![]() |
#1591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DJ zaproponował zrobienie filmiku, ale mnie to nie przekonuje. Pewnie będzie piosenka i taniec w kółeczku, albo podziękujemy rodzicom przed weselem. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1593 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubi rozdzielania pieniędzy to "moje" a to "twoje". Mnie jednak by było trochę głupio tak siedzieć na utrzymaniu TŻ. nie bierz tego do siebie,po prostu ja osobiście tak bym się czuła. Mimo,że jestesmy razem ponad 9 lat i znamy się jak własną kieszeń to mimo wszystko czułabym się nieswojo. Zreszta zanudziłabym się w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Konto usunięte
|
MALGOSIA w necie wyczytałam ze każą go złapać i karmić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
spoko rozumiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym momencie nie pracuję i nie szukam pracy, bo uczę się do egzaminu. TŻ zarabia tyle, że mógłby nas spokojnie utrzymać, ale póki co wspierają mnie rodzice i korzystam z oszczędności, które odłożyłam pracując w kancelarii. Ale zaraz po egzaminie biorę się ostro za szukanie pracy, mam w razie czego zapewnioną posadę w kancelarii, ale chciałabym poszukać czegoś lepiej płatnego. Niestety większość roku przesiedziałam w domu i wiem, że po prostu tak nie chcę...
Dziewczyny, u Was przewaga rodziny czy znajomych wśród gości? |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | ||
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny, dość wietrzny dzień!
![]() Ja oczywiście z pracy piszę i nadrabiam. Niezła g*wnoburza widzę powstała ![]() No, mogą być jeszcze doczepy... sama się nad nimi zastanawiam jeszcze. Ozdobę dodam jak zrobię zdjęcie, ale nie wiem kiedy będę mieć na to czas. Chyba najbliżej w sobotę, bo jak chodzę do pracy, to o 8 wyjeżdżam a o 21.30 wracam. ![]() Cytat:
![]() ![]() Znaleźliśmy 2 DJ'ów. Znaczy 2 firmy dające takie usługi. Jeden to 2 kolesi: wodzirej i DJ, wygląda że są spoko i chcą 1899zł, a drugi to jeden koleś, starszy (skończył szkołę w latach '70), ale spodobała mi się jego lista wykonawców, których puszcza (szczególnie, że disco polo jest "na życzenie") i bierze 1600zł Z tego DJa co wcześniej pisałam zrezygnowałam, bo robi zabawy z kolorową płachtą... nie podoba mi się to. U mnie będą dzieci do max 5lat i o północy będą już spać, więc nie ma sensu do nich dostosowywać zabawy. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o gratulacje, to gratuluję zaręczyn i ślubu w komentarzach u osób mi bliskich (lub znajomych, które maluję), urodzinowych życzeń nie składam, chyba że osobom, których daty urodzin znam odgórnie, bo się z nimi przyjaźnię ![]() Co do różnych g*wnoburzy... "pokłóciłam się" z przyjaciółką.... :/ jest mi źle, koszmarnie źle. Mama mówi bym wykazała się inteligencją i dojrzałością i wyciągnęła pierwsza rękę, ale ona mnie obraziła i to nie lekko. Nie chodzi o wyzwisko od k*rw itd. ale takie na zasadzie "jesteś małym, marnym człowieczkiem" (chciała pokazać jak mało inteligentna przy niej jestem), no ku*wa ale tak się przyjaciółka nie zachowuje!!! Szczególnie, że poszło JEJ o słowo "zwiedziłam", które ona zamiast brać metaforycznie (takie ma znaczenie przecież, podobnie jak znać- nie poznasz nikogo do szpiku kości) to ona go dosłownie wzięła i zaczęła mnie wyzywać. Kazałam jej przeprosić za obrażenie mnie i napisałam, że jeśli mnie nie przeprosi, to się do niej nie odezwę. No i nie wiem co teraz zrobić. Czytałam wasze wspomnienia z zaręczyn... ![]() ![]() Ja zawsze marzyłam o zaręczynach z pompą. A miałam najprostsze zaręczyny na świecie, bo TŻ nie chciał, by ludzie patrzyli. Wybrał najbardziej odludnione miejsce w parku w centrum Lublina. Naszą jedyną pamiątką są wspomnienia i 1 wspólne zdjęcie z nami uśmiechniętymi i moją uniesioną ręką pokazującą pierścionek. Jestem z zaręczyn zadowolona, do tej pory wzruszam się jak o nich myślę i patrzę na zdjęcie w telefonie. Dla mnie to był najbardziej romantyczny dzień jaki w życiu przeżyłam. ![]() Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-13 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Konto usunięte
|
Bocian wstał! Tzn wcześniej się nie ruszał, nie reagował nawet i przyniosła go na podwórko. A teraz wstał!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Aanka092, mieszkam w Lublinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
Aankaa092, no właśnie chcielibyśmy 9.08.2017, byłam pewna, że dwa lata do przodu będzie można przebierać w salach ;D wiadomo, że nie chcemy "jakiejś" tylko ładną, z dobrym jedzeniem i obsługą. W weekend podzwonimy
![]() Na jaką salę się zdecydowałas? |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Boję się, że mój TŻ będzie musiał wziąć kredyt, że nam się nie uda uzbierać 30tys. Boję się, bo ciągle musimy na coś zbierać i ciągle na coś wydawać... Nie wiem czy rodzice pomogą mi z opłaceniem ubezpieczenia samochodu, a muszę teraz trochę kasy wydać na naprawę. Już wydałam pierwsze 200zł u mechanika, a jeszcze trochę będzie do wymiany i poprawy.
![]() Anlaya Zdecydowaliśmy się na Zajazd Regionalny w Pełczynie, bo tam pracuje i mieszka moja przyjaciółka, a zajazd należy do rodziców jej chłopaka. Wiele razy tam jadałam i wiele razy tam byłam. ![]() Mendelson podobno jest spoko w Mełgwi, ale biorą ok 220zł/osobę. Na pewno nie podoba mi się ta drewniana chata na Felinie.Byłam tam na weselu przyjaciółki z liceum.... koszmar! Wielkie talerze, a jedzenia na nich max. 5 porcji na ok. 10 osób przy tej części stołu. Na jednej części stołu były 3 takie telerze i ciasta. Czyli masz 15 porcji/ 10 osób i ok 15 kawałków ciasta dla osób w tej części stołu. Dużo osób się nachlało, bo dużo wódki a mało jedzenia było. Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-13 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a 100 tys.na wesele pozostawię bez komentarza bo kgogoś może dziwić jak my wydamy 40 000 ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra zafundowała mamom makijaż i fryzurę na swój ślub ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie przewaga rodziny na weselu.
Będziemy mieć okrągłe stoły, ale dla nas jest podłużny. Nie wiem z kim będziemy siedzieć, na pewno nie z rodzicami. Nie zdecydowaliśmy jeszcze kto będzie nam świadkował. Jedziemy jutro z Tża rodziną na taki piknik pracowniczy. Będzie piwo, grill, jakiś mini koncert. Mogę ubrać spodnie do połowy uda?
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
My nawet zaręczeni nie jesteśmy i nie mamy zarezerwowane nic
![]() A wśród gości to myślę, że będzie u nas 2/3 rodziny a reszta znajomi, ale nie wiem jeszcze na 100% ![]()
![]() |
#1618 |
Konto usunięte
|
Witam się tak późno w nowym wątku. Wracam do Was za jakieś 3 tygodnie. Wtedy może ruszą już przygotowania ślubne i mam nadzieję ze w końcu zostanę narzeczoną.
Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
OooO
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Muszę się wam wyżalić ![]() Hasam trochę poirytowana, otóż oświadczyłam D., że do końca sierpnia musimy wpłacić zaliczkę na sukienkę bo później wchodzi nowa kolekcja i te znikają z katalogu. Najpierw było zero odzewu, później jojczał że skąd teraz weźmiemy, że nie przypuszczał że tak szybko trzeba będzie wpłacić (Nie przeszkadzało mu iść ze mną na zakupy i wydać ponad ten tysiąc !) I pomijam fakt, że mamy pule od jego rodziców 20 000 (Zamiast wziąć odrazu całość i byłoby bez problemu to on nie chce nic im mówić teraz a te pieniądze są już i czekają tylko). I kolejna rzecz skoro wiedział, że tak trzeba będzie wpłacić to po jaką cholerę namawiał mnie na kupno samych okularów za ponad 600zł i innych pierdół - gdybym wiedziała, że zrobi taki problem to bym sobie sama poszła zapłacić za tą cholerną sukienkę... A nie, że on mnie namawia na wydanie pieniędzy (do okularów mi dołożył bo ja powiedziałam, że tyle nie dam za nie) a później sytuacja jest jaka jest. I teraz już cisza, olał temat. Wrrrrrrrr... !!! Kolejna rzecz, chciał żebyśmy otworzyli wspólne konto... Okej otworzyliśmy je - ja na nie wpłacam już swoje pieniądze a on ma dalej swoje i wychodzi na to że chciał mieć wgląd w moje finanse czy co... Zwróciłam mu uwagę, to się zaczął śmiać i walnął tekst, że on na tamtym spłaca debet i że jak byśmy się połączyli to też by już należał do mnie a on tego nie chcę, ja mówię że jego wydatki są moimi i że spłacimy wtedy szybciej to urwał temat i cisza... Nie wiem, albo ja jestem jakaś dziwna albo nie wiem już co... Dodam, że też mam drugie ale to konto przeznaczone jest na Kubę, tam wpływają alimenty jego i ew. wpłaty jakieś robię. Wypłacam wtedy kiedy jestem już pod bramką i muszę.
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mogę powiedzieć, że u Nas wreszcie się poprawiło. Tata Tża się ogarnął, odkąd wrócił ze szpitala nie pije, jest w domu, spotyka się z wnukami, zajmuje się nimi (wcześniej pisałam, że Tża brat z żoną i 3 dzieci przyjechali w lipcu z Irlandii. Brat Tża już wrócił do domu a jego żona z dziećmi zostają do końca sierpnia ![]() Między Nami jest cudownie ![]() no i cóż, nareszcie weekend! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.