W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 16:08   #31
favianna
Zakorzenienie

Dot.: W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. II

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Minimalizm to świadome zakupy
Houli nigdy nie lubiłam. Oglądam za to ulubieńców - można wyłowić to co na prawdę jest warte zakupu.
Ważne jeszcze żeby ulubieńców przedstawiała osoba której można zaufać. Tak jak np. Agnieszka Nisiax z NY często ma w ulubieńcach te same rzeczy i otwarcie mówi ze nawet miesiąc używania kosmetyku to za krótko aby go ocenić.

Cytat:
Wyrzucanie to pierwszy etap drogi Potem to już tylko kontrola tego co pojawia się w naszym życiu. Taka ciągła uważność.
Zdziwiła mnie Coco, którą mam za dość ekstremalną minimalistkę, mówiąca o tym, że rzeczy gromadzą jej się na stole. I też ciągle się pilnuje z zakupami i tym co ma w domu.

Coco robi przerwę od YouTube
szkoda bo to był moj 2gi ulubiony kanał na yt

A tak w ogóle to może dopiszmy jakaś instrukcje obsługi minimalizmu do pierwszego postu?

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Chetnie dołącze do waszego grona

Juz próbowałam kilka razy wprowadzic minimalizm do swojego zycia. Niestety z marnym skutkiem tzn nie udaje mi sie utrzymać wprowadzonych zasad na dluzej plus taki, ze przynajmniej co jakis czas przybywało mi wolnej przestrzeni na ciuchy lub kosmetyki.

Nie mam problemu z wyrzucaniem, mam problem z niekupowaniem teoretycznie za każda kupiona rzeczą powinna iść jedna, której sie pozbywamy. U mnie to tak nie działa. Lubie miec wszystkiego po kilka (szczególnie kosmetyków)
No i jezeli chodzi o utrzymanie wszystkiego na swoim miejscu- to jest dla mnie do przejścia. Codziennie przynajmniej raz szukam telefonu!
Na stole rzeczy działają jak magnesy na inne rzeczy, nawet teraz jak patrzę co tam sie znajduje to zachodzę w głowę "jak do tego doszło!?"

Marzy mi sie juz nigdy nie widzieć bałaganu na widok, ktorego mam ochotę uciekać
Witaj

Z niepotrzebnym zakupami często jest tak jak z jedzeniem, są po coś innego niż myślimy. Z jedzeniem jest tak ze można jeść z nudy, bo chce się pić ale nie mamy świadomości tego, bo chcemy odpoczynku ale jedzenie jest jedyną dostępna opcja czy gratyfikacja.
I to samo z zakupami, często nie są kompletnie związane z przedmiotem zakupu. Dlatego moim zdaniem minimalizm nie polega tylko na wyrzucaniu ale na głębokiej wewnętrznej pracy żeby zrozumieć co za pewnymi naszymi zachowaniami (tutaj zakupami) stoi. I potem zastąpić je czymś nowym i zdrowszymi. Tak jak pisała Emmm czasem noc z Perseidami potrafi dać taka radość jak żadne zakupy na świecie
Bardziej być i może wtedy się ułoży z mniej mieć
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:10   #32
sowaa5
Zakorzenienie

Jaki ciekawy wątek! Fantastycznie się wpisuje w moją obecna sytuacje, kiedy faktycznie, mocno trzymam w ryzach swój zakupoholizm. Chętnie dołączę A moje postanowienie minimalizmu rozpoczęłam gdy rozstałam się z facetem i nadszedł czas wyprowadzki.... i szlak mnie trafiał jak się zaczęłam pakować. Większość kosmetyków wyrzuciłam (da się żyć? da) ciuchów (nawet nie wiem które) a i tak trzeba było 2 chłopów i 20 worów plus kilkanaście kartonów (!) i ogromną ciężarówe, bo osobówką bym nie przewiozła na 10 razy... i tak obecnie żyje, o jednym worku ciuchów bo reszte ulokowałam w innym miejscu, ponad połowa zbiorów kosmetycznych też w innym miejscu-z dala ode mnie i okazuje się że ja mam się całkiem nieźle bez tych rzeczy. Dziwne, paranormalne zjawisko... Nie kupuje, choć kusi mnie żeby sprawic sobie drobnostkę bo: zasłużyłam, bo, bo i bo. Nie dam się juz wrobić w żadne wyimaginowane potrzeby. Także życze sobie i Wam wtrwałości bo się po prostu da
sowaa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:12   #33
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Ważne jeszcze żeby ulubieńców przedstawiała osoba której można zaufać. Tak jak np. Agnieszka Nisiax z NY często ma w ulubieńcach te same rzeczy i otwarcie mówi ze nawet miesiąc używania kosmetyku to za krótko aby go ocenić.

Coco robi przerwę od YouTube
szkoda bo to był moj 2gi ulubiony kanał na yt

A tak w ogóle to może dopiszmy jakaś instrukcje obsługi minimalizmu do pierwszego postu?

Witaj

Z niepotrzebnym zakupami często jest tak jak z jedzeniem, są po coś innego niż myślimy. Z jedzeniem jest tak ze można jeść z nudy, bo chce się pić ale nie mamy świadomości tego, bo chcemy odpoczynku ale jedzenie jest jedyną dostępna opcja czy gratyfikacja.
I to samo z zakupami, często nie są kompletnie związane z przedmiotem zakupu. Dlatego moim zdaniem minimalizm nie polega tylko na wyrzucaniu ale na głębokiej wewnętrznej pracy żeby zrozumieć co za pewnymi naszymi zachowaniami (tutaj zakupami) stoi. I potem zastąpić je czymś nowym i zdrowszymi. Tak jak pisała Emmm czasem noc z Perseidami potrafi dać taka radość jak żadne zakupy na świecie
Jestem za i za linkami do ciekwych stron i yt też

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:18   #34
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będę dziś jak nasza etatowa wklejaczka tekstów Fav i zaproszę was do przeczytania fajnego raportu o nowych mieszczanach, właśnie kończymy z TŻ

http://www.fpiec.pl/nowi_mieszczanie_f5_analytics.pdf

Plus przypominam o uruchamianiu ingnora na użytkowniczkę scarlett26 która kilka razy prawie nam zabiła wątek swoim trollowaniem...
Raise dzięki za linka!
będę zgłębiać jutro, na razie przeleciałam na szybko i widzę 66 stron nowej wiedzy
Stary 2015-08-14, 16:36   #35
emmmm
Rozeznanie

Ja tak w biegu, bo właśnie spadam poćwiczyc, póxniej od razu na kawę do koleżanki i zakupy z chłopem. Jutro grzyby i wieczorem wyjsćie do znajomych, niedziela cały dzień nad jeziorem. Ponadrabiam pewnie dopiero w poniedziałek bo weekend zawalony. Jak byscie miały jakiś tekst do wklejenia do pierwszego posta i przydatne linki to podeślijcie priv albo tutaj na wątku dajcie, jak wrócę to wszystko poprzypinam No chyba ze wcześniej będę miała chwilę to od razu zadziałałam

emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:43   #36
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
Żel żelowi nierówny, może trafiłaś akurat na jakiś super hit i nawet o tym nie wiedzialas
Garnier taki pomarańczowy z pompką Zmywał mi wszystko

Cytat:
Uwielbiam przedłużone rzęsy jak zmienię prace będę sobie przedłużać na pewno znowu
Ja nie wyobrażam już sobie nie mieć zrobionych rzęs, dzięki nim praktycznie się nie maluję (podkład i cień do brwi, bo własne mam liche)

Cytat:
Dziewczyny, będę dziś jak nasza etatowa wklejaczka tekstów Fav i zaproszę was do przeczytania fajnego raportu o nowych mieszczanach, właśnie kończymy z TŻ

http://www.fpiec.pl/nowi_mieszczanie_f5_analytics.pdf

Plus przypominam o uruchamianiu ingnora na użytkowniczkę scarlett26 która kilka razy prawie nam zabiła wątek swoim trollowaniem...
O matko Szczególnie do mnie przemówiła ilość zdjęć na minutę na instagramie Ja niestety przyrośnięta do telefonu, trochę wstyd

Znamy, znamy, w innych wątkach to samo

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:59   #37
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Fajny watęk

Mogę się przyłączyć ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 17:09   #38
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Fajny watęk

Mogę się przyłączyć ?
Nie krępuj się
Stary 2015-08-14, 17:32   #39
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Co do minimalizmu.
Nie kupuję nadmiaru kosmetyków z ciuchami też się ograniczam.
Mam zamiar sprzedać rzeczy, które leżą i są dłuższy czas nieużywane
Stary 2015-08-14, 18:09   #40
kalwinka
Zadomowienie

Dużo rozmów o ciuchach i kosmetykach, a co mylicie o minimalizmie kulinarno - spożywczym ? Ostatnio staram się ograniczać ilość składników z których składają się moje potrawy do ok 5 składników. Zauważyłam, że prostsze jedzenie bardziej mi smakuje - czuję wyraźnie smak każdego składnika (i lepiej się czuję po jedzeniu)
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 18:11   #41
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Dużo rozmów o ciuchach i kosmetykach, a co mylicie o minimalizmie kulinarno - spożywczym ? Ostatnio staram się ograniczać ilość składników z których składają się moje potrawy do ok 5 składników. Zauważyłam, że prostsze jedzenie bardziej mi smakuje - czuję wyraźnie smak każdego składnika (i lepiej się czuję po jedzeniu)
U mnie nie da rady
Bo lubię urozmaicone dania, teraz staram się odżywiać regularnie także

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 18:23   #42
201604250949
Konto usunięte

O proszę już 2 część wątku
Nie mam ostatnio czasu tyle na wizaz ale melduję i jak tylko mogę to tu zaglądam

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Jestem za i za linkami do ciekwych stron i yt też
Też jestem za. W poprzedniej części padło tyle ciekawych linków ale kurde weź to teraz wyszukaj wszystko
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:00   #43
Charlotta11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
W ogóle jutro jadę na pierwsze w tym roku grzybobranie - już nie mogę się doczekać niefajne w tym jest tylko późniejsze czyszczenie i suszenie, ale mam motywację, bo później te ususzone grzyby ślemy do znajomych w Irlandii, bo tak grzybowy deficyt. W tamtym roku dostali od nas prawie kilogram ususzonych grzybów, porozdawali jeszcze rodzinie, która też tam mieszka i dzięki naszemu łażeniu po lesie kilka rodzin miało prawdziwe polskie pierogi z grzybami na święta
Nie ma to jak zrobic cos pożytecznego dla siebie i innych.

Cytat:
95% blogów kosmetyczno-lifestyle'owych to dokładnie ten klimat. Kupowanie i testowanie kolejnych najtańszych rzeczy żeby tylko mieć materiały na posty mocno średniej jakości i wrzucanie postów w stylu "co kupiłam na promocji w biedronce"...
Prawda. Dlatego ja obecnie nie sledzę żadnego bloga.

Cytat:
To mnie jednocześnie bawi i odrzuca. Te haule to przegięcie, w ogóle idea jest dziwna, chwalenie się bezsensownymi (w większości) zakupami. A najśmieszniejsze jest właśnie to, co napisałaś - minimalizm stanie się modny, to powstaną nowe filmiki o tym jak to panna x pozbywa się rzeczy, tych wszystkich z tych hauli właśnie. Chociaż z dwojga złego lepiej w te stronę ;-)
Chwalenie się zakupami jestem w stanie zrozumiec. Wiele osób robi to samo w realu. Moja mama ma w zwyczaju chodzenie na zakupy z koleżankami, potem przychodzą do domu i oglądają, mierzą, komentują...

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
\Nie zgadzam się, mam wrażenie, że wiele z tych vlogów to moda i chęć przypodobania się widzom, minimalizm to nie wyrzucanie dla samego wyrzucania ale nie kupowanie bez sensu.
To jest właśnie najtrudniejsze. Dla mnie wymaga trochę przewidywania przyszłości - czy za kilka lat dana rzecz dalej będzie ładna, sprawna, potrzebna? Czy może będę chciała się jej pozbyc bo np. moje priorytety i gust się zmienią?

Cytat:
Wyrzucanie to pierwszy etap drogi Potem to już tylko kontrola tego co pojawia się w naszym życiu. Taka ciągła uważność.
Zdziwiła mnie Coco, którą mam za dość ekstremalną minimalistkę, mówiąca o tym, że rzeczy gromadzą jej się na stole. I też ciągle się pilnuje z zakupami i tym co ma w domu.
Dla mnie Coco jeszcze mieści się w średniej. Ekstremalny to jest Orest moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Bez problemu mozna mieć tylko 2 produkty do demakijażu i pielęgnacji twarzy - ja tak mam i więcej nie potrzebuje - Clarisonic+żel do mycia twarzy+Bioderma do demakijażu oczu i tyle.
Ja mam żel do mycia twarzy, tonik i serum. I zastanawiam się czy da się z czegoś zrezygnowac. A co daje ta szczoteczka? Bo czytałam, że zachwalacie tu Clarisonic lub Foreo Lunę.
Stary 2015-08-14, 19:18   #44
laisla
Zakorzenienie

Ale ciekawy wątek Będę sobie podczytywać jak nie wygonicie Tym bardziej, że mam naturę chomika jeśli chodzi o gromadzenie i przyda mi się świeże spojrzenie, które Wy tutaj prezentujecie

Córa dziś minimalizuje ilość pluszaków, kolekcjonerów kurzu, a ja najchętniej trzymałabym wszystkie zabawki na następne pokolenia bo przecież szkoda..

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-08-14 o 19:20
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:28   #45
xxxescapismxxx
Pani Pech

Łoo Jeżu ale pedzicie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Koshatka, Beatiska

Ja też cały czas nad tym pracuję z gorszym lub lepszym skutkiem. Ale coraz częściej udaje mi sie przystanąć, zatrzymac na chwilę i spojrzeć wokoło, omijajac przy tym sklepowe witryny

Co prawda to prawda ale zimą tez nie najgorzej, bo po pracy zamiast latać po sklepach człowiek najczęściej ma tylko ochotę wrócić do domu i zawinąć sie w koc z kubkiem kakao albo herbaty

I dzieki dziewczyny za polecenie naturalnych deo - porozglądam się po internetach i popróbuję je kolejno

W ogóle jutro jadę na pierwsze w tym roku grzybobranie - już nie mogę się doczekać niefajne w tym jest tylko późniejsze 84 1050 1461 1000 0090 7451 1859 i suszenie, ale mam motywację, bo później te ususzone grzyby ślemy do znajomych w Irlandii, bo tak grzybowy deficyt. W tamtym roku dostali od nas prawie kilogram ususzonych grzybów, porozdawali jeszcze rodzinie, która też tam mieszka i dzięki naszemu łażeniu po lesie kilka rodzin miało prawdziwe polskie pierogi z grzybami na święta

I przy okazji sie pochwalę - w miesiąc ubyły mi 4 kg. Siebie też sukcesywnie minimalizuję

ja polevam jeszcze alterre w sprayu z rossmanna

Cytat:
Napisane przez cola201 Pokaż wiadomość
Ile ja bym dała żeby zrzucić 4 kg w ciągu miesiąca
Wiem... mało się ruszam... ale obiecałam sobie że jak upały się skończą to zacznę biegać

Ja biegam teraz z wózkiem

Cytat:
To mnie jednocześnie bawi i odrzuca. Te haule to przegięcie, w ogóle idea jest dziwna, chwalenie się bezsensownymi (w większości) zakupami. A najśmieszniejsze jest właśnie to, co napisałaś - minimalizm stanie się modny, to powstaną nowe filmiki o tym jak to panna x pozbywa się rzeczy, tych wszystkich z tych hauli właśnie. Chociaż z dwojga złego lepiej w te stronę ;-)
Ja na szczęście kupuje tylko to co mi potrzebne a na gratisy itp. Mam sposób ale kosmetyki lubię testować i jak ktoś lubi znaczki to ja kosmetyki, ale mam np. Gora 2 podkłady a nie 40
Stary 2015-08-14, 20:25   #46
pikdaria
:)

Cytat:
Witaj

A wiesz, ze masz racje! Jak tak pomyśle, to zakupy mnie relaksują, traktuje je troche jak prezenty. Tym bardziej, ze czesto zamawiam przez internet, wiec nie do konca wiem co przyjdzie musze poszukać innego hobby.

Cytat:
Napisane przez sowaa5 Pokaż wiadomość
Jaki ciekawy wątek! Fantastycznie się wpisuje w moją obecna sytuacje, kiedy faktycznie, mocno trzymam w ryzach swój zakupoholizm. Chętnie dołączę A moje postanowienie minimalizmu rozpoczęłam gdy rozstałam się z facetem i nadszedł czas wyprowadzki.... i szlak mnie trafiał jak się zaczęłam pakować. Większość kosmetyków wyrzuciłam (da się żyć? da) ciuchów (nawet nie wiem które) a i tak trzeba było 2 chłopów i 20 worów plus kilkanaście kartonów (!) i ogromną ciężarówe, bo osobówką bym nie przewiozła na 10 razy... i tak obecnie żyje, o jednym worku ciuchów bo reszte ulokowałam w innym miejscu, ponad połowa zbiorów kosmetycznych też w innym miejscu-z dala ode mnie i okazuje się że ja mam się całkiem nieźle bez tych rzeczy. Dziwne, paranormalne zjawisko... Nie kupuje, choć kusi mnie żeby sprawic sobie drobnostkę bo: zasłużyłam, bo, bo i bo. Nie dam się juz wrobić w żadne wyimaginowane potrzeby. Także życze sobie i Wam wtrwałości bo się po prostu da
Przeprowadzki są pomocne w uświadomieniu sobie, ze pewne dobra materialne sa nam zupełnie zbędne...dwa razy to przerabiałam

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Fajny watęk

Mogę się przyłączyć ?

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Jestem za
Bardzo lubię proste potrawy.

Od siebie do kategorii dorzucam minimalizm w słowach!

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale ciekawy wątek Będę sobie podczytywać jak nie wygonicie Tym bardziej, że mam naturę chomika jeśli chodzi o gromadzenie i przyda mi się świeże spojrzenie, które Wy tutaj prezentujecie

Córa dziś minimalizuje ilość pluszaków, kolekcjonerów kurzu, a ja najchętniej trzymałabym wszystkie zabawki na następne pokolenia bo przecież szkoda..

Ile nowych minimalistek!

Dziewczyny a co sądzicie o niezbieraniu pamiątek? Moze juz pisalyscie ale przyznam sie szczerze, ze nie nadrobiłam całego poprzedniego watku

Mam np. Stare listy i kartki pocztowe, które pisałyśmy z przyjaciółkami do siebie.
Strasznie mi szkoda sie tego pozbywać.
W jednej książce o minimalizmie wyczytałam, ze nie powinno sie trzymać niczego tylko ze względów sentymentalnych. No ale kurcze....takie listy wyrzucić ?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
(...)a na gratisy itp. Mam sposób
Jaki ?
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:28   #47
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
A wiesz, ze masz racje! Jak tak pomyśle, to zakupy mnie relaksują, traktuje je troche jak prezenty. Tym bardziej, ze czesto zamawiam przez internet, wiec nie do konca wiem co przyjdzie musze poszukać innego hobby.

Przeprowadzki są pomocne w uświadomieniu sobie, ze pewne dobra materialne sa nam zupełnie zbędne...dwa razy to przerabiałam

Jestem za
Bardzo lubię proste potrawy.

Od siebie do kategorii dorzucam minimalizm w słowach!

Ile nowych minimalistek!

Dziewczyny a co sądzicie o niezbieraniu pamiątek? Moze juz pisalyscie ale przyznam sie szczerze, ze nie nadrobiłam całego poprzedniego watku

Mam np. Stare listy i kartki pocztowe, które pisałyśmy z przyjaciółkami do siebie.
W jednej książce o minimalizmie wyczytałam, ze nie powinno sie trzymać niczego tylko ze względów sentymentalnych. No ale kurcze....takie listy wyrzucić ?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Jaki ?
Część sprzedaje, część daje kuzynce, mamie itp.

Akurat ktoś cos potrzebuje a ja nie trzymam tego czego nie zuzyje
Stary 2015-08-14, 20:36   #48
pikdaria

Xxxescapismxxx stosuję te metodę do torebek lubie czesto zmieniać wiec to w czym nie chodzę oddaje siostrom albo mamie

Teraz sie zastanawiam czy nie wyświadczamy im niedźwiedziej przysługi
Stary 2015-08-14, 20:56   #49
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Xxxescapismxxx stosuję te metodę do torebek lubie czesto zmieniać wiec to w czym nie chodzę oddaje siostrom albo mamie

Teraz sie zastanawiam czy nie wyświadczamy im niedźwiedziej przysługi
Ja zawsze pytam czego im potrzeba.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 21:27   #50
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Ile nowych minimalistek!

W jednej książce o minimalizmie wyczytałam, ze nie powinno sie trzymać niczego tylko ze względów sentymentalnych. No ale kurcze....takie listy wyrzucić ? [COLOR="Silver"]

(...)
Ja trzymam wszystkie takie listy i kartki Czy minimalizm rzeczywiście wiąże się z pozbyciem się sentymentalizmu?
Stary 2015-08-14, 21:40   #51
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Ja trzymam wszystkie takie listy i kartki Czy minimalizm rzeczywiście wiąże się z pozbyciem się sentymentalizmu?
Też mam wszystkie listy, złote myśli, liśiki miłosne pisane na lekcji czy karteczki w stylu" zostaniesz moją przyjaciółką?" Wszystko to trzymam w małym zamykanym kuferku i nie mam zamiaru tego wyrzucać
Stary 2015-08-14, 21:44   #52
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
Też mam wszystkie listy, złote myśli, liśiki miłosne pisane na lekcji czy karteczki w stylu" zostaniesz moją przyjaciółką?" Wszystko to trzymam w małym zamykanym kuferku i nie mam zamiaru tego wyrzucać
Złote myśli, tak, je także trzymam, jeszcze pamiętniki z wpisami koleżanek i kolegów Lubię czasami nawet do nich wracać, pokazuję córce.Też nie chciałabym się tego pozbywać.
Stary 2015-08-14, 22:18   #53
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

Z tego co pamietam pisze o tym nasza Marie Kondo, a w kontekście ubrań sentymentalnych Styledigger. U mnie nie ma czegoś takiego - zaczęliśmy kiedyś album a'la scrapbooking z biletami, paragonami, listami... I stwierdziliśmy ze zbieranie sentymentalnych pierdół to nie to. Te rzeczy spełniły juz swoją funkcję. Dla mnie trzymanie karteczek z podstawówki to nic innego jak chomikowanie, wybaczcie dziewczyny nawet mój TŻ, nawrócony chomik sie popukał w czoło jak mu to przeczytałam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 22:36   #54
pikdaria

Cytat:
Złote myśli, tak, je także trzymam, jeszcze pamiętniki z wpisami koleżanek i kolegów Lubię czasami nawet do nich wracać, pokazuję córce.Też nie chciałabym się tego pozbywać.
To przynajmniej do nich wracasz. Ja je przeglądałam moze raz czy dwa w życiu. No i kiedy je czytałam

W przyszłym tygodniu zabieram sie za przegląd szafy i kosmetyków!
krzątając sie po domu dzisiaj, zwracałam uwagę na rozne rzeczy, które mam a niekoniecznie korzystam...troche tego jeszcze mam
Stary 2015-08-14, 22:52   #55
201605090958
Konto usunięte

Cześć
mogę sie przyłączyć?
Jestem minimalistka od lat, fajnie znaleźć ludzi, którzy myślą podobnie
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:12   #56
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Melduję się w nowym wątku. Ile nas teraz, super

Cytat:
Mam tak samo. Kiedyś lubiłam jeszcze oglądać różne vlogi o odgracaniu np kosmetyków, ale teraz nie mogę na nie patrzeć bo te dziewczyny tak skupione są na modzie ze albo kupują bo moda albo wyrzucają bo moda. A potem i tak wiadomo ze kupią znowu
Mnie rozwala tag minimalizm... na kanale u każdej zakupoholiczki
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:43   #57
Kusum
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52417928]Melduję się w nowym wątku. Ile nas teraz, super

Mnie rozwala tag minimalizm... na kanale u każdej zakupoholiczki [/QUOTE]

A jak u Was z pamiatkami z wakacji? My nie kupujemy, nie pzzywozimy zadnych dupereli. Tylko jakies jedzenie, przyprawy, ew. ubrania i zdjecia. Nie znosze kurzolapow A półki w domu sa dla kotow
Stary 2015-08-14, 23:49   #58
201604250949
Konto usunięte

Cytat:

A jak u Was z pamiatkami z wakacji? My nie kupujemy, nie pzzywozimy zadnych dupereli. Tylko jakies jedzenie, przyprawy, ew. ubrania i zdjecia. Nie znosze kurzolapow A półki w domu sa dla kotow
Tylko ciekawe jedzenie i zdjęcia
Stary 2015-08-14, 23:56   #59
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przywożę rzeczy "użytkowe": kubki, breloczek, pióro itp + herbaty, przyprawy, mydełka.
Stary 2015-08-15, 01:01   #60
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamietam pisze o tym nasza Marie Kondo, a w kontekście ubrań sentymentalnych Styledigger. U mnie nie ma czegoś takiego - zaczęliśmy kiedyś album a'la scrapbooking z biletami, paragonami, listami... I stwierdziliśmy ze zbieranie sentymentalnych pierdół to nie to. Te rzeczy spełniły juz swoją funkcję. Dla mnie trzymanie karteczek z podstawówki to nic innego jak chomikowanie, wybaczcie dziewczyny nawet mój TŻ, nawrócony chomik sie popukał w czoło jak mu to przeczytałam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zgadzam się, kiedyś zbierałam bilety, mapki i inne rzeczy, ale pozbylam się wszystkiego

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości