... uff dobrze że to tylko myśli cieszę się, że będzie chłodek w nasze TP
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, synka rodzilam dokładnie 4 lata temu i tez były takie upały, ale jakoś mi to nie przeszkadzało zbytnio, moze dlatego ze zaczęło się w nocy a urodzilam w południe następnego dnia no i miedzy skurczami wręcz się trzeslam jak galareta
teraz listopad hmm zastanawiam się w czym ja będę chodzić jak juz zimno będzie
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() Witam się w 27t3d o 8 miałam wizytę- malutka waży już 1,100kg Ma długie nóżki, słyszałam serduszko jak biło ładnie. I wszystko dobrze z Kornelką. Przełączył mi na 3d żeby zrobić zdjęcie twarzyczki ale przykleiła się buźką do łożyska jak do poduszeczki i śmieszne wyszło to zdjęcie. Gin powiedział, że jeszcze malutka to takie twarzyczki jak potworki wychodzą i zrobi mi lepsze foto za 4tyg ale to też dostałam. Pokazałam teściowej i nie mogła skumać gdzie co jest i jakieś fałdki widzi i myślała, że to jakaś narośl na buzi...padłam i jej mówię, że te 3d takie są dziwne nieraz foty...Mogła już nie gadać nic bo mnie takie coś denerwuje.A ja dołączam do słodkich mam ale tak z lekka, lekarz mi powiedział, żebym sobie taką dietkę zafundowała bo mam cukry w normie ale na styk także nie zaszkodzi. Mówi żebym nie jadła słodyczy białego chleba i słodkich napojów. Od początku przytyłam 8kg a brzuch mam spoooory naprawdę. Ahaaa i jeszcze mi powiedział,że leciutko rozpulchniła mi się szyjka ale nadal jest długa i zamknięta i wszystko trzyma-bo mała ma głowę na dole. Aktywność fizyczna i szmyrki z TŻ mówi, że można ale tak od 28 tyg to już może lepiej nie bo to jednak 7 miesiąc i w 37 tyg będę mogła z TŻ z powrotem działać jak będę już chciała
|
#4016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No pewnie adrenalina robi swoje, wcale pewnie nie zwraca się uwagi czy jest wtedy zimno czy gorąco he he Też się zastanawiam w co ja się odzieję jak już przymrozi tyłki w kurtki moje zimowe na pewno się nie zmieszczę, bo przed ciążą one były na nie na styk Ale pewnie nie będę wtedy już z domu wychodzić, w razie czego coś "zarzucę" na siebie.---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
moje wyniki glukozy :
na czczo 4,9 mmol/l - norma do 5,6 po 1h - 10,89 mmol/l norma do 10po 2 h - 6,94 mmol/l , norma do 7,8 tylko ten jeden wynik i dupa mam glukometr, mam unikac bialego pieczywa, slodyczy, nadmiaru owocow, slodkich napojow.mam nadzieje ze ta cukrzyca rozwinela sie dopiero teraz a nie wczesniej, w 13tc na bad krwi mi wyszla glikemia na granicy. ehh. potem jak mierzylam pare razy glukometrem w domu to bylo niby w normie, ale teraz jak tak mysle to ten stary glukometr moze falszowac wyniki, bo dzis na nowym na czczo mi wyszlo 88 a na starym 67 ![]() dzikasliwka jak u Ciebie ? miescisz się w tych normach ? (godz po posilku >120) ? ja wczoraj po kolacji mialam 123, ale jadlam musztarde i to pewnie dlatego.. dzis na czczo i po sniadaniu I i II jest ok - 114. I jeszcze mam pytanie, jak ze smażonym? jesz? nie wiem czy dam radę odmówić sobie np rybkę z patelni tzn jeśli będzie tak mus to oczywiscie że dam rade, ale jesli przykladowo zjem i mi nie przekroczy normy po godzinie tzn ze moge raczej jeść ?
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-08-13 o 13:53 |
|
|
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ooo jaką nagrodę sobie zafundowałaś? ![]() Dzika Ropucha, ale już duża Kornelka
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

i nie zaśnij z nudów
a dla zajęcia mam ze sobą Księgę ciąży

i mam mieć badanie tylko dwupunktowe, sama nie wiem dlaczego....

ja bym się chyba zdecydowała na tę szkołę, skoro tak bardzo Ci zależy. To szkoła przy Żeromskim (tak mi się kojarzy ze o tym szpitalu pisałaś?)?
mnie też na początku było bardzo źle i trzymałam się mocno żeby nie zwrócić...

to może jutro się razem zmotywujemy i ruszymy
!
No pewnie adrenalina robi swoje, wcale pewnie nie zwraca się uwagi czy jest wtedy zimno czy gorąco he he 
tzn jeśli będzie tak mus to oczywiscie że dam rade, ale jesli przykladowo zjem i mi nie przekroczy normy po godzinie tzn ze moge raczej jeść ?