|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33
Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego, masakra. |
|
|
|
|
#4562 | |
|
PeeeMaa!
|
Sunny, wątpię. Wtedy to było by Ci już wszystko jedno. Wiem sama po sobie ile mi zabrało zabranie się za siebie.
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ostatnio słyszałam/czytałam, nie pamiętam, jak jakiś facet mówił, że najpierw kobiety żrą jak głupie a potem robi się 150kg na wadze i jest płacz, że jak ona wygląda, że nie pociąga facetów itd. A nie było można takich płaczy urządzić przy 80kg? Czy nawet szybciej? Ale z drugiej strony wiele dziewczyn jest grube już jako dzieci. Dziś widziałam dziewczynkę tak ogólnie w miarę szczupłą ale brzuch już jej wystawał jak kobiecie w 3-4 miesiącu ciąży. A miała z 8-10 lat. Za chwilę będzie coraz bardziej okrągła. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Też by mogło zostać rodzicem ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Właśnie musiałam zniszczyć moją kartę bankomatową:/ Nie działały transakcje zbliżeniowe. Z początku myślałam, że to wina czytników no ale żeby w każdym sklepie... Wyślą mi nową i w przeciągu tygodnia powinnam ją mieć. Oby. Choć teraz sobie pomyślałam, że nie wiem czy dobrze zrobiłam bo i tak średnio lubię te transakcje Jedynie jak szaleje na zakupach to tylko tego używam. Normalnie wolę płacić przez czytnik.
|
||
|
|
|
#4564 |
|
luckygirl
|
Wiem, że są drogie, ale zobaczymy ile yo będzie mniej więcej kosztowało. Załozyłyśmy z moja florystką, że tak 180 zł chciałabym dać za bukiet
|
|
|
|
#4565 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Lubiłam sery bardzo,dalej lubie,ale po nabiale czuję się fatalnie i mnie wysypuje Z chipsami i słodyczami jest tak,że uzależniają. Przede wszystkim uzależnia cukier, po odstawieniu jest tzw. głód odwykowy,człowiek chodzi bardzo słaby, wnerwiony, boli głowa,ćmi przed oczami,zdarzają się zasłabniecia. Ale wystarczy tydzień i to przechodzi wszystko a nie ma już takiej ochoty na słodkie. Ja uwielbiam czekoladę, chipsow akurat nie tykam kijem,ale dla czekolady zabiłabym. Ale teraz nawet mnie nie korci,mogę wchodzić do cukierni i nawet się nie zaślinić Także polecam odwyk.
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
W odwyku od cukru pomaga chrom organiczny w tabletkach
|
|
|
|
#4567 |
|
PeeeMaa!
|
Jejku. Mnie chipsy i ciasta nie kręcą, ale za kebaba to bym się dała wam pociąć! Nie wiem co gorsze słodycze czy śmieciowe żarcie
|
|
|
|
#4568 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
nibyżona
|
pizza 4 ever!
![]() mnie sol bardziej uzaleznia niz cukier. Sophie mozliwe ze nie byla zepsuta a rozmagnesowana/nanagnesowana ![]() moja mama musi karta w foli przykladac xD tak jej wytlumaczyli.
|
#4570 |
|
PeeeMaa!
|
Ale nie smakuje tak jak ten nie zdrowy
|
|
|
|
#4571 |
|
PeeMa
|
Ja też bardziej fastfoody i chipsy, ogólnie słone przekąski wolę, ale słodkie też lubię
![]() Kupiłam sobie skarpetki złuszczające tylko nie wiem czy użyć ich teraz czy lepiej już we wrześniu
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 |
|
PeeeMaa!
|
Ile kosztowały ?
|
|
|
|
#4573 |
|
PeeMa
|
Chyba 10 złotych, w Biedrze
|
|
|
|
#4574 | |
|
zniemczona peema
|
Cytat:
. Nie można sobie na diecie odmawiać wszystkiego, trzeba to robić z rozsądkiem. Zamienić niektóre produkty na zdrowsze, słodycze próbować zastąpić owocami i juz mamy "diete" . Ja próbuje się odżywiać zdrowo i robię to już od jakiegoś roku, a każdy się dziwi skąd u mnie tyle energii o humoru zawsze. Nie używam cukru w ogóle do herbaty ani kawy, nie smaruje pieczywa masłem, jem mało słodyczy za to dużo owoców, jem tylko ciemne pieczywo, nie polewam ziemniaków tłuszczem, ogólnie jemy na 1 danie zawsze, pije dużo wody niegazowanej, dużo sokow, biegam wieczorami, ćwiczę z mel b brzuch porankami . I oto moja "dieta". I tak już do tego przywykłam że jak nie raz pije słodką herbatę to mi nie smakuje, jem jasne pieczywo też nie smakuje. Odrobina słodkości mnie zaraz zamuli. Ale nie jest tak, że jem tylko zdrowo bo i fast foody się nie raz zdarzają, albo ciacha, desery, chipsy. Nie samą dietą człowiek żyje, a jak po prostu zmieni swoje podejście do żywienia to zyska i zdrowie,siłę, energię no i figurę . Naprawdę się da tylko nie wszystko na raz, stopniowo trzeba zamieniać pewne rzeczy w diecie i będzie dobrze. I naprawdę zdrowe odżywianie wpływa na samopoczucie bo widzę sama po sobie że czuje się lepiej, mam więcej wigoru i ochoty na wszystko, a wcześniej byłam leniem, zawsze zmęczona, nic mi się nie chciało, zawsze wszystko na "nie". I widzę to po TŻ-cie, on je niezdrowo bo codziennie piwko, chipsy, coś słodkiego, cola itd. I jak przychodzi z pracy to wielce zmęczony, nic nie ma siły zrobić, stale go boli to głowa to brzuch. Na wieczorne bieganie to siłą go musze wyciągnąć . Ja stosowałam jakiś czas ale mi nie pomagał No pewnie, i może być nawet smaczniejszy niż ten z budki
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2015-08-13 o 16:15 |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wife!
|
Cytat:
Też przechodziłam odwyk od słodyczy- było ciężko, ale dałam radę teraz tylko przed aczkolwiek mi się słodkiego chce
|
|
#4576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem z czym kanapki robić Na razie króluje humus ale to za mało:P Sojowych produktów nie tykam więc żadne pasztety sojowe czy mielonki nie wchodzę w grę. Zamienniki serów też nie. A - mam też smalczyk roślinny oraz do zrobienia pastę z czerwonej fasoli. Ale tak to nie wiem, uwielbiam twaróg, żółty ser czy niektóre pleśniowe. Ehhh, nie mogę się jeszcze przestawić. No ale małymi kroczkami może się uda![]() W ogóle jak jesteś na takiej diecie (wegańska czy jakaś inna?) to pilnujesz wyników, robisz jakieś badania? Zauważyłam, że jest zawsze szał by uzupełniać witaminy, że zdarzają się anemie itd. A ja robiłam wyniki i wyszły super. Choć jako mięsożerca nie martwiłam się o żadne niedobory więc teraz też się tym nie przejmuję. Mam wrażenie, że to trochę ściema. Jakbym słaniała się z braku sił i miała jakieś dolegliwości to ok ale skoro nic mi nie jest to nie wiem czy badania są konieczne. Też o tym słyszałam zresztą z tego co kiedyś widziałam w TV to była reklama takiego chromu![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Szajsowate Nie no robiłam ostatnio i trzymałam godzinę (wcześniej, jakieś 2-3 miesiące przed robiłam te skarpetki i nie chciałam przesadzić więc skróciłam czas) a nie 1,5h jak zazwyczaj i proces łuszczenia zatrzymał mi się w pewnym momencie. Ogólnie też nie zareagowały te bardziej strategiczne miejsca. Także jak masz duże zrogowacenia to koniecznie 1,5h trzymaj.
|
|||
|
|
|
#4577 |
|
PeeeMaa!
|
Haha ja za chwile idę do koleżanki i idziemy na pizze
|
|
|
|
#4578 |
|
PeeMa
|
My sobie z TŻem zamówiliśmy nowe karty, jemu się zepsuła i nie mógł płacić ani zbliżeniowo ani normalnie, a mnie konsultantka z banku poinformowała, że mogę sobie wymienić bezpłatnie na dowolny wzór, więc wybrałam sobie wzór z serem żółtym z dziurami, zabawnie to będzie wyglądać
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio czytałam o "cheat meal" (coś takiego, poprawcie mnie jak napisałam głuptę:P) gdzie warto sobie wyznaczyć jeden dzień w tygodniu na szaleństwo. Wtedy zjeść albo właśnie pizze, jakiegoś kebaba, ciacho czy coś. I nie żałować sobie. Podobno to wpływa pozytywnie na człowieka a diecie nie szkodzi.
Myślę, że na początku odstawiania tych wszystkich "złych" rzeczy to bardzo fajne rozwiązanie. Potem człowiek i tak nie ma ochoty na takie jedzenie. |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie walnęłam hennę i próbuję się zmobilizować do ćwiczeń, ale... chyba zamiast tego zrobię sobie stópki
|
#4582 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety nie mogłam wybrać wzoru. Znaczy wiem, że jest możliwość ale wtedy trzeba zapłacić:/ Kit, jest jaka jest:P I tak nie wygląda źle Byleby tylko przysłali szybko bo ostatnio czekałam chyba miesiąc na kartę:/---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Chyba przez M. bo on często kupuje takie rzeczy. Ale przez to, że rzadko to robię to nie odczuwam żadnych dolegliwości, znaczy czasem mnie zemdli ale nie wysypuje mnie ani nic podobnego.
|
||
|
|
|
#4585 |
|
PeeMa
|
Ja to nawet czytałam ostatnio o cheat day, to by mi pasowało
Jak byłam dzieckiem to przez pewien czas miałyśmy z siostrą wyznaczony właśnie taki dzień słodyczy, mogłyśmy jeść w niedzielę ile nam się podobało, to była chyba rada jakiejś lekarki. I w sumie się sprawdzało, bo aż tak dużo nie pakowałyśmy tego w siebie, a w tygodniu nie jadłyśmy słodkiego wcale |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam by tonami mógł wozić i ciągle mało - takie słowa rodziców A teraz wszystkim nam przeszedł taki szał:P |
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Japońska rzepa
|
Eee tam,nawet lepiej potrafi
Ja uwielbiam domowego twistera z KFC kurczak w panierce z kukurydzianek i warzywka w tortilli,mniam <3Cytat:
![]() Cytat:
No i nie jestem na żadnej wegańskiej diecie,bo mięcho wcinam równo Staram się jeść paleo,ale nie wiem,czy to dla mnie dobre,bo jak widać - przytyłam. Tyle,że czuję się bardzo dobrze,nie chodzę taka zmęczona. Chyba przystopuję z mięsem trochę i ograniczę na rzecz warzyw. badania robię co 6 msc,bo muszę i tak kontrolować TSH
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
A pro po słodkiego - kupiłam dziś ciastka bio i w ogóle takie zdrowe. Są słodzone syropem ryżowym. Słodkie jak nie wiem co... Do tego twarde. Ale nowość zaliczona:P Lubię za to Rossmanna - ma fajne te spożywcze rzeczy
Mój sąsiad z biura (nie wiem ciągle jak ma na imię ) uwielbia słodycze chyba bo widzę, że wystają od niego z plecaka opakowania Oreo, Snikersów i czegoś tam jeszcze:P
|
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dołączam do Was!
![]() Mój TŻ oświadczył mi się kilka dni temu więc pora zacząć przygotowania do ślubu! Będę tu do Was zaglądać
|
|
|
|
#4590 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
Ale fakt jak jestem na diecie i mam mega ochotę to robie se domowa tortille i jakoś na psychice mi lepiej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

. Nie można sobie na diecie odmawiać wszystkiego, trzeba to robić z rozsądkiem. Zamienić niektóre produkty na zdrowsze, słodycze próbować zastąpić owocami i juz mamy "diete"