|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
dobrze ze z malutką wszystko ok
|
|
#4382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie ciężko ale dasz radę
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Aasikk: odpoczywaj jak najwięcej
! Wdrażam powoli buraki do jadłospisu, żeby zwalczyć tą anemię, spróbuję soku z buraka i jabłka, pewnie szałowy nie będzie 😕 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
Aasikk odpoczywaj i uważaj na siebie
któraś dziewczyna miała ten pessar już zakładany ale nie pamiętam która a nie chciałabym jakiejś wtopy zaliczyć. Pewnie się ujawni srebrna_smuga no poprzecznie nie urodzisz napewno ale pociesze Cie że jeszcze wczoraj moja położna tzn ta ze szkoły rodzenia mówiła że dziecko może się do 37-38tyg jeszcze odwrócić. U mnie jest 28tc to u Ciebie chyba 30,tak? W czwartek 31 zaczniesz? jeszcze trochę czasu jest. A mówiła coś lekarka o wodach? Jak jest dużo wód to szanse większe ![]() cynamon duża ta Twoja panna super że wszystko ok coś mi się zdjęcia nie wyświetlają... joycesky ale przeboje i komentarz babki... Ja właśnie o ślub się z tz pokłócilam z rana -obiecywał że jak się chłodniej zrobi to pojedziemy załatwić, a teraz że urlopu nie dostanie ![]() My ślub właśnie tak bierzemy dla świętego spokoju, nie chce żeby córka miała inne nazwisko i żebym w jakieś dokumenty itp musiała wpisywać tz jako "konkubent"... Z resztą nawet na tej durne sr prowadząca cały czas używa słowa "mąż" czy "żona" i się robie przewrazliwiona i mnie to wkurza.
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaka masz dł. ?
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam dość przykra sytuację przed ślubem w deichmannie. Tz zostawił mi swoją kartę i poszedł do ubikacji a ja miałam zapłacić za buty. I babka wyskoczyła do mnie o dowód a ponieważ nazwiska się nie zgadzaly i miałam stan cywilny Panna to nie mogłam użyć jego karty. Nie wiem czy ona miała do tego prawo ale najadlam się wstydu i napisałam skargę do deichmanna ale otrzymałam odpowiedz ze kasjerka miała prawo do sprawdzenia moich danych ponieważ zdarzają się kradzieże kart i jest to w trosce o klientów...
A w rodzinie mam związek bez ślubu z 6 letnim dzieckiem i głupio jest się tej kobiecie przedstawiać jako dziewczyna mojego kuzyna. No ale on ślubu nie chce...
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
agne19s Może trochę staroświecko ale chciał dziecka to teraz co do ślubu nie ma gadania :p jakby nie byli razem to rozumiem,wpadki się zdarzają,rozstania czy nawet rozwody również. Ale z tego co piszesz są razem i tak...
|
|
#4389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki śliczne Skarpetusie takie malusie Cytat:
Cytat:
I super, że z Zuzią wszystko dobrze Mi się wydaje, że mała ma jeszcze dużo czasu, żeby się obrócić, tak do 34-35tc spokojnie ![]() Cytat:
A mi kiedyś babka się przyczepiła jak płaciłam kartą za bilet miesięczny, że to nie moja karta. Owszem karta mojego męża, a na bilecie miesięcznym (w Poznaniu jest to karta elektroniczna PEKA) mam jeszcze panieńskie nazwisko, ale na szczęście mąż stał obok i potwierdził, że to jego. Zresztą ja nie raz płacę jego kartą, bo my musimy limit miesięczny 500zł jedną kartą wyrobić, a że on częściej robi zakupy to płacimy zazwyczaj jego. Tylko w większości sklepów samemu się wkłada kartę do terminala, więc luzik Tylko w Auchan zabierają, więc jak jestem sama i mam jego kartę to idę do kas samoobsługowych
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczytywałam was właśnie i przeczytałam Twoją historię. Nie przejmuj się, mi w zeszłym tygodniu (23t1d) założyli pessar, rozmawiałam z dziewczynami na oddziale i pessar to najlepsze w takiej sytuacji. Nie trzeba leżeć, no i pessar zdejmują przed tp, wiele dziewczyn rodzi nawet po terminie. Ja osobiście polecam i cieszę się, że miałam taką możliwość bo w późniejszej ciąży przy większym rozwarciu już nic nie da się zrobić i trzeba leżeć do końca. Zabieg jest bezbolesny, bez znieczulenia itp, ja miałam w szpitalu więc oczywiście musiałam leżeć 3 dni ale czytałam, że można to zrobić też prywatnie, ok 160 zł. Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- I oczywiście pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-18 o 17:26 |
|
|
|
|
#4391 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) a potem się już przy tym położeniu nie czeka na "cud" przekręcenia bo jest to niebezpieczne dla matki i dla dziecka... Wagę i wody będę znała w przyszłym tyg Cytat:
poznanianka
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-08-18 o 17:28 |
|||
|
|
|
#4392 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
uff w końcu trochę chłodniej. Ja zostałam gdzieś w tyle - nie mogąc Was nadrobić w czytaniu Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i nasz chłopak waży już 1440g i wszystko w porządku. Ginekolog pytał się czy zrobiłam już plan porodu Szczerze nie myślałam, że to jakieś ważne jest... A wy już macie swoje plany porodów? Nie wiem jak się do tego zabrać Mam nadzieję, że teraz będę znajdować trochę więcej czasu, aby Was czytywać i się udzielać. |
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale waga to chyba największa na wątku póki co Imię już macie wybrane?
|
|
#4394 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy! mam nadzieję, że to tylko tak groźnie brzmi i wszystko dobrze się skończy.
Cytat:
Cytat:
Dziękuję ci, że napisałaś mi swoją historię i podniosłaś trochę na duchu ![]()
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Z pomiarów główki wychodzi 20 listopad. Młody ma 930 g. Miał fajną pozycję. Nakrył się nogami i na buźkę nałożył rączki. Był poskładany jak scyzoryk. Czyli nadal nie wiem jaką ma twarz. Gin się śmiał. Mam trochę za duże ciśnienie. Muszę dziennie mierzyć.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale krążek jest duży, mniej więcej wielkości złożonej dłoni, szyjka jest wąska więc na logikę nie jest to możliwe i nie czytaj internetów bo ludzie głupoty piszą
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic poczekamy do tego wtorku, ale chyba poproszę lekarza żeby jednak to założył - tak dla świętego spokoju. Lepiej dmuchać na zimne. Internetów staram się nie czytać ale chciałam się cokolwiek zorientować co to w ogóle jest... dzięki wielkie za wszystkie informację ![]()
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz to składa na pół i wciska do środka a w środku już to się jakoś dopasuje
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w laboratorium kartę, żeby móc sprawdzić po południu w internecie wyniki i karta nie została przez nich aktywowana, już kilka razy próbuję się zalogować i bez skutku
|
#4401 |
|
Przyczajenie
|
O kurcze a moja mała w czwartek ważyła 790g ale lekarka mówiła ze w porządku . Ja przytylam tylko 4kg więc chyba nic dziwnego
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakby którąś interesowało, to w Makro jest promocja na pieluchy Pampers Premium Care (te białe). Ja kupiłam dwie paczki "jedynek" po 44 zł
, ale promocja jest na wszystkie rozmiary.
|
|
|
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziel się opinią ze Szkoły rodzenia i w ogóle jak położne i klimat, jestem bardzo ciekawa ![]() Dziś zajęłam się wyprawką i już spisałam mniej więcej co mam i co dokupić. Butelek, smoczków, śliniaków mam aż nad to, okryć kąpielowych aż 6 Ubranek nawet trochę mam ale to już na 68 rozmiar bardziej, jeszcze jakieś dostanę ale chyba sama kupię parę kompletów ciuszków na start na rozmiar 62. Jakie ciuszki kupujecie? ja myślę o zestawach:- body dł. rękaw + półspiochy ew. śpiochy.+ kaftanik - body dł. rękaw/kaftanik + pajac ale obstawiam pierwszy zestaw. co myślicie? Ile kupujecie na rozm. 56? wydaje mi się, ze mogą mi się w ogóle nie przydać bo moja dziewczynka raczej będzie z tych większych. Nie wiem czy w ogóle kupować. Powiedzmy, że mam połowę wyprawki, może 3/4. Ale do dokupienia w większości to rzeczy higieniczne, kosmetyki, trochę tetry, które zostawiam na koniec. No i dla mnie do szpitala. w Tesco ostatnio kupiłam 5-pak body z długim rękawem za 29 zł. Były jeszcze fajne ale z krótkim, a to mi się nie przyda na zimę. Jutro chyba podjadę do innego jeszcze, zobaczę co mają. Dorzucam fotki paru rzeczy. Z tego co patrzyłam to wszystko prawie jak na chłopaka
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-08-18 o 19:31 |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
peachella, załączniki nie chcą się otworzyć w powiększeniu... Ale widzę, że zakupy bardzo udane
Ja właśnie spisuję co bym potrzebowała od danego sprzedawcy z allegro i po wypłacie zamówię
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() te rzeczy ze zdjęc to kropla w morzu tego co mam już a masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę np jeśli chodzi o bieliznę? Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-08-18 o 19:36 |
|
|
|
|
#4407 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie napisze jak po szkole rodzenia mam za 2 tyg w weekend
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja po wizycie.
Malutka waży około 1160g. wg jednych wymiarów, wg. innych nawet 1500 g. Różnicę w obliczeniach robi kość udowa, która wychodzi 2 tygodnie do tyłu... Poza tym pytałam też o ta siarę, bo któraś tu pisała, że dostała duphaston przez to. Moja lekarka powiedziała, że jest jak najbardziej ok. |
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mowilam ze mam wydzieline w piersiach, gin powiedział ze to normalne, z synkiem mialam akurat na samej końcówce
|
|
#4410 |
|
Moderator
|
A ja zrobiłam dziś fotkową aktualizację
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

i podobno zrobiło się małe rozwarcie
dobrze ze z malutką wszystko ok

i ten mostek oglądał, cukry wporządku także ufff tylko mam anemie :/ biorę żealazo ale przepisał mi jeszcze jakiś naturalny specyfik w syropie, no zobaczymy, wklejam zdjęcie buziuńki mojej
i jeszcze moje łowy dzisiejsze, takie malutkie na 56 (no oprócz tych rampersów), a skarpetusie to wzięłam najmniejsze jakie były 
ale krążek jest duży, mniej więcej wielkości złożonej dłoni, szyjka jest wąska więc na logikę nie jest to możliwe
no nic poczekamy do tego wtorku, ale chyba poproszę lekarza żeby jednak to założył - tak dla świętego spokoju. Lepiej dmuchać na zimne. Internetów staram się nie czytać ale chciałam się cokolwiek zorientować co to w ogóle jest...
lekarz to składa na pół i wciska do środka a w środku już to się jakoś dopasuje