Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 19:46   #1321
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Ktg wyszło źle. Dostałam skierowanie do szpitala. Czekam w szpitalu na izbie na ktg. Płakać mi się chce.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej
My po wczorajszym USG wszystko ok u małego W 36 +1 waży 3400 g A na odchodne lekarz powiedział CIĄŻ A DONOSZONA ! Pomimo tego w nocy prawie nie spałam kilka godzin mialam str" straszaki" ale nic nie bolało więc nie jechalam na Ip Dzisiaj juz na pewno pakuje torbę.

Namisek
A co jest nie tak coś z tetnem czy skurcze są?

Akzzi
Mi sie wydaje ze lekarz jednak nie ma obowiązki robienia usg Badanie na samolocie jak najbatdziej ale z tego co wiem w luxmedzie są jakby dwie oddzielne wizyty usg ciąży i wizyta Gin .
A co do długości szyjek to doświadczony lekarz. Raczej nie ma problemu z określeniem długości szyjki nawet po badaniu ręcznym na samolocie Wiadomo ze nie co do mm .

A z macierzynskim dla bezrobotnych to ostatnio ktoś sie wypowiadał ze on przysługuje właśnie jak zasne z rodziców nie ma umowy o pracę Ale dokładnie w temacie nie jestem .
Duży dzidziol

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
No jestem.
Chwilę to trwało bo byłam w tym playu po telefon.
po drodze zjadłam pomidorowego w mlecznym i ledwo doszłam.

Na wizycie na wejściu usłyszałam proszę proszę szybko siadać bo mamy opóźnienie. , jak to usłyszałam to chciałam mu ☠☠☠nac . Zbadał mi szyjkę na fotelu twarda zamknięta długa bolało jak jasny huj . Dal mi skierowanie na usg ciąży mam je zrobić 25 sierpnia termin był na 22 wiec wtedy idę. W poniedziałek mam przyjść gbs bo jest weekend i laboratorium nie pracuje . Poza tym powiedział ze jak nic się z ciążą nie dzieje to nie musze być badana w wcale.
Następny pedzio

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ale masz pecha do tych lekarzy... Nie rozumiem, bo przecież możesz mieć np. zbyt krótką szyjkę, a kompletnie o tym nie wiedzieć... Ja też czułam się normalnie, a szyjka była zbyt krótka. Nie wyobrażam sobie, żeby mnie lekarz nie zbadał na wizycie...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:50   #1322
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No właśnie o to chodzi, że zaskoczyło mnie to bardzo jak ludzie z jednego kraju mogą się różnić - jak jechałam pierwszy raz na Śląsk to by mi to w życiu do głowy nie przyszło. Dlatego nie można powiedzieć że sobie coś wcześniej wyobrażałam
Nie rozumiem zupełnie dlaczego to co piszę odbierasz jak jakiś zarzut czy krytykę, ja właśnie podziwiam Ślązaczki za to, że im się chce przebierać, malować nawet jak idą do osiedlowego. Są bardziej zadbane na co dzień niż na przykład Kaszubki.
Co do dolnego/górnego Śląska to nie widziałam różnic jeśli chodzi o to co piszę wyżej.
Jakbyś w Gdańsku powiedziała że to są Kaszuby to też by wszystkim dupa ze śmiechu odpadła, ale to są takie lokalne spory, o których reszta kraju nie ma jak się dowiedzieć.
Nie odbieram jako krytykę, bo jak już pisałam nigdy Slazaczka się nie czułam. Myślę, że to Ty nie dopuszczasz do siebie myśli, że twoje postrzeganie tej inności nie jest obiektywne i opiera się na postrzeganiu jednostkowym, które potem mózg podświadomie przekierowuje na pewne generalizowanie, z czego można nawet nie zdawać sobie sprawy. Tak samo zareagowalabym gdybyś opisywała Pomorzan, czy mieszkańców np. Mazowsza.
Myślę, że na tym możemy zakończyć?
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:55   #1323
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Fajne towarzystwo mam w pokoju. Moje równolatki. Było KTG to moje dziecko jest złośliwe. Przez 30 minut mało ruchów a potem 15 min szaleństw :/. Ruchy od 13-14 to 52! A potem po jedzeniu 17-18 43... I weź zrozum dziecko...
Stary 2015-08-14, 19:57   #1324
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
A niby na Śląsku taka patologia; )

Czy wy też macie wrażenie, że w waszym brzuchu nie ma już miejsca i zaraz pęknie
I się do czekałam pierwszego bolącego kopniaka połączonego z napięciem skóry.
Cytat:
No jestem.

Na wizycie na wejściu usłyszałam proszę proszę szybko siadać bo mamy opóźnienie. , jak to usłyszałam to chciałam mu â˜☠â˜☠â˜☠nac . Zbadał mi szyjkę na fotelu twarda zamknięta długa bolało jak jasny huj . Dal mi skierowanie na usg ciąży mam je zrobić 25 sierpnia termin był na 22 wiec wtedy idę. W poniedziałek mam przyjść gbs bo jest weekend i laboratorium nie pracuje . Poza tym powiedział ze jak nic się z ciążą nie dzieje to nie musze być badana w wcale.
Następny pedzio

Cytat:
Ale ja nie mówię że wyglądają gorzej czy lepiej, po prostu... inaczej.
Poza tym stereotypem nie może być wrażenie że ludzie są inni. Jak pojadę do Afryki to też stwierdzę że ludzie wyglądają i żyją inaczej ale czy jest to stereotyp? Nie sądzę, po prostu obserwacja.

Byłam w Katowicach, Wrocławiu i Wałbrzychu na dłużej. Ślązaczki są właśnie takie "wypucowane", o wiele bardziej niż u nas w Gdańsku na przykład.

Z tymi dwiema kiecami to jest dobry przykład, byliśmy raz na weselu i rodzina panny młodej to było Pomorze, Kujawy, Mazowieckie a pan młody rodowity Wrocławianin (wesele też we Wrocku). I właśnie wszystkie dziewczyny z tamtej części rodziny na drugą część imprezy inna kiecka, na następny dzień nowa fryzura (od fryzjera), paznokcie pasujące do nowych kreacji. My to żeśmy tylko zmieniały szpilki na baleriny a na poprawiny to w ogóle takie codzienne sukienki na luzie.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja to jestem czysta hanyska, Tż również "czystej krwi" () ale u nas na weselu nie było przebierania kreacji w ciągu wesela, ani ja jako panna młoda ani nikt z gości, także szczerze nawet nie wiedziałam że tak ktokolwiek robi :p choć pamiętam ze na studniówce jedna dziewczyna się przebierała ale wszyscy na nią dziwnie wtedy patrzeli i to tyle, ja tam nie widzę różnicy między Śląskiem czy innym miastem w Polsce. No może oprócz gwary gdzieniegdzie, no ale to normalne.
Cytat:
No właśnie o to chodzi, że zaskoczyło mnie to bardzo jak ludzie z jednego kraju mogą się różnić - jak jechałam pierwszy raz na Śląsk to by mi to w życiu do głowy nie przyszło. Dlatego nie można powiedzieć że sobie coś wcześniej wyobrażałam
Nie rozumiem zupełnie dlaczego to co piszę odbierasz jak jakiś zarzut czy krytykę, ja właśnie podziwiam Ślązaczki za to, że im się chce przebierać, malować nawet jak idą do osiedlowego. Są bardziej zadbane na co dzień niż na przykład Kaszubki.
Co do dolnego/górnego Śląska to nie widziałam różnic jeśli chodzi o to co piszę wyżej.
Jakbyś w Gdańsku powiedziała że to są Kaszuby to też by wszystkim dupa ze śmiechu odpadła, ale to są takie lokalne spory, o których reszta kraju nie ma jak się dowiedzieć.
Jak ja się ciesze, że Lubelszczyzna to Lubelszczyzna i nas z nikim nie mylą Ale u nas przewaznie nikt sięnie przebiera, chociaz niektórzy to robią. Na poprawinach jest różnie, ja się ubieram elegancko, ale lekko. Ale np z opowieści znajomych wiem, że na wybrzeżu to się nawet na samo wesele zbytnio nie szykują.

Panna Izabela, dzisiaj CC miała Ola! Zapomniałyście? :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:03   #1325
malena1979
Zadomowienie

Bianeczka, no wlasnie nie zapomnialysmy i caly czasem myślę, co u niej.
Stary 2015-08-14, 20:09   #1326
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Nie odbieram jako krytykę, bo jak już pisałam nigdy Slazaczka się nie czułam. Myślę, że to Ty nie dopuszczasz do siebie myśli, że twoje postrzeganie tej inności nie jest obiektywne i opiera się na postrzeganiu jednostkowym, które potem mózg podświadomie przekierowuje na pewne generalizowanie, z czego można nawet nie zdawać sobie sprawy. Tak samo zareagowalabym gdybyś opisywała Pomorzan, czy mieszkańców np. Mazowsza.
Myślę, że na tym możemy zakończyć?
Idąc tym torem to na żaden temat nie można wyrazić opinii bo nikt nie jest w stanie być w 100% obiektywny i nie patrzeć po jednostkowych przypadkach. Nie da się wiedzieć wszystkiego, mieszkać wszędzie przez 100 lat i dostać za to jakiś certyfikat obiektywności zezwalający na wypowiadanie się na jakiś temat. Zdanie każdego z nas na każdy temat jest przesiane przez nasze postrzeganie i umysł, ale czy to znaczy że jest nieważne czy nieciekawe?

Jak napiszę "nie lubię soku pomarańczowego" to napiszesz "ale nie piłaś wszystkich rodzajów ze wszystkich gatunków pomarańczy to skąd możesz wiedzieć"?
Stary 2015-08-14, 20:10   #1327
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne towarzystwo mam w pokoju. Moje równolatki. Było KTG to moje dziecko jest złośliwe. Przez 30 minut mało ruchów a potem 15 min szaleństw :/. Ruchy od 13-14 to 52! A potem po jedzeniu 17-18 43... I weź zrozum dziecko...
Ale w czym problem? Ja miałam po obiedzie np ok 320 a wieczorem 15 Następnego dnia po obiedzie 20, a wieczorem 60 i to żaden problem.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 20:20   #1328
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj place 70zl i w tej cenie mam albo:
- badanie na fotelu
- usg
- jedno i drugie
To zależy od lekarza. Ja się w to nie wracam.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Tanio. U mnie 150.genetyczne 250,a z 3d/4d
330. Ruinacja

Cytat:
No jestem.

Na wizycie na wejściu usłyszałam proszę proszę szybko siadać bo mamy opóźnienie. , jak to usłyszałam to chciałam mu ☠☠☠nac . Zbadał mi szyjkę na fotelu twarda zamknięta długa bolało jak jasny huj . Dal mi skierowanie na usg ciąży mam je zrobić 25 sierpnia termin był na 22 wiec wtedy idę. W poniedziałek mam przyjść gbs bo jest weekend i laboratorium nie pracuje . Poza tym powiedział ze jak nic się z ciążą nie dzieje to nie musze być badana w wcale.
Następny pedzio

Ale masz pecha. A czytałas wcześniej opinie o tych lekarzach? Może faktycznie lepiej przejść się raz prywatnie? Tylko wybierz sobie kogoś z dobrymi opiniami. Ja szukałam na znanylekarz

Cytat:
Ja ze Śląska, ale juz 9 lat w Krakowie i dużych różnic nie widzę. Te obserwacje na temat kobiet może stąd, że Slazaczki są dość twarde. Tu był taki patrialchalny wzorzec rodziny i baby wszystko trzymały w ryzach. A dom i one same to była wizytówka tego jakimi są paniami domu. Ale myślę, że te różnice się zacierają. Na górnym Śląsku tak naprawdę może 10%to hanysy czystej krwi. Ja w sumie patrząc po dziadkach w1/4.reszta naplywowa. Rodzice urodzeni na Śląsku
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:31   #1329
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jesteś na obserwacji i w dobrych rękach... Lepiej czasem poleżeć troszeczkę ale mieć pewność, że wszystko jest ok, a mały może miał po prostu słaby dzień przez te upały

aakkzzii Ty to jakoś szczęścia chyba nie masz do tych lekarzy

Ja się tylko pochwalę, że dziś mieliśmy kolejne ktg, niuniek szalał i miał tak piękne ktg, że aż duma mnie rozpiera i pomyśleć, że jeszcze 2 tygodnie temu średnie tętno to 110 a teraz nie schodzi nawet poniżej 120 . Szyjka skrócona, ciąża donoszona, możemy rodzić

A wczoraj myślałam, że padnę ze śmiechu, małż poszedł się ogolić wieczorem i nagle krzyk żebym szybko przyszła do łazienki, no to ja człapie ile sił bo myślałam że znowu coś sobie zrobił i trzeba to szpitala z nim a on tam sobie swoje 4 litery ogląda i mówi do mnie załamany "Patrz! Mam CELLULIT!" Matko jak ja go kocham

p.s. nie wytrzymam....muszę się pochwalić moim przystojniachą (foto w załączniku )
Kolejna gotowa do rodzenia, gratuluję
I męża też można pogratulować

Cytat:
Pewna frakcja polityczna to nas ma za ukrytą opcję niemiecką, ale o patologii to akurat nie słyszałam.
Mery, uważaj bo hanysy (a zwlaszcza hanyski)bojowe są :
Ta sama opcja co was nazwała ukrytą opcją, też wymyśliła że na Śląsku jest największa patologia. Szybko się z tego wycofali, bo to było w kontekście polityków z innej partii, która miała tam dość dużo swoich działaczy.

A się was nie boję hanysy, bo poznańskie pyry też bojowe. Ale za to kuchnię mamy gorszą.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:35   #1330
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
330. Ruinacja
O maaaaatko, jak drogo! U mnie wszystkie genetyczne/3d/4d jedna cena jak wszystkie wizyty 100 zł.
Cytat:
A się was nie boję hanysy, bo poznańskie pyry też bojowe. Ale za to kuchnię mamy gorszą.
Pyry z gzikiem mniam mniam
Stary 2015-08-14, 20:36   #1331
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę owieczko, że wizualizuje Ci się stereotyp. Albo przebywasz w bardzo dziwnych rejonach Śląska, mieszkam tu całe życie, bywam w przeróżnych miejscach Polski i nie zauważyłam takich różnic. Oczywiście, w jakiś małych, wiejskich miejscowościach pewnie trochę inaczej, ale np. W Katowicach, czy innych miastach ludzie wyglądają dokładnie tak samo jak wszędzie.
Ja tam dużych różnic nigdy nie widziałam, do Katowic przez kilka lat jeździłam na festiwal filmowy.
Jedyne co bardzo zauważyłam to jak cały śląsk się zmienił a Katowice to już w ogóle.
Stary 2015-08-14, 20:36   #1332
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Idąc tym torem to na żaden temat nie można wyrazić opinii bo nikt nie jest w stanie być w 100% obiektywny i nie patrzeć po jednostkowych przypadkach. Nie da się wiedzieć wszystkiego, mieszkać wszędzie przez 100 lat i dostać za to jakiś certyfikat obiektywności zezwalający na wypowiadanie się na jakiś temat. Zdanie każdego z nas na każdy temat jest przesiane przez nasze postrzeganie i umysł, ale czy to znaczy że jest nieważne czy nieciekawe?

Jak napiszę "nie lubię soku pomarańczowego" to napiszesz "ale nie piłaś wszystkich rodzajów ze wszystkich gatunków pomarańczy to skąd możesz wiedzieć"?
Ech, owieczko futrzasta, dobrze wiesz, o co mi chodzi, ale lubisz mieć rację, więc nie odpuscisz.
Ale ok, jakieś 10 lat temu byłam taka sama. Masz zatem rację.
Amen.
Stary 2015-08-14, 20:41   #1333
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
O maaaaatko, jak drogo! U mnie wszystkie genetyczne/3d/4d jedna cena jak wszystkie wizyty 100 zł.

I szneka z glancem

Tylko wielkopolskia kuchnia w porównaniu do Śląskiej to uboga
Stary 2015-08-14, 20:41   #1334
malena1979
Zadomowienie

Mery, pyszne pyrki (czyli kartofle oczywiscie ) zajadamy z lubością.
A ja nie przepadam zbytnio za śląską kuchnią, ale o tym cicho sza, bo mnie teściowa przechrzci.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-08-14 o 20:43
Stary 2015-08-14, 20:44   #1335
Sandrusia91
Zadomowienie

ciekawe jak tam Olkma
i czy wszystko dobrze

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:44   #1336
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, owieczko futrzasta, dobrze wiesz, o co mi chodzi, ale lubisz mieć rację, więc nie odpuscisz.
Ale ok, jakieś 10 lat temu byłam taka sama. Masz zatem rację.
Amen.
Nie ma jak kogoś podsumować na podstawie metryczki zamiast przeczytać...
Ty też wiesz o co mi chodzi, oczywiście że nie znam wszystkich Ślązaków i nie robiłam analizy naukowej z podziałem na Górny i Dolny Śląsk ergo mam zakaz wypowiedzi. Zrozumiałam.
Cytat:
I szneka z glancem

Tylko wielkopolskia kuchnia w porównaniu do Śląskiej to uboga
A pomorska?... Śledzie po kaszubsku? I ryba ze smażalni we Władku
Stary 2015-08-14, 20:45   #1337
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Kraków. Przeciętna cena. Najtaniej jak znalazłam zwykle genetyczne to 230

Cytat:
Ja tam dużych różnic nigdy nie widziałam, do Katowic przez kilka lat jeździłam na festiwal filmowy.
Jedyne co bardzo zauważyłam to jak cały śląsk się zmienił a Katowice to już w ogóle.
No przez ostatnie lata bardzo. Nawet powietrze jest inne. A i wbrew pozorom Śląsk jest całkiem zielony, doceniam to po przeprowadzce. W Krakowie trudniej o skrawek zieleni, las,miejsce do kąpieli
Stary 2015-08-14, 20:57   #1338
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie przepadam zbytnio za śląską kuchnią, ale o tym cicho sza, bo mnie teściowa przechrzci.
może na codzień to ta kuchnia trochę za ciężka ale za to konkretna; )

Cytat:
Kraków. Przeciętna cena. Najtaniej jak znalazłam zwykle genetyczne to 230

No przez ostatnie lata bardzo. Nawet powietrze jest inne. A i wbrew pozorom Śląsk jest całkiem zielony, doceniam to po przeprowadzce. W Krakowie trudniej o skrawek zieleni, las,miejsce do kąpieli
narzekam na powietrze w Poznaniu, ale w Krakowie to już jest masakra, a szkoda bo uwielbiam Kraków, stare dzielnice, najlepsze ciucholandy i kluby.

A po Krakowie, to drugi moje ulubione miasto to Wrocław
Stary 2015-08-14, 20:59   #1339
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma jak kogoś podsumować na podstawie metryczki zamiast przeczytać...
Ty też wiesz o co mi chodzi, oczywiście że nie znam wszystkich Ślązaków i nie robiłam analizy naukowej z podziałem na Górny i Dolny Śląsk ergo mam zakaz wypowiedzi. Zrozumiałam.

A pomorska?... Śledzie po kaszubsku? I ryba ze smażalni we Władku
Owieczko, bardzo dokładnie przeczytałam, możesz mi wierzyć. Nie na podstawie metryczki, tylko pewnych związanych z tym faktem cech charakteru, które z wiekiem po prostu lagodnieją.
Ty masz prawo mieć swoje zdanie, a ja mam prawo się z nim nie zgadzać. I tylko tyle. Ale ja nie mam już problemu z przyznaniem Ci racji jeśli to dla Ciebie ważne. A jest ważne. I ok.
Naprawdę proponuję już zakończyć.
Stary 2015-08-14, 21:03   #1340
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jezu jaka ja jestem głodna nie mogę się opanować a wy tu o żarciu!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-14, 21:15   #1341
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jezu jaka ja jestem głodna nie mogę się opanować a wy tu o żarciu!
Haha i dlatego wysłałam męża po kubełek KFC
Stary 2015-08-14, 21:20   #1342
Mediona
Zadomowienie

Mi to kazda kuchnia smakuje. Ja sie urodzilam na Śląsku. Moja mama przyjezdna, ojciec urodzony. Wiec w sumie to ja krojcok jestem hihihi
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:37   #1343
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ależ jestem padnieta. O 18 wyszłam z psem poczekam aż miś dojedzie z pracy do parku i dopiero weszliśmy do domku. Ledwo żyje lepiej się będzie spało. Werka szaleje mi w brzuchu i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:38   #1344
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ruchliwe to twoje dziecko
Cytat:
Heh ja byłam na grillu. Podjadłam
Stary 2015-08-14, 21:42   #1345
dirtyblack
Raczkowanie

ja jestem urodzona w woj. slaskim, ale na zaglebiu. dla mnie nie ma znaczenia, moga mnie slazaczka nazywac, ale np. dla mojej Babci to wielka roznica.

bylam na wizycie. szyjka twarda, zamknieta, chlopcy waza po 2400g, za tydzien odstawiam luteine, a za niecale 2 mam pierwsze ktg zrobic
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:48   #1346
melawen
Rozeznanie

Cytat:
E jest całkiem niezła
Inna sprawa, że poza domem to jakoś ciężko o miejsce z naprawdę dobra Śląska kuchnia. W ogóle niespecjalnie u nas z restauracjami. Kraków mnie pod tym kątem rozpuscil.

Cytat:
może na codzień to ta kuchnia trochę za ciężka ale za to konkretna; )

narzekam na powietrze w Poznaniu, ale w Krakowie to już jest masakra, a szkoda bo uwielbiam Kraków, stare dzielnice, najlepsze ciucholandy i kluby.

A po Krakowie, to drugi moje ulubione miasto to Wrocław
Mój mąż się zakochał w kluskach śląskich
Powietrze szczególnie w centrum jest ciężkie. Ja na szczęście mieszkam na obrzeżach, na górce i od strony gdzie jest lepiej. Czasem wychodzę przed blok i obserwuje smog zalegający w dolinie. 3 lata temu wyprowadziłam się z centrum i naprawdę czuje różnice.
Ale klimat studencki Krakowa jest faktycznie super. Ja jeszcze Lubie anarchie agh-owskich akademików
A Wrocław tez lubię,nawet to była moja druga opcja na studia
Stary 2015-08-14, 21:50   #1347
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
330. Ruinacja

Ale masz pecha. A czytałas wcześniej opinie o tych lekarzach? Może faktycznie lepiej przejść się raz prywatnie? Tylko wybierz sobie kogoś z dobrymi opiniami. Ja szukałam na znanylekarz

Ja ze Śląska, ale juz 9 lat w Krakowie i dużych różnic nie widzę. Te obserwacje na temat kobiet może stąd, że Slazaczki są dość twarde. Tu był taki patrialchalny wzorzec rodziny i baby wszystko trzymały w ryzach. A dom i one same to była wizytówka tego jakimi są paniami domu. Ale myślę, że te różnice się zacierają. Na górnym Śląsku tak naprawdę może 10%to hanysy czystej krwi. Ja w sumie patrząc po dziadkach w1/4.reszta naplywowa. Rodzice urodzeni na Śląsku
Ja za genetyczne usg u mojego gina placilam 200 za pierwsze (albo 180) a za drugie chyba 100. A usg 3d robi w cenie, póki co miałam raz bo potem młoda się nie pokazywała.
Cytat:
Taaak, kocham Kato

Cytat:
Zgadzam się z Tobą. Zawsze opinie wyrabiamy sobie na podstawie obserwacji a one są zawsze subiektywne i niepełne, to nie znaczy ze mamy ich nie wypowiadać

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-14, 21:53   #1348
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ma któraś z was taki wielki brzuch

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:58   #1349
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, o tej godzinie?! Ja to bym ze zgagi umarła chyba w nocy.
Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
bylam na wizycie. szyjka twarda, zamknieta, chlopcy waza po 2400g, za tydzien odstawiam luteine, a za niecale 2 mam pierwsze ktg zrobic
Ależ masz dużych tych chłopaków!
Cytat:
No naprawdę masz co nosić Ciekawe ile Werka waży...
Stary 2015-08-14, 21:58   #1350
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Faktycznie spory,ale i dziec będzie spory
Widzisz ja się martwię w druga stronę; )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości