Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 10:28   #4051
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny jak będzie złożone to też wrzucę fotkę. Chciałam też dokupić od razu przewijak, bo mieli dwa fajne, ale akurat nie robili w białym kolorze. Będę dzwonić gdzieś za miesiąc i się pytać.
A ja przegapiłam swoją studniówkę mi zostało 98 dni do porodu. I faktycznie ten drugi trymestr zleciał mi najszybciej nie chcę myśleć co będzie z trzecim
He he pewnie zanim się obejrzymy, już na porodówkach wylądujemy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jak wypiorę ubranka w płynie do prania to potem muszę płukać jeszcze w płynie do płukania? Bo ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o to
Stary 2015-08-14, 10:49   #4052
fasterka90
Zadomowienie

O matko, właśnie próbowałam ogarnąć moje paznokcie u stóp. O ile z lewą jeszcze jako tako poszło to z prawą była masakra. Już tydzień temu miałam 92cm na wysokości pępka przy moim 154cm wzrostu... Jestem juz kulką
Agusiek ja jeszcze dla dziecka nie prałam ale dla nas zawsze używam płynu do płukania
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 10:54   #4053
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Gratuluje studniowki

Oglądałam wczoraj ciekawy francuski dokument jak przebiegają porody w różnych kulturach świata, "Pierwszy krzyk", bardzo mi się spodobał i polecam tylko ostrzegam ze jeden z porodow tam skończył się niepomyslnie... Chcę się oswajac z tematem i obejrzeć więcej takich filmów o porodach, więc jak znacie coś ciekawego to podzielcie się

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję

A mnie jakoś nie wzięło jeszcze na oglądanie porodów boję się czy cuś hee nie wiem o co mi chodzi

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
O matko, właśnie próbowałam ogarnąć moje paznokcie u stóp. O ile z lewą jeszcze jako tako poszło to z prawą była masakra. Już tydzień temu miałam 92cm na wysokości pępka przy moim 154cm wzrostu... Jestem juz kulką
Agusiek ja jeszcze dla dziecka nie prałam ale dla nas zawsze używam płynu do płukania
Ale za to słodziutką ciężarną kuleczką

No i ja dla nas też potem płucze w płynie, ale może dla noworodka nie potrzeba już płukać, nie wiem, zdurniałam

Znalazłam w rossmanie majtki poporodowe i wkłady o wyprofilowanym kształcie, położna mi mówiła, że takie są lepsze niż o zwykłym prostym kształcie tak jak podpaska. W rossmanie są z firmy Canpol, babies
Stary 2015-08-14, 10:54   #4054
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to już dawno mam problemy żeby się zgiac i sięgnąć stóp
Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziękuję

A mnie jakoś nie wzięło jeszcze na oglądanie porodów boję się czy cuś hee nie wiem o co mi chodzi
Mnie tak jakoś wczoraj tknelo porody w w tym filmie były w większości pozytywnie przedstawione, wiadomo były łzy i wysiłek ale dobrze mnie to nastawilo do tego co ma być

Stary 2015-08-14, 10:57   #4055
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to już dawno mam problemy żeby się zgiac i sięgnąć stóp

Mnie tak jakoś wczoraj tknelo porody w w tym filmie były w większości pozytywnie przedstawione, wiadomo były łzy i wysiłek ale dobrze mnie to nastawilo do tego co ma być

Ja jestem z tych bardzo przeżywających, więc po obejrzeniu jednego dokumentu czy jednego odcinka cyklu, potem na 99% będę przeżywać tydzień, rozmyślać he he więc może lepiej nie
Stary 2015-08-14, 10:58   #4056
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Ja jestem niewiele wyższa i mam w brzuchu chyba 88. Stopą dotknę sobie nosa ale malowanie pazurów mnie mega męczy przez ten brzuch. Ostatnio dałam radę tylko zmyć i koloru nie nakładałam.
W sumie mam jakiś opór przed pójściem na hybrydy na stopy bo u rąk robię ale jakoś mnie odrzuca na myśl że ktoś będzie mi w stopach grzebał

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:04   #4057
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Ja też planuje prac ciuszki małej e płynie, ale chyba jeszcze płyn do płukania też będę używać. Sama nie wiem, bo nasze ciuchy piore w proszku a nie w płynie...

A majtki poporodowe kupujecie jedno czy wielorazowe? Bo ja już zdurnialam... Podobno te z siateczki są lepsze, czyli które?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:05   #4058
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja jestem niewiele wyższa i mam w brzuchu chyba 88. Stopą dotknę sobie nosa ale malowanie pazurów mnie mega męczy przez ten brzuch. Ostatnio dałam radę tylko zmyć i koloru nie nakładałam.
W sumie mam jakiś opór przed pójściem na hybrydy na stopy bo u rąk robię ale jakoś mnie odrzuca na myśl że ktoś będzie mi w stopach grzebał
U mnie ten sam problem tak się wymęczyłam robiąc sobie pedicure, że już sobie darowałam malowanie czuję się jak inwalida
Stary 2015-08-14, 11:06   #4059
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja też planuje prac ciuszki małej e płynie, ale chyba jeszcze płyn do płukania też będę używać. Sama nie wiem, bo nasze ciuchy piore w proszku a nie w płynie...

A majtki poporodowe kupujecie jedno czy wielorazowe? Bo ja już zdurnialam... Podobno te z siateczki są lepsze, czyli które?
Ja będę prała w proszku i płukała w płynie dla niemowląt.
U mnie najlepiej się sprawdziły zwykłe, bawełniane majtki takie luźniejsze i pełniejsze bo lepiej trzymały podpaski niż te z siatki.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 11:09   #4060
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie

http://www.rossnet.pl/Produkt/Canpol...L-2-szt,340171

o tych pisałam i takie kupię, ze 3 opakowania

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja będę prała w proszku i płukała w płynie dla niemowląt.
U mnie najlepiej się sprawdziły zwykłe, bawełniane majtki takie luźniejsze i pełniejsze bo lepiej trzymały podpaski niż te z siatki.
A może być płyn do płukania taki z lenora biały, na którym jest dzidziuś na obrazku?
Stary 2015-08-14, 11:11   #4061
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
to fajnie, że się razem zmotywowałyśmy i się udało nagroda skromna, bo wygrał rozsądek, że jednak mam trochę zapasów kosmetycznych, a malować się i tak nie umiem, więc tylko rosyjski szampon do włosów, nafta kosmetyczna, woda różana i żel do twarzy
Matko, kocham kosmetyki do włosów, jestem uzależniiona na ich punkcie a jak używasz nafty kosmetycznej? Bo ja tylko do płukanek ale od jakiegoś czasu nie sprawiają swojej funkcji ujarzmiania puchu... Może przez ten gorąc? I myślę jakby tu wykorzystać inaczej...

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja od kiedy dostalam próbkę takiego drogeryjnego olejku migdalowego przepadlam całkowicie, ubóstwiam go, szybko się wchłania i cudnie pachnie, niemniej jednak wydaje mi się ze ten zapach jest podkrecony, jego skład jest po niemiecku.
Dlatego tak mnie naszło żeby moze małą tez traktować olejkiem, jednak wybralabym taki zupełnie naturalny z apteki
Podrzucisz firmę tego olejku? Jest dostępny może w jakiejś drogerii sieciowej?

Cytat:

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jak wypiorę ubranka w płynie do prania to potem muszę płukać jeszcze w płynie do płukania? Bo ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o to
Wiesz co, ja dla maleństwa teraz jak prałam to płukałam w samej wodzie, ale myślę, że odrobina jakiegoś delikatniejszgo płynu do płukania napewno nie zaszkodzi dla nas zawsze dodaję płynu.
Stary 2015-08-14, 11:15   #4062
fasterka90
Zadomowienie

Ja majtki kupiłam jednorazowe z firmy baby ono.
Co do paznokci też tylko zmyłam i skróciłam póki co,jak odpoczne to może spróbuje pomalować
Po płynie do płukania jednak ciuszki są chyba takie bardziej miękkie, przyjemne w dotyku. Musze w końcu się zabrać za te remonty i pranie,prasowanie...
Stary 2015-08-14, 11:17   #4063
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam chyba z 5 sztuk siateczkowych na start, a potem już bawełniane, dużo lepiej trzymają podpaskę dużo zależy jednak od szpitala, przy pierwszym porodzie był zakaz noszenia majtek zwykłych, ledwo siateczkowe przechodziły a przy drugim w innym szpitalu dawali wolną rękę i każda mama zakładała co bardziej komfortowe.

Cytat:
A może być płyn do płukania taki z lenora biały, na którym jest dzidziuś na obrazku?
Tak
Ja mam płyn do prania BEBI, płukam narazie w samej wodzie, ale sprawdził się u mnie biały biedronkowy eden sensitive, włączę później w pranie ubranek

U mnie pedicure to też już pewne wyzwanie, ale jeszcze daję radę, kolor paznokci zmieniam 1-2 tygodniowo ale dlatego, że mam chyba jeden z mniejszych brzuszków na wątku u mnie dziś rano bez zmian 86 cm
Stary 2015-08-14, 11:22   #4064
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Matko, kocham kosmetyki do włosów, jestem uzależniiona na ich punkcie a jak używasz nafty kosmetycznej? Bo ja tylko do płukanek ale od jakiegoś czasu nie sprawiają swojej funkcji ujarzmiania puchu... Może przez ten gorąc? I myślę jakby tu wykorzystać inaczej...

Podrzucisz firmę tego olejku? Jest dostępny może w jakiejś drogerii sieciowej?

Wiesz co, ja dla maleństwa teraz jak prałam to płukałam w samej wodzie, ale myślę, że odrobina jakiegoś delikatniejszgo płynu do płukania napewno nie zaszkodzi dla nas zawsze dodaję płynu.
Cytat:
Ja majtki kupiłam jednorazowe z firmy baby ono.
Co do paznokci też tylko zmyłam i skróciłam póki co,jak odpoczne to może spróbuje pomalować
Po płynie do płukania jednak ciuszki są chyba takie bardziej miękkie, przyjemne w dotyku. Musze w końcu się zabrać za te remonty i pranie,prasowanie...
To jednak kupię taki delikatny Bo ten co mamy teraz to perfumowany

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Ja mam chyba z 5 sztuk siateczkowych na start, a potem już bawełniane, dużo lepiej trzymają podpaskę dużo zależy jednak od szpitala, przy pierwszym porodzie był zakaz noszenia majtek zwykłych, ledwo siateczkowe przechodziły a przy drugim w innym szpitalu dawali wolną rękę i każda mama zakładała co bardziej komfortowe.

Tak
Ja mam płyn do prania BEBI, płukam narazie w samej wodzie, ale sprawdził się u mnie biały biedronkowy eden sensitive, włączę później w pranie ubranek

U mnie pedicure to też już pewne wyzwanie, ale jeszcze daję radę, kolor paznokci zmieniam 1-2 tygodniowo ale dlatego, że mam chyba jeden z mniejszych brzuszków na wątku u mnie dziś rano bez zmian 86 cm
Wow podziwiam ja ostatnio bardzo rzadko aż zaniedbałam wręcz moje stópki. Na szczęście doprowadziłam je do normalnego stanu jeszcze 3 miesiące... nie wiem co będzie przed porodem, chyba mąż będzie mi robił pedicure hi hi
Stary 2015-08-14, 11:37   #4065
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Czeko, współczuję Ci bardzo tego stresu, ale jestem pewna, ze sobie wszystko wypracujesz tak jak dzika sliwka. Co do pieczywa to nie kupuj w marketach, ani takiego paczkowanego. Albo sklep dla diabetyków albo w piekarniach zwykłych czasem mają tez chleb IG a jak nie, to na pewno mają prawdziwy razowy chleb bo ja taki kupuję a to zwykła osiedlowa piekarnia. Głowa do gory! Bedzie dobrze *hug*

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Lexie, bardzo ładne łóżeczko, a juz białe to w ogole super my tez zamawiamy białe mebelki
mieszkam w malym miasteczku, i niestety nie ma tutaj czegos takiego jak sklep dla diabetykow :/

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
I czemu bułka? Ona tylko z nazwy razowa, pewnie barwiona jakimś karmelem czy melasą... Po pierwsze musisz zacząć od znalezienia dla siebie idealnego chleba. Poszukaj sklepu dla diabetyków u siebie. U mnie to chleb IG, ale on z kieleckiej piekarni... Po drugie, nie szynka tylko drobiowa wędlina, jakiś indyk, albo kurczak gotowany. Ja sera nie jadam. Po trzecie - Skończysz posiłek i co robisz? Leżysz na kanapie czy ruszasz się? Pamiętaj, że ruch spala cukier. Po czwarte - nie stresuj się! To nie ma sensu, bo stres naprawdę podniesie Ci cukier i wszystko na nic. Pij dużo wody z cytryną. Spokojnie, naprawdę. Jeśli nie ogarniesz tego dietą, to dostaniesz insulinę, a to naprawdę nic złego, przecież to hormon, który wytwarza nasz organizm, w 100% bezpieczny dla dziecka, a Twoje cukry się unormują. Ja przez 17 tygodni radziłam sobie z dietą, więc uwierz mi, że się da. Insulinę mam od dwóch dni dopiero. Przyjęłam to ze spokojem, bo co mi da denerwowanie się? A tylko to, że sobie stres zafunduję! Będzie dobrze, jestem z Tobą, jak coś to pisz!

ja się właśnie boję insuliny, dlatego próbuję za wszelką cene rozgryźc tą diete, zeby unormować wszystko.. dzis na sniadanie jogurt naturalny, cukier 110 wiec ok, ale na samych jogurtach sie zyc nie da pozatym juz powoli czuje głód, takim jogurtem ja sobie nie pojem a co dopiero dziecko

bylam wlasnie na wizycie u gin, i ona mi tak to tlumaczyla, ze jak ja mam za duzo cukru, to organizm dziecka probuje go zbić "za mamusie" .. ale jesli cukier miesci mi sie w normie, w sensie ze po posilku jest nizszy niz 120, tzn ze jest ok? dziecko wtedy nie ma nadmiaru ? bo zapomnialam o to spytac.

i jeszcze mi powidz co na przekąske jesz ? ja jem sniadanie o 9, drugie sniadanie o 12, obiad o 15, przekaska o 17 i kolacja ok 19:30. ale na przekaske nie mam pojecia co jesc, wczoraj zjadlam pomidora i 3 lyzeczki jogurtu naturalnego

i przytylam od pierwszego wazenia tylko 3 kg.............

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-14, 11:38   #4066
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
To jednak kupię taki delikatny Bo ten co mamy teraz to perfumowany

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wow podziwiam ja ostatnio bardzo rzadko aż zaniedbałam wręcz moje stópki. Na szczęście doprowadziłam je do normalnego stanu jeszcze 3 miesiące... nie wiem co będzie przed porodem, chyba mąż będzie mi robił pedicure hi hi
Ja przez cały pierwszy trymestr tak się zaniedbałam, że szok... pazury miałam jak jakaś maniura prosto z pola, aż wstyd mi było założyć sandały czy płacić w sklepie dopiero potem odżyłam no i póki co udaje mi się jakoś utrzymać w ładzie
Stary 2015-08-14, 11:45   #4067
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przez cały pierwszy trymestr tak się zaniedbałam, że szok... pazury miałam jak jakaś maniura prosto z pola, aż wstyd mi było założyć sandały czy płacić w sklepie dopiero potem odżyłam no i póki co udaje mi się jakoś utrzymać w ładzie
Hi hi skądś to znam
Stary 2015-08-14, 11:46   #4068
fasterka90
Zadomowienie

Ojeju to ja mam chyba jeden z większych brzuchów,zwłaszcza z tych dziewczyn które były szczupłe przed ciążą... Musze kupić metr krawiecki żeby na bieżąco sprawdzać.
Zwykle w wannie się myje jak pod prysznicem, na stojąco ale jakoś tak przedwczoraj usiadłam to musiałam tz wołać żeby mi żel podał z wyższej półki
Stary 2015-08-14, 11:53   #4069
cynamon_
Zakorzenienie

U mnie pomalowanie paznokci u stóp też wymaga nie lada akrobacji, ale nie wyobrażam sobie mieć je takie sote no dziwnie bym się czuła, nie lubie też jak ktoś obcy mi grzebie przy stopach, także pedicure w salonie odpada, musze się przemęczyć
Amelia, ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-body-oil.html jak sobie go porównuje np. do babydreama to niebo a ziemia kupiłam go w rossmanie w Niemczech ale nie mam pojęcia czy jest dostępny też w Polsce, jak skończyła mi się próbka to od razu odpaliłam google i szukałam gdzie go dorwe
Stary 2015-08-14, 12:07   #4070
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Ja sobie kupię majty z hartmana tak jak poprzednio. Wtedy wyczaiłam w internetach ze sa najlepsze i nie ma sie do czego przyczepić. lubiłam w nich chodzić, a mialam tez z takiej flizeliny czy cos to masakra.

Ile sztuk kupujecie??

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:16   #4071
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja sobie kupię majty z hartmana tak jak poprzednio. Wtedy wyczaiłam w internetach ze sa najlepsze i nie ma sie do czego przyczepić. lubiłam w nich chodzić, a mialam tez z takiej flizeliny czy cos to masakra.

Ile sztuk kupujecie??
No i te z rossmanna są bardzo podobne a na miejscu można kupić.

Ja chyba z 6 sztuk kupię.
Stary 2015-08-14, 12:26   #4072
india_love
Raczkowanie

Cytat:
kurczaki, ja mam znów ból w mostku, taki tępy hmm nawet niewiem jak to opisać, musze o tym gin powiedzieć, miewacie też takie coś? (ostatnio dużo maruszę wiem, pseplasam )
Mi gin mówiła, że to zgaga tak może się objawiac lub maluch uciska przeponę
Stary 2015-08-14, 12:42   #4073
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja też uzależniona, chociaż ostatnio mi przeszło, kiedyś to non stop oleje/maski/półprodukty, teraz już mi się tak bardzo nie chce, bo odkąd jestem w ciąży to mam ładne gęste włosy naftę mam taką z psikadłem i psikam po prostu na włosy 10 minut przed myciem (taki jest przepis na opakowaniu). Na pewno te upały mają wpływ na włosy
Cytat:
U mnie pomalowanie paznokci u stóp też wymaga nie lada akrobacji, ale nie wyobrażam sobie mieć je takie sote no dziwnie bym się czuła, nie lubie też jak ktoś obcy mi grzebie przy stopach, także pedicure w salonie odpada, musze się przemęczyć
też nie znoszę chodzić z niepomalowanymi paznokciami u stóp dlatego non stop chodzę w pełnych butach wiem, bez komentarza na pedicure byłam raz w życiu i dziwnie się czułam, chyba więcej bym już nie poszła.

Dziewczyny byłam na wizycie i pierwszy raz czułam się tak naprawdę wzięta pod opiekę, bardzo jestem zadowolona. Przez te skurcze, które miałam ostatnio 2 razy dostałam L4 na 3 tygodnie więc do pracy już nie wrócę, poza tym miałam badanie i USG, wszystko wygląda w porządku ale mam zwiększyć magnez i nie szaleć. Poza tym dostałam skierowanie na dodatkowe USG w związku z moją przegrodą macicy
Stary 2015-08-14, 12:45   #4074
czekooczekolada
Zakorzenienie

moj brzucholek dzisiaj
26tc

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-14, 13:02   #4075
cynamon_
Zakorzenienie

Czekooczekolada, piękny brzuszek, spory juz

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

India, zgage taka typowa z pieczeniem tez miewam, a może to jest jakis inny jej wymiar niewiem heh jak powiedziałam mojej mamie o tym to się przestraszyla ze to jakiś zawał jak tak to mam go co kilka dni
Stary 2015-08-14, 13:12   #4076
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Ojeju to ja mam chyba jeden z większych brzuchów,zwłaszcza z tych dziewczyn które były szczupłe przed ciążą... Musze kupić metr krawiecki żeby na bieżąco sprawdzać.
Zwykle w wannie się myje jak pod prysznicem, na stojąco ale jakoś tak przedwczoraj usiadłam to musiałam tz wołać żeby mi żel podał z wyższej półki
Haha wreszcie na coś się Tżci przydają

Cytat:
Amelia, ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-body-oil.html jak sobie go porównuje np. do babydreama to niebo a ziemia kupiłam go w rossmanie w Niemczech ale nie mam pojęcia czy jest dostępny też w Polsce, jak skończyła mi się próbka to od razu odpaliłam google i szukałam gdzie go dorwe
Oj to chyba nie spotkałam się z taką marką... chyba najprędzej bym go znalazła w necie

Cytat:
ja też uzależniona, chociaż ostatnio mi przeszło, kiedyś to non stop oleje/maski/półprodukty, teraz już mi się tak bardzo nie chce, bo odkąd jestem w ciąży to mam ładne gęste włosy naftę mam taką z psikadłem i psikam po prostu na włosy 10 minut przed myciem (taki jest przepis na opakowaniu). Na pewno te upały mają wpływ na włosy

Dziewczyny byłam na wizycie i pierwszy raz czułam się tak naprawdę wzięta pod opiekę, bardzo jestem zadowolona. Przez te skurcze, które miałam ostatnio 2 razy dostałam L4 na 3 tygodnie więc do pracy już nie wrócę, poza tym miałam badanie i USG, wszystko wygląda w porządku ale mam zwiększyć magnez i nie szaleć. Poza tym dostałam skierowanie na dodatkowe USG w związku z moją przegrodą macicy
O przed myciem raczej nie używałam, może spróbuję bo szkoda mi jej żeby tak stała... Ja właśnie w tej ciąży nie mam za specjalnie fajnej czupryny jeżeli chodzi o przetłuszczanie to nie mogę narzekać, myję co 4 dni nawet, tak schludnie wyglądają, ale układać nijak się nie chcą, rosnąć też... Wolę je jakoś wiązać lub splątywać bo nie są zbyt efektowne
Cieszę się, że znalazłaś wreszcie lekarza, przy którym czujesz się komfortowo i bezpiecznie i łykaj magnez raz dwa!!

Czekolada śliczny brzuszek, jaka duża piłka już!!!

My za to pozdrawiamy z Helenką z dywanowego plażingu, hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123a.jpg (216,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2015-08-14, 13:24   #4077
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
moj brzucholek dzisiaj
26tc

Piękna piłeczka
Stary 2015-08-14, 13:24   #4078
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, moje włosy są bardziej suche w tej ciąży, normalnie musialam myc co drugi dzień, a teraz mimo lata i upałów co 3/4 ciesze się bo zawsze podczas mycia full ich wypada eh
Stary 2015-08-14, 13:30   #4079
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

czeko, duży masz brzuszek, ale bardzo zgrabny, jak piłeczka
Cytat:

Cieszę się, że znalazłaś wreszcie lekarza, przy którym czujesz się komfortowo i bezpiecznie i łykaj magnez raz dwa!!

My za to pozdrawiamy z Helenką z dywanowego plażingu, hehe
o widzisz, nie doprecyzowałam, że byłam u tej lekarki co zawsze i tak mnie zaskoczyła a do innego lekarza idę dopiero za 2 tygodnie, bo jest aktualnie na urlopie

ale macie plażing
Stary 2015-08-14, 13:31   #4080
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
moj brzucholek dzisiaj
26tc

Piękna piłeczka

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości