Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 07:11   #4921
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Ja dziś mam też kiepskie samopoczucie. Burza rano była a dziś jeszcze na grilla mamy jechać :-(
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:21   #4922
Fionka_31
Zakorzenienie

25 tydzień mi się zaczął

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:30   #4923
0enedue
Zadomowienie

Dzień dobry

Po wczorajszym ogródku pojechałam z tz po samochody i coraz to mocniej wydaje mi się ze juz się do tego nie nadaje .. 😄wszystko mnie wkurza na tej drodze ..

Czubasek współczuję zylaka :/ :tuli:
Mnie przez całą noc budziły skurcze :/

Dzisiaj jest u nas odpust to się najem krajanki i kokosanek
Z rodzinka jedziemy na działkę a ok 18 idę na babski wieczór ))

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:35   #4924
ogolnie
Zakorzenienie

masakra :-(
Stary 2015-08-15, 07:41   #4925
0enedue
Zadomowienie

A co do harrego mój tz tak się wczoraj wciągnął ze po tym na tvn puścił sobie jeszcze 2 ostatnie części aa miałam Wam ostatnio pisać że odebrałam wkoncu moja nagrodę z rossmana . Akurat skończył się mój palmers wiec stwierdziłam ze zużyje to co do dostałam .. szczerze ? Nie polecam .. ten krem na rozstępy jest tak mało wydajny ze czuje ze w tydzień z małym hakiem go zużyje:/ biorac pod uwagę ze biust smaruje innym

Od rana słyszę karetki i straże .. co chwilę ..chyba coś poważnego się stało. .

Aniqa super zakupy przypomnisz model wózka ?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ogólnie wzięło Cię ?

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-15, 07:46   #4926
benita84
Zadomowienie

Witam z rana jeszcze przed śniadaniem

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Przesadzilam z ubraniami. Część Dostałam cześć kupiłam w lumpkach za grosze. Pewnie to ze za grosze to kupowałam co mi się podobało i nie kombinowalam że mam już sporo.
poszalałaś z ubrankami sliczne!

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wojniann ale ladne, a te buciki z guziczkami jakie słodkie
Zazdroszczę kombinezonu, ja dalej nie wiem jaki kupić, czy z oddzielnym miejscem na nogi, Czy coś jak spiworek, że obie są zakryte.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja kupie raczej taki że nóżki razem. Łatwiej będzie się zakładało takiemu maluchowi
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:51   #4927
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
A co do harrego mój tz tak się wczoraj wciągnął ze po tym na tvn puścił sobie jeszcze 2 ostatnie części aa miałam Wam ostatnio pisać że odebrałam wkoncu moja nagrodę z rossmana . Akurat skończył się mój palmers wiec stwierdziłam ze zużyje to co do dostałam .. szczerze ? Nie polecam .. ten krem na rozstępy jest tak mało wydajny ze czuje ze w tydzień z małym hakiem go zużyje:/ biorac pod uwagę ze biust smaruje innym

Od rana słyszę karetki i straże .. co chwilę ..chyba coś poważnego się stało. .

Aniqa super zakupy przypomnisz model wózka ?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ogólnie wzięło Cię ?
Tako Extreme

Szkoda, że nagroda nietrafiona...
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja tez uzywalam antidralu kiedys. Raz nawet po goleniu. To byl koszmar. Później mi sie w glowie ubzdurało ze to na pewno zdrowe nie jest i sie go balam juz stosować. O dziwo mam wrażenie, ze mniej sie później pocilam. Teraz mamy w domu ziaje blocker ale tez nie używam odkad wiem ze jestem w ciąży wiec nawet nie przetestowałam. Oddalam tz.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Dlaczego dzis musi byc wszystko zamknięte? :/
O matko! Po goleniu to musiało boleć
Ja używam tylko dwa razy w tygodniu. Teraz w ciąży malutko tego nakładam.
Cytat:
25 tydzień mi się zaczął

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 08:04   #4928
limonka_86
Zadomowienie

Ehhh od rana boli mnie glowa masakra :/
A dzisiaj gosci miec bedziemy przede mna jeszcze robienie salatki jakiejs i pieczenie muffinek mam nadzieje ze TZ pomoze wkoncu to jego siostra do nas przychodzi z mezem i z dzieckiem i sam ich zaprosil :P

przynajmniej w nocy bylo dzisiaj przyjemnie wreszcie troche chlodniej

Swoja droga wczoraj zaczelam sie brac za spisywanie wyprawki (takiej poza ubraniowej)
i utknelam na pozycji sterylizator jak poczytalam troche to spodobala mi sie opcja do mikrofali z kolei TZ do mnie ze juz do reszty zwariowalam ze przeciez mozna normalnie butelki umyc :/ ale to chyba tak nie jest bo butelki i smoczki trzeba wyparzac chyba nie ?

No i jeszcze podgrzewacz ale to napewno kupie bo pamietam jak brat sie mordowal w nocy wstawal zanim malemu podgrzal mleczko to wkladal butle do goracej wody i czekal az sie zagrzeje pod tym wzgledem napewno bede wygodna

Edytowane przez limonka_86
Czas edycji: 2015-08-15 o 08:10
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:12   #4929
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
A dzisiaj gosci miec bedziemy przede mna jeszcze robienie salatki jakiejs i pieczenie muffinek mam nadzieje ze TZ pomoze wkoncu to jego siostra do nas przychodzi z mezem i z dzieckiem i sam ich zaprosil :P

Swoja droga wczoraj zaczelam sie brac za spisywanie wyprawki (takiej poza ubraniowej)
i utknelam na pozycji sterylizator jak poczytalam troche to spodobala mi sie opcja do mikrofali z kolei TZ do mnie ze juz do reszty zwariowalam ze przeciez mozna normalnie butelki umyc :/ ale to chyba tak nie jest bo butelki i smoczki trzeba wyparzac chyba nie ?

No i jeszcze podgrzewacz ale to napewno kupie bo pamietam jak brat sie mordowal w nocy wstawal zanim malemu podgrzal mleczko to wkladal butle do goracej wody i czekal az sie zagrzeje pod tym wzgledem napewno bede wygodna
Współczuję bólu głowy. Wczoraj miałam tako samo
A mąż jak gości zaprosił to nie ma gadania, musi pomóc

Tak, butelki i smoczki się wyparza

Ja się właśnie dalej nad podgrzewaczem zastanawiam
A jaki polecacie?
Stary 2015-08-15, 08:14   #4930
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w 23 tygodniu
Wstawałam dzisiaj 4 razy do łazienki
A o godzinie 6 było u nas 14 stopni, ale fajnie. Ale już jest 21
My wczoraj zrobiliśmy wielkie zakupy na cały weekend, na dodatek jutro do nas moi rodzice przyjeżdżają. Wczoraj w nocy robiłam sernik bez sera, ale nie mam zielonego pojęcia jak on smakuje, bo robiłam pierwszy raz i stoi w lodówce się chłodzi. Po obiedzie będziemy próbować. Jak słaby to będę jeszcze jakieś inne ciasto kombinować na jutro
Co do ubrań, to ja też mam wszystko za małe. A jak muszę założyć biustonosz, żeby do ludzi wyjść, to płakać mi się chce. Jak go w domu zdejmuję później, to najpierw jest ból, a później taaaaka ulga. Nogi na szczęście mi jeszcze nie puchną, za to ręce strasznie... Ale podobno ten weekend ma być ostatnim gorącym.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 08:17   #4931
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu
My wczoraj zrobiliśmy wielkie zakupy na cały weekend, na dodatek jutro do nas moi rodzice przyjeżdżają. Wczoraj w nocy robiłam sernik bez sera, ale nie mam zielonego pojęcia jak on smakuje, bo robiłam pierwszy raz i stoi w lodówce się chłodzi. Po obiedzie będziemy próbować. Jak słaby to będę jeszcze jakieś inne ciasto kombinować na jutro
Co do ubrań, to ja też mam wszystko za małe. A jak muszę założyć biustonosz, żeby do ludzi wyjść, to płakać mi się chce. Jak go w domu zdejmuję później, to najpierw jest ból, a później taaaaka ulga. Nogi na szczęście mi jeszcze nie puchną, za to ręce strasznie... Ale podobno ten weekend ma być ostatnim gorącym.
Ja sie teraz ciesze ze do pracy nie musze chodzic bo musialabym sporo ubran nowych pokupic a tak na razie jeszcze sporo tshirtow mam takich w ktore sie mieszce zreszta przy tych upalach to nosze tylko szorty i biustonosz bo w koszulce jest mi za goraca w mieszkaniu siedziec ;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 08:19   #4932
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu
Ja na szczęście jak wstałam w nocy to sobie przypomniałam, że mięsa na obiad nie wyciągnęłam z zamrażarki

Mam tylko nadzieję, że pogoda na wyjazd nam się uda Niby jak sprawdzam długoterminową to jest ok- oby tak zostało
Stary 2015-08-15, 08:22   #4933
0enedue
Zadomowienie

Aniqa ale przynajmniej wiem żeby nie kupować tego kremu

SweetViolet czyli rodzinny weekend Cię czeka a sernik pewnie się udał

Co do ubrań ja jeszcze mieszcze się w stare
.. chociaż w takie upały chodzę w 3 sukienkach na zmiane zobaczymy jak się ochłodzi..

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Aniqa jak ja w nocy wstaje siku to totalnie na nieswiadomce wiec podziwiam się pamiętałas o mięsie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-15, 08:26   #4934
ogolnie
Zakorzenienie

Enedue no jak zwykłe przy zmianie pogody :-( Od razu czopek poszedł w ruch ale nie wiem czy coś z tego będzie bo chwilę po tym musiałam iść sie wykupkac :-(
Stary 2015-08-15, 08:35   #4935
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa ale przynajmniej wiem żeby nie kupować tego kremu

SweetViolet czyli rodzinny weekend Cię czeka a sernik pewnie się udał

Co do ubrań ja jeszcze mieszcze się w stare
.. chociaż w takie upały chodzę w 3 sukienkach na zmiane zobaczymy jak się ochłodzi..

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Aniqa jak ja w nocy wstaje siku to totalnie na nieswiadomce wiec podziwiam się pamiętałas o mięsie
Dokładnie za darmo to aż tak nie żal, że się nie sprawdził

Sama nie wiem jak wpadłam na to, że mięsa nie wyciągnęłam chyba zbyt pusto w lodówce bylo tylko zaklęłam pod nosem

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-15, 08:44   #4936
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie :głaszcze: tak mi Cię żal przez te wymioty
Mam nadzieje ze szybko minie !!

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-15, 09:03   #4937
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Na Lubelszczyźnie my ponoć kładziemy akcent na byly, byli, byście. Ponoć to słychac w mowie ale też zwracam uwagę na to że dziewczyny idą na pole zamiast na dwór. A nie wiem czy mamy jakieś słowa niezrozumiałe lub dziwne dla kogoś
jak przyjechałam tam pierwszy raz jakieś 12 lat temu to bardzo słyszałam to "zaciąganie" takie wschodnie ale teraz już tego nie słyszę... chociaż jak pojechałam do rodziny tżta za hrubieszowem to nie mogłam się skoncentrować na rozmowie tak mnie ten akcent rozpraszał w Krakowie też jak się trafi na jakąś starszą osobę to słychać ten krakowski akcent, każdy region coś ma
Stary 2015-08-15, 09:13   #4938
czubasek20
Zakorzenienie

fionka ja nigdy nie mialam.problemow z zylakami wiec w szoku jestem ze mnie akurat ten dopadl.
W sumie juz sie balam ze cos mi sie poobnizalo jak to zauwazylam. Za tydzien wizyta to moze gin mi da cos ba zlagodzenie.

Uffff wracamy do domku. Przed nami jakies 5 h drogi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:15   #4939
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Też nie lubię znieczulenia u dentysty. Szczególnie po tym, jak mi kiedyś znieczuliła trójkę i od tego zwariowało mi oko, dosłownie miałam jednostronny oczopląs, nie mogłam patrzeć, bo mięśnie mi wiotczały
szok... po takim doświadczeniu też pewnie miałabym uraz do znieczulenia, chociaż jestem jego wielką fanka bo jakoś ból u dentysty jest dla mnie nie do zniesienia

Cytat:
No hello. Oczywiście jak dzis mogę pospać to nie bo po co.
O! mam to samo! miałam spać do 12 bo tż w domu to sie zajmie synkiem ale nieee... o 7 obudziłam się super wyspana ehhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 09:21   #4940
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć, dopiero teraz się witam dzisiaj. W podróży byłam, ale już dotarłam do Władysławowa
Adka- ale jantar to chyba nie olej czy coś pomyliłam? ;>
Koritsi- dzięki za info o lumpeksie, jeszcze muszę obczaić gdzie ta ulica, bo ja od miesiąca w Krk
Aniqa śliczne imiona wybraliście, oba bardzo mi się podobają i też mogłabym tak nazwać swoje dzieci
Sylwuska- mam pytanie, jesteś z okolic Podlasia? Bo zauważyłam, że nieraz tak śmiesznie piszesz jak dzisiaj np. kopa zasadziła dla męża czy powiedziałam dla kogoś, zapytałam dla kogoś

A co do chrzestnych i chrztu mam dla Was wszystkich z problemami jedno najlepsze rozwiązanie, które my wprowadzamy w życie: żadnego chrztu
Hej

Jestem z Lubelszczyzny, blisko wschodniej strony co do mowy, to mówię tak formalnie, tylko bardziej właśnie slangiem, "zasadzila" napisałam dlatego, żeby bardziej zoobrazowac, że to był dosyć mocny kop i rzadko jeszcze takie czuje, a jak Mąż przyłożył rękę, to akurat taki się pojawił
Zapytałam dla kogoś to chyba tak nie napisałam, bo nawet dziwnie brzmi, chyba że zapytałam kogoś, albo z rozpędu tak napisałam, a powiedziałam dla kogoś to bardzo możliwe, ale z tego co widzę, to kilka osób tez pisZe tutaj gwarą regionalną, bo u nas pole to jest uprawne, a to co na zewnątrz to jest podwórko i mówi się wyjść na dwor

Cytat:
Bo stając na wagę można jednoznacznie stwierdzić że za niskie jesteśmy i już.
Ale nie ma co się odchudzać bo watle kości nie uniosly by naszej osobowości. Lub ta osobowość nie zmiescilaby się w mniejszym rozmiarze i co wtedy?????
Tego się trzymajmy!!!!!

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Gwarą też któraś pisze np paczec. Na Lubelszczyźnie my ponoć kładziemy akcent na byly, byli, byście. Ponoć to słychac w mowie ale też zwracam uwagę na to że dziewczyny idą na pole zamiast na dwór. A nie wiem czy mamy jakieś słowa niezrozumiałe lub dziwne dla kogoś.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Chociaż koleżanka z hrubieszowa mnie rozbraja akcentem i słowami np. Toż to lezanyj chleb - w sensie toż to łatwy zarobek. Niby Lubelskie ale ona już Ukraina podjeżdża.
Pięknie napisane, bardzo mi się podoba pierwszy akapit

Halwaya jakie pielucjomajtki kupilas? Bo po porodzie mogą sie przydać

Czesc jeszcze w starej części

Ja wczoraj miałam straszna noc, taka mnie ostrzejsze bolało i to z jednej, prawej strony, cały czas mnie ciągnęło, naszykowalam sobie na szafce nocnej nospe, ale myślałam, że jak się poloze to mi przejdzie, a bolało cały czas, niezależnie od pozycji. W końcu włożyłam sobie mała poduszkę pod prawy bok, zeby leżeć lekko na lewy i jakoś pomogło, zamknęłam, zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Martwię się Bo nigdy tyle czasu mnie nie bolalo, albo przechodzili jak się klas mam, a tu nic, mam nadzieję, że z Lila ok, już w nocy miałam wizję prZed oczami, ze może oplotla sie pepowina i się dusi, dlatego mnie tak ciągnie ;/ mam nadzieję, że to tylko moja głupia wyobraznia i wszystko,jest ok.

I mam pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych, jakie będziecie kupowaly?

Jednorazowe, wielorazowe?
Te wielorazowe to, można wyprać i znowu używać czy jak?
Polecacie jakąś firme?
Bo ja dawno nie miałam żadnej wydzieliny z piersi, a dzisiaj jak wstałam to aż bluzka mokra i na biustonoszach tez czasem mam plamy. Na razie nie zamierzam ich używać, bo nie jest tego dużo, ale może polecacie jakieś za którymi dobrze byłoby się rozejrzec?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 09:24   #4941
benita84
Zadomowienie

Cytat:
i utknelam na pozycji sterylizator jak poczytalam troche to spodobala mi sie opcja do mikrofali z kolei TZ do mnie ze juz do reszty zwariowalam ze przeciez mozna normalnie butelki umyc :/ ale to chyba tak nie jest bo butelki i smoczki trzeba wyparzac chyba nie ? )
a Ty planujesz od początku karmić butelką? bo jeśli tak to na pewno warto w sterylizator zainwestować, bo wtedy wsadzisz wszystko do jednego urządzenia pół godziny i masz czyste (tak widziałam to działa u koleżanki) wiec z wyparzaniem więcej zabawy jeśli się robi to codziennie... ja nie kupowałam bo butelka u nas to była tylko okazjonalnie więc od czasu do czasu ją wyparzyć to nie był problem

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
A jaki polecacie?
my dostaliśmy podgrzewacz lovi i byłam z niego bardzo zadowolona http://lovi.pl/pl/produkty/22/Podgrzewacz+uniwersalny
Stary 2015-08-15, 09:24   #4942
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
masakra :-(
biedna ale mi cię żal się tak męczysz
Cytat:
Współczuję bólu głowy. Wczoraj miałam tako samo
A mąż jak gości zaprosił to nie ma gadania, musi pomóc

Tak, butelki i smoczki się wyparza

A jaki polecacie?
Ja już zrezygnowałam z pogrzewacza na rzecz termosu, kiedyś Lobofylia o tym pisała, szwagierka która dwójkę chłopaków tylko butlą karmiła też mi odradzała. Podgrzewacz podgrzewa wolno, a te które trzymają ciepło cały czas żrą prąd. także termos z wrzątkiem, zimna woda i gotowe
Cytat:
Ja sie teraz ciesze ze do pracy nie musze chodzic bo musialabym sporo ubran nowych pokupic a tak na razie jeszcze sporo tshirtow mam takich w ktore sie mieszce zreszta przy tych upalach to nosze tylko szorty i biustonosz bo w koszulce jest mi za goraca w mieszkaniu siedziec ;-)
Ja właśnie przez prace musiałam wydać kasę na spodnie, dodatkowe bluzki, staniki, bo przecież nie będę chodzić ciągle w tym samym. Teraz nie kupuję już nic, na jesień jakieś ciepłe dwa swetry...
jadę dziś z teściową, szwagierką i chłopakami na festyn rycerski o 14. Błagam o odrobinę cienia
Stary 2015-08-15, 09:30   #4943
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uffff wracamy do domku. Przed nami jakies 5 h drogi
bezpiecznej podróży!

Cytat:
I mam pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych, jakie będziecie kupowaly?
Jednorazowe, wielorazowe?
ja używałam tylko jednorazowych ale testowałam różne firmy bo jakoś nie mogłam trafić na idealne, ale ktoś tu polecał wkładki z rossmana jesli dobrze pamietam
Stary 2015-08-15, 09:30   #4944
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Jestem z Lubelszczyzny, blisko wschodniej strony co do mowy, to mówię tak formalnie, tylko bardziej właśnie slangiem, "zasadzila" napisałam dlatego, żeby bardziej zoobrazowac, że to był dosyć mocny kop i rzadko jeszcze takie czuje, a jak Mąż przyłożył rękę, to akurat taki się pojawił
Zapytałam dla kogoś to chyba tak nie napisałam, bo nawet dziwnie brzmi, chyba że zapytałam kogoś, albo z rozpędu tak napisałam, a powiedziałam dla kogoś to bardzo możliwe, ale z tego co widzę, to kilka osób tez pisZe tutaj gwarą regionalną, bo u nas pole to jest uprawne, a to co na zewnątrz to jest podwórko i mówi się wyjść na dwor

Ja wczoraj miałam straszna noc, taka mnie ostrzejsze bolało i to z jednej, prawej strony, cały czas mnie ciągnęło, naszykowalam sobie na szafce nocnej nospe, ale myślałam, że jak się poloze to mi przejdzie, a bolało cały czas, niezależnie od pozycji. W końcu włożyłam sobie mała poduszkę pod prawy bok, zeby leżeć lekko na lewy i jakoś pomogło, zamknęłam, zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Martwię się Bo nigdy tyle czasu mnie nie bolalo, albo przechodzili jak się klas mam, a tu nic, mam nadzieję, że z Lila ok, już w nocy miałam wizję prZed oczami, ze może oplotla sie pepowina i się dusi, dlatego mnie tak ciągnie ;/ mam nadzieję, że to tylko moja głupia wyobraznia i wszystko,jest ok.
Ja czasem piszę 'na pole' bo u nas tak się mówi Jestem z Podkarpacia

Mam nadzieję, że nie powtórzy się już więcej taka noc ...
Lila na pewno ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
my dostaliśmy podgrzewacz lovi i byłam z niego bardzo zadowolona http://lovi.pl/pl/produkty/22/Podgrzewacz+uniwersalny
Dzięki, poczytam o nim

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja już zrezygnowałam z pogrzewacza na rzecz termosu, kiedyś Lobofylia o tym pisała, szwagierka która dwójkę chłopaków tylko butlą karmiła też mi odradzała. Podgrzewacz podgrzewa wolno, a te które trzymają ciepło cały czas żrą prąd. także termos z wrzątkiem, zimna woda i gotowe
Ja właśnie nie wiem czy jest sens kupować podgrzewacz, dlatego do tej pory o tym nie myślałam. U nas można szybko podgrzać wodę, więc nie wiem czy będę kupować...
Ale zgłębię temat
Stary 2015-08-15, 09:52   #4945
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
a Ty planujesz od początku karmić butelką? bo jeśli tak to na pewno warto w sterylizator zainwestować, bo wtedy wsadzisz wszystko do jednego urządzenia pół godziny i masz czyste (tak widziałam to działa u koleżanki) wiec z wyparzaniem więcej zabawy jeśli się robi to codziennie... ja nie kupowałam bo butelka u nas to była tylko okazjonalnie więc od czasu do czasu ją wyparzyć to nie był problem

A to po każdym karmieniu trzeba symbolizować butelki i smoczki?

A czy do tego lovi to mozna wkładać inne butelki czy tylko lovi?

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
biedna ale mi cię żal się tak męczysz

Ja właśnie przez prace musiałam wydać kasę na spodnie, dodatkowe bluzki, staniki, bo przecież nie będę chodzić ciągle w tym samym. Teraz nie kupuję już nic, na jesień jakieś ciepłe dwa swetry...
jadę dziś z teściową, szwagierką i chłopakami na festyn rycerski o 14. Błagam o odrobinę cienia rosi:
Czyli chodzi o to, ze w teromosie bedziesz miała gorąco wodę, zimna przygotowana i będziesz mieszac?

Na czym polega podgrzewacz? On ma podgrzewać wodę czy zrobione już mleko? A takie mleko można podgrzewac?,czy chodzi o mleko zrobione z zimną wodą i wtedy podgrZewanie? Bo ja tego nie rozumiem

Miłego dnia, Może nie będzie tak gorąco

Cytat:

Dzięki, poczytam o nim

Ja właśnie nie wiem czy jest sens kupować podgrzewacz, dlatego do tej pory o tym nie myślałam. U nas można szybko podgrzać wodę, więc nie wiem czy będę kupować...
Ale zgłębię temat
Jak byłam na studiach to spotkałam się z różnymi gwarami i nie przeszkadza mi to w ogóle, ważne ze Was rozumiem

Ja właśnie nie wiem, przecież w czajniku elektrycznym szybko woda sie podgrzeje, czy chodzi o to, żeby np,nie chodzić do
innego pomieszczenia i mieć ciepłą wodę przy sobie?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:21   #4946
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Eee nie chciałam się użalać. Żeby nie było. Mnie to trochę bawią moje perypetie i aż dziw, że nie zrobiłam sobie poważnej krzywdy nigdy heh

Jednak jeszcze się zastanowię, ale ten typ chyba: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...605353679.html Choć nie jestem nadal pewna. Chustę będę mieć oprócz tego.

Nawet zaczęłam paczać po pubmedzie, bo już nie pamiętam i widzę, że m.in. na metabolizm może wpływać. Tylko nie wiem, czy taki podpachowy ma aż taką moc... Ale jeśli nie potrzebujesz, warto odstawić. (Z czasem możesz się przekonać, że naprawdę nie potrzebujesz.)

Ech, przekichane, współczuję

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Co do narzekania...
To nie wiem, czy tak macie, czy to ciąża, czy upały, czy może wszystko razem, ale mnie wszystko gniecie :/ Komfortowo czuję się w luźnej piżamie. Staniki mnie uwierają, gatki mnie uwierają, sandały doprowadzają do szału. Niby nie widzę, żebym znacząco spuchła, ale jakoś na pewno wszystko napęczniało. A stopy bolą mnie okropnie.

Zresztą, szalenie nie chce mi się ogarniać, bo wszystko się pogarsza. Więc skoro teraz jestem już zaniedbana, to nie wiem, co będzie przy młodym :/
Czyżby z całego towarzystwa tylko ja była zadowolona i szczęśliwa ja to sie tak cieszę że teraz nie jestem w końcówce ciąży bo jednak na takie upały to nie mogłam na polu wysiedzieć a teraz sobie śmigam zadowolona robię wszystko, a nawet nie macie pojęcia ile mi radości sprawia jedna głupia szafa w końcu zamówiłam szafę 230 dł i już się cieszę a ma przyjść do miesiąca czasu bo takto się upycham z synkiem w jednej małej, i już sobie myślę jak poukładam ciuszki swoje i dzieciaków. A mój 2 latek o jaki fajny się zaczyna robić nauczył się mówić proszę i dziekiii ale to jest urocze. Jedyne moje zmartwienia to że chciało by się pojechać na wakacje ale trzeba na dach zbierać i że w sobotę zaprosiłam gości a nie wiem czy mąż będzie miał wolne. A takto ciesze sie chwilą i czuje się świetnie a i brzuszek mi szybciej rośnie niż przy starszym

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Podgrzewacz bardzo mi się przydał potem można słoiczki też grzać także nawet jak ktoś kp to może być dobry zakup. A co do sterylizacji to wg mnie to trzeba na początku dość częśto wystarczy pogotować 10min a jak dzidzi większe to wystarczy raz w tyg jak skończy rok to już wystarczy myć

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:

Dzięki, poczytam o nim

Ale zgłębię temat
u nas też wszyscy mówia na pole a pochodzę ze śląska a teraz mieszkam w małoplsce i jest tak samo
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:22   #4947
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dzień dobry

Witam się po porannej kłótni z mężem. Jak miałam dzisiaj dobrą noc i poranek do spania to mąż mnie obudził o 8 i jeszcze pretensje, że jestem o to zła. Nie umie zrozumieć, że od 3 miesięcy nie śpię dłużej niż do godz. 7.30 i jak raz się trafiło, że mój organizm nie wydziera mnie o tej porze z łóżka, to on akurat rozmawia głośno przez telefon w innym pokoju, ale przy otwartych drzwiach. I awanti, bo "wczoraj Ty o 7 oglądałaś m jak miłość i też mnie obudziłaś". Tylko dzień wcześniej sam powiedział, że musi wstać o 7, najpóźniej 8 to o co chodzi? Ehh... Jestem wściekła a jeszcze przez 3 tygodnie będzie u nas szwagier i bądź milutka i uśmiechnięta, bo nie masz teraz prawa do gorszego dnia...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 10:24   #4948
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
A to po każdym karmieniu trzeba symbolizować butelki i smoczki?

A czy do tego lovi to mozna wkładać inne butelki czy tylko lovi?

Czyli chodzi o to, ze w teromosie bedziesz miała gorąco wodę, zimna przygotowana i będziesz mieszac?

Na czym polega podgrzewacz? On ma podgrzewać wodę czy zrobione już mleko? A takie mleko można podgrzewac?,czy chodzi o mleko zrobione z zimną wodą i wtedy podgrZewanie? Bo ja tego nie rozumiem

Miłego dnia, Może nie będzie tak gorąco

Jak byłam na studiach to spotkałam się z różnymi gwarami i nie przeszkadza mi to w ogóle, ważne ze Was rozumiem

Ja właśnie nie wiem, przecież w czajniku elektrycznym szybko woda sie podgrzeje, czy chodzi o to, żeby np,nie chodzić do
innego pomieszczenia i mieć ciepłą wodę przy sobie?

W podgrzewaczu podgrzewa się wodę jak sie karmi mm(mlekomodyfikowane) bo ono przygotowane jest dobre 2h a jakby było w cieple to pewnie szybciej by się popsuło. Chodzi o to że się wlewa do butelki jakąś ilość wody i ona ma stałą temp jak dzidzia sie budzi na jedzenie to już nie trzeba na to tracić czasu tylko dosypuje się mm miesza i gotowe a ja miałam podgrzewacz w kuchni to i tak trzeba było wstać. A jak dziecko starsze to można podgrzewacz słoiczki tylko mankament jest taki że trzeba pomieszać bo to co na wierzchu to nie jest takie jak to co pod spodem
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:33   #4949
czubasek20
Zakorzenienie

A ja wybiegne w przyszosc daleka...
Ktoras z Was zamierza samemu robic papki dla malucha ?

Od zakopanego do krakowa korek masakryczny. Dobrze ze mloda lubi jezdzic.

Kasia my tez bysmy w tym roku nie pojechali na wakacje gdyby nie to ze dostalismy zaproszenie od mojej cioci. Wiec koszta noclegow nam odpadly. Juz mamy kolejne zaproszenie zeby z malym przyjechac.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:35   #4950
Fionka_31
Zakorzenienie

Katarzyna haha teraz zrozumiałam jak was czytałam o gwarze ja caly czas myślałam ze ty w polu pracujesz, a ty masz na myśli ze po prostu jesteś na dworze tak? Haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości