|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
iPerfumy sprzedają oryginały. Przez kogo są sprawdzone? M.in. przez nas - perfumoholików, ludzi z pasją, którzy potrafią odróżnić oryginał od podróbki, "siedzą" w temacie kilka, a nawet kilkanaście lat. Niektórzy zamawiają jakiś zapach nawet raz na tydzień. Rozejrzyj się po tym forum. Poczytaj sobie wątki. Zobacz jak wielka jest ta pasja, jak wiele serca(i pieniędzy ) w nią wkładamy i jak bardzo nas pochłania. I może ogarnij jedną rzecz - brzydzimy się tu podróbkami. Nie bez przyczyny są tu wątki weryfikacyjne. Nie bez przyczyny wątki promujące podróbki są zamykane, a wcześniej często bojkotowane. I nie bez przyczyny powstał ten wątek...Jeśli zapach w Twojej opinii jest nieprawidłowy, to możesz zgłosić reklamację. Wiesz, kupuję w tej perfumerii od kiedy pamiętam i chyba najczęściej, bo mieszkam.obok Warszawy i mogę sobie odebrać zakupy osobiście. Raz trafił mi się zapach, który był zwietrzały - był bardzo bliskoskórny, po chwili zupełnie się ulatniał, zostawiał tłustawe ślady na skórze. A wcześniej wielokrotnie testowałam go w Hebe i to był mocarz. Perfumy były po prostu zepsute, to się czasami zdarza(poczytaj o tym!), niekoniecznie jest to wina perfumerii, powodów może być kilka. Więc zgłosiłam reklamację, oddałam flakon(z ubytkiem, otwarty), opisałam problem(ze szczegółami, nie postawiłam tylko diagnozy "ZWIETRZAŁY" czy "ZEPSUTY"). Zweryfikowali to i odzyskałam pieniądze. I robię tam zakupy w dalszym ciągu. Naprawdę nie rozumiem takiego wchodzenia sobie w wątek, robienia afery, prawienia swoich mądrości bez choćby wcześniejszej próby reklamacji.
|
|
#1952 |
|
Zaszynszylowana
|
Po prostu witki opadają. Najlepsze są co niektóre komentarze pod artykułem z wykopu
|
#1953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, zapach może się różnić, szczególnie jak ktoś kupił po kilku latach. A to dlatego, że zapachy przechodzą reformulacje, ale o tym to już mało który znawca ma pojęcie. Jest też minimalne ryzyko, że dostanie się zwietrzały produkt. Ale to i tak moim zdanie mniejsze szanse niż w przypadku nagrzanych półeczek w S czy D. Ja tam nie mam zamiaru przekonywać "najmądrzejszych", że są w błędzie. Niech sobie przepłacają, a najlepiej w butikach, jeśli tylko ich stać. Niestety internet ma to do siebie, że można innych oczerniać bez konsekwencji. Chciałbym kiedyś usłyszeć ja któraś z pomawianych perfumerii zakłada sprawę o pomówienia tym "znawcom". |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Betty to "rasowa małolata", ktora nie zna slowa dywagowac A ja ide z psiurem na spacer i odrobine popluje sobie jadem na trawnik
|
|
#1955 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#1956 | |
|
Biegnąca z wilkami
|
Cytat:
Też kupuję perfumy w internetowej iperfumy, z przesyłką,odbiór osobisty nie jest możliwy w moim przypadku. Na ok. 10 zakupów 9 było bez zastrzeżeń. I zapachy ok, sposób pakowania, szybkość realizacji, uprzejmy i "elastyczny" kurier - wszystko super. A kupowałam u nich różne marki od Halle Berry po Amouage. Raz tylko się nacięłam. Otwieram flakon,( to był tester), psikam i czuję stary, zepsuty zapach. Zadzwoniłam na infolinię, kulturalnie, zdecydowanie i rzeczowo opowiedziałam telekonsultantce o sytuacji. Następnie ta pani równie kulturalnie i rzeczowo poinformowała mnie, w jaki sposób złożyć reklamację. Odesłałam zepsute perfumy wraz z wypełnionym formularzem reklamac. i po kilku dniach na moim koncie pojawiła się odpowiednia kwota pieniędzy. I do Betty00: Również zachęcam do indywidualnego rozwiązania problemu z daną perfumerią internetową. Jeśli jest coś nie tak z zapachem, to zgłoś to, nie zwlekaj. I zachęcam do poczytania różnych wątków perfumowych na wizażu. Jak wspomniała naanakov - tu piszą pasjonaci, ludzie, którzy naprawdę znają się na perfumach. A wątki o sprawdzonych perfumeriach internetowych i weryfikacyjny są bardzo przydatne
|
|
#1957 | |
|
Przyczajenie
|
Podniosłam ciśnienie, hmmm... Zania , Ty zawsze masz rację a czytając Cię w różnych innych watkach śmiem twierdzić że plucie na trawę najlepiej do Ciebie pasuje . Idealnie wpasowałaś się w klimat .
![]() Nie będę polecać czegoś co wiarygodne dla mnie nie jest, a już z pewnością sklepu internetowego który sprzedaje przeterminowane , zwietrzałe a zdarza się że także nieoryginalne perfumy. Atakujecie wszystkie osoby które dzielą sie prawdziwymi spostrzeżeniami. Uszy do góry, żaden biznes na tym nie ucierpi. ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Reasumując, pisząc o mecenasie (ach) jak i asesorach w pracy mi nie brakuje. Jesteś apodyktyczna . Nie rozumiesz alegorii słownej i obrażasz. Możesz czuć się bezkarnie bo nie występuję z publicznych danych osobowych, wiec ujdzie Ci to płazem. Nie zniżę się do Twojego poziomu , wyrazy współczucia i obrażaj dalej |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Idz trollu dalej dywagowac (wiesz juz, co oznacza to slowo? rozumiesz sarkazm? ) Dobra, koniec dobroci - nie bede cie karmic trollu. Pokazalas na co cie stac, a teraz wracaj do swojej piaskownicy. Z mojej strony EOT jesli chodzi o ciebie.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2015-07-22 o 12:36 |
|
|
|
|
#1959 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2015-07-22 o 13:49 |
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
I weź bądź człowieku mądry i pisz wiersze... a chciałam się tylko dowiedzieć, gdzie mogę zakupić perfumy w necie, żeby były rydżinal, a tu trzeba się łopatą przekopywać przez potyczki słowne... Reasumując: nadal nie wiem na pewno, a mój osoby wątek na ten temat został zamknięty
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Szukałaś jak szalona. Pierwszy post tego wątku.
|
|
#1963 | |
|
blackdora
|
Cytat:
Korzystałam, zakupy były udane.Zania, tak trzymać, świetnie sobie radzisz z trollizmem na tym forum, gratki ![]() Swoją drogą, BettyOO że też nie szkoda komuś czasu i atłasu żeby wpaść tutaj i za wszelką cenę forsować swoje zbolałe teorie, zamiast w najprostszy, możliwy sposób zadzwonić gdzie trzeba i z kim trzeba i wyjaśnić problem. Edytowane przez blackdora Czas edycji: 2015-07-23 o 20:33 |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś miał do czynienia z http://www.mojaperfumeria.pl? Szukajka wypluła tylko pytanie o nią sprzed dwóch lat, a tylko tam jest pewien zapach...
|
|
|
|
#1965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co prawda nie wysyłają błyskawicznie, ale o tym jest informacja przy danych flaszkach. |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=02eba319b6a88f5cf3646af c45676ed72e415e48_5eab58a 6545cb;52230727]Kupowałam u nich - wszystko było w porządku. Wymieniłam też kilka maili w poszukiwaniu jednych perfum - miła obsługa. Mogę polecić
Co prawda nie wysyłają błyskawicznie, ale o tym jest informacja przy danych flaszkach.[/QUOTE] wielkie dzięki ))
|
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś z Was kupował może w prestige-style.pl ?
Ktoś już zadawał pytanie, czy można tam bezpiecznie kupować, ale pozostało bez odpowiedzi
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
a na https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...hF_fk5lFzHJePQ
herbesco.pl mają fajną cenę addicta |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
kosmetykiperfumy.pl
http://kosmetykiperfumy.pl/pl/l-inst...-guerlain.html Witajcie, Co o tym sądzicie? |
|
|
|
#1971 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.zlotezapachy.pl/pl_PL/p/T...-EDP-80-ml/766 a tutaj? |
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy możliwe, że Ange ou demon edp (oryginalny) na e-glamour kosztuje 153 zł?
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1977 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Które wiarygodne perfumerie cenicie najbardziej za szybkość realizacji zamówienia?
Które mają w swojej ofercie wysyłkę za free ? |
|
|
|
#1979 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1980 |
|
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/chloe-chloe-woman-...588715567.html
Hej, myslicie ze ten sprzedawca ma oryginalne perfumy, jak Chloe za 221 zl ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

) w nią wkładamy i jak bardzo nas pochłania. I może ogarnij jedną rzecz - brzydzimy się tu podróbkami. Nie bez przyczyny są tu wątki weryfikacyjne. Nie bez przyczyny wątki promujące podróbki są zamykane, a wcześniej często bojkotowane. I nie bez przyczyny powstał ten wątek...

Pierwszy post tego wątku.