|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 23
Cytat:
jak milo Cie widzieć trzymam kciuki ![]()
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1985SiWA to teraz mam na twarzy " banana " od ucha do ucha i się bardziej cieszę ze jest inna możliwość znieczulenia niż narkoza Kamień spadł mi z serca ... Proszę ile to człowiek może się dowiedzieć tutaj A gdzie znajdę wątek o L.P ?
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem po pracy pobuszuje trochę a necie
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vloszka77 ale masz już to za sobą i powiem ci ze twoje piersi robi wrażenie Jakby to mój maź ujął : " masz czym oddychać "
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
A jak to mniej więcej wygląda 2-3 dni po operacji? Można chodzić, wykonywać normalnie wiekszość czynności, czy cały czas trzeba leżeć? I jak jest ze zwolnieniem z pracy, bo pewnie na stempelku jest, że chirurg plastyczny, normalnie to przyjmują czy trzeba się potem tłumaczyć?
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze 3-4 dni są najgorsze. Ból, nudności, siniaki, trafia się i gorączka, możesz brać i antybiotyk a przede wszystkim wiecznie denerwujący "pancernik" czyli stanik pooperacyjny który się nosi nawet i kilka tygodni. Jak masz jeszcze taki który ma od góry pas ściągający to jest jeszcze gorzej - jesteś jak w imadle. W zależności od przypadku i lekarza możesz mieć zalecenie by nosić go całą dobę nawet i przez 8 tygodni. Zdejmujesz go tylko do mycia. W niektórych miejscach wrzyna ci się w ciało i trzeba coś podkładać by tak nie dokuczał. Śpisz na początku tylko na plecach.
Każdy lekarz powie ci że trzeba się oszczędzać, nie dźwigać, nie podnosić rąk, odpoczywać, dużo pić itd. Mało tu piszę ale przed operacją przeczytałam cały poprzedni wątek a jest tych postów setki i już wiedziałam na co się nastawiać. Naprawdę bardzo, bardzo dużo mi to dało o czym pisały inne dziewczyny (ogromne podziękowania za to że opisywały swoje przeżycia) i pozwoliło się przygotować tak by okres po przeszedł w miarę mniej bezboleśnie. Jak poczytasz to zobaczysz że jedne po kilku dniach już żyły "prawie" jak przed operacją (nawet wracały do pracy) a inne dłużej dochodzą do siebie. Każdy przypadek jest inny. Jestem już 3 tygodnie po ale cały czas nie daję rady sama naciągnąć tego pasa ściągającego (nie mam tyle siły) by był odpowiednio naciągnięty i muszę mięć "asystenta" ;-) Edytowane przez adaada1234 Czas edycji: 2015-08-14 o 17:59 |
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To widzę, że pierwsze tygodnie po operacji nie będą zbyt miłym przeżyciem, jednak mam nadzieję, że nie będzie też trwało to bardzo długo. Trochę się obawiam tego wszystkiego, ale mam nadzieję, że jakoś da się wyżyć. Dodatkowo będę miała operację w innym mieście i nie wiem czy dam radę po tych 2-3 dniach wrócić, a potem z powrotem jechać na zdjęcie szwów, czy lepiej od razu w Warszawie wynająć jakiś hostel albo mieszkanie na 2 tygodnie. No i boję się też o pracę, czy mnie nie wyrzucą jak wezmę zwolnienie na 2-3 tyg. i potem przyjdę z L4 z pieczątką chirurg plastyczny
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma co przesadzać i panikować - po prostu warto sobie zorganizować transport do domku i kilka spokojnych pierwszych dni (np. dzieci do babci, Tż lub inna osoba w pogotowiu i jak coś trzeba to pomaga, podaje, wspiera) to bardzo dużo daje. Edytowane przez adaada1234 Czas edycji: 2015-08-14 o 18:50 |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które operował L.P mam pytanie
Powiedzcie na jakich implantach pracuje ten tzn " czarodziej z Czech "? Trochę poczytałam inne fora i tam piszą ze na wadliwych implantach PiP Jest to prawda ?
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuje na Sebbin ostatnio. Opowiem anegdotkę, krążyły plotki że PIPy wykupił Eurosilicon i (co gorsze, często pękają) więc eurosilicony uważa się za starej generacji implanty PIP. Jeśli więc jest wybór to lepiej wybrać allergany (natrelle) mentory, nagory Czy Silimedy/Polytechy ![]() Dziewczyny, nie ma się co bać! Wszystko jest do przeżycia (mówi to ta, co 3x uciekła nim usta obstrzyknęła )
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szann to znaczy ze lepiej na konsultacji dokładnie dopytać się co za implanty bedą stosowane. Ja jak " dziecko we mgle " jeśli chodzi o te sprawy ;/ Jaka jest różnica miedzy mentorami a sebbin ??
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Witam, zdecydowałam się dziś na operację
i w związku z tym mam do Was dziewczyny pytanie, jaką klinikę w Krakowie mogłybyście mi polecić? Szukałam trochę na różnych stronach ale przeważnie jakieś stare posty z 2005 roku. Chciałabym, żeby było to w miarę przystępnej cenie i odbyło się bezpiecznie. I jeszcze mam do Was jedno pytanko, ile mniej więcej czeka się na termin takiej operacji? Pozdrawiam
Edytowane przez narika507 Czas edycji: 2015-08-14 o 21:29 |
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
a czytała ?
Cytat:
Po za kliniką ważny jest przede wszystkim lekarz. To on będzie cie operował. Można iść na konsultacje do 2-3 i wybrać tego który najbardziej TOBIE pasuje. To jemu masz zaufać i zdecydować że właśnie ten a nie inny lekarz będzie cię operował. Edytowane przez adaada1234 Czas edycji: 2015-08-14 o 21:28 |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Tak, czytałam, ale nie wymieniłam żadnego nazwiska, adresu, ani linków. Nie jest napisane, że nazw klinik też nie podajecie..
Ok to w takim razie przepraszam Usunięte
Edytowane przez narika507 Czas edycji: 2015-08-14 o 21:29 |
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy to normalne że wczoraj moja prawa pierś była mniejsza w stosunku do lewej a dziś bolał mnie mięsień pod piersią prawa takie dziwne ciągnięcid niż ból i mam ta prawa pierś dla odmiany większą spuchnieta jak taki ucisk na Żebro jakby gdy dotykam implantu. Rękoma ruszam normalnie przy głębszym wdechu czuje mega Napieranie na prawą cześć klatki . Jakbym miała kamień w prawej piersi zamiast implantu . Piszę bo nie wiem czy to powód do zmartwień czy normalne objawy rekonwalescencji że raz boli to w inny dzień to.
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Spóźniona wyliczanka na piątek przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Oczywiście że możesz dołączyć do wyliczanki zapraszamy ![]() Na kiedy masz termin operacji?
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zainteresowana2 OP mam 21 wrzesnia
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Operacje mam dopiero w przyszlym roku ale termin juz zaklepany. Mozesz mnie tez dopisac do wyliczanki?
09.05.2016
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Madzikowo7777 tez operował cię on ?
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]()
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Madzikowo7777 możesz powiedzieć mi jakie znieczulenie miałaś ? Jak to wszystko wyglądało ??
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie ten implant jest bardzo wyczuwalny?
Jak potem reagują Wasi tż/mężowie? Bo zostałam poinformowana, że implant będzie wyczuwalny. Ja na dodatek mam pod gruczoł, gdyż z moimi piersiami bulwiastymi (one są obwisłe prawda) pod mięśniem podobno mógłby sie zrobić efekt podwojnej piłki po jakimś czasie. Jednak mimo, że implant będzie wyczuwalny i tak jestem zdecydowana, bo już nie mogę wytrzymać z tym, że nawet śpię w staniku bo mnie wkurzają te bulwy. Mam nadzieję, że jakiś czas po operacji w końcu poczuję się normalnie i przestanę się wstydzić ![]() Jeszcze mam pytanie o ten Klub, który gdzies tu się znajduję, w którym można się dowiedzieć, która dziewczyna np. miała operacje u tego chirurga co ja. Gdzie można w takie coś wejść?
Edytowane przez malaistotka90 Czas edycji: 2015-08-15 o 13:12 |
|
|
|
#117 |
|
Amparito
|
Witajcie, dawno się nie odzywałam bo jestem na wakacjach. Wchodzę dziś na forum a tu proszę wyliczanka mówi, że to ja jestem pierwsza w kolejce po nowe piersi. Oczywiście dam znać jak będę już po, nspiszę o moich odczuciach. Jutro wracam do domu i zacznę organizować życie na pierwszy czas po operacji. Pozdrawiam.
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 23
Cytat:
Czekamy na relacje ![]() A u kogo " pod nóż " idziesz ?
21.09.2015 - Operacja Dr. L.P Ostrava 615 CC Sebbin Edytowane przez kobietkaswiss Czas edycji: 2015-08-15 o 13:53 |
|
|
|
|
#119 |
|
Mów mi Rosia :)
|
Żeby uściślić: po dobrze dobranych lekach, po narkozie się nie wymiotuje... Wymiotują osoby, które zataiły coś w wywiadzie z anestezjologiem lub osoby z chorobą lokomocyjną, predyspozycją do omdleń, zawrotów głowy, osoby osłabione itp. którym nie podano leków przeciwwymiotnych. Wiem, bo sama miałam podawane - mam chorobę lokomocyjną. Dostałam jedną dawkę przed narkozą, drugą po przebudzeniu.
Miałam jeden moment "chce mi się wymiotować" - tylko przez własną głupotę. Wróciłam po operacji do domu i rzuciłam się na jedzenie. Nie, nie byłam głodna, miałam po prostu smaka na kiełbasę. Ale wymiotować, nie wymiotowałam. :P Odnośnie odczuwalności implantu: u mnie pół roku po operacji czuć, jeśli wie się, gdzie nacisnąć i pogmerać. Piersi są miękkie i jednocześnie jędrne, TŻ nic nie czuje i jest baaaardzo zadowolony.
Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2015-08-15 o 15:06 |
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Terminy ma długie, najlepiej dzwonić w środy, może uda się wskoczyć za kogoś, bo w środy potwierdzają terminy. Koszty operacji 15-19tys u tego lekarza. - Cytat:
A jakieś kłucie, szczypanie, przelewanie, bulgotanie to normalna sprawa do pół roku nawet ![]() I TE OBOJCZYKI STRZELAJĄCE!! Czy tylko ja tak mam?! ![]() Co do odczuć - brzegi implantu można wyczuwać, jeśli implant jest za szeroki lub jeśli ma się mało swojego gruczołu/tk.tłuszczowej i po prostu nie ma czym zakryć implantu. Ja czuję tylko od spodu jak leżę. Jak stoję, to nie jestem w stanie wyczuć gdzie jest implant, wszędzie jest miękko. Chociaż i tak pewnie jeszcze zmiękną ![]() Szczuplejsze dziewczyny i, że tak się wyrażę z zerową wyjściówką mogą mieć inne wrażenie, bo macają przykryty skórą implant, a ja jednak suma summarum miałam sporo swojego cycka ![]() TZ, jak był przeciwny operacji, pierwszy miesiąc bał się ich dotknąć tak teraz kleją się ręce I MI, i jemu w pierwszej kolejności Sama lubię na nie patrzeć, dotykać je i takie tam
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

zastanawiam się nas silimedami maximum 435HI lun mentorkami 450cc 
Czego natura nie dała tego chirurg nie poskąpi

Blog Kulinarny