|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Wspolczucia, dobrze ze u mnie jeszcze takiego nscisku nie ma bo wstanie z lozka z tym bolem kregoslupa jest masakryczne a jak bym miala to robic co 30 min to chyba bym na kiblu spala
![]() Mnie za to wczoraj tak meczyl żołądek wieczorem nie wiedzialam juz czy chce mi sie zwymiotwac czy zemdlec :-( na szczescie ciepła herbatka uratowala mi zycie. Aaa reanimacja lodowki poki co przyniosla pozytywny rezultat i chlodzi Dzis mam wizyte u gina i ładnie proszę o kciuki by bylo wszystko bez zmian rosi:Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, każdy mi teraz będzie radził, żebym się czymś zajęła itp, moja mama mi teraz ciągle gada o pracy... Może jak się patrzy z boku to jest super rozwiązanie i kto wie, jeśli będę miała dość siły, to może czegoś poszukam i może się zdarzy cud i coś znajdę na tym zadupiu. Ciężko to ludziom zrozumieć, ale ja ostatnie o czym myślę, to jakieś zajęcia typu praca, hormony mi szaleją, instynktu takiego to ja nawet w ciąży nie miałam i jedyne, o czym teraz myślę, oprócz oczywiście rozpamiętywania, to kolejna ciąża. Mam wrażenie, że zwariuję, jak nie zostanę mamą. A że powinnam się czymś zająć, to ja wiem, tyle że ostatnie ponad pół roku wszystko, co robiłam, dzieliłam z Córką i ciężko się od tego tak z dnia na dzień przyzwyczaić. A jeszcze co do psa - to i tak ani w tym, ani w następnym mieszkaniu nie wolno nam mieć zwierząt, chyba że rybki. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czopek glicerynowy
|
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Owieczka czekam na wiesci od Ciebie, moze jednak dziś urodzimy? :-P
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to poród miał trwać maksymalnie dwie doby (tak mnie straszyli, że może to tyle trwać), a trwał 6 godzin niecałe. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas tą oksytocyną, opinii tez nie ma sensu czytać bo żaden poród nie jest porównywalny z niczym. Nawet jedna kobieta może mieć dwa zupełnie różne porody sama z siebie a zrzuca winę na oksytocynę . Moja mama miała wywołane i mówi że dla niej to było błogosławieństwo bo bez tego by rodziła 20 godzin albo i dłużej a tak to 5-6h i było po wszystkim ale i tak woli poród z oxy niż dentystę
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-08-17 o 09:17 |
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja ze swoją firmą to wysiądę psychicznie . W zeszłym tyg odezwała się do mnie koleżanka, trochę poskarżyła że wcale nie jest tak cukierkowo, nawet mi się jej żal zrobiło. To było we wtorek. A teraz co? Okazało się, że moje zwolnienie (prawie 4tygodniowe) ktore skonczylo się właśnie we wtorek dostarczyli pod koniec tygodnia. To ta kolezanka prZekazuje dokumenty. Jeszcze powiedziała ze nie ma dużo roboty.
Już na początku ciąży nie mogłam dogadać się z firmą. I tez nie dostarczali dokumentów na czas. A chcieli bym mimo zwolnienia przyjechała im pomóc, a figę z makiem.....
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez musze do Lidla ale po akumulatory do niani :p A ze mąż mi samej nie pozwala jezdzic do sklepu to musze czekać aż wróci z pracy i po to pojedzie, oby nie wykupili bo będę bardzo zła.
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia- zgadzam się z owieczką nie ma co się martwić na zapas. Indukcja jest ściślej monitorowana a jakby co to szybko robią cc. Kciuki mocne i odzywaj się co i jak
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzis lekarz pytal, czy odczuwam wieczorami bol. W moim przypadku jest to lekki bol jak podczas @ i lekarz okreslil, ze to dobrze i on zacznie sie wzmagac. Z racji tego, ze jestes nieco przede mna, to moze u Ciebie tez jest ok tylko na bardziej zaawansowanym etapie. Skurczy jako takich wciaz nie czuje |
|
|
|
|
#1935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak nie śpię to mam tak samo ale jak usnę to wstaję 1-2 razy.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale brzmi zabawnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam jakieś sny prorocze, ze mam urodzić 22 sierpnia. Zobaczymy. Fajnie by było, bo to jużw tym tygodniu Ja tam spałam świetnie. Chłodno, cicho i wygodnie. Całe wyro moje ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Aż przejrzałam tą gazetkę i nic mi się nie przyda. Słoiczki w dobrych cenach ale to za wcześnie jeszcze, żeby kupować.
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
W nocy śniło mi się że odchodzi mi krwisty czop potem miałam mokro w majątkach.rano wstalam mały się rozpycha i mam czy nie mam już sama nie wiem skurcze czy inne cholerstwo.wizyta dopiero w pt wzięłam nospe ale średnią poprawa.teraz leze
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Iza tak, PCOS to po prostu skrót od angielskiej nazwy Zespołu Policystycznych (Wielotorbielowatych) Jajników. Rzeczywiście mocno utrudnia zajście w ciążę, ale jak widać po mnie i bianeczce nie czyni niemożliwym na szczęście.
Co do szukania sobie zajęcia, osobiście uważam, że musisz dać sobie czas. Absolutnie nic na siłę. Sama musisz poczuć pewną gotowość i nikt i nic tego nie może przyspieszyć. |
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No wiem. Jak w lutym leżałam na ginekologii i w noc przed wyjściem się strasznie przeziębiłam to po wywołaniu na pobranie krwi 25 minut ledwo stałam na korytarzu. Im głód i inne rzeczy nie przeszkadzają
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Bianeczka, rozmiarowka od nawet 50/56 (body), a tak od 62. Ale ja właśnie głównie większe kupiłam na zapas czyli 68, takie na późną jesień /zimę. Potem może być różnie z zakupami, jak Mały będzie takim samym wrzaskunem jak siostra
|
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już powoli kupuje większe. Ale to bardzo powoli. Ale mam już nawet coś na 74
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny weźcie nie straszcie
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mialam oxy, ale przy kryzysie 9cm polozna zdecydowala sie przebic pecherz - niestety nic tym nie wskorala, ani bol sie nie wzmozyl, ani akcja nie przyspieszyla. Takze na kazdego bedzie co innego dzialalo |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jak inteligentnie kupując przez Internet kliknelam 86 zamiast 56. Wiadomo, budyń ciążowy. ![]() No i mi się zdublowało zamiast dopisać. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-08-17 o 10:21 |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Babcia do mnie dzwoniła, chyba chciała, żebym pogadała z siostrą na temat jej sposobów wychowywania, ale kurde sory, ja się ni chce wtrącać. Oni tam są najmądrzejsi, to po co maja się na mnie fukać? Dziecko ma prawie rok, a prawie nic nie je. Mleko (mm) i kasza, czasem od wielkiego dzwonu jakiś derek z truskawkami czy coś takiego a tak to nic.....zero zupek, czegokolwiek. Na pytanie czemu nie daje dziecku chleba z masłem np to odp że nikt masła nie kupił Na nocnik go nie sadza, bo w interneci piszą, że dopiero od 1,5 roku się powinno
|
|
|
#1947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to musze pomyśleć żeby coś kupić na po porodzie. Cytat:
Dziś byłam w lidlu na zakupach i kupiliśmy jeden polarek na 62/68. Mieliśmy już nie kupować ale to maż przypadkiem wypatrzyl. Granatowy w różowe groszki z kapturem z uszkami śliczny Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Mmm pyszna jajecznica z kiełbasa i pomidorem kozak !
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczkaa zgadzam się z Tobą w kwestii siostry - nie wtrącać się. Ostatecznie jeszcze nie widziałam nastolatki na przykład która sika w majtki i je mleko modyfikowane więc ostatecznie się nauczy.
|
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie jest chłodno😁 matko jak mnie zgaga znowu męczy, w nocy miałam straszaki, ale czuję, że mimo tej skróconej szyjki itd jeszcze przenoszę ciaze. Zero napiecia, że to może być już za chwilę.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

rosi:
a ten czopek to jaki? Bo chcę na stronie doz pooglądać a nie wiem co wpisać

Zasnęłam bardzo szybko, ale też szybko się obudziłam. Chyba przez skurcze. Przez godzinę snułam się po mieszkaniu, bo nie mogłam leżeć, bo tak bolało. Tyle że nie wiem czy to były skurcze, nie wiem jak one wyglądają i jak się je czuje. Szczególnie, że Wy pisałyście, że u Was były co jakiś czas, a u mnie to był prawie ciągły ból...

Na nocnik go nie sadza, bo w interneci piszą, że dopiero od 1,5 roku się powinno