Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 15:20   #4381
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!!!
Podczytuję was, ale nie będę już komentować bo dużo by tego było

Wróciłam z wizyty u gina. Z małą wszystko ok, dziewczynka na 100%, waga 1 kg.

Ze złych wieści to skraca mi się szyjka i podobno zrobiło się małe rozwarcie dostaałam luteinę i mam leżeć. W przyszły wtorek mam wizytę kontrolną, jeśli nic się nie poprawi to będą mi zakładać pessar... boję się bo do porodu jeszcze 13 tygodni.... lekarz powiedział, że jak mogę wcześniej urodzić i że ostatnie tygodnie ciąży mogę leżeć w szpitalu....

Czy któraś z was ma podobny problem????
Ojej to uważaj na siebie dobrze ze z malutką wszystko ok
Stary 2015-08-18, 15:24   #4382
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć mamuśki!!!

Ze złych wieści to skraca mi się szyjka i podobno zrobiło się małe rozwarcie dostaałam luteinę i mam leżeć. W przyszły wtorek mam wizytę kontrolną, jeśli nic się nie poprawi to będą mi zakładać pessar... boję się bo do porodu jeszcze 13 tygodni.... lekarz powiedział, że jak mogę wcześniej urodzić i że ostatnie tygodnie ciąży mogę leżeć w szpitalu....

Leż kochana i odpoczywaj dużo, nie bój się będzie dobrze
Będzie ciężko ale dasz radę

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 15:30   #4383
Soul89
Zadomowienie

Aasikk: odpoczywaj jak najwięcej !

Wdrażam powoli buraki do jadłospisu, żeby zwalczyć tą anemię, spróbuję soku z buraka i jabłka, pewnie szałowy nie będzie 😕

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 15:45   #4384
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej Nie dam rady Was nadrobić ;( Widzę u góry, że Cynamon u Ciebie i Klaudii wszystko w porządku, super

Doczytałam też, że u Czeko odpadł siusiak Szok
Jeszcze ten tydzień i postaram się być na bieżąco, jak już mężuś pójdzie do pracy.

My już mamy całą wyprawkę gotową, cały czas czułam że tak trzeba no i dziś na wizycie wyszło, że Zuzia jest ułożona poprzecznie. Główkę ma pod moimi żebrami a nogi w pęcherzu. Gin mówi, że tak dziecka nie urodzę i może się jeszcze przekręci ale nie jest nastawiona na to optymistycznie Nie mogę nigdzie doczytać do kiedy ma miejsce na przekręcenie się bo jedne źródła piszą, że do 32 tyg a inne że do samego końca dziecko ma czas...Trudno, nastawiam się póki co na cc bo za dobrze by było. W końcu zgagi nie mam, zylaków nie mam, ciśnienie książkowe, cukier idealny, mocz i morfo super, ważę w ubraniach 60kg, no gdzieś ten haczyk musi być

26 sierpnia mam jeszcze jedno usg i zobaczymy wtedy czy coś się zmieniło

Zaraz trzeba będzie nowy wątek utworzyć
Co do ułożenia to u mnie jest ułożony posladkowo i gin mówiła że jak do 32tygodnia się nie odwróci to umowimy termin na cesarskie, a znowu ostatnio koleżanka mi opowiadała że ona cały czas miała ułożone główką w dół, usg miała w 36tc i dalej główką była w dole a urodziła w 37tc przez cesarskie bo ułożenie miała posladkowo. Więc to chyba nie ma reguły. Ja się troszkę wystraszylam bo moja gin uważa że jak kilka wizyt z rzędu jest jedno I to samo ułożenie to oznacza że maluszek lubi tak leżeć i na siłę go nie przekrece.
Stary 2015-08-18, 15:51   #4385
fasterka90
Zadomowienie

Aasikk odpoczywaj i uważaj na siebie któraś dziewczyna miała ten pessar już zakładany ale nie pamiętam która a nie chciałabym jakiejś wtopy zaliczyć. Pewnie się ujawni

srebrna_smuga no poprzecznie nie urodzisz napewno ale pociesze Cie że jeszcze wczoraj moja położna tzn ta ze szkoły rodzenia mówiła że dziecko może się do 37-38tyg jeszcze odwrócić. U mnie jest 28tc to u Ciebie chyba 30,tak? W czwartek 31 zaczniesz? jeszcze trochę czasu jest. A mówiła coś lekarka o wodach? Jak jest dużo wód to szanse większe

cynamon duża ta Twoja panna super że wszystko ok coś mi się zdjęcia nie wyświetlają...

joycesky ale przeboje i komentarz babki... Ja właśnie o ślub się z tz pokłócilam z rana -obiecywał że jak się chłodniej zrobi to pojedziemy załatwić, a teraz że urlopu nie dostanie
My ślub właśnie tak bierzemy dla świętego spokoju, nie chce żeby córka miała inne nazwisko i żebym w jakieś dokumenty itp musiała wpisywać tz jako "konkubent"... Z resztą nawet na tej durne sr prowadząca cały czas używa słowa "mąż" czy "żona" i się robie przewrazliwiona i mnie to wkurza.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 16:00   #4386
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Cześć mamuśki!!!

Ja niestety też mam ten problem, również biore luteinę i niestety leżenie i maksymalny odpoczynek

jaka masz dł. ?

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 16:04   #4387
agne19s
Zadomowienie

Ja miałam dość przykra sytuację przed ślubem w deichmannie. Tz zostawił mi swoją kartę i poszedł do ubikacji a ja miałam zapłacić za buty. I babka wyskoczyła do mnie o dowód a ponieważ nazwiska się nie zgadzaly i miałam stan cywilny Panna to nie mogłam użyć jego karty. Nie wiem czy ona miała do tego prawo ale najadlam się wstydu i napisałam skargę do deichmanna ale otrzymałam odpowiedz ze kasjerka miała prawo do sprawdzenia moich danych ponieważ zdarzają się kradzieże kart i jest to w trosce o klientów...

A w rodzinie mam związek bez ślubu z 6 letnim dzieckiem i głupio jest się tej kobiecie przedstawiać jako dziewczyna mojego kuzyna. No ale on ślubu nie chce...
Stary 2015-08-18, 17:00   #4388
fasterka90
Zadomowienie

agne19s Może trochę staroświecko ale chciał dziecka to teraz co do ślubu nie ma gadania :p jakby nie byli razem to rozumiem,wpadki się zdarzają,rozstania czy nawet rozwody również. Ale z tego co piszesz są razem i tak...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:16   #4389
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie u malutkiej wszystko dobrze, gin. ją wymierzył dokładnie i obejrzał, no i nie ma żadnych niespodzianek w postaci siusiaka Klaudusia waży już 1,200 kg sporo przytyła, bo ostatnio było ledwo 400 g wypytałam gina o moje różne bóle np. te w mostku, to powiedział że może to być bardziej na tle nerwowym albo od kręgosłupa (mam lekką wadę), w ogóle zrobił mi cały przegląd bo jeszcze piersi mi badał i ten mostek oglądał, cukry wporządku także ufff tylko mam anemie :/ biorę żealazo ale przepisał mi jeszcze jakiś naturalny specyfik w syropie, no zobaczymy, wklejam zdjęcie buziuńki mojej , niestety ciężko jest zrobić jej dobre ujęcie bo ma łożysko zaraz przy twarzy i jeszcze moje łowy dzisiejsze, takie malutkie na 56 (no oprócz tych rampersów), a skarpetusie to wzięłam najmniejsze jakie były
Super, że z małą wszystko ok Ciuszki śliczne Skarpetusie takie malusie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
u mnie to trwało jeszcze dłużej, bo pani nie poradziła sobie z rozmieszaniem glukozy ale to nieważne, liczy się, żeby kolejne pobranie było 1/2 h od wypicia roztworu, a nie 1/2 h od pobrania na czczo
No to mnie uspokoiłaś

Cytat:
Hej Nie dam rady Was nadrobić ;( Widzę u góry, że Cynamon u Ciebie i Klaudii wszystko w porządku, super

Doczytałam też, że u Czeko odpadł siusiak Szok
Jeszcze ten tydzień i postaram się być na bieżąco, jak już mężuś pójdzie do pracy.

My już mamy całą wyprawkę gotową, cały czas czułam że tak trzeba no i dziś na wizycie wyszło, że Zuzia jest ułożona poprzecznie. Główkę ma pod moimi żebrami a nogi w pęcherzu. Gin mówi, że tak dziecka nie urodzę i może się jeszcze przekręci ale nie jest nastawiona na to optymistycznie Nie mogę nigdzie doczytać do kiedy ma miejsce na przekręcenie się bo jedne źródła piszą, że do 32 tyg a inne że do samego końca dziecko ma czas...Trudno, nastawiam się póki co na cc bo za dobrze by było. W końcu zgagi nie mam, zylaków nie mam, ciśnienie książkowe, cukier idealny, mocz i morfo super, ważę w ubraniach 60kg, no gdzieś ten haczyk musi być

26 sierpnia mam jeszcze jedno usg i zobaczymy wtedy czy coś się zmieniło

Zaraz trzeba będzie nowy wątek utworzyć
Fajnie, że do nas zajrzałaś I super, że z Zuzią wszystko dobrze Mi się wydaje, że mała ma jeszcze dużo czasu, żeby się obrócić, tak do 34-35tc spokojnie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja miałam dość przykra sytuację przed ślubem w deichmannie. Tz zostawił mi swoją kartę i poszedł do ubikacji a ja miałam zapłacić za buty. I babka wyskoczyła do mnie o dowód a ponieważ nazwiska się nie zgadzaly i miałam stan cywilny Panna to nie mogłam użyć jego karty. Nie wiem czy ona miała do tego prawo ale najadlam się wstydu i napisałam skargę do deichmanna ale otrzymałam odpowiedz ze kasjerka miała prawo do sprawdzenia moich danych ponieważ zdarzają się kradzieże kart i jest to w trosce o klientów...
Podobno mają nawet prawo zniszczyć kartę. Mój mąż pracuje w handlu i mówił, że powinno się sprawdzać takie rzeczy. On kiedyś zniszczył klientce kartę, bo 3 razy wpisała zły pin, zadzwonił na infolinię banku i spytał co ma zrobić, kazali mu zniszczyć.
A mi kiedyś babka się przyczepiła jak płaciłam kartą za bilet miesięczny, że to nie moja karta. Owszem karta mojego męża, a na bilecie miesięcznym (w Poznaniu jest to karta elektroniczna PEKA) mam jeszcze panieńskie nazwisko, ale na szczęście mąż stał obok i potwierdził, że to jego. Zresztą ja nie raz płacę jego kartą, bo my musimy limit miesięczny 500zł jedną kartą wyrobić, a że on częściej robi zakupy to płacimy zazwyczaj jego. Tylko w większości sklepów samemu się wkłada kartę do terminala, więc luzik Tylko w Auchan zabierają, więc jak jestem sama i mam jego kartę to idę do kas samoobsługowych

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:20   #4390
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamuśki!!!

Cześć, tu mamusia grudniowa podczytywałam was właśnie i przeczytałam Twoją historię. Nie przejmuj się, mi w zeszłym tygodniu (23t1d) założyli pessar, rozmawiałam z dziewczynami na oddziale i pessar to najlepsze w takiej sytuacji. Nie trzeba leżeć, no i pessar zdejmują przed tp, wiele dziewczyn rodzi nawet po terminie. Ja osobiście polecam i cieszę się, że miałam taką możliwość bo w późniejszej ciąży przy większym rozwarciu już nic nie da się zrobić i trzeba leżeć do końca. Zabieg jest bezbolesny, bez znieczulenia itp, ja miałam w szpitalu więc oczywiście musiałam leżeć 3 dni ale czytałam, że można to zrobić też prywatnie, ok 160 zł. Trzymaj się

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

I oczywiście pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-18 o 17:26
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:26   #4391
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do ułożenia to u mnie jest ułożony posladkowo i gin mówiła że jak do 32tygodnia się nie odwróci to umowimy termin na cesarskie, a znowu ostatnio koleżanka mi opowiadała że ona cały czas miała ułożone główką w dół, usg miała w 36tc i dalej główką była w dole a urodziła w 37tc przez cesarskie bo ułożenie miała posladkowo. Więc to chyba nie ma reguły. Ja się troszkę wystraszylam bo moja gin uważa że jak kilka wizyt z rzędu jest jedno I to samo ułożenie to oznacza że maluszek lubi tak leżeć i na siłę go nie przekrece.
Też mi tak powiedziała...że jeśli do 32tyg się nie odwróci to cc będzie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

srebrna_smuga no poprzecznie nie urodzisz napewno ale pociesze Cie że jeszcze wczoraj moja położna tzn ta ze szkoły rodzenia mówiła że dziecko może się do 37-38tyg jeszcze odwrócić. U mnie jest 28tc to u Ciebie chyba 30,tak? W czwartek 31 zaczniesz? jeszcze trochę czasu jest. A mówiła coś lekarka o wodach? Jak jest dużo wód to szanse większe
Tak właśnie czytam ale z tego co się doczytałam to przy położeniu poprzecznym dziecko ma czas do 32 tyg (ja w czwartek zaczynam 31 ) a potem się już przy tym położeniu nie czeka na "cud" przekręcenia bo jest to niebezpieczne dla matki i dla dziecka... Wagę i wody będę znała w przyszłym tyg Oby tu było dobrze...

Cytat:

A w rodzinie mam związek bez ślubu z 6 letnim dzieckiem i głupio jest się tej kobiecie przedstawiać jako dziewczyna mojego kuzyna. No ale on ślubu nie chce...
Jaka żenada. Jeszcze się z takim czymś nie spotkałam :/ Teraz tyle ludzi żyje bez ślubu, że naprawdę nie powinni się do tego przyczepiać

poznanianka
Oby tak było, nie miałam nigdy żadnej operacji i mam stracha

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-08-18 o 17:28
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:37   #4392
KarGS
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
uff w końcu trochę chłodniej. Ja zostałam gdzieś w tyle - nie mogąc Was nadrobić w czytaniu
Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i nasz chłopak waży już 1440g i wszystko w porządku.
Ginekolog pytał się czy zrobiłam już plan porodu Szczerze nie myślałam, że to jakieś ważne jest... A wy już macie swoje plany porodów? Nie wiem jak się do tego zabrać
Mam nadzieję, że teraz będę znajdować trochę więcej czasu, aby Was czytywać i się udzielać.
KarGS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:48   #4393
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarGS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
uff w końcu trochę chłodniej. Ja zostałam gdzieś w tyle - nie mogąc Was nadrobić w czytaniu
Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i nasz chłopak waży już 1440g i wszystko w porządku.
Ginekolog pytał się czy zrobiłam już plan porodu Szczerze nie myślałam, że to jakieś ważne jest... A wy już macie swoje plany porodów? Nie wiem jak się do tego zabrać
Mam nadzieję, że teraz będę znajdować trochę więcej czasu, aby Was czytywać i się udzielać.
Super, że wszystko ok Ale waga to chyba największa na wątku póki co Imię już macie wybrane?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-18, 17:51   #4394
Aasikk
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy! mam nadzieję, że to tylko tak groźnie brzmi i wszystko dobrze się skończy.
Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Ja niestety też mam ten problem, również biore luteinę i niestety leżenie i maksymalny odpoczynek

jaka masz dł. ?
a założyli ci ten pessar? będą zakładać? ja nawet z tego wszystkiego nie zapytałam ile cm ma teraz szyjka... jakoś wypdło mi z głowy. A twoja ile cm ma? Od dawna masz problem z szyjką???

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Cześć, tu mamusia grudniowa podczytywałam was właśnie i przeczytałam Twoją historię. Nie przejmuj się, mi w zeszłym tygodniu (23t1d) założyli pessar, rozmawiałam z dziewczynami na oddziale i pessar to najlepsze w takiej sytuacji. Nie trzeba leżeć, no i pessar zdejmują przed tp, wiele dziewczyn rodzi nawet po terminie. Ja osobiście polecam i cieszę się, że miałam taką możliwość bo w późniejszej ciąży przy większym rozwarciu już nic nie da się zrobić i trzeba leżeć do końca. Zabieg jest bezbolesny, bez znieczulenia itp, ja miałam w szpitalu więc oczywiście musiałam leżeć 3 dni ale czytałam, że można to zrobić też prywatnie, ok 160 zł. Trzymaj się [COLOR="Silver"]
ooo jak dobrze czytać taka pozytywną opinię. ja w tym tygodniu mam brać luteinę we wtorek kontrola ale lekarz powiedział, że chyba i tak założymy ten pierścień dla świętego spokoju. Długo trwa założenie tego pessara? właśnie czytałam, że jest bezbolesny ten zabieg i praktycznie nie czuję się tego pierścienia w środku. Mam nadzieję, że to mi pomoże.
Dziękuję ci, że napisałaś mi swoją historię i podniosłaś trochę na duchu
Stary 2015-08-18, 17:57   #4395
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Z pomiarów główki wychodzi 20 listopad. Młody ma 930 g. Miał fajną pozycję. Nakrył się nogami i na buźkę nałożył rączki. Był poskładany jak scyzoryk. Czyli nadal nie wiem jaką ma twarz. Gin się śmiał. Mam trochę za duże ciśnienie. Muszę dziennie mierzyć.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 17:58   #4396
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa otuchy! mam nadzieję, że to tylko tak groźnie brzmi i wszystko dobrze się skończy.
a założyli ci ten pessar? będą zakładać? ja nawet z tego wszystkiego nie zapytałam ile cm ma teraz szyjka... jakoś wypdło mi z głowy. A twoja ile cm ma? Od dawna masz problem z szyjką???

ooo jak dobrze czytać taka pozytywną opinię. ja w tym tygodniu mam brać luteinę we wtorek kontrola ale lekarz powiedział, że chyba i tak założymy ten pierścień dla świętego spokoju. Długo trwa założenie tego pessara? właśnie czytałam, że jest bezbolesny ten zabieg i praktycznie nie czuję się tego pierścienia w środku. Mam nadzieję, że to mi pomoże.
Dziękuję ci, że napisałaś mi swoją historię i podniosłaś trochę na duchu
Zabieg trwa dosłownie chwilę, jest wykonywany na zwykłym fotelu ginekologicznym. Ogólnie nic tam nie czuję, tylko przez pierwsze 2-3 dni trochę schizowałam przy wizycie w toalecie bo bałam się, że mi to wypadnie ale krążek jest duży, mniej więcej wielkości złożonej dłoni, szyjka jest wąska więc na logikę nie jest to możliwe i nie czytaj internetów bo ludzie głupoty piszą
Stary 2015-08-18, 18:08   #4397
KarGS
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok Ale waga to chyba największa na wątku póki co Imię już macie wybrane?
Sam Pan doktor powiedział, że duży chłopak będzie Tak będzie Gabriel.
KarGS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 18:17   #4398
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Zabieg trwa dosłownie chwilę, jest wykonywany na zwykłym fotelu ginekologicznym. Ogólnie nic tam nie czuję, tylko przez pierwsze 2-3 dni trochę schizowałam przy wizycie w toalecie bo bałam się, że mi to wypadnie ale krążek jest duży, mniej więcej wielkości złożonej dłoni, szyjka jest wąska więc na logikę nie jest to możliwe i nie czytaj internetów bo ludzie głupoty piszą
krążek wielkości złożonej dłoni??!!! o matko!!! ja myślałam, że jakieś maleństwo a to kawał kręgu jest no nic poczekamy do tego wtorku, ale chyba poproszę lekarza żeby jednak to założył - tak dla świętego spokoju. Lepiej dmuchać na zimne. Internetów staram się nie czytać ale chciałam się cokolwiek zorientować co to w ogóle jest... dzięki wielkie za wszystkie informację
Stary 2015-08-18, 18:20   #4399
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
krążek wielkości złożonej dłoni??!!! o matko!!! ja myślałam, że jakieś maleństwo a to kawał kręgu jest no nic poczekamy do tego wtorku, ale chyba poproszę lekarza żeby jednak to założył - tak dla świętego spokoju. Lepiej dmuchać na zimne. Internetów staram się nie czytać ale chciałam się cokolwiek zorientować co to w ogóle jest... dzięki wielkie za wszystkie informację
No bo to guma jest czy tam silikon lekarz to składa na pół i wciska do środka a w środku już to się jakoś dopasuje
Stary 2015-08-18, 18:35   #4400
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dostałam w laboratorium kartę, żeby móc sprawdzić po południu w internecie wyniki i karta nie została przez nich aktywowana, już kilka razy próbuję się zalogować i bez skutku Napisałam nawet e-maila z prośbą o jej aktywację (na załączonej ulotce jest informacja, że karty aktywowane są w dniu wydania do godziny 15tej, a w przypadku problemów w dostępie do konta można napisać do nich emaila), ale zero odpowiedzi... Chyba będę musiała się jutro tam przejść

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-18, 18:53   #4401
Gabi_88
Przyczajenie

O kurcze a moja mała w czwartek ważyła 790g ale lekarka mówiła ze w porządku . Ja przytylam tylko 4kg więc chyba nic dziwnego
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:04   #4402
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Gabi_88 Pokaż wiadomość
O kurcze a moja mała w czwartek ważyła 790g ale lekarka mówiła ze w porządku . Ja przytylam tylko 4kg więc chyba nic dziwnego
Ja mam 7 kg na plusie i gin też powiedział, że to wcale nie jest dużo. Brzucha też nie mam jakiegoś ogromnego. Nie wiem, skąd te głosy, że wyglądam jak tuż przed porodem. Dowiedziałam się też, że te drętwienie rąk raczej do porodu mi nie przejdzie, skoro magnez nie pomaga. Mogę się więcej ruszać. To akurat sama odkryłam. Jak chodzę, to nic mi nie dolega (oprócz pchnięcia stóp). No więc muszę pogodzić się ze swoim losem jak na razie

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Też mi tak powiedziała...że jeśli do 32tyg się nie odwróci to cc będzie
Nie straszcie mnie nawet. Mój syn już na 3 z kolei wizycie ma pupkę na dole. Gin jak na razie nic nie mówił na ten temat.

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:14   #4403
dzikasliwka
Rozeznanie

Dziewczyny jakby którąś interesowało, to w Makro jest promocja na pieluchy Pampers Premium Care (te białe). Ja kupiłam dwie paczki "jedynek" po 44 zł, ale promocja jest na wszystkie rozmiary.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:27   #4404
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi_88 Pokaż wiadomość
Doczytałam, że zdecydowałaś się na Ujastek i masz termin na 20 listopada, ja mam na 9, więc pewnie szybciej tam trafię Podziel się opinią ze Szkoły rodzenia i w ogóle jak położne i klimat, jestem bardzo ciekawa

Dziś zajęłam się wyprawką i już spisałam mniej więcej co mam i co dokupić. Butelek, smoczków, śliniaków mam aż nad to, okryć kąpielowych aż 6 Ubranek nawet trochę mam ale to już na 68 rozmiar bardziej, jeszcze jakieś dostanę ale chyba sama kupię parę kompletów ciuszków na start na rozmiar 62. Jakie ciuszki kupujecie? ja myślę o zestawach:

- body dł. rękaw + półspiochy ew. śpiochy.+ kaftanik
- body dł. rękaw/kaftanik + pajac

ale obstawiam pierwszy zestaw.
co myślicie?

Ile kupujecie na rozm. 56? wydaje mi się, ze mogą mi się w ogóle nie przydać bo moja dziewczynka raczej będzie z tych większych. Nie wiem czy w ogóle kupować.

Powiedzmy, że mam połowę wyprawki, może 3/4. Ale do dokupienia w większości to rzeczy higieniczne, kosmetyki, trochę tetry, które zostawiam na koniec. No i dla mnie do szpitala.

w Tesco ostatnio kupiłam 5-pak body z długim rękawem za 29 zł. Były jeszcze fajne ale z krótkim, a to mi się nie przyda na zimę. Jutro chyba podjadę do innego jeszcze, zobaczę co mają.
Dorzucam fotki paru rzeczy. Z tego co patrzyłam to wszystko prawie jak na chłopaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2368.jpg (66,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2380.jpg (61,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2382.jpg (78,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2384.jpg (56,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2386.jpg (56,8 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-18 o 19:31
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:32   #4405
poznanianka1990
Zakorzenienie

peachella, załączniki nie chcą się otworzyć w powiększeniu... Ale widzę, że zakupy bardzo udane Ja właśnie spisuję co bym potrzebowała od danego sprzedawcy z allegro i po wypłacie zamówię

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-18, 19:35   #4406
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
peachella, załączniki nie chcą się otworzyć w powiększeniu... Ale widzę, że zakupy bardzo udane Ja właśnie spisuję co bym potrzebowała od danego sprzedawcy z allegro i po wypłacie zamówię
oo to nie wiem czemu,mi się normalnie otwierają
te rzeczy ze zdjęc to kropla w morzu tego co mam już
a masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę np jeśli chodzi o bieliznę?

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-18 o 19:36
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:41   #4407
Gabi_88
Przyczajenie

Pewnie napisze jak po szkole rodzenia mam za 2 tyg w weekend
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 19:57   #4408
olilina
Zakorzenienie

Melduję się i ja po wizycie.
Malutka waży około 1160g. wg jednych wymiarów, wg. innych nawet 1500 g. Różnicę w obliczeniach robi kość udowa, która wychodzi 2 tygodnie do tyłu...
Poza tym pytałam też o ta siarę, bo któraś tu pisała, że dostała duphaston przez to. Moja lekarka powiedziała, że jest jak najbardziej ok.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 20:01   #4409
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Melduję się i ja po wizycie.
Malutka waży około 1160g. wg jednych wymiarów, wg. innych nawet 1500 g. Różnicę w obliczeniach robi kość udowa, która wychodzi 2 tygodnie do tyłu...
Poza tym pytałam też o ta siarę, bo któraś tu pisała, że dostała duphaston przez to. Moja lekarka powiedziała, że jest jak najbardziej ok.
Super ze wszystko dobrze, to nasze pannice ważą podobnie tez mowilam ze mam wydzieline w piersiach, gin powiedział ze to normalne, z synkiem mialam akurat na samej końcówce
Stary 2015-08-18, 20:01   #4410
tylkokasia
Moderator

A ja zrobiłam dziś fotkową aktualizację

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości