|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Soul ja tez borykam sie z problemowi nerkowymi, oby dała ci cos na poprawę
![]() Cytat:
A dziewczyny te wyciecia na pępek to jakis pic. Za wysoko to jest wiec nam kazali podwijać przód pieluchy. A tez oczywiście kupiłam specjalnie ponacinane i jeszcze te co wzięłam do szpitala miały czujnik mokrości hihi tylko ze nie działał na kupy które z początku sa na okrągło
|
|
#4323 |
|
Moderator
|
Pampersy idą szybko. Bo maluszek ma mały brzuszek i co chwila je i się załatwia.
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego czujnika to mówisz o tym pasku na przodzie? Pamiętam jak jedna baba, co oddawala u nas dziecko do zlobka mówiła - proszę jej zmienić pieluszkę, bo pasek zmienił kolor My tu patrzymy a pielucha tylko lekko osiusiana... A ten pasek czasem zmieniał kolor, czasem nie. I czasem była mocno zlana, a pasek koloru nie zmienił. Pic na wodę
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Tak o tym pasku. Potem mialam dla leo pieluchomajty z tym i wlasnie szwankowalo to.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Czekolada co za nieoczekiwany zwrot akcji! No niezły szok! Dobrze ze ktos jeszcze rzucił okiem bo byś sie przy porodzie dowiedziała
|
#4326 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jestem nowa z Krakowa
datę porodu mam na 21 listopad i z usg wychodzi na to ze bedzie dziewczynka Maja jeszcze nic nie mam ale czytając was powoli będę sie musila zmobilizować i ruszyć na sklepy ... P.s fajnie ze jesteście ![]()
|
|
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
U mnie wykryli krew w moczu. Właśnie zobaczyłam. W czwartek wizyta ciekawe co powiedzą.
Edytowane przez 201802011557 Czas edycji: 2015-08-18 o 09:48 |
|
|
|
#4328 |
|
Moderator
|
Zrobiłam właśnie listę ciuchów i się przeraziłam
![]() Body z krótkim (newborn i tiny babyto taki najmniejszy rozmiar) - 10szt. Body z długim (też ten mały to coś koło 54-56) - 6szt Body bez ręk (też to małe) - 3 szt Pajace (też najmniejsze) - 3szt Bluzki z długim rękawem - 7szt Bluzy z kapturem - 2szt. Ogrodniczki 1 szt Kurta i kombinezon po 1szt. Spodnie rozmiar 0-3 mc (to chyba takie 62-68polskie) - 2szt Body z długim 0-3mc - 10szt Pajac 2 szt Bluzka 1 szt Bluzy z kapturem 2 szt Do tego 2 czapeczki, 6 par skarpet i 2 śliniaki I masa większych ale już nie spisywałam :O Uzbierało mi się a teściowa na skajpie mi pokazała i też ma drugie tyle :O
|
|
#4329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ja mam nadzieję, że małemu nic się nie podziało 😢😢Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które mają problemy ze skurczami - spróbujcie pić wodę muszyniankę wysokozmineralizowaną, zawiera sporo magnezu.
Ja piję ją i właściwie tylko ją od początku ciąży i odpukać jak narazie nie miałam ani jednego skurczu. Oprócz tego biorę magnez magne b6 3 razy dziennie, ale wiem że muszyniankę polecał też ktoś na innym wątku mamusiowym na skurcze. Cornflower_girl co do pampersów w lidlu w promocji, wychodzi za rozmiar 2 - 44 gr/ sztukę, więc się opłaca ja wzięłam paczkę.Cytat:
Na co dzień kupuję w lokalnej piekarni zawsze albo chleb orkiszowy albo żytni pełen ziarna i po nich mam cukry dobre Komoda prawie złożona, a ja dziś dwie godziny robiłam zakupy na allegro, trochę tego wyszło
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-17 o 20:56 |
|
|
|
|
#4331 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tez będzie Maja ![]() miałam dzisiaj zająć się wyprawką ale nic z tego nie wyszło....od rana kiepsko się czuję. Zjadłam obiad i mnie boleści wzięły. Kłucie po bokach i pod żebrami. Coś mi nie weszło chyba. Na szczęście przeszło ale resztę dnia przeleżałam i usnęłam na 2 h... Jak dobrze, że już zostało tylko ok 2 miesiące do terminu, bo zaczynam odczuwać negatywne strony ciąży
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Bylismy na tej sr z tz,w sumie nie wiem po co on miał tam być ze mną ale nawet potem nie marudził
nie wiem po co facetowi słuchać o goleniu i nacinaniu krocza albo może niech wie co mnie czeka... Jakieś mam dziwne uczucie w brzuchu od rana, wizytę mam na piątek nie wiem czy nie dzwonić przełożyć na szybciej. Takie napięcie, skurcze jakby,czasem bolesne.
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję córeczki!---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Olilina, co tam nakupowalas?
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki To Twoja pierwsza ciąża?Cytat:
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamon wzięłam pościel w sówki, poduszkę do karmienia z motherhood, płyn do mycia butelek nuk, wkladki laktacyjne, ochraniacze na materacyk do łóżeczka i wózka i dużo ☠☠☠☠☠☠☠ek typu szczoteczka do butelek, termometr do kąpieli itd.
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Przyczajenie
|
Tak to moją pierwsza ciążą także wielka niewiadoma
![]()
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro chyba się wybiorę na glukozę. Jakoś tak mnie naszło. Ostatni posiłek zjadłam o 20, więc akurat
Chyba, że mi się nie będzie chciało wstać to nie pójdę
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Olilina, moja córcia tez będzie miała pościel i ochraniacz na łóżeczko w sowki, w ogóle strasznie mi się podoba ten motyw
Trzymajcie kciuki jutro za nas, na 9 wizyta )
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus ta pościelTrzymam kciuki, ja też jutro wizytuję, tylko popołudniu
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też biorę magne b6 3 razy dziennie. W poniedziałek powiem swojemu lekarzowi, że mimo tego czasami jeszcze odczuwam skurcze.
|
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też łapały skurcze, ale kupiłam Chela Mag B6 Mama i od tamtej pory jest dużo lepiej. Łykam 1 tabletkę dziennie, brzuch mi jeszcze nigdy nie twardniał (odpukać), skurczy nie mam, w łydkę czasami mnie złapie, ale to tak leciutko jak rano się przeciągam. Także póki co jestem zadowolona, kupiłam już teraz chyba 3opakowanie
|
#4343 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do anemii - jak bardzo jesteś poza normą? Zażywasz żelazo? Podobno anemia nie szkodzi dziecku, ono ma pierwszeństwo w dostępie do składników odżywczych. U mnie jest trochę lepiej jak zaczęłam brać suplementy (Actiferol Forte) i nie łączyć ich z substancjami, które zmniejszają wchłanianie żelaza. Poczytaj trochę o tym, co polepsza wchłanianie, a co je hamuje. Plus dieta bogata w żelazo. Cytat:
Sporo jest tutaj dziewczyn z Krakowa.Wybrałaś szkołę rodzenia? Masz już wybrany szpital? Cytat:
Spróbuj zdobyć sam magnez w suplemecie i stopniowo zwiększać dawkę, ćwiczenia nóg przed snem (rozciąganie łydek) też pomagają. Cytat:
Też piję Muszyniankę, akurat nie muszę brać maksymalnej dawki magnezu, starczą 2 tabletki i woda. Cytat:
Cytat:
Przyszły wyniki posiewu moczu - znów co najmniej dwa rodzaje bakterii
|
|
#4344 |
|
Przyczajenie
|
Będę rodzic na Ujastku i szkołe też tam wybrałam
|
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Ojej dziewczyny współczuję Wam z tymi infekcjami... Mam nadzieje że dzieciom to nie zaszkodzi. Mi też w moczu zawsze wychodzą jakieś bakterie itd a mój lekarz ani na posiew mnie nie wysyła ani nic...Dzisiaj właśnie idę oddać mocz i na morfologie,zobaczymy -jak hemoglobina znów spadła to już się sama upomne żeby coś z tym zrobić
![]() Te moje wczorajsze skurcze nie były regularne czy jakieś bardzo uporczywe, głównie brały przy chodzeniu,może ze 2razy jak leżałam. W nocy wszystko było ok więc narazie nie panikuje,mała się rusza. Ale dziękuję za troskę Za to wstałam z okropnym humorem i już o 6:30 zdążyłam się okropnie z tz pokłócić... Chyba hormony po bo jednej ostrzejszej wymianie zdań odrazu się rozpłakałam. I pryszcze mi znów wyszły okropne. Ja dostałam rożek i przybornik na łóżeczko w sówki od koleżanki (nowy, jako prezent) ale teraz mi to w ogóle nie będzie pasować, może któraś z Was by chciała odkupić? Taki jak na zdjęciu,rożek usztywniony,usztywnienie można wyciągnąć Witaj Gabi
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A tak przy okazji infekcji wszelakich, pro memoria. Bardzo fajny artykuł, m.in o tym jak ważne jest wykształcenie w dzieciach odruchu mycia rączek: http://ladygugu.pl/choroby-brudnych-rak/
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-08-18 o 07:55 |
|
|
|
|
#4347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieciątko się nie bój, tak jak pisze Cornflower, dziecko ma pierwszeństwo do składników odżywczych a poza tym czujesz się jakoś zmęczona ciągle? Co do infekcji to nie doradze, bo nie przechodziłam...Cytat:
Co do tych skurczy to może to takie przepowiadajace jak sama miałam? Mnie też to trochę bolało. Lekarka mi jedynie zalecila zwiększyć magnez i odpoczywać ale to faktycznie pomogło Cytat:
Ja ostatnio pijam piwniczanke, ma 87 mg magnezu na litr Współczuję tych infekcji może faktycznie inny lekarz bardziej by się przejął tematem?Poznanianko, czytałam, że idziesz dziś na glukoze, powodzenia Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterko ja rożek już zamówiłam, właśnie czekam na przesyłkę z allegro, a przybornika nie będę miała, bo zasłonił by mi sówki na łóżeczku
![]() Mnie do tej pory mocz wychodził ok. Tylko na ostatnim badaniu miałam nieliczne bakterie. Lekarka kazała mi jeść żurawinę, którą zresztą jem od początku ciąży. Co mnie dziwi, przed ciążą co poszłam do gina to stwierdzal jakiś stan zapalny albo infekcję, a w ciąży zawsze jestem badana na fotelu i moja gin jak narazie żadnej infekcji nie stwierdziła. Oby tak było faktycznie
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak to jest z tymi bakteriami. Miałam liczne 2 razy i gin stwierdził, że mocz nie jest sterylny, więc bakterie w nim są i jeśli analiza zostaje późno wykonana w laboratorium, to zdążą się namnożyć. Dla niego ważne są leukocyty. A ja wczoraj właśnie robiłam analizę moczu, krwi, pierwiastków, itp. Pierwszy raz w ciąży mam wszystkie wyniki w normie. Do tej pory zawsze wychodziły jakiś cuda. Głównie w moczu właśnie. Koleżance ostatnio wyszły bakterie. Babka w okienku powiedziała, że do pobrania próbki ma się podmyć i dobrze umyć ręce. Następnego dnia na własny koszt zrobiła 2 analizę i bakterii nie było. I myślę, że w taki sposób mamy te bakterie. Ja idę rano na śpiocha i sikam do pojemnika. Kilka kropel najpierw do muszli, a resztę do kubeczka. Kto by mnie zmusił do podmycia się jeszcze? Ale jakby wyszły, pewnie powtórzyłabym analizę z prawidłowym pobraniem. Bakteriami chyba należy się przejmować, gdyby towarzyszyły im jakieś objawy.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-18 o 09:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

właśnie dzwoniła moja mama z moimi wynikami i są do d.. zapalenie pęcherza powróciło bakterii jest 15-20 wpw leukocyty też jest więcej i poglębiająca się anemia.. tak jakbym w ogóle nie przyswajała żelaza

i jeszcze te co wzięłam do szpitala miały czujnik mokrości hihi tylko ze nie działał na kupy które z początku sa na okrągło
My tu patrzymy a pielucha tylko lekko osiusiana... A ten pasek czasem zmieniał kolor, czasem nie. I czasem była mocno zlana, a pasek koloru nie zmienił. Pic na wodę
Nasz ślub 16.08.2014

rzytul:

o dzieciątko się nie bój, tak jak pisze Cornflower, dziecko ma pierwszeństwo do składników odżywczych
a poza tym czujesz się jakoś zmęczona ciągle? Co do infekcji to nie doradze, bo nie przechodziłam...
może faktycznie inny lekarz bardziej by się przejął tematem?