Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 19:38   #4321
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
A dziś ten dzidziulek co to się urodził w 7 miesiącu, co Wam pisałam wczoraj, niestety nie przeżył. Ale znajomi mówli, że kobitka miała leżeć a ona wszędzie jeździła i bywała bo się dobrze czuła. Co jak co ale współczuję jej bardzo.
przykre to bardzo
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Jestem podłamana właśnie dzwoniła moja mama z moimi wynikami i są do d.. zapalenie pęcherza powróciło bakterii jest 15-20 wpw leukocyty też jest więcej i poglębiająca się anemia.. tak jakbym w ogóle nie przyswajała żelaza
ja też miałam problem z przyswajaniem żelaza, a Ty je jakoś suplementujesz? Nie martw się, wszystko jest do wyleczenia
Stary 2015-08-17, 19:41   #4322
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Soul ja tez borykam sie z problemowi nerkowymi, oby dała ci cos na poprawę

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi ile pampersów i w jakim rozmiarze potrzeba na początek????
Trudno to stwierdzić. Dla przykładu leo urodził sie 4,5kg a w jedynkach pomykał conajmniej półtora miesiąca choć juz przekroczył 5kg. Bez sensu to bylo bo jedynki drogie:/ potem dwójek które najbardziej sie opłaca zużyłam niecałą paczkę i juz wskoczył w 3! W nich spędził z pol roku. Teraz bede patrzeć isc na dwójki ze względu na cenę. Myślę kupic z 2paczki jedynek i dwie 2na początek.

A dziewczyny te wyciecia na pępek to jakis pic. Za wysoko to jest wiec nam kazali podwijać przód pieluchy. A tez oczywiście kupiłam specjalnie ponacinane i jeszcze te co wzięłam do szpitala miały czujnik mokrości hihi tylko ze nie działał na kupy które z początku sa na okrągło

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 19:42   #4323
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi ile pampersów i w jakim rozmiarze potrzeba na początek????
Pampersy idą szybko. Bo maluszek ma mały brzuszek i co chwila je i się załatwia.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 19:46   #4324
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A dziewczyny te wyciecia na pępek to jakis pic. Za wysoko to jest wiec nam kazali podwijać przód pieluchy. A tez oczywiście kupiłam specjalnie ponacinane i jeszcze te co wzięłam do szpitala miały czujnik mokrości hihi tylko ze nie działał na kupy które z początku sa na okrągło
Ja kupiłam Happy z wycięciem, zobaczymy jak się będą sprawdzać.

A co do tego czujnika to mówisz o tym pasku na przodzie? Pamiętam jak jedna baba, co oddawala u nas dziecko do zlobka mówiła - proszę jej zmienić pieluszkę, bo pasek zmienił kolor My tu patrzymy a pielucha tylko lekko osiusiana... A ten pasek czasem zmieniał kolor, czasem nie. I czasem była mocno zlana, a pasek koloru nie zmienił. Pic na wodę

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 19:56   #4325
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tak o tym pasku. Potem mialam dla leo pieluchomajty z tym i wlasnie szwankowalo to.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Czekolada co za nieoczekiwany zwrot akcji! No niezły szok! Dobrze ze ktos jeszcze rzucił okiem bo byś sie przy porodzie dowiedziała

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 20:04   #4326
Gabi_88
Przyczajenie

Hej dziewczyny jestem nowa z Krakowa datę porodu mam na 21 listopad i z usg wychodzi na to ze bedzie dziewczynka Maja jeszcze nic nie mam ale czytając was powoli będę sie musila zmobilizować i ruszyć na sklepy ...

P.s fajnie ze jesteście
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 20:04   #4327
201802011557
Konto usunięte

U mnie wykryli krew w moczu. Właśnie zobaczyłam. W czwartek wizyta ciekawe co powiedzą.

Edytowane przez 201802011557
Czas edycji: 2015-08-18 o 09:48
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 20:15   #4328
tylkokasia
Moderator

Zrobiłam właśnie listę ciuchów i się przeraziłam
Body z krótkim (newborn i tiny babyto taki najmniejszy rozmiar) - 10szt.
Body z długim (też ten mały to coś koło 54-56) - 6szt
Body bez ręk (też to małe) - 3 szt
Pajace (też najmniejsze) - 3szt
Bluzki z długim rękawem - 7szt
Bluzy z kapturem - 2szt.
Ogrodniczki 1 szt
Kurta i kombinezon po 1szt.

Spodnie rozmiar 0-3 mc (to chyba takie 62-68polskie) - 2szt
Body z długim 0-3mc - 10szt
Pajac 2 szt
Bluzka 1 szt
Bluzy z kapturem 2 szt

Do tego 2 czapeczki, 6 par skarpet i 2 śliniaki

I masa większych ale już nie spisywałam :O

Uzbierało mi się a teściowa na skajpie mi pokazała i też ma drugie tyle :O

Stary 2015-08-17, 20:30   #4329
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Soul ja tez borykam sie z problemowi nerkowymi, oby dała ci cos na poprawę

l:
Myślałam, że już się tego dziadostwa pozbyłam, a tu wróciło ze zdwojoną siłą 😢😢

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

ja też miałam problem z przyswajaniem żelaza, a Ty je jakoś suplementujesz? Nie martw się, wszystko jest do wyleczenia rzytul:
Ja miałam przepisany Tardyferon po 2 tabletki dziennie dodatkowo np piłam sok z żurawiny, żeby to żelazo się wchłonęło a tu lipa tylko ja mam nadzieję, że małemu nic się nie podziało 😢😢

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 20:53   #4330
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny, które mają problemy ze skurczami - spróbujcie pić wodę muszyniankę wysokozmineralizowaną, zawiera sporo magnezu.
Ja piję ją i właściwie tylko ją od początku ciąży i odpukać jak narazie nie miałam ani jednego skurczu.
Oprócz tego biorę magnez magne b6 3 razy dziennie, ale wiem że muszyniankę polecał też ktoś na innym wątku mamusiowym na skurcze.

Cornflower_girl co do pampersów w lidlu w promocji, wychodzi za rozmiar 2 - 44 gr/ sztukę, więc się opłaca ja wzięłam paczkę.

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Następnym razem kup więcej i zamroź. Nie kupuj pieczywa w supermarketach, bo tam to już sam Bóg wie co jest , do tego mrożone, potem pieczone... Jak następnym razem będziesz miała taką sytuację, to po śniadaniu jak najwięcej się ruszaj, idź na spacer na przykład.

Ja dziś zaczęłam 30 tydzień, także idziemy razem!
Dzika śliwko tylko przez ten długi weekend się tak wkopałam, że zabrakło mi mojego chleba, a jedyny jaki był, był właśnie w lidlu.
Na co dzień kupuję w lokalnej piekarni zawsze albo chleb orkiszowy albo żytni pełen ziarna i po nich mam cukry dobre ale każdy cukier poza normą powoduje u mnie złość ech..

Komoda prawie złożona, a ja dziś dwie godziny robiłam zakupy na allegro, trochę tego wyszło

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-17 o 20:56
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:00   #4331
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają problemy ze skurczami - spróbujcie pić wodę muszyniankę wysokozmineralizowaną, zawiera sporo magnezu.
Ja piję ją i właściwie tylko ją od początku ciąży i odpukać jak narazie nie miałam ani jednego skurczu.
Oprócz tego biorę magnez magne b6 3 razy dziennie, ale wiem że muszyniankę polecał też ktoś na innym wątku mamusiowym na skurcze.

Cornflower_girl co do pampersów w lidlu w promocji, wychodzi za rozmiar 2 - 44 gr/ sztukę, więc się opłaca ja wzięłam paczkę.

Dzika śliwko tylko przez ten długi weekend się tak wkopałam, że zabrakło mi mojego chleba, a jedyny jaki był, był właśnie w lidlu.
Na co dzień kupuję w lokalnej piekarni zawsze albo chleb orkiszowy albo żytni pełen ziarna i po nich mam cukry dobre ale każdy cukier poza normą powoduje u mnie złość ech..

Komoda prawie złożona, a ja dziś dwie godziny robiłam zakupy na allegro, trochę tego wyszło
Ja piję mega dużo muszynianki od początku ciąży. Zgrzewkę mam na 3 dni. I skurcze mnie dopadają...

Stary 2015-08-17, 21:13   #4332
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi_88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem nowa z Krakowa datę porodu mam na 21 listopad i z usg wychodzi na to ze bedzie dziewczynka Maja jeszcze nic nie mam ale czytając was powoli będę sie musila zmobilizować i ruszyć na sklepy ...

P.s fajnie ze jesteście
Hej u mnie tez będzie Maja

miałam dzisiaj zająć się wyprawką ale nic z tego nie wyszło....od rana kiepsko się czuję. Zjadłam obiad i mnie boleści wzięły. Kłucie po bokach i pod żebrami. Coś mi nie weszło chyba. Na szczęście przeszło ale resztę dnia przeleżałam i usnęłam na 2 h...
Jak dobrze, że już zostało tylko ok 2 miesiące do terminu, bo zaczynam odczuwać negatywne strony ciąży
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:23   #4333
fasterka90
Zadomowienie

Bylismy na tej sr z tz,w sumie nie wiem po co on miał tam być ze mną ale nawet potem nie marudził nie wiem po co facetowi słuchać o goleniu i nacinaniu krocza albo może niech wie co mnie czeka...
Jakieś mam dziwne uczucie w brzuchu od rana, wizytę mam na piątek nie wiem czy nie dzwonić przełożyć na szybciej. Takie napięcie, skurcze jakby,czasem bolesne.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:29   #4334
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

P.s fajnie ze jesteście
Witamy gratuluję córeczki!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Olilina, co tam nakupowalas?
Stary 2015-08-17, 21:38   #4335
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

P.s fajnie ze jesteście
Witaj Gratuluję córeczki To Twoja pierwsza ciąża?

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Bylismy na tej sr z tz,w sumie nie wiem po co on miał tam być ze mną ale nawet potem nie marudził nie wiem po co facetowi słuchać o goleniu i nacinaniu krocza albo może niech wie co mnie czeka...
Jakieś mam dziwne uczucie w brzuchu od rana, wizytę mam na piątek nie wiem czy nie dzwonić przełożyć na szybciej. Takie napięcie, skurcze jakby,czasem bolesne.
Może jedź na IP, lepiej dmuchać na zimne...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-17, 21:50   #4336
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witamy gratuluję córeczki!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Olilina, co tam nakupowalas?
Tylkokasia to już niestety nie mam pomysłu... W każdym razie pamiętam, że mnie lekarz na IP powiedział, że można brać nawet 3x2 tabletki magnezu, może taka dawka Ci pomoże

Cynamon wzięłam pościel w sówki, poduszkę do karmienia z motherhood, płyn do mycia butelek nuk, wkladki laktacyjne, ochraniacze na materacyk do łóżeczka i wózka i dużo ☠☠☠☠☠☠☠ek typu szczoteczka do butelek, termometr do kąpieli itd.
Stary 2015-08-17, 21:57   #4337
Gabi_88
Przyczajenie

Tak to moją pierwsza ciążą także wielka niewiadoma
Stary 2015-08-17, 22:10   #4338
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jutro chyba się wybiorę na glukozę. Jakoś tak mnie naszło. Ostatni posiłek zjadłam o 20, więc akurat Chyba, że mi się nie będzie chciało wstać to nie pójdę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-17, 22:11   #4339
cynamon_
Zakorzenienie

Olilina, moja córcia tez będzie miała pościel i ochraniacz na łóżeczko w sowki, w ogóle strasznie mi się podoba ten motyw
Trzymajcie kciuki jutro za nas, na 9 wizyta)
Stary 2015-08-17, 22:17   #4340
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Olilina, moja córcia tez będzie miała pościel i ochraniacz na łóżeczko w sowki, w ogóle strasznie mi się podoba ten motyw
Trzymajcie kciuki jutro za nas, na 9 wizyta)
My z sówkami mamy jeszcze łóżeczko i komodę plus ta pościel
Trzymam kciuki, ja też jutro wizytuję, tylko popołudniu
Stary 2015-08-17, 22:24   #4341
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed ciążą piłam tylko tą wodę, ale teraz mi nie podchodzi też biorę magne b6 3 razy dziennie. W poniedziałek powiem swojemu lekarzowi, że mimo tego czasami jeszcze odczuwam skurcze.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 22:46   #4342
beautifuldream
Rozeznanie

Mnie też łapały skurcze, ale kupiłam Chela Mag B6 Mama i od tamtej pory jest dużo lepiej. Łykam 1 tabletkę dziennie, brzuch mi jeszcze nigdy nie twardniał (odpukać), skurczy nie mam, w łydkę czasami mnie złapie, ale to tak leciutko jak rano się przeciągam. Także póki co jestem zadowolona, kupiłam już teraz chyba 3opakowanie

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 00:13   #4343
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem podłamana właśnie dzwoniła moja mama z moimi wynikami i są do d.. zapalenie pęcherza powróciło bakterii jest 15-20 wpw leukocyty też jest więcej i poglębiająca się anemia.. tak jakbym w ogóle nie przyswajała żelaza
Przerabiam to samo, u mnie antybiotykoterapia nie pomogła, znowu są bakterie
Co do anemii - jak bardzo jesteś poza normą? Zażywasz żelazo?
Podobno anemia nie szkodzi dziecku, ono ma pierwszeństwo w dostępie do składników odżywczych.
U mnie jest trochę lepiej jak zaczęłam brać suplementy (Actiferol Forte) i nie łączyć ich z substancjami, które zmniejszają wchłanianie żelaza. Poczytaj trochę o tym, co polepsza wchłanianie, a co je hamuje. Plus dieta bogata w żelazo.

Cytat:
Witaj Sporo jest tutaj dziewczyn z Krakowa.
Wybrałaś szkołę rodzenia? Masz już wybrany szpital?

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Muszę się jeszcze pożalić bo w nocy złapały mnie straszne skurcze łydek. W ogóle od jakiegoś czasu czuję że jak leżę i obciągnę palce u stóp to skurcz murowany.
W PL sporo ciężarnych zażywa maksymalną dawkę magnezu.
Spróbuj zdobyć sam magnez w suplemecie i stopniowo zwiększać dawkę, ćwiczenia nóg przed snem (rozciąganie łydek) też pomagają.

Cytat:

Dzięki
Też piję Muszyniankę, akurat nie muszę brać maksymalnej dawki magnezu, starczą 2 tabletki i woda.

Cytat:
A regularne skurcze? Przeszły po odpoczynku?

Cytat:
Ja też sówki uwielbiam, my chyba pójdziemy w kierunku zwierzątek wszelakich - króliki, lisy.

Przyszły wyniki posiewu moczu - znów co najmniej dwa rodzaje bakterii Jestem wkurzona, bo bakterie w moczu wychodziły od początku czerwca i lekarka nic z tym nie zrobiła. Antybiotyk dostałam dopiero pod koniec lipca - jak widać nie pomógł. Boję się, ze infekcja wewnątrz moze mieć wpływ na dziecko, nie wiem, czy zostać przy tej lekarce. Do sprawy z bakteriami wszystko było ok, ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy dalej u niej rpowadzić ciążę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 06:51   #4344
Gabi_88
Przyczajenie

Będę rodzic na Ujastku i szkołe też tam wybrałam
Stary 2015-08-18, 07:16   #4345
fasterka90
Zadomowienie

Ojej dziewczyny współczuję Wam z tymi infekcjami... Mam nadzieje że dzieciom to nie zaszkodzi. Mi też w moczu zawsze wychodzą jakieś bakterie itd a mój lekarz ani na posiew mnie nie wysyła ani nic...Dzisiaj właśnie idę oddać mocz i na morfologie,zobaczymy -jak hemoglobina znów spadła to już się sama upomne żeby coś z tym zrobić
Te moje wczorajsze skurcze nie były regularne czy jakieś bardzo uporczywe, głównie brały przy chodzeniu,może ze 2razy jak leżałam. W nocy wszystko było ok więc narazie nie panikuje,mała się rusza. Ale dziękuję za troskę
Za to wstałam z okropnym humorem i już o 6:30 zdążyłam się okropnie z tz pokłócić... Chyba hormony po bo jednej ostrzejszej wymianie zdań odrazu się rozpłakałam. I pryszcze mi znów wyszły okropne.

Ja dostałam rożek i przybornik na łóżeczko w sówki od koleżanki (nowy, jako prezent) ale teraz mi to w ogóle nie będzie pasować, może któraś z Was by chciała odkupić? Taki jak na zdjęciu,rożek usztywniony,usztywnienie można wyciągnąć

Witaj Gabi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg received_1463007207348040.jpeg (56,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg received_1463007204014707.jpeg (65,1 KB, 12 załadowań)
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:53   #4346
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Na czczo, codziennie, cała cytryna w kubku ciepłej wody. Pomaga. Wyleczyłam się tak, bez leków, z escherichia coli w pęcherzu. Oczywiście dużo wody też pij. Pamiętaj aby regularnie pić cytrynę.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A tak przy okazji infekcji wszelakich, pro memoria. Bardzo fajny artykuł, m.in o tym jak ważne jest wykształcenie w dzieciach odruchu mycia rączek:
http://ladygugu.pl/choroby-brudnych-rak/

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-08-18 o 07:55
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 09:06   #4347
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że już się tego dziadostwa pozbyłam, a tu wróciło ze zdwojoną siłą 😢😢

Ja miałam przepisany Tardyferon po 2 tabletki dziennie dodatkowo np piłam sok z żurawiny, żeby to żelazo się wchłonęło a tu lipa tylko ja mam nadzieję, że małemu nic się nie podziało 😢😢

Też brałam tardyferon i też mi nie pomógł... Teraz biorę Feroplex taki roztwór żelaza w płynie, może też taki dostaniesz o dzieciątko się nie bój, tak jak pisze Cornflower, dziecko ma pierwszeństwo do składników odżywczych a poza tym czujesz się jakoś zmęczona ciągle? Co do infekcji to nie doradze, bo nie przechodziłam...

Cytat:
Ja myślę że nawet takie słuchanie o nacinaniu i goleniu ma jakąś wartość, niech facet wie ile trzeba przejść żeby urodzić dziecko

Co do tych skurczy to może to takie przepowiadajace jak sama miałam? Mnie też to trochę bolało. Lekarka mi jedynie zalecila zwiększyć magnez i odpoczywać ale to faktycznie pomogło

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
U mnie jest trochę lepiej jak zaczęłam brać suplementy (Actiferol Forte) i nie łączyć ich z substancjami, które zmniejszają wchłanianie żelaza. Poczytaj trochę o tym, co polepsza wchłanianie, a co je hamuje. Plus dieta bogata w żelazo.

Też piję Muszyniankę, akurat nie muszę brać maksymalnej dawki magnezu, starczą 2 tabletki i woda.

Przyszły wyniki posiewu moczu - znów co najmniej dwa rodzaje bakterii Jestem wkurzona, bo bakterie w moczu wychodziły od początku czerwca i lekarka nic z tym nie zrobiła. Antybiotyk dostałam dopiero pod koniec lipca - jak widać nie pomógł. Boję się, ze infekcja wewnątrz moze mieć wpływ na dziecko, nie wiem, czy zostać przy tej lekarce. Do sprawy z bakteriami wszystko było ok, ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy dalej u niej rpowadzić ciążę
Dobrze piszesz, niestety przy suplementacji zelaza trzeba się bardzo przyłożyć żeby się dobrze wchlonelo - najlepiej brać na czczo, pierwszy posiłek 30 minut po zażyciu, a produkty utrudniające wchłanianie (np kawa, herbata, mleko) dopiero po 2 h.

Ja ostatnio pijam piwniczanke, ma 87 mg magnezu na litr

Współczuję tych infekcji może faktycznie inny lekarz bardziej by się przejął tematem?

Poznanianko, czytałam, że idziesz dziś na glukoze, powodzenia

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-18, 09:09   #4348
olilina
Zakorzenienie

Fasterko ja rożek już zamówiłam, właśnie czekam na przesyłkę z allegro, a przybornika nie będę miała, bo zasłonił by mi sówki na łóżeczku

Mnie do tej pory mocz wychodził ok. Tylko na ostatnim badaniu miałam nieliczne bakterie. Lekarka kazała mi jeść żurawinę, którą zresztą jem od początku ciąży.
Co mnie dziwi, przed ciążą co poszłam do gina to stwierdzal jakiś stan zapalny albo infekcję, a w ciąży zawsze jestem badana na fotelu i moja gin jak narazie żadnej infekcji nie stwierdziła. Oby tak było faktycznie
Stary 2015-08-18, 09:19   #4349
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Przerabiam to samo, u mnie antybiotykoterapia nie pomogła, znowu są bakterie
Co do anemii - jak bardzo jesteś poza normą? Zażywasz żelazo?
Podobno anemia nie szkodzi dziecku, ono ma pierwszeństwo w dostępie do składników odżywczych.

Tak zażywam żelazo, dodatkowo jem owoce z wit C, żeby się lepiej wchłaniało i d... Wynik jakbym nie wchłaniała. Hematokryt mam 30 . Z tą dietą staram się jeść jak najlepiej, ale ja np za mięsem tak nie przepadam, więc muszę nadrabiać innymi produktami

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Na czczo, codziennie, cała cytryna w kubku ciepłej wody. Pomaga. Wyleczyłam się tak, bez leków, z escherichia coli w pęcherzu. Oczywiście dużo wody też pij. Pamiętaj aby regularnie pić cytrynę.[COLOR="Silver"]

l]
Dzięki za poradę, na pewno z niej skrzystam 😚

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Też brałam tardyferon i też mi nie pomógł... Teraz biorę Feroplex taki roztwór żelaza w płynie, może też taki dostaniesz o dzieciątko się nie bój, tak jak pisze Cornflower, dziecko ma pierwszeństwo do składników odżywczych a poza tym czujesz się jakoś zmęczona ciągle?
No to pewnie mi przepisze jakiś płynny specyfik, albo lepiej zastrzyki 😮 a czuję się właśnie super, zero zmęczenia itp itd, dlatego byłam zdziwiona, że wyniki się nie poprawiły 😕

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 09:21   #4350
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Ja nie wiem jak to jest z tymi bakteriami. Miałam liczne 2 razy i gin stwierdził, że mocz nie jest sterylny, więc bakterie w nim są i jeśli analiza zostaje późno wykonana w laboratorium, to zdążą się namnożyć. Dla niego ważne są leukocyty. A ja wczoraj właśnie robiłam analizę moczu, krwi, pierwiastków, itp. Pierwszy raz w ciąży mam wszystkie wyniki w normie. Do tej pory zawsze wychodziły jakiś cuda. Głównie w moczu właśnie. Koleżance ostatnio wyszły bakterie. Babka w okienku powiedziała, że do pobrania próbki ma się podmyć i dobrze umyć ręce. Następnego dnia na własny koszt zrobiła 2 analizę i bakterii nie było. I myślę, że w taki sposób mamy te bakterie. Ja idę rano na śpiocha i sikam do pojemnika. Kilka kropel najpierw do muszli, a resztę do kubeczka. Kto by mnie zmusił do podmycia się jeszcze? Ale jakby wyszły, pewnie powtórzyłabym analizę z prawidłowym pobraniem. Bakteriami chyba należy się przejmować, gdyby towarzyszyły im jakieś objawy.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-18 o 09:31
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości