Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 07:12   #4351
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
aa no tak, zapomniałam!

A nie! Jeszcze 2 dni

Takie podkłady z Rossmanna

hhehe niezły patent
Na moją to nie działa niestety..

Ja zawsze tak reagowałam.
Ale teraz to już okropnie.. dlatego nie oglądam wiadomości a jak już, i jest o jakimś maluchu to tż przełącza bo ja nie daję rady tego ogl.

Biedactwo
szuuu a co lekarze mówią?

A ja, usypiam swoją córkę tak: http://www.liveleak.com/view?i=119_1...661&comments=1

Jedna, że kołki, druga, że niedojrzały układ pokarmowy i minie, trzecia to samo i na pewno nie kolki. W poniedziałek mamy kolejnego lek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 07:30   #4352
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
aa no tak, zapomniałam!

A nie! Jeszcze 2 dniala:

Takie podkłady z Rossmanna

hhehe niezły patent
Na moją to nie działa niestety..

Ja zawsze tak reagowałam.
Ale teraz to już okropnie.. dlatego nie oglądam wiadomości a jak już, i jest o jakimś maluchu to tż przełącza bo ja nie daję rady tego ogl.

Biedactwo
szuuu a co lekarze mówią?

A ja, usypiam swoją córkę tak: http://www.liveleak.com/view?i=119_1...661&comments=1
Ahahahhahahahaahahahahaha hha U made my day
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 07:32   #4353
201710041131
Konto usunięte

Hahaha wlasnie zobaczyłam ten filmik to juz wiem co robię zle, ze jak zaczynam śpiewać to Konrad jeszcze bardziej sie drze

Dzis jedziemy do Biedronki, ciekawe czy znowu ludzie beda mnie podejrzewali o takie grzmoty

Stary 2015-08-14, 08:00   #4354
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja przyznam że mam traume po sn.... Chciałam mieć dwójkę, ale cesarki nie chce, więc chyba się skończy na jednym.. Chyba że będę miała zagwarantowane znieczulenie to może...
Mi znieczulenie tylko wydluzylo porod, wiec nie wiem czy nastepnym razem sie zdecyduje

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ale wam zazdro. tych długich przerw między kamieniami. 4h wow! Moja KP ciągle je co 2h. Myslalam że z czasem się to wydluzy ale nie, od początku co 2h
Moja ostatnio co 1,5h potrafi jesc
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 08:20   #4355
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Marei, to tak jak ja przerażala mnie wizja dziury w brzuchu itp. Jak mi powiedzieli, że będzie cc to bardzo się bałam. Anestezjolog glaskal mnie przez cały czas
Ten los bywa przewrotny...
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Marei, to tak jak ja przerażala mnie wizja dziury w brzuchu itp. Jak mi powiedzieli, że będzie cc to bardzo się bałam. Anestezjolog glaskal mnie przez cały czas

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Mnie w cc nie przeraza ale chcialam rodzic sn. 3 lata temu miałam laparoskopię, najbardziej interesowało mnie jak to jest jak dają znieczulenie ogólne. Zarówno poród jak i laparo były pozytywnymi doświadczeniami wspominam je pozytywnie.
Drugiego dziecka nie planuje, po pierwsze wiek a po drugie koszty, np opiekunka lub taki domowy żłobek w UK to koszt około 3500 zł na miesiąc.
Zależy jakie są też zarobki.
Tutaj żłobek 450e (ok 1800-2000zl) i to wcale nie domowy, więc dwójka to też piękny wydatek. Opiekunka pewnie podobnie jak u was ale ciężko znaleźć taką na więcej niż 25-30h tygodniowo my drugiego nie planujemy raczej, nie sądzę żebym miała drugi raz tyle szczęścia by zajść w ciążę.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Czy ma któraś z Was wózek Quinny zapp xtra 2?
Trochę nie na temat, ale... czy używacie sab simplex?
Stary 2015-08-14, 08:21   #4356
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Kurde podoba mi się ta sukienka
http://allegro.pl/sukienka-rekawek-k...72669442.html#
Ale zauważyłam że zdjęcia tych sukienek są.zrobione komputerowo... I nie wiem niby nie droga, ale jak ma.przyjść firanka której nie założę to też słabo :/
nooo może być szmatka z chin, nie watro sie łasić na kiecke za 3 dychy, niby ładna na zdjęciu a potem przyjdziej firana co to powietrza nie przepuszcza.
tego typu sukienki są często w h&m albo stradivariusie. ja kilka lat temu kupiłam bardzo podobną w stradi , wtedy chyba stówke za nią dałam ale służy mi do tej pory. super jest, bo pasuje na wiele okazji

Cytat:

oooo genialne! ja niby taki punkrock a śpiewam jakieś popierduchy o Dorotce
Stary 2015-08-14, 08:28   #4357
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak macie, ze jak widzicie jakieś chore dziecko w mediach albo jak kos je skrzywdził to sie rozklejacie? bo ja na maxa, wcześniej tak nie reagowałam
Tak mam nadzieję, że minie, bo nie wiem jak ja do pracy wrócę :/

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Nie, ale intensywnie myślę nad zakupem na wiosne. W necie czytalam duzo pozytywnych opinii
Ja się waham pomiędzy tym a chicco london

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Właśnie wszyscy mi to mówią, ale ja nie wiem czy faktycznie przejdzie może trzeba więcej czasu, bo dziś pamiętam to jakby to było wczoraj

Noo to jest nas więcej

Sąsiadka go ma. Narzeka na kółka które są piankowe czy jakoś tak, niewygodnie się prowadzi jak są jakieś nierówności. Poza tym jest fajny, mało miejsca zajmuje jak się go składa

Jejuuu dziś się popłakałam jak mówili o tym że dwulatek zmarł rodzicom w aucie, bo z jednego szpitala wysłali go do drugiego... Zawsze mnie ruszaly takie kwestie ale nie aż tak żeby płakać. Odkąd jest malutka jestem mega czuła na takie tematy
To w moim rodzinnym mieście tak zrobili... ciekawe jak to było, ale o ile znam nasz szpital, to rodzice mogą mieć rację

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej u mnie dzien pół na pół...

Rano ryk tak do 15, pojechaliśmy do Swiata Labiryntów i na poczatku płakał ale w labiryncie juz spał (mima dała super rade na wybojach, moge z czystym sumieniem polecić ten wozek - i po lesie i po plazy i po polu kukurydzy dobrze sie prowadzi). Ale potem jakaś godzine po powrocie do domu zrobiło sie prawdziwe piekło... Az tz miał łzy w oczach, czegos takiego jeszcze nie widział... a ja mam to codziennie, moze i dobrze... Ale niestety dzieciak dalej nie spi...

My juz następny wozek mamy wybrany, tzn tz wybrał parasolkę - maclarena BMW

Kaczuszka poproś sprzedawcę o real foto

Czytam o tych chustach i czytam i powoli mi sie odechciewa

BMW... twoj tz?... no żartujesz... )))
Stary 2015-08-14, 08:32   #4358
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Tak mam nadzieję, że minie, bo nie wiem jak ja do pracy wrócę :/

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Ja się waham pomiędzy tym a chicco london

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

To w moim rodzinnym mieście tak zrobili... ciekawe jak to było, ale o ile znam nasz szpital, to rodzice mogą mieć rację

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

BMW... twoj tz?... no żartujesz... )))

Haha co nie? Powiedział, że na majówce z BMW w Toruniu bedzie sie dobrze prezentował bo zabiera małego KONIECZNIE

Jezu dziewczyny, jesteśmy po masakra :/

Stary 2015-08-14, 08:45   #4359
mehja
Zakorzenienie

Szuu i jak? Ja się nadal boje. Szkoda mi TŻ bo widzę że bardzo by chciał a ją się chyba predko nie zdecyduje

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Masija haha i działa ten sposób?

Industrial ☠☠☠☠☠☠☠y o Dorotce haha
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:09   #4360
kejtiCe
Zakorzenienie

U nas nawet dwa razy dziennie teraz. Taka mam chcice
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:22   #4361
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

oooo genialne! ja niby taki punkrock a śpiewam jakieś popierduchy o Dorotce

Cytat:
Szuu i jak? Ja się nadal boje. Szkoda mi TŻ bo widzę że bardzo by chciał a ją się chyba predko nie zdecyduje

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

No w końcu spała wczoraj 5 h więc chyba działa

A w nocy od jakichś 2 tyg. śpi nam już (usypia różnie-20 ale zazwyczaj 21) do 3:30
Dzisiaj spała do 4:40

Oby tak było dalej

U nas wczoraj było 2 x... o mamooo: love:

Od paru dni jest tak cudownie, że.....

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:47   #4362
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jedna, że kołki, druga, że niedojrzały układ pokarmowy i minie, trzecia to samo i na pewno nie kolki. W poniedziałek mamy kolejnego lek

O kurczę, ale masz przeprawy.

Moja jak wejdzie do łóżka w okolicach 6 to do 8:30 chyba cały czas je !!!
Nie mogę tego skontrolować a wstać mi sie nie chce

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 09:54   #4363
kejtiCe
Zakorzenienie

Od godziny siedzę z dwójka dzieci. Mój Wojtek i dziewczynka 8 miesięcy, masakra
22.06.2015
Stary 2015-08-14, 10:00   #4364
mehja
Zakorzenienie

Masija jak znalazła ta sukieneczke na chrzciny na allegro? Szukałam jej wczoraj ale nie mogłam znaleźć a link do sprzedawcy miałam zapisany na obecnie zepsutym kompie

Dziewczyny a wy gdzie kupowalyscie sukieneczki?
Stary 2015-08-14, 10:03   #4365
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mi znieczulenie tylko wydluzylo porod, wiec nie wiem czy nastepnym razem sie zdecyduje

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Moja ostatnio co 1,5h potrafi jesc
Ale czułas ból mimo znieczulenia?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
U nas nawet dwa razy dziennie teraz. Taka mam chcice
Ja wczoraj zadzwonilam do gina by się umówić na wizytę i kuźwa na urlop idą, wizyta 2 września... A czekaliśmy z do wizyty żeby antykoncepcje jakąś mi dał ... Na ten moment zakupilismy więc gumki i zobaczymy co to z tego będzie

Kejti noo ładnie
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 10:04   #4366
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj zadzwonilam do gina by się umówić na wizytę i kuźwa na urlop idą, wizyta 2 września... A czekaliśmy z do wizyty żeby antykoncepcje jakąś mi dał ... Na ten moment zakupilismy więc gumki i zobaczymy co to z tego będzie
My też na gumkach lecimy ja tabletek nie chce, więc i tak musimy czekać na coś innego...

Ale potwierdzam Masiji słowa! U nas też cudownie
22.06.2015
Stary 2015-08-14, 10:08   #4367
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
My też na gumkach lecimy ja tabletek nie chce, więc i tak musimy czekać na coś innego...

Śniło mi się ostatnio, że było cudownie mam nadzieję że sen proroczy haha
Stary 2015-08-14, 10:10   #4368
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się ostatnio, że było cudownie mam nadzieję że sen proroczy haha
Na pewno!!!
22.06.2015
Stary 2015-08-14, 10:23   #4369
kaczuszka1986
Zadomowienie

apropo snu...
Boże co mi się dziś śniło... masakra nawet nie wiem od czego zacząć taki był durny, generalnie to był mój dzień slubu.. śniło mi się że z TŻ gdzies szliśmy przez miasto ja w sukni.. i jakiś samochód jechał i mnie ochlapał po czym się wywaliłam... -.- wzieliśmy jakąś taxówkę, którą prowadził TŻa brat podjeżdzamy pod kosćiół a tam już grają tą muzyke jak para mloda wchodzi do kościoła... w ogóle tam wbiegliśmy ja wyrwałam lote i szłam pierwsza, TŻ za mną.. ludzie się śmieli :P patrze ze starsza ze starszym już siedzą.. gdzieś chciałam usiąść okazało się ze to nie miejsce dla mnie no i jak już usiadłam zobaczyłam, że nei te ponczochy nałozyłam! że wzięłam czarne zamiast białych póxniej się rozglądam, gdzie Noemi?? ja patrze jakiś chłop ją trzyma i daje jej frytki ja sie dre ,,jej nie można frytek!!!" i obuidził mnie tż dajac mi ,,żarłacza białego" do nakarmienia :P
Stary 2015-08-14, 10:25   #4370
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Od godziny siedzę z dwójka dzieci. Mój Wojtek i dziewczynka 8 miesięcy, masakra
Wow

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 10:37   #4371
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Masija jak znalazła ta sukieneczke na chrzciny na allegro? Szukałam jej wczoraj ale nie mogłam znaleźć a link do sprzedawcy miałam zapisany na obecnie zepsutym kompie

Tu jest link do sprzedawcy ale duzo mniej ma tych sukienek niestety http://allegro.pl/sukieneczka-body-d...527373577.html

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
W szpitalu bylam od 3 dni na porodowke trafilam z 8cm rozwarciem. Na znieczulenie czekalam godzinę. ZZO tylko wyciszylo mi akcje z tz przysypialismy bo byl srodek nocy. Po dwoch godzinach jak znieczulenie zeszlo dostalam oksy i jazda byla na maksa. Spokojnie moglam sie pomeczyc i urodzic te 2h wczesniej bez oczekiwania na anestezjologa. Nie wiem czy drugi raz bym sie zdecydowala na ZZO
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 10:41   #4372
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
apropo snu...
Boże co mi się dziś śniło... masakra nawet nie wiem od czego zacząć taki był durny, generalnie to był mój dzień slubu.. śniło mi się że z TŻ gdzies szliśmy przez miasto ja w sukni.. i jakiś samochód jechał i mnie ochlapał po czym się wywaliłam... -.- wzieliśmy jakąś taxówkę, którą prowadził TŻa brat podjeżdzamy pod kosćiół a tam już grają tą muzyke jak para mloda wchodzi do kościoła... w ogóle tam wbiegliśmy ja wyrwałam lote i szłam pierwsza, TŻ za mną.. ludzie się śmieli :P patrze ze starsza ze starszym już siedzą.. gdzieś chciałam usiąść okazało się ze to nie miejsce dla mnie no i jak już usiadłam zobaczyłam, że nei te ponczochy nałozyłam! że wzięłam czarne zamiast białych póxniej się rozglądam, gdzie Noemi?? ja patrze jakiś chłop ją trzyma i daje jej frytki ja sie dre ,,jej nie można frytek!!!" i obuidził mnie tż dajac mi ,,żarłacza białego" do nakarmienia :P
Haha

Cytat:
Tu jest link do sprzedawcy ale duzo mniej ma tych sukienek niestety http://allegro.pl/sukieneczka-body-d...527373577.html

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

W szpitalu bylam od 3 dni na porodowke trafilam z 8cm rozwarciem. Na znieczulenie czekalam godzinę. ZZO tylko wyciszylo mi akcje z tz przysypialismy bo byl srodek nocy. Po dwoch godzinach jak znieczulenie zeszlo dostalam oksy i jazda byla na maksa. Spokojnie moglam sie pomeczyc i urodzic te 2h wczesniej bez oczekiwania na anestezjologa. Nie wiem czy drugi raz bym sie zdecydowala na ZZO
Aha.... Dobrze wiedzieć...
Stary 2015-08-14, 10:59   #4373
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego nie dali ci oksy jeszcze podczas znieczulenia?

ja miałam cały czas oksytocyne podawaną, ponieważ nie miałam w ogóle skurczy.

Jak już miałam dość bólu, poprosiłam o zzo. to nie był zastrzyk, tylko zainstalowali mi pompę- cienki wężyk wystawal mi z pleców, szedł kolo szyi i nad łóżkiem, do pompy ze znieczuleniem. W razie gdyby ból był zbyt silny miałam przycisk, którym max raz na 5min dawkowałam dodatkową dawkę znieczulenia. Wtedy pod zzo można być ile trzeba, nie muszą dodatkowo kluc, tylko uzupełniają płyn w pompie. Ja polecam. Prawie nie boli. (Mi babka przy uzupelnianiu płynu nad ranem przypadkiem zresetowala ustawienia dawki, więc przy max dawce oksy miałam jazdę, ale na przyszłość będę wiedzieć, że nie powinno aż tak boleć )

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Mi się ostatnio śniło, że wygrałam randkę z hardkorowym koksem

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-08-14 o 10:58
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:06   #4374
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja tak dużo czasu spędzam z teściowa, że snila mi się dziś...
22.06.2015
Stary 2015-08-14, 11:11   #4375
myboyismine
Zakorzenienie

Selis
, ja kiedyś kupiłam taki specjalny podkład pod prześcieradło, nieprzeemakalny, na gumki, z jednej strony coś jak frota

Cytat:
Mój synek zawsze usypial z pieluszka i smoczkiem. Widzę że na Lili też pieluszka działa.

Czy mi wasze dzieci maja jeszcze odruch moro? Kiedy to zanika?

Ale wam zazdro. tych długich przerw między kamieniami. 4h wow! Moja KP ciągle je co 2h. Myslalam że z czasem się to wydluzy ale nie, od początku co 2h
moj jeszcze ma taki odruch... i też często karmię.

Cytat:
tez tak macie, ze jak widzicie jakieś chore dziecko w mediach albo jak kos je skrzywdził to sie rozklejacie? bo ja na maxa, wcześniej tak nie reagowałam

Cytat:
Moje dziecko z pieluszka Załącznik 6034603
też tak czasem robię

Cytat:
Kurde podoba mi się ta sukienka
http://allegro.pl/sukienka-rekawek-k...72669442.html#
Ale zauważyłam że zdjęcia tych sukienek są.zrobione komputerowo... I nie wiem niby nie droga, ale jak ma.przyjść firanka której nie założę to też słabo :/
A tam na marginesie... Wqrwia mnie -bo inaczej powiedzieć nie.można- rozmiar uniwersalny... Jak może być np obcisła sukienka rozmiaru uniwersalnego... Dla mnie uniwersalny to rozmiar M, na S wisi a na L jest opiete... Pomijając już xs i xl..
bardzo możliwe, że nie będzie tak wyglądać jak na zdjęciach...

Cytat:

troszke zeszło mi dzisiaj z prasowaniem ubranek Małego, Oskarek 'pomagał' aż zasnął a tu w międzyczasie kolejne pranie, sprzątanie, nadrabiane wizazu
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:21   #4376
mehja
Zakorzenienie

Country dzięki, faktycznie nie ma już ich w rozm 62
Stary 2015-08-14, 11:25   #4377
masija
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/sukieneczka-body-b...374803053.html
proszę
Cytat:

Ale na początku było kiepsko:/
Ale teraz ..

Stary 2015-08-14, 11:26   #4378
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/sukieneczka-body-b...374803053.html
proszę

Ale na początku było kiepsko:/
Ale teraz ..
Noooooo, mnie bolało, a teraz sama się domagam
22.06.2015
Stary 2015-08-14, 11:34   #4379
masija
Zakorzenienie

mehja
jeżeli chcesz to mogę Ci ją przesłać

Stary 2015-08-14, 11:46   #4380
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Noooooo, mnie bolało, a teraz sama się domagam
ja bym si edomagała... gdyby ze mnie nei leciało od porodu moze tydzien mialam przerwy, teraz sadze ze to wina tabletek, w☠☠☠☠ia mnie juz to! :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości