|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
![]() Ja właśnie dzisiaj cos nie bardzo się czuje i tak jakby znowu mi coś tam twardnialo na dole. Położyłam się teraz, może mi przejdzie, a jeszcze dzisiaj z Tz mieliśmy wyjść wieczorem i teraz nie,wiem czy ruszać się z domu czy nie ;/ A czy takie stawianie to jest normalne? Czy jednak nie powinno się tak dziac? Do lekarza w następnym tyg idę i na pewno mu powiem. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja normalnie chodzę z tym. Staram się w ciągu dnia chociaż trochę poleżeć, bo póki co nie mam nakazu leżenia, ale jednak lepiej odpoczywać
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Adka. Co ty masz za pracodawców. Aż ciężko uwierzyć, że Szkoci tacy wredni są. Tych, co znam to spoko ludzie (jeden jest moim ulubionym managerem).
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Adka chyba u Polaków pracuje
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila z kolei puka do mnie co chwilę w brzuszku, więc mam nadzieję, że jej tam dobrze, właśnie czytałam jej bajke, pierwszy raz Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4867 |
|
Konto usunięte
|
Oglądamy Harryego drogie Panie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52415963]Oglądamy Harryego drogie Panie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O jest dzisiaj? To juz lecę przed tv ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Harry
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tam Harry nie porywa. Chyba za stara jestem
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzwonili jeszcze po 7, gdzie pracujemy do 6, napisalam tylko - jestem zajeta napisz sms jak cos. i konec rozmowy, mamy dwa dni wolnego - NIE podnosze telefonu )Wy Harryego a ja ide naolejowac wlosy jantarem a w tv kapitan ameryka
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, ze nie ma jeszcze kolejnego wątku bo tak sobie wam odpisuję, a może mnie już nikt tu nie czyta?
![]() Mujer, ja jak mam takie dni to po prostu omijam lustra szerokim łukiem ale i tak nie zazdroszczę dzisiejszego nastroju... Spróbuj się zająć czymś miłym co lubisz robić, może ci się nastrój poprawiMi co do wyglądu to najbardziej poszło niestety w tyłek i uda... Mimo że nie przytyłam dużo, bo 3-4 kg to doszło mi chyba z 10-12 cm w tyłku! Masakra! Co bym nie założyła to ![]() Mervie gratki za przetrzymanie tej glukozy! Ja dzisiaj już kupiłam, ale zapomniałam o cytrynie. Nie mogę mieć cytrynowej, nie wiem jaka to różnica. muszę w niedzielę kupić bo w pon z samego rana badania. dobrze że miałaś gdzie iść przeczekać. Ile razy cię kłuli? Dwa czy trzy? Dolinka nie przejmuj się tymi snickersami, ja właśnie kończę paczkę prażynek, które popijam mountain dew... taką miała wielką ochotę, że nie potrafiłam sobie odmówić ale to pierwszy raz odkąd jestem w ciąży, więc chyba do przeżycia? Kalwinka dziękuję za ten artykuł o nosidełkach, w sumie nie zagłębiałam się wcześniej w temat, a też chciałam kupić. Znacznie ułatwiłoby mi chodzenie z dzieckiem na czwarte piętro i z powrotem, jakbym wózek miała np w piwnicy Wojniann śliczne te ciuszki ![]() Fionka nie pomogę z bliznami bo ja mam tylko malutkie po laparoskopii... Jedna przy pępku, trochę się rozciągła ale to w sumie normalne chyba. A ja już nie pamiętam kiedy jakiś film w tv lub na laptopie oglądałam... nie wiem w sumie dlaczego... |
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz do tyry mykam - 5h i weekend Audiobooka mam to przyjemne z pożytecznym
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem taka beznadziejna, że aż smutno ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A z racji planowanego wieczornego obrzarstwa nie zjadłam dzisiaj obiadu, także maluch ma dzisiaj biedę. |
|
|
|
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja ciuszkow mam dużo. Kombinezonow mam dwa polarowe i jeden gruby plus kurteczka. Zrobiłam fotki tylko wybranych bo mam dla małej już szafkę wypełnioną hehe poniosło mnie ale co tam kobieta Więc musi mieć pełną szafę. Kupowałam w lumpku bo mam dziurę budżetową więc tak muszę mocno się ograniczać a przecież jeszcze wrzesień to przedszkole mnie czeka. Masakra. No i grubsze wydatki jak wozek czy łóżeczko zostawiam na październik listopad. Potem apteka i kosmetyki wbrew pozorom to sporo kasy szarpnie. Ostatnio kupiłam proszek dziecięcy, podkłady podpaski dla siebie , majtki te jednorazowe, wkładki laktacyjne i krem i 100 jak w mordę poszla. Aj wydać to 5 minut a zarobić to. Cały dzień
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Zaczynam przybirac na wadze. 1.5 kg od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu. Jeszcze kg i wyjdę na zero czyli dojde do wagi sprzed ciąży. Kurczę gdybym jeszcze metr urosła to bym miała idealne bmi |
|
|
|
#4876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() CHyba odpale swiezki i ide do wanny polezec. Cytat:
Zastanawiam sie powaznie nad zmiana pracy po powrocie z macierzynskiego. Ja juz weekend na szcsescie. Jutro bede robic nalesniki skontrolujemy autko - przed wyjazdem w niedziele i laaabaaaa
|
|
#4877 |
|
Konto usunięte
|
Wojniann metr to bardzo dużo przy wzroście
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
To jest zasada która się kierowalam kupując ciuszki dla małej
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe.. mi tak z półtorej metra chyba brakuje
Ja do szpitala kupuję pieluchomajtki -w zasadzie juz teraz używam podczas kaszlu mam wysiłkowe nietrzymanie moczu i jest tragedia. A teraz flegma mi schodzi, więc w ogóle bez tego bym nie miala życia. Dołuje mnie to. Polozna twierdzi, żeby ćwiczyć mięśnie kegla i pomoże.. oby..
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52416639]Wojniann metr to bardzo dużo przy wzroście
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No bo ja dużo waze i metr spowodowalby idealne proporcje hehe |
|
|
|
#4881 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dopiero teraz się witam dzisiaj. W podróży byłam, ale już dotarłam do Władysławowa
![]() Adka- ale jantar to chyba nie olej czy coś pomyliłam? ;>Koritsi- dzięki za info o lumpeksie, jeszcze muszę obczaić gdzie ta ulica, bo ja od miesiąca w Krk :P Aniqa śliczne imiona wybraliście, oba bardzo mi się podobają i też mogłabym tak nazwać swoje dzieci ![]() Sylwuska- mam pytanie, jesteś z okolic Podlasia? Bo zauważyłam, że nieraz tak śmiesznie piszesz jak dzisiaj np. kopa zasadziła dla męża czy powiedziałam dla kogoś, zapytałam dla kogoś :P ![]() A co do chrzestnych i chrztu mam dla Was wszystkich z problemami jedno najlepsze rozwiązanie, które my wprowadzamy w życie: żadnego chrztu
|
|
|
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
Bo stając na wagę można jednoznacznie stwierdzić że za niskie jesteśmy i już.
Ale nie ma co się odchudzać bo watle kości nie uniosly by naszej osobowości. Lub ta osobowość nie zmiescilaby się w mniejszym rozmiarze i co wtedy????? Tego się trzymajmy!!!!! ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Gwarą też któraś pisze np paczec. Na Lubelszczyźnie my ponoć kładziemy akcent na byly, byli, byście. Ponoć to słychac w mowie ale też zwracam uwagę na to że dziewczyny idą na pole zamiast na dwór. A nie wiem czy mamy jakieś słowa niezrozumiałe lub dziwne dla kogoś. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Chociaż koleżanka z hrubieszowa mnie rozbraja akcentem i słowami np. Toż to lezanyj chleb - w sensie toż to łatwy zarobek. Niby Lubelskie ale ona już Ukraina podjeżdża. |
|
|
|
#4884 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52414314]Kalusia mówię o sytuacji kiedy dziecko ewidentnie ma alergię, nie o unikaniu "bo może uczuli". I wtedy wiadomo, że coś uczula, ale nie wiadomo co. I usuwa się to, co uczula najczęściej, żeby dojść do tego o co chodzi. Tylko to miałam na myśli. Współczuję stresu z tym pessarem. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Temat alergiowy mnie ciekawi, bo z alergiami sprawa jest dość zawiła i wiele teorii. Przede wszystkim to ponoć stan jelit, czyli głównie złe odżywianie. Więc jeśli młodego żywi się dobrze i probiotykuje (niekoniecznie aptecznymi specyfikami) oraz się nie sterylizuje mu środowiska, to nie powinien nabyć alergii. Nadal nie wiem, jak jest z kp i czy faktycznie trzeba wykluczać tyle produktów. Mam sporo wątpliwości, bo wprowadzanie jakichś specjalnych diet dla karmiących kiedy się pojawiło? Śmiem podejrzewać, że wcześniej ludki równo miały wyrąbane na to, czy jedzą kapustę podczas karmienia. Ale to zgłębię potem ![]() Cytat:
E tam, ja zawsze uważałam, że ciąża jest straszna i panicznie się jej bałam Nigdy nie przerażał mnie poród (chyba, że pod względem obrzydliwości i braku intymności, ale o tym nie wiedziałam wcześniej, słyszałam tylko o bólu, a to mnie jakoś nie powalało), natomiast ciąża wydawała mi się kosmicznie przerażająca ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() Jeśli o mnie chodzi lubię pisać swoja gwarą lub jakimkolwiek slangiem, natomiast, jeśli jest taka potrzeba jestem w stanie przestawić się na oficjalny polisz. Gdyby komuś bardzo to wadiło, to nie ma problemy, będę poprawna polszczyzna po szpik kości ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
(niejedną pewnie Depilowałam sobie tez swego czasu bikini, przestałam, bo mam tendencję do wrastających kłaków i nic na nie działa (nawet kosmiczne mikstury z kwasem salicylowym w naprawdę wysokim stężeniu )Ba, swego czasu podczas walki z trądzikiem wielokrotnie spaliłam sobie paszczę kwasami (testowałam sporo ;D), a także innymi specyfikami, wiec często peeling wymykał mi się spod kontroli ), ale uparłam się i kropka. Ciekawe, jak zniosę w związku z tym poród, bo czasami miewam nadzieję, że po tych wszystkich przejściach nie powinien mnie porazić. No ale kto wie, może mi się tak tylko wydaje i będę wyła, że chcę znieczulenie hmn. |
||||
|
|
|
#4885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Szczęściara. Ja tam czuję, jakby mi coś pożerało energię i dostaję zadychy na schodach, co wpędza mnie we frustrację :/
|
|
|
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Cos dzis moje male malo aktywne
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
nie jesteś więc sama
|
|
#4890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiście cały czas martwię się swoimi twardnieniami, ale kopniaki Małej uspokajają, bo wiem, że z nią wszystko ok ![]() Mnie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spać ![]() Dobranoc ![]() Ps. Na polu jest tak cudownie teraz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

Mówiłam mężowi o Kostku od dawna, nie musiałam go bardzo przekonywać, bo jemu też się podobało 

ale i tak nie zazdroszczę dzisiejszego nastroju... Spróbuj się zająć czymś miłym co lubisz robić, może ci się nastrój poprawi

czy coś pomyliłam? ;>