|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Cytat:
To samo mu powiedzialam , że to my dla niego jesteśmy najwazniejsi, a on się złości, ze dziecka nie chce pokazać. Mysle, że jakoś musimy to rozwiązać. Oni bez zaproszenia, a raczej bez uprzedzenia ze się wybierają to na pewno nie przyjadą, więc to ze mają przyjechać będę,wiedziała,na pewno. Masz rację, mysle że po porodzie on sam może zmienić zdanie jak zobaczy jak to wszystko będzie wyglądało, a jak nie, to ja już mu wytłumaczę, tylko nie chce się złościc przy dziecku, ale to raczej ja będę najbardziej poszkodowana i myślę, że ja powinnam przewazyc w tej decyzji. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie jogurt z owocami jest deserkiem, na dodatek jogurtów wiele nie jadam, bo sklepowe wg m nie nie mają wartości. Ale powiedzmy, żem czepliwa ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Omega 3 w suplemencie, byle nie przedawkować. Jedzonko z dobrymi tłuszczami: olej lniany (tylko taki co w lodówce, uważać, bo szybko się utlenia, jemy tylko na zimno) albo siemię lniane (najlepiej mielić na bieżąco, absolutnie żadne odtłuszczone), nasiona chia (polecam puddingi) oleje zimnotłoczone mechanicznie (rzepakowy jest pozyskiwany zagadkową technologią, nie mam pewności, czy nie jest to tłuszcz wysoko przetworzony) jest ich cała masa do wyboru, jemy na zimno olej kokosowy (naprawdę świetny wewnętrznie i zewnętrznie) jemy wszelako ![]() awokado, oliwa z oliwek, ponoć po podgrzaniu nie jest aż tak szkodliwa jak sądzono, ale wartościowa jednak na zimno jajka (żółtka konkretnie) pełnotłusty nabiał, jeśli tolerujemy, oczywiście byłoby miło, gdyby był eko, także eko masło, najlepiej ghee orzechy i nasiona umiarkowanie, jeśli nie szkodzą, nie mamy alergii ani nietolerancji, nie przesadzać, tj. garść dziennie to i tak sporo, smalec, o ile eko, ja nie znoszę, więc dlatego na końcu ![]() Oczywiście, nie należy przesadzać i objadać sie tłuszczami (choć nie wiem, czy to możliwe, bo zaraz objawiają się skutki uboczne w postaci biegunki). |
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, nie przynudzam już Wam. Sami będziemy musieli to rozwiązać i tyle ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4594 | ||
|
Rozeznanie
|
nocne życie kwitnie
![]() może się tak zdarzyć, że tyle im powiem ![]() Cytat:
ale druga część jest totalnie bez wyczucia z całym szacunkiem dla osób wierzących tutaj- ja jestem poza tym wszystkim, ale jak była gadka o chrzcie powiedziałam, że spoko- ja nie mam nic przeciwko jak tylko wszystko załatwią, ja się stawię w kościele z dzieckiem. To teściowa wyleciała, że super bo chrzest będzie w święta chyba jej się podupiło, że z noworodkiem, ja pocięta, w środku zimy będę sterczeć w zimnym kościele. Powiedziałam tylko, że prędzej na wiosnę to widziałam minę... mój TŻ też nie jest religijny, ale jemu bardziej zależy na tradycji a ja nie mam z tym problemu, póki się mnie w to nie wkręcaCytat:
super! zazdroszczę! trzymajcie kciuki jutro żebym glukozy nie oddała pani w labie
|
|
#4595 | |
|
Rozeznanie
|
Bardzo niefajnie się czuje :-( boli mnie wzgórek łonowy. Mniej lub bardziej ale teraz już praktycznie cały czas. Mniej jak siedzę albo leżę w jednej pozycji. Przy chodzeniu różnie. Czasami czuję tylko trochę a czasami każdy krok wiąże się z bólem. Najbardziej przy przekręcaniu się na łóżku, wstawaniu, jak podnosze nogę, żeby np wejść do wanny czy założyć spodnie. Często to jest taki ostry przeszywający ból, niekiedy taki jakby mnie ktoś z całej siły ścisnął i trzymał. Kurcze, ciężko to nawet wytłumaczyć do końca, aż się zaczęłam zastanawiać jak to ginowi wytłumaczyć...
Ale mam nadzieję że to jednak może taki ucisk od kręgosłupa i nic gorszego. Ale do środy muszę czekać... Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
To co jutro zamykamy 4 część?
Bo chyba nie dzis w nocy? ![]() Zaczynam miec jakiś spadek formy psychicznej i nie wiem czy zwalać na hormony czy nie
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a np olej lniany na zimno to do czego dodawać, do sałatek np?Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam w pracy.. troche zdycham.. ale jeszcze tylko dzis i jutro i weekend
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobiety idę spać... dzięki bogu że jutro już piątek, mój ulubiony dzień tygodnia
spijcie dobrze i do jutra
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszemy tu o formie fizycznej po porodzie a aj znow obawiam sie psychicznej. Wracajace do rownowagi hormony itp to bedzie sajgon i wtedy mozemy ostro wybuchnac przy niechetnie proszonych badz tych nieproszonych gosciach...
Ide lusi bo Wojtula cisnie mnie gdzie nisko i to chyba znak ze mama ma zasnac
|
|
|
|
#4603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fionka guru Ty ćwiczeniom. Właśnie wyczytałam a propo tego że przysiąść powinny pomoc w porodzie - ci ty myślisz o tym i czy to byłby dobry pomysł zacząć je eraz robić? Nad płasko dupiem również bym popracowala ![]() Cytat:
I supeeeeer! !!! Cytat:
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
Mujer aż sobie poczytałam trochę o tej kurkumie bo też mam problem przebarwień ale ta żółć mnie przeraża...
I mam nadzieję że jutro będziesz się czuła lepiej... Mervie trzymam kciuki. Napisz potem jak było i jak z tą cytryną, czy w końcu korzystałaś czy nie ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- No dobra, to ja też już pójdę spać :-D |
|
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie godzina wcześniej ) Ale też najwyższy czas
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wyobrażam sobie chodź na chwilę nie spotkać z Mamą czy Rodzicami TŻ w Wigilię - mimo, że nie jesteśmy wierzący. Serio.. musiałabym umierać, albo rodzić akurat i byłoby to technicznie nie możliwe. Wiem też, że czy zaraz po porodzie czy chwilę później zarówno Mama jak i Teściowa na pewno nie pozwolą mi się przemęczać - jeśli nawet przyjdą na trochę (a nie mam nic przeciwko) to na pewno będą samowystarczalne i nie będą potrzebowały skakania koło nich, wręcz przeciwnie pewnie będą chciały jeszcze pomóc. My niedawno zjechaliśmy do domu. Byliśmy na mieście ze znajomymi którzy wpadli z wizytą do polski (mieszkają w anglii). Spać mi się chce - drzemki dzisiaj nie miałam , ale aż mi się do domu nie chciało wracać - na dworzu jest tak cudownie, przyjemnie, lekki wiaterek, jest czym oddychać, no po prostu poezja!
|
|
|
#4607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super że ci się udało, widac masz dobrego nosaCytat:
|
|
#4608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- hehe dziwne to uczucie mojemu też już czasem się zdarza czkawkaCytat:
u mojego też by nie przeszło żeby jego rodzina nie zobaczyła odrazu dziecka, teście jak się dowiedzieli że rodzę to czekali już w szpitalu żeby młodego zobaczyć jak ja jeszcze skurcze parte miałam na szczęście tż wtedy jeszcze ich pohamował i przyszli następnego dnia rano ale tez nie czułam się komfortowo raptem kilkanaście godzin po porodzie w szpitalnym łóżku. Cytat:
Edytowane przez benita84 Czas edycji: 2015-08-14 o 00:11 |
|||
|
|
|
#4609 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby jednak nie bylo tak zle ![]() Też już leżę, dobranoc ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Benita Dokładnie, on to wszystkim by się chwalił, a ja z kolei całkiem inny mam charakter, jak zrobiłam test to już o ciąży miał zamiar im mówić ;/ Współczuję Ci i właśnie n,ie chce takich sytuacji ;/ Chcą zobaczyć, niech przyjeżdżają do szpitala, mam nadzieję, że jest tam oddzielna sala,wyjdę, pokaże chwilę posiedzenia i Nara. Co do karmienia to ja,będę w sypialni karmić i chodzilo mi o to, ze jak oni przypakuja od razu tam, albo,jak będę w tym czasie karmić, to nie pójdę do,innego pokoju bo,nie,mam gdzie, do,salonu pójdą też za mna, bo tam mamy zamiar ich przyjąc. Muszę obgadac to z Tz, że sama do nich wyjdę jak będę gotowa, a,jak będę karmić to sam ma wziąć ich ze sobą i ich zabawiac skoro tak chciał ich towarzystwa. Dobra nie bede przeżywać, zobaczymy jak będzie, może po świętach urodze ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-14 o 00:35 |
||||||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, mama Sobie z kolezanka zrobily ognisko. Ja soe teraz przebudzilam smoerdzi w huuu calyndom dymem. Nie ma czym oddychac.
Wrrr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4611 |
|
Rozeznanie
|
Znów spać nie mogę. Wrrrr.....
Rano mam wizytę u gina a krece się po łóżku i będę jak zombie. Najgorsze ze znów zapomnę o coś zapytać. Chociaż mam listę hehe bo wiecznie wyjdę z gabinetu i wtedy pytania mi przychodzą do głowy. |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie z pracy wróciłam.. patrzę a tu aktywność nocna
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny te przy kości lub jak kto woli z zimową podpinka pod skórą czy wy też tak macie ze brzuch jest taki podzielony na pół? Miałam nadzieję że to się wyrówna a wyglądam jak bałwanek. Nad pepkiem mnie wywala zagłębienie na wys pępka i dół znów opinia - masakra jakaś.
---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- A jak się wstawia zdjęcia? To może obfoce te ciuchy i coś wstawię.... jak znajdę chwilę. |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe.. też tak mam
![]() ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Jako załączniki mozesz Wstawic lub wrzucić gdzieś na serwer i podlinkowac.
|
#4615 |
|
Rozeznanie
|
To mnie pocieszylas trochę bo myślałam że ja tylko wyglądam jak bałwanek.
Jutro ważenie hehe z mojej wagi jednoznacznie wynika ze.... za niską po prostu jestem hehe |
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle miałam wam napisać jeszcze jaki numer moja córka zrobila na spotkaniu z położną.. gdy ja zajęta byłam rozmową/ mierzeniem ciśnienia ta się dorwala do mojej torebki.. a konkretniej do fiolki z próbka moczu.. otworzyła i czesc z tego wylala na siebie. Myślałam, ze tam umrę. Swoją drogą lepiej niż by miala się napić
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Jutro wizyta a ze dr będzie chciała mnie zamordować to zanim zacznie mnie badać to jej dam prezent hehe kupiłam zamiast czekoladek, które by poplynely żelki na uspokojenie. Może zanim mnie zamorduje to sobie zje i jej złość przejdzie. Chcę mnie wykopsac na zwolnienie a ja nie za bardzo chcę....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te żelki. To z apteki?
a czemu będzie cię chciala mordować? bo nie chcesz L4? Ja bym brala
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
Mój mały jak byliśmy na usg to ciągle gadał i zadawał pytania ze tylko czekałam aż go dr wyprosi. Tylko się śmiał ze mały najbardziej zainteresowany hehe
A na wieść o siostrze skwitowal że to się ja sprzeda do innych dziewuch i jeszcze się zarobi na tym. Narazie pogodzony z faktem siostry wymysla imiona szeryfka kaja, ksieNiczka Zosia, Julka skowera i nikt nie jest w stanie mu wytłumaczyć ze skowera to nazwisko jego koleżanki i nasza dzidzia będzie się nazywala Nowak. Nie ma imienia Julia Nowak jest Julia skowera. Pomijam ze naszą małą będzie Kornelia Nowak ale on się upiera. |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Na USG to moja się pchala by jej brzuch też sprawdzić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Bo umarłam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Organizm jest tkai cwany, że raz może się nabierze na głodówkę, ale tylko raz. Pachnie to efektem jojo i rozwałką metabolizmu. Jeśli masz na dodatek problemy z tarczycą, to ekhm... metabolizm już Ci kuleje.
Czytałam, że u Ciebie to by były większe odwiedziny, a to już całkiem co innego.. Także się nie dziwię, że nie masz ochoty na takie odwiedziny, bo ja tak jak pisałam na takie odwiedziny też nie mam ochoty.

chyba jej się podupiło, że z noworodkiem, ja pocięta, w środku zimy będę sterczeć w zimnym kościele. Powiedziałam tylko, że prędzej na wiosnę to widziałam minę... mój TŻ też nie jest religijny, ale jemu bardziej zależy na tradycji a ja nie mam z tym problemu, póki się mnie w to nie wkręca
super! zazdroszczę! 

Masakra. Wygląda jak dziecko z horroru...