Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 12:43   #4441
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Fionka dostalam, ale wizyta plus minus za miesiac.

Myslicie ze rodzinny moze wystawic chorobowe na kod B?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:43   #4442
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A czemu dla,wysokich? Kurczę też,go brałam pod,uwagę,a,wysoka nie jestem ;/ co Ci o nim opowiadała kuzynka?

Fionka a Sylwoha juz po wizycie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
już doczytałam haha, wróciłam do pracy i mam opóźnienia

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:46   #4443
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

może i chyba nawet powinien. Mi wystawił na kod B. Tylko trzeba sprawdzać, bo lekarka kazała wpisać, a pielęgniarka zapomniała i poprawialiśmy
Stary 2015-08-13, 12:46   #4444
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Wymieniali mi dzis wodomierze, jak mnie kwurwili... Tam gdzie mamy licznik mamy szafkę, którą trzeba odkręcić i odsunąć i jest dostęp. Więc panowie wielcy majstrzy mi ją wyciągnęli na korytarz, a potem nie chcieli wstawić "bo mąż mi ustawi". tak im nagadałam ze jeszcze mi podłogę umyli. Co za lenie...

Ani_qa jak widziałaś ja mam sporo body z krótkim rękawem, bo też mam zamiar zakładać jako bieliznę

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:51   #4445
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
A czemu bierzecie coś na nogi? Zapobiegawczo czy już coś się dzieje?

Dostałam od położnej kilka propozycji diety niskocukrowej,bardzo fajne menu takie normalne, jak chcecie to podrzucę tutaj
Jasne, wrzucaj
Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja tam kobiety w ogóle pod uwagę nie brałam
A ostatnio mój gin dał czadu. Zbadał mnie i kieruję się za drzwi łazienki, żeby się ubrać, a on do mnie gada. I gada. I gada. A ja tak stoję bez majtek i potakuję

Poćwiczyłam 20 minut cardio dla ciężarnych, ale nudne było
Heh to jest strasznie krepujace, badanie to badanie, ale,żeby na,ogląda gadać, też tak,ostatnio,miałam:brzyd al:

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Mówiła, że gondola jest wysoko i dla niej (175 cm) i dla męża (200cm)jest idealna. Ale nie wiem czy ma regulację rączki. . W necie przeczytałam opinię, że niskie osoby powinny sobie odpuścić, więc musisz przetestować na żywo!
A mówiła jeszcze, że gondola jest duża, więc dobra dla szybko rosnącego dziecka ( mi się wydaje, że moj berbeć urodzi się już duży), że wygodnie się ją wyciąga i ze wózek ogólnie nie jest ciężki. I ze spacerówki też jest zadowolona (jej córeczka od 6 m-ca jeździ w tej spacerówce). O foteliku nic nie mówiła, bo ma modrl 2w1. Aha.. no i mówiła, że zaprzyjazniony sprzedawca powiedział, że to jest jeden z tych wózków, co kosztują niewiele, a jakość mają taką jak te za 2,5 tysiąca.
My będziemy mieli okazję kupić go ze zniżką zs 1100 zł, także bajka!
W takim razie muszę poczytać, jak,nie,obejrzę w sklepie, to go sobie odpuszczę. Ja mam 164, także tego.

Nowy za 1100 zl? To żal nie brać, super okazja!!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Ej, a tak poważnie to faceci mają coś z tym niesłuchaniem

Gdyby się coś działo to przenoszą dziecko od razu na ten oddział. U mnie w szpitalu nie ma tego oddziału. Najbliższy jest w Rzeszowie.

Szczerze? Ja też nie mogłam... w te upały jeszcze gorzej u mnie z mobilizacją, ale wiedziałam, że jak zacznę to i skończę

Oczywiście się pochwalę

Aha

No, ja tam nie znam wielu zwrotów, ale serio ciężko się domyślić nieraz o co chodzi

Jak jedziesz na szybkie zakupy to ładujesz stelaż do bagażnika, dziecko później z fotelikiem na to i nie musisz nosić ani cudować

Ogólnie Znaczy głównie na 62 się zastanawiałam, bo stwierdziłam, że wtedy jakieś sweterki by się przydały... Ale masz rację, może i jako bielizna się przydać... Zastanowię się ile tego kupić

U nas w sumie mamy wannę z parawanem, a powiedziałam prysznic ale nie narzekam, dobrze się myje

Niby nie powinnam, ale ktoś to musi robić

Ja mam to samo jak pęcherza nie opróżnię... Czasem niewiele w nim jest, a brzuch i tak napięty i pobolewa :/

Ja Roki widziałam tylko w internecie, ale też brałam pod uwagę

Ale się uśmiałam!
Muszę zapamiętać, to do męża tak powiem

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A możesz wrzucić, zobaczę z ciekawości

Wiesz, czasem najlepsza jest terapia szokowa
Nie daj się Będą musieli coś wymyślić
No ja tak o tym myślałam, ale myślałam też ze jak wybiorę się jednak na szybkie zakupy piechota, czyli spacerkiem, to też mogę wziąć fotelik jak zajmie to pół godziny góra godzinę, a lżej będzie wnosic

No dokładnie na gole ciało sweterki nie nalozysz, a długo rękaw może być już za,ciepło, na to kaftanik też można nałożyć
Cytat:
Fionka ja też myślę, że Inka będzie drobniutka
A ja jestem ciekawa ile,moja waży, za tydzień mam,polowkowe, juz nie,mogę się doczekać

A tak w,ogóle to dzisiaj jestem już w 21t0d

Cytat:
Syylwuska ja mieszkam na I piętrze, i będę na chwile zostawiać dziecko w domu, ewentualnie można jeszcze wózek przypiąć blokadą do roweru i zejść później po niego.
A fotelik wpinasz do stelaża jak np. idziesz na zakupy, do lekarza, czy w inne miejsce, gdzie będziesz mogła, chwilę, nie za długo pojeździć wózkiem, a nie chcesz brać całej gondoli

ja będę 22tc 3d chyba to napiszę

a diohespan konsultowałaś z lekarzem? Bo mi dziś w aptece sprzedali tylko mać z kasztanowca. Śmierdzi, ale pomaga
Kurcze zakręciłam się i kupiłam w tesco pakę body na długi rękaw w rozmiarze newborn czyli 50 a nie sprawdziłam tej tabelki i co ja z tym zrobię, wywaliłam paragon...
Aniqa ty pytałaś o body krótki rękaw? ja mam 5 par 62 i 5 par 68
Adka ja w pracy zniszczyłam tak swojego notebooka, bo też brałam swój sprzęt. Postaw na swoim, a jak nie to leż z nogami na biurku
Wymieniali mi dzis wodomierze, jak mnie kwurwili... Tam gdzie mamy licznik mamy szafkę, którą trzeba odkręcić i odsunąć i jest dostęp. Więc panowie wielcy majstrzy mi ją wyciągnęli na korytarz, a potem nie chcieli wstawić "bo mąż mi ustawi". tak im nagadałam ze jeszcze mi podłogę umyli. Co za lenie...
A to na 1 to szybko będziesz latać, ja mam 4, to trochę balabym sie już dziecko,zostawic, zobaczymy, wyjdzie w praniu

Majstrzy od 7 boleści, heh dobrze im nagadalas, podkulili ogony i posprzatali jeszcze

Szkoda, ze,paragonu nie masz, ale może spróbuj jednak wymienić, bo 50 to w ogóle może Ci się nie,przydać ;/ ile sztuk masz?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:52   #4446
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa wrzucę później, zeskanuję bo teraz jadę do krawcowej. Kupiłam sobie dziś sukienkę na targu i nie podoba mi się dekolt, więc idę zrobić przeróbkę I będzie dekolt głęboki z dekoracyjnym zamkiem
Nie ma problemu

Ja w sumie mam spódnicę do skrócenia- przypomniałaś mi
Bo ma ciasną gumkę i jest długa i muszę ją nosić wysoko, tam gdzie żołądek... A ja tam nie lubię (a teraz w ciąży to całkiem odpada) i muszę skrócić, żeby ją na biodrach nosić

Cytat:
Może A teraz to chyba nawet musi.

Mi na początku wystawił normalne, bo nie chciałam nikomu jeszcze ciąży mówić, a nie dałam rady do pracy chodzić...

Cytat:
Ani_qa jak widziałaś ja mam sporo body z krótkim rękawem, bo też mam zamiar zakładać jako bieliznę
To już teraz wiem, że trzeba kilka sztuk
Stary 2015-08-13, 12:53   #4447
sylwoha
Zakorzenienie

Ale kurde mialam czuja co do plci :p
Pisalalm kilka razy nt tego, ze uwierze jak urodze.

Co do cesarki, moje lezy w poprzek- jak sie nic nie zmieni to cesarka

Stary 2015-08-13, 12:55   #4448
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Może, mi takie wy pisał, tylko pilnuj przy pisaniu wlasnie, żeby się nie zapedzil

Kurcze to teraz mysle, że jednak przesadzilam z ilością body, bo ja mam 12 sztuk na 62, mialam 5, ale szwagierka 7pak mi kupiła, bo tanio byl, najwyżej bede przebierać co kilka godzin

Sweet a po ile masz z rozmiaru?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-13 o 12:57
Stary 2015-08-13, 12:58   #4449
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak o tym myślałam, ale myślałam też ze jak wybiorę się jednak na szybkie zakupy piechota, czyli spacerkiem, to też mogę wziąć fotelik jak zajmie to pół godziny góra godzinę, a lżej będzie wnosic

A ja jestem ciekawa ile,moja waży, za tydzień mam,polowkowe, juz nie,mogę się doczekać

A tak w,ogóle to dzisiaj jestem już w 21t0d
To myślę, że na taki szybki wyskok do sklepu to spokojnie możesz w foteliku

Tydzień szybko zleci!

Gratuluję

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Ułożenie to jeszcze kilka razy zmieni Moja wcześniej miała podłużne pośladkowe, a ostatnio na połówkowym podłużne główkowe

Cytat:
Kurcze to teraz mysle, że jednak przesadzilam z ilością body, bo ja mam 12 sztuk na 62, mialam 5, ale szwagierka 7pak mi kupiła, bo tanio byl, najwyżej bede przebierać co kilka godzin
Oj tam Czasem może być w sam raz Nie zgadniesz ile będzie potrzebne
Mamy wpisane orientacyjnie po 10 sztuk, ale nadwyżka nie zaszkodzi
Stary 2015-08-13, 12:58   #4450
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

Hmmm.. ja czytałam, że na tym etapie ciąży dziecko jeszcze robi fikołki w brzuchu, także położenie chyba jeszcze nie jest przesadzone
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:59   #4451
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Oglądałam camarelo Sevilla i powiem Wam - fajny lekko się prowadzi, ma niezłą amortyzację, super się składa, lekki, lekko się wpina i gondolę i spacerówkę. Cenowo też przyzwoicie, bo 1300 zł za 2w1. Powiedziałam mężowi, że zmienia mi się koncepcja co do wózka a on, że nie wie, czy jest sens wydawać więcej kasy, że on nie słyszał, żeby komuś się wózek zepsuł i takie tam... nie mam siły do tego chłopa, przecież to nie on będzie za to płacił i to ja 80% czasu będę jeździć wózkiem...

Ogolnie neonatologia potrzebna jak są jakieś komplikacje poporodowe i np. niedotlenienie itp.

Sylwuska np. do wyjazdu na zakupy z dzieckiem. Wysiadasz z auta, wpinasz fotelik do stelaża i jedziesz. Na spacery fotelik nie

Sylwoha może rodzinny wystawić takie zwolnienie, oczywiście. Tylko musisz powiedzieć

Zapomniałam zapytać, czy spacerówka w tym camarelo rozkłada się na płasko...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:00   #4452
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze przez jakiś czas dziecko będzie miało sporo miejsca na przekręcanie się we wszystkie strony, więc nie masz co się martwić na zapas.

Mój też ostatnio leżał w poprzek, ale lekarz mówił, że ma mnóstwo miejsca do fikania

Cytat:

Sweet a po ile masz z rozmiaru?

Pisałam dzisiaj konkretnie ;P 7 sztuk na 62. Nowych. Bo mam też jakieś używane po mojej siostrze, ale są u mojej mamy, a teraz za gorąco żeby po nie jechać.

synek
Stary 2015-08-13, 13:03   #4453
sylwoha
Zakorzenienie

No to ja tak zrobie z tym zwolnieniem

Ogolnoe moj lekarz jest z tych straszacych. Takze przdz palce przepuszczam polowe

Na nast wizyte mam glukoze morfo i mocz

Stary 2015-08-13, 13:04   #4454
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

a diohespan konsultowałaś z lekarzem? Bo mi dziś w aptece sprzedali tylko mać z kasztanowca. Śmierdzi, ale pomaga
Kurcze zakręciłam się i kupiłam w tesco pakę body na długi rękaw w rozmiarze newborn czyli 50 a nie sprawdziłam tej tabelki i co ja z tym zrobię, wywaliłam paragon...
tak, powiedziała, że diosminę i żele na bazie heparyny mogę

mam nadzieje, że nie wykraczesz sobie z tymi malutkimi ubrankami

Stary 2015-08-13, 13:04   #4455
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52400944]Oglądałam camarelo Sevilla i powiem Wam - fajny lekko się prowadzi, ma niezłą amortyzację, super się składa, lekki, lekko się wpina i gondolę i spacerówkę. Cenowo też przyzwoicie, bo 1300 zł za 2w1. Powiedziałam mężowi, że zmienia mi się koncepcja co do wózka a on, że nie wie, czy jest sens wydawać więcej kasy, że on nie słyszał, żeby komuś się wózek zepsuł i takie tam... nie mam siły do tego chłopa, przecież to nie on będzie za to płacił i to ja 80% czasu będę jeździć wózkiem...

[/QUOTE]Ech z tym Twoim chłopem na wszystko ma jakieś 'ale' i 'wiem lepiej'

Gryzelda https://www.youtube.com/watch?v=qG-HgC4QWOE
Stary 2015-08-13, 13:07   #4456
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

dziwne, że ma podejrzenia a odwleka badanie

Stary 2015-08-13, 13:15   #4457
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś czuję, że u mnie to raczej kwestia zaliczenia wizyty by była... muszę się dopytać o to... no i w sumie ja bym nie chciała, żeby przychodziła

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
U mnie w przychodni odnotowują, że matka nie zgadza się na wizytę...a położna ma -tak, jak dziewczyny pisały - za zadanie pomóc, doradzić, ale też i skontrolować stan dziecka, warunki, w jakich dziecko jest, jak matka sobie radzi. Z tego co wiem, to w przypadku, gdy położna, a potem lekarz na wizycie domowej uznają, że coś jest nie tak, to zgłaszają to dalej. Ale ogólnie nie ma się czego bać, to nic takiego
P.S. A tak w ogóle dzień dobry Taki chamuk ze mnie, że się nie przywitałam nawet

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:16   #4458
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52400944]Oglądałam camarelo Sevilla i powiem Wam - fajny lekko się prowadzi, ma niezłą amortyzację, super się składa, lekki, lekko się wpina i gondolę i spacerówkę. Cenowo też przyzwoicie, bo 1300 zł za 2w1. Powiedziałam mężowi, że zmienia mi się koncepcja co do wózka a on, że nie wie, czy jest sens wydawać więcej kasy, że on nie słyszał, żeby komuś się wózek zepsuł i takie tam... nie mam siły do tego chłopa, przecież to nie on będzie za to płacił i to ja 80% czasu będę jeździć wózkiem...[/QUOTE]

Rozumiem, że w jego otoczeniu są same matki z małymi dziećmi i one wszystkie zdają mu relację odnośnie tego czy wózek się psuje czy nie. Tak?

synek
Stary 2015-08-13, 13:19   #4459
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
U mnie w przychodni odnotowują, że matka nie zgadza się na wizytę...a położna ma -tak, jak dziewczyny pisały - za zadanie pomóc, doradzić, ale też i skontrolować stan dziecka, warunki, w jakich dziecko jest, jak matka sobie radzi. Z tego co wiem, to w przypadku, gdy położna, a potem lekarz na wizycie domowej uznają, że coś jest nie tak, to zgłaszają to dalej. Ale ogólnie nie ma się czego bać, to nic takiego
P.S. A tak w ogóle dzień dobry Taki chamuk ze mnie, że się nie przywitałam nawet
Wiesz, to nie kwestia tego, że się boję, ale uważam, że to niepotrzebne Tym bardziej, że na pewno będę się stresować jak obca baba będzie mi patrzeć na ręce
Muszę się zorientować jaki mam wybór u siebie, bo mieszkam w małym mieście i bardzo możliwe, że to będzie jakaś znajoma twarz
Stary 2015-08-13, 13:21   #4460
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka ja mysle ze on patrzy na mnie a ja duza i zaklada ze moze tak byc.
I w sumie moge sobie zrobic wczesniej i chyba tak zrobie. co sie go bede sluchala. Najwyzej zrobie jeszcze raz.
Niby lekarz a trzeba kombinowac :p

Stary 2015-08-13, 13:25   #4461
ijaa
Zakorzenienie

Troche przeleciałam wzrokiem co pisalyście, ale niestety nie dam rady nadrobić - chyba z 2h by mi zeszło.

Która to pisała, ze lubi planować?
Też mam w excelu tabelkę z wyprawką, więc.. nie jesteś jedyna. Mam zamiar jeszcze zrobić dodatkową listę z rzeczami do kupienia, która będzie się zmniejszać - wraz z przybliżonymi cenami i podziałem zakupów na misiące.

Widziałam, że pisałyście też o Świetach - u nas TP waha się od 24. 12 - z @, później wyszło 21.12, a niedawno na połówkowym 18.12.
Szczerze liczę, że Glucior nie będzie mnie długo męczył i wybierze się trochę wcześniej na świat. Gdyby tak się stało, np. ok. połowy grugnia to na Święta myślę, że spotkalibyśmy się z rodzinką chodź na trochę - pewnie obie Mamy przygotowałyby jakieś jedzonko i wpadli do nas na życzenia i posiedzieć chwilę.
Jeśli jednak pierworodny postanowi wyjść na samą Wigilię to pewnie dupa - może moja Mama wpadnie na chwile - sama jest, więc nie chciałabym by sama spędzała ten dzień, ale bez posiadówki raczej wtedy.
Na szczęście zarówno moja Mama jak i Rodzice TŻ są myślącymi ludzmi i wiem, że jeśli nie damy rady, będzie zmęczeni, albo coś innego to dadzą nam spokój i nie będą na nic naciskać.

Matko, jaki wczoraj miałam fatalny dzień. Ból głowy, zawroty, mdłości. Praktycznie cały dzień przeleżałam, a ponad pół przespałam. Chyba kulminacja przegrzania organizmu mi się zrobiła i po prostu się zbuntował na maxa. Ogarnęłam się jako tako ok. 18.

Wieczór już był na prawdę spoko, więc wpadlismy z TŻ na genialny pomysł i pojechaliśmy.. na basen! Na taki kompleks, gdzie są baseny wewnątrz i na zewnątrz! Raaaaaaaaaaany, jakie to było cudowne! Było już ciemno, a dworze 30 stopni i ta cudowna woda!
Czułam się po tym pluskaniu jak nowo narodzona i super mi się spało - od upałów mam z tym problem.
Dzisiaj nie damy rady bo jesteśmy umówieni ze znajomymi na wieczór, ale jutro chcę znów tam jechać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-08-13 o 13:27
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:28   #4462
adka_19
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj czytam, ale tak mi cisnienie znowu podniesli w pracy ze to jest tragedia, malo brakowalo zebym wyszla. Az synus sie chyba zdenerwoaal bo mi po pecherzu skacze i kopie strasznie teraz
Wybaczcie, ale narazie nie bede cytowac ;* musze ochlonac.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:35   #4463
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
To myślę, że na taki szybki wyskok do sklepu to spokojnie możesz w foteliku

Tydzień szybko zleci!

Gratuluję

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ułożenie to jeszcze kilka razy zmieni Moja wcześniej miała podłużne pośladkowe, a ostatnio na połówkowym podłużne główkowe

Oj tam Czasem może być w sam raz Nie zgadniesz ile będzie potrzebne
Mamy wpisane orientacyjnie po 10 sztuk, ale nadwyżka nie zaszkodzi
No właśnie niby po 10 sztuk, ale z każdego rozmiaru? Bo np kaftanikow to mam tylko 2 jakoś żadne w sklepie mi się nie podobająala:

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52400944]Oglądałam camarelo Sevilla i powiem Wam - fajny lekko się prowadzi, ma niezłą amortyzację, super się składa, lekki, lekko się wpina i gondolę i spacerówkę. Cenowo też przyzwoicie, bo 1300 zł za 2w1. Powiedziałam mężowi, że zmienia mi się koncepcja co do wózka a on, że nie wie, czy jest sens wydawać więcej kasy, że on nie słyszał, żeby komuś się wózek zepsuł i takie tam... nie mam siły do tego chłopa, przecież to nie on będzie za to płacił i to ja 80% czasu będę jeździć wózkiem...

Ogolnie neonatologia potrzebna jak są jakieś komplikacje poporodowe i np. niedotlenienie itp.

Sylwuska np. do wyjazdu na zakupy z dzieckiem. Wysiadasz z auta, wpinasz fotelik do stelaża i jedziesz. Na spacery fotelik nie

Sylwoha może rodzinny wystawić takie zwolnienie, oczywiście. Tylko musisz powiedzieć

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Z tym Twoim facetem Mój to właśnie odwrotnie o wszystko,mnie pyta, czy tak czy tak, czy to potrzebne, czasem zapyta czy to nie za dużo itd, ale bardziej wiem, że na mnie liczy, bo wie, ze mam kogo zapytac, albo w Internecie poczytać

Ok, ok rozumiem. Ale jak mam sklep 5 min od bloku to tez będę brała fotelik, bo potem nie będę ciągnąć tego znowu na 4 piętro, skoro zakupy zajmą mi gora pół godziny, chyba że wybiorę się do innego, gdzieś dalej, to wtedy wezmę gondole

Cytat:
Jeszcze przez jakiś czas dziecko będzie miało sporo miejsca na przekręcanie się we wszystkie strony, więc nie masz co się martwić na zapas.

Mój też ostatnio leżał w poprzek, ale lekarz mówił, że ma mnóstwo miejsca do fikania

Pisałam dzisiaj konkretnie ;P 7 sztuk na 62. Nowych. Bo mam też jakieś używane po mojej siostrze, ale są u mojej mamy, a teraz za gorąco żeby po nie jechać.
Wiem, wiem przepraszam, pamiętam że dziś to pisałaś, ale już tyle stron napisaliśmy, ze nie chciało mi się szukac, len ze mnie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dokładnie położna też jest od tego, żeby sprawdzić w jakich warunkach żyjesz i czy sobie radzisz, wiadomo że może to być stresujące i też wolałabym tego uniknąć, ale uwazam, że potrzebne, bo często taką wizyta może uchronić dziecko przed jakąś patologia, jeśli matka pijana, czy coś ;/

Dzień dobry jak Twoje sny? Był pan z Tako?

Stary 2015-08-13, 13:36   #4464
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Fionka ja mysle ze on patrzy na mnie a ja duza i zaklada ze moze tak byc.
I w sumie moge sobie zrobic wczesniej i chyba tak zrobie. co sie go bede sluchala. Najwyzej zrobie jeszcze raz.
Niby lekarz a trzeba kombinowac :p

a Ty chodzisz prywatnie?

Stary 2015-08-13, 13:37   #4465
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dobra, nadrobiłam na szybko
Kalusia, super, że już po zabiegu, świetnie, że jutro wychodzisz
Sylwoha, gratuluję chłopaka bardzo się cieszę, że zasilisz niebieską drużynę
i...coś jeszcze chciałam, ale...zapomniałam także ten...tego... idę obiad gotować, odezwę się później

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:39   #4466
rudaska
Zakorzenienie

Ogólnie ja miałam już problem z pajączkami, powoli widzę siatę sinych żył, a siedzenie przy biurku mi nie pomaga. Chcę się jakoś ratować, chociaż jak już zdecydujemy że więcej dzieci nie bedzie to sobie je zoperuję. Bo to już bardziej kwestia zdrowia niż wyglądu.
Cytat:
A to na 1 to szybko będziesz latać, ja mam 4, to trochę balabym sie już dziecko,zostawic, zobaczymy, wyjdzie w praniu

Majstrzy od 7 boleści, heh dobrze im nagadalas, podkulili ogony i posprzatali jeszcze

Szkoda, ze,paragonu nie masz, ale może spróbuj jednak wymienić, bo 50 to w ogóle może Ci się nie,przydać ;/ ile sztuk masz?

I tak będziesz musiała dziecko zostawić jak pójdziesz pod prysznic czy do kibla, czy ci listonosz zapuka. No przecież nie da się 24h przy dziecku. Zawsze można do łóżeczka czy do kojca zanieść, albo wnieść wózek z dzieckiem na półpiętro, żeby tak nie kusił i potem po niego wrócić
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
tak, powiedziała, że diosminę i żele na bazie heparyny mogę

mam nadzieje, że nie wykraczesz sobie z tymi malutkimi ubrankami
Aaa sprzedam je! zaraz je wystawię na alle
Stary 2015-08-13, 13:42   #4467
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Troche przeleciałam wzrokiem co pisalyście, ale niestety nie dam rady nadrobić - chyba z 2h by mi zeszło.

Która to pisała, ze lubi planować?
Też mam w excelu tabelkę z wyprawką, więc.. nie jesteś jedyna. Mam zamiar jeszcze zrobić dodatkową listę z rzeczami do kupienia, która będzie się zmniejszać - wraz z przybliżonymi cenami i podziałem zakupów na misiące.

Widziałam, że pisałyście też o Świetach - u nas TP waha się od 24. 12 - z @, później wyszło 21.12, a niedawno na połówkowym 18.12.
Szczerze liczę, że Glucior nie będzie mnie długo męczył i wybierze się trochę wcześniej na świat. Gdyby tak się stało, np. ok. połowy grugnia to na Święta myślę, że spotkalibyśmy się z rodzinką chodź na trochę - pewnie obie Mamy przygotowałyby jakieś jedzonko i wpadli do nas na życzenia i posiedzieć chwilę.
Jeśli jednak pierworodny postanowi wyjść na samą Wigilię to pewnie dupa - może moja Mama wpadnie na chwile - sama jest, więc nie chciałabym by sama spędzała ten dzień, ale bez posiadówki raczej wtedy.
Na szczęście zarówno moja Mama jak i Rodzice TŻ są myślącymi ludzmi i wiem, że jeśli nie damy rady, będzie zmęczeni, albo coś innego to dadzą nam spokój i nie będą na nic naciskać.

Matko, jaki wczoraj miałam fatalny dzień. Ból głowy, zawroty, mdłości. Praktycznie cały dzień przeleżałam, a ponad pół przespałam. Chyba kulminacja przegrzania organizmu mi się zrobiła i po prostu się zbuntował na maxa. Ogarnęłam się jako tako ok. 18.

Wieczór już był na prawdę spoko, więc wpadlismy z TŻ na genialny pomysł i pojechaliśmy.. na basen! Na taki kompleks, gdzie są baseny wewnątrz i na zewnątrz! Raaaaaaaaaaany, jakie to było cudowne! Było już ciemno, a dworze 30 stopni i ta cudowna woda!
Czułam się po tym pluskaniu jak nowo narodzona i super mi się spało - od upałów mam z tym problem.
Dzisiaj nie damy rady bo jesteśmy umówieni ze znajomymi na wieczór, ale jutro chcę znów tam jechać.
Ale fajowsko, też,myślę tylko o tym, ze w wodzie to byłaby dopiero ulga

Mój Tz po jutrzejszym zaczyna urlop? Ma 2 tyg i myśleliśmy, zeby gdzieś pojechac, niedaleko np na Litwę na 3 dni, byliśmy tam 3 lata temu, tam jest taki Aqua park z hotelem razem, ale z jednej strony tam byliśmy juz, trzeba by było 1000 zł szykować, no a,za te pieniądze, to sporo rzeczy z wyprawki juz byśmy mieli (hah zauważyłam, że kasę teraz na wyprawkę przeliczam) a z drugiej strony za rok pewnie nici z jakichkolwiek wycieczek i nie wiem co robić, a fajnie,byłoby się w te upały pokapac w basenach i jedzenie mają tam pyszne

Stary 2015-08-13, 13:44   #4468
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska jak płaciłaś kartą to możesz wydrukować z historii tą transakcję i przyjmą zwrot. Gorzej jak gotówką Najwyżej zostaw, może któraś z nas odkupi jak się jakaś drobnica urodzi

Kupiłam sobie pieguski i zajadam, popijając zimną wodą
Dobrze, że dziś chociaż nieco lepiej z temperaturą, 29 stopni i chłodny wiaterek. Później pójdę się poopalać - pierwszy raz w sezonie!

Jutro powinna dotrzeć do punktu odbioru paczka ze Smyka, a w poniedziałek może dotrze wczorajsze zamówienie z alledrogo.
Jeszcze dziś popatrzę co jest, może coś uda się upolować

A tak zastanawiałam się dziś nad tą matą edukacyjną...I chyba nie będę kupować, chyba że ktoś chce sprezentować to proszę bardzo. Ja wychowałam się na "macie edukacyjnej" złożonej z koca na podłodze, włączonego Kasprzaka i kupy klocków i lalek. Ot co. I nie jestem głupia przez to

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-08-13 o 13:45
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 13:45   #4469
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie ja miałam już problem z pajączkami, powoli widzę siatę sinych żył, a siedzenie przy biurku mi nie pomaga. Chcę się jakoś ratować, chociaż jak już zdecydujemy że więcej dzieci nie bedzie to sobie je zoperuję. Bo to już bardziej kwestia zdrowia niż wyglądu.
jak zoperować?
bo mi popękały nowe mimo, profilaktyki, nie wiem może za mała dawka
ja planuję ostrzykać żyły - skleroterapię
tylko nie wiem czy czekać do drugiej ciąży, będę konsultować

Stary 2015-08-13, 13:45   #4470
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Boli minimalnie tylko przez chwilę bo lekarz to tak na siłę wpycha. Teraz chodzę jak kaczka bo mam wrażenie, że może mi to wypaść ale mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie. Ordynator, który przeprowadzał zabieg zapytał, czy chcę zostać do poniedziałku. Ja powiedziałam, że nie bardzo bo wolę wyjść jutro, a on że ma dzisiaj dobry dzień i na wszystko się zgadza więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku
to super że trafiłaś na dobry dzień ordynatora trzymam kciuki żebyś jutro już była w domku!

Cytat:
U nas wszystko ok, dziecie wazy 726g, wiec byko.
Lezy poprzecznie, stad malo wyczywalne ruchy.
Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa?
Cos takiego.
Obwod brzucha jest w gornej granicy, stad mam zbadac glukoze.

Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski :p
CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle :p
hohoho jaki duży maluszek i co za niespodzianka! chłopak! gratulacje synka zatem

co do zwolnienia to właśnie zależy od lekarza bo różne mają podejście, idź i powiedz ze brzuch Cię boli, twardnieje itp jak nadal stwierdzi że to nic takiego to jak bym poszła do innego lekarza. Lekarz chyba może z dwa dni to tyłu wystawić zwolnienia ale raczej wolą żeby to było równo z dniem wizyty.

Cytat:
A dlaczego? Na taki godzinny spacer tez nie? Czyli on służy tylko do załatwiania jakiś sprawny zeby dziecko na szybko wstawić do samochodu i potem wpiac jak coś w stelaz?
maluszkowi najlepiej w sensie najzdrowiej dla jego kręgosłupa jak jest na płasko więc jeśli tylko można to lepiej używać gondoli do spacerów, ja nawet jak na dłuższe zakupy się wybierałam to brałam gondole żeby się nie męczył w foteliku
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości