|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Doczytałam o kociaku wyrzuconym z auta..
Co za ludzie Gryzelda wielkie brawa za rekcję. ![]() ![]() Nie zawsze jestem na bieżąco.. Ale ostatnio chyba nie widziałam udzielającej się blysk_w_oku, albo mi się wydaje... Urlopuje się?---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Adka gratulacje dla kumpeli! Super, że jej się udało ! :brawo:Jak zobaczyłam te 2 kreski na teście Twojej kumpeli, to od razu przypomniał mi się moment jak ja zobaczyłam 2 kreski na swoim teście ciążowym... Piękny moment i radość i szok jednocześnie
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis onterweniowalam w sprawie psa.
Lezal pod lidlem i kazdy go mijal. Ja podeszlam poglaskalam, poszlam do ochroniarza zapytac czyj to i czy ma dom. Na szczescis okazalo sie zd kloentki. Ale dalam mu wody pomizialam i poszlam. Tylko ze ja tez wszystko do domu przyniose. Strasznie jestem wrazliwa na krzywde zwierzat. Ludzi mniej, bo ludzoe czesto samo sobie robia kuku... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Też to zauważyłam i sprawdziłam, że ostatni raz pisała w połowie trzeciej części
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam do niej pw, ale nie odpisala
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie wiem, jakoś po południu bo tz chciał iść ze mną a nie potrafi dokładnie określić godziny powrotu z pracy. Moja lekarka jest we wtorek na dyżurze w szpitalu wiec mogę podjechać w każdej chwili (tam jest lepszy sprzęt niż w przychodni w której przyjmuje, dlatego chciała żebym tam przyszła) :-D już nie mogę się doczekać :-D
|
#4566 |
|
Konto usunięte
|
Ifcia a wyników amnio nie ma jeszcz?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska nie przejmuj się,mój TŻ też dziś ma świra.
Czasem zdaje się nie rozumieć ile będzie nas kosztować reszta wyprawki bo to co kupiłam to kropla w morzu,a on sobie dziś wymyślił że musi kupić nowy telefon i to jeszcze smartfona. No dziś nie mam tak siły tłumaczyć że usiadłam i becze. Nie mam siły czasem do niego. |
|
|
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co wymyśli Cytat:
Ide pranie powiesić
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój sobie odkłada co miesiąc po 100 zł i mówi, że to na Playstation. Taaaa, na pewno wyda 1,5 tysia na grę. Ale niech sobie odkłada, na coś się przyda :P
|
|
#4571 |
|
Rozeznanie
|
ja się strasznie boję, że matka mojego TŻ da mi hmmm ze dwa dni na oswojenie się z nową sytuacją i przyjedzie na tydzień, a że z innego miasta to będzie musiała mieszkać u nas i szału dostanę...
słyszałam jak wczoraj ze sobą rozmawiali i TŻ sam do niej mówił, że fajnie by było jakby przyjechała na początku grudnia to zobaczy Iwa i nowe mieszkanie od razu. A ja mam termin na 2.12!! ale jeszcze nie mam siły z nim ruszać tego tematu, wcale się wam nie dziwię że się też denerwujecie- oni po prostu nie pojmują jakie to jest obciążenie fizyczne i psychiczne urodzić dziecko. Ja też mam obawy, że zleci się tłum wszystko wiedzących i będą rzucać radami: to tak a tamto inaczej a ja będę nieogarnięta i cała w strachu i niepewności jak się z maluszkiem obchodzić
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
Sylwuśka nie łam się, może sami się jakoś ogarną. jeszcze masz trochę czasu do grudnia, spróbuj może przygotować TŻ do tego, jak wygląda poród i połóg... Może nie zdaje sobie sprawy, owszem są takie co dochodzą do siebie szybciutko (mojego męża bratowa sama pojechała do szpitala rodzić, sama wróciła samochodem do domu, także ten tego), ale niekiedy nie jest to takie proste...
A co do odwiedzania cię w pokoju, gdzie byś była z dzieckiem - rozumiem na chwilkę, zobaczyć dzieciątko, a jak by się przedłużało to bym powiedziała coś w tym stylu, że przepraszam, ale nie czuje się na siłach na gości i zapraszam w odwiedziny za jakiś czas. I tyle Ja żadnych zbiorowych odwiedzin nie planuję, nawet ich sobie nie wyobrażam... Karmazynowa nie widziałam tego wcześniej... M A S A K R A ! Ach, ci nasi faceci... mój też nie rozumie, że ja się źle czuję... Jeszcze mi dzisiaj wytknął że siedzie w domu i nic nie robię... |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
A my z sylwuska znamy sie z reala
nie dosc ze mamy to samo imie to jeszcze corki mialybysmy z tym samym imieniemTo dopiero zaskoczonko :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nawet ja nie ruszam tej kasy na wyprawke,tylko biorę z bieżących. A z nas dwojga to ja jestem tą co wydaje,a on nie. A teraz kiedy sa ważniejsze rzeczy na głowie niż nowy telefon to on właśnie go chce! ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Zaneta a jak się czuje ten ból spojenia? Co to takiego? |
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze tzowie mysla teraz ze dramatyzujecie. Ale jak was zobaczą po porodzie i później sami będą mieli kilka nieprzespanych nocy na koncie to zrozumieją.
U mnie jak pisałam będzie poród co najmnie 2 tyg przed świętami. Rodzice i teściowie mieszkają w tym samym mieście wie w wigilie skoczymy do jednych i drugich na chwilę. A w pierwszy dzień świąt jak będą chcieli to odwiedza na chwile. Rodzice tz nie są z tych narzucajacych sie a moi zrozumieją bo pamiętam jak o mojej siostry mówili ze pewnie chca być sami
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak bym coś takiego usłyszała na Twoim miejscu to od razu bym z nim pogadala, bo z tego co widzę, to on już mamę chętnie zaprasza i to na tydzień!! ![]() Cytat:
Wiecie on nie może pojąć, ze to rodzice i ze zobaczą dopiero za jakiś czas. Więc mu powiem, że jak tak bardzo mu zalezy, to niech przywozi ich do szpitala, w du,pie mam, tam to długo na pewno nie beda. Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
Skompletowalam cała wyprawkę ciuszkowa na lumpie. Udało mi się naprawdę ładne rzeczy pokupowac wcale nie niszczone i słodkie. Jeśli moja mała okaże się chłopcem to klops bo wszystko kolor lub odcień różu. He he. Nawet dziś dokupilam śliczne butki wloczkowe z kokardkami za 1zl. Mam niedrapki i skarpetki czapeczki i pajacyki i nawet kombinezon już mam. Jeden typowy zimowy a drugi taki grubszy polarowy. Jestem z siebie dumna.
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co, ja sobie postanowilam ze nie bede przezywala co ze swoetami. Jak bede sie czula dobrze to niech sobie bedzie sped u nas.
Zobaczymy tylko czy bede sie dobrze regenerowala. Nie ma co sie nakrecac na sile bo moze byc i fajnie i niefajnie Wojniann to super masz wszystkoJa narazie poczekam :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w lumpeksach to raczej większość body i pajacow, z resztą ciężko, też szukalam kombinezonu, ale nie widziałam ;/Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze do świąt jeszcze daleko, więc nie ma co przeżywać na zapas. Po drugie dziecko może się urodzić 2 tygodnie przed terminem albo 2 tygodnie po terminie. To prawie miesiąc, nie damy rady przewidzieć kiedy zechce się z nami przywitać. A po trzecie może zasypać i ci co chcieli przyjechać nie będą mieli możliwości ;P Także dziewczyny spokojnie
|
|
#4583 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć, ja tylko przelotem
Bo umarłam ![]() Cytat:
![]() Jako, że był czas, że spożywałam po 3000kcal dziennie i nie tyłam (a byłam zdrowa i nie katowałam się ćwiczeniami), toteż śmiało mogę powiedzieć, co myślę o tym planie żywieniowym Cytat:
![]() Pomijając, że jest to dieta ogólnie szkodliwa :P Organizm jest tkai cwany, że raz może się nabierze na głodówkę, ale tylko raz. Pachnie to efektem jojo i rozwałką metabolizmu. Jeśli masz na dodatek problemy z tarczycą, to ekhm... metabolizm już Ci kuleje. Dodatkowo, co to jest: margaryna (syf, tłuszcze trans są szalenie szkodliwe), olej rzepakowy (kontrowersyjny, szkodliwy, zwłaszcza w ciąży), chrupkie pieczywo żytnie (mało odżywcze, lepiej zjeść zwykły chleb, oczywiście prawdziwy i porządny, chrupkie pieczywo to przeróba), chuda szynka (tłuszcze nasycone nie są złe, a trudno dziś kupić prawdziwą szynkę, ja nie jadam od lat, bo większość to syf), serek homogenizowany chudy (raczej syf, lepiej zjeść jakis dobry ser dojrzewający), szynka drobiowa sopocka (czemu sopocka? jest jakaś lepsza? ma mnie witaminy E? ), olej (jaki olej? to ma znaczenie i to kolosalne!!!), otręby owsiane (żadnej wartości odżywczej, zapychacz, utrudniają wchłanianie skłądników odżywczych, drażnią jelita, można mieć lepszy błonnik)... Dobra dość :P"II ŚNIADANIE (ok. 120 kcal) kanapka z filetem z indyka -chleb chrupki (1 kromka) -margaryna (1/2 łyżeczki) -filet z indyka wędzony (1 plaster gruby) -rzodkiewka (bez ograniczeń) śliwki (2 szt.) herbata owocowa" A po tym, to chyba bym zemdlała z glodu :P Przepraszam, że mnie poniosło, ale jestem uczulona na tego typu diety. One jedynie czynią ludziom wielką krzywdę :/ A w ciązy to jakaś masakra. Do tego: za mało dobrych tłuszczy, mało białka, jakieś węgle, eeee... W ciąży akurat warto jeść dużo dobrych tłuszczy, bo ma to kolosalny wpływ na rozwój mózgu dzieciaka. Cytat:
M.in. ,maseczka z kurkumy (są różne wersje i różne sposoby walki z żółcią kurkumy ) Mam nadzieję, że ta dieta nie przy kp ;> |
|||
|
|
|
#4584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam, że u Ciebie to by były większe odwiedziny, a to już całkiem co innego.. Także się nie dziwię, że nie masz ochoty na takie odwiedziny, bo ja tak jak pisałam na takie odwiedziny też nie mam ochoty.Mam nadzieję, że TŻ Ciebie zrozumie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój TŻ wciąż powtarza, żeby się z zakupami nie śpieszyć, bo zdążyMY ze wszystkim. A już wiem, że on nawet palcem nie kiwnie co do wyprawki póki nie będzie musieć. Więc kompletowanie spoczywa na mnie. A ja już wiem, że w listopadzie, to ja za zakupami na pewno nie będę latać, więc wszystko na spokojnie chce etapami kompletować. Jak pokazałam mu ile jest do zakupu i ile jeszcze na to pójdzie kasy to na jeden dzień się uspokoił. A później przy zaczęciu przeze mnie tego tematu znów zaczął gadać, że wpadłam w jakiś szał wyprawkowy.
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet lepiej niech nie zasypuje bo wolałabym urodzić w szpitalu
Też nie myślę o świętach,ja mam w sumie termin na 29 grudnia liczę na to że urodze w styczniu. Sylwoha to kupuj najwyżej w neutralnej barwie ciuchy ja tak kupuje bo mimo że MOŻE mi powiedzą co będzie to i tak uwierze dopiero po porodzie
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nas nie zasypie raczej ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer to ładnie sobie podjadałaś. Ja doszłam do 2400 i bylo w sam raz. Mysle ze to bylo moje zero.
Tez jestem przewrazliwiona na punkcie takich diet, szczególnie gdzie jako posiłek jest jogurt i owoce i zero zdrowych tłuszczy No ale z racji ciąży sobie troche odpuscilam temat, przyznaje
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo to szkodzi i mamusi i dziecku.A z tym zasypaniem to tylko taki przykład podałam :P Że mogą być różne przeciwności losu, których nie przewidzimy
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Muszę przyznać, że mam naprawdę lekko pod wieloma względami. TŻ z kasą nie szaleje (jedynie z podróżami, ale on podróżuje supertanio), więc nie muszę się martwić.
Na dodatek dostałam od koleżanek masę ciuszków w różnych rozmiarach i dużo ciuchów ciążowych, więc pozostaje mi już tylko rozejrzeć się za kurtką zimową i stanikami, także karmnikami, jeśli idzie o moją garderobę. No i mam 3 wanienki Bosz, załamałabym się, gdybym to musiała kupować... Nie tylko finansowo, ale przede wszystkim pożarłoby mi to masę czasu. Na razie tymczasem wszystko idzie podejrzanie łatwo. TŻ dziś zrobił półeczki w szafce dla młodego, nie musiałam nic mówić, sam wymyślił i kiedy ja zdychałam, on wszystko wkręcił. Nawet zarobiłam sporo pieluch tetrowych, bo moja siostra odgrzebała gdzies u siebie. Tyle tylko, że jestem wykończona i boli mnie pęcherz :/ No i nie jestem w stanie przeczytać, co pisałyście... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Urlopuje się?
:brawo:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)