Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 23:20   #1381
melawen
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Czemu wy o jedzeniu o tej porze jeszcze o kluseczkach jakiś pysznych mniam mniam

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ja juz odpadam spać; )
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:21   #1382
fatal21
Wtajemniczenie

Ogłaszam że torba spakowana!
Ją że Śląskiem nic wspólnego nie mam a na ślubie i studnioece 2 sukienki 3 poprawiony.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-14, 23:25   #1383
Mediona
Zadomowienie

Moj małż jutro mnie zabiera do Chińskiej. Mniam. Juz sie nie moge doczekac. Kluski śląskie tak samo robie a do środka rolad daje pieprz musztarde kuelbase śląskia boczek ogorek kiszony i cebule. Mniam ślina cieknie.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:29   #1384
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Moj małż jutro mnie zabiera do Chińskiej. Mniam. Juz sie nie moge doczekac. Kluski śląskie tak samo robie a do środka rolad daje pieprz musztarde kuelbase śląskia boczek ogorek kiszony i cebule. Mniam ślina cieknie.
To jutro cokolwiek otwarte?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Dobra ide spać, śnić o tych kluskach śląskich

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:39   #1385
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że z jakichś powodów te 3 usg obowiązkowe na nfz zostały określone. Wbrew wszystkiemu, mamy w Pl całkiem niezłą opiekę okołoporodową.
Spotkałam się też z teorią, że nie wiadomo, czy usg faktycznie jest zupełnie bez wpływu.
Oprócz usg lekarz bada na fotelu (dla mnie jest dziwne, jeśli nie robi tego przez całą ciążę), interpretuje wyniki badań laboratoryjnych, sprawdza ciśnienie, tętno płodu, ewentualnie robi ktg, odpowiada na pytania. Wg mnie przy PRAWIDLOWEJ ciąży to nie jest mało.
Dokładnie, zgadzam się z tym w zupełności. Ja przez całą ciążę, i pierwszą i teraz drugą miałam po 4 usg i wcale nie czuję potrzeby badania usg na każdej wizycie.
I lekarz jak na wizycie nie robi usg to niekoniecznie wypisuje tylko l4, bez przesady

Cytat:
Ma któraś z was taki wielki brzuch

Wow, rzeczywiście spory Jest co dźwigać

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
To jutro cokolwiek otwarte?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Dobra ide spać, śnić o tych kluskach śląskich
Mediona to siedzi za granicą, więc u nich jutro żadne święto. No i knajpy to zawsze są pootwierane, nawet w święta, w przeciwieństwie do sklepów.

Smacznych snów

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ją że Śląskiem nic wspólnego nie mam a na ślubie i studnioece 2 sukienki 3 poprawiony.

Ja pakuję w poniedziałek, już sobie obiecuję po raz kolejny, ale w końcu to zrobię Już mam wszystko w sumie naszykowane, uprane i uprasowane, tylko rzucić do torby
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:51   #1386
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Aakkzzii - ręce mi opadają jak czytam co tu piszesz... W takiej sytuacji poszłabym do innego ginekologa prywatnie, żeby zrobił Ci całe kompleksowe badanie z USG i pobrał GBS bo naprawdę robi się późno.

Tak naprawdę nikt nie wiecie, przez co przechodzicie prócz Was samych. Niektórzy są bardziej lub mniej empatyczni, ale jeśli nie było zażyłości między ludźmi to zazwyczaj tak jest. A to wy znaliście waszą córeczkę, inni nie zdążyli jej poznać.
No to akurat fakt...
Cytat:
Mięta na żołądek działa dobrze, a nie na jelita
To już wiem, skąd u mnie zatwardzenie, skoro co rano piję miętę... No trudno, lepsza w smaku od szałwi a już mam dość mleka
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czemu trudno? Nie chcesz żeby mieli dzieci?

Ja akurat nie hanyska ale też mogę być bojowa

No coś ty ale jakie różnice w ubiorze, makijażu? A gdzie bywasz na Śląsku jak mogę zapytać? Bo ja nigdy nie zauważyłam różnicy poza tym ze Slazaczki na każdą imprezę muszą mieć po dwie kiecki hehe to akurat mnie bawi

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Mogą mieć i całą gromadkę. Ale będę się stresować, że ona zaszła a ja jeszcze nie (i bez tego będę w stresie), ona będzie znów beztrosko przechodzić ciążę i narzekać, nie dbać o siebie a ja będę obs*ana każdego dnia i będę o wszystko dbać przesadnie. To nie będzie pomagało.. A jak znów się coś stanie to jak mam znieść, że jej się znów udało a mnie znów nie? Nie chodzi o to, że jej źle życzę czy coś, absolutnie, ale teraz mi jest ciężko znosić widok małych dzieci czy kobiet w ciąży obcych, a co dopiero bliskich i to np gdybyśmy były w ciąży w podobnym czasie...
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Fajne towarzystwo mam w pokoju. Moje równolatki. Było KTG to moje dziecko jest złośliwe. Przez 30 minut mało ruchów a potem 15 min szaleństw :/. Ruchy od 13-14 to 52! A potem po jedzeniu 17-18 43... I weź zrozum dziecko...
A lekarze co na to??

Cytat:
Jak ja się ciesze, że Lubelszczyzna to Lubelszczyzna i nas z nikim nie mylą Ale u nas przewaznie nikt sięnie przebiera, chociaz niektórzy to robią. Na poprawinach jest różnie, ja się ubieram elegancko, ale lekko. Ale np z opowieści znajomych wiem, że na wybrzeżu to się nawet na samo wesele zbytnio nie szykują.

Panna Izabela, dzisiaj CC miała Ola! Zapomniałyście?
Pamiętam, ale ta cesarka nie była pewna, to raz, a dwa, że nic się nie odzywa!!
Cytat:

Faktycznie spory!! Ale już nisko jest bardzo

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:06   #1387
petel
Raczkowanie

Cytat:
Ja naprawdę nie wiem o co im chodzi. Pytał się mnie co mnie do niego sprowadza to mu o powiedziałam i poprosiłam o badanie na co on do mnie a czy coś się dzieje ze mam panią badać yyy no mowie ze nie ale chciała bym prosić o badanie wiec mi wyskoczył z tekstem ze jak nic się nie dzieje to ie powinnam być badana

Może wydrukuj sobie http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf i idź następnym razem z tym na wizytę. To jest dziwne podejście.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Panna Izabela każdy radzi sobie ze stratą w inny sposób. Nie możecie wymagać od innych żeby chcieli w taki sposób jak wy obchodzić się z tym bólem po stracie Wiktorii.
Ja tez najlepiej sobie radzę z tym sama, i muszę w swoim sercu pierwszo przeboleć i sama się z tym uporać. . Moja siostra straciła dwoje dzieci, uwierz mi ze momentami nie mogłam dać sobie rady, płakałam strasznie, Przeżywałam to.. Byłam tez z nią w szpitalu, ale absolutnie nigdy nie rozmawialiśmy razem na ten temat.. bo ja nie umiem... I musisz to uszanować nie możesz zmusić nikogo do radzenia sobie z tym w taki sposób jak wy.
No tak, ale z drugiej strony to Iza i jej mąż potrzebują teraz wsparcia bliskich osób. To im jest najtrudniej i to bliscy powinni starać się dopasować do ich oczekiwań i potrzeb. Owszem, nie można wymagać, żeby ktoś reagował tak, jak oni chcą, bo ludzie nie są robotami i nie zawsze wiedzą, jak powinni się zachować (szczególnie w tak trudnej i specyficznej sytuacji, w jakiej znaleźli się oni), ale oni mają prawo do mówienia tego, czego potrzebują i oczekują i powinni dbać przede wszystkim o swoje emocje, a nie skupiać się na "uszanowaniu" innych. To jest teraz ich czas. Bardzo specyficzny, trudny i bolesny, ale - ich.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Ale ja nie mówię że wyglądają gorzej czy lepiej, po prostu... inaczej.
Poza tym stereotypem nie może być wrażenie że ludzie są inni. Jak pojadę do Afryki to też stwierdzę że ludzie wyglądają i żyją inaczej ale czy jest to stereotyp? Nie sądzę, po prostu obserwacja.

Byłam w Katowicach, Wrocławiu i Wałbrzychu na dłużej. Ślązaczki są właśnie takie "wypucowane", o wiele bardziej niż u nas w Gdańsku na przykład.

Z tymi dwiema kiecami to jest dobry przykład, byliśmy raz na weselu i rodzina panny młodej to było Pomorze, Kujawy, Mazowieckie a pan młody rodowity Wrocławianin (wesele też we Wrocku). I właśnie wszystkie dziewczyny z tamtej części rodziny na drugą część imprezy inna kiecka, na następny dzień nowa fryzura (od fryzjera), paznokcie pasujące do nowych kreacji. My to żeśmy tylko zmieniały szpilki na baleriny a na poprawiny to w ogóle takie codzienne sukienki na luzie.
Eee, tylko że Wrocławia i Katowic nie można wrzucać do jednego worka. To kompletnie inny region.
I szczerze mówiąc, nigdy we Wrocławiu (a pochodzę stąd i mieszkam tu od zawsze) nie zauważyłam takich zachowań na weselu (no dobra, raz zmieniłam kieckę na weselu na wygodniejszą, bo strasznie się uparłam, że na pewno schudnę i trzymałam się tej wersji do którejś tam godziny, a potem już nie miałam siły )
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:08   #1388
201701300931
Konto usunięte

Siedzę od godziny na balkonie, a powietrze i tak stoi i nie ma czym oddychać. W mieszkaniu jeszcze większa masakra. Nie wiem jak ja przetrwam tę noc
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:16   #1389
petel
Raczkowanie

Cytat:

Jak napiszę "nie lubię soku pomarańczowego" to napiszesz "ale nie piłaś wszystkich rodzajów ze wszystkich gatunków pomarańczy to skąd możesz wiedzieć"?
Ja przepraszam, że się wtrącam , ale to bardziej jak "sok pomarańczowy jest niedobry", a nie "nie lubię soku pomarańczowego".

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
W kluskach śląskich ważna jest proporcja. Gotujesz ziemniaki,gorące przeciskasz przez praske do miski. W tej misce je uklepujesz,robisz krzyżyk i wyciągasz jedna ćwiartke. W to miejsce wsypujesz mąkę ziemniaczana. Dodajesz jedno jajko (ja robie porcję gdzieś z 0.5 kg ziemniaków).
I kulasz nie zapomnij zrobić dziurki na sos; )

Rolady zaczynają się od mięsa,oczywiście wołowego. Dobrze jak jest poprzerastane,bo są mieksze. Proś w mięsnym o dobre mięso na Rolady,żeby Ci pokroili.
Rozbijasz cieniutko, im cieniej tym delikatniejsze. Ja rozbijam w folii,nie robią się dziury i da się zrobić na papier. Mięso pieprzysz,na każdy płat dajesz łyżkę musztardy, rozsmarowujesz. Na to pokrojony w paseczki ogórek kiszony,kilka poruszonych suszonych Borowikow albo podgrzybkow i pokrojoną w słupki kiełbasę albo szynkę ( ja wolę szynkę).
Zawijasz,dajesz do brytfanki +trochę tłuszczu, ja daje smalec i do pieca (warto też najpierw rozgrzać tłuszcz i je obsmazyc przed wrzuceniem do piekarnika, ale nie jest konieczne, sprawdzilam) . Ok 2-3h na 180st,Podczas pieczenia podlewać najlepiej rosolem, ewentualnie wodą (wlewamy trochę, potem już powstałym wywarem traktujemy Rolady), gotowe
To takie najbardziej chyba klasyczne
Rany, no dzięki wielkie Tylko kto mi o tej porze zrobi kluski śląskie i roladę?!?!?
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:18   #1390
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Ślązaków to nie słyszałam że patologia, chociaż faktycznie jak jestem na Śląsku to ludzie są zdecydowanie inni niż u nas. Inny ubiór, makijaż, sposób zachowania. Nawet za granicą tak tego nie czuję.
to ja mam tak jak jestem w Warszawie...

Cytat:

Woow, naprawde duzy brzucho
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
A mówiłaś, że mały synek się szykuje; )
To ci zrobił niespodziankę.
No i bierz się porządnie za wyprawkę[COLOR="Silver"]
Ano, bardzo zdziwiona jestem, ze tak przytyl Szczerze to idac na wizyte chcialam zeby mial 2kg. W koncu przez cala ciaze byl w okolicach 10 centyla.

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-08-15 o 00:19
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:21   #1391
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja wrocilam niedawno od siostry. Pojechalismy na godzine na kawe a siedzielismy caly wieczor az TZ ze szwagrem sie zwazyli jak ruski autobus i wiozlam do domu zwloki.

Przed chwila znow powtorka Kossakowskiego jak 'rodzil'. Pierwszy raz to widzialam i powiem szczerze, ze mi krew w zylach zmrozilo. Do tej pory nie ogladalam ani jednego programu o porodach. Na poprawe humoru wlaczylam sobie Sok z żuka kurcze... i jeszcze z TZ wymyslilismy sobie znow wyjazd do Zakopca na 'chwile' ale jutro podejme decyzje. Szwagier jedzie dzis w nocy i ogarnie jak tam dojazd na Zakopiance i jesli bedzie ok i znajdzie nam nocleg to pewnie sie zdecydujemy.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:26   #1392
owieczkaa
Zakorzenienie

Ale agu - ty do tego Zakopanego to przed porodem jeszcze się chcesz wybrać?
Stary 2015-08-15, 00:27   #1393
agu23gda
Wtajemniczenie

Jednak nie wiem czy sie zdecydujemy na ten bo chyba predzej zabije tego debila. Czy to nie moze sie po prostu napic i spac tylko teraz bedzie jeczal, gadal, rzucal sie jak wsza na ☠☠☠☠zie, sapal i ☠☠☠☠ wie co jeszcze. Nerwowo mnie wykonczy. A ja cala noc bede musiala to wysluchiwac i znosic a na dodatek uwazac na siebie i brzuch bo wierzga rekami i nogami ze az strach.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Ale agu - ty do tego Zakopanego to przed porodem jeszcze się chcesz wybrać?
Tak. Jak juz to jutro. Bo TZ ma koncowke urlopu.
Stary 2015-08-15, 00:28   #1394
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja wrocilam niedawno od siostry. Pojechalismy na godzine na kawe a siedzielismy caly wieczor az TZ ze szwagrem sie zwazyli jak ruski autobus i wiozlam do domu zwloki.

Przed chwila znow powtorka Kossakowskiego jak 'rodzil'. Pierwszy raz to widzialam i powiem szczerze, ze mi krew w zylach zmrozilo. Do tej pory nie ogladalam ani jednego programu o porodach. Na poprawe humoru wlaczylam sobie Sok z żuka kurcze... i jeszcze z TZ wymyslilismy sobie znow wyjazd do Zakopca na 'chwile' ale jutro podejme decyzje. Szwagier jedzie dzis w nocy i ogarnie jak tam dojazd na Zakopiance i jesli bedzie ok i znajdzie nam nocleg to pewnie sie zdecydujemy.
Odwazna jestes z tym wyjazdem. Ja bym sie bala

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-15, 00:38   #1395
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak nie wiem czy sie zdecydujemy na ten bo chyba predzej zabije tego debila. Czy to nie moze sie po prostu napic i spac tylko teraz bedzie jeczal, gadal, rzucal sie jak wsza na ☠☠☠☠zie, sapal i ☠☠☠☠ wie co jeszcze. Nerwowo mnie wykonczy. A ja cala noc bede musiala to wysluchiwac i znosic a na dodatek uwazac na siebie i brzuch bo wierzga rekami i nogami ze az strach.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Tak. Jak juz to jutro. Bo TZ ma koncowke urlopu.
Wow, ja bym się nie odważyła jechać tak daleko jeszcze w środku sezonu i długiego weekendu...

Ja tez nie znoszę mojego chłopa jak się uchleje... A jemu jeszcze się wydaje ze jest zabawny... Na szczęście od dwóch lat nie tyka alkoholu (odkąd się tak spił że spędził noc w WC)
Stary 2015-08-15, 00:48   #1396
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jak mnie boli cała noga lewa auc

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 00:50   #1397
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale spory brzusio. Super lokator ma duzo miejsca
Mam nadzieje ze na w tym brzuszku dużo miejsca.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

U mnie w 85% spakowane. Jutro wyprasuje sobie koszule u dopakuje resztę rzeczy. W pon kupię lewatywy, podkłady na łóżko oraz jakież kapcie i klapki i finito będzie
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Siedzę od godziny na balkonie, a powietrze i tak stoi i nie ma czym oddychać. W mieszkaniu jeszcze większa masakra. Nie wiem jak ja przetrwam tę noc
U nas wiatr chłodny jest, aż wiatrak wyłączyłam tak fajnie wieje.

A tak po za tym mąż w pracy, ja popralam resztę rzeczy i po prasowałam resztę ciuchów młodego.
Zostały tylko kocyki i pieluchy do prasowania
Stary 2015-08-15, 00:50   #1398
asia1010
Zadomowienie

Cytat:

Nerwobol?
Stary 2015-08-15, 00:57   #1399
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie dzisiaj boli krzyż. Uroki ostatniego miesiąca ciąży.
Stary 2015-08-15, 02:58   #1400
agu23gda
Wtajemniczenie

No Jezu drogi a ja chyba zwariuje. Jaka ciulowa noc. nie zmruzylam jsszcze oka a to 3 godzina. Siku latam co 5 minit po dwie kropeli. Nie idzie sie ulozyc. Wszystko boli. Wszystko swedzi. Ten na dodatek mi tu nad uchem gada i sie drze przez sen. Chce mi sie plakac. Jestem taka zmeczona
Stary 2015-08-15, 03:18   #1401
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
No Jezu drogi a ja chyba zwariuje. Jaka ciulowa noc. nie zmruzylam jsszcze oka a to 3 godzina. Siku latam co 5 minit po dwie kropeli. Nie idzie sie ulozyc. Wszystko boli. Wszystko swedzi. Ten na dodatek mi tu nad uchem gada i sie drze przez sen. Chce mi sie plakac. Jestem taka zmeczona
Ja tez nie spie, wszystko ciagnie i boli. Nie umiem przewrócić sie w lozku, jeszcze spanie na boku mnie dobija, zwlaszcza ze przed ciaza spałam na brzuchu ciagle latam siku, jeszcze dostalam tablety na infekcje to juz w ogole komfort w majtasach zerowy :/

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-15, 04:47   #1402
elcia88
Wtajemniczenie

Pisalyscie o płatnych wizytach. Moja gin uznawana i nas za dobrą przyjmuje też prywatnie bo na nfz nie zawsze są się do niej zapisać i jak moja szwagierla do niej poszła właśnie prywatnie potwierdzić ciążę to od razu dała jej karyeczke żeby ją na nfz zapisać bo ma taką zasadę że ciąża wymaga zbyt wielu badań żeby za to płacić. I jej wizyty zawsze są full opcja. Więc to od lekarza zależy jak chce przyjąć.niektórym tylko na kasie zależy.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ----------

Cytat:
Jestem w szpitalu na patologii ciąży na obserwacji. Ktg tu wyszło ok, ale z racji złego poprzedniego opisu zostaję. Mam liczyć ruchy między 9-10, 13-14, 17-80, i KTg dwa razy dziennie. Skurcze są małe ale dzieciak raz jest aktywny za bardzo raz cisza a tetno mu lata.
Oby było wszystko ok. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Cytat:
Trochę mnie niepokoi to, że mały nie jest taki jak zawsze. Przeważnie tlukl się rano a tu marnie. Cisza cisza a potem tlucze godzine i cisza.... Zobaczymy co na następnym ktg
Twój stres też pewnie na niego trochę oddziaływanie. Spokojnie. Dobrze ze jesteś pod kontrolą

---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
A niby na Śląsku taka patologia; )

Czy wy też macie wrażenie, że w waszym brzuchu nie ma już miejsca i zaraz pęknie
I się do czekałam pierwszego bolącego kopniaka połączonego z napięciem skóry.
Czasami jak sobie wypnie to naciąganie brzuch do granic możliwości. Najgorzej jest jak zrobi to po tym jak się najem. Wtedy czuje ze zaraz pekne

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
A ja dzis poszlam na ktg bo mlody odkąd ciagne za soba ta noge jest malo ruchliwy. Wszystko jest ok choć malo sie ruszal podczas badania to nie mieli zastrzezen, za to wyszly mi skurcze macicy co 15min.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
A czujesz te skurcze?

Cytat:
No jestem.
Chwilę to trwało bo byłam w tym playu po telefon.
po drodze zjadłam pomidorowego w mlecznym i ledwo doszłam.

Na wizycie na wejściu usłyszałam proszę proszę szybko siadać bo mamy opóźnienie. , jak to usłyszałam to chciałam mu ☠☠☠nac . Zbadał mi szyjkę na fotelu twarda zamknięta długa bolało jak jasny huj . Dal mi skierowanie na usg ciąży mam je zrobić 25 sierpnia termin był na 22 wiec wtedy idę. W poniedziałek mam przyjść gbs bo jest weekend i laboratorium nie pracuje . Poza tym powiedział ze jak nic się z ciążą nie dzieje to nie musze być badana w wcale.
Następny pedzio

Co za dziady. Dobrze ze chociaż cie zbadał i na resztę zapisana jestes

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Iza mam nadzieję że szybciutko uda wam się z kolejną dzidzia. A szwagierka się nie stresuje, to nie ma żadnego znaczenia.

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Ej mala dziś ma 3 raz czkawke a jest od wczoraj tak nisko ze jak czka to ja czuje w Bożenie. Moj maz wczoraj nie wierzył. Dalam mu rękę na Bożene to byl w szoku. To az gila.
Mój mały też ostatnio często czka nawet 3-4 razy dziennie. Aż się zastanawiałam czy to normalne

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jesteś na obserwacji i w dobrych rękach... Lepiej czasem poleżeć troszeczkę ale mieć pewność, że wszystko jest ok, a mały może miał po prostu słaby dzień przez te upały

aakkzzii Ty to jakoś szczęścia chyba nie masz do tych lekarzy

Ja się tylko pochwalę, że dziś mieliśmy kolejne ktg, niuniek szalał i miał tak piękne ktg, że aż duma mnie rozpiera i pomyśleć, że jeszcze 2 tygodnie temu średnie tętno to 110 a teraz nie schodzi nawet poniżej 120 . Szyjka skrócona, ciąża donoszona, możemy rodzić

A wczoraj myślałam, że padnę ze śmiechu, małż poszedł się ogolić wieczorem i nagle krzyk żebym szybko przyszła do łazienki, no to ja człapie ile sił bo myślałam że znowu coś sobie zrobił i trzeba to szpitala z nim a on tam sobie swoje 4 litery ogląda i mówi do mnie załamany "Patrz! Mam CELLULIT!" Matko jak ja go kocham

p.s. nie wytrzymam....muszę się pochwalić moim przystojniachą (foto w załączniku )
Dobrze że się tetno unormowalo :-D
Boszz cellulit u chłopa i taka panika. Dobrze ze faceci nie przeżywają nassych dolegliwości:-P

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-15 o 05:15
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 04:49   #1403
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A mnie obudziła taka zgaga ze zaraz mi wypali gębę .
Jeszcze ten tak chrapie ze chyba go wszyscy na zewnątrz słyszą ..... grrrr

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 05:13   #1404
elcia88
Wtajemniczenie

A ja głupia siedzę po nocy i spać nie mogę. Obudził mnie bój krocza i skurcze tak od 2 leżę. Narobił się wczoraj bo gotowana bigos, zrobiłam ciasto, sok z aronii i jeszcze pranie i sprzątanie i teraz leżę i wszystko mnie boli :'(

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Olkma
i czy wszystko dobrze
No ciekawe, a Ty jak tam?

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ja jestem urodzona w woj. slaskim, ale na zaglebiu. dla mnie nie ma znaczenia, moga mnie slazaczka nazywac, ale np. dla mojej Babci to wielka roznica.

bylam na wizycie. szyjka twarda, zamknieta, chlopcy waza po 2400g, za tydzien odstawiam luteine, a za niecale 2 mam pierwsze ktg zrobic
To naprawdę spore chłopaki. Dziwne że tak te ktg na wam robią skąpo. Ja to 35 tydz dziś zaczęłam i już ze 3 miałam. Od tak o sprawdzić

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:

Ja mam, ja mam!!!

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Zaraz Was ponadrabiam, napisze tylko jak moja wizyta u gina.

A więc.... dziecko jest juz glowka w kanale rodnym, ginka mowila ze czuje glowke palcami. Szyjka sie trzyma, ale mam sie oszczedzac. Powiedziala, ze za 3 tygodnie moge juz rodzic. MASAKRA, jestem posrana ze strachu. Ja dopiero kompletuje wyprawke, jeszcze mamy remont duzego pokoju. Po prostu dzis dotarlo do mnie, ze to nie przelewki i ja NAPRAWDE za chwile bede rodzic. Boje sie okropnie, naprawde jestem spanikowana...
Z dobrych informacji Jas w 2tygodnie przytyl 700g i wazy juz 2500g.
Na ktg wszystko dobrze. Nie mam zadnych skurczy, dziecka tetno w porzadku, ale mam spac na lewym boku. Na prawym widac bylo, ze dzidzi jest niewygodnie.
Zeby tych nowin bylo malo to maly jest owiniety pepowina, ale bardzo luzno. Ginka mnie uspokojala i mowila, ze musi mi to powiedziec i zapisac, bo jak sie nie odwinie to podczas porodu beda mi bardzo zwracac uwage na tetno i w razie czego robic cesarke...

Na koniec dodala, ze pieknie glowka wpasowala sie w moja miednice i bede miec dobry porod.

Normalnie nie wierze, ze to juz :O
No ogólnie inf nie są złe więc gratuluję no już niedługo rozpakowaniu więc trzymam kciuki żeby bylovwszystko dobrze :-D

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

No to ładnie Ci się załatwil.
Ale masz fajnie ze tak blisko masz zakopane i możesz sobie wyskoczyć. Ja kocham a m góry ale 6 godz muszę jechac

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Cytat:
Ja tez nie spie, wszystko ciagnie i boli. Nie umiem przewrócić sie w lozku, jeszcze spanie na boku mnie dobija, zwlaszcza ze przed ciaza spałam na brzuchu ciagle latam siku, jeszcze dostalam tablety na infekcje to juz w ogole komfort w majtasach zerowy :/
Ooo widzę że nas bezzsennych więcej.
Będę jak zwłoki chodziła po tych trzech godz snu.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 06:54   #1405
Airish88
Zakorzenienie

Hej,

u mnie od jakiegoś czasu też noce już ciężko. Długo zasypiam, szybko się budzę ... gorąco. Na szczęście grzmi więc czekam na burzę

AAkkzzii - faktycznie masz bardzo duży brzuszek..

Cytat:
No to super wieści Niestety do mnie też dociera że to już naprawdę ZARAZ i w naszym życiu pojawią się mali ludzie!
Z pępowiną nie przejmuj się bo jeszcze może się równie dobrze odwinąć, 3 tygodnie to sporo czasu

A kubełek pikantny jesz? Mi łagodny bardziej wzmaga zgagę niż pikantny

aakkzzii - a z ciekawości, masz jakieś rozstępy?

To dobrze, że dociera bo do mnie jakoś nie. Mam wrażenie, że jestem zupełnie nieprzygotowana mimo, że właściwie wszystko co ważne zrobione. Przeraża mnie to, że całkiem sama będę musiała zadbać o takie maleństwo i to już niebawem.
Stary 2015-08-15, 07:23   #1406
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja to jestem czysta hanyska, Tż również "czystej krwi" () ale u nas na weselu nie było przebierania kreacji w ciągu wesela, ani ja jako panna młoda ani nikt z gości, także szczerze nawet nie wiedziałam że tak ktokolwiek robi :p choć pamiętam ze na studniówce jedna dziewczyna się przebierała ale wszyscy na nią dziwnie wtedy patrzeli i to tyle, ja tam nie widzę różnicy między Śląskiem czy innym miastem w Polsce. No może oprócz gwary gdzieniegdzie, no ale to normalne.

A ja widze: u Was sa milsi i cieplejsi ludzie. Mnie sie wspaniale mieszkalo i pracowalo na Slasku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:30   #1407
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

jak narazie wszystko dobrze

aż się boję, że jak mnie złapie to odrazu hehe

zostało jeszcze 19 dni

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:35   #1408
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, już myślałam, że to jakiś znak krzyża, żeby sie udało :P a tą odjętą cwiartke tez oczywiście dodajesz? Mąki na równo z ziemniakami?
Ja na szczęście nigdy tego przepisu nie pamiętam, bo kocham kluski, mogłabym je jeść same, z sosem, bez rolady, codziennie ale na szczęście nie pamiętam przepisu, więc mi takie pyszne kaloryczne rzeczy nie przychodzą do głowy

Cytat:
Ja też najczęściej jadam takie z cebulą, kiszonym, boczkiem i/lub kiełbasą, musztardą.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mogą mieć i całą gromadkę. Ale będę się stresować, że ona zaszła a ja jeszcze nie (i bez tego będę w stresie), ona będzie znów beztrosko przechodzić ciążę i narzekać, nie dbać o siebie a ja będę obs*ana każdego dnia i będę o wszystko dbać przesadnie. To nie będzie pomagało.. A jak znów się coś stanie to jak mam znieść, że jej się znów udało a mnie znów nie? Nie chodzi o to, że jej źle życzę czy coś, absolutnie, ale teraz mi jest ciężko znosić widok małych dzieci czy kobiet w ciąży obcych, a co dopiero bliskich i to np gdybyśmy były w ciąży w podobnym czasie...
Iza, ich życie toczy się dalej Jak masz znieść to, że jej się udało a Tobie nie? Tak samo jak z innymi kobietami w ciąży, np. z nami. Nie uciekasz od nas przecież, a też jesteśmy w ciąży. Nie stresujemy Cię mam nadzieję Czas leczy rany, a nie czyjaś dzietność czy bezdzietność. Nie patrz na nich, postaraj się, myśl o was, o sobie. Im też na pewno byłoby przykro gdyby wiedzieli, że masz takie odczucia. To jest tak jak komuś ze złamanym sercem ciężko znosić szczęśliwie zakochanych wokół siebie... ale lepiej z nimi przebywać niż się od nich izolować, ja Wam życzę, żebyście tak na to patrzeli na pewno z drugą ciążą będzie zupełnie inaczej. Będziesz ostrożniejsza, bardziej wyczulona, to zrozumiałe, ale na pewno nic nie wydarzy się drugi raz

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość

I szczerze mówiąc, nigdy we Wrocławiu (a pochodzę stąd i mieszkam tu od zawsze) nie zauważyłam takich zachowań na weselu (no dobra, raz zmieniłam kieckę na weselu na wygodniejszą, bo strasznie się uparłam, że na pewno schudnę i trzymałam się tej wersji do którejś tam godziny, a potem już nie miałam siły )
Haha, ja w listopadzie zrobiłam lepszy numer. Pojechałam na wesele nad morze. Wzięłam kieckę na weselę, śliczną, której nie miałam lata na sobie. I drugą, właśnie na poprawiny. Jak się ubierałam na to wesele, już wiecie, makijaż, fryzura, buty... okazało się, że ta śliczna sukienka to była na mnie dobra, ale 7 kg temu
Dobrze, że miałam tą na poprawiny ze sobą to poszłam w niej.

Cytat:
Odwazna jestes z tym wyjazdem. Ja bym sie bala
Ja za tydzień jadę na weekend, 80 km w jedną stronę, około godzina drogi myślę, że nawet jakby coś zaczęło się dziać (typu poród ) to zdążę zajechać do domu, wziąć torbę i do szpitala

Cytat:
Ja tez nie znoszę mojego chłopa jak się uchleje... A jemu jeszcze się wydaje ze jest zabawny... Na szczęście od dwóch lat nie tyka alkoholu (odkąd się tak spił że spędził noc w WC)
Ojeju ja mojego też nie lubię jak wypije. On wtedy cały czas gada i nikomu nie daje dojść do słowa... opowiada te same historie, które już mówił, na cały głos, a reszta biednego towarzystwa nie może dojść do głosu
Stary 2015-08-15, 08:37   #1409
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Pisalyscie o płatnych wizytach. Moja gin uznawana i nas za dobrą przyjmuje też prywatnie bo na nfz nie zawsze są się do niej zapisać i jak moja szwagierla do niej poszła właśnie prywatnie potwierdzić ciążę to od razu dała jej karyeczke żeby ją na nfz zapisać bo ma taką zasadę że ciąża wymaga zbyt wielu badań żeby za to płacić. I jej wizyty zawsze są full opcja. Więc to od lekarza zależy jak chce przyjąć.

Mój mały też ostatnio często czka nawet 3-4 razy dziennie. Aż się zastanawiałam czy to normalne[COLOR="Silver"]
Niestety takich lekarzy jest bardzo mało. Będę szukać takiego jakbym jeszcze cos planowała

mój tez teraz 2x dziennie czkawki; )
Cytat:
A mnie obudziła taka zgaga ze zaraz mi wypali gębę .
Jeszcze ten tak chrapie ze chyba go wszyscy na zewnątrz słyszą ..... grrrr

Ja wczoraj wieczorem przez zgaga nie mogłam zasnąć. Do tego ostatnio czasem nagle czuje kopniaka w żołądek, że aż mi się cofa

Cytat:
A ja głupia siedzę po nocy i spać nie mogę. Obudził mnie bój krocza i skurcze tak od 2 leżę. Narobił się wczoraj bo gotowana bigos, zrobiłam ciasto, sok z aronii i jeszcze pranie i sprzątanie i teraz leżę i wszystko mnie boli :'(

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

To naprawdę spore chłopaki. Dziwne że tak te ktg na wam robią skąpo. Ja to 35 tydz dziś zaczęłam i już ze 3 miałam. Od tak o sprawdzić

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Ja mam, ja mam!!!

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

No ogólnie inf nie są złe więc gratuluję no już niedługo rozpakowaniu więc trzymam kciuki żeby bylovwszystko dobrze :-D

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

No to ładnie Ci się załatwil.
Ale masz fajnie ze tak blisko masz zakopane i możesz sobie wyskoczyć. Ja kocham a m góry ale 6 godz muszę jechac

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Ooo widzę że nas bezzsennych więcej.
Będę jak zwłoki chodziła po tych trzech godz snu.

za zaczęłam dziś 36 i jeszcze bez KTG.wizyta za 2.5 tyg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A ja widze: u Was sa milsi i cieplejsi ludzie. Mnie sie wspaniale mieszkalo i pracowalo na Slasku
Miło mi; )
My się zastanawiamy czy się nie przeprowadzić z Krakowa właśnie na Śląsk. Rodzice byliby bliżej. Ja i tak nie wracam do pracy a mąż swojej nie lubi
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:53   #1410
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam tak jak jestem w Warszawie...

Woow, naprawde duzy brzucho

Ano, bardzo zdziwiona jestem, ze tak przytyl Szczerze to idac na wizyte chcialam zeby mial 2kg. W koncu przez cala ciaze byl w okolicach 10 centyla.
Hahaha oj Warszawa, nie obrażając nikogo. Ale masakra
I to w stolicy byłam na weselu, na którym warszawianki odszczelone jak na rozdanie Oscarów, co nie przeszkodziło wytwornym paniom uchlać się totalnie

to moja córeczka pół ciąży na długą istotę się zapowiadała i na końcu coś jej się od widziało

Cytat:
Moja noc też do bani ://// biodra bolą, ułożyć się nie szło. Wywaliłam tż-eta na kanapę a ten co jakiś czas przychodził i chciał się przytulić, a mi duszno i gorąco.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości