|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
Mam nadzieję, że pomoże się Tobie zmobilizować O smutkach zapominamy i robimy dzięki za kciuki Twoje dochodzenie jest prawie udane Jestem Białorusinką w Polsce mieszkam 6 lat No praca w języku obcym - pisałam po polsku przecież to jest język obcy dla mnie No dziś proszę napisać ładną stronę albo pół albo przynajmniej zacząć
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , to chyba przez ta pogode...
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Nadius a czy moglabym prosic Cie o Twoje zdjecie, bo my tu tak ostatnio sie z dziewczynkami wymienialysmy fotkami, wiec juz wiem z kim rozmawiam
. Mnie masz na malym foto, ale z checia przesle Ci zdjecie z moim lubym |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
No prosze kto to do nas wrócił
![]() Widze że wakacje udane. Szkoda że nie przywiozłaś nam troszke tego słoneczka. My chetnie odesłali bysmy tam nasze chmurki ![]() Co słychac u Ciebie? Pewnie teskniłas za nami hehhe.... ![]() Ja w czasie Twojej nieobecnosci zmieniłam sie w małego wielorybka. Wczoraj teściowa powiedziała do mnie "Mój pączuszku" wrrrr...... Super że już jesteś. Buziaki Kina masz rację, wyglądam wrecz zabawnie z tym wielkim brzuszkiem. Największy problem to mam z ciuszkami. Mam troszkę takich które moge nosic ale nie wyobrażam sobie kurtki na siebie ![]() Wtedy to naprawdę piłeczka bedzie sie toczyć ![]() Ray fajnie że Twój facet tak się teraz o Was troszczy. Mój tez miał taki okres po USG ale coś troszke mu potem przeszło. teraz ma takie hustawki przypływu uczuć ojcowskich. Często czuje jak Maleństwo kopie i to ich chyba zbliza do siebie najbardziej na tym etapie ciazy. Mówi słodko że kocha dzidzie że tęskni za nami ale najczęściej jak jest poza domem. Czasem mam wrażenie że poprostu się wstydzi. Ja dzisiaj mam lekarza. Jak zwykle zaczynam się już stresować.....
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mezczyzni maja czasami takie swoje humory i nie mozna ich zrozumiec, ale jak potrzeba to sa do rany przyloz, wiec na pewno bedzie dobrze |
|
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Kina, Karolinka jesteście kochane tak miło mnie witacie z powrotem
Aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło - dziękuję. Karolinka masz rację tęskniłam za Wami i to bardzo Za słoneczkiem też tęsknie bardzo, tu tak szaro ....Karolinka ten pączuś to powinnaś potraktować jako komplement Jak Twój piesek? Moja Nikcia stęskniła się za nami bardzo i koty też ![]() Kinuś ale ubaw - profesor z tym polskim to taka mała pułapeczka była Zdiątka wyślę tylko z domku bo tutaj nie mam na kompie. Ale wyślę później na 100%
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Wątpię że bede mieć zdjęcie. Wogóle nie wiem czy dzisiaj zrobi mi juz lekarz USG. Liczę że tak ale to mało prawdopodobne. wolę się nie nastawiać. Idę troszkę odpoczać bo przez tą pogodę nie czuję sie najlepiej.
Dzisiaj miałam cudowna pobudke. Złapał mnie skurcz w łydce wrr... ale krzyczałam.
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o Ciebie w ciazowych ciuszkach, to mialam namysli, ze bedziesz wygladac bardzo ladnie z brzuszkiem i tesciowej tez pewnie o to chodzilo |
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Nadiuś ciepło Cie witam bo teskniłam za Toba
![]() Nelcia czuje sie dobrze. Rosnie jak na dorżdzach. Waży już 15 kg. Troszkę narozrabiała: zjadła ładowarke, odgryzła kabel od mojej prostownicy, przegryzła antene, pogryzła blat ławy itp. mam nadzieje że niedługo sie to uspokoi. Staramy się jak tylko możemy i pomału sie uczy.
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Kina wiem wiem, dobrze Cie zrozumiałam
![]() Ja na dzień dzisiejszy mam dokładnie 24 tydzień i 2 dni
|
#1242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smaruje się wszystkie kable których może być trochę żal A potem tylko się czeka aż mały niszczyciel zaczyna ze zdziwienia piszczeć i leci do miseczki z wodą. Potem już nigdy kable nie smakują tak dobrze |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy nieregularny okres po odstawieniu tabletek często sie zdarza? no bo odstawiłam pixy, pierwszy okres miałam po dwóch tygodniach, na drugi czekam już cztery.... nie za bardzo uważałam i ewentualnie moge być w ciąży, ale test zrobię jutro rano, a poza tym nie czuje zadnych zmian w swoim organiźmie. Jak to jest z tym okresem?
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Nadius wyslalam Ci zdjecia, milego ogladania
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Nadiuś dzieki za dobry pomysł
już sobie wyobrazam zdziwienie Neli jak kabelki przestana byc takie dobre heheh.... Elianka nie mam pojęcia czy okres może aż tak się spóźniać? Masz racje zrób jutro rano test i wszystko będziesz wiedzieć.
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Kina, a tak wlascwie to mozna wiedziec gdzie pracujesz? bo widze masz duzo wolnego czasu dla nas
superJa zadanie juz odrobilam, tylko gardlo mnie boli i nawet na spacer nie chce mi sie wyjsc a powinnam
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
zrobie ten test,, już kupiłam.. ale mam pietra, bo to nie bedzie do końca zaplanowana dzidzia. Miałam się zafasolkowac dopiero za rok... no i po ślubie ech... ale jeżeli okaże się, że spodziewam sie dziecka, to będę się cieszyć
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Kinuś dziękuję za zdjątka są prześliczne
![]() Karolinka daj potem znać jak Nelci smakują kabelki No i nie mów jej że to ja wymyśliłam bo nie będzie mnie lubić
|
|
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
ja22 uuu to ty juz ponad polowa ciazy
super... porodu sie nie boj ( sama sie boje hehe ) kazda z nas to musi przejsc ja jestem w 13 tyg wedlug usg a mc 15 i zastanwiam sie kiedy bede czuc jakies ruchy hmm.. mama mowi ze w polowie 4 mc czuc no zobaczymy ja od paru dni czuje dziwne rzeczy w brzuchu ale to chyba powiekszajaca sie macica codzien wydaje mi sie wiekszy brzuch mimo ze jesli ktos nie wie ze jestem w ciazy to moze nie zauwazyc ale czuje juz uwypuklenie znaczne miedzy biodrami no prosze i nadia jest hehehe buziole kochana opowiadaj jak wyjazd sie udal
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
zobiłam test.. za trzy minuty będzie wszytsko jasne
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy
![]() po tabletkach okres moze sie rozregulowac ja np robiac przerwe pierwsza dostalam po 2 ty a kolejna po 6 tyg takze jest to mozliwe ale faktycznie lepiej zrobic test ![]() ja zaraz siadam robic paznokcie tylko sciagam te stare pochwale sie wam oczywiscie jak wyszlo i jak bedzie czym heheeh mam juz swoje spodnie ciazowe je je... w koncu bedzie wygodnie bo tak chodze w sukienkach spodniacach ku radosci mojego meza heheeh
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mi kochana jak Tobie lekarz mówił z tym liczeniem miesięcy ciąży? Ja muszę się dzisiaj o to zapytać bo zaczynam głupieć. Niby ciąża liczy 40 tygoni ale to przecież jest ponad 9 miesięcy. Wiem że to jest liczone od okresu ale już się w tym gubię. Zwłaszcza że nie mam podziału na na różne terminy. hmmm.... jak to jest?
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Elianka nie trzymaj nas w niepewności.
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
negatywny
![]() uff.. czyli może uda mi się wyjść za mąż i skończyć studia zanim się zaafasolkuję.. czylli za 10 miesięcy
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe.... jaka ulga ![]() no to życzę powodzenia i szybkiej realizacji Twoich planów. Zapraszam do nas jak tylko nabierzesz ochoty na zafasolkowanie.
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
ja22 ja ci powiem sama ze nie wiem usg z soboty mam i wykazuje 13 tydz od okesu 15 ale zawsze lekarz liczy ten od okresu mi .. mi mowil ze ciaza trwa 38 tyg, 2 tyg w prawo w lewo sama sie z tym gubie
mamd wa terminy porodu takze sama nie wiem kiedy to bedzie ale ja jeszcze mam sporo czasu do porodu heheh ja czasem czuje bulgotanie wody w brzuszku hehehe ale zapewne macica sie powieksza i to jest to ![]() ja22 a ja sie czuje ruchy dziecka te pierwsze hehe zebym wiedziala ze to to w razie co hehe pewnie za 3 tyg poczuje moze pozniej zobaczymy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

, po angielsku, bez pomocy promotora to dalam rade i praca od roku kurzy sie na polce.
kciukasy kochana

, wierze, ze uporasz sie ze smutkiem i bedziesz szczesliwa, trzymam mocno kciukaski
Mam nadzieję, że pomoże się Tobie zmobilizować 

Aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło - dziękuję. Karolinka masz rację tęskniłam za Wami i to bardzo
Za słoneczkiem też tęsknie bardzo, tu tak szaro ....