Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 13:56   #931
malaja86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jak mój mąż poszedł z odręcznym upoważnieniem to pani w ZUSie parsknęła śmiechem i powiedziała że z takim świstkiem to nawet listu na poczcie nie odbierze i ma się gonić.
Właśnie zus i urzędy to notarialne podpisy. U mnie w Lublinie na poczcie trzeba było osobiście. A najlepiej że oddział czynny 9-15. Za to teraz w sąsiedniej wsi jest poczta i nawet nie trzeba dokumentów.
Stary 2015-08-13, 13:56   #932
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość

ja planuję iść najpierw na pół roku i od stycznia zacząć szukać innej pracy, jak nie znajdę to kolejne pół roku i dalej szukać, a właśnie może któraś się orientuje, można przerwać w każdym momencie mam tylko nadzieję, że przez ten czas znajdę coś sensownego
Musisz wykorzystać 14 tygodni, potem możesz zrezygnować albo mąż może przejąć.

Idę na 15.45 do lekarza, proszę o kciukasy

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:05   #933
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Mocno zaciśnięte, dawaj znać co tam!
Stary 2015-08-13, 14:06   #934
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

dlatego właśnie od stycznia zacznę szukać, wtedy też więcej ofert się pojawia, bo to wiedziałam, że trzeba obowiązkowo, chodziło mi właśnie o to potem

za wizytę
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:10   #935
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Matulu, jak mnie mdłości dzisiaj męczą, nie mam normalnie sił na nic. Tak bym sobie pawia puściła. Obiad muszę Młodej zrobić, a normalnie nie umiem nawet stać. Help!
myślałam, że jestem osamotniona jeżeli chodzi o nudności ...
dziś też mnie męczą bleee

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:13   #936
Sandrusia91
Zadomowienie

Bianeczka - co ile robiłaś sobie ten masaż sutków ?

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:19   #937
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

W dniu porodu. Ja już złożyłam wniosek o macierzyński w pracy od 15.08. i od razu o ten cały roczny i napisałam, że chce 80%

Ten wniosek sama pisałaś czy dostałaś z pracy jakieś dokumenty do wypełnienia?

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
w TVn24 dzisiaj mówili ze w tamtym roku padła rekord 41% kobiet rodziło przez cesarke. Co roku ta liczba wzrasta.

Ostatnio wszędzie o tym trąbią. Mam nadzieję, że przez ten cały szum nie będą namawiali tych ze wskazaniem do cc na poród naturalny.

Cytat:
Też sobie wybierasz albo cały rok 80% albo 100/60%.

To lepiej się orientuj, bo tam jest mało czasu na złożenie dokumentów, bodajże 7 dni (czy ileś) od urodzenia. Ja upoważniłam TŻ notarialnie do załatwiania wszystkich moich firmowych spraw, bo jak mnie przytrzymają z jakiegoś powodu w szpitalu i z tego powodu bym nie dostała to można sobie palnąć w łeb. Poza tym nie sądzę że będę na siłach tachać noworodka do urzędu (nawet jak można to załatwić później) więc upoważnienie to fajna rzecz.

Wiem, wiem w poniedziałek pójdę ze zwolnieniem to zapytam kierownika co i jak.

Cytat:

Trzymamy
Stary 2015-08-13, 14:26   #938
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Jakie ja mam dokumenty do pracy zanieść i do kiedy. Muszę się tym zainteresować bo czasu już tak mało!
Na pewno trzeba mieć akt urodzenia dziecka z USC (na samą rejestracje dziecka w USC ma się 21 dni), zaświadczenie ze szpitala i wniosek jak chcesz mieć płacone i jak rozkładają się Tobie urlopy

Tu przykład takiego wniosku: https://drive.google.com/file/d/0Bxr...1SV2ZtOWs/view

Tak jeszcze tylko poradzę, że jeżeli będziecie mieć dziecię ze związku nieformalnego to lepiej pojechać teraz, jak jeszcze możecie do USC z partnerem by uznał dziecko. Zawsze to jeszcze jedna formalność z głowy a potem szybciej można dokonać rejestracji maleństwa .

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja pracowałam w ZUSie (tyle że w wydziale gdzie rozkładaliśmy na raty zaległe składki) i wystarczyło upoważnienie napisane nawet na kolanie na kartce papieru. Zresztą w sądzie tak samo.
To chyba zależy od oddziału bo ja już niestety spotkałam się z tym, że w ZUSie nie uznano takiego upoważnienia i musiało być ono sporządzone u notariusza.

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Nooo dziewczyny jutro o tej porze najprawdopodobniej bede juz rozpakowana . O 8 mam sie stawic na cc, wcześniej jeszcze ktg, cewnik, pobranie krwi, badanie gin i heja na stól no chyba ze znowu mnie odesla, ale wtedy pieprze! Rodze w panstwowym i niech sie bujaja na drzewo! Niech mi zwróca kase i nara z takim podejsciem.
Noo ale duza szansa ze bedzie te cc
Wiec pewnie w nastepnym tyg sie odezwe juz z dzieciokiem
O Matko! To super! Na pewno wszytko pójdzie dobrze i już jutro poznasz swoje dziecię

namisek1990
Staraj się nie przejmować się teściową, one nam chyba zazdroszczą, że my jesteśmy piękne, młode i ciężarne a one... no cóż Sama ostatnio usłyszałam tekst, że jak urodzę przez cc to będzie oznaczać, że poszłam na łatwiznę A potem sama dodała, że sama chciałaby teraz zaciążyć bo teść nigdy nie miał szansy poczuć kopnięcia swoich synów no i coś tak jej pusto w domu i brakuje jej tupotu małych stópek, karmienia piersią yhh biedny teść... jak dobrze, że moja cudowna, opiekuńcza i troskliwa teściowa wyjeżdża w przyszłym tygodniu w wraca dopiero jakoś we wrześniu mam nadzieję, że urodzę do tego czasu

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:31   #939
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
w TVn24 dzisiaj mówili ze w tamtym roku padła rekord 41% kobiet rodziło przez cesarke. Co roku ta liczba wzrasta.

Szok!! Tu jest ok 20% i i tak lekarze mowia, ze za duzo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:36   #940
loudres
Zadomowienie

Jesoooooooo jaka jestem zła.
W końcu zrobiłam te cotton balls light.
W sumie nie wyszukiwania kulki wyszły tonę i wgl ale efekt końcowy bardzo zadowalający. W sumie jestem z siebie dumna ze małemu zrobiłam coś sama. No i dzisiaj zaaplikowalam lampki przytwierdzilam klejem poszłam na zakupy ugotowalam obiad myślę sobie ok. będzie juz za schnie te. Kupiłam baterie co lampek wsadzam patrze nie palą się! W panice lecę po inne baterie no kur.. nie palą się lecę do ciemnej łazienki o co cho. A te lampki tak się kurna pala ze ich wogole nie widać! Wogole nie mają mocy! Żadnej . Tyle pracy... a one się nie palą chyba się rozplacze. ..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:37   #941
meneq
Zakorzenienie

olkma kciuki na jutro!
Tusia za wizyte tez trzymam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:37   #942
owieczkaa
Zakorzenienie

Szczerze z tymi cesarkami to w ogóle mnie to nie dziwi. Jak jest takie podejście do porodów naturalnych, obowiązkowe niemalże nacinanie krocza, pompowanie oksytocyny, zero warunków i intymności, w wielu miejscach nawet brak iluzji że jest możliwość znieczulenia... Rozumiem podejście wielu kobiet - "skoro i tak mam być pocięta to wolę już cesarkę".
Stary 2015-08-13, 14:37   #943
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
mi kadrowa kiedyś dała podobny wniosek, ale z zapisem
"jednocześnie oświadczam, że drugi z rodziców tj. ..... zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego w okresie objętym wnioskiem". Mówię jej, że mój na pewno nie będzie korzystać, a ona, że to w razie co bo na złożenie tego oświadczenia są tylko 2 tygodnie, czy jakoś tak, a jak mi się coś stanie to mąż nie będzie mógł skorzystać z urlopu, że to takie zabezpieczenie w razie W, a korzystać nie musi

ale nie zagłębiałam się w to czy rzeczywiście tak jest
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:42   #944
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Na pewno trzeba mieć akt urodzenia dziecka z USC (na samą rejestracje dziecka w USC ma się 21 dni), zaświadczenie ze szpitala i wniosek jak chcesz mieć płacone i jak rozkładają się Tobie urlopy

Tu przykład takiego wniosku: https://drive.google.com/file/d/0Bxr...1SV2ZtOWs/view

Tak jeszcze tylko poradzę, że jeżeli będziecie mieć dziecię ze związku nieformalnego to lepiej pojechać teraz, jak jeszcze możecie do USC z partnerem by uznał dziecko. Zawsze to jeszcze jedna formalność z głowy a potem szybciej można dokonać rejestracji maleństwa .

Właśnie czytam co trzeba zrobić i sporo tego wszystkiego się wydaję.

Dziękuje za ten wniosek, na pewno mi się przyda.

Co do wcześniejszego uznania ojcostwa obawiam się, że nie uda nam się tego wcześniej zrobić bo Tż za granicą :/
Stary 2015-08-13, 14:54   #945
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest ze zwolnieniem i przejściem na macierzyński? Chodzi mi o to, czy zwolnienie przestaje obowiązywać w dniu porodu czy dzień po?
a dziś takiej dziewcznie lekarz nie dał L4 bo jest po terminie, od terminu nie dają zwolnień.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:55   #946
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Jesoooooooo jaka jestem zła.
W końcu zrobiłam te cotton balls light.
W sumie nie wyszukiwania kulki wyszły tonę i wgl ale efekt końcowy bardzo zadowalający. W sumie jestem z siebie dumna ze małemu zrobiłam coś sama. No i dzisiaj zaaplikowalam lampki przytwierdzilam klejem poszłam na zakupy ugotowalam obiad myślę sobie ok. będzie juz za schnie te. Kupiłam baterie co lampek wsadzam patrze nie palą się! W panice lecę po inne baterie no kur.. nie palą się lecę do ciemnej łazienki o co cho. A te lampki tak się kurna pala ze ich wogole nie widać! Wogole nie mają mocy! Żadnej . Tyle pracy... a one się nie palą chyba się rozplacze. ..
A czemu nie kupiłaś takich do kontaktu? te na baterie to zawsze szit

Cytat:
Szczerze z tymi cesarkami to w ogóle mnie to nie dziwi. Jak jest takie podejście do porodów naturalnych, obowiązkowe niemalże nacinanie krocza, pompowanie oksytocyny, zero warunków i intymności, w wielu miejscach nawet brak iluzji że jest możliwość znieczulenia... Rozumiem podejście wielu kobiet - "skoro i tak mam być pocięta to wolę już cesarkę".
No dokładnie, a przy cc masz pewność, że twoje życie intymne po bedzie takie samo jak przed, a nie rozjechana bożena z nie daj bóg źle zaszytymi ranami, które utrudniają ruchy, nie mówiąc już o sexie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 14:57   #947
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

wiecie co

jestem zła
byłam na tej wizycie , wiecie że on mnie nawet nie zbadał ... nie zajrzał mi do bożeny zeby pobrać ten GBS , żeby zobaczyć szyjkę co z nią chociaż mówiłam mu że mnie kłuje czasem jak mała się rusza, nie zajrzał do brzucha, wystawił mi L4 zalecenia i dowidzenia ...
na następną wizytę mam się zgłosić 3 września ....
zapytałam czy by nie zważył mojego dziecka na co otrzymałam odpowiedź : Nie bo to trzeba całe badanie przeprowadzić a ja nie mam czasu bo jest spore opóźnienie ...
i co wy na to, nic nie wiem .....

wymianki
Stary 2015-08-13, 15:01   #948
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Właśnie zus i urzędy to notarialne podpisy. U mnie w Lublinie na poczcie trzeba było osobiście. A najlepiej że oddział czynny 9-15. Za to teraz w sąsiedniej wsi jest poczta i nawet nie trzeba dokumentów.
Teraz już na żadnej poczcie nie trzeba dokumentów. W Lublinie do zusu i us nie trzeba żadnych notarialnych. Ja chodziłam z normalnymi, w us jest taki wniosek i tylko się go wypełnia, podpisuje i trzeba opłacic, chyba 21 zł, a jak pokrewieństwo jest to bez opłaty ale trzeba napisać w upoważnieniu że to tata córka, wnuczka itp.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
wiecie co

jestem zła
byłam na tej wizycie , wiecie że on mnie nawet nie zbadał ... nie zajrzał mi do bożeny zeby pobrać ten GBS , żeby zobaczyć szyjkę co z nią chociaż mówiłam mu że mnie kłuje czasem jak mała się rusza, nie zajrzał do brzucha, wystawił mi L4 zalecenia i dowidzenia ...
zapytałam czy by nie zważył mojego dziecka na co otrzymałam odpowiedź : Nie bo to trzeba całe badanie przeprowadzić a ja nie mam czasu bo jest spore opóźnienie ...
No sory, ale to on ma opóźnienie a nie ty! â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a jak mnie coś takiego wpienia. To prywatnie? Ja bym chyba złożyła skargę do dyrekcji. Płacisz za to żeby cię przebadał i skontrolował a on nie ma czasu? To jakiś nowy lekarz?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
a dziś takiej dziewcznie lekarz nie dał L4 bo jest po terminie, od terminu nie dają zwolnień.
bzdura! dopytam o to, ale ja w poprzedniej miałam a ciąża przenoszona

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 15:03   #949
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

No sory, ale to on ma opóźnienie a nie ty! ☠☠☠☠a jak mnie coś takiego wpienia. To prywatnie? Ja bym chyba złożyła skargę do dyrekcji. Płacisz za to żeby cię przebadał i skontrolował a on nie ma czasu? To jakiś nowy lekarz?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

bzdura
z lux medu płaci moja firma, lekarz jest mój prowadzący , przeważnie mnie nie badał tak jak niektóre z was opisują ze to że tamto dokładnie ja przeważnie nic nie wiedziałam, tylko czy dziecko ma tętno ijak jest ułożone ale dziś przegioł pałę, myślałam ze już jestem w tak zaawansowanej ciąży ze chociaż zajrzy do mnie a tu huj wielki dwa bąbelki

wymianki
Stary 2015-08-13, 15:08   #950
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
z lux medu płaci moja firma, lekarz jest mój prowadzący , przeważnie mnie nie badał tak jak niektóre z was opisują ze to że tamto dokładnie ja przeważnie nic nie wiedziałam, tylko czy dziecko ma tętno ijak jest ułożone ale dziś przegioł pałę, myślałam ze już jestem w tak zaawansowanej ciąży ze chociaż zajrzy do mnie a tu huj wielki dwa bąbelki
Skandal, tyle tylko powiem. I to ma być prowadzenie ciąży?!
Stary 2015-08-13, 15:10   #951
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
i post napisano o 15:00 ----------

bzdura! dopytam o to, ale ja w poprzedniej miałam a ciąża przenoszona
no tak podsłuchałam tą kobietę. że jest po terminie i już jej nie wystawi L$ , że od tego czasu leci jej ten macierzyński już tak mówiła też się na tym nie znam.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Skandal, tyle tylko powiem. I to ma być prowadzenie ciąży?!
no płakać mi się chce, nic nie wiem

wymianki
Stary 2015-08-13, 15:13   #952
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
\
no płakać mi się chce, nic nie wiem
Zadzwoniłabym do luxmedu z pretensjami to raz i zażądała natychmiast kolejnej wizyty, bo to co się odbyło nie zasługuje na tą nazwę nawet.
Tak czy siak nie odpuściłabym, chodzić w tak zaawansowanej ciąży bez żadnego badania to zwyczajnie ryzyko.
Stary 2015-08-13, 15:14   #953
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
mi kadrowa kiedyś dała podobny wniosek, ale z zapisem
"jednocześnie oświadczam, że drugi z rodziców tj. ..... zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego w okresie objętym wnioskiem". Mówię jej, że mój na pewno nie będzie korzystać, a ona, że to w razie co bo na złożenie tego oświadczenia są tylko 2 tygodnie, czy jakoś tak, a jak mi się coś stanie to mąż nie będzie mógł skorzystać z urlopu, że to takie zabezpieczenie w razie W, a korzystać nie musi

ale nie zagłębiałam się w to czy rzeczywiście tak jest
Też powiem Tobie, że jakoś się w to nie zagłębiałam i nie jestem na 100% pewna ale jeżeli miałabyś taki zapis i wymieniony okres/ilość dni to chyba tyle dni odchodzi Tobie z urlopu rodzicielskiego, a moim zdaniem nawet jeżeli coś by się (odpukać w niemalowane) stało i było by potrzebne extra wolne to zawsze można wziąć L4 na opiekę nad członkiem rodziny

TusiaeM trzymam kciuki!!!

Airish88 to jak maleństwo się urodzi to najlepiej postarajcie się iść razem osobiście (oczywiście jak już będziesz miała siły) z samego rana do kierownika USC (potem może być nie osiągalny ze względu np na śluby) bo i tak to on musi "przypieczętować". Będziesz rodzić maleństwo w tym samym mieście co Ty albo Tż się urodziliście?

aakkzzii k!@na kolejny konował sorry ale to jest jego robota i obowiązek, żeby Ciebie zbadać! Jak ma opóźnienie to niech przychodzi szybciej do pracy albo niech zrezygnuje z przerwy na kawkę, papieroska czy innych piepszot

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:15   #954
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Są dwa takie małe pokoje Jak do mnie mąż przyjeżdżał i tam było ciasno to wchodził na oddział i siedzieliśmy na końcu bo były dwa krzesła zostawione. Nikt nas nie wygonił. Ja mam nadzieję że tylko 3 obowiązkowe doby będę w szpitalu i jakoś z malutkim przeżyjemy.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Szkoda Już myślałam, że będzie przez cały rok tak fajnie jak teraz na zwolnieniu ;(

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A ciekawe czy wystarczy takie pisemne upoważnienie bez udziału notariusza. Muszę koniecznie do ZUSu naszego się wybrać.
Za mnie na kontrolę do ZUSu idzie mój mąż- jest moim pełnomocnikiem i zgłosiłam go jako osobę współpracująca i w moim ZUS wystarczy mu zwykłe upoważnienie nie musi być notarialne.
Wróciłam z ktg, wszystko w normie skurczów brak.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-13, 15:17   #955
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Zadzwoniłabym do luxmedu z pretensjami to raz i zażądała natychmiast kolejnej wizyty, bo to co się odbyło nie zasługuje na tą nazwę nawet.
Tak czy siak nie odpuściłabym, chodzić w tak zaawansowanej ciąży bez żadnego badania to zwyczajnie ryzyko.
chyba jutro tam pojadę i poproszę o zapisanie do tego drugiego pana co tam przyjmuje, na początku do niego chodziłam nie wiem czemu zrezygnowałam i przeniosłam się do tego pacana ...
jestem tak zawiedzona....
poprostu masakra jakaś ...

wymianki
Stary 2015-08-13, 15:21   #956
loudres
Zadomowienie

Cytat:

A czemu nie kupiłaś takich do kontaktu? te na baterie to zawsze szit

No dokładnie, a przy cc masz pewność, że twoje życie intymne po bedzie takie samo jak przed, a nie rozjechana bożena z nie daj bóg źle zaszytymi ranami, które utrudniają ruchy, nie mówiąc już o sexie.
W diy było żeby kupić na baterie to kupiłam.... gówno jedno wielkie..

Cytat:
wiecie co

jestem zła
A nie ma tam żadnego innego gina?
Nie kumam.. mój gin mowil ze te badanie gbs jest wymagane, naprawdę ja myślałam że mój jest jakiś mało wylewny i wogole ale na każdej wizycie słuchamy serduszka oglądamy robi fotki bada. Jak zgłosze ze coś mnie kluje zawsze bada. Teraz jak powiedziałam ze boli mnie to spojenie lonowe to badał długo. Az widziałam ze pani w poczekalni była lekko zniesmaczona ale ten twój to już przeginka. Sory za porównanie ale wygląda mi to na to ze sprawdził czy jest tętno i do widzenia! To ma być lekarz. ..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:23   #957
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jutro tam pojadę i poproszę o zapisanie do tego drugiego pana co tam przyjmuje, na początku do niego chodziłam nie wiem czemu zrezygnowałam i przeniosłam się do tego pacana ...
jestem tak zawiedzona....
poprostu masakra jakaś ...
A nie możesz telefonicznie? od razu bym powiedziała jaka jest sytuacja, że jesteś niezadowolona bardzo i oczekujesz szybkiej wizyty u tego drugiego. Niech oni kombinują a nie jeszcze ty będziesz jeździć i prosić.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-13, 15:26   #958
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

A nie ma tam żadnego innego gina?
Nie kumam.. mój gin mowil ze te badanie gbs jest wymagane, naprawdę ja myślałam że mój jest jakiś mało wylewny i wogole ale na każdej wizycie słuchamy serduszka oglądamy robi fotki bada. Jak zgłosze ze coś mnie kluje zawsze bada. Teraz jak powiedziałam ze boli mnie to spojenie lonowe to badał długo. Az widziałam ze pani w poczekalni była lekko zniesmaczona ale ten twój to już przeginka. Sory za porównanie ale wygląda mi to na to ze sprawdził czy jest tętno i do widzenia! To ma być lekarz. ..
jstem taka zła że nawet nie zawdzonie do michała no bo co ja mu powiem, byłam na wizycie i nic nie wiem. mam L4 juhu fajnie, jak bym tylko po to chciała iść bym się zapisała do internisty zeby mi przedłużył ...

fatalnie ... aż mi się odechciało wszytskiego.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
A nie możesz telefonicznie? od razu bym powiedziała jaka jest sytuacja, że jesteś niezadowolona bardzo i oczekujesz szybkiej wizyty u tego drugiego. Niech oni kombinują a nie jeszcze ty będziesz jeździć i prosić.
nie można bezpośrednio skontaktować się z placówką lux med , tylko z infolinią i oni dopiero przekazują prośbę do placówki, no jak ostatnio dzwoniłam z prośbą o zapisanie 6 sierpnia to oddzwonili do mnie dziś dopiero :/
no ale racja zadzwonie tam teraz.

wymianki
Stary 2015-08-13, 15:28   #959
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Na wojnie, w szalasie
Wyobrazilam to sobie, to tylko chłop może takie pocieszenie wymyśleć. Podoba mi się, naprawdę
Też się z tego uśmiałam Ech Ci faceci, pocieszni są czasem

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie trochę tego deszczu na wschód !! plis!

[/COLOR]
Ja też mam takie krostki zwłaszcza pod piersiami. Zauważyła że jak chłodniej na dworze to gasną, a teraz czerwone i swędzące. smarujesz je czymś?
Oj rzeczywiście przydałoby się chociaż trochę deszczu, wszędzie sucho..
Mnie się pod piersiami zrobiły potówki, gasną właśnie jak jest chłodniej, a jak gorąco to robią się czerwone. Ale mnie nie swędzą.

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Nooo dziewczyny jutro o tej porze najprawdopodobniej bede juz rozpakowana . O 8 mam sie stawic na cc, wcześniej jeszcze ktg, cewnik, pobranie krwi, badanie gin i heja na stól no chyba ze znowu mnie odesla, ale wtedy pieprze! Rodze w panstwowym i niech sie bujaja na drzewo! Niech mi zwróca kase i nara z takim podejsciem.
Noo ale duza szansa ze bedzie te cc
Wiec pewnie w nastepnym tyg sie odezwe juz z dzieciokiem
Kciuki mocne!!! Daj znać koniecznie jak będziesz po, jak się czujecie z synkiem!

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć,

agu23gda
Z boku to pewnie wygląda na rywalizację, ale ja myślę, że nie o to chodzi . Już ta końcówka ciąży w te upały jest bardzo trudna dla nas wszystkich i myślę, że wiele z nas już by chciało się rozpakować. Ja cierpliwie czekam.

Wczoraj byłam na tym spotkaniu z położną ze szpitala, w którym chciałam rodzić. Już nie chcę... co z tego,że to poliklinika, wszystko jest jak nie ma w ogóle odwiedzin... i parówa tam taka, że szok... mało tego jeszcze są dni kiedy NIE MA PRZYJĘĆ bo są zatkane wszystkie oddziały...

No i mały off co do teściowej musiałam trochę ochłonąć (podświetlcie sobie potem to skasuję)
Tak mnie wczoraj zirytowała, że nie wiem. Mówię, że lekarz wolałby żeby dzieciak posiedział jeszcze w burzuchu itd. a ona mi rzuciła tekst: moje chłopaki jakoś wcześniej wyszły i nic im nie jest - jeszcze takim tonem, że aż mnie w środku coś trzepnęło. Wnerwiłam się. Fajnie, ale pierwszy poród sama wywołała bo zapieprzała ile wlezie a drugi miała wywołany podawane sterydy itd. bo cholestza postępowała, ale oczywiście ona taki znawca :/.
Ja teściowej ograniczam informacje jak mogę, zresztą rzadko się widujemy, ale jak pyta o coś to zawsze mówię, że wszystko dobrze
I nie dziwię się, że Cię to irytuje, bo mnie też takie mądrości wkurzają, szczególnie jak mam gorszy dzień czy jestem zmęczona, tak to olewam

Oj kurcze, aż tak jest zapchane Jaczewskiego? Nie spodziewałam się szczerze mówiąc... Zaczynam rozważać Świdnik jak na Staszica się nie uda.

Cytat:
A ja jednak wolę odwiedziny, bo zawsz e mąż przyjdzie i pomoże, czy mama. A jak za duzo ludzi jest to wystarczy poprosić położną, żeby rozgoniła towarzystwo A co do miejsc, wszedzie ich brakuje, ale o tak to sie nie spotkałam. No ale Jaczewskiego jest specyficzne...
Też mi te odwiedziny jakoś szczególnie nie przeszkadzały, ani u mnie nie siedział nikt cały dzień, ani u dziewczyn nie było jakichś rodzinnych spędów. Ot, wpadł mąż, pomógł przy dziecku, przyniósł jakieś rzeczy potrzebne, pobył trochę i tyle. A zawsze milej jak można się wygodnie ułożyć na łóżku, a nie siedzieć z obolałym tyłkiem na sali odwiedzin.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
http://www.tvp.info/21219560/od-nied...a-powoli-konca

Hurra!!!

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Hip hip huuuura W końcu!

Cytat:

Kciuki!! Daj znać koniecznie po wizycie co słychać!

Cytat:
wiecie co

jestem zła
Wcale się nie dziwię, że jesteś zła... Co za olewus Nie Twoja wina, że jest opóźnienie, masz prawo być zbadana, no masakra jakaś. Chyba złożyłabym reklamację, to nie jest w porządku
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 15:29   #960
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie można bezpośrednio skontaktować się z placówką lux med , tylko z infolinią i oni dopiero przekazują prośbę do placówki, no jak ostatnio dzwoniłam z prośbą o zapisanie 6 sierpnia to oddzwonili do mnie dziś dopiero :/
no ale racja zadzwonie tam teraz.
Dzwoń i nie przebieraj w słowach. Nie dziwię ci się że jesteś wściekła. Ja to chyba bym od razu w gabinecie wygarnęła temu konowałowi że jest lekarzem a nie sekretarką od wypisywania L4.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości