|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
fajnie, ze juz chodzisz sobie w spodniach ciazowych |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
no zaczn chozic dalam do skrocenia i juz je mam smieszna ta guma jest ale e tam wazne zeby wygodnie bylo
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Ray nie wiem jak będzie u Ciebie ale ja czułam takie niby bulgocik niby nie. Nie potrafie tego opisać. Wiedziała że napewno to nie są jelita. Sama nie byłam pewna. Jednak wczesniej nigdy czegos takiego nie czułam. Z czasem takie odczucia sie nasiliły i juz na 100% wiedziałam że to dzidzia.
Musisz sama to poczuc. Znam dziewczyne co ma termin na luty i juz jakis czas temu zaczeła czuc ruchy. Dziwiło mnie to ale wiem że jest to mozliwe. Kto wie co Ty czujesz
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam ochotę na zafasolkowanie
powstrzymuje mnie tylko zdrowy rozsądek- dwa kierunki dziennie i praca na umowę zlecenie. chcę przed życiowa rewolucją skończyć chodź jeden kierunek i dostac umowe o pracę (nastąpi to w tym samym momencie, umowe zlecenie mam dopóki studiuję)... czyli jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to obronie sie w maju lub w czerwcu i za rok o tej porze będę tu z Wami zafasolkowana chyba, że cos się przydarzy wcześniejpozdrawiam Was serdecznie, zyczę Wam duzo zdrowia oraz wiele pociechy z Fasolek
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Wypytam gina o te terminy itp. Ja mam jeden termin porodu hmmmmmm...... jednak czuje że urodze szybciej niz jest to zaplanowane
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. moze na ruchy za wczesnie ale ja czasem lezac czuj takie pukanie jakby serca ( moze tetnica) w dole tam wlasnie i jak poloze reke to czuje jakby wlasnie woda mi sie przewraca ale to tak slabo chwile tak i cisza tlumacze to powiekszajaca sie macica hehehe bo wyjatkiem raczej chyba bym nie byla hehehe
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko w ogole bedzie na pewno znacznie wieksze niz rowiesnicy noworodki
dlatego ze ja jestem niskiej postory malej a moj maz ma 196 cm wzrostku i sam urodzil sie z waga 4,500 i dosc dlugi byl
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem cos o studiach i małżeństwie bo sama czekałam na odpowiednia chwile. Życzę Ci powodzenia i równiez duzo zdrówka i pomyslności
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale jesli daj Boze przydazy mi sie fasolinka wczesniej bede najszczesliwsza osoba na swieciezagladaj do nas, kiedy tylko bedziesz miala ochote |
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż urodził sie chudy i długi. Ja tez jestem niziutka bo mam wzrostu: 160 a mój m:ponad 180 jak Twoje maleństwo wda sie w tatusia to bedziesz miała co robic na porodówce
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no na prawde duzym byl noworodkiem
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tutaj o wadze noworodkow a ja tak slucham wiadomosci w radio i slysze znowu, ze dzidzia urodzila sie z 2 promilami, zaledwie 2 kg
![]() Nie bede przeklinac, ale takie pjane rodzace kobiety najchetniej bym |
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo tez to slyszalam, mam na ten temat takie samo zdanie jak Ty, inne kobiety mecza sie i nie moga zajsc w ciaze, a lbo jak juz zajda i dbaja o siebie, to i tak nieraz traca dzieci, a te glupie bezmyslne baby robia takie rzecza, normalnie az sie scyzoryk w kieszeni otwiera
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Kina u nas jest o tyle łatwiej, że mój Tz pracuje na etat i w razie czego on by poszedł na macierzyński i wychowawczy
ale ja wolałabym jednak sama ![]() obiecuję- bedę do Was zaglądć ;*
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co u naszej Gizelci? Nikitka cos sie dzis nie odzywa, wiec nowych wiadomosci brak
, Kachuli tez dzis nie ma, chyba w pracy...
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki trzymajcie kciuki. ja szykuje sie do gina. Jakiegos mam stresorka wrr..... pa pa .
Do usłyszenia
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy mocno , daj znac jak bedziesz juz po i nie martw sie, wszystko bedzie ok |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim!!!
mam zle wiesci, bylam na usg moje dziecko nie zyje serduszko nie bije a on zmniejszyl sie od srody z 5,1mm do 3,7mm......... tylko jakies 2 rzeczy sie zwieksyly: -gestational sac present najpierw 15,3mm dzisiaj 27,3mm -gsd volume najpierw 1,8ml dzisiaj 7,2ml......... co to znaczy?????????? jestem zalamana, plakalam na caly szpital!!!!!!!!!!!!!!!!! mam miec "operacje" w piatek o 10.00 mysle, ze gdyby nie ten pieprzony proesteron to moje dziecko by zylo!!!!!!!! nie zrobili nic 3 tygodnie temu, zeby mi pomoc chociaz z wynikow badan wiedzieli ze byl niski progesteron i jeszcze spadl!!!!!!!!!!!!!!! w ciagu 2 dni z 66 na 48!!!!!!!!!!!!!!!! jak dzwonilam mogli mi chociaz podac wyniki, ale powiedzieli dopiero po 2 tygodniach na spotkaniu!!!!!!!!!!!! jakbym wiedziala moglabym zareagowac szybciej sama!!!!!! zaczelam dzis juz krwawic zywo-czerwona krwia a bol krzyza jest ogromny! mam rozdarte serce |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest trzymamy kciuki
Ciekawe jak tam nasza Agatka sie czuje, no i mezatka sie cos nie odzywa ![]() Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku. Ja bylam w sklepie, zrobilam obiadek i troche lepiej sie juz czuje, czekam na okres, ostatni tabletkowy, dzis powinien byc |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
mezataka bardzo mi przykro ze cie to spotkalo, sama nie wiem co bym ze soba zrobila gdybym teraz stracila swoje dziecko
ale nasza kachula tez poronila i juz doszla do siebie i stara sie o kolejne to niczyja wina jest uwierz w to, czy bys dostala leki czy nie doszlo by do tego samego natura sama "usuwa" chore dzieci, pomysl ze lepiej ze stalo sie tak niz jak by mialo urodzic sie z powaznymi wadami co za zycie by go czekalo... musisz na pewno sie pozbierac i dojsc do siebie placz ile mozesz... nie wiem czy zaszlas zaraz po tabletkach w ciaze.... ale wlasnie ja czytalam kiedys artykul ze po prostu zaraz po odstwieniu sluzowka macicy jest czasem zbyt cienka zeby utrzymac zarodek dlatego kaza odczekac mc ja tak zrobilam odpukac jest dobrze.. ale to ze poronils nie znaczy ze za drugim razem bedzie tak samo... odczekasz troszku i na pewno bedzie za drugim razem wszystko dobrze *
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przytulam cie baaardzo mocno do serduszka :przytu l: , musisz sie teraz trzymac, jeszcze wszystko sie ulozy Skarbeczku i bedziesz cieszyc sie dzidzia![]() ![]() , dobrze, ze juz jestes z Nami |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz nie jestem lekarzem ale nawet jak by ci dali progesteron wcale nie musilo byc dobrze, tu byla na wizazu dziewczyna ktora brala progesteron mimo tego poronila progesteron tylko odpowiada za podtrzymanie ciazy a czy serce bije czy nie to juz inna kwestia musisz zrozumiec tylko ze to sie zdarza brzmi to drastycznie ale niestety ni stad ni z owad kobiety ronia
smutne to ale niestety... jeszcze wszystko przed toba trzymaj sie jakos
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Mezatka
![]() Ray ma racje, co tu duzo mowic, nie wiadomo co bylo przyczyna i trzeba miec nadzieje, ze nastepna ciaza bedzie udana sciskam mocno, trzymaj sie dzielnie kochana
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Mężatka ściskam Ciebie mocno i przytulam szczerze od serca. Chyba nie umiem napisać nic mądrego żeby Ci jakoś pomoc
pewnie nie .... Życzę Ci żeby ból minął jak najszybciej. Trzymaj się kochana bądź dzielną dziewczynką
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaczę razem z Tobą, tyle mogę... Pamiętaj, że jeszcze wszystko będzie dobrze... mam bliską koleżankę, która również poroniła, miała zabieg, a potem bardzo szybko zaszła w ciążę i urodziła zdrowego i pięknego synka.
|
|
|
|
|
#1287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po tabsach miałam dziwne cykle 29 , 32, nawet i dłuższe wiec to róznie bywa, bo hormony nam szaleja ![]() Cytat:
Agatka zostaje w spzitalu, jej lekarz prowadzacy powiedział ze jest ok, ale sroda czwartek zrobia jej badania i jak beda dobre to wyjdzie do domciu, oczywiscie pozdrawia was wszytskie Cytat:
Cytat:
ale nie załamuj sie po tabsach tak moze byc niestety, a progesteron na pewno ci nie zaszkodził
|
||||
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki dolaczam sie do watku.Jestem w 29dc ,1 cykl staran po odstawinu tabsow.Jeszcze za wczzesnie na tescik,ale wierze ze jak nie teraz t nastepnym razemsie uda zafasolkowac
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Mężatka - miałam ogromną nadzieję, że będzie dobrze. Wiem co czujesz i powiem Ci jedno - nie obwiniaj siebie o to co się stało. Progesteron mógł, ale nie musiał utrzymać ciązy. To brzmi strasznie, ale poronienia zdarzają sie częściej niż myślimy. Nie zdajemy sobie z tego sprawy dopóki nas to nie spotka.
Wypłacz się, wykrzycz, miej pretensje do całego świata. Wyrzuć całą złość z siebie. To jest najgorsze co może spotkac kobietę, ale zaufaj mi, ze to równiez bardzo wzamcnia psychicznie. Gdybyś chciała się wygadać napisz na PW. Na forum jest wiele dziewczyn, które przeszły przez to co my i teraz ciesza się kolejną zdrową ciążą m.in.: sylwia-zuza, paparyczka no i ja. Odpoczywaj teraz. Sciskam Cię mocno |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jolineczka dzieki za zyczonka dla Michalka Fotki poprzesyłam na kompa i porozsyłam na maile wam, jest tego duzo z dwuch aparatów wyszło ok.1000 fotek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

chyba, że cos się przydarzy wcześniej

), ale jesli daj Boze przydazy mi sie fasolinka wczesniej bede najszczesliwsza osoba na swiecie
, no na prawde duzym byl noworodkiem

trzymamy mocno 
:przytu l: