Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 12:07   #901
misiskuku
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

No i mały off co do teściowej musiałam trochę ochłonąć (podświetlcie sobie potem to skasuję)
Tak mnie wczoraj zirytowała, że nie wiem. Mówię, że lekarz wolałby żeby dzieciak posiedział jeszcze w burzuchu itd. a ona mi rzuciła tekst: moje chłopaki jakoś wcześniej wyszły i nic im nie jest - jeszcze takim tonem, że aż mnie w środku coś trzepnęło. Wnerwiłam się. Fajnie, ale pierwszy poród sama wywołała bo zapieprzała ile wlezie a drugi miała wywołany podawane sterydy itd. bo cholestza postępowała, ale oczywiście ona taki znawca :/.
ja mam wrażenie, że niektóre teściowe (moja też) to z innego świata są. serio. ja już od dawna mówię jej niewiele na temat ciąży, wyników (o GBS jej nie powiedziałam nawet) bo ona i ta wie lepiej olewaj, naprawdę, ja czuję dużą ulgę jak przestałam brać wszystko do siebie wysłucham, nie komentuję a robię po swojemu.

Stary 2015-08-13, 12:07   #902
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam o Tobie
te odwiedziny nie są takie straszne na jakie wyglądają. Ja byłam tym faktem przerażona a po pierwszym porodzie stwierdziłam, że to bardzo dobra sprawa. Na sali cisza spokój możesz spokojnie odpocząć jak trzeba to i w samych majtkach. Nikt się "obcy" nie kręci i nie zagląda. A są studentki zazwyczaj bardzo miłe które pomagają "położnicom".
A z tymi przyjęciami to fakt są czasami zakazy Ale tam jest tyle pacjentek że często miejsca brak.
A ja jednak wolę odwiedziny, bo zawsz e mąż przyjdzie i pomoże, czy mama. A jak za duzo ludzi jest to wystarczy poprosić położną, żeby rozgoniła towarzystwo A co do miejsc, wszedzie ich brakuje, ale o tak to sie nie spotkałam. No ale Jaczewskiego jest specyficzne...

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:07   #903
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie wiem, bo ja na tych nowych zasadach nie byłam, ale na pewno możesz sobie wybrać albo cały czas 80% albo chyba 4 miesiące 100% a później 60? Jakoś tak. Ja chyba wybiorę 80% przez cały czas.

Chyba jest tak, że pół roku 100% a pół 60% lub cały rok 80%. Ja też zdecyduje się cały rok po 8%.

Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Jakie ja mam dokumenty do pracy zanieść i do kiedy. Muszę się tym zainteresować bo czasu już tak mało!

Tymczasem ide na spacer i po chlebek od razu.
Stary 2015-08-13, 12:07   #904
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

mamcia092015
Wiem o tym pokoju, ale co z tego jak on nie za duży i pewnie wiele osób tam by chciało posiedzieć itd.:/
Stary 2015-08-13, 12:08   #905
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja mam wrażenie, że niektóre teściowe (moja też) to z innego świata są. serio. ja już od dawna mówię jej niewiele na temat ciąży, wyników (o GBS jej nie powiedziałam nawet) bo ona i ta wie lepiej olewaj, naprawdę, ja czuję dużą ulgę jak przestałam brać wszystko do siebie wysłucham, nie komentuję a robię po swojemu.

Ja też uważam, że ograniczenie informacji to dobry pomysł. Jak było? "Dobrze" i tyle.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 12:09   #906
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Nooo dziewczyny jutro o tej porze najprawdopodobniej bede juz rozpakowana . O 8 mam sie stawic na cc, wcześniej jeszcze ktg, cewnik, pobranie krwi, badanie gin i heja na stól no chyba ze znowu mnie odesla, ale wtedy pieprze! Rodze w panstwowym i niech sie bujaja na drzewo! Niech mi zwróca kase i nara z takim podejsciem.
Noo ale duza szansa ze bedzie te cc
Wiec pewnie w nastepnym tyg sie odezwe juz z dzieciokiem
Trzymam kciuki . To już sie zaczyna aaaaa szok. Jak znajdziesz siły to daj znać co u was.
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja wróciłam z ktg i wszystko dobrze
skurczy brak, ale lekarz zapewnił mnie że do 2 tygodni to będę chodziła już z płaskim brzuchem ( tzn przed jego powrotem z urlopu )

gorąco na dworze i duszno, że wytrzymać się nie da
Jednak naprawde sie zaczyna. Już nie jeździj tym rowerem.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:10   #907
Małgosia89
Zakorzenienie

a ja pierwszy raz poczułam co to znaczy jak boli pachwina w ciąży.
Myślałam, że zjade z bólu Teraz jeszcze boli, ale na szczęście już troche mniej...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:12   #908
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Tusia - napisałam Ci priv.
Odpisałam

Cytat:
GBS pozytywny.
Naczytałam się i teraz ryczę
Bez nerw 1/3 kobiet to ma, dostajesz zastrzyk i po sprawie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest ze zwolnieniem i przejściem na macierzyński? Chodzi mi o to, czy zwolnienie przestaje obowiązywać w dniu porodu czy dzień po?
W dniu porodu. Ja już złożyłam wniosek o macierzyński w pracy od 15.08. i od razu o ten cały roczny i napisałam, że chce 80%

bianeczka, a jak się w końcu sprawa rozwiązała z tym Twoim zwolnieniem?

loudres też sobie kupiłam tą frottę wkładkę, zobaczę coz tego będzie

olkma
, a może udałoby Ci się smsa do jednej z nas wysłać?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:17   #909
Mediona
Zadomowienie

w TVn24 dzisiaj mówili ze w tamtym roku padła rekord 41% kobiet rodziło przez cesarke. Co roku ta liczba wzrasta.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:22   #910
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Ja też uważam, że ograniczenie informacji to dobry pomysł. Jak było? "Dobrze" i tyle.
Ja tak mowie nie zaglebiam sie w tematy nawet mi sie nie chce moze tż cos wiecej opowie, ale ja nie
Stary 2015-08-13, 12:25   #911
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak na działalności, ktoś mi mówił ze cały rok tak samo jest.
Też sobie wybierasz albo cały rok 80% albo 100/60%.
Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Chyba jest tak, że pół roku 100% a pół 60% lub cały rok 80%. Ja też zdecyduje się cały rok po 8%.

Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Jakie ja mam dokumenty do pracy zanieść i do kiedy. Muszę się tym zainteresować bo czasu już tak mało!

Tymczasem ide na spacer i po chlebek od razu.
To lepiej się orientuj, bo tam jest mało czasu na złożenie dokumentów, bodajże 7 dni (czy ileś) od urodzenia. Ja upoważniłam TŻ notarialnie do załatwiania wszystkich moich firmowych spraw, bo jak mnie przytrzymają z jakiegoś powodu w szpitalu i z tego powodu bym nie dostała to można sobie palnąć w łeb. Poza tym nie sądzę że będę na siłach tachać noworodka do urzędu (nawet jak można to załatwić później) więc upoważnienie to fajna rzecz.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-13 o 12:28
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:26   #912
201701300931
Konto usunięte

14 dni jest na złożenie wniosku w pracy. Ja ostatnio pojechałam z mężem do pracy, żeby wiedział do którego pokoju ma iść wszystko załatwić.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:27   #913
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

misiskuku
Tak mnie potrafi wq że nie wiem... jeszcze jedzie do sanatorium niedługo i ciągle jęczy jaka to ona babka wyrodna bo jedzie jak się dziecko pojawi. Powiedziałam jej, że co z tego przecież to dla dziecka ja jestem ważniejsza.
Stary 2015-08-13, 12:31   #914
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
GBS pozytywny.
Naczytałam się i teraz ryczę
Nie czytaj. Będzie dobrze. Podadzą wam antybiotyk.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie płacz i nie stresuj się bo to niepotrzebne. Dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie standardowo.

W ostatnich tygodniach może naprawdę bardzo urosnąć także odpoczywaj, jedz i wrzuć na luz.

Cycki mnie swędzą, okropnosc!
To samo miałam napisać.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu ja to jestem jakies statystyczne nieszczescie.. wszystko co zdarza sie u kilku % kobiet w ciazy akurat mnie sie czepia.
Ledwo doczlapalam wczoraj do auta z tego jeziora, tak mi cos uciska na nerw ze ciagne noge, poslad i plecy naparzaja noga dretwieje pol nocy nie spalam jezuu ja ciagle narzekam juz mam siebie dosc :-(

Z pozytywow na dolnymsląsku pada cala noc i jest 22st wiec tyle dobrego
Ide was ponadrabiac w koncu!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
U nas tez po padało I lekko z rana także. Ale znów czadu słońce daje.
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Tym bardziej , że ja mam sprzedaż internetową więc klienci są rozsiani po całej Polsce a nie u mnie na miejscu, nie mówiąc o ochronie danych osobowych. Niestety liczyłam się z kontrolą ale to i tak ogromny stres cały brzuch mnie boli. Na 11.20 idę na ktg i po moją dokumentację medyczną bo trzeba im to donieść, choćby sami nie mogli wysłać pisma bezpośrednio do lekarza.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Ten zus jest masakryczny.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Moja dzielnica Wrocławia nie leży w takim razie na dolnym śląsku, bo deszczu u nas ani kropli. Zapomniałam już jak deszcz wygląda...
Ja mam 50 km do Wrocławia i pewnie was ominęło

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wiesz co dla mojego męża napewno się przyda. Bo to on raczej będzie kapal, zamysł właśnie jest taki ze na początek. Sa takie jeszcze większe dla większych dzieci. Plastikowe widziałam ze niektórzy używają bez wanienki. Wkładają do.do wanny i tak kąpia. Pewnie chodzi o oszczędność miejsca w domu )
My też będziemy mieli taką wkładkę do prysznica ale to tak bardziej będziemy używać jak młody będzie miał ok. 3 miesiące.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja dziś zamiast spać to nastawilam pralke i leżałam zaczelam myśleć o tym jak to będzie i coooo?!?!? Panika że jak ja zrobię to czy tamto, a jak nie będę umiała sobie poradzić. Będę pelnowtatowa mama nie tylko na kilka gidz z cudzym dzieckiem. Te makebstwo będzie uzależnione ode mnie a jak nie pidolam. I tak sobie przezywalam aż mąż się obudził i do pionu mnie ustawił. Ze wszystko będzie dobrze i takie nakrecanie się niepotrzebne bo na pewno dam sobie radę. Kobiety rodzą w czasie wojny, w szalasie itp i jakoś dają radę.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Pewnie podraznienie śluzówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Rowerem?!?! ty to jesteś jakąś oaza spokoju. Ja bym sraczkowala już i zero wysiłku.
Oj tez mnie takie myśli nachodzą, ale mama powiedziała do mnie ze spokojnie dam sobie radę.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
moje ciśnienie dziś sięga dna, jadę na wizytę trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
co z tego, że czop odchodzi, szyjka skrócona, rozwarcie jakieś jest a nic się nie dzieje
Jeszcze będziesz biegiem leciała na porodowke heh
Cytat:
Dziewczyny jak to jest ze zwolnieniem i przejściem na macierzyński? Chodzi mi o to, czy zwolnienie przestaje obowiązywać w dniu porodu czy dzień po?
W dniu porodu kończy Ci się chorobowe.

Cytat:
Cześć,

olkma
Powodzenia jutro

agu23gda
Z boku to pewnie wygląda na rywalizację, ale ja myślę, że nie o to chodzi . Już ta końcówka ciąży w te upały jest bardzo trudna dla nas wszystkich i myślę, że wiele z nas już by chciało się rozpakować. Ja cierpliwie czekam.

Wczoraj byłam na tym spotkaniu z położną ze szpitala, w którym chciałam rodzić. Już nie chcę... co z tego,że to poliklinika, wszystko jest jak nie ma w ogóle odwiedzin... i parówa tam taka, że szok... mało tego jeszcze są dni kiedy NIE MA PRZYJĘĆ bo są zatkane wszystkie oddziały...

No i mały off co do teściowej musiałam trochę ochłonąć (podświetlcie sobie potem to skasuję)
Tak mnie wczoraj zirytowała, że nie wiem. Mówię, że lekarz wolałby żeby dzieciak posiedział jeszcze w burzuchu itd. a ona mi rzuciła tekst: moje chłopaki jakoś wcześniej wyszły i nic im nie jest - jeszcze takim tonem, że aż mnie w środku coś trzepnęło. Wnerwiłam się. Fajnie, ale pierwszy poród sama wywołała bo zapieprzała ile wlezie a drugi miała wywołany podawane sterydy itd. bo cholestza postępowała, ale oczywiście ona taki znawca :/.
Olej teściową.
To gdzie będziesz rodziła teraz?
Cytat:
Albo 80% przez rok albo 100% przez 20 tygodni podstawowego i 6 tygodni dodatkowego macierzyńskiego i 60% przez 26 tygodni rodzicielskiego
Ja idę na rok macierzyńskiego płatnego 80_
Stary 2015-08-13, 12:33   #915
owieczkaa
Zakorzenienie

namisek - nie przejmuj się gadaniem bo przecież nerwy można stracić. Każda matka wie najlepiej, a mamy i teściowie są mistrzyniami we wciskaniu swoich racji. Głębokie oddechy i puszczaj to mimo uszu. Jeszcze ci się to przyda nie raz nie tysiąc bo wraz z urodzeniem pojawia się pierdyliard powodów do mówienia "ja robiłam inaczej", "zawsze było dobrze, teraz ludzie wymyślają" i masa innych na temat wychowania.
Stary 2015-08-13, 12:37   #916
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Odpisałam

Bez nerw 1/3 kobiet to ma, dostajesz zastrzyk i po sprawie

W dniu porodu. Ja już złożyłam wniosek o macierzyński w pracy od 15.08. i od razu o ten cały roczny i napisałam, że chce 80%

bianeczka, a jak się w końcu sprawa rozwiązała z tym Twoim zwolnieniem?

loudres też sobie kupiłam tą frottę wkładkę, zobaczę coz tego będzie

olkma
, a może udałoby Ci się smsa do jednej z nas wysłać?
Dalej gówno, księgowa złożyła dokumenty ale oczywiście jeden chcą jeszcze raz. Także cały czas czekam.....na jakiekolwiek pieniądze :/

Cytat:
misiskuku
Tak mnie potrafi wq że nie wiem... jeszcze jedzie do sanatorium niedługo i ciągle jęczy jaka to ona babka wyrodna bo jedzie jak się dziecko pojawi. Powiedziałam jej, że co z tego przecież to dla dziecka ja jestem ważniejsza.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 12:58   #917
malena1979
Zadomowienie

Matulu, jak mnie mdłości dzisiaj męczą, nie mam normalnie sił na nic. Tak bym sobie pawia puściła. Obiad muszę Młodej zrobić, a normalnie nie umiem nawet stać. Help!
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:18   #918
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
mamcia092015
Wiem o tym pokoju, ale co z tego jak on nie za duży i pewnie wiele osób tam by chciało posiedzieć itd.:/
Są dwa takie małe pokoje Jak do mnie mąż przyjeżdżał i tam było ciasno to wchodził na oddział i siedzieliśmy na końcu bo były dwa krzesła zostawione. Nikt nas nie wygonił. Ja mam nadzieję że tylko 3 obowiązkowe doby będę w szpitalu i jakoś z malutkim przeżyjemy.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Też sobie wybierasz albo cały rok 80% albo 100/60%.

To lepiej się orientuj, bo tam jest mało czasu na złożenie dokumentów, bodajże 7 dni (czy ileś) od urodzenia. Ja upoważniłam TŻ notarialnie do załatwiania wszystkich moich firmowych spraw, bo jak mnie przytrzymają z jakiegoś powodu w szpitalu i z tego powodu bym nie dostała to można sobie palnąć w łeb. Poza tym nie sądzę że będę na siłach tachać noworodka do urzędu (nawet jak można to załatwić później) więc upoważnienie to fajna rzecz.

Szkoda Już myślałam, że będzie przez cały rok tak fajnie jak teraz na zwolnieniu ;(

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A ciekawe czy wystarczy takie pisemne upoważnienie bez udziału notariusza. Muszę koniecznie do ZUSu naszego się wybrać.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:20   #919
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
misiskuku
no tak bo bez niej sobie nie poradzisz, a dziecko najbardziej odczuje brak babci. Bardzo dobrze jej odpowiedziałaś szczerze to Ci zazdroszczę, ja bym bardzo chciała, żeby moja akurat wyjechała (tym bardziej, że z nią mieszkamy). Ale serio, ja naprawdę zaczęłam olewać to co mówi, odpowiadam tylko jak mi się coś faktycznie przegina. Ona jest mądrzejsza od wszystkich (nawet od lekarza) wszystko przeżyła więc co my wiemy. Olewaj, olewaj, olewaj - zobaczysz, że i ona zobaczy różnicę.
Stary 2015-08-13, 13:24   #920
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Matulu, jak mnie mdłości dzisiaj męczą, nie mam normalnie sił na nic. Tak bym sobie pawia puściła. Obiad muszę Młodej zrobić, a normalnie nie umiem nawet stać. Help!
Jak ja ostatnio miałam taki kiepski dzień to na szybko zrobiłam Małemu zupę owocową.
Stary 2015-08-13, 13:25   #921
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda Już myślałam, że będzie przez cały rok tak fajnie jak teraz na zwolnieniu ;(

A ciekawe czy wystarczy takie pisemne upoważnienie bez udziału notariusza. Muszę koniecznie do ZUSu naszego się wybrać.
Ale możesz przecież cały rok tylko na 80%.
Do ZUS to koniecznie notarialne niestety. Ale jak sama napiszesz upoważnienie i do notariusza pójdziecie tylko na poświadczenie podpisów to 20 zł to będzie kosztowało i trwało 5 minut.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-13 o 13:26
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:28   #922
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Jak bede na siłach to dam znać
Trzymajcie kciuki jutro
Będziemy!!!
Ja jeszcze na basenie
A ja chyba po porodzie musze iść do PUPu i dostane zasiłek dla bezrobotnych nie? Zna się ktoś?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-13, 13:31   #923
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Ale możesz przecież cały rok tylko na 80%.
Do ZUS to koniecznie notarialne niestety. Ale jak sama napiszesz upoważnienie i do notariusza pójdziecie tylko na poświadczenie podpisów to 20 zł to będzie kosztowało i trwało 5 minut.
Koniecznie musimy to załatwić. Bo ze szpitalem różnie bywa. A z pewnością ZUS później będzie bardzo "wyrozumiały"...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

No tak ale jakby płacili 100 % to by było jeszcze lepiej. Przez 12 miesięcy niezła kwota wypadnie.
Stary 2015-08-13, 13:32   #924
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie musimy to załatwić. Bo ze szpitalem różnie bywa. A z pewnością ZUS później będzie bardzo "wyrozumiały"...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

No tak ale jakby płacili 100 % to by było jeszcze lepiej. Przez 12 miesięcy niezła kwota wypadnie.
Cieszmy się że w ogóle płacą, takie moje zdanie.
Właśnie ze względu na "wyrozumiałość" ZUS lepiej mieć upoważnienie notarialne. Bo jedna baba powie że nie trzeba, później pójdzie TŻ i pocałuje klamkę.
Stary 2015-08-13, 13:46   #925
201701300931
Konto usunięte

Ja pracowałam w ZUSie (tyle że w wydziale gdzie rozkładaliśmy na raty zaległe składki) i wystarczyło upoważnienie napisane nawet na kolanie na kartce papieru. Zresztą w sądzie tak samo.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:47   #926
ali_ma
Rozeznanie

w końcu Was nadrobiłam

olkma - powodzenia daj znać jak będziesz po, napisz chociaż, że wszystko oki to nie będziemy się martwić a na szczegóły będziemy czekać potem

namisek1990 - współczuję sytuacji z teściową, ale chyba już tak jest, że starsi wszystko wiedzą lepiej, bo oni tyle przeżyli

ja planuję iść najpierw na pół roku i od stycznia zacząć szukać innej pracy, jak nie znajdę to kolejne pół roku i dalej szukać, a właśnie może któraś się orientuje, można przerwać w każdym momencie mam tylko nadzieję, że przez ten czas znajdę coś sensownego

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-08-13 o 13:53
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:48   #927
party_girl7
Zakorzenienie

No to jeśli już o tych sprawach formalnych to dziewczyny bezrobotne: pewnie żeby dostać te 1000zl od stycznia trzeba będzie przedstawić zaświadczenie z urzędu pracy o statusie bezrobotnego, kiedy zapisujecie się do PUP? Zastanawiam się czy juz teraz iść czy po porodzie, albo w samym grudniu?...
Stary 2015-08-13, 13:49   #928
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja pójdę po porodzie bo na razie mam L4 płacone. Jak się zapisze po porodzie to po pierwsze ubezpieczenie a po drugie zasiłek, aż do tego stycznia kiedy ma wejść ten macierzyński 1000zl

Stary 2015-08-13, 13:51   #929
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pracowałam w ZUSie (tyle że w wydziale gdzie rozkładaliśmy na raty zaległe składki) i wystarczyło upoważnienie napisane nawet na kolanie na kartce papieru. Zresztą w sądzie tak samo.
Jak mój mąż poszedł z odręcznym upoważnieniem to pani w ZUSie parsknęła śmiechem i powiedziała że z takim świstkiem to nawet listu na poczcie nie odbierze i ma się gonić.
Stary 2015-08-13, 13:54   #930
ridja devojka
Zakorzenienie

http://www.tvp.info/21219560/od-nied...a-powoli-konca

Hurra!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości