Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 15:08   #2071
Mediona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Sam poród tak ale potem możesz mieć kłopoty z kp, nie możesz od razu zająć się dzieckiem, rana boli i powoduje komplikacje dłużej niż większość ran "na dole". Kolejny poród też raczej cc. Jedynie Bożena w całości.
Ja miałam cecastkie cięcie przy operacji jajników. Masakra. Nie wyobrażam sobie żebym po operacji wstawała do dziecka. Przewijała. A pozatym cesarka to OPERACJA. Niewiem dlaczego w PL tak beztrosko sie podchodzi do cesarki. Rozumiem że w niektórych sytuacjach jest ona wskazana. Ale wydaje mi sie ze w Polsce jest cesarka rozdawana jak świeże bułeczki.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Na obiad kebab...i TZ do domu mi przywiezie <3 w sam raz na moje rozstepy
Mniam.. Jak pysznie i leniwie. Ja zdobiłam szybko pomidorową. Został mi rosół ze wczoraj.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:12   #2072
agu23gda
Wtajemniczenie

Omg podlaczylam tv osiedlowa pod tv zeby sprawdzic czy sa jakies nowe kanaly a tam na polsat cafe leca porody. Pierwszy raz to widze. Przez cala ciaze nic z takich rzeczy nie ogladalam. Boje sie ale ogladam. Jezu az mnie na sama mysl brzuch rozbolal.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Plakac mi sie chce a oni sobie tylko leza na sali porodowej. TZ zaraz wroci z kebabem to mi to wylaczy hahah
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:15   #2073
Airish88
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

ale napisałyście od wczoraj. Zaraz zabieram się za nadrabianie.

Najpierw mam pytanie. Byłam dzisiaj u lekarki i stwierdziła mała ilość wód płodowych. Jest 6 a granica normy 5-25. Dała mi skierowanie na cc i mam iść do szpitala w związku z tym troszkę wcześniej niż w 38 tygodniu. Dzisiaj mam 36w5d i zastanawiam się czy jechać jutro do szpitala czy poczekać do czwartku jak będzie 37w,1d. Może któraś z was miała w poprzedniej ciąży podobną sytuację? Nie wiem czy one mogą gwałtownie spaść czy raczej nie.

Na całe szczęście mimo puchnących stóp nie ograniczałam picia.
Stary 2015-08-17, 15:16   #2074
fatal21
Wtajemniczenie

Olkma miała.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ją bym poszła do szpitala żeby tam zbadali wody i oni podjęli decyzje

Stary 2015-08-17, 15:17   #2075
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Niby chłodniej a nadal gorąco
W Poznaniu chłodniej ale parno chyba zbiera się na deszcz, mam nadzieję, że nie na burzę, bo jak dzisiaj przejechałam przez miasto to po ostatniej burzy, pełno drzew połamanych

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jakbym ja się tak miała po każdej spinie obrażać, to hoooo ho. Albo by pół wątku nie było Bez przesady, nad każdym spięciem trzeba przejsć do porządku dziennego
Jakby tak się obrażać, to już na początku wątek musiałby zostać zamknięty; )
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:18   #2076
grita
Rozeznanie

Witam w ten piękny i chłodny dzień

Pogoda taka, że aż chce się żyć Z rana obskoczyłyśmy z Młodą wszystkie sklepy na osiedlu chyba, ale po 9 już wróciłyśmy obładowane siatami W lidlu niewiele w sumie kupiłam, ale dla Młodego już prawie wszystko mam, czekam tylko jeszcze na jedna paczkę ze smyka
Popołudniu mam wizytę u kosmetyczki, muszę ogarnąć nogi, mam nadzieję że jak dziś wywoskuję to do porodu wystarczy Jeszcze tylko fryzjer i mogę rodzić
Widziałam, że pisałyście o przyrostach wagi u dzieci, kurcze, te 100 dziennie też wydaje mi się trochę przegięte, ja słyszałam o ok. 200- 250 g tygodniowo i jak z ciekawości wyliczałam jak Młody przybierał w III trym to własnie tak mi wyszło, że 220 g na tydzień.
Przecież gdyby dziecko nawet tylko w ostatnim mcu przybierało po 100 g dziennie to tylko w 9 mcu przybrałoby o 3000 g

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-08-17 o 15:20
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:23   #2077
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Najpierw mam pytanie. Byłam dzisiaj u lekarki i stwierdziła mała ilość wód płodowych. Jest 6 a granica normy 5-25. Dała mi skierowanie na cc i mam iść do szpitala w związku z tym troszkę wcześniej niż w 38 tygodniu. Dzisiaj mam 36w5d i zastanawiam się czy jechać jutro do szpitala czy poczekać do czwartku jak będzie 37w,1d. Może któraś z was miała w poprzedniej ciąży podobną sytuację? Nie wiem czy one mogą gwałtownie spaść czy raczej nie.

Ja bym jechała odrazu. W szpitalu cie zbadają dokładnie i sie dowiesz co dalej. Ja bym nie ryzykowała. Napisz póćniej jaką podjełaś decyzje. Buziaczki i powodzenia.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:26   #2078
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dobra, walizka dopakowana mogę rodzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150817_152209.jpg (138,8 KB, 47 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:29   #2079
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak wiem, o czym mowila, ale sobie policz, ile trwa trzeci trymestr, jaka wage ma plod pod koniec drugiego i nawet obniz przyrost do 50g dziennie. To wtedy rzeczywiscie dziecka nie daloby sie urodzic. Co innego jesli jest to jednorazowy skok
Ale nikt nie mówi że jak jest przyrost 100g dziennie to tak codziennie jest. Może mieć jednego dnia 20, drugiego nic a trzeciego 120. Przecież żadne dziecko nie rośnie jak od linijki. Mówimy o maksymalnym przyroście dziennym.
Cytat:
Omg podlaczylam tv osiedlowa pod tv zeby sprawdzic czy sa jakies nowe kanaly a tam na polsat cafe leca porody. Pierwszy raz to widze. Przez cala ciaze nic z takich rzeczy nie ogladalam. Boje sie ale ogladam. Jezu az mnie na sama mysl brzuch rozbolal.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Plakac mi sie chce a oni sobie tylko leza na sali porodowej. TZ zaraz wroci z kebabem to mi to wylaczy hahah
Matko, gdzieś ty się uchowała że porodów nie oglądałaś (szczególnie że o tym paplamy cały czas).
Cytat:
Picie a wody płodowe to dwa różne tematy. Ja ograniczam mocno picie a wody mam jak najbardziej w porządku.
Stary 2015-08-17, 15:30   #2080
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Też bym jechała od razu. Jeden czy dwa dni niczego nie zmienią, to nie są procesy, które zmieniają się z dnia na dzień, a lepiej nie ryzykować.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-17, 15:30   #2081
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Aakkzzii
Też się poce jak świnia :/

Grita
Widziałas może e lidlu koło Ciebie te dresy dla kobiet?

Boże znów ten ból krzyża co to jest ;((
Stary 2015-08-17, 15:33   #2082
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was zauważyła, że jest spokojniesza? Bo ja byłam wcześniej cała w nerwach a teraz nawet Tż mi powiedział, że chyba się wyciszam przed porodem, spokojna się taka zrobiłam.. Im bliżej i powinnam bardziej panikować to u mnie odwrotnie. Może to dlatego, że wcześniej miałam nic nie gotowe i to mnie stresowało, a teraz tylko czekamy na rozwój akcji
Ja w ogóle w ciąży bardzo złagodniałam, mam o wiele więcej cierpliwości i wyrozumiałości. Jakoś na mnie hormony nie działają tak, że płaczę i mam humory. Zobaczymy co będzie po, mam nadzieję że sobie hormony nie odbiją z nawiązką

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
hej kobity

ja na szybciora pisze goscinnie korzystajac z neta.
jestem w dwupaku,to nie były wody tylko śluz.
szyjkę mam zamkniętą choć nieznacznie skruconą a te bóle w pachwinach to naturalna rzecz świadcząca o zbliżajacym sie wielkimi krokami porodzie-spojenie mi się rozciąga i wszystko tam na dole-relakstna,hormon który za to odpowiada pracuje teraz na zwiekszonych 10 krotnie obrotach i luzują się wszystkie więzadła,stawy.
no ale siedzę jak na bombie.
mam nieregularne przepowiadajace.
to tyle. gdyby coś sie zaczeło ,jak nie bede moagła zawiadomic tu na forum (brak neta) to spisałąm sobie pare nr do was i dam znac sms
Fajnie, że wszystko sprawdziłaś, zawsze to będziesz spokojniejsza Nic tylko czekać, aż się Gaja namyśli do wyjścia

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja już po kontroli szyjki brak, rozwarcie na opuszek, mała wstawiona główką ciśnie. Tak więc mam się oszczędzać i wytrzymać choćby z 2 tygodnie
O ja cie, zupełnie już brak szyjki? Ciekawe czy wytrzymasz jeszcze te 2 tygodnie... Ale będziesz miała lajtowy poród, już połowa za Tobą

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
A dlaczego prasujesz firanki. Wystarczy uprać i odwirować i powiesić po wyjęciu to naprawdę działa.
Moja mama tak robi i ja też.
Wczoraj było to też w perfekcyjnej pani domu. Niestety to nie działa na zasłony
A ja moich nie mogę wirować, bo potem nie mogę ich zupełnie uprasować. Ale i tak muszę prasować, na szczęście wystarczy tylko lekko przejechać żelazkiem

Cytat:
Hej dziewczyny,

Oj kurcze, nie znam się na tym za dobrze... Chyba podjechałabym do szpitala i zostawiła to do ich decyzji, najwyżej na patologii Cię przetrzymają ten jeden dzień, a będziesz pod opieką.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Aakkzzii
Też się poce jak świnia :/

Grita
Widziałas może e lidlu koło Ciebie te dresy dla kobiet?

Dresy są od czwartku w ofercie. Dzisiaj tylko dziecięce rzeczy były. Byłam 8:20 i już większość przebrana, nie wiem czy nam tutaj tak mało tego przywożą czy ludzie biorą aż takie ilości
Stary 2015-08-17, 15:35   #2083
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
a u mnie w szpitalu z tym jedzeniem, to zależy na jaką połozną się trafi
w szkole rodzenia położne radziły, żeby przed pojechaniem do szpitala zjeść sobie coś w miarę lekkiego. A w torbie mieć landrynki, żelki itp.
Nam mówiła położna na szkole rodzenia, żeby najlepiej w domu na spokojnie jeszcze zjeść porządny posiłek. Oczywiście o ile damy radę i nie trzeba jechać na gwałt. Ale jak po prostu mamy skurcze to spokojnie możemy sobie jeszcze zjeść i nie musimy być na porodówce za 5 minut.

Cytat:

Co do konfliktu z truskafka to sorry ale uwazam, ze nie bylo to az takie spiecie zeby sie obrazac tym bardziej, ze z calym szacunkiem, ale to truskaffka wg mnie byla bardzirj opryskliwa wobec ridji niz odwrotnie. Ja nie takie spiecia tu mialam.
No ona się tak de facto sprzeczała z meneq a ja jej tylko wytknęłam, że sama robi coś, o co oskarża kogoś innego. Zresztą celowo dodałam uśmieszek, żeby trochę rozładować atmosferę. A ona mi wytknęła, że jestem niestabilna i mam się nie odzywać czy coś takiego no miała zły dzień z pewnością.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Zupa jakaś warzywna i ziemniaki z gulaszem, mieso nieznanego pochodzenia, ale nie analizowalam go za bardzo aby się nie przestraszyc :-P
Brzmi nie aż tak źle jak to co można zobaczyć na fb "Posiłki w szpitalach" jak byliśmy zwiedzać porodówkę to mój mąż zajrzał w pojemniki jak panie jechały z obiadem i mówił, że całkiem ok to wyglądało.

Cytat:
I naprawde sadzisz, ze o to poszlo?
Wydaje się nieprawdopodobne, no ale skoro 5 minut później napisała Tusi, że wysyła jej priv, a teraz wiemy, że poprosiła o wypisanie jej z 1. strony to chyba tak.
Stary 2015-08-17, 15:36   #2084
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A gdzie cie boli ten kręgosłup

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:41   #2085
agu23gda
Wtajemniczenie

Owieczka ja sie tak boje porodu, ze nawet to ze ogladacie i gadacie o tym nie sklonilo mnie do wejscia na iple i oblukania. Ale po tym co teraz zobaczylam wiem dlaczego tego nie ogladalam. Ja zaplakana a TZ cos robi na balkonie i sie ze mnie leje. Ni chuj. Nie urodze. Ja nie rodze. Nie i koniec.
Stary 2015-08-17, 15:41   #2086
grita
Rozeznanie

Cytat:
Mnie dzis lekarz pytal, czy odczuwam wieczorami bol. W moim przypadku jest to lekki bol jak podczas @ i lekarz okreslil, ze to dobrze i on zacznie sie wzmagac. Z racji tego, ze jestes nieco przede mna, to moze u Ciebie tez jest ok tylko na bardziej zaawansowanym etapie. Skurczy jako takich wciaz nie czuje
Też mam takie bóle, fajnie że to dobry zwiastun Skurcze tylko raz mnie męczyły, a tak to mnie muli jak na @.

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że "napryskał tyłkiem do butów "? Bo to przerasta moja wyobraźnię na chwilę obecną...
A z tego to się uśmiałam rano jak norka Nie mogłam przestać z pół godziny I weź tu wytłumacz dziecku z czego się śmiejesz
Stary 2015-08-17, 15:41   #2087
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To są skurcze namisek tylko czujesz je z tyłu, ewentualnie dziecko uciska nerw. Dla pocieszenia ja mam takie od dwóch tygodni i nic się nie dzieje. Chyba że są regularne to wtedy licz odstępy czasowe.
Stary 2015-08-17, 15:42   #2088
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Olkma miała.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ją bym poszła do szpitala żeby tam zbadali wody i oni podjęli decyzje

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja bym jechała odrazu. W szpitalu cie zbadają dokładnie i sie dowiesz co dalej. Ja bym nie ryzykowała. Napisz póćniej jaką podjełaś decyzje. Buziaczki i powodzenia.

Zrobię pranie, dopakuje resztę rzeczy i jutro z rana pojadę.

Cytat:

Picie a wody płodowe to dwa różne tematy. Ja ograniczam mocno picie a wody mam jak najbardziej w porządku.

Nie do końca. Powiedziałam ginekolog, że dużo pije, mało siusiam i nogi mi bardzo puchną. Ona powiedziała, że dobrze że tyle pije i żeby tak robić bo mało wód. Nie wiem ile Ty miałaś, ale jak bliżej górnej granicy to też inaczej.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Też bym jechała od razu. Jeden czy dwa dni niczego nie zmienią, to nie są procesy, które zmieniają się z dnia na dzień, a lepiej nie ryzykować.

Macie racje. Dzwoniłam do koleżanki i jej przez weekend znacznie spadły i miała robione cc. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Zestresowałam się strasznie :/
Stary 2015-08-17, 15:44   #2089
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Wydaje się nieprawdopodobne, no ale skoro 5 minut później napisała Tusi, że wysyła jej priv, a teraz wiemy, że poprosiła o wypisanie jej z 1. strony to chyba tak.
aaa to o to chodziło z tym privem nie no bez jaj, to już jest prawdziwa dziecinada. Ale jeśli ktoś po prawie 9 miesiacach obraża się za parę słów i chce odejść, no to sory. Przykre, bo jest nas tu wiecej niż jedna czy dwie osoby które się pokłóciły, no ale widocznie nie jesteśmy tak ważne. Trudno. Ja na siłę nikogo nie będę prosić żeby został.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-17, 15:45   #2090
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do końca. Powiedziałam ginekolog, że dużo pije, mało siusiam i nogi mi bardzo puchną. Ona powiedziała, że dobrze że tyle pije i żeby tak robić bo mało wód. Nie wiem ile Ty miałaś, ale jak bliżej górnej granicy to też inaczej.
Mam w środku normy, jak mocno puchnę to muszę ograniczać płyny do 1-1,5 l. Mój gin twierdzi że ostatnie skąd się organizm pozbędzie to wody płodowe i że mam się o to nie bać. Co lekarz to opinia jak widać.

Tak czy siak jedź na to cc bez zastanawiania się.
Stary 2015-08-17, 15:51   #2091
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka ja sie tak boje porodu, ze nawet to ze ogladacie i gadacie o tym nie sklonilo mnie do wejscia na iple i oblukania. Ale po tym co teraz zobaczylam wiem dlaczego tego nie ogladalam. Ja zaplakana a TZ cos robi na balkonie i sie ze mnie leje. Ni chuj. Nie urodze. Ja nie rodze. Nie i koniec.
Ja tez się znowu popłakałam, jak urodze synka to chyba będę tam wyła parę godzin ze szczęścia że go mam i ze juz po wszystkim i nie wypowiem żadnego słowa z tego wszystkiego :p

A mały mi miesza w Bożenie konkretnie, nie wiem czego on tak tam szuka!

Airish będzie dobrze, nie nastawiaj się źle. Skoro gin nie kazał Ci się jeszcze dziś stawiać na porodówce to nie ma tragedii i wszystko będzie oki!
Stary 2015-08-17, 15:51   #2092
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Nie mogę, wchodzę z rana a Sandrusia juz po wszystkim! Gratulacje!!!

No a ja wróciłam właśnie z IP, nad ranem nie zdążyłam dolecieć do toalety bo tak mi pocieklo po nogach, wkładka, majtki wszystko mokre... Oczywiście zrobiłam test papierka lakmusowego poszłam się jeszcze położyć i za godzinę przy siku sprawdziłam mocz papierkiem no i ewidentnie to pierwsze miało całkiem inny, ciemny kolor na papierku wiec juz byłam pewna że wody. Poleciało jakies pół szklanki. No to od razu na IP, ktg w normie, wody na usg w normie, wkładka od tego czasu sucha wiec diagnoza ze to niby były upławy... A lekarz mnie wysmial jak pokazałam zdjęcie papierków, że to nie jest metoda na wykrywanie wód :/ wiec juz sama nie wiem czy te papierki są coś warte. W każdym razie dowiedziałam się jeszcze ze mam rozwarcie na palec, musze leżeć żeby jeszcze te min 2tyg wytrzymać :/
Hej pomalu nadrabiam i tak sobie Twoj post czytam i szok. Przeciez ty chvba koniec wrzesnia mialas podobnie jak ja u tu jyz takie akcje. Az ze strachu spakowalam sobie torby. W tym tyg musze wszystko zapiac na ostatnu guzik.
Trzymaj sie
Oby do wrzesnia chociaz
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:52   #2093
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
Nie wiem :/ to będę liczyć. Dzieciak teraz ewidentnie spi. Przy tym bólu poce się jak świnia :/. Może to straszaki.

Grita
Tam przy Olimpie jakoś zawsze bieda :/ dlatego jeżdżę tam przy luxmedzie. Oj myślałam że dziś dres kupię...
Stary 2015-08-17, 15:54   #2094
Airish88
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rade
Stary 2015-08-17, 15:54   #2095
201701300931
Konto usunięte

Cytat:

Matko, gdzieś ty się uchowała że porodów nie oglądałaś (szczególnie że o tym paplamy cały czas).
Ja nie oglądałam i nie zamierzam.

Cytat:
Mi w przeciągu dwóch miesięcy wody skoczyły z 5,5 do 9... Nie wiem jak to się stało.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:54   #2096
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Hej pomalu nadrabiam i tak sobie Twoj post czytam i szok. Przeciez ty chvba koniec wrzesnia mialas podobnie jak ja u tu jyz takie akcje. Az ze strachu spakowalam sobie torby. W tym tyg musze wszystko zapiac na ostatnu guzik.
Trzymaj sie
Oby do wrzesnia chociaz
Noo sam koniec wrzesnia, ale teraz znowu spokojnie na szczęście, leżę i czekam co będzie dalej. Jutro idę do gina. A z ta torba i wyprawką to już ostatni moment, nie czekaj bo w każdej chwili może się ruszyć!
Stary 2015-08-17, 15:55   #2097
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczkaa
Nie wiem :/ to będę liczyć. Dzieciak teraz ewidentnie spi. Przy tym bólu poce się jak świnia :/. Może to straszaki.
W czasie skurczu dziecko nie ma jak się ruszać bo ma za ciasno więc to może być to. Jak nie przejdzie przez 1-2h to wejdź pod prysznic albo się połóż, jak przejdzie to straszaki.
Stary 2015-08-17, 15:55   #2098
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja tez się znowu popłakałam, jak urodze synka to chyba będę tam wyła parę godzin ze szczęścia że go mam i ze juz po wszystkim i nie wypowiem żadnego słowa z tego wszystkiego :p
Ogladalas ten odcinek dzis? Mi dalo do myslenia, ze ta bez znieczulenia byla taka opanowana i cicha. A tak z zzo sie darla i ja tak bolalo. :/
Stary 2015-08-17, 15:56   #2099
elcia88
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziś mnie strasxnie ciągnie brzuch. Ciut się ochlodzilo ale ta zmiana pogody źle na mnie oddzialywuje. Czuję się jak flak, i mały też jakiś taki leniwy. Stopy nadal opuchniete
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 15:57   #2100
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
No właśnie w czasie tego bólu leże i żadna pozycja mi nie odpowiada. Od rana takie dziwne akcje. W tym momencie przeszło. Zobaczymy czy wróci.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości