Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 09:52   #2311
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wysłałam mężowi linka w którym było napisane 10 rzeczy które mężczyzna powinien robić przy porodzie. A on jak by prądem poparzony przy pierwszym punkcie wysmial te listę. Tak się mu dostało ze mu się pewnie orenzada z komunii odbiła. Grzecznie przeczytał i juz nie powiedział ani słowa. Mężczyźni czasem biorą wszystko tak dosłownie pierwszy punkt dotyczył przygotowania dwa tygodnie przed auta tzn żeby było zatankowane itp. I on mówi a co to za jakąś wielka wyprawa. Na krzyczałam na niego przecież nie każdy mieszka w mieście niektórzy mają 50 km do szpitala sami niedawno mieliśmy 30! Wieśniak jeden...
Podaj linka jak masz Mąż wyśmiał a nam się może przyda
Faceci to jednak nie mają czasami wyczucia, nieświadomie potrafią uderzyć w czuły punkt i potem udają że się nic nie stało...ech.
Stary 2015-08-18, 09:54   #2312
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej ho!

Ale sie glupio wstaje jak TZ nie ma w domu. Dupiasto

Meneq - czy Ty czasami potrafisz zrozumoec zart, dowcip, cos co zostalo powiedziane/napisane dla poprawy humoru? Masz wgl czasami dobry humor, usmiechasz sie? Albo jeszcze bardziej nieprzyzwoicie - znasz Ty jakis dowcip??? sorry, ale nie moglam sie powstrzymac truskaffka miala racje, ze Twoje zawsze.musi byc na gorze ale to ja akurat nauczylam sie ignorowac, ale to Twoje grobowe poczucie humoru tu na foruuuum... oł maj gat

Kurcze dziewczyny... chce jechac do sklepu ale przez ponad tydzien nie uzywalam swojego auta a stoi na parkingu pod drzewem. Jest caly brudny. Osrany. Normalnie wstyd mi jechac nawet na myjke coz tu poczac... a tak sie chce ciastek od sowy... buuu
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 09:55   #2313
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem skąd też takie zamiłowanie do szajsowatych programów telewizyjnych w Japonii (chyba że te najbardziej wykręcone to jakieś pojedyncze przypadki). Ale mam wrażenie że leci tam u was sama popelina i to jeszcze taka krzykliwa.

A to juz zupelnie inne poczucie humoru i gusta. O jakich szajsowatych wiesz? Bo rzeczywiscie tak to moze wygladac, ale takie super wykrecone to sa pojedyncze przypadki. Sa tez bardzo wartosciowe programy, o ktore chetnie w Pl prosilabym;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 09:59   #2314
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Witam was, od wczoraj tak nadrabiam. . po kilka stron i jakoś mi nie szło, z rana byłam źr młodym w kinie na fantastycznej czwórce. Chciałam iść na małego księcia ale wiadomo. . Kto rządzi )
Później przyjechali rodzice przywieźli paczki i owoce i chyba jeden z nich mi zaszkodził. Nie mogłam się ogarnąć chciało mi się wymiotowac brzuch jak skała juz postawiłam alarm gdyby co mama z tata przyjeżdżają ale zasnelam i minęło.
Zaraz lecę po wyniki gbs.

Co do pytania o plan B. Mam wspanialych przyjaciół którzy wiedzą że narazie męża nie ma i jeśli coś to mam stawiać alarm o każdej porze dnia i nocy. Moja koleżanka nawet zawiadomiła w pracy ze może się taka sytuacja zdążyć i będzie musiała jechać. Generalnie to mam rodziców niedaleko bo 25 km wiec lada moment by byli napewno.

ja juz zauważam ze wyciszam się przed porodem, zaczynam sobie tłumaczyć żeby nie panikować, i spokojnie dać z siebie milion procent.

Wysłałam mężowi linka w którym było napisane 10 rzeczy które mężczyzna powinien robić przy porodzie. A on jak by prądem poparzony przy pierwszym punkcie wysmial te listę. Tak się mu dostało ze mu się pewnie orenzada z komunii odbiła. Grzecznie przeczytał i juz nie powiedział ani słowa. Mężczyźni czasem biorą wszystko tak dosłownie pierwszy punkt dotyczył przygotowania dwa tygodnie przed auta tzn żeby było zatankowane itp. I on mówi a co to za jakąś wielka wyprawa. Na krzyczałam na niego przecież nie każdy mieszka w mieście niektórzy mają 50 km do szpitala sami niedawno mieliśmy 30! Wieśniak jeden...

Ja też poproszę o linka. Bardzo bardzo prosze

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Wogóle to pisałam ze nie lubię jak mąż spi poza domem bo ja mam zarwaną noc. Ale jest jeden plus. Nie musiałam rano ścielić łóżka bo ja i tak śpię na jaśku i pod kocem lub nawet bez
Stary 2015-08-18, 09:59   #2315
olkka16
Rozeznanie

Zauważyłam ostatnio, że przesypiam noce bez wstawania do toalety - jak leżę to nie czuję, że chce mi się siku Jak rano siadam na łóżku to ból brzucha (pęcherz) jest okropny i muszę pędem lecieć do łazienki poza tym umieram ze stresu bo mąż właśnie pojechał do ZUSu z moimi dokumentami odnośnie kontroli
Stary 2015-08-18, 10:00   #2316
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej ho!

Meneq - czy Ty czasami potrafisz zrozumoec zart, dowcip, cos co zostalo powiedziane/napisane dla poprawy humoru? Masz wgl czasami dobry humor, usmiechasz sie? Albo jeszcze bardziej nieprzyzwoicie - znasz Ty jakis dowcip??? sorry, ale nie moglam sie powstrzymac truskaffka miala racje, ze Twoje zawsze.musi byc na gorze ale to ja akurat nauczylam sie ignorowac, ale to Twoje grobowe poczucie humoru tu na foruuuum... oł maj gat

Kurcze dziewczyny... chce jechac do sklepu ale przez ponad tydzien nie uzywalam swojego auta a stoi na parkingu pod drzewem. Jest caly brudny. Osrany. Normalnie wstyd mi jechac nawet na myjke coz tu poczac... a tak sie chce ciastek od sowy... buuu

Tobie teraz pogratulowac niezrozumienia i teraz nie wiem, pytania, odpowiedzi czy moze obu naraz? Nie wiem, czy zauwazylas, czego dotyczyl moj komentarz, ale ok. Tobie sie humor poprawil od rana?
Stary 2015-08-18, 10:09   #2317
agu23gda
Wtajemniczenie

Meneq - ja nawet jak mam zly humor to w porownaniu do Ciebie i tak jestem wtedy przeszczesliwym czlowiekiem Ale to nie wazne. Ja lubie napic sie pepsi z 2 litrowej butelki az mi bąbelki nosem wylecą - INNI wola ciumkac herbatke z porcelany trzymajac uszko dwoma paluszkami i sa zawsze naburmuszeni

I wiem czego dotyczyl Twoj komentarz. Rozsmieszylo mnie po prostu, ze my tu zwyczajnie zartujemy z hot dogow w ksztalcie kutasa a Ty JAK ZWYKLE zrobilas nam lekcje tylko kur...sa wakacje. Chociaz wtedy moglabys dac troche ulgi hjehje

Dobra ide sie ogarnac i jade osranym autem na myjke. Wole to niz czytanie jak sie znow pompujesz.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jesz cze 50 min i do domu. Poszlam sie wysikac bo taaak mi sie chcialo. Siknelam dwie kropelki ale za to gljta ciag dalszy wylazl
A Ty znow robisz glukoze czy co? A jesli tak to dlaczego musisz ja powtarzac?
Stary 2015-08-18, 10:11   #2318
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc,
Bianeczkaa
Ale masz sny hehe

Właśnie obudziła mnie mama telefonem z pytaniem czy rodze :p. Powiedziałam jej, że bardzo śmieszne.

Owieczkaa
Dobrze, że pospalas. Ja 2 razy wstawalam z łóżka do wc, ale wydostać się z niego przez tz to horror... Tak ciężko...

Przestańcie sie kłócić baby!!!
Stary 2015-08-18, 10:11   #2319
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Ale jajca :d Właśnie napisała do mnie żona szwagra. Ostatnio siedziałyśmy i gwiazdy spadające widziałyśmy. Od razu wiedziałam, jakie miała życzenie i wiecie, że się spełniło! Jest w ciaży. Właśnie mi napisała. Starali się 10 miesięcy. Ale się cieszę to ją zaraziłam A jeszcze w środę się widziałyśmy i jej mówiłam, że na bank będzie chłopak jak już im się uda, bo w koło same dziewczyny to dla równowagi
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to to tak jest, ciąża jest zarazliwa :-D super
A moja siostra w piątek pierwsze Usg, to będzie 8tydzien, przeżywam jak swoje własne ;-)
Ciąża jest naprawde zaraźliwa. Wczoraj zadzwoniła od kuzyna żona zapytać jak sie czuję. A ja wypaliłam z pytaniem '' no i ajk powiększanie rodziny?'' No i sie stało 12 tc. Tak sie ciesze. Niech sie rodzą dzieci. Aurelia bedzie miała kolejną kuzynkę albo kuzyna
Cytat:
Skoro jesteśmy w tematach pokarmowo-populacyjnych, to może ktos ma ochotę na hot-doga?
Jakby był dobry to bym chętnie takiego włożyła do ust
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Dostałam jakieś kompresy chłodzące na te moje bolące sutki i jakaś maść i zobaczymy czy pomoże
bo boli nieźle
i położna mówi, że to tak potrwa z tydzień może troszke dłużej
ale nie zamierzam się tak łatwo poddać !
Trzymam kciuki. Nie poddawaj się.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Kluje mnie pipka jak mała się rusza. Co to zwiastuje ??
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
one są takie malutkie

zakrywaja tylko brodawkę
także się nie martw

noo to współczuję jak wychodzą z krzyża :/

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

dajemy radę

a raczej trzeba dać bo jest dla kogo

u mnie najgorzej tylko jak mały zaczyna ssać, to aż łzy lecą, ale potem już jest w miarę dobrze

mam nadzieję, że za niedługo przejdzie

JAK TAM U WAS DZIEWCZYNY ?

my idziemy się właśnie ważyć i myć
mam nadzieje ze malemu cos tam z cyca lecialo i nie spadł za bardzo z wagi

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

aaa, no i mały ma na imię Julian ♥ - czyli mały Julek ♥
Mam znajomego Juliana. Dobrze mi sie to imię kojarzy. Utulaj małego Juliana od cioci z wizaza.
Cytat:
Jesz cze 50 min i do domu. Poszlam sie wysikac bo taaak mi sie chcialo. Siknelam dwie kropelki ale za to gljta ciag dalszy wylazl
Robi sie glutowato- czopowato na forum.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:14   #2320
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Podaj linka jak masz Mąż wyśmiał a nam się może przyda
Faceci to jednak nie mają czasami wyczucia, nieświadomie potrafią uderzyć w czuły punkt i potem udają że się nic nie stało...ech.
http://m.canpolbabies.com/pl/advices...e/mothers/5010

Taa.. Ah ci faceci. .
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:14   #2321
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq - ja nawet jak mam zly humor to w porownaniu do Ciebie i tak jestem wtedy przeszczesliwym czlowiekiem Ale to nie wazne. Ja lubie napic sie pepsi z 2 litrowej butelki az mi bąbelki nosem wylecą - INNI wola ciumkac herbatke z porcelany trzymajac uszko dwoma paluszkami i sa zawsze naburmuszeni

I wiem czego dotyczyl Twoj komentarz. Rozsmieszylo mnie po prostu, ze my tu zwyczajnie zartujemy z hot dogow w ksztalcie kutasa a Ty JAK ZWYKLE zrobilas nam lekcje tylko kur...sa wakacje. Chociaz wtedy moglabys dac troche ulgi hjehje

Dobra ide sie ogarnac i jade osranym autem na myjke. Wole to niz czytanie jak sie znow pompujesz.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A pamietasz pytanie owieczki? Czy zauwazylas, zebym cokolwiek bianeczce przytykala? Nie interesuje Cie, nie czytaj!
Stary 2015-08-18, 10:14   #2322
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was, od wczoraj tak nadrabiam. . po kilka stron i jakoś mi nie szło, z rana byłam źr młodym w kinie na fantastycznej czwórce. Chciałam iść na małego księcia ale wiadomo. . Kto rządzi )
Później przyjechali rodzice przywieźli paczki i owoce i chyba jeden z nich mi zaszkodził. Nie mogłam się ogarnąć chciało mi się wymiotowac brzuch jak skała juz postawiłam alarm gdyby co mama z tata przyjeżdżają ale zasnelam i minęło.
Zaraz lecę po wyniki gbs.

Co do pytania o plan B. Mam wspanialych przyjaciół którzy wiedzą że narazie męża nie ma i jeśli coś to mam stawiać alarm o każdej porze dnia i nocy. Moja koleżanka nawet zawiadomiła w pracy ze może się taka sytuacja zdążyć i będzie musiała jechać. Generalnie to mam rodziców niedaleko bo 25 km wiec lada moment by byli napewno.

ja juz zauważam ze wyciszam się przed porodem, zaczynam sobie tłumaczyć żeby nie panikować, i spokojnie dać z siebie milion procent.

Jak chce mojwmu dokuczyc to tez mu mowie ze z niego wiesniak ale bardziej go rusza nazwa dziad

Cytat:
Hej ho!

Cytat:

Moj tez jest osrany. Zawsze. Gdzje bym nie postawila. A jak mowilam pewne rzeczy na pewne tematy to podobno bylam wredna a tu prosze coraz wiecej takich samych wnioskow....nirmalnie nie wierze

10 min!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:15   #2323
Mediona
Zadomowienie

Od 2 dni boli mnie wieczorem krzyż. Tak jakbym źle siedział albo sie przedzwigała. Wczoraj troche poćwiczyłam i mąż mnie pomasował pomogło. Ale tera siedze na sofie i znów mnie krzyź boli. To normalne
Nie bede tak siedzieć ide kuchnie sprzatać.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:15   #2324
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ciąża jest naprawde zaraźliwa. Wczoraj zadzwoniła od kuzyna żona zapytać jak sie czuję. A ja wypaliłam z pytaniem '' no i ajk powiększanie rodziny?'' No i sie stało 12 tc. Tak sie ciesze. Niech sie rodzą dzieci. Aurelia bedzie miała kolejną kuzynkę albo kuzyna

Jakby był dobry to bym chętnie takiego włożyła do ust

Trzymam kciuki. Nie poddawaj się.

Mam znajomego Juliana. Dobrze mi sie to imię kojarzy. Utulaj małego Juliana od cioci z wizaza.

Robi sie glutowato- czopowato na forum.

Po sposobie przygotowania, spodziewam sie, ze to bedzie w stylu amerykanskim w slodkim ciescie. Jak ktos lubi...
Stary 2015-08-18, 10:30   #2325
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A pamietasz pytanie owieczki? Czy zauwazylas, zebym cokolwiek bianeczce przytykala? Nie interesuje Cie, nie czytaj!
Wiesz...zeby wiedziec czy mnie Twoja dana nauka interesuje najpierw musze ja niestety przeczytac. Bez tego nie umialabym ocenic czy jest cenna czy o kant doopy rozbic. Tym razem znow niestety to drugie. Ale czytam bo to forum a poza tym ludze sie, ze kiedys zatrybisz o czym piszemy albo walniesz jakis dżołk. Niestety - to nie dzisiaj. Hijuhjuhju

A tak na marginesie ja teraz to co pisze do Ciebie to ze smiechem i mega dystansem a Ty srasz ogniem, uzywasz wykrzyknikow i w dodatku mi rozkazujesz. Jestes niemila zwyczajnie. Nieladnie.

Bianeczka - osrany jest... ale jest caly w jakims zielonym nalocie na dodatek z drzewa. Serio jest mi wstyd nim jechac. Ubiore kominiarke hahaha
Stary 2015-08-18, 10:38   #2326
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A tam, wsiadaj i jedź Szybę umyjesz wycieraczką a reszty staraj się nie dotykać Ja bym się nie przejmowała.
Cytat:
A to juz zupelnie inne poczucie humoru i gusta. O jakich szajsowatych wiesz? Bo rzeczywiscie tak to moze wygladac, ale takie super wykrecone to sa pojedyncze przypadki. Sa tez bardzo wartosciowe programy, o ktore chetnie w Pl prosilabym;-)
No nie wiem jakieś takie typu ślizganie się w jakimś oleju czy inne takie odmóżdżające programy. Może to przez tą ilość pracy?
Cytat:
Dziękuję!

Widać że spinka na forum przedporodowa
Stary 2015-08-18, 10:48   #2327
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobryyy
Średnio na jeża się wyspałam.
Coś mi się śniło ale juz nie wiem co...

Loudres dzięki za link na pewno się przyda. Pokaże mężowi, który coś zaczyna mi cyrku odstawić zw nie będzie ze mną do końca przy porodzie.

Agu23gda moje suto tez często jakimś cudem całe obsrane, ale wczoraj się z litowałam i wzięłam ściereczką starłam je, a potem deszcz popadał i mam w miarę czyste auto

Bianeczka juz po glukozie? Dobrze ze ja tego nie muszę powtarzać bo znów cały dzień bym od sypiała.

Blondynka17 Wypralam całe "łóżeczko" i te podusie się nie odkształcają ani nie farbują wiec jest gitara.
Stary 2015-08-18, 10:49   #2328
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Słuchajcie dupa mnie piecze :/

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 10:52   #2329
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A tam, wsiadaj i jedź Szybę umyjesz wycieraczką a reszty staraj się nie dotykać Ja bym się nie przejmowała.

No nie wiem jakieś takie typu ślizganie się w jakimś oleju czy inne takie odmóżdżające programy. Może to przez tą ilość pracy?

Dziękuję!

Widać że spinka na forum przedporodowa

To naprawde jeszcze zupelnie niegrozne ;-) bywaja hardcorowe takie, ze mozg staje. Tv ma m.in. bawic a skoro to bawi, to chyba jest ok. Natomiast Japonczyk nie zrozumie polskiego zartu, polskich klasycznych komedii.
Ale przez jaka ilosc pracy? Przecietny Japonczyk wcale nie ma duzo pracy, tylko dlugo w pracy siedzi, chyba, ze ostrzenie olowkow praca nazwiemy.
Stary 2015-08-18, 10:55   #2330
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To naprawde jeszcze zupelnie niegrozne ;-) bywaja hardcorowe takie, ze mozg staje. Tv ma m.in. bawic a skoro to bawi, to chyba jest ok. Natomiast Japonczyk nie zrozumie polskiego zartu, polskich klasycznych komedii.
Ale przez jaka ilosc pracy? Przecietny Japonczyk wcale nie ma duzo pracy, tylko dlugo w pracy siedzi, chyba, ze ostrzenie olowkow praca nazwiemy.
Tyle że u nas za takie programy w telewizji to by hejt poleciał że lasują ludziom mózg i społeczeństwo ogłupia Dlatego ta różnica jest tak widoczna.
No tak się mówi że Japończycy uwielbiają siedzieć w pracy, a co tam robią to ja już nie wiem
Stary 2015-08-18, 11:01   #2331
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle że u nas za takie programy w telewizji to by hejt poleciał że lasują ludziom mózg i społeczeństwo ogłupia Dlatego ta różnica jest tak widoczna.

No tak się mówi że Japończycy uwielbiają siedzieć w pracy, a co tam robią to ja już nie wiem

Dla rownowagi jest bardzo bogata oferta programow naukowych, publicystycznych, filmow dokumentalnych na do pozazdroszczenia wysokim poziomie, ale to nie wzbudza oburzeni, wiec sie o tym nie mowi. Jest tez cos na wzor jedynki i dwojki i to jest tv,
ktora trzyma bardzo wysoki poziom. Kolejna roznica: tu nie ma hejtu
Stary 2015-08-18, 11:03   #2332
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla rownowagi jest bardzo bogata oferta programow naukowych, publicystycznych, filmow dokumentalnych na do pozazdroszczenia wysokim poziomie, ale to nie wzbudza oburzeni, wiec sie o tym nie mowi. Jest tez cos na wzor jedynki i dwojki i to jest tv,
ktora trzyma bardzo wysoki poziom. Kolejna roznica: tu nie ma hejtu
Akurat jedynka i dwójka to słaby wzór bo poziom jest moim zdaniem bliski dna...
Stary 2015-08-18, 11:06   #2333
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ukryte prawdy . Sąsiedzi . Szkoła. I inne polskie wytwory można porównać do slizgania się w kisielu Japończyków

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:07   #2334
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat jedynka i dwójka to słaby wzór bo poziom jest moim zdaniem bliski dna...

Mialam na mysli, ze jest to tv panstwowa od zarania dziejow, z rzetelnymi programami, prezenterami ze wspaniala dykcja, etc

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
A ukryte prawdy . Sąsiedzi . Szkoła. I inne polskie wytwory można porównać do slizgania się w kisielu Japończyków

Otoz to i tu trafiasz w sedno
Stary 2015-08-18, 11:07   #2335
mysza007
Zakorzenienie

Wlasnie siedze i kombinuje gdzie ulokowac pieluszki tetrowe. Kupilam 20szt bialych i 3 kolorowe, do tego 3 flanelowe. Stwierdzilam ze starczy. Wczoraj zadzwonila moja mamuśka i powiedziała, ze kupiła mi jeszcze pieluchy-25 tetry, 25 flaneli i ostatnie 4,75m tetry z metra. Słabo mi sie zrobilo, gdzie ja to bede trzymac...? :|

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:09   #2336
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze i kombinuje gdzie ulokowac pieluszki tetrowe. Kupilam 20szt bialych i 3 kolorowe, do tego 3 flanelowe. Stwierdzilam ze starczy. Wczoraj zadzwonila moja mamuśka i powiedziała, ze kupiła mi jeszcze pieluchy-25 tetry, 25 flaneli i ostatnie 4,75m tetry z metra. Słabo mi sie zrobilo, gdzie ja to bede trzymac...? :|
Wow ja mam ogólnie z 15 sztuk.
Stary 2015-08-18, 11:09   #2337
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo tak, pełna zgoda.
Generalnie telewizji nie oglądam, mam nagrywarkę i nagrywam jedynie interesujące mnie programy. Ale ostatnio weszłam na program tvn i byłam w szoku że CAŁY BITY DZIEŃ w wakacje leci to g***.... wszystko mi opadło.
Cytat:
Mialam na mysli, ze jest to tv panstwowa od zarania dziejow, z rzetelnymi programami, prezenterami ze wspaniala dykcja, etc
To też takie historyczne spojrzenie raczej
Stary 2015-08-18, 11:13   #2338
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dzizas tyle tetry to ja tylko w sklepie widziałam będziesz musiała chyba mieć jedna półkę na same pieluchy
Moja mama też kupiła ostatnio flanele ale nawet nie będę jej ciała mam około 12 pieluch i mi to w zupełności wystarczy. Może później się przyda ale jak narazie nie widzę potrzeby. Ale kto przetłumaczy mojej mamie )))
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:15   #2339
TusiaeM
Zakorzenienie

Ide do domu :-P Mam pojedyncze skoki cisnienia, ale jednorazowe i po nich normalne ciśnienie więc nie trzeba wywoływać porodu. Lekarz powiedziała, ze mam nie mierzyć cisnienia, bo mnie to tylko stresuje i tylko gdybym sie źle czuła to zmierzyć ;-)

Moje bezbolesne skurcze nic nie dają, bo rozwarcie cały czas takie samo.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:16   #2340
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo tak, pełna zgoda.

Generalnie telewizji nie oglądam, mam nagrywarkę i nagrywam jedynie interesujące mnie programy. Ale ostatnio weszłam na program tvn i byłam w szoku że CAŁY BITY DZIEŃ w wakacje leci to g***.... wszystko mi opadło.

To też takie historyczne spojrzenie raczej

A pamietasz Dziennik Fedorowicza, Gucwinskich czy Wielka Gre? O cos w podobnym tonie mi chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości