Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 20:00   #4621
arrachne
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX

Cytat:
Napisane przez anu07 Pokaż wiadomość
Czyli nie zgadzasz sie z tym, ze filtry "sztuczne" są szkodliwe?
Chodziło mi w głównej mierze o to, że smarowanie sie sztucznymi filtrami jest o wiele bardziej szkodliwe od słońca w normalnej dawce. Ja stosuje tylko naturalne, jeśli wiem że słońce jest duże, albo że będe spędzała dużo czasu na dworze. Moim zdaniem smarowanie skóry filtrem nawet zimą czy jesienią to trochę głupota, bo filtr zaszkodzi bardziej niż ta mała dawka słońca

+ czy zabobonem nazywasz to, że teraz w kosmetykach jest mnóstwo chemii? Że szkodzą? Że ludzie coraz więcej nakładają tego wszystkiego na siebie, co na pewno ma jakiś tam wpływ.
Do filtrów się nie odniosłam, bo najzwyczajniej w świecie się na tym nie znam na składach kosmetyków, jedynie podczytuję Was, bo sama nic mądrego w tym temacie nie powiem. Te internetowe zabobony odnosiły się do promieniowania słonecznego i tego, że czyjś dziadek nie miał raka, nie do Twojej/ czyjejkolwiek wypowiedzi. W sumie chętnie uzupełnie swoją wiedzę w tym zakresie, jeśli macie jakieś wiarygodne (=z wypisana bibliografia) źródła :d Przepraszam mocno, jeśli mi ten szary nie wyszedł, poprawię na lapku potem

Edytowane przez arrachne
Czas edycji: 2015-08-13 o 20:02
arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:04   #4622
whatwhat
Raczkowanie

ktoś tu spytał o ulubioną youtubową mamę, dla mnie to jest Julka znacie/co o niej sądzicie?

whatwhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:06   #4623
201607111040
Konto usunięte

[QUOTE=anu07;52405527]
Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Rozumiem. Wiem, że latem nie każda skóra dobrze znosi słońce.
Ale czy jest potrzeba smarować sie przez resztę roku? Bo znam i takich.
Przeciez w zimie tez swieci slonce Poza tym promienie sloneczne odbijaja sie od sniegu.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:07   #4624
anu07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
anu07 chyba spalas na lekcjach jakos w gimnazjum?
No a mogli troche opowiedziec o składach kosmetyków na chemii, no mogli

Niech każdy po prostu robi to, co uważa za słuszne.
edit: To nie tak, że ja nie popieram ochrony. Uważam tylko, że filtry naturalne są lepsze od sztucznych. A w dyskusji chodziło w dużej mierze o takie właśnie filtry.

Edytowane przez anu07
Czas edycji: 2015-08-13 o 20:16
anu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:08   #4625
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
No a mogli troche opowiedziec o składach kosmetyków na chemii, no mogli

Niech każdy po prostu robi to, co uważa za słuszne.
Sklady kosmetykow to jedno a twoja nieznajomosc tematu promieniowania to drugie.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:16   #4626
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whatwhat Pokaż wiadomość
ktoś tu spytał o ulubioną youtubową mamę, dla mnie to jest Julka znacie/co o niej sądzicie?

Znam, oglądam. Chociaż ostatnio momentami zachowuje się strasznie dziwnie. Jakby chciała być na siłe 'fajna' przed kamerą. Robi jakieś dziwne minki, śmieszki heheszyki, a w efekcie jestem bardziej zażenowana niż rozbawiona. No i motyw z wywlekaniem na kanale problemów w związku i praktycznie wyzywanie ojca dziecka, było niezbyt smaczne. Tak poza tym raczej na plus, Daily vlogi ciekawsze niż u Szusz czy Aliss- ale to dlatego, że ma Alexa

Cytat:
Sklady kosmetykow to jedno a twoja nieznajomosc tematu promieniowania to drugie.
Zimą nie ma promieniowania! Słońce się obraża i nie wysyła promieni na Ziemię
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:20   #4627
thebierdonka
Raczkowanie

Cytat:
sadze ze nigdy nie zrozumiem jak mozna sie tak uzewnetrzniac w internecie, czuje sie jakbym podsluchiwala czyjas prywatna rozmowe. przypomina mi troche mr olimpie z czasow kiedy pisala na blogu o swoich problemach osobistych (na szczescie juz zmadrzala i teraz lubie ja ogladac) mysle, ze do julki tez kiedys to dotrze i wroze masowe usuniecie filmikow tego typu z kanalu w przyszlosci

Edytowane przez thebierdonka
Czas edycji: 2015-08-13 o 20:22
thebierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:23   #4628
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość

Zimą nie ma promieniowania! Słońce się obraża i nie wysyła promieni na Ziemię
A ja nadal nie wiem ile trwa normalny bezpieczny pobyt na słońcu :<
Czyżby wszystko inne niż smażenie plackiem było normalne?

Przepraszam, że się nabijam ale po prostu dawno takich głupot w tym temacie nie czytałam.
Ale niestety pełno takich ludzi, tylko że większość jest z innej epoki. Młodzi już chyba powinni więcej wiedzieć?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:23   #4629
whatwhat
Raczkowanie

Cytat:
Znam, oglądam. Chociaż ostatnio momentami zachowuje się strasznie dziwnie. Jakby chciała być na siłe 'fajna' przed kamerą. Robi jakieś dziwne minki, śmieszki heheszyki, a w efekcie jestem bardziej zażenowana niż rozbawiona. No i motyw z wywlekaniem na kanale problemów w związku i praktycznie wyzywanie ojca dziecka, było niezbyt smaczne. Tak poza tym raczej na plus, Daily vlogi ciekawsze niż u Szusz czy Aliss- ale to dlatego, że ma Alexa
zgadzam się totalnie, ale muszę się przyznać, że w sumie dlatego ją oglądam. jestem mega wścibska, sama nigdy bym nie wywlokła tak prywatnych spraw 'w internety', ale lubię oglądać tych, którzy tak robią. myślę, że jest po prostu bardzo młodziutka i może nie do końca zdaje sobie sprawę, ile szkody takie publiczne pranie brudów może wywołać. albo mam też inną teorię, że jest po prostu trochę samotna, i traktuje youtube jak najlepszą przyjaciółkę, której musi się wygadać.
whatwhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:25   #4630
anu07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się nabijam ale po prostu dawno takich głupot w tym temacie nie czytałam.
Ale niestety pełno takich ludzi, tylko że większość jest z innej epoki. Młodzi już chyba powinni więcej wiedzieć?
Stosuję filtr naturalny. Wierzę, że wystarczy.
Przejrzałam od początku swoje posty dot. tematu. Ja chciałam skupić się na tym, czy filtry chemiczne są szkodliwe. Moze coś pokręciłam ,albo niezrozumiale napisałam, ale o to mi chodziło. A wy się śmiejecie z promieniowania. Myślę, że już temat wyczerpany, nie ma sensu dalej ciągnąć przepychanek.

Edytowane przez anu07
Czas edycji: 2015-08-13 o 20:33
anu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:32   #4631
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
zgadzam się totalnie, ale muszę się przyznać, że w sumie dlatego ją oglądam. jestem mega wścibska, sama nigdy bym nie wywlokła tak prywatnych spraw 'w internety', ale lubię oglądać tych, którzy tak robią. myślę, że jest po prostu bardzo młodziutka i może nie do końca zdaje sobie sprawę, ile szkody takie publiczne pranie brudów może wywołać. albo mam też inną teorię, że jest po prostu trochę samotna, i traktuje youtube jak najlepszą przyjaciółkę, której musi się wygadać.
Ja w sumie też zaczęłam ją oglądać od tych związkowo-mamusiowych filmików, ale momentami ostro przeginała. Jak opowiadała całą historie związku, to właśnie miałam wrażenie, że chce komuś o tym powiedzieć, żeby otrzymać chociaż trochę wsparcia od ludzi spoza rodziny, usłyszeć, ze jest dzielna skoro sobie poradziła itp W sumie jestem w stanie to zrozumieć i nie szokuje mnie to, ale dziwnie się czułam jak ostro wjeżdżała na ojca Alexa. To już było zbyt prywatne, przeznaczone bardziej dla rodziny/przyjaciółki, a nie ludzi którzy nawet jej nie znają.
Stary 2015-08-13, 20:34   #4632
thebierdonka
Raczkowanie

https://instagram.com/p/6U06deKlLE/?...niolnaresorach bogusiowe pierogi i kawalek limonkowej kuchni
Stary 2015-08-13, 20:37   #4633
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez thebierdonka Pokaż wiadomość
https://instagram.com/p/6U06deKlLE/?...niolnaresorach bogusiowe pierogi i kawalek limonkowej kuchni
że sama ciasto zrobiła i pierogi ulepiła ... ?
hm. ok.
Stary 2015-08-13, 20:37   #4634
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Stosuję filtr naturalny. Wierzę, że wystarczy.
Przejrzałam od początku swoje posty dot. tematu. Ja chciałam skupić się na tym, czy filtry chemiczne są szkodliwe. Moze coś pokręciłam ,albo niezrozumiale napisałam, ale o to mi chodziło. A wy się śmiejecie z promieniowania. Myślę, że już temat wyczerpany, nie ma sensu dalej ciągnąć przepychanek.
Nigdy nie zagłębiałam się szczególnie w temat, ale filtry raczej nie mogą być dużo bardziej szkodliwe, niż inne kosmetyki do twarzy/ciała. Szczególnie te najtańsze
Śmieje się z promieniowania, bo nie rozumiem dlaczego niby latanie cały dzień po mieście, w upalny dzień ma być zdrowsze niż np 30 minut czy nawet godzina leżenia plackiem na ręczniku. Tak samo jak zdrowe ma być siedzenie na tarasie w górach, w słoneczny dzień bez żadnych filtrów. Promieniowanie to promieniowanie, ono nagle nie znika zimą, nie jest bardziej łagodne bo zamiast leżeć na ręczniku postanowiłyśmy iść na spacer
Stary 2015-08-13, 20:44   #4635
201607111004
Konto usunięte

Tak trochę w temacie filmikowym, bo właśnie vloger pokazał jak łatwo wpaść w ręce pedofilom:
http://www.pudelek.pl/artykul/82433/..._na_facebooku/
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:44   #4636
thebierdonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
hm. ok.
niezupełnie. w komentarzach wyjasnia:
aniolnaresorach@coffeeholic_dm w cieście też mi ktoś pomógł (zagnieść) ale reszta należała do mnie

sama przygotowała nadzienie, wyciela koleczka, posklejała i ugotowała
Stary 2015-08-13, 20:46   #4637
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
hm. ok.
Napisala, ze ktos jej pomogl
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:46   #4638
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
niezupełnie. w komentarzach wyjasnia:
aniolnaresorach@coffeeholic_dm w cieście też mi ktoś pomógł (zagnieść) ale reszta należała do mnie

sama przygotowała nadzienie, wyciela koleczka, posklejała i ugotowała
I oczywiście napisała o tym jak o wielkim dokonaniu Tyle robią 5-letnie dzieci jak gotują sobie z babcią
Stary 2015-08-13, 20:48   #4639
201607131114
Konto usunięte

[QUOTE=anu07;52405527]
Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Rozumiem. Wiem, że latem nie każda skóra dobrze znosi słońce.
Ale czy jest potrzeba smarować sie przez resztę roku? Bo znam i takich.
Ja używam cały rok, szczególnie zimą, kiedy już mnie w górach przypaliło nie raz. Tak więc ten.

Cytat:
Czyli nie zgadzasz sie z tym, ze filtry "sztuczne" są szkodliwe?
Chodziło mi w głównej mierze o to, że smarowanie sie sztucznymi filtrami jest o wiele bardziej szkodliwe od słońca w normalnej dawce. Ja stosuje tylko naturalne, jeśli wiem że słońce jest duże, albo że będe spędzała dużo czasu na dworze. Moim zdaniem smarowanie skóry filtrem nawet zimą czy jesienią to trochę głupota, bo filtr zaszkodzi bardziej niż ta mała dawka słońca

+ czy zabobonem nazywasz to, że teraz w kosmetykach jest mnóstwo chemii? Że szkodzą? Że ludzie coraz więcej nakładają tego wszystkiego na siebie, co na pewno ma jakiś tam wpływ.
Wiesz co, tak, to trochę jest zabaobon, że tyle chemii nagle wokół, że coraz więcej chorujemy. Tak, chorujemy, ale wzrost zachorowań ma dużo bardziej skomplikowane podłoże, nić "olaboga, chemia w kosmetykach!" - czynniki środowiskowe, stres, zanieczyszczenia, i bardzo możliwe, że te statystyki podbija też po prostu dużo większa wykrywalność chorób. Tak więc spokojnie
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:49   #4640
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
sadze ze nigdy nie zrozumiem jak mozna sie tak uzewnetrzniac w internecie, czuje sie jakbym podsluchiwala czyjas prywatna rozmowe. przypomina mi troche mr olimpie z czasow kiedy pisala na blogu o swoich problemach osobistych (na szczescie juz zmadrzala i teraz lubie ja ogladac) mysle, ze do julki tez kiedys to dotrze i wroze masowe usuniecie filmikow tego typu z kanalu w przyszlosci
Wow, nie znałam. Ale odczuwam guilty pleasure oglądając właśnie takie ekshibicjonistyczne filmy ;-;

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:50   #4641
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
Pani "Nie bedzie Madzika.Koniec kropka.Mozecie sobie myslec co chcecie,ze robie to specjalnie,ze wroce.Niee kochani,nie wroce:p Co do kanalu to juz doroslam.Moje filmy sa nudne do czego sie przyznaje i dlatego nie chce was juz meczyc,niczego nowego nie wprowadze,nie rozwijam sie.Na insta zostaje i na facebook.Nigdzie wiecej mnie nie zobaczycie"

wróciła.
Madzik, nie składaj obietnic, których nie potrafisz dotrzymać.
Cytat:
Nigdy nie zagłębiałam się szczególnie w temat, ale filtry raczej nie mogą być dużo bardziej szkodliwe, niż inne kosmetyki do twarzy/ciała. Szczególnie te najtańsze
Śmieje się z promieniowania, bo nie rozumiem dlaczego niby latanie cały dzień po mieście, w upalny dzień ma być zdrowsze niż np 30 minut czy nawet godzina leżenia plackiem na ręczniku. Tak samo jak zdrowe ma być siedzenie na tarasie w górach, w słoneczny dzień bez żadnych filtrów. Promieniowanie to promieniowanie, ono nagle nie znika zimą, nie jest bardziej łagodne bo zamiast leżeć na ręczniku postanowiłyśmy iść na spacer
Jeszcze zależy gdzie, w górach zimą można dostać tak pięknego poparzenia jak się nie posmarujesz kremem z filtrem.
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:53   #4642
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
100% racji. Może kiedyś filtry były bardziej szkodliwe, ale jest coraz więcej badań, coraz więcej ulepszeń, bardzo dba się o bezpieczeństwo. Dodatkowo zaleca się, by razem z filtrami używać witaminy C zwalczającej wolne rodniki.

Po drugie, uwaga - ludzie, którzy stosowali filtry, a mają raka, często są sami sobie winni, bo myśląc, że filtry ochronią ich w zupełności, spędzali o wiele za dużo czasu na słońcu, bez dodatkowej ochrony (czapki, lekkie ubrania czy po prostu szukanie cienia w miarę możliwości). Pomijam fakt, że kiedyś ludzie umierali i mało kto zaprzątał sobie głowę tym, czy i jaki to był rak.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-08-13 o 20:55
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 20:56   #4643
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisala, ze ktos jej pomogl
nie czytam komentarzy
szkoda mi nerw.

a limonka ladna
Stary 2015-08-13, 21:00   #4644
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Tak trochę w temacie filmikowym, bo właśnie vloger pokazał jak łatwo wpaść w ręce pedofilom:
http://www.pudelek.pl/artykul/82433/..._na_facebooku/
Oh god no... co za bezmyślność. Mam wrażenie, że im więcej jest artykułów i wiadomości, które powinny "dzieciom" dać do zrozumienia, co się wyrabia na świecie, tym bardziej naiwne są nastolatki i jeszcze więcej takich sytuacji ma miejsce. Masakra. Ale koleś miał pomysł żeby taką akcję rozegrać.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:08   #4645
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Cytat:
to niekoniecznie musi byc reklama. znam mnostwo osob, ktore kupuja ta wode, to jedna z tanszych i lepszych wód mineralnych. czy ilcie https://instagram.com/p/6NS2VRAW4H/?...=ilonalulu2306 tez podejrzewasz o reklame?
tańsza jest, ale z tego co kojarzę to nie ma zbyt wiele składników mineralnych.

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Moim hitem nie do przebicia jest woda z lidla, saguaro mineralna - lekko gazowana. Zawartość składników mineralnych: 2200 mg/l ��
ooo.. a po ile jest? ja kupuję Muszynę, ma około 1700mg/l, i cenę ma świetną - 1zł za butelkę.

Cytat:
Widziałyscie tą dyskusję?
itd dalej w komentarzach u nieesi.
Zgadzam się z tym całkowicie, co Wy o tym myślicie? Czy źle myślę, czy to prawda?
zgadzam się, już kiedyś o tym pisałam.
jeśli faktycznie mam spędzić cały dzień na słońcu lub stosuję kwasy to używam filtrów, ale tylko wtedy.

Edytowane przez xDOMINIKAx
Czas edycji: 2015-08-13 o 21:11
xDOMINIKAx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:25   #4646
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
[COLOR=Silver]

ooo.. a po ile jest? ja kupuję Muszynę, ma około 1700mg/l, i cenę ma świetną - 1zł za butelkę.
Nie pamiętam, ale nie jest droga Zawsze uświadamiam znajomych, którzy przepłacają za wody, za którymi stoi dobra reklama, a zawartość składników mineralnych niczym w kranówce, tak jest choćby z Kroplą Beskidu itp. Saguaro górą

Dodam,że chodzi o wersję średniogazowaną (Saguaro Mineral 2000 -zielona butelka z neonowym korkiem).

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2015-08-13 o 21:38
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:41   #4647
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, ale nie jest droga Zawsze uświadamiam znajomych, którzy przepłacają za wody, za którymi stoi dobra reklama, a zawartość składników mineralnych niczym w kranówce, tak jest choćby z Kroplą Beskidu itp. Saguaro górą

Dodam,że chodzi o wersję Saguaro Mineral 2000 - zielona butelka z neonowym korkiem
Ja z wysokozmineralizowanych uwielbiam Staropolanke. Niestety pozwalam sobie na niewielkie ilości takiej wody. Z tego względu, że piję baaardzo dużo wody i gdybym tyle wypijała wysokozmineralizowanej, to chyba bym nie żyła już. Przemineralizowałabym się. Na niektórych butelkach jest napisane ostrzeżenie, że nie wolno wypić tej wody więcej niż ileś butelek na rok. Najczęściej przy mega wysilku fizycznym ratuję się taką wodą. Nie czuję potem wyczerpania, bo na bieżąco uzupełniam minerały.

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-08-13 o 21:45
Stary 2015-08-13, 21:46   #4648
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
tańsza jest, ale z tego co kojarzę to nie ma zbyt wiele składników mineralnych.

zgadzam się, już kiedyś o tym pisałam.
jeśli faktycznie mam spędzić cały dzień na słońcu lub stosuję kwasy to używam filtrów, ale tylko wtedy.
Ta Lidla jest po 1,19zł / 1.5 litra. Gdzie kupujesz Muszynę za 1zł? Za tyle to w promo w Kaufie jest czasami, w tesco cena regularna 1.49 (od dzis promo 1.29)

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Ja z wysokozmineralizowanych uwielbiam Staropolanke. Niestety pozwalam sobie na niewielkie ilości takiej wody. Z tego względu, że piję baaardzo dużo wody i gdybym tyle wypijała wysokozmineralizowanej, to chyba bym nie żyła już. Przemineralizowałabym się. Na niektórych butelkach jest napisane ostrzeżenie, że nie wolno wypić tej wody więcej niż ileś butelek na rok.
nie do końca tak jest, dużo jest uzależnione od trybu życia, zapotrzebowania i wydalania wody z organizmu. ja pije tylko wysokozmineralizowaną od 3 lat pewnie, żyję

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 21:52   #4649
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Ta Lidla jest po 1,19zł / 1.5 litra. Gdzie kupujesz Muszynę za 1zł? Za tyle to w promo w Kaufie jest czasami, w tesco cena regularna 1.49 (od dzis promo 1.29)

nie do końca tak jest, dużo jest uzależnione od trybu życia, zapotrzebowania i wydalania wody z organizmu. ja pije tylko wysokozmineralizowaną od 3 lat pewnie, żyję
Oczywiście. Na silowni potrafię całą butelkę wypić takiej wody. Ale kiedy siedzę i nic szczególnego nie robię, to wypicie 3-4 butelek dziennie nie byłoby dla mnie dobre. Moja mama niech wypije szklankę takiej Staropolanki, to opuchnięte ma nogi w ciągu godziny. Może pić tylko niskozmineralizowaną. Takie ilości sodu jakie dostarczyłaby mi taka woda, są niebezpieczne dla organizmu. Na fizjologii wysilku kiedyś przy omawianiu zagadnienia związanego z wodą, doktor przytoczył przypadek faceta, który tak się opił wodą wysokozmineralizowaną, że zmarł. Doprowadził do obrzęku mózgu. Tak się wystraszyłam, że dmucham na zimne.
Stary 2015-08-13, 22:09   #4650
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

A jak wypada Muszynianka przy Staropolance? Mozna ja sobie pic, tak butelke dziennie? Uwielbiam te wode.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości