2015-08-18, 14:09
|
|
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
Dot.: Problem z w³osami
Cytat:
Napisane przez Elysandra
Hej, mam do¶æ nietypowy problem. Ju¿ jako ma³e dziecko by³am do¶æ "dziwna". By³am wcze¶niakiem i kiedy le¿a³am w inkubatorze, wyrwa³am sobie wenflon z brzucha i do dzisiaj mam bliznê, ale nie o tym. Od ma³ego wyrywa³am sobie w³osy, ju¿ nawet jako noworodek wyrywa³am sobie "puszek" z g³owy, jak mówi³a moja mama, potem ci±gle mia³am z tym problem. Nawet obecnie czasami, kiedy ¶piê pod¶wiadomie wyrywam w³osy, ale nie umiem przestaæ. Ale do rzeczy, mój problem polega na tym, ¿e kiedy suszê w³osy albo je czeszê mam tak jakby "podwójne" w³osy. Chodzi o to, ¿e od czo³a do po³owy g³owy mam krótkie, odstaj±ce w³osy, a dalej normalne, d³ugie. Dodatkowo robi± mi siê takie jakby zakola na g³owie. Mo¿e która¶ z was wie jak sobie z tym poradziæ, jak to zniwelowaæ? Niestety, nie mam mo¿liwo¶ci noszenia rozpuszczonych w³osów, ba, nawet normalny kucyk trudno zrobiæ. Wiem, ¿e trudno to sobie wyobraziæ wiêc w razie potrzeby dam zdjêcie. Z góry dziêkujê za wszystkie odpowiedzi i rady 
|
Cierpisz na trichotillomaniê, i pewnie st±d te przerzedzenia w górnej czê¶ci g³owy. Mo¿e spróbuj jakiej¶ innej fryzury, aby w³osy podci±æ i wyrównaæ ca³o¶æ, no ciê¿ko co¶ doradziæ gdy nie widaæ jak wygl±da Twój problem.
|
|
|