W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 01:39   #61
laisla
Zakorzenienie

Dot.: W drodze do minimalizmu, czyli kiedy mniej znaczy więcej - cz. II

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

A jak u Was z pamiatkami z wakacji? My nie kupujemy, nie pzzywozimy zadnych dupereli. Tylko jakies jedzenie, przyprawy, ew. ubrania i zdjecia. Nie znosze kurzolapow A półki w domu sa dla kotow
Jedzenie jeśli jest ciekawe, czy oleje lub kosmetyki naturalne wybieramy Jedynym odstępstwem są szklane kule ze śniegiem, z każdego miejsca staram się przywieźć
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 04:26   #62
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:

A jak u Was z pamiatkami z wakacji? My nie kupujemy, nie pzzywozimy zadnych dupereli. Tylko jakies jedzenie, przyprawy, ew. ubrania i zdjecia. Nie znosze kurzolapow A półki w domu sa dla kotow

Magnesy na lodowke!

Skladowalam kiedys z kazdego wyjazdu wszystko, paragony, serwetki, miliony ulotek reklamowych z wycieczkami, bilety

Pół roku temu zrobilam gruntowne porzadki, powywalalam wszystko, bo i tak nie pamietam skad jest dana serwetka czy paragon zostawilam sobie tylko jakies pojedyncze rzeczy, typu pocztowka ktora mi zostala po wyslaniu kartek do wszystkich, wszystko zebralam do jednej koszulki foliowej i jest porzadek.
Bilety, ktore same w sobie byly ladne, zachowalam i uzywam ich jako zakladek do ksiazek.
Przyprawy czy jakies nietypowe skladniki lub jedzenie jak najbardziej tak ostatnio moi rodzice byli w Danii i przywiezli tak smierdzacy ser, ze zawiniety w woreczek, zamkniety w lodowce, smierdzial na cala kuchnie ale byl przepyszny!

Tzw. Durnostojek nienawidze i akurat tego nigdy nie zwozimy, jedynie czasem jak znajdziemy jakis ładny magnes to kupujemy na lodowke

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 06:40   #63
lanavera
Zadomowienie

Cytat:

Ja z tegorocznych wakacji nie przywiozłam nic i bardzo mnie to cieszy. Jedyne, co czasem z wyjazdów przywozimy z tż, to wino lub nietypowe jedzenie, przyprawy lub herbata. Nie widzę sensu takich pamiątek w stylu figurek itp. Moja mama uwielbiała takie rzeczy przywozic a że dużo podrozowalismy, to nasz dom uginal się pod ciężarem bibelotów. Było ich tak duzo, że żaden z nich nie miał już indywidualnego znaczenia.
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:57   #64
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to musze powiedzieć ze jestem z nas dumna, bo z prawie martwego wątku zrobilyśmy fajne miejsce i teraz nawet jest cz. 2! Bardzo mnie to cieszy bo aktualnie to jedyny wątek na wizażu który uznaje za swój i w którym się w 100% odnajduje. Fajnie ze dajemy rade i dziękuję
Ale jaka jest magia nowego wątku - pojawia się na dole pod innymi wątkami na społecznościach i od razu jakie tłumy to prawie jak na fitnessie po sylwestrze

Cytat:

i prawidłowo!
u nas w domu nie ma nawet ani jednej półki (nie licząc tych w garderobie), więc nie ma pokusy żeby coś gdzieś stawiać.

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Zgadzam się, kiedyś zbierałam bilety, mapki i inne rzeczy, ale pozbylam się wszystkiego
Piąteczka

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Magnesy na lodowke!

Skladowalam kiedys z kazdego wyjazdu wszystko, paragony, serwetki, miliony ulotek reklamowych z wycieczkami, bilety

Tzw. Durnostojek nienawidze i akurat tego nigdy nie zwozimy, jedynie czasem jak znajdziemy jakis ładny magnes to kupujemy na lodowke
ja też po 1 magnesie z każdego miejsca, gdzie byliśmy.

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja przywożę rzeczy "użytkowe": kubki, breloczek, pióro itp + herbaty, przyprawy, mydełka.
Pogrubione - jak dla mnie to są właśnie durnostojki
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:07   #65
Charlotta11
Zadomowienie

Czy sieciówki i korporacje nie są współczesnymi obozami koncentracyjnymi ? Mam takie skojarzenia po zapoznaniu się z grubsza z tym tematem. Czysty wyzysk człowieka przez człowieka...
Stary 2015-08-15, 10:08   #66
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Ale jaka jest magia nowego wątku - pojawia się na dole pod innymi wątkami na społecznościach i od razu jakie tłumy to prawie jak na fitnessie po sylwestrze
Że tak powiem, jestem z branży
Poszczególne fazy aktywności na fitnessie to:
1. Postanowienia noworoczne. 2. Jezu jak ja bede wyglądać w bikini? 3. <wakacje, jezu już za późno, żeby coś ze sobą zrobić> 4. Bożę jak jak wyglądałam w bikini 5. Poćwiczę trochę to na święta zjem więcej

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2015-08-15, 10:12   #67
xxxescapismxxx
Pani Pech

Magnesy fajna sprawa, nie zawalaja miejsca i efektownie wyglądają na lodowce
Stary 2015-08-15, 10:28   #68
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

1. Postanowienia noworoczne. 2. Jezu jak ja bede wyglądać w bikini? 3. <wakacje, jezu już za późno, żeby coś ze sobą zrobić> 4. Bożę jak jak wyglądałam w bikini 5. Poćwiczę trochę to na święta zjem więcej
sama prawda

Teraz jak chodzimy na silke jest komfortowo bo w 90% chodzą stali bywalcy, wiec nie jest tłoczno pamietam jak kiedyś na pumpy przyszło tyle osób ze sztang zabrakło, a moja prowadząca do mnie na to "Rise, wiosna sie zaczęła"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:30   #69
Mitsukki
Naczelny Hipster

Uwielbiam pump

Cytat:
Stary 2015-08-15, 10:48   #70
pikdaria
:)

Tez magnesiki czasami przywozimy z wakacji i takie małe mosiężne figurki jeszcze zbieralismy, ale zaprzestaliśmy juz bo nie ma gdzie ich trzymać - typowy kurzolap, a tak to wspomnienia i foty

A watku nie miałam pojecia wczesniej! Dopiero jak sie pojawił w nowych faktycznie
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 10:59   #71
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Haha :-D no ale dzięki temu jest popyt prawie cały rok :-D
Ja bardzo tęsknię za siłownią, czuję się taka słaba... Ostatnio mieliśmy z tż przeprowadzkę, remont, wielkie porządki, potem chorowalismy oboje i siłownia zeszła na dalszy plan. A kasa z konta leci...
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 12:24   #72
Cindy28
Lux Mundi

Podcztuję z telefonu, na zmianę z 'Milczeniem owiec '.
Wrócę znad morza, to będę meldować się z kolejnej części odgruzowywania szafy :-D.
Witam Wszystkie Nowe Dziewczyny i ukłon w stronę Enmm i świetnego, pierwszego postu .
Stary 2015-08-15, 12:39   #73
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Hej, dołączam do Was - cieszę się, że taki wątek powstał

Ja staram się w życiu stosować zasady minimalizmu - mam mało kolorowych kosmetyków, gorzej z ilością olejków do paznokci, ale one się zużywają. No i książki, mój niemal nałóg ale odkąd mam czytnik, staram się czytać elektronicznie albo posiłkować się lokalną, dobrze wyposażoną biblioteką.

Mam w sobie niestety jakiś syndrom nienasycenia - jem sporo i 'na zapas', lubię też mieć pełną lodówkę... I z tym mocno walczę. Hmm, co jeszcze? Walczę z lenistwem żeby chodzić na siłownię...
Będę Was podczytywać i chętnie dyskutować

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 12:46   #74
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Pogrubione - jak dla mnie to są właśnie durnostojki
Tyle że ja tych rzeczy używam a nie kiszą się na półce czy w szufladzie.
Stary 2015-08-15, 13:12   #75
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja z podrozy lubie zdjecia :P Rzadko cos sobie przywoze.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-08-15 o 14:18
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 16:06   #76
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Hej, dołączam do Was - cieszę się, że taki wątek powstał

Ja staram się w życiu stosować zasady minimalizmu - mam mało kolorowych kosmetyków, gorzej z ilością olejków do paznokci, ale one się zużywają. No i książki, mój niemal nałóg ale odkąd mam czytnik, staram się czytać elektronicznie albo posiłkować się lokalną, dobrze wyposażoną biblioteką.

Mam w sobie niestety jakiś syndrom nienasycenia - jem sporo i 'na zapas', lubię też mieć pełną lodówkę... I z tym mocno walczę. Hmm, co jeszcze? Walczę z lenistwem żeby chodzić na siłownię...
Będę Was podczytywać i chętnie dyskutować
Skąd ja to znam Ale akurat wyczytałam gdzieś uzasadnienie psychologa i pasuje jak ulał

Chyba większość ludzi, którzy wczoraj oblegali markety i robili zapasy jak przed rozpętaniem wojny chciało mieć pełne lodówki

Ja akurat mam remont w kuchni tak więc okazja do przeglądu i pozbycia się starych garów itp, już moja natura chomika cierpi
Stary 2015-08-15, 17:06   #77
Konto usunięte

My jestesmy w trakcie przeprowadzki i mamy w lodowce swiatlo. Dzisiaj sie zmobilizowalam, zeby isc na zakupy, juz nie bylo zadnych warzyw, nic na kanapki. Ja jestem raczej z tych ludzi, co nie lubia robic zapasow jedzenia, szczegolnie swiezych produktow, nie lubie wyrzucac pieniedzy do smietnika. Moj TZ za to chcialby miec suchy prowiant i zapas wody w domu na czas kataklizmu itp. Zawsze sie z tego smieje, ale w sumie ma to sens, nikt nie wie co sie wydarzy.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-08-15 o 17:07
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 17:31   #78
pikdaria
:)

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Ale akurat wyczytałam gdzieś uzasadnienie psychologa i pasuje jak ulał

Chyba większość ludzi, którzy wczoraj oblegali markety i robili zapasy jak przed rozpętaniem wojny chciało mieć pełne lodówki

Ja akurat mam remont w kuchni tak więc okazja do przeglądu i pozbycia się starych garów itp, już moja natura chomika cierpi
nie zrobiłam wczoraj zapasów i jakos da sie przeżyć jeden swiąteczny dzien na pozostałościach lodowkowo- zamrazarkowych. niestety gdyby nie to, ze o dzisiejszym świecie przypomnieliśmy sobie wczoraj późno w nocy, to tez wizyta w sklepie byłaby odbębniona
Skad to sie bierze
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 18:43   #79
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta11 Pokaż wiadomość
Czy sieciówki i korporacje nie są współczesnymi obozami koncentracyjnymi ? Mam takie skojarzenia po zapoznaniu się z grubsza z tym tematem. Czysty wyzysk człowieka przez człowieka...
Nie ma co generalizowac, niektóre są, niektóre nie są

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 19:16   #80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie ma co generalizowac, niektóre są, niektóre nie są
Otoz to, a korporacja korporacji tez nierowna. Jesli mowimy o takich typu Amazon- to tak. Ale nie kazda korporacja to wyzysk, sa tez rozniaste, ktore dobrze ludziom placa, maja niezly socjal itp. i nikt nie ma zamiaru zmieniac roboty.
Stary 2015-08-15, 19:41   #81
Charlotta11
Zadomowienie

Ja mówiłam o firmach, które mają swoje oddziały krajach Indiach czy Chinach. To jak tam traktuje się pracowników nie mieści mi się w głowie. Ktoś za to odpowiada. Osobiście nie chcę wspierac ludzi, którzy robią coś tylko dla zysku i pieniędzy.
Pracując w korporacji wiedziałam, że robię to głownie po to żeby szef miał kasę na samochód i zagraniczne podróże. Niefajnie.

Edytowane przez Charlotta11
Czas edycji: 2015-08-15 o 19:43
Charlotta11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 19:48   #82
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ja robie male zakupy jedzeniowe, poza tym jestem mistrzem potraw 'na winie' czyli co sie pod reke nawinie mam te umiejetnosc po mamie, ktora z kazdych resztek jest w stanie cos wyczarowac
U mnie w domu bardzo sie zwraca uwage na to, zeby jedzenie sie nie marnowalo i chociaz pod wieloma wzgledami moje bycie doroslym czlowiekiem to porażka to akurat pod tym wzgledem wychodzi mi bycie rozsadna i ogarniętą

Cytat:
Stary 2015-08-15, 20:11   #83
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma to jak zrobic cos pożytecznego dla siebie i innych.

Prawda. Dlatego ja obecnie nie sledzę żadnego bloga.

Chwalenie się zakupami jestem w stanie zrozumiec. Wiele osób robi to samo w realu. Moja mama ma w zwyczaju chodzenie na zakupy z koleżankami, potem przychodzą do domu i oglądają, mierzą, komentują...

To jest właśnie najtrudniejsze. Dla mnie wymaga trochę przewidywania przyszłości - czy za kilka lat dana rzecz dalej będzie ładna, sprawna, potrzebna? Czy może będę chciała się jej pozbyc bo np. moje priorytety i gust się zmienią?

Dla mnie Coco jeszcze mieści się w średniej. Ekstremalny to jest Orest moim zdaniem.

Ja mam żel do mycia twarzy, tonik i serum. I zastanawiam się czy da się z czegoś zrezygnowac. A co daje ta szczoteczka? Bo czytałam, że zachwalacie tu Clarisonic lub Foreo Lunę.
Od mniej więcej dwóch lat używam Clarisonica, innych nie używałam to nie mam porównania - kupiłam zachęcona mnóstwem pozytywnych opinii głownie na yt - co daje? Uzależnia najlepiej to porównać chyba do mycia zębów zwykła szczoteczka i elektryczna - zwykła nigdy nie da takiego samego oczyszczenia. Nie stosuję i nigdy nie stosowałam żadnego kremu, serum ani toniku - ale wszędzie w opiniach użytkowniczek pojawia się to samo - skóra o niebo lepiej wchłania kosmetyki.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Do nowych dziewczyn - każdy ma wybór co i gdzie czyta - mnie tez wkurzają niektóre osoby na wizażu, ale nigdy nie sugerowałam nikomu opuszczania wątku, ani nie uprawiałam wrecz stalkingu w stylu rise against - kolejny "miły" post zgłoszony do moda. Podobno ma ignora ustawionego, wiec i tak nie przeczyta niby, ale widać ulubionym zajęciem na wizażu jest nękanie użytkowniczek, ktore myślą inaczej niż ona i wypisywanie bzdur ma ich temat, licząc, ze ślepy tłum podaży za jej sektą.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 21:43   #84
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówiłam o firmach, które mają swoje oddziały krajach Indiach czy Chinach. To jak tam traktuje się pracowników nie mieści mi się w głowie. Ktoś za to odpowiada. Osobiście nie chcę wspierac ludzi, którzy robią coś tylko dla zysku i pieniędzy.
Pracując w korporacji wiedziałam, że robię to głownie po to żeby szef miał kasę na samochód i zagraniczne podróże. Niefajnie.
To tak, ale nigdy nie jest tak, że wszystko jest czarne i białe. Uważam, że jakiekolwiek generalizowanie jest krzywdzące - zwłaszcza, że żadna z nas podejrzewam nie wie, w jaki sposób działają wszystkie takie firmy, ale wydawanie ogólnych i generalizujących osądów jest zwykle krzywdzące i nieprawdziwe.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 22:59   #85
Konto usunięte

Jezus, kot mi liże kolana, bo się nasmarowałam oliwką. Co zrobić, uciec na inną planetę? Zużyłam peeling do ciała, już więcej nie kupię
Stary 2015-08-15, 23:40   #86
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
nie zrobiłam wczoraj zapasów i jakos da sie przeżyć jeden swiąteczny dzien na pozostałościach lodowkowo- zamrazarkowych. niestety gdyby nie to, ze o dzisiejszym świecie przypomnieliśmy sobie wczoraj późno w nocy, to tez wizyta w sklepie byłaby odbębniona
Skad to sie bierze
Nie wiem skąd, ale jak w zegarku ludzie dostają jakiegoś szaleństwa w chwili przedświątecznej, może to pozostałość po dawnych czasach gdy nic nie było w sklepach i lepiej się zabezpieczyć Choć któraś użytkowniczka kiedyś tłumaczyła to na jakimś wątku, że zawsze robi takie wielkie zakupy przed różnymi świętami ponieważ zawsze ma gości i tyle jedzenia jej schodzi..więc pewnie i tak bywa, że ludzie zawsze zapraszają gości na zielone świątki czy Matki Boskiej Zielnej
Stary 2015-08-16, 00:15   #87
Kusum
Zakorzenienie

Z jedzenia musze miec w domu: ryz, owoce i warzywa. I kawe
Nie lubie gromadzenia jedzenia w domu i kupowania na zapas. Maz odwrotnie: wysle go po banany wroci z piecioma siatami. Walcze o zdrowe jedzenie w domu, ale z takim mezem nie jest latwo. Czesto wpadaja mu do koszyka slodycze, chipsy, biale pieczywo Lubi miec w domu zapasy maki, makaronow, ryzu, cukru. Walcze z tym, ale nie jest latwo
Stary 2015-08-16, 01:08   #88
Konto usunięte

O tak, kawa to podstawa. I w tym przypadku jestem w stanie kupić więcej jak jest promocja, dwupaki kawy też się bardziej opłacają. Tym bardziej, że i tak się zużyje. Dwóch słoików majonezu bym już nie kupiła. U mnie TŻ jest zaopatrzeniowcem i kucharzem, ja to bym jak TŻ Kusum- z czipsami i słodyczami wyszła
Stary 2015-08-16, 01:27   #89
laisla
Zakorzenienie

Ja nie lubię wszelkich promocji kup 2, 3 gratis bo zazwyczaj ten produkt trzeci i tak ląduje w koszu przy dwuosobowym gospodarstwie domowym. Chyba, że jest to kawa lub makaron rzeczywiście, to może poleżeć
U mnie musi być makaron pełne ziarno, ryż, warzywa, owoce, jakiś ser, mleko, płatki owsiane, jogurt naturalny, sos sojowy, kawa i karma dla kotów i to jest nasze minimum na co dzień
Stary 2015-08-16, 02:17   #90
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Witam nowe wizazanki na tym wątku. Fajnie, że się odezwałyście.

Ja skorzystałam z promocji darmowego wystawiania. I wystawiam zbędne ubrania na allegro.

Co do mycia twarzy. Bardzo długo używałam tylko żelu do twarzy. Świetnie sobie radził z makijażem. Ostatnio zaczęłam używać płynu milecalarnego. I w sumie nie widzę różnicy. Do płynu używam 1 waciki, resztę robi żel.

Nie mogę się doczekać, aż minimalizm bardziej się rozprzestrzeni, bo nie mogę patrzeć na te filmiki na yt HOUL wszystkiego, kosmetyczny, wyprzedazowy, lumpeksowy, domowy, ciuchowy. Tragedia pierdyliard kupionych świecznikiow, poduszeczek "kosztowało tylko 5 zł, jak mogłam tego nie wziac" i takie tłumaczenie przy każdej kolejnej rzeczy. Przejdą na minimalizm (muszą, bo taka moda), to będą miały co wyrzucać.
według mnie nie. Nie wszyscy idą za modą. Każdy według potrzeb i rozumu kupuje.
Cytat:
Minimalizm to świadome zakupy
Houli nigdy nie lubiłam. Oglądam za to ulubieńców - można wyłowić to co na prawdę jest warte zakupu.
ja lubię oglądać nowości. Ale nie cierpie jak 20min o jednym produkcie nawija.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości