![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego nie macie dzieci?
Cytat:
![]() Plus: Male dzieci nie sa dla mnie uroczo niezdarne, slodkie, ani nic w tym stylu, sa dla mnie mocno jakby to powiedziec 'nieapetyczne'. Irytowaloby mnie na potege, ze przez pierwsze lata dziecko non stop czegosc od ciebie chce, a ja np. nie wyobrazam sobie siedzenia na dywanie i bawienia sie z dzieckiem - bylabym wsciekla i sfrustrowana, ze tak marnuje swoj czas. Kolejna rzecz: fizjologia ciazy jest dla mnie mocno obrzydliwa, wizja zmian ciala, tycia, rozstepow, obwislej skory brrr. Fizjologia po ciazy jest przerazajaca jeszcze bardziej, bo zdecydowanie wole, zeby moje ekhem... kobiece fragmenty kojarzyly mi sie i sluzyly wylacznie do seksu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Chwilowo nie mam z wyboru. Uważam, że 1. jeszcze do 30-tki mam czas. 2. Dzieci potrzebują sporego zaplecza ekonomicznego - dom i samochód musi być, plus kasa na wychowanie. Jeszcze tego nie mamy więc i dzieci dopiero w planach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
28 lat, 2 lata po ślubie, mieszkanie jest, praca też, zarobki w miarę ok, ale na dziecko jakoś nie mogę się zdecydować
![]() - boję się, że macierzyństwo mi się nie spodoba, a z tego się nie da wymiksować - boję się zmiany trybu życia, uwiązania w domu, utraty pracy, braku swobody, życia towarzyskiego - myślę, że nie byłabym w stanie wykrzesać z siebie entuzjazmu do zabawy z dzieckiem (nie odnalazłabym się w tym) i ogólnie nie chciałoby mi się nim zajmować - jestem leniwa, teraz mogę sobie ugotować albo nie, sprzątać albo nie sprzątać, obijać się cały dzień, przy dziecku się tak nie da - boje się utraty figury po ciąży
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie chciałam mieć dzieci. Nie mogę powiedzieć, że ich nie lubię. Nie skrzywdzę, nie uderzę i w większości przypadków ominę szerokim łukiem. Dzieci nie wzbudzają we mnie żadnych większych emocji,
jeśli widzę źle zachowujące się dziecko, to w sumie szybciej pomyślę coś nieładnego o jego rodzicach, niż o nim samym. Ale, jeżeli miałabym mieć matkę o takiej osobowości i podejściu do dzieci jak moje, to wolałabym nie mieć żadnej. W pełni zdaję sobie sprawę z tego, że moje dziecko, gdybym je miała, nie wyrosłoby na normalnego, zdrowego człowieka. Było by nakarmione i ubrane, i właściwie wszystko, co mogłabym mu zaproponować, a to nie wystarczy.
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
ja bym bardzo chciala ale na przeszkodzie stoi brak mieszkania (wiem,ze sie da na wynajmowanym ale ja nie chce - woogle wynajem mnie wkurza), a minimum zyciowe dla mnie ( w perspektywnie posiadania dzieci) to 70m, a optimum to 80-90 m2 co w polaczeniu z cenami w wawie i wymogiem 20% jest na razie nie do przeskoczenia(ironia jest taka,ze na rate kredytu byloby mnie stac, placilabym moze 500zl wiecej niz za wynajm no ale nie dostane)
![]() boje sie tez strasznie rozstepow(bo mam b podatna skore) i porodu, ale mam na tyle parcie na dziecko ,ze jakos dalabym sobie z tym rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Marszałkini II RP
|
Nie mam dzieci, bo nie mam z kim. Poza tym mam jeszcze trochę planów zawodowych. Ale jak najbardziej chcę mieć dzieci, najlepiej troje. Chcę, choć to dziwnie zabrzmi, aby moje geny przetrwały. Poza tym fajnie jest pokazywać dzieciom świat - to chyba jest w macierzyństwie najbardziej fascynujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
1. Przeraża mnie odpowiedzialność za kształtowanie człowieka. Nasila się to, jak widzę sposób wychowywania jakośtobędzie i wychowujęjakjabyłamwychow ywana dzieci.
2. Nie lubię nieodwracalnych decyzji, muszę do nich dojrzeć w swoim czasie (albo nie ![]() 3. Nie lubię dokładać sobie obowiązków. 4. Motyw pasożyta ![]() Generalnie dzieci są okej - przez pierwszą godzinę. Wiele rzeczy mnie obrzydza, pomijając już kupy, to cofa mi się, gdy np. małe dziecko dotyka mnie obślinioną rączką albo gdy czuję ten słodkawy i mdlący "dziecięcy" zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Głównie strach, że nie podolam. Jestem roztrzepana i lubię żyć swoim życiem. Poza tym, nie czuję kompletnie kontaktu z dziećmi, nie potrafię do nich zagadywac, bawić się, często mnie drażnią i tak jakbym nie ogarniala dlaczego to takie niekumate
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
nie widzę siebie w roli matki, totalnie. jestem leniwa, nie chciałoby mi się zajmować dzieckiem, prawdopodobnie skończyłoby siedząc przed telewizorem a ja bym się cieszyła, że mam święty spokój. tak nie powinno być. poza tym cenię sobie wolne wieczory, leniwe poranki, spontaniczne wypady za miasto, gry komputerowe, leniuchowanie i obijanie się bez celu. dziecko zabrałoby mi sporo swobody i niezależności, nie jestem na to gotowa. ciąża może nie tak bardzo, ale przeraża mnie kwestia porodu. nie wiem, czy dałabym radę urodzić dziecko. przeraża mnie ból, skurcz w łydce potrafi mi spieprzyć dzień, a co dopiero skurcze TAM przez kilka, kilkanaście godzin o_O
póki co jestem za modelem rodziny 2+kot. wychodzę za mąż w tym miesiącu, ale na dziecko po prostu nie ma miejsca w moim życiu. to zbyt wymagające poświęceń i to nie na chwilę, ale na co najmniej 15-20 lat. jestem jeszcze młoda, chcę coś osiągnąć, gdzieś pojechać, coś zobaczyć, może przeprowadzić się na drugi koniec świata, a nie uziemić się na dupie w domu i zmieniać osrane pieluchy. macierzyństwo to dla mnie jak na razie sposób tylko i wyłącznie na marnowanie najlepszych lat swojego życia. Narzeczony wie o moim podejściu, sam twierdzi, że "fajnie by było kiedyś mieć dziecko" ale przyznaje, że na pewno nie w ciągu jeszcze co najmniej 5 lat; mi jest bardzo wszystko jedno, mogę nigdy nie mieć, jestem szczęśliwa w tym momencie. być może jeszcze coś się zmieni, ale póki co się nie spodziewam. zobaczymy.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Ekspert od Dupy Strony
|
1. Brak ślubu.
2. Brak kasy. 3. Wolałabym poczekać jeszcze przynajmniej 3-4 lata
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
1. Mam jeszcze duzo czasu.
2. Nie mam pieniedzy. 3. Studiuje, nie mam nawet konkretnego wyksztalcenia. 4. Nie czuje sie gotowa. Macierzynstwo planuje za jakies 10 lat, oczywiscie jesli juz wtedy bede chciala. Jesli nie, to nic na sile. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat lubie dzieci, i tez jaram sie wspanialoscia powstawania nowego zycia, wychowania. Lubie male, cieple i miekkie dlonie, slodkie glosiki i ujmujace dzieciece madrosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę-nie znasz się ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam bo.. tak wyszło
![]() Ciągle sie przeprowadzałam, z kraju do kraju z miasta do miasta, kończyłam studia. Teraz też mnie czeka przeprowadzka, ale to już ostatnia i odrazu po niej zdecyduje się na dziecko. Co rusz o tym gadamy z tż ja już się nie mogę doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Pomijając to, że aktualnie w mieszkaniu nie mam nawet szans na wstawienie łóżeczka i generalnie nie stać mnie na dziecko, to po prostu nie chcę. Lubię dzieci, są fajne, ale nie wyobrażam sobie, że wracam z pracy i mam się jeszcze zajmować dzieckiem. Myślę o wyprowadzce na drugi koniec świata, na co potrzeba mnóstwa pieniędzy, a dziecko kosztuje.
Poza tym może to głupie, ale boję się, że mogłabym nie kochać swojego dziecka, gdyby np okazało się, że jest mniej zdolne, że ma problemy z nauką i nie spełnia moich oczekiwań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Chcę tylko dodać, że boję się porodu bardziej niż śmierci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52428421]Też tak uważam, ale to chyba pogląd znacznej cześci osób
![]() Wiem, że to abstrakcja i nonsens, ale czysto teoretycznie, gdyby kiedykolwiek mi odbiło i chciałabym miec dziecko, rodziłabym w wodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Naczelna Nastolatka
|
Gdybym ja oszalała i miała coś urodzić, to tylko cesarką, najlepiej w pełnej narkozie.
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poród jako taki akurat mnie nie przeraża. Mnie przeraża to, co się dzieje w szpitalach, podejście do pacjentki i liczne zaniedbania, komplikacje ;/ W dodatku "sprawcy" na ogół pozostają bezkarni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
O RLY?
|
Cytat:
abstrahujac od tego, ze nie mam misiaczka: - brak wlasnego mieszkania - jestem zbyt leniwa, nie lubie ograniczen, lubie dlugo spac - ogolnie zbyt egoistyczna - niezbyt lubie male dzieci - zwlaszcza jak placza. lubie cisze i spokoj - ryki i piski to nie moja bajka - boje sie porodu - meczenia sie x godzin i tego, ze zdrowie moze siasc - zwyczajnie nie wiem czy chce moze kiedys sie zdecyduje, ale tylko na jedno i to kolo 30
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2015-08-16 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-08-16 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Żeby było o jedną głową mniej do ścięcia przez bojowników ISIS. A to już niedługo jak do nas zawitają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
O RLY?
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52428571]Prawda :/ Trzymanie aż będzie większe rozwarcie mimo, że pacjentka już od dawna kwalifikuje się do cesarki to norma u nas... Albo podejście położnych do rodzącej. Fajnie, że powstają te wszystkie kampanie rodzić po ludzku itp. uważam, że są bardzo potrzebne i podejście do rodzących się zmiennia, ale (!) ja u siebie w rodzinnej miejscowości mam porodówkę-rzeźnię, chyba jeszcze cywilizacja tam nie dotarła. Wiadomo, że te starsze polożne są bardziej doświadczone, ale te młodsze są na pewno ludzkie, ja chyba bym rodziła z wynajętą
![]() mhm... rodzic po ludzku - a minister zdrowia chce ukrocic mozliwosc podawania znieczulenia zewnatrzoponowego w ramach zastepczych srodkow ma byc np. rozmowa z psychologiem
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2015-08-16 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.