|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaromania i Zaromaniaczki ;) cz.LVII
Cytat:
![]() Anus...mamy kroliczka jest absolutnie przekochany cudowny i przeslodki.....jestem zakochana
|
|
|
#1832 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
nigdy nie miałam królika . Gratuluję powiększenia rodziny.
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1834 |
|
kosmitka
|
Byłam dzisiaj w Z odebrać paczki dla męża i... zapomniałam zabrać dokumentów. Panie nie chciały mi wydać, mimo że jedna mówiła, że mnie zna, często odbieram, itd, ale druga była nieugięta
. Pokazałam apkę w iPhonie z zary z moimi danymi i dopiero mi darowały.Nic u nas nie ma ciekawego, chciałam płaszczyki pooglądać, ale nic nie ma. Jedynie te szare spódniczki, ale nie przypadły mi do gustu.
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dałam sobie wycisk na rowerze.. jutro chyba nie wstanę z łóżka
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Co do pracy nauczyciela - zależy od podejścia, ale moim zdaniem, jeśli ktoś robi to z miłości to ta praca ma masę pozytywnych stron negatywną stroną bywają rodzice, ale to wiem od koleżanek, ja super dogadywałam się z rodzicami także polecam pracę nauczyciela, jeśli ktoś to kocha
|
|
#1837 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Naciulatko gratuluje!
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje! ![]() ![]() Ja w pracy nauczyciela bym sie chyba nie sprawdzila.. no moze na posadzie dyrektora hahaha . Chociaz zawsze podobala mi sie wzgledna swoboda w ubiorze w tym zawodzie Oczywiscie mam na mysli elegancka swobode![]() Po wczorajszym dniu ledwo zyje..myslalam ze przez te upaly polowa pacjentow nie przyjdzie, a jednak.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Naciulątko, moje gratulacje -- super wieść!
|
#1844 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
To dbaj o niego. Podstawa żywienia to woda przegotowana + sianko. Dodatkowo kawałek marchewki, jabłuszko, pietruszka-natka. Zero wzdymających kapust itp. Nie polecam również zbierania mleczy ( chyba, że w pewnym miejscu i nie rano, po rosie ( wzdymające działanie ). Poza tym mogą być skażone pasożytami- dla małego króliczka mogą być zabójcze. Jeżeli chodzi o karmę to polecam VERSELE LAGA- nie mają zbóż, są wysokiej jakości a pachną bosko ziołami i trawką. Zboża- a raczej ich łupinki mogą ranić dziąsła, wbijać się między zęby powodując ropnie- ciężkie do wyleczenia ( długotrwałe ), nawracające ( jak już się bakteria raz wda może powodować nawracające ropnie w całym ciele ) no i niestety często króliczki niestety umierają na sepsę albo trzeba je uspić. Mam jeszcze Tośka ale to mój ostatni królik. |
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Hmmmm glowny dyrektor to nie ma zle....przynajmniej u nas....wszystko za niego robia vice dyrektorki a on tylko sie lansuje po burmistrzach urzedach itp taka czysto reprezentacyjna fucha....natomiast vice.....tym to szczerze wspolczuje....siedza w szkole do poznych godzin......
|
|
|
#1848 | |
|
ex Moderator
|
Cytat:
Izunia, tylko go nie zdepnij- takie to malutkie <3 Zawsze sie zastanawiałam, czy króliczki sa przytulaśne i wychodzi na to, ze Twój jest
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zwracałyście coś w H&M w sytuacji kiedy, karta, którą były opłacone zakupy jest już nieważna? Czy nie mają problemu ze zwróceniem pieniędzy na inną kartę badź gotowką?
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Ten płaszczyk mi się spodobał: http://www.zara.com/pl/pl/nowo%C5%9B...2p2774071.html
Była już tu o nim mowa? Bo już się pogubiłam w tych płaszczach z Z i MD
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Naciulatko, gratuluje wymarzonej pracy
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoj wykicytowalam rowniez na Allu. Tylko on zyskuj ejednak w wersji zapietej, ja zawsze latam tozpieta
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;52399695]Ja też nie
[/QUOTE]Jest takie stare powiedzenie: " Obyś cudze dzieci uczył". Ja swoją pracę uwielbiam, ale to nie jest tylko tak, ze dzieci trzeba lubić. Nauczyciel jest od nauczenia, lubienie to jest sprawa drugorzędna. Za bardzo spoufalac się też nie radziłabym. To jest ciężki kawałek chleba, zreszta chyba widac co się dzieje w mediach etc. Szczególnie polskie dzieci są bardzo rozwydrzone, nie wychowane, roszczeniowe i leniwe ! Rzecz jasna nie wszystkie, ale widze tendencję zwyżkową. Nie moge tego powiedziec o dzieciach z zachodniej Europy przykładowo. Zero popisów, chłopcy 17 lat mi pomagali, a to taki durny wiek przecież. Uśmiech na twarzy i masa pozytywnej energii. Nie ma lansu durnego, czego nie znoszę wręcz w Polakach po prostu,... Ja za długo nie pracuje w tym zawodzie, kilka lat i mam czasami serdecznie dosyć.... ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Dodam jeszcze przykład taki: dzieci w Belgii czy Holandii jezdza do szkoły rowerami - bez wzgledu na pogode z usmiechem na twarzy. Nie mówie, rzecz jasna o srogiej zimie, która tam nie wystepuje. Ale w Polsce dzieci sa odwozone w wielu przypadkach przez rodziców autem pod same schody, a jakby sie przeszedł jeden z drugim, to zapewniam, dobrze by mu to zrobiło! Albo to jedzenie, kupowanie słodyczy chipsów i zwyczajne obżeranie się przed komputerem. No kto to widział, ja w pracy nie jem słodyczy ani chipsów etc. przy dzieciakach - nie widzą, mniej ich kusi. Jem po kryjomu w pokoju nauczycielskim, albo po pracy. Sama się obżeram legalnie po robocie
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2015-08-13 o 11:59 |
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jazdy rowerami, zauważ, że na zachodzie mają wszędzie ścieżki rowerowe, u nas niestety w większości brak, a wiadomo, ile wariatów jeździ.
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polacy są z natury narodem średnio wyedukowanym, mimo co drugiego magistra. I bardzo zmanierowanym. Oczywisćie prawde mówisz! apropos ściezek rowerowych. A to i dla doroslych źle, bo człowiek by się i na rolkach i rowerem po normalnej nawierzchni do tego przystosowanej przejechał, anie po dziurawej drodze... Ja mieszkam na Śląsku, wiec sciezki tutaj mamy i drogi nie najgorsze. Ale w Europie nie wszedzie tez sa sciezki, a dzieciaki jezdzą. Nie trzeba ich prosic o pomoc, same pomagają chetnie, sa tego nauczone w domu. Ile dzieci pracuje jako studenta jobb. Ale tez mają taką możliwosc, a w Polsce mama z tatą kupia. Może gdyby realia były inne i miały gdzie dorobic? Nie wiem... Dzieci są duzo lepiej wychowane na zachodzie i zdania nie zmienie, bo nie ja tylko tak uważam. Nie mówię o Anglii. Bo Angole to jest kosmos...dla mnie bynajmniej. Nie piszę tego złośliwie. Bo jest sporo super dzieci w Polsce. I uwielbiam zarówno młodzież i dzieci, ale róznice widze - golym okiem.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2015-08-13 o 12:38 |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;52400720]Wiele racji jest w tym co piszesz, jest wiele dzieci mądrych i zaradnych ale coraz więcej dzieci jest "kalekich emocjonalnie i intelektualnie" i upatruje w tym główną winę rodziców, bo tak jak piszesz rodzic za niego załatwi, podwiezie do szkoły itp. itd. a potem w życiu się pozbierać nie mogą.... ile razy słyszę jak rodzic mówi do dziecka nie biegnij bo się przewrócisz, albo nie biegnij bo się spocisz... matko kochana a niech się przewróci i spoci, musi mieć swoje nauczki i doświadczenia jak to my kiedyś miałyśmy
[/QUOTE]Potem rosną takie niemoty... ![]() A dzieci wbrew pozorom lubią jak im się da niezły wycisk, jak są zajęty, jak mają zapełniony czas. Wtedy mówią: ale było fajnie! Nie mieliśmy już sił na nic!...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2015-08-13 o 12:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

. Pokazałam apkę w iPhonie z zary z moimi danymi i dopiero mi darowały.

bo korzystam z aplikacji. Potem podejrzę, bo jestem ciekawa co Batonik wrzuciła