Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 12:59   #1471
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wszystko bym dała żeby się w jakimś akwenie wykąpać...
Myśmy się wczoraj popisali z mężem na zakupach, tak się zajęliśmy polowaniem na pieluchy w promocji i innych rzeczy ze nie kupiliśmy nic na dzisiejszy obiad...
my po południu jedziemy nad jeziorko, oczywiście o pływaniu mogę zapomnieć, ale chociaż potaplam się jak dziecko

a co do promocji na pampki, to koleżanka mi pisała że w Lidlu ma być promocja na pampersy
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:06   #1472
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Nosz kur....a chcialam pojechac jeszcze ostatni raz na jarmark bo zaraz koniec a ja sobie nic nie kupilam. Ostatnio zapomnialam zahaczyc o stoisko na ktorym co roku kupuje cos sobie. Ale jak jest upal i jeszcze tyle tych ludzi ktorzy mnie denerwuja
Ja też miałam takie plany bo nic nie kupiłam ale chyba to ponad moje siły w tym tłumie przy takiej temperaturze.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
my po południu jedziemy nad jeziorko, oczywiście o pływaniu mogę zapomnieć, ale chociaż potaplam się jak dziecko

a co do promocji na pampki, to koleżanka mi pisała że w Lidlu ma być promocja na pampersy
Taka sama jak w Tesco ma być ale te najmniejsze pieluchy najszybciej znikają a na 8 nie chce mi się o to bić w tym Tesco i tak ostatnie opakowanie dwójek dostałam.
Stary 2015-08-15, 13:07   #1473
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Boże mój patent na prysznic jest doskonały. No dobra nie mój ale wyczytany w necie.

Jak się kapie i umyje nakładam oliwke na siebie i nie muszę się później kremowac balsamem.
Moje zbawienie
Stary 2015-08-15, 13:17   #1474
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Boże mój patent na prysznic jest doskonały. No dobra nie mój ale wyczytany w necie.

Jak się kapie i umyje nakładam oliwke na siebie i nie muszę się później kremowac balsamem.
Moje zbawienie
ja tak robię już od dawna, lubię ten patent szczególnie zimą i na wakacjach typu camping, gdy jeszcze pod prysznicem się na oliwię i zaraz mogę opatulić się szlafrokiem i już balsamować nie trzeba.
Stary 2015-08-15, 13:19   #1475
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nikt nie jest odpowiednio przygotowany dopóki, dziec mu się nie zesra po sama szyję! Haha

Pamiętam pierwsza tak porządna kupę mojego syna, byliśmy na szczepieniu i taka kupa ze z szyi mu wyszło! ! Przysięgam ze nie wiedziałam od czego zacząć hahaah
Hahahhaha niezle ;-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-15, 13:23   #1476
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja tak robię już od dawna, lubię ten patent szczególnie zimą i na wakacjach typu camping, gdy jeszcze pod prysznicem się na oliwię i zaraz mogę opatulić się szlafrokiem i już balsamować nie trzeba.
Mnie jest teraz ciężko się schylic, wiec to rozwiązanie jest dla mnie idealne.
Stary 2015-08-15, 13:29   #1477
malena1979
Zadomowienie

Ja mam dzisiaj jakiś kryzys. Po koszmarnej nocy (ale to norma akurat), obudziłam się spuchnieta od twarzy począwszy na stopach skończywszy i to głównie po lewej stronie, bo starałam się spać głównie na lewym boku-no i mam za swoje.
Nie mam siły się zwlec z łóżka. Na szczęście mój mąż wyjątkowo dziś nie pracuje, bo nie wiem kto by się Młodą zajął, a tak to sobie urzedują razem. Właśnie mielą sezam na domową chałwę. Hałas okrutny, ale co tam.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:32   #1478
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Moje zbawienie
Znam ten patent od bardzo dawna ale nie stosuję bo nienawidzę być lepka od oliwki już fakt, że brzuch smaruję teraz mi strasznie przeszkadza....bryyyyy

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj jakiś kryzys. Po koszmarnej nocy (ale to norma akurat), obudziłam się spuchnieta od twarzy począwszy na stopach skończywszy i to głównie po lewej stronie, bo starałam się spać głównie na lewym boku-no i mam za swoje.
Nie mam siły się zwlec z łóżka. Na szczęście mój mąż wyjątkowo dziś nie pracuje, bo nie wiem kto by się Młodą zajął, a tak to sobie urzedują razem. Właśnie mielą sezam na domową chałwę. Hałas okrutny, ale co tam.
Ważne, że mają zajecie a ty święty spokój Ja teżsię budzę codziennie lekko spuchnięta, głównie twarz i dłonie, tu przynajmniej czuję i widzę. Później mi to schodzi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:32   #1479
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Znam ten patent od bardzo dawna ale nie stosuję bo nienawidzę być lepka od oliwki już fakt, że brzuch smaruję teraz mi strasznie przeszkadza....bryyyyy
Jak nałoży się oliwke ba mokra skórę i 2-3 minuty się odczeka wytrze ręcznikiem to człowiek się nie lepi
Stary 2015-08-15, 13:37   #1480
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
jak narazie wszystko dobrze

aż się boję, że jak mnie złapie to odrazu hehe

zostało jeszcze 19 dni
W sumie z tak skrawające i miękka szyjka to możliwe że tak będzie ale cały czas trzymam kciuki
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:43   #1481
mysza007
Zakorzenienie

Ratunku, noc koszmarna i teraz ta duchota, siedze i rycze

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:46   #1482
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mysza nie rycz !!

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 13:49   #1483
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ratunku, noc koszmarna i teraz ta duchota, siedze i rycze
Idź pod zimny prysznic i staraj się trzymać, płacz jeszcze bardziej rozwala i rozgrzewa. Jeszcze kilka dni i będzie chłodniej, damy rade!
Stary 2015-08-15, 13:49   #1484
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nałoży się oliwke ba mokra skórę i 2-3 minuty się odczeka wytrze ręcznikiem to człowiek się nie lepi
ale ręcznik się później do niczego nie nadaje, a ja używam takich ogromnych i wycieram nimi włosy. Dla mnie skóra po oliwce zawsze jest maziasta, takie mam odczucie i nie przejdzie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-15, 13:50   #1485
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Jadę już do domu. KTG w porządku i z wczoraj i dziś. USG też w porządku. Dziecko waży 2800. Morfologia też ok. Pytali czy chcę wyjść na żądanie czy zostaję do poniedziałku, bo w niedzielę nie ma wypisów a oni mają procedury widzą, że ok ale to ja mam zdecydować. Więc wracam do domu
Stary 2015-08-15, 13:56   #1486
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Od niedzieli chłodniej !!! Damy rade !!! Ja też ledwo juz wyrabiam ale trzeba się trzymać mocno !! Po płaczu będzie ci jeszcze gorzej. Ja mam dziś tak spuchnieta jedna stopę ze ledwo na niej staje ale w dupie z tym najważniejsze że Werka się rusza

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Nogi w miskę . Woda z lodem. I się upalom nie dajemy !!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Jadę już do domu. KTG w porządku i z wczoraj i dziś. USG też w porządku. Dziecko waży 2800. Morfologia też ok. Pytali czy chcę wyjść na żądanie czy zostaję do poniedziałku, bo w niedzielę nie ma wypisów a oni mają procedury widzą, że ok ale to ja mam zdecydować. Więc wracam do domu
No to super ze juz w domku

wymianki
Stary 2015-08-15, 14:01   #1487
owieczkaa
Zakorzenienie

Namisek fajnie że możesz iść do domu i z dzieckiem wszystko ok
Jaka jestem dzisiaj śpiąca i rozwalona...
Stary 2015-08-15, 14:02   #1488
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze ze wszystko w porządku!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 14:13   #1489
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No to akurat fakt...

Mogą mieć i całą gromadkę. Ale będę się stresować, że ona zaszła a ja jeszcze nie (i bez tego będę w stresie), ona będzie znów beztrosko przechodzić ciążę i narzekać, nie dbać o siebie a ja będę obs*ana każdego dnia i będę o wszystko dbać przesadnie. To nie będzie pomagało.. A jak znów się coś stanie to jak mam znieść, że jej się znów udało a mnie znów nie? Nie chodzi o to, że jej źle życzę czy coś, absolutnie, ale teraz mi jest ciężko znosić widok małych dzieci czy kobiet w ciąży obcych, a co dopiero bliskich i to np gdybyśmy były w ciąży w podobnym czasie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mogę się jedynie domyślać jakie to dla Ciebie cholernie trudne, ale staraj się nie dawać czarnym myślom! Limit nieszczęść już wyczerpany, jak tylko będziecie gotowi z pewnością zostaniecie znowu rodzicami!
My wszystkie będziemy tu trzymały za Was kciuki!!

Cytat:
jak narazie wszystko dobrze

aż się boję, że jak mnie złapie to odrazu hehe

zostało jeszcze 19 dni
U mnie aplikacja pokazuje 17, ale to dlatego że nie liczy dzisiejszego dnia i dnia terminu Niby mało, ale wciąż mi się wydaje że jeszcze tyyyle czasu

Cytat:
Bez cebuszki to ja mam taki ból miednicy że bym w życiu nie dała rady spać. Ta z motherhood o dziwo jest taka chłodna, pamiętam jeszcze zimą czy wczesną wiosną że taka była zimna czasami że aż nieprzyjemnie było ją między nogi brać.

No to klub <21 dzielnie się trzyma na razie

A tak w ogóle to witam się w 39 tygodniu wg OM i w terminie porodu wg USG...
Do 21 został tydzień dziewczyny, sprężać się Fajnie, że już niedługo nasze maluchy będą po drugiej stronie brzucha.
Fajnie mi w ciąży, ale już chciałabym przytulić synka i go wycałować

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byłam w kościele, specjalnie poszłam na 8 rano choć ledwo wytrzymałam ten zaduch ale udało się i byłam na całej mszy.
Teraz leżę przy wentylatorze. Juz nie mogę się doczekać tego ochłodzenia bo u nas to non stop 30 parę stopni, 0 deszczu no nic kompletnie, żadnej ochłody trawa to już jest w ogrodzie cała żółta, zeschnieta... Oj będą kiepskie zbiory w tym roku i ceny wzrosną za żywność
Ja też dziś byłam rano na 7:30, siadłam przy drzwiach i wiał przyjemny wiaterek. Dało się wytrzymać
A teraz też gorąco, jutro też upał, dopiero na poniedziałek zapowiadają ochłodzenie i deszcz. U nas też wszędzie sucho, nie padało od lipca właściwie, a i wtedy dosłownie lekko popadało.

Cytat:
Jezu, ja nie mogę nic oglądać. Włączyłam sobie klip weselny obcych ludzi, ale kolega nagrywał i się powyłam Gdzie rozum? I sobie wyobraziłam jak moje córki będą za mąż wychodzić i się powyłam jeszcze bardziej, bo stwierdziłam, ze na pewno będę wyć
Ja też mam czasem takie myśli, że na ślubie Młodej to się mega powyję Kiedyś zupełnie nie rozumiałam dlaczego to akurat rodzice się wzruszają, jakieś mi się to sztuczne wydawało, a teraz już wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nikt nie jest odpowiednio przygotowany dopóki, dziec mu się nie zesra po sama szyję! Haha

Pamiętam pierwsza tak porządna kupę mojego syna, byliśmy na szczepieniu i taka kupa ze z szyi mu wyszło! ! Przysięgam ze nie wiedziałam od czego zacząć hahaah
Haha, my taką zaliczyliśmy jak jechaliśmy z Młodą na wesele jak była malutka. Ona w pięknej sukieneczce, taka dama

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Współczuję.. Odpoczywaj, dobrze że jest mąż w domu, to możesz się powylegiwać do woli. A jak się śpi na nowym łóżku?

Cytat:
Super, że wszystko ok! Pewnie upały się dały synkowi we znaki, dobrze że już jest w porządku!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 14:15   #1490
bianeczkaa
Zakorzenienie

tz dalej nie ma, no skad ja wiedzialam ze 15 to takie minimum o ktorej sie laskawie zjawi

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Mogę się jedynie domyślać jakie to dla Ciebie cholernie trudne, ale staraj się nie dawać czarnym myślom! Limit nieszczęść już wyczerpany, jak tylko będziecie gotowi z pewnością zostaniecie znowu rodzicami!
My wszystkie będziemy tu trzymały za Was kciuki!!

U mnie aplikacja pokazuje 17, ale to dlatego że nie liczy dzisiejszego dnia i dnia terminu Niby mało, ale wciąż mi się wydaje że jeszcze tyyyle czasu

Do 21 został tydzień dziewczyny, sprężać się Fajnie, że już niedługo nasze maluchy będą po drugiej stronie brzucha.
Fajnie mi w ciąży, ale już chciałabym przytulić synka i go wycałować

Ja też dziś byłam rano na 7:30, siadłam przy drzwiach i wiał przyjemny wiaterek. Dało się wytrzymać
A teraz też gorąco, jutro też upał, dopiero na poniedziałek zapowiadają ochłodzenie i deszcz. U nas też wszędzie sucho, nie padało od lipca właściwie, a i wtedy dosłownie lekko popadało.

Ja też mam czasem takie myśli, że na ślubie Młodej to się mega powyję Kiedyś zupełnie nie rozumiałam dlaczego to akurat rodzice się wzruszają, jakieś mi się to sztuczne wydawało, a teraz już wiem dlaczego

Haha, my taką zaliczyliśmy jak jechaliśmy z Młodą na wesele jak była malutka. Ona w pięknej sukieneczce, taka dama

Współczuję.. Odpoczywaj, dobrze że jest mąż w domu, to możesz się powylegiwać do woli. A jak się śpi na nowym łóżku?

Super, że wszystko ok! Pewnie upały się dały synkowi we znaki, dobrze że już jest w porządku!
ja sie kiedys poryczalam na ulicy jak sobie pomyslalam o pasowaniu na przedszkolaka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-15, 14:18   #1491
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dobrze wiedziec, musze wyprobowac

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 14:24   #1492
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze kochana

jesteście silni !

a my wszystkie będziemy za was mocno trzymać kciuki
Nie dziękuję...

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie wiem na co mu się zbiera, on to robi totalnie nieświadomie, zwykle mnie to rozśmiesza, ale nie jak jestem cała mokra z potu i mam ochotę po prostu spać i nie czuć tego gorąca.

Dokładnie, bez sensu wybiegać tak w przyszłość. Nigdy nie wiemy, co się wydarzy. Po prostu szkoda by było, by czyjaś ciąża i macierzyństwo, zwłaszcza w bliskiej rodzinie, była dla Ciebie powodem do frustracji.Wyobrażam sobie, że to musi być bolesne bo przypomina o własnej stracie.
To jest dla nas bliska rodzina już tylko "na papierze"... Chyba każda ciąża tak na mnie działa, ale tylko tą bym tak widziała na żywo... Ehh niech się kończą te głupie 3 miesiące....

A wiecie, co mnie jeszcze wkurza? Ciągle mi się teraz chce seksu...

Cytat:
Dobry - u mnie też noc nie należała do najlepszych, biodra bolą mimo cebuszki, skurcze w łydkach złapały mnie chyba z 30 razy, mały się słabo ruszał wiec też mnie to martwiło (jak na złość teraz jak wstałam to szaleje)... Ech.

Izabela - przede wszystkim musisz być dobrej myśli. Limit nieszczęść już wyczerpany, koniec kropka! Jasne że będziesz się bardziej bała, to normalne ale staraj się być optymistką. Co do ciąży szwagierki... to na pewno boli, ale z drugiej strony trudno oczekiwać od całego świata żeby się zatrzymał. Życie płynie dalej swoim torem i tak ma być! Wy też niedługo będziecie w zupełnie innym miejscu niż jesteście teraz. Czas zaleczy rany a wy będziecie tulić gromadkę dzieci
Noo na gromadkę to nas chyba nie stać, póki co skupiamy się na dwójce (tzn na drugim). Tzn będziemy się skupiać, jak będziemy mieć.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byłam w kościele, specjalnie poszłam na 8 rano choć ledwo wytrzymałam ten zaduch ale udało się i byłam na całej mszy.
Teraz leżę przy wentylatorze. Juz nie mogę się doczekać tego ochłodzenia bo u nas to non stop 30 parę stopni, 0 deszczu no nic kompletnie, żadnej ochłody trawa to już jest w ogrodzie cała żółta, zeschnieta... Oj będą kiepskie zbiory w tym roku i ceny wzrosną za żywność
Ja do kościoła na 19, mam nadzieję, że wytrzymam i nie padnę tam, i z upału, i ze szwami.... Zwłaszcza, że to i dziś, i jutro.

Cytat:
Myślę, że jak teraz się uda, to będziesz dużo mocniej monitorowana i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tobie jest trudno pisać z nami, ale wierz mi, czasem i my się zastanawiamy na ile możemy sobie pozwolić w odpowiedziach czy pytaniach do ciebie, pomimo, że cię osobiście nie znamy. A szwagierce jest pewnie dużo bardziej przykro niż całej reszcie i pewnie czuje się w tej sytuacji bardzo niekomfortowo, ale świat idzie do przodu, wam teżsię na pewno uda. I mam nadzieję, że dasz nam znać
To się nie musicie zastanawiać już - odpowiadam na każde pytania bez problemu i nie płaczę, jak się tylko wspomni o Wiktorii. Także możecie pisać i pytać o cokolwiek bez spiny żadnej, serio!

Co do monitorowania to mam taką nadzieję, aczkolwiek po przeprowadzce będzie z tym trudniej. Jeździć na każdą wizytę 100 km to trochę upierdliwe, a tu o dobrych lekarzy jednak ciężko. Tak sobie myślałam ostatnio odnośnie drugiego porodu - jakbym wybrała jednak warszawski szpital, to pierwszą fazę spędzę w samochodzie, a jak na miejscu, to w sumie na to samo wyjdzie - i tak żadnego gazu, piłki czy prysznica mieć nie będę...Wiem, że mamy jeszcze sporo czasu na zastanawianie się, no ale czymś sobie dzień musimy wypełniać i tak dumamy...

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
A my byliśmy wczoraj z mężem na jarmarku jagiellońskim. Wlasciwie skończyło sie jak zwykle w takiej knajpie wśród drzew ale było super i wytrzymałąm do północy. Nie wracaliśmy do domu tylko nocowaliśmy w mieszkaniu gdzie przed ślubem wynajmowaliśmy pokój. Fajnie tak i sentymentalnie. Chociaż jesteśmy tam często bo cały czas mieszkają tam nasi przyjaciele w drugim pokoju.

Panno Izabelo mój mąż to Cię podziwia ze cały cZas jesteś tu obecna, ja też, a rodzina nigdy nas nie zrozumie :p

I sie pochwałę- pozbyłam sie dziś robotńików z budowy. Zapłącone. Teraz w pn ma przyjść ktoś do schodów ale podobno szybszy w pracy i taki sumienny i ńie robi dwóch zleceń jednocześnie.
Zaraz jedziemy na ślub. Znalazłam sukienkę wśród starych ciuchów ale nie pomyślałam o butach. Mało pasują ale inne nie wejdą mi na nogi
Jestem tu obecna bo ciekawi mnie, czy u Was wszystko w porządku i czy któraś nie urodziła. Poza tym jakbyśmy z tż tylko leżeli w łóżkach, to byśmy wpadli w depresję, coś musimy robić, bo i tak nam strasznie wolno i bezsensownie mijają dni. A tak wejdę na wizaż czy fb i chociaż trochę mi czas zleci...

Cytat:
A ja wyszłam w niedzielę, tylko po wypis się musiałam zgłosić później (ale ja nie na własne żądanie, jakoś bym się nie odważyła...). Super, że z dzieckiem wszystko dobrze, mam nadzieję, że teraz do szpitala trafisz już na porodówkę!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 14:24   #1493
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Moje zbawienie
Znam i lubie ale latem wole balsam niż oliwke. Teraz i tak smaruje tylko brzuch boczki i cycki
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Mysza nie rycz !!

Nie rycz!!!

Byłam na tych dniach otwartych. Sali przedporodowej nie zobaczyliśmy bo była zajęta. Jedna porodowa tez. Ogólnie cały oddział czysty, schludny, fajny. Sale poporodowe 2 os., możliwość wykupienia własnej sali dla siebie i osoby towarzyszącej ale to dopiero jak się okaże czy mąż dostanie wolne albo czy będzie juz u mnie mama (żeby ktoś ze mną byl). Szybko nas wyprosili bo potrzebna była sala porodowa ogólnie fajnie. Przewaga nad moim szpitalem taka ze jest szansa na znieczulenie i wygodniej jeśli chodzi o sale i łazienki.

A u nas zaczyna grzmiec!

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-15, 14:28   #1494
grita
Rozeznanie

Cytat:
tz dalej nie ma, no skad ja wiedzialam ze 15 to takie minimum o ktorej sie laskawie zjawi

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

ja sie kiedys poryczalam na ulicy jak sobie pomyslalam o pasowaniu na przedszkolaka
Wstyd się przyznać, ale ja też ostatnio uroniłam łzę jak myślałam o wrześniu i przedszkolu Młodej

My na jarmark też dziś idziemy, wczoraj było sporo atrakcji dla dzieci na Błoniach pod Zamkiem, dzisiaj pewnie też tam pójdziemy, bo wkurza mnie przeciskanie się wąskimi alejkami między straganami.
A tam leżaczki, lemoniada i relaks. A z Młodą łaził głównie tż
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 14:29   #1495
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Izabela co to znaczy ze 1 fazę spędzisz w samochodzie ?

wymianki
Stary 2015-08-15, 14:40   #1496
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
używam przeważnie tej z rossmana i nie czekam, albo opatulam się szlafrokiem, albo ręcznik zakładam.

A teraz żeby brzuszek nie swędział smaruję olejkiem z migdałów

Cytat:
super wieści

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Znam i lubie ale latem wole balsam niż oliwke. Teraz i tak smaruje tylko brzuch boczki i cycki

Nie rycz!!!

Byłam na tych dniach otwartych. Sali przedporodowej nie zobaczyliśmy bo była zajęta. Jedna porodowa tez. Ogólnie cały oddział czysty, schludny, fajny. Sale poporodowe 2 os., możliwość wykupienia własnej sali dla siebie i osoby towarzyszącej ale to dopiero jak się okaże czy mąż dostanie wolne albo czy będzie juz u mnie mama (żeby ktoś ze mną byl). Szybko nas wyprosili bo potrzebna była sala porodowa ogólnie fajnie. Przewaga nad moim szpitalem taka ze jest szansa na znieczulenie i wygodniej jeśli chodzi o sale i łazienki.

A u nas zaczyna grzmiec!

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
o fajnie, że mogłaś zobaczyć jak to wygląda, też bym chciała zobaczyć wcześniej porodówkę by się trochę oswoić, ale w moim szpitalu nie mam drzwi otwartych

mykam na grilla więc mi tu dużo nie pisać
miłego popołudnia
Stary 2015-08-15, 14:52   #1497
malena1979
Zadomowienie

Grita, niby wszystko lepsze od materaca dmuchanego, ale szczerze, to trochę się trzeba przyzwyczaić, bo w naszym łóżku mieliśmy dość miękki materac, a ta sofa dużo twardzsza jednak. Ale to niby zdrowsze dla kręgosłupa, no i po złożeniu wreszcie jest miejsce w sypialni mimo dwóch dziecięcych łóżeczek
Także coś za coś.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 15:04   #1498
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Moje zbawienie
Tez tak robięale najczęściej jak się kapie w wannie to wlewam trochę oliwki i to się osadza na skórze i juz w ogole nie trzeba się smarować; )
Tylko wannę się gorzej myje.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 15:13   #1499
misiskuku
Zadomowienie

Dobry

u mnie całkiem znośnie - rano poszliśmy do kościoła ale na ławeczce, w cieniu, na dodatek wiało było całkiem przyjemnie. A teraz w domu chodzi wiatrak Tż pojechał na obiad do tej swojej babci co to wymyśliła imprezę na 20 osób - sama go namawiałam, żeby pojechał bo rzadko tam jeździ, a babcia już w kiepskim stanie. Ja sobie poleżę, poczytam - no i kazałam mu przywieźć kawałek ciasta dla mnie
może wieczorem go na spacer wyciągnę ale po osiedlu bo zaraz mam twardy brzuch..
Stary 2015-08-15, 15:19   #1500
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja mimo skwaru trochę się zdrzemnęłam ale wciąż jestem śpiąca...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości